artem 17. maj 2003 Prijavi Deli 17. maj 2003 O, a si bil bolan da si sel v Rusijo a si bil lumpi da si sel v Novosibirsk, a majo tam rozice pa razno travo za preucevat? In predvsem upam da bom cim dlje casa sanjau, ker to pomeni da se bom zjutraj zbudi. Im a live... Pa ne vzet nic osebno, sicer pa kot hoces, izbira je tvoja. Citiraj www.rael.org Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 17. maj 2003 Prijavi Deli 17. maj 2003 takole...en recept za izboljšanje krvi...preverjeno deluje x!x 1 liter domačega terana10 dag suhih sliv10 dag suhih fig10 dag rozin10 dag suhih borovnic1 vejica svežega rožmarina10 dag kandiranega sladkorja ali rjavega sladkorja vse zmiksaš,daš v vino in vse to naj "počiva" 7 dni...(vsak dan premešaš) Po sedmih dneh preliješ v steklenico. Uporaba: 2 krat na dan 1 žlico zjutraj in zvečer. Naj bo v pomoč in korist! PS: ampak res samo eno žlico,da se ne bi kdo zgovarjal,da je narobe prebral Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 17. maj 2003 Avtor Prijavi Deli 17. maj 2003 O, a si bil bolan da si sel v Rusijo a si bil lumpi da si sel v Novosibirsk, a majo tam rozice pa razno travo za preucevat? In predvsem upam da bom cim dlje casa sanjau, ker to pomeni da se bom zjutraj zbudi. Im a live... Pa ne vzet nic osebno, sicer pa kot hoces, izbira je tvoja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. marec 2004 Prijavi Deli 4. marec 2004 Cvicek je tudi OK, pa sipkov caj - ne vem, ali smo ze omenili, najbrz smo, a ni odvec tudi tegale osveziti zdajle... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 4. marec 2004 Prijavi Deli 4. marec 2004 pa na JOD ne smemo pozabit 666 zlobijeu....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 8. marec 2004 Prijavi Deli 8. marec 2004 HAHAHA našla.... evo, to rabim, cviček in teran, bom vsaj vedela od česa mi je slabo... ker tele tablete Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 8. marec 2004 Prijavi Deli 8. marec 2004 Celo železovo temo sem prebral, pa se nisem našel. To me je sigurno kdo škrtnil. Selene, ti pa trpiš po nepotrebnem, jej, jej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 26. april 2004 Avtor Prijavi Deli 26. april 2004 .sem začel rdečo peso pit( v lekarni kupm) in jagodni sok zravm mešam...vse o.k. ..pa še bolj je sladko in prijaaaa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 30. april 2004 Prijavi Deli 30. april 2004 hojla hahahahahahahahaha, super ste, vsi s svojimi recepti. Recept od čveke je dober, garantirano pomaga, smo doma večkrat preverili. Ja, pa ne se delat norca iz trditev, da nekateri živijo od prane. Po mojem prepričanju, smo vsi na poti, da to dosežemo prej ali slej. In po mojem prepričanju je hrana čistilec energij in ne obratno, tisto gorivo, gradivo, zaščita. Zakaj pa nebi delovalo obratno, tako kot se nekateri ljudje vse dneve prepričujejo, da so bolani, poslušajo TV, ki kar naprej poroča o prihajajočih virozah in kako nebi potem res zboleli. Ta teorija deluje tudi v obratnem smislu. Pozitivne sugestije kar nekako povozijo neprava prepričanja , ki so zasidrana v podzavesti. Jaz sem poizkusila in deluje. A če ne poizkusiš, ne moreš vedeti. Dosti Fe v krvi ti želim pokovcLP clean Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 30. april 2004 Prijavi Deli 30. april 2004 ful dobro tole. problem nastane le v tistih primerih, ko telo ne more vezati železa na hemoglobin, ampak ta lepo pluje po krvi brez kakega posebnega učinka. navadni testi pokažejo, da je s količino železa vse ok, v resnici je pa oseba slabokrva in komaj caplja po svetu..........ne da bi težila, slučajno poznam en tak primer.........pa na srečo jih je malo.........tistim tud alge pa rdeča pesa ne pomagajo oz. naredijo skor mal več škode kot koristi.............to je bolj razglabljanje na temo, da enotni recepti niso za vse dobri.........da mora vsak od nas sprobat kaj je tisto kar mu ustreza Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. maj 2004 Prijavi Deli 1. maj 2004 hojla hahahahahahahahaha, super ste, vsi s svojimi recepti. Recept od čveke je dober, garantirano pomaga, smo doma večkrat preverili. Ja, pa ne se delat norca iz trditev, da nekateri živijo od prane. Po mojem prepričanju, smo vsi na poti, da to dosežemo prej ali slej. In po mojem prepričanju je hrana čistilec energij in ne obratno, tisto gorivo, gradivo, zaščita. Zakaj pa nebi delovalo obratno, tako kot se nekateri ljudje vse dneve prepričujejo, da so bolani, poslušajo TV, ki kar naprej poroča o prihajajočih virozah in kako nebi potem res zboleli. Ta teorija deluje tudi v obratnem smislu. Pozitivne sugestije kar nekako povozijo neprava prepričanja , ki so zasidrana v podzavesti. Jaz sem poizkusila in deluje. A če ne poizkusiš, ne moreš vedeti. Dosti Fe v krvi ti želim pokovcLP clean Clean - imamo nekje zanimivo temo - Ziveti brez hrane? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pepelka 17. junij 2004 Prijavi Deli 17. junij 2004 Hojla! Zdaj pa se jaz. Izgleda da je to zelo razširjeno, da imamo slabo kri. Meni so sedaj ugotovili zakaj sem zmatrana že takoj zjutraj, ko vstanem, pa se vlačim čez dan sem pa ke Imam premalo železa, hemoglobina, pa preveč levkocitov, pa premalo joda(ščitnica). Fino! Začela sem jemati tablete, pa pijem ogromno limonad brez sladorja, ker mi to paše. Sedaj pa sem tu prebrala, da C vitamin odplakuje železo. Jaz sem pa mislila točno obratno!!! Pa še holesterol imam baje povečan. Drugače sem Vegi, in moram priznat da sem sedaj že čisto zbegana kaj naj jem, najraje ne bi nič, mi vsaj škodovalo ne bo Ta trgovinska prazna hrana, sadje in zelenjava mi baje ne dovaja prave energije v telo. In zato se mi sistem ruši in ne podpira telesa. Sedaj pa vas prosim tiste, ki se na to spoznate, za kakšne nasvete oz. ali obstaja kakšen nutriocist ali kako se ža reče, ki lahko za posameznika vidi, kaj potrebuje njegovo telo. Se vam najlepše zahvaljujem! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 15. maj 2010 Prijavi Deli 15. maj 2010 A ne vem ne vem, ce je glina ravno primerna. ? menda predvsem cisti in odplaknjuje minerale ter slabe zadeve iz organizma, krvi itn. Sicer res morda kaksni mineralcki pridejo tudi z glino v telo, a vseeno jst tega ne bi priporocal po tem kar sem prebral na etiketi samega asicevega kozarca gline.Dajem pa moznost da se motim. (?) kar se tice zeleza so ponavadi zenske bolj v krizi zaradi menstruacij itn. jaz ne priporocam cloveku v pomanjkanju zeleza vec samo ene hrane, recimo veliko rdece pese, ali veliko melase, ipd, temvec cimbolj pester sklop zivil, ki imajo v povprecju vec zeleza.Namrec enostransko uzivanje nekega zivila je lahko kdaj koristno, lahko pa prinese ob izboljsanju ene tezave tudi druge tezave zaradi pretiravanja uzivanja dolocenega zivila oz. pretirane enostranskosti. Zato se mi zdi "zelezna" ali neka vitaminska pestrost v takem primeru primernejsa. Je pa to tudi odvisno od stopnje samega pomanjkanja zeleza in vzrokov za pomanjkanje. Vem da je moja punca probala kar nekaj sokov in preparatov, tablet, tudi nekaterih mocnih, ki jih je predpisal zdravnik, kakor tudi uzivala razna zivila pogosteje (pesa, melasa (al kaj je ze) itn, uzivala manj zivil, ki zmanjusjejo absrobcijo in stopnjo zeleza v krvi oz. organizmu, uzivala vec blejakovin ki so prav tako pomembne za samo absorbcijo zeleza, ter menda dodatni vitamin C in nekatere medove izdelke ter cvetni prah) in se krvna slika v nekaj mesecih ni dovolj opazno spremnila.Potem pa je zacela uzivat en sok (sem pozabil kateri) pa je bilo kmalu bolje. Mislim da je pomagalo vse malo, a izgleda da najbolj tisti sok. -In ce malo ugibam: Verjetno je tudi od organizma in razlicnih vzrokov odvisno "kaksno" zelezo v povezavi s katerim zivilom kdo potrebuje, kakor tudi to, da se morda neke posledice uzivanja zeleza ne poznajo vedno takoj?V koncni fazi pa, kdo pa pravi da je krivo dejansko pomanjkanje zeleza in ce pomanjkanje zeleza ni zgolj posledica cesa drugega!? Spet ugibam. Marivarin, Fraksiparin...sami antikoagulanti...jemanje do konca življenja...bla bla bla...to natvezijo doktorji, ker so omejeni z uradno medicino. Bolje bi bili če bi rekli uradna medicina vam ne more pomagat probajte z alternativo... Vprašanje zakaj je preveč trombocitov??? Jap, treba malo več sokcov pit.....probaj ubacit prehrani še Ašičevo glino v prahu...glina ima rudnine, pa še telo čisti...V afriki so pregledoval krvne slike določenih prebivalcev ki so se hranili z nekimi rudninami...nek kamen so zmlel in popil prah z vodo...kalij, kalcij, železo...nad povprečjem zahodnjakov ki so jemal te zadevce v obliki šumečih tabletk... -------- In ZELO veliko temna (dark) cokolada! Se spomni, da je moja punca preden ji je zacelo primanjkovat zeleza rada uzivala cokolado, potem pa je enkrat nehala uzivat jo oz. bolj redko.Kmalu potem je postala zelezo-slabokrvna ali imela pomanjkanje zeleza. tudi drugi pisejo da res: -Utrujenost in kofein sta povezana še po eni plati. Uživanje kofeina ovira resorpcijo železa iz hrane. S tem povzroča, da ste čedalje bolj utrujeni, kar je posledica pomanjkanja železa. Lahko jeste veliko hrane, bogate z železom, vendar ga telesu primanjkuje, če ga vedno poplaknete s kavico ali drugim virom kofeina. Ne pozabite, da se zaužita hrana zadržuje nekaj ur v želodcu in se zatem še nekaj ur presnavlja v tankem črevesju. Ves ta čas se hranila, ki si jih želimo v svoji shrambi, ne smejo zmešati s kofeinom. vir >ljudje pa kavico pijejo kavo veckrat ravno po hrani. da ne govorim o restavracijah, ko natakar po obroku rece: "boste se eno kavico?" in se malo znanja: Če vprašamo zahodno alternativno medicino, naturopate in prehranske strokovnjake, nam bodo povedali, da je za pomanjkanje železa mogočih nekaj vzrokov:* v hrani primanjkuje železa ali vitamina B12, ki vpliva na njegovo resorpcijo;* v želodcu primanjkuje solne kisline, ki je potrebna, da se hrana, ki vsebuje železo, presnovi, ali pa v črevesju primanjkuje mlečne kisline, ki omogoča prehod železa iz črevesja v telo;* telo dobi dovolj železa, vendar uživanje kave, črnega čaja ali drugih kofeinskih napitkov ovira njegovo resorpcijo; * telo ima železo, vendar ga ne zna uporabiti. Primanjkljaj v dobaviČe je težava v tem, da železa niste zaužili dovolj, je zadeva relativno preprosta. Precej živil je dobro založeno z železom. Uveljavljen je mit, da pri železu nič ne prekaša govejih zrezkov. A to ni res. Črna čokolada (tista s 70-odstotnim deležem kakava) ima dva- do trikrat več železa od govejega mesa. Z železom so odlično založeni tudi melasa, ovseni kosmiči, mandlji, sveže fige, kuhana leča, regrat in veliko divjerasle zelenjave, med katero izstopajo koprive.Kopriva ima čudovito lastnost, da uravnava raven železa v telesu. Če ga imate premalo, telo stimulira k njegovi absorpciji. Če ga je preveč, ga pomaga zmanjševati. Mnogi zmotno menijo, da vsebuje kopriva veliko železa. To ni res, železa je v njej zelo malo. Skrivnost koprive je v tem, da nauči telo pravilno uporabljati železo. Iščite organsko železoČe uživate prehranska dopolnila, iščite organsko železo. V farmacevtskih pripravkih je praviloma železov sulfat, ki posiljuje naš metabolizem in v telesu uničuje vitamin E. Organsko železo pa ne prizadene vitamina E.Organskega železa (če je rastlinskega izvora) telo resorbira toliko, kolikor... beri dalje in vir > sama sreca me je, ce lahko kaj tako fajnega podam sem Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. maj 2010 Prijavi Deli 15. maj 2010 aha ok.morda se jih (takul poste iz debate v danasnjem 'povedal' scitira sem al pa kej). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 15. maj 2010 Prijavi Deli 15. maj 2010 Se spomni, da je moja puncaUboga tvoja punca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 16. maj 2010 Prijavi Deli 16. maj 2010 Nic vec. Ima dobro in zdravo kri in je veselega obraza! (pa ne uziva tvoje soli ) Ces, kdor ne uziva tvoje soli je bogi Odkar pozna mene uziva se bolj zdravo prehrano kot nekoc.Pa prosim drzi se naslova teme, ne pa provicirat v namenu reklamiranja tvojega umetno ustvarjenega izdelka. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. maj 2010 Prijavi Deli 16. maj 2010 Nic vec.Če je nehala testirat, ti verjamem.Mrežni marketing iz področja prehranskih dodatkov in kozmetike ni tako nedolžen, kot si ti misliš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 16. maj 2010 Prijavi Deli 16. maj 2010 kaksni dobri posti, ful koristnega. zakaj je to tle? (kdo bo to iskal v '... povedal'.... ) O železu (in drugem) sem odgovorila Zalayi v: Če bi kdo komu rad kaj povedal. Naneslo je pač tako, da smo ravno govorili o tem. Tole temo sem našla šele sedaj. Ker je v glavnem tu že povedano, kar sem napisala tam, morda dodam (kopiram od tam) samo: Železo v prehrani Železo se v hrani nahaja v dveh oblikah: • hem železo, katerega vir sta hemoglobin in mioglobin v živilih živalskega izvora. Hem železo običajno predstavlja le 10% do 15% vsega železa v prehrani in kar tretjino vsega absorbiranega železa.• nehem železo se nahaja v hrani rastlinskega in živalskega izvora, ima pa bistveno nižjo biološko vrednost kot hem železo, na njegovo absorpcijo pa znatno vplivajo druge snovi v prehrani. Absorpcijo izboljšujejo vitamin C, razne organske kisline in živalske / mesne beljakovine, zavirajo pa inozitol-heksafosfat, ki se nahaja v stročnicah in žitaricah (že majhne količine lahko absorpcijo zmanjšajo za 50%), polifenoli, ki se nahajajo v sadju, zelenjavi, vinu, čaju in kavi, sojine beljakovine (neodvisno od inozitol-heksafosfata) ter dodatki kalcija. Torej v zelenjavi se nahaja predvsem nehem železo, katero se manj učinkovito absorbira kot to v živilih živalskega izvora. Kar pa ne pomeni, da se tako ne da, le več pozornosti je potrebno. Še zlasti, ko se na trenutke oz. obdobja železo iz zaloge preveč počrpa. Treba je bit pozoren, da se odkrije vzrok pomanjkanja. Lahko je kje v želodcu ali črevesju kakšna majhna rana, iz katero se konstantno izgublja kri in s tem rdeče krvničke, ženske z redno zelo močno menstruacijo ali kaj podobnega. Železo se nalaga tudi v zaloge in traja do enega leta, da se ponovno naloži in obnovi še v rezervo. Vegetarijancem bi pač svetovala, da si občasno malo pregledajo stanje železa in ne bi smelo biti težav. Ob res slabem stanju železa pa najprej umetno dodajanje v obliki tablet (meni je pomagalo), potem pa pozornost na hrano naprej. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 16. maj 2010 Prijavi Deli 16. maj 2010 Dej ne spreminji spet teme pogovora.Kakor kateri. Če je nehala testirat, ti verjamem.Mrežni marketing iz področja prehranskih dodatkov in kozmetike ni tako nedolžen, kot si ti misliš. fajn ane no, niti ne gre tolk zato, da jaz nekaj podam tule, temvec za neko notranjo veselje, ki ga dozivljam v povezavi z ljudmi iz omenjene spletne strani. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 17. maj 2010 Prijavi Deli 17. maj 2010 Popravljam objavo in dodajam v objavi, ker sem dobil vec infotov in bolj tocne infote: Torej edino kar ji je pomagalo v tistem obdobju vecjega pomanjkanja zeleza je bil sirup LEGOFER, ki ga je predpisala zdravnica!Najprej so ji prepisali nekatere druge pereparate (2x) ki niso pomagali. Naposled je pomagal torej Legofer. Vem da je moja punca probala kar nekaj sokov in preparatov, tablet, tudi nekaterih mocnih, ki jih je predpisal zdravnik, kakor tudi uzivala razna zivila pogosteje (pesa, melasa (al kaj je ze) itn, uzivala manj zivil, ki zmanjusjejo absrobcijo in stopnjo zeleza v krvi oz. organizmu, uzivala vec blejakovin ki so prav tako pomembne za samo absorbcijo zeleza, ter menda dodatni vitamin C in nekatere medove izdelke ter cvetni prah) in se krvna slika v nekaj mesecih ni dovolj opazno spremnila.Potem pa je zacela uzivat en sok (sem pozabil kateri) pa je bilo kmalu bolje. Mislim da je pomagalo vse malo, a izgleda da najbolj tisti sok. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 25. oktober 2010 Prijavi Deli 25. oktober 2010 pr cajih je treba bit previden! zeleni sploh niso tolk kul, ker neugodno lahko vplivajo na kolicino zeleza v kri. ga zmanjsajo.mate.. ne morem rect. vse ma svojo mero za posameznika ane. -- hm, ne vem cist. v glavnem da ne bi posploseval glih. caji se med seboj razlikujejo ane. govoril sem predvsem o pravih cajih (zeleni, crni).skratka vem iz izkusnje pri moji punci, ki je caje uzivala redno dolgo casa. ko je imela probleme z zelezom, ji tudi caji niso vec pasali. je pa o tem tudi pisalo kar nekaj ze. tule sem nasel se ene informacije:Zelezo v prehraniŽelezo se v hrani nahaja v dveh oblikah: - hem železo, katerega vir sta hemoglobin in mioglobin v živilih živalskega izvora. Hem železo običajno predstavlja le 10% do 15% vsega železa v prehrani in kar tretjino vsega absorbiranega železa.- nehem železo se nahaja v hrani rastlinskega in živalskega izvora, ima pa bistveno nižjo biološko vrednost kot hem železo, na njegovo absorpcijo pa znatno vplivajo druge snovi v prehrani.* Absorpcijo izboljšujejo vitamin C, razne organske kisline in živalske / mesne beljakovine,* Zavirajo pa inozitol-heksafosfat, ki se nahaja v stročnicah in žitaricah (že majhne količine lahko absorpcijo zmanjšajo za 50%), polifenoli, ki se nahajajo v sadju, zelenjavi, vinu, čaju in kavi, sojine beljakovine (neodvisno od inozitol-heksafosfata) ter dodatki kalcija.vir >tako je moja punca presaltala raj na kavo, ceprav ima zelo rade zelene caje, se po pitju pravih cajev enostavno ne pocuti vec najbolje.zato pa dobro jest tut pravo cokolado oz. kakav, v primernih kolicinah seveda, ki vsebuje veliko zeleza.Meni je cokolada oz. kakav od nekdaj super zivilo. a res? zakaj pa, kako pa? a vse vrste zelenih čajev? recimo da drzi: ceprav je odvisno od prsti, rastlin ki rastejo naokoli, skladiscenja, priprave, pogojev, vsega.... 100 živila: vsebuje mg železa:pusto goveje meso 2,4 mgtelečje 2,4 mgkonjsko meso 2,4 mggoveja jetra 6,5 mgtelečja jetra 8,8 mggoveja vranica 10,4 mgjetrna pašteta 5,4 mgkokoš 4,4 mgpiščanec 1,3 mgfižol 7,8 mgsoja 8,4 mgborovnice 1 mgkoruzni zdrob 2,3 mgsvež fižol 2,3 mgregrat 3,1 mgdateljni 3 mgrozine 3,5 mgječmen 3,6 mgprosena moka 6,8 mgleča in grah 6,8 mgrumenjak 5,5 mgmandeljni 4,7 mgorehi 3,11 mgsuhe fige 3,4 mgkakao 10,7 mgmakaroni 2,9 mgpeteršilj 6,2 mgniso brezveze vcasih samo gospoda jedla cokolado ki je bila luksuzno in zelo cenjeno zivilo. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 25. oktober 2010 Prijavi Deli 25. oktober 2010 kakao 10,7 mgniso brezveze vcasih samo gospoda jedla cokolado ki je bila luksuzno in zelo cenjeno zivilo.Najbrž drži, železovi oksidi so črni, rjavi in rdeči. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 26. oktober 2010 Prijavi Deli 26. oktober 2010 -- hm, ne vem cist. v glavnem da ne bi posploseval glih. caji se med seboj razlikujejo ane. govoril sem predvsem o pravih cajih (zeleni, crni).skratka vem iz izkusnje pri moji punci, ki je caje uzivala redno dolgo casa. ko je imela probleme z zelezom, ji tudi caji niso vec pasali. je pa o tem tudi pisalo kar nekaj ze. tule sem nasel se ene informacije:Zelezo v prehraniŽelezo se v hrani nahaja v dveh oblikah: - hem železo, katerega vir sta hemoglobin in mioglobin v živilih živalskega izvora. Hem železo običajno predstavlja le 10% do 15% vsega železa v prehrani in kar tretjino vsega absorbiranega železa.- nehem železo se nahaja v hrani rastlinskega in živalskega izvora, ima pa bistveno nižjo biološko vrednost kot hem železo, na njegovo absorpcijo pa znatno vplivajo druge snovi v prehrani.* Absorpcijo izboljšujejo vitamin C, razne organske kisline in živalske / mesne beljakovine,* Zavirajo pa inozitol-heksafosfat, ki se nahaja v stročnicah in žitaricah (že majhne količine lahko absorpcijo zmanjšajo za 50%), polifenoli, ki se nahajajo v sadju, zelenjavi, vinu, čaju in kavi, sojine beljakovine (neodvisno od inozitol-heksafosfata) ter dodatki kalcija.vir >tako je moja punca presaltala raj na kavo, ceprav ima zelo rade zelene caje, se po pitju pravih cajev enostavno ne pocuti vec najbolje.zato pa dobro jest tut pravo cokolado oz. kakav, v primernih kolicinah seveda, ki vsebuje veliko zeleza.Meni je cokolada oz. kakav od nekdaj super zivilo. ...free, kako to, da ji kava ni "škodila" v taki meri, kot ji je "škodil" čaj - mislm tle na absorbcijo nehem železa? Kokr sm prebrala v tvojem postu, pol ni priporočljivo pri stročnicah, žitaricah nič jest zraven? Ker lahko "vse" zmanjšuje absorbcijo nehem železa? Men zadnje cajte strašno paše glažek močnega rdečega vina zraven kosila Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 26. oktober 2010 Prijavi Deli 26. oktober 2010 Hej piskotek ne vem kako da ne , vem pa kaj mi pove in kaj vidim.koliko katero zivilo zmanjsuje ne vem. zihr je odvisno koliko dolocenih suubstanc vsebuje katero zivilo. morda tudi iz kje je, vrsta, itn.in tudi ni receno, da na vse deluje isto. se mi zdi pa za vas zenske to se posebej problematicna zadeva, zelezo namrec. tko da cist za info, morda komu ali kateri prav pride tale informacija in proba nekaj casa ne pit pravih cajev in rajsi vec kakava recimo, ce ima tezave z zelezom. ampak le tega eko, zdravega v zmernih kolicinah ane. sej je mal "smesno", ker napisejo vino; ko pa vemo, da domace kvalitetno vino ima toliko zdravih snovi v sebi, da jih lahko zares iscemo med zivili.ampak to. da za caje pri nekaterih ljudeh drzi, imam pac priloznost videt na svoje oci; ceprav je pila kvalitetne, zelene, eko caje.torej ocitno gre za neke dolocene substance znotraj cajev, ki ji ne ustrezajo; kar ne pomeni, da morda komu drugemu ne.Torej morda se kdo najde v opisu, morda da komu mislit in spremeni oz. izboljsa prehrano in svoje zdravje na tak nacin, da uziva manj ali nic pravih cajev. Tudi jaz jih ne vec pravzaprav, ali redko. Bolj mi sedaj pasejo iz raznih zelisc. Kavo pa tudi precej redko pijem v malih dozah. free, kako to, da ji kava ni "škodila" v taki meri, kot ji je "škodil" čaj - mislm tle na absorbcijo nehem železa? Kokr sm prebrala v tvojem postu, pol ni priporočljivo pri stročnicah, žitaricah nič jest zraven? Ker lahko "vse" zmanjšuje absorbcijo nehem železa? Men zadnje cajte strašno paše glažek močnega rdečega vina zraven kosila Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.