majica 4. november 2004 Prijavi Deli 4. november 2004 Še vedno trdim, da je poroka postala sama sebi namen...naj se vidi "raskoš"...Tako...naj povem za nekaj "protokolnih" porok, kjer sem bila... Na prvi so nas dali sedet mešano... nihče se z nikomer ni poznal...pa tudi pogovarjali se nismo...živ dolgcajt... Na drugi je Ljubljansk oktet prišel zapet nevesti Žabe svatbo so imele...pa je popenla, da ona ni žaba... cel večer je bil uničen :xx!: Na tretji je moralo biti vse pod kontrolo... živčna vojna, ker se ni vse odvijalo po načrtu... Na četrti sem pa od 10.00 do 18.00 čakala, kdaj se bom vsedla...noge so mi skor odpadle...potem pa še dveurno čakanje na ženina in nevesto...ki sta zginla neznano kam...a naša prisotnost je bila obvezna...počutila sem se kot bebec... :xx!: Če je to poroka... kaj je pol šele zakonski polom? Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Florijan Cvetko 4. november 2004 Prijavi Deli 4. november 2004 Malo za šalo, pa ne čisto: poroka je obred, kjer dobita mlada dva popotnico za skupno življenje. Dokaz okolice, da je njuna zveza primerna, blagoslov cerkvene in posvetne oblasti, zagotovilo, da bo sad njune zveze (otroci) legitimen in legalen ter končno jasno oznanilo vsem iščočim, da sta vsaj za naslednjih nekaj let mlada oddana drug drugemu. Seveda pa bistvenega ne gre pozabiti: pralni stroj in servis. Kje naj bi sicer mlada dobila ta nepogrešljiva življenska pripomočka? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 4. november 2004 Prijavi Deli 4. november 2004 Iš...si pa tako rekel..." poročil se bom...rabim štalco..." ... se bo poročil zato, ker rabi gospodinjske aparate... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Florijan Cvetko 4. november 2004 Prijavi Deli 4. november 2004 Včasih je bila poroka dober žur, in možnost, da so se spoznali novi mladi pari. Kaj pa zdaj? Zakaj je še potrebna? Tako resno, na prvo žogo, gre za oblast nad partnerjem. Osebni položaj: zadnjih dvajset let na koruzi z isto žensko, pa trije otroci ... Poročila pa se bova (a) če bodo resno spremenili zakone glede izvenzakonske zveze, ali ( če bo crknil televizor, pralni in pomivalni stroj... Zakaj pa sicer? Noben papir ne more biti boljši kot dvajset let partnerstva ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 4. november 2004 Prijavi Deli 4. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Noben papir ne more biti boljši kot dvajset let partnerstva ... Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 4. november 2004 Prijavi Deli 4. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Noben papir ne more biti boljši kot dvajset let partnerstva ... Ma ja, en papir ne more biti nobena garancija. Papir se uporablja za potrdila nečesa že obstoječega, za priznanja, spričevala, diplome... Zato bi morala tudi poroka biti nekaj, kar opraviš na koncu, ko si se nečesa že naučil - ko si se že naučil živeti z nekom. Tako kot diploma, ki jo narediš, ko opraviš vse potrebne izpite. Nisem se še poročila, ni pa rečeno, da se nikoli ne bom. Če bom kdaj s kom naredila vse izpite iz skupnega življenja, se bom mogoče tudi poročila. A ja, pa tudi pralni stroj že imam! Kar pa se žuranja tiče... to pa lahko počnem kadarkoli imam cajt in ne rabim nobenih razlogov za to. Samo dobro voljo. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 4. november 2004 Prijavi Deli 4. november 2004 Zdaj sem se spomnila: Tudi za Priglasitveni list (za odprtje firme) rabiš neko izobrazbo, delovne izkušnje, poslovni prostor... itd. Kaj pa rabiš za poročni list? Samo eno češpljo in enega tiča, in nič drugega! (Dveh s češpljami ne poročijo in dveh s tiči tudi ne. ) Pa... a je to dovolj za vse tisto, kar ti prebere matičar in podpišeš, ko se poročiš? Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Florijan Cvetko 5. november 2004 Prijavi Deli 5. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Zdaj sem se spomnila: Tudi za Priglasitveni list (za odprtje firme) rabiš neko izobrazbo, delovne izkušnje, poslovni prostor... itd. Kaj pa rabiš za poročni list? Samo eno češpljo in enega tiča, in nič drugega! (Dveh s češpljami ne poročijo in dveh s tiči tudi ne. ) Pa... a je to dovolj za vse tisto, kar ti prebere matičar in podpišeš, ko se poročiš? Ma ne, rabiš poslovno sposobnost (starost vsaj osemnajst let ali soglasje staršev ali zakonitega zastopnika, če si mlajši). A hočeš slišati še nekaj slabšega: kaj pa rabiš, če želiš otroka? Eno samo celico. Pa včasih vidim starše, ko bi jim bilo treba ne samo otroke vzet ampak jih tudi pošteno prebutat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 5. november 2004 Prijavi Deli 5. november 2004 Ja saj... Pol se pa sploh več ne čudim temu, s kakšno lahkoto se pride do poročnega lista. (Sam tisto o Priglasitvenem listu ne bo čist držalo. Za obrtno dejavnost iz liste A rabiš mal več kot samo tisto, kar si ti naštel. No, pa saj nima veze. ) Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Florijan Cvetko 6. november 2004 Prijavi Deli 6. november 2004 Saj nisem nič pisal o priglasitvenem listu. Samo o poroki in otrocih. O priglasitvenih listih ne vem ama čisto nič ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 6. november 2004 Prijavi Deli 6. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Ma ne, rabiš poslovno sposobnost (starost vsaj osemnajst let ali soglasje staršev ali zakonitega zastopnika, če si mlajši). Cvetek, tole sem razumela, da pišeš o priglasitvenem listu. Sicer pa ni pomembno... Govorimo o poroki, a ne? Da ne bova zašla s teme. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Florijan Cvetko 7. november 2004 Prijavi Deli 7. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Cvetek, tole sem razumela, da pišeš o priglasitvenem listu. Sicer pa ni pomembno... Govorimo o poroki, a ne? Da ne bova zašla s teme. nenene, imel sem v mislih pogoje za poroko. Natancneje, so pogoji zapisani v ZZZDR kot 16. clen Za sklenitev zakonske zveze je potrebno, da dve osebi različnegaspola izjavita pred pristojnim državnim organom na način, določenz zakonom, svoje soglasje, da skleneta zakonsko zvezo. ... 18. člen Zakonske zveze ne more skleniti oseba, ki še ni stara osemnajstlet. 19. člen Zakonske zveze ne more skleniti oseba, ki je težje duševnoprizadeta ali nerazsodna. 20. člen Nihče ne more skleniti nove zakonske zveze, dokler njegova prejsklenjena zakonska zveza ne preneha ali ni razveljavljena. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 7. november 2004 Prijavi Deli 7. november 2004 "Osramotila si našo družino. Da ne bo sramota še večja, se boš nemudoma poročila. Otrok ne bo pankrt" Kaj vi mislite o tem? A ni žalostno, da se kaj takega sploh še dogaja. Pa če predividevam, da je njena mama nekje generacija poznih petdesetih ali celo šetdesetih..... me je kar groza. Kaj mora bogi dekliček preživljati? Kdo je na njeni strani, če to ni njena mama!?!?! Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stribog 15. november 2004 Prijavi Deli 15. november 2004 Poroka ja, na vsak način, če si partnerja to resnično želita. Predpogoj, najmanj 2 leti skupnega življenja (ali več), s tem mislim, živeti skupaj, spati, kuhati, ... ne biti samo vikend-zakonca. Preden stopiš v zakon, moraš prej dodobra spoznati partnerja, saj ima vsak dobre in slabe lastnosti. Sam sem proročen (sedaj že dobra dva meseca), s partnerko pa sva par že več kot sedem let, od tega živiva skupaj že več kot šest let. Glede prisilne porok zaradi nosečnosti, ... ena od največjih napak pod soncem. Takšni zvezi ne pripisujem kakšne posebne uspešnost v prihodnosti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stribog 15. november 2004 Prijavi Deli 15. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Še vedno trdim, da je poroka postala sama sebi namen...naj se vidi "raskoš"...Tako...naj povem za nekaj "protokolnih" porok, kjer sem bila... Na prvi so nas dali sedet mešano... nihče se z nikomer ni poznal...pa tudi pogovarjali se nismo...živ dolgcajt... Na drugi je Ljubljansk oktet prišel zapet nevesti Žabe svatbo so imele...pa je popenla, da ona ni žaba... cel večer je bil uničen :xx!: Na tretji je moralo biti vse pod kontrolo... živčna vojna, ker se ni vse odvijalo po načrtu... Na četrti sem pa od 10.00 do 18.00 čakala, kdaj se bom vsedla...noge so mi skor odpadle...potem pa še dveurno čakanje na ženina in nevesto...ki sta zginla neznano kam...a naša prisotnost je bila obvezna...počutila sem se kot bebec... :xx!: Če je to poroka... kaj je pol šele zakonski polom? He he, čisto res. Nekatere poroke so za to, da se dokazuje imenitnost vpletenih družin, še posebej nevestine družine (v večini primerov). Najhujše so kadar se zgodi stari srbski rek "Kad se opanak pocipeli.", takrat je resnično za bruhat (snobom je pa lahko tudi všeč). Za najino poroko so bili vsi mnenja, da je bil polpoldan prijetnega druženja. Takšno mnenje so izrazili tako kmetiči, kot mestni fantiči. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jasinti 2. januar 2005 Prijavi Deli 2. januar 2005 (popravljeno) Zelo bi bila hvalezna vsem, ki morda veste kdo je organiziral poroko Juretu Kosirju. Kako je ime tej "organizaciji", ki je organizirala njegovo poroko. Zelim si, da uredijo vse potrebno tudi za mojo, ker so se mi zdeli najprimernejsi, a sem po nesreci vrgla stran revijo, v kateri je bil njihov naslov, ime, telefon. Resnicno potrebujem informacijo o tem in se vam iz srca zahvaljujem. Lep pozdrav Popravljeno 2. januar 2005 -> jasinti Citiraj ...sem nenehno v pricakovanju.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jasinti 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 Resnicno nihce ne ve nicesar? Citiraj ...sem nenehno v pricakovanju.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 ne obupaj, mroda niso videli... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 Mislim, da je bilo objavljeno v reviji Jana. Zakaj pa ne pokličeš uredništva in predstaviš svoj problem. Zagotovo te bodo usmerili k pravemu novinarju... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 al pa ima kaksen www?Saj je svasta najti na netu, pa iskalniki so hudi, gres na google ali najdi.si, pa mroda celo najde kaj, ce vtipkas recimo poroka jureta kosirja - al kaj tacga?Mal poskusaj... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 3. januar 2005 Prijavi Deli 3. januar 2005 Jasinti odgovor na tvoje vprašanje je Studio MissonOrganizacija poroke Pa srečno! Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stribog 5. januar 2005 Prijavi Deli 5. januar 2005 Mogoče tole kaj pomaga: www.mojaporoka.com Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Stal sem na manjši avtobusni postaji, ko se je začelo nenadno vpitje in mahanje ženske. Pristopil sem bližje. Še posebej, ker ne slišim dobro. A vpitje je bilo dovolj glasno, da bi se slišalo na vrh Triglava.Ob tej ženski je stalo mlado dekle. S solznimi očmi je gledala na tla. Takrat je iz ženske zagrmelo: "Osramotila si našo družino. Da ne bo sramota še večja, se boš nemudoma poročila. Otrok ne bo pankrt" Ob teh besedah so se ljudje hitro odmaknili. Prisilna poroka!? Samo zato, ker je noseča. Groza. Kaj vi mislite o tem? Kakor koli že, zame je poroka zguba časa in denarsa ! Mislim, da odnos med dvema je lahko tudi brez "poroke" ! Spet je drugo, če je to njej ali njemu lepo se "poročit" !? Pol je to druga tema...! V glavnem jaz never se poročit ! Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Florijan Cvetko 6. januar 2005 Prijavi Deli 6. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kakor koli že, zame je poroka zguba časa in denarsa ! Mislim, da odnos med dvema je lahko tudi brez "poroke" ! Spet je drugo, če je to njej ali njemu lepo se "poročit" !? Pol je to druga tema...! V glavnem jaz never se poročit ! Kaj??? A misliš imet nezakonske otroke? A nič nisi bral Prežihovega Voranca? Današnja mladina ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 7. januar 2005 Prijavi Deli 7. januar 2005 sploh ne vem a bi se poročila al ne. bom vidla k bom v taki situaciji. po eni strani mi je brezveze. po drugi mi je všeč. tko da ne bom preveč razmišljala o tem. in si nekaj zamislila... potem pa v real lifu ne bo tko in bom razočarana. bomo vidl po občutku. Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.