Skoči na vsebino

Moje sanje 2

Marsa

Recommended Posts

uštja,

sanjal sem in nazorno sem vidla da sem pri enem predmetu pisala 9 in res.

yeee

zanimivo, da sem takrat sanjala tudi da sem se na silo poročila na nekem odru oz se pripravljala na to, s tem da sem na vse pretege hotela obiskati marjetko peternel... a je ženin seveda sredi priprav na ohceti izginil, btw... na ohceti sem šla v črnem- bunda, hlače in škornji.

wow, je bla neka kraška hiša... oz posest iz kamnov kraških... vsi moji tam (noro)...

prov na nekem odru za kmečko veselico, hiša bi bila lahko tudi nek hotel, motel, bi jo preuredili lahko...

x:px to so sanje, a glavno da sem jaz dobila mojo 9ko. :o|o: kar tako naprej...

z ženinom se spoh nisva nikoli pripravila na poročno nočitev, a je bil totalen "wohceti"

xDDx tolk, da so mi na koncu še nastavljali aperitive... :inocent:

Deli na socialnih omrežjih

par dni nazaj se mi je sanjalo, da sem gledala (v) Ljubljanico in je bla kristalna voda! tko cist od blizu so bli vidni lepo oblikovani kamencki, kot v kakem sv. stefanu, lepi, *pravilni* in v nekaksnem pravilnem redu oz. lepo razporejeni.... In nisem mogla verjet, v sanjah, da je Ljubljanica tok cista in tile kamni da so not! :eek: xDDx

cist do dna se je vidlo, cist od bliz sem vidla in tiste kamne not (kot iz zgodbe/filma Beli kamen, svetli, sinjkasti, lilkasti, belkasti... lepih ovalnih oblik..... v taki pravilni kompoziciji....)

dons se mi je sanjal, da smo se pogovarjal o kitajskem horoskopu in da je ena rekla da sm macka in kot da sem bla res macka, ki je 13., je blo v sanjah receno... (mojega leta je macka do 13. februarja ravno, tako da sm natancno 1 mesec ze zmaj xDDx)

ze nekaj casa nazaj (kakih 14 dni al kaj tacga ali vec) se mi je pa sanjal, da sm vozila v totalni megli in se NC ni vidl.. v bistvu sm kr *na blef vozila*. x:)x

In nenadoma en avto besno za mano, cist na riti... brez luci... zadnji hip ga opazim... pogledam na stevc, grem 60 (tok k je omejitev), a un cist besen! sili za mano, agresivno vozi, brez luci, v megli totalni! (torej ze 60 kot sem jaz vozila je blo cist prevec).

Nakar me besno in hrupno prehiti in mu pozmigam, ko je pred mano, da prizge luci, in opazim, da so kapsi! in potem so v stotinki sekunde zginili iz vida, tok so sponal, in slisim (a ne tud vidim) nek schtraufenpacht, nekaksne rusilne sounde....

Potem peljem dalje, nenadoma pred sabo vidim povozenega mrtvega psa ki se je se kadil, nekako (ocitno so ga kapsi povozil, tko je blo vidt) in sem se mu komaj izognila, da ga nisem se jaz povozila. se clo pogledala sem v spegu, levo, ce lohk se ognem v stotinki na levo.

nenavadne sanje. pol sm se zbudila, ne vem kaj se je pol *zgodil*. xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Sicer se mi je pa danes sanjalo, da me je hudič napadal. Začelo se je že včeraj, ko sem vidla eno tablo, ali pa je tista tabla sprožila moje nočne more. Včeraj sem tudi dejansko potem videla "luknjo v pekel", groza ni kej. V sanjah pa se spomnim, da sem hotela prižgati luč, pa ni šlo, čeprav sem prižigala stikala, no bila je tema, vendar ne čista. Potem sem molila in potem je bila svetloba sama po sebi prisotna, v sanjah seveda.

Očitno me res nek hudič napada, hudič kot zla oseba.

o hy, thanx za razlagico. x:)x

sama sem mela podobne asociacije, vendar sem si razlozila nekoliko drugace.

gre zame, ki skusam v megleni in neugodni situaciji (pred sabo nic ne vidim), kjer vsi, se celo 'zakon', krsijo predpise, delovat in vozit po pravilih in mi tud rata - saj namrec nisem dodatno povozila psa.

menim namrec, da vse sanje govorijo o nas.

lahko se pa seveda tudi motim, pes najbrz res predstavlja prijatelja, sem tud jaz cakala, kdaj bom kej izvedla...

ali pa, sem si mislila, bodo policaji (ali pac kaka druga taka zdruzba, eno ti omenjas) naredili kaj obsojanja vrednega, hudobnega, brezobzirnega, a v 'temi' (ker so vozili brez luci, pa se pobegnili so), se pravi prikrito, ne vidno....

in potem clo mal spremljala in gleedala, ce bo kje kej, pa nisem nic zasledila.

ker, kot pravis, za to seveda najbrz ne bom oz. ne bi izvedela. x:)x

lahko pa je se splosneje. da je pac to situacija, ki se (v nasem okolju in sirse) zdaj dogaja.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Sicer se mi je pa danes sanjalo, da me je hudič napadal. Začelo se je že včeraj, ko sem vidla eno tablo, ali pa je tista tabla sprožila moje nočne more. Včeraj sem tudi dejansko potem videla "luknjo v pekel", groza ni kej. V sanjah pa se spomnim, da sem hotela prižgati luč, pa ni šlo, čeprav sem prižigala stikala, no bila je tema, vendar ne čista. Potem sem molila in potem je bila svetloba sama po sebi prisotna, v sanjah seveda.

Očitno me res nek hudič napada, hudič kot zla oseba.

Premlati zlodeja. -)

Premlati zlodeja. -)

ahm,...še bolje, da ga po žensko položi,...ji bo bolje služil.. x:Dx

Samo šibki se ne upajo biti pravični.

Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji.

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

eh nak,....okrasne vrvice so nadležne,...

enmal... psychosurgery-a ..

x:Dx

Samo šibki se ne upajo biti pravični.

Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji.

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

Dons sem sanjala, da sva sli s frendo kao mal ven, na izlet, se je pa izkazal, da sva se na Rijeki znasli na nekaksnem letaliscu (torej sva ocitno sli z letalom, sam se tega ne spomnim)... In sm bla cist cudn oblecena, v neko dolgo kiklo z ROZICAMI (x:Dx) lilkaste barve oz. barve sivke.. pa sm ugotavljala, da kok trapast da mam glih to kiklo, ampak da v bistvu mi pa se kr pase. pol je frenda bla tam pr enem hotelu, jaz sem sla pa mal okol, zagledala nekje na eni ploscadi v enem kafichu Manico Janezic (x:px - lustna voditeljica na tv slo), pa se kao spogledava in jo najprej hocm pozdravt, pa se spomnim da se ne poznava (pac ona mene ne), nakar me prijazno pozdravi. xDDx

pol sm iskala Gimnazijsko ulico 15 c. x:o)x

in je bla nekaksna avenija, tam pa TOK posebne hise, da kej tacga pa se ne!!! Cist speshl arhitektura, pasa za oci... v bistvu kot moderni zlo visoki bloki, pravzaprav stolpnice, zelo mocnih in zivih, a skladnih in okusnih barv (svetlozelena, svetlomodra in rdeca), potem pa strehe pa balkoni pa nenavadnih oblik, na vrhu skor kot nekaksne kitajske pagode, da sm se rekla, to morm fotkat nujno, pridt iz najboljsega moznega kota, da to vse not dobim, ta prizor.

na enih oknih je bil folk, cunje so se susile in tko, ena starejsa gospa pa me je gledala in mi menda clo pomahala. Od dalec sm vidla, da je ocitno Gimnazijska cesta, pa se nekako me je zacudilo, da v bistvu je hecno, da majo na Rijeki tako ulco. x:o)x

potem sem sla nazaj do hotela, mal me je skrbel, da se nouva nasli s frendico, ona pa me je ze cakala in mi kazala eno umetnisko sliko in eno fotko in me vprasala, kako bi nastimala tak starinski efekt in da mora zdaj ti dve sliki restavrirat. no vmes ko je ona restavrirala, pa sm se okol sprehodila, pa naletela na neko igralnico otrosko, al kaj, in so bli papirji polepljeni po steni, zraven pa licno urejene barvice, osiljene... najprej sm mislila, da so pac otroske in da bojo sve take tope pa okrogle pa zgrizene pa polomljene, so ble pa cist pro farbice. x8Dx

potem sem tam risala, mal mi je blo pa tecn, da me ne bo kdo 'zalotil', ker pac nisem otrok, to pa je blo kao namenjeno za otroke. x:)x

Picasso

Se mi zdi, da vsi proti koncu leta nekako nezavedno recikliramo, restavriramo, zlagamo, sortiramo star material in delamo prostor za novega...

Dva dni nazaj se mi je sanjalo o razvojnih stopnjah kačjega pastirja. Pred očmi sem imela faze: 1. dan, 2. dan,....(Tako kot po navadi pri človeškem zarodku v tednih in kljub temu, da vem, da se žuželke razvijejo iz ličnike oz. bube je bil ta moj kačji pastir predstavljen kot človeški zarodek). V glavnem, te faze so bile zelo na gosto in v detajle predstavljene in vsaka od njih se je imenovala "tuk". No, zadnja, čisto čisto zadnja, preden se kačji pastir "rodi" pa se je imenovala "tik". Bilo je kot da o tem nekomu predavam. In ko sem prišla do tega, da sem omenila končno "tik" fazo, sem začela jokati od ganljivosti in lepote narave, češ kako je v naravi vse v detajle določeno, kako se vse razvija, kako je vsak mini delček pomemben za brezhibno delovanje, rast in razvoj.

No, v seriji teh razvojnih stopnjah je bil en neumesten zajec. Tak iz risanke. In še med svojim predavanjem sem rekla "No, tukaj je en zajec pa sploh ne vem, kaj tu počne".

Lepe sanje, luštne :vio:

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Plaval sem z delfini + opazil sem, da pri sanjah kjer plavam, pod vodo lahko diham. Mislim, da je keč v tem, da ne razmišljam, da bi sploh moral dihat ampak sam diham, ker diham že v pojstelji zakaj bi moral še v sanjah x:)x
Brez podpisa

Plaval sem z delfini + opazil sem, da pri sanjah kjer plavam, pod vodo lahko diham. Mislim, da je keč v tem, da ne razmišljam, da bi sploh moral dihat ampak sam diham, ker diham že v pojstelji zakaj bi moral še v sanjah x:)x

poznam tole :2src: xsrcx

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Se mi zdi, da vsi proti koncu leta nekako nezavedno recikliramo, restavriramo, zlagamo, sortiramo star material in delamo prostor za novega...

xyesx

(jaz tud sanjam vsemogoce, kot nekaksne *usedline*, pravim, se mi *dvigujejo* razne stararije odstekane)

.... ne vem ce sem pisala sem (mislim pa da ja).... pred mesci se mi je pribl. teden predno mi je umrla teta, sanjalo, da greva s frendico po enem vrtu, nakar je mene vrtinc odnesel proti nekaksnemu zidu z vso mocjo. in ko bi se morala zaletet v zid, sem sla kar skoz in je bil vrt cist posebnih barv in vzdusja, tko nad lepo. a prav fizicno sem cutla, dobesedno me je s silo potegnilo oz. odneslo gor.

no kak teden nazaj sem sanjala, da me je potegnil v tunel z isto silo, da sem se morala kar prepustit, ker me je kar nosil, spet cist fizicno. ampak v tunel. in ne navzgor. vmes sem vidla mrtvaske glave, ampak tko kot je natisnjeno na flashkah za strup in kot v kakih filmih, in popolna tema, NIC nisem vidla.

potem sem zaradi rpejsnje te telesne izkusnje sanjske mal *pricakovala* kaj slabega, clo kako smrt... me je skrbel, d abom kaj izvedla.

no kaj se mi je pa dons sanjal.

bli smo v prostoru na vrhu stolpnice in nenadoma se je zacelo vse trest... najprej tko mal, smo rekl, aha, pac potres... potem pa je vse bolj se majalo, nakar je spulilo in v vrtincu odneslo blok v zrak, nas v sobi pa tud, in smo nekako v brezteznostnem stanju lebdeli v zraku.

spet me je torej kr potegnil gor in nisem mogla ostat na tleh, me je kr odnesl.

pred 15 minutami pa izvem, da je dbest prijateljici dons ponoci umrl oce. :V:

(prijateljica, ki sem bla vcer z njo v sanjah na Rijeki)

xvrtcx

Picasso

En detajl iz današnjih sanj:

Vozil sem se na čolnu (stoje), zraven mene pa ena majhna punčka,.takrat sem jo poznal, zdaj več ne vem kdo je bila. Vse se je dogajalo v sobi. Neke čudne dimenzije,..ampak je bilo v sobi neko močvirje. In potem se spusti nekaj metrov pred nama dol velik črn pajek. Večji od mene. Vse skupaj je bilo zelo kul,.sploh ni blo straha. Mala punčka je vzela v roke katano in presekala pajka na pol. x:)x :eek:

Hm, meni se je pa sanjalo, da sem kakaduja hranila z banano. Te sanje lahko pomenijo marsikaj, od razširjanja govoric, ki naj bi prišle do nazaj mene, do blagostanja, čeprav je tisto prvo bolj verjetno (ampak se nisem poglobila vanje), upam samo, da nisem "hranila" govoric, hočem reči ustvarila.

Potem se mi je sanjalo o pasjem mladičku, ki so ga je ostali odrasli psi pustili na cesti, jaz sem šla do njega ga vzela v naročje pogledala, če je ok, zraven mi je pa nekdo govoril, pusti ga, pusti ga,..

Nasednji dan je začelo pokati že zelo zgodaj in en kuža, ne mlad, pač pa majen pes je ves prestrašen iskal zavetje in se ni hotel "odlimat", zraven pa mi je nekdo govoril, pusti ga, pusti ga,...

Ja, dejstvo je, da ne gredo vsi v nebesa. Tvoje izkušnje me spominjajo dejansko na tiste izkušnje, ki jih doživljajo ljudje, ki so klinično mrtvi, a pridejo nazaj, ter nam povedo, kaj so videli. Tunel, na koncu tunela pa svetloba, čista ljubezen, ki se ne da povedati z besedami, ali pa tema, tako grozen občutek, ki se ne da povedati z besedami,... Buda je rekel: "Ljudi ne zemlji, ki delajo zlo posvarijo nebesni sli, in če se ljudje še ne spreobrnejo, jih čaka trpljenje po smrti, ki se nikakor ne da primerjati z zemeljskim."

Zadnja obsmrtna izkušnja, ki sem jo prebrala v knjigi:"Kaj nas čaka na koncu" pravi nekako takole: "Z bitjem sem bila eno, videl je vsako mojo misel, nemogoče se je bilo skriti.... Pred očmi se mi je zavrtel film mojega življenja, skupaj z bitjem. Bil je iz čiste neizrecljive ljubezni in svetlobe brez sence,..... Za vsako zamujeno priložnost, ki je nisem izkoristila v življenju za širjenje ljubezni mi je bilo pred bogom/bitjem neizrecljivo žal. Videla sem učinek, ki ga je imela vsaka moja beseda na ljudi, nikoli si nisem predstavljala, da sem imela tako močen vpliv na ljudi. Videla sem pozitivni učinek, ki so ga imele moje besede in negativen, vsako misel....".

Skoraj bi si upala reči, da ko stopimo na drugo stran se znajdemo povsem goli pred resnico in smo kot odprta knjiga za "sodnika/boga/bitje" iz čiste svetlobe in ljubezni.

Če bi bilo tako na zemlji, potem niti enega samega krminalca ne bi,.... ah sodba pride po smrti.

Imaš duhovno vodstvo.

Optimist in socialni altruist!

:)

Lepo

Marsa, veliko barv, je čisto veslje, optimizem. Druga dimenzija bivanja, na voljo izbrancem. Imaš čut za skupnost in socialno okolje (morda forum), kjer imaš veliko prijateljev. V skupnosti vlada veselje in optimizem. Delaš koristne stvari, lahko tudi napredek.

Kačji pastir bi lahko pomenil spremembe, faze v razvoju (nečesa v tvojem življenju) a glede na to, da si videla zajca, ki pomeni srečo, uspeh, oblinost, plodnost ... bi morale biti te spremembe seveda pozitivne.

Marsa, to da si bila na vrhu stolpnice pomeni, da se nahajaš v višjih dimenzijah zaznavanja, bivanja. To, da se je začelo trest, ja pa dejansko te je pretresel, .... hm, ali pa, je nekdo odšel domov in si se nahajala v nekakšni "povezavi" z vsem skupaj, bolj podzavesteno kot zavestno, morda ravno preko prijateljice.

Objemček, hm zanimivo. Ogromen pajek, lahko pomeni nekaj velikega in negativnega v tvojih emocijah (lahko tudi vpliv tretje osebe), a punčka ne pusti, da bi jo to zmotilo. Morda boste nekaj časa skupaj vozila in ne bosta pustila tretji osebi... ne vem točno, ..... tako bi si jaz razlagala te sanje. Odvisno kaj zate pajek predstavlja.

ja, tko si tud jaz predstavljam.

kar se tice tunela da je bla tema, sem menila, da bi lohk pomenil da se ni bil pripravljen (ker je blo to mal nazaj), pa tud da njegovi se niso bli (bil je zelo bolan), pa so ga morda 'nazaj drzal' mal... al kaj tacga... oz. da se sam se ni hotel odklopit, naredit prehoda.

ja, saj velikrat sanjam bajte in taksno (kadar ne cest ali morij oz. nekaksnih potovanj)... men s eje tud zdel fajn, ce je tok fajn blo vidt, cudivoto, urejeno in tko, pa ko me je potegnil v luft, me vedno presenet, k se sam prepustim pa je vse ok, v bistvu nekako sam to skusam obcutit in da vidmo kaj bo....

ja, v bistvu sem ze dve leti v casu totalnih sprmemb na vecih podrocjih in sm mela dejansko *pretresljivo* leto (v smislu da me je ornk preshejkal xDDx... sem tip, da moram pridt cist do konca pri stvareh in si ne pustim vzeti nobene faze, tud ce je se tko bad.... si vzamem cas, kolkor ga rabim).

no zdaj sm se pa nekak bl odlocla za sprmemebe - a ne v smislu novoletnih zaobljub in betoniranih nacrtov, pac pa bolj v smislu, da cutim, da sem te neke faze (al to neko fazo) ob-, od- in pre-delala in da muvnem dalje. x:)x

Lepo k si se ukvarjala z mojimi sanjami ze drugic. x:)x

Picasso

Objemček, hm zanimivo. Ogromen pajek, lahko pomeni nekaj velikega in negativnega v tvojih emocijah (lahko tudi vpliv tretje osebe), a punčka ne pusti, da bi jo to zmotilo. Morda boste nekaj časa skupaj vozila in ne bosta pustila tretji osebi... ne vem točno, ..... tako bi si jaz razlagala te sanje. Odvisno kaj zate pajek predstavlja.

Sem prvič v tej temi pa sploh si nisem mislil, da se bo kdo ukvarjal z mojimi sanjami,.sem kar tak zapisal, ker sem opazil temo in ker sem se pač še spomnu sanj. Hvala ti za trud.

Sicer pa drugače nimam nobenih težav z razlago svojih sanj. Sploh, če se takoj vprašam, kaj pomenijo. Punčka v tem primeru ni bil noben od znancev,..mislim, da je bila bolj moja vodnica. Glede pajka si zadela,..so ene skrbi, ki se očitno tudi takole pojavijo. Hehe, zanimivo, od kod ji tista katana.

Je zanimivo ja takle o sanjah premišljevat.

eee, pr men je bla ista fora.Samo, da je blo tko.Plavam plavam in se zavem, da lahko diham pod vodo.In ne, ni mi kapnlo u glavo, da zdej pa lahk lucidno sanjam, ker sem dobil en zanesljiv dokaz, d je neki narobe s fiziko.

Ampak ne.Kot ponavadi, sm tudi zdej dobil eno logično razlago v sanjah, da se nisem kej dosti ukvarjal s to čudno anomalijo in nezavestno sanjal naprej.Želvice.To je bla moja razlaga v sanjah.Zaradi enih zelo mičkenih želvic sem lahko dihal pod vodo.

protestno masturbira na marsino sliko.

(popravljeno)

Te mogoče skrbi, da nekdo bolj nadzoruje tvoje "delovno" življenje kot bi si želela oziroma ali te ima nekdo preveč pod kontrolo? Tukaj se ne gre toliko za osebnost, ampak za to kar v resnici si, za to kako te vidijo drugi in kako si predstavljena drugim. Mogoče imaš kakšne probleme/skrbi/strahove v zvezi z lastno identiteto. Ampak končalo se bo vse v redu.

Bolj kot zaradi "finančnega stanja" te skrbi za "podobo/identiteto". Ne špekuliraj.

Meni se je pa sanjalo, o velikem zelenem drevesu, ki so ga podrli. In to 2krat isto.

Čaka me torej izguba. Zgodba mojega življenja. IZGUBAR, IZGUBA,.... sicer pa itak drugega več ne pričakujem, gnila oblast, gnili oblastniki, gnili ljudje,....

Popravljeno -> light

(popravljeno)

Za podrto drevo točno vem, kaj je pomenilo. Hm, ja, direkt je blo to, bolj jasno ne bi moglo biti. Že takoj naslednji dan, sem zvedela,.... ja izguba ja, pa ne samo zame,... sej drevo očitno pomeni nekaj večjega,...

Ja gnila oblast, ni kej. Podtikanja, .... skratka bolj, da folk tega ne ve in živi v miru in v revščini,.... ali pa gre v tujino. V nasprotnem primeru bo pač živa tarča,....

Popravljeno -> light

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...