pokowc 10. julij 2002 Prijavi Deli 10. julij 2002 zanima me, kaj menite o vrnitvi argentinskih Slovencev? pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 12. julij 2002 Avtor Prijavi Deli 12. julij 2002 ej, sploh nee, sej bodo zavzeli še naša področja,le kdo jih vabi, jih bližajoče se volitve,n o Kja bodo oni prejle dobili službe, stanovanja; kaj oni vse obljubljeno prinesejo k nam? znanje, kriminal in pozabljeno umetnost? pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 12. julij 2002 Prijavi Deli 12. julij 2002 Pokowc, kaj te pa to tako skrbi? Saj itak ne bo nič drugače, tudi če se razburjaš. Kaj so nam pa z begunci naredili? Hvala bogu, da so jim pomagali, pa čeprav za ceno službe in stanovanja kakšnega "slovenca", če že tako razmišljaš. Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 12. julij 2002 Prijavi Deli 12. julij 2002 Jaz pa mislim drugače, naj kar pridejo. Imam kar nekaj prijateljev beguncev, ki to niso več, iz Bosne in Hrvaške. Spoznal sem, da so tisti, ki pridejo in se vključijo v našo družbo samo najboljši. Predstavljate si kakšen napor in pogum je potreben da greš živet v drugo državo kjer ti je vse tuje, taki ljudje so pogumni in pametni, zato nam prinesejo samo najboljše in imamo od njih v bistvu velike koristi. Tudi tisti Slovenci, ki se podajo v tujino so samo najbolši in najpogumnejši in taki se ponavadi tudi ne vračajo. andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 12. julij 2002 Prijavi Deli 12. julij 2002 Še nekaj glede strpnosti. Družina moje mame je bila po vojni izgnana v tujino. V Avstriji so jih sprejeli v begunskem centru. Kasneje so imeli možnost vključitve v njihovo družbo kar so tudi uspešno storili. Vedar pa ni bilo lahko, družba je pač na njih gledala kot na begunce če hočete čefurje, to je privedlo do tega da naprimer otroci mojih tet ne govorijo slovensko (to je sicer še tudi druga tema). Zato se vedno ko me malo prime nestrpnost spomnim na to, kako so na moje sorodnike gledali v drugi državi in kako mi gledamo na naše begunce in priseljence. Tudi oni so sorodniki nekoga in ta ve da so to dobri in pošteni ljudje (velika večina) in tudi on ne more razumeti da mi tega nočemo videti. andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alena 18. julij 2002 Prijavi Deli 18. julij 2002 Ploskam Andreju. Tudi mene je prej malo zaskrbelo, pa nič več. Naj pridejo vsi, ki hočejo priti in svet bo boljši, če se bomo malo premešali (tudi jaz sem mešanica in moji predniki so bili nekoč doma drugje). Sploh smo pa vsi skupaj državljani sveta in del ene velike celote in smo otroci nove dobe in se imamo radi zaradi tega, ker smo dobri ne pa zato, ker smo pripadniki nekega naroda. Where I lay my head is home (Metallica) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. julij 2002 Prijavi Deli 18. julij 2002 Jaz pa v takih primerih težko zavzamem neko dokončno stališče, čeprav se strinjam z Andrejem in Aleno (ki sta zelo lepo povedala)...Moje mnenje je tako deljeno...Mislim pa, da tu ne govorimo o beguncih... Moj prijatelj pa je zavzel zanimivo stališče, ko sem ga vprašala po tem?"Vedno pobegnejo od tam, kjer jim ni kul" - je rekel... Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alena 18. julij 2002 Prijavi Deli 18. julij 2002 Vzemi zdaj ta tvoj zadnji stavek kot nekaj pozitivnega. Majo "jajca" hočejo, da je dobro njim in njihovim otrokom in imajo pravico do tega. Vsi iščemo srečo in boljše življenje in jaz nič bolj ne cenim nekoga, ki vztraja v dreku zato, da dokaže da je karakter... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. julij 2002 Prijavi Deli 18. julij 2002 ... še nekaj...Ljudje smo zelo različni...Ko sem bila s tamalim v bolnici, je begunka-mamica, ki so jo malodane "švercali" (otroku skorajda ni bilo nič, imeli so ju notri, da jima pomagajo), bivanje v bolnici pa je pomenilo tudi tri obroke dnevno za mamice in seveda nočitev, če so imele še dojenčke, in medtem, ko sem sama hvaležno sprejela ponudeno mi možnost, saj se mi zdi lepo, ko je tako, se je za spremembo dotična mamica nenehno pritoževala in razburjala.Med drugim se je nekajkrat pritožila: "Moj otrok ni opica, da bo nenehno jedel banane"! (*seveda v svojem jeziku).Torej - vse samoumevno, nikakršne sledi hvaležnosti za že nudeno pomoč.To ni bil osamljen primer, sem si ga pa najbolj zapomnila. In še nekaj: kjer sva midva bivala - kletno plesnivo stanovanje, ni nobene šanse, da bi to bilo kakorkoli sprejemljivo npr. za takšne sorte begunce.A midva pa sva lahko živela notri - jaz celo noseča. Mislim, da je povsem nekaj drugega, če te izženejo, ali če so v tvoji deželi pogoji res povsem na psu (te npr. mučijo, zatirajo, si lačen itd.) in greš v boljše življenje, s tem da tvegaš in daš na kocko vse! TO spoštujem! ... medtem, ko so nekateri moji srbski in bosanski in hrvaški prijatelji umirali doma, na svoji zemlji, da se patetično izrazim, so nekateri drugi v Sloveniji ali drugod dobili stanovanje, delo in denar z vsemi pripadajočimi častmi - ker so pač pripadniki tega naroda, nad katerim se npr. izvaja nasilje oz. teror. Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 18. julij 2002 Prijavi Deli 18. julij 2002 Bravo Alena, se mi je zdelo malo sumljivo, če pa pogledam tako... Marša, je res vsa stvar več plastna, se strinjam da tak način obnašanja ni dobrodošel. Tudi mene to včasih moti. Vsaj hvala bi lahko rekli (da ne bo pomote so samo taki primeri, večina je drugačnih). Je pa naša stvar če jih prenašamo. Pa jih brcnimo v rit, mislim take ki vso situacijo izkoriščajo. andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. julij 2002 Prijavi Deli 18. julij 2002 Navadno se zdi lepo (in tudi je), ko se kaj takega dogaja (ko se valijo reke beguncev, tebe pa stiska v grlu, ko to spremljaš, pa veš, da se dogaja 100 km stran), da se vrata pomoči na stežaj odprejo.To podpiram z vsem srcem! Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo tebi, tvojim bližnjim... Pa lepo je, ko se ohranja ta človeška nota, da smo vsi povezani in že sam FILING je dober, ko hiti z vseh strani pomoč. Vendar stvari pridejo v paketu - to pa je potem tisti minus, zaradi katerega pa so tudi mnenja o tem deljena. Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 19. julij 2002 Prijavi Deli 19. julij 2002 Se strinjam s tabo Marsa. Jaz sem prej gledala le ++++++. Na ------ sem pa pozabila. Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alena 19. julij 2002 Prijavi Deli 19. julij 2002 Se strinjam, Marsa. In točno to je tisto, o čemer govorim. Pomembno je, da smo LJUDJE in da se trudimo biti dobri in sočutni. Zato sprejmimo ljudi=prijatelje in ne "begunce" (ali argentince ali čefurje...), tistim, ki pa niso prijatelji in nas hočejo "okrog prinašat" in izkoriščat pa povejmo kar jim gre! Nočem pa posploševati, da so ONI taki pa taki (zato ker imamo pač z nekom slabe izkušnje), ker to NI PRAV in s tem delamo marsikomu krivico. Zato še 1x: Ljudje smo važni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 19. julij 2002 Avtor Prijavi Deli 19. julij 2002 ehhja, slovenja, postaja postaja vseh mimobežnih prišlekov. edn je reku, povabiš tri kitajce in sedaj jih je že 990 .-. pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 20. julij 2002 Prijavi Deli 20. julij 2002 Po rodu sem neslovenc. Sem mesanica dveh najbolj si sovraznih narodov v Bosni, kjer so se medsebojno klali in posiljevali. Nisem mogel verjeti z lastnimi ocmi, ko sem v Bosni videl, kako se bivsi nasprotniki nacejajo v kaficu skupaj in si pripovedujejo vice. Zato je to vprasanje tako brezpredmetno, ljudje smo si enaki ne glede na pripadnost. Ali bodo prisli Slovenci iz Argentine nazaj v Slovenijo? Pa kaj ce pridejo. Ce so moje starse lahko sprejeli, zakaj ne bi se njih. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 22. julij 2002 Prijavi Deli 22. julij 2002 Saj vsi vemo, stvar ni v nacionalnosti ali barvi itd. ampak v človeku. andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 26. julij 2002 Prijavi Deli 26. julij 2002 Ja pa še res je, stvar je v človeku.Jaz nisem nacionalist, ampak vsak ima izmed vas deloma prav.Marsin zadnji odstavek kjer piše, da so nekateri jugoviči umirali doma, ko so drugi, kot ubežniki ušli in tu dobili stanovanje in se majo fajn.Tukaj res človek pomisli kdo je večji heroj, a tisti, ki je ostal, a tisti, ki je šel? Čeprav v drugi situaciji, tako kot je omenil Andrej, so sigurno tisti na tujih tleh večji heroji, ker se vedno nekje počutijo tujce in jim ni lahko.Jaz sem prevelika reva, da bi odšla nekam na tuje.Najbolj se mi smilijo taki ljudje ob božiču in novem letu.Predstavljam si, kakšni občutki jih prevevajo, revščina, samota.Želim,da se to ne bi dogajalo nikomur, pa naj bo črn, bel ali roza. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 29. julij 2002 Prijavi Deli 29. julij 2002 Tudi jaz se sprašujem kdo je večji heroj tisti, ki si upa reči jaz pa se ne grem vojne nekoga drugega in gre in zapusti vse svoje življenje in začne z nule, ali tisti, ki sledi brez razmisleka in gre pobijat (žal dobesedno) ljudi za stvar nekoga drugega. andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 23. september 2003 Avtor Prijavi Deli 23. september 2003 .je to še aktualno...koliko in kdo vse še, hmmmm? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 23. september 2003 Prijavi Deli 23. september 2003 Tudi jaz se sprašujem kdo je večji heroj tisti, ki si upa reči jaz pa se ne grem vojne nekoga drugega in gre in zapusti vse svoje življenje in začne z nule, ali tisti, ki sledi brez razmisleka in gre pobijat (žal dobesedno) ljudi za stvar nekoga drugega. andrejSam se o tem ne sprašujem več.Nesmiselno se je boriti za politike.Ljudje so se vedno borili za svoje otroke, za soljudi in za svoj obstoj na "svoji zemlji", tisti, ki so pobegnili so videli, da je njihova Zemlja in da se da živeti drugje. Kdor je begunec, daruje svoje življenje svojim vnukom, saj ga sam v veliki večini nima več - spet zaradi političnih zadev v tisti drugi deželi (večinoma). Kakšno pa je letošnje leto v Sloveniji vidite sami: kako pa sem ga opisal v predvidu 3. februarja 2003, pa si lahko prečitate na moji strani: Slovenija v letu 2003 skozi očala Devetzvezdnega KI-ja! Vabljeni, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.