Skoči na vsebino

prevajanje

G.R.O.M.

Recommended Posts

tut to se da primerno prikazat kot opomba prevajalca, saj je to pac mora nacin, kako se neka beseda prime! :vio:

stvar je v tem, da se mora oseba pac najdet v tem, ce se ne najdes se pac ne prime.

ti si v svojem delu omejen, koliko si bos omejenosti dopustil manj bos svoboden.

seveda a je to pol se zadeva marse... ane :vio: ce ti dovoli sploh.

Žal, res ne gre tako. Če za nek pojem ipd. že obstaja izraz, uporabiš pač tega, ker ni potrebe, da bi si izmišljeval novega. Sploh pa si odvisen od izvirnika in torej si omejen, ja. Če je v Gossip Girl uporabljen izraz WASTEOID, moram v slovenščini iskati pojem, ki je v istem slogu, priblizno toliko razširjen, ipd. Če recimo jaz jutri rečem svoji prijateljici: "Tale je pa totalen lunatik.", najbrž ne bo imela pojma, kaj mislim ali pa bo to razumela kot prevzeto besedo iz angleščine, torej norec, v resnici pa sem jaz s tem mislila, da človek zakaja. Ampak le kako naj ona ve, kaj sem jaz mislila, če ji ne razložim? Če ji pa rečem, da ta človek poha ali pa da je zadetek, bo verjetno vedela, ker je za ta izraz že slišala. Saj pravim, če bi iz nekega razloga zdaj kar vsi začeli govoriti "lunatik" za tiste, ki kadijo travo, bi se počasi prijelo. Ampak tudi če začnemo že danes, bo vseeno najbrž prej knjiga zunaj, kot pa bomo mi sfurali ta izraz. Sploh pa ne bi rada "kradla" tega izraza. Čisto luštno se mi zdi, da je to tako interno, ljubkovalno oz. prijateljsko poimenovanje za člane tega foruma. Tudi to vas na nek način povezuje, ker je ta drugotni pomen ostalim neznan. Lep pozdrav!

Deli na socialnih omrežjih

no saj, rvno o tem ti govorim. ce ti reces lunatik in ne ve, ji pac pojasnis. in bo vedela in morda se saam uporabljala njej novi izraz, ki ji bo morda usec.

se strinjma. bila je samo ideja, ki morda ni bila na mestu. vseeno pa te je ali fokusirala ali razsirila, da si morda razmisljal drugace, bolj svobodno na nek nacin, ali pa si se se bolj scentriral na obstojece delo.

Žal, res ne gre tako. Če za nek pojem ipd. že obstaja izraz, uporabiš pač tega, ker ni potrebe, da bi si izmišljeval novega. Sploh pa si odvisen od izvirnika in torej si omejen, ja. Če je v Gossip Girl uporabljen izraz WASTEOID, moram v slovenščini iskati pojem, ki je v istem slogu, priblizno toliko razširjen, ipd. Če recimo jaz jutri rečem svoji prijateljici: "Tale je pa totalen lunatik.", najbrž ne bo imela pojma, kaj mislim ali pa bo to razumela kot prevzeto besedo iz angleščine, torej norec, v resnici pa sem jaz s tem mislila, da človek zakaja. Ampak le kako naj ona ve, kaj sem jaz mislila, če ji ne razložim? Če ji pa rečem, da ta človek poha ali pa da je zadetek, bo verjetno vedela, ker je za ta izraz že slišala. Saj pravim, če bi iz nekega razloga zdaj kar vsi začeli govoriti "lunatik" za tiste, ki kadijo travo, bi se počasi prijelo. Ampak tudi če začnemo že danes, bo vseeno najbrž prej knjiga zunaj, kot pa bomo mi sfurali ta izraz. Sploh pa ne bi rada "kradla" tega izraza. Čisto luštno se mi zdi, da je to tako interno, ljubkovalno oz. prijateljsko poimenovanje za člane tega foruma. Tudi to vas na nek način povezuje, ker je ta drugotni pomen ostalim neznan. Lep pozdrav!

Vse ideje so dobrodošle. V kakšnem primeru bi bila ta čisto uporabna. Sicer pa lahko poskusimo. Začnimo tistim, ki pohajo, govoriti lunatiki. Bomo videli, če se bo prijelo. Če se je prijelo pohanje pa butanje in podobne zadeve... Tudi te je moral nekdo sfurati. Če je torej izraz všeč dovolj ljudem, da ga začnejo uporabljati, ker ga lahko tudi povežejo s stvarjo, ki jo označuje, se bo prijel. Sicer pa moram biti zvesta izvirniku in se v takih primerih ne morem izmisliti česa novega. Lep pozdravček!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...