borism 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 Moški ni nikoli dovolj previden pri izbiri tašče. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 oooo Stankaa kako si tole lepo povedala, res sem si še jaz predstavljala kako lepo je moralo bit . Tudi jaz zelo cenim ta običaj...in se definitivno želim poročiti crkveno...Moj fant ima vse zakramente, jaz pa imam krst in obhajilo...tako da malo majnka...ampak bom šla to definitivno narest da se bova lahko crkveno poročila xrosex LEP DAN VSEM Zakaj se bos porocila cerkveno? Kaksen je motiv? Zakaj se bos sploh porocila? Kdo je tisti s katerim se porocas? Koliko vas je? 2? Kako ves, da sta dva? Kaj pa sanje? S kom se bos v resnici porocila? S tisto drugo duso? A jo vidis sploh? In za kako dolgo bo to? Ali se bos porocila s sanjami? S sanjsko osebo?!Zakaj breme cerkve? Zakaj halucinacije? Cemu vse to?? V iluzijah ne mores dolgo ziveti, slej ko prej vsake sanje postanejo nocna mora. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 oooo Stankaa kako si tole lepo povedala, res sem si še jaz predstavljala kako lepo je moralo bit . Tudi jaz zelo cenim ta običaj...in se definitivno želim poročiti crkveno...Moj fant ima vse zakramente, jaz pa imam krst in obhajilo...tako da malo majnka...ampak bom šla to definitivno narest da se bova lahko crkveno poročila xrosex LEP DAN VSEM Zakaj se bos porocila cerkveno? Kaksen je motiv? Zakaj se bos sploh porocila? Kdo je tisti s katerim se porocas? Koliko vas je? 2? Kako ves, dva? Kaj pa sanje? S kom se bos v resnici porocila s tisto drugo duso? A jo visid sploh? In za kako dolgo bo to? Ali se bos porocila s sanjami? Zakaj breme cerkve? Zakaj halucinacije? Cemu vse to?? jao ...jzt čist preprosto napišem...ti kup vprašanj...EJ Tjazy....ZATO KER MI JE TO VŠEČ, lepo mi je...a je ok. odgovorx?x . No oba se bi rada tako poročila...pa ni nobene filozofije tuki...poročam se še ne...si pa želim, da se poročiva crkveno...zakaj...preprosto, ker mi je to všeč...lepo mi je it v cerkev...tuki pri sebi v srčku čutim in mi je lepo...zato...NI NOBENE FILOZOFIJE...enostavno...so moji občutki...in tudi njegovi....to si želiva oba. Lp,S Veliko ljubezni vsem Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 sončk pa velik Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 Vse to je priblizen tko kot film v kinu.sedis in gledas v platno, ampak v platnu je samo odsev! Projekor je zadaj, ampak nikoli ne gledamo v projektor, vedno gledamo v odsev. V porokah je isto. Nikoli na zacetku ne vidis resnice, resnicnbega partnerja.. vedno vidis odsev.. ustvaris si sanje in iluzija, ki scasoma izginjajo. Potem ta ista oseba nekoc postane sovraznik. Kako je to mogoce? Svojega partnerja vedno ljubis ali pa sovrazis. V obeh primerih si nor! Oboje so sanje. Sanje pa so izrazanje norosti. So le odsev dneva. In tezeva je ker takrat ko imamo odprte oci, se vedno sanjamo. Gledamo vrtnico in jo ocenjujemo. Zakaj ni vrtnica le vrtnica? Zakaj je vrtnica LEPA vrtnica? Cemu halucinacija? Ker se zjutraj ne prebudimo je dan sanje, noc pa je odsev dneva. Gledamo partnerja ampak ga ne gledamo v resnici. Partner obstaja, je absolutna resnicnost, on je tam.. ampak tisto kar mi vidimo pa ni on.. je cisto neka druga "oseba" izmisljotina nasega uma. In vse to zaradi manjvrednostnega kompleksa uma.. zato si ustvarimo predstavo, da druga oseba ljubi nas. Ampak to ni dovolj! To je absolutno premalo!! Ta izmisljena oseba, MORA ljubiti samo nas.. kar pa je preprosto EGO na miljonto potenco. Zato so v poroki, vezi, tej iluziji pac, vedno 4 osebe. Dve so resnicne, dve so izmisljene. Ker kako je mozno, da si s prijateljem bolj isken, kot s partnerjem? Pri tem je nekaj hudo cudno. Kaksen je motiv tega idiotskega dejstva?Fora je v tem, da pred partnerjem nisi resnicen, ker partner pricakuje v tebi tisto sanjsko osebo. Tudi ti pricakujes od partnerja svoje sanje.. To je globoko suzenjstvo in izkoriscanje. Samo ne mores vecno ziveti sanje.. ker postanejo mora. Vsaka ljubezen se zacne lepo.. to ni nic posebnega.. to je zelo preprosto, nic drugega ti ni bilo potrebno storiti kot ustvariti sanje.. Umetnost je, ce se ljubezen tudi konca lepo..?! Ce si lahko pred partnerjem resnicen. Ce lahko reces, kar mislis.. ne mislis kar reces. Nekaj je nedojemljivo.. ampak prav zares je popolnoma nedojemljivo. Religiozni clovek.. clan religije ali pa ne.. ima prepricanje da bo potem zivel naprej.. Veliko jih tudi verjame, da so bili poroceni ze z mnogimi dusami. Fajn.. prepricanje pac. In nekako lahko tudi verjamejo, da smo potem vsi ENO, ceprav smo ze zdaj.. Ampak ne.. zdaj ne..!!!??? zdaj ravno ti isti ljudje govorijo o vrednotah poroke in podobnih iluzijah. Ravno tem ljudem to najvec pomeni, ker zivijo v bistvu dvojni EGO trik. Prvi je v religioznosti, to je prvi in najmocnejsi ZID, da niso to kar so... ampak zelijo biti tisto, kar pravi njihovo prepricanje. Tako EGO kopuje vstopnico za sanjsko dezelo po smrti. Vzrok je strah, zato je brez smisla. Drugi EGO trip pa je v tem, da tako lahko obdrzijo svojo rano, se zavarujejo pred razocaranjem.. pred tem, da bi jim kdo razbil sanje. V bistvu je religioznost sredstvo, ki jim dovoli, da lahko ostanejo v sanjah. Ni se potrebno prebuditi, ker ce se prebudis je nevarno. Nevarno je imeti prebujenega partnerja, ker potem je ziv, kar je pravi cudez, ampak potem postane nepredvidljiv, nezanan.. iz njega ne mores ustvariti sanjske halucinacije, ker ti jo bo vedno znova razbil. In ce ti uspe razbiti sanje, je tvoj pravi prijatelj. Nevaren ampak resnicen. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 oooo Stankaa kako si tole lepo povedala, res sem si še jaz predstavljala kako lepo je moralo bit . Tudi jaz zelo cenim ta običaj...in se definitivno želim poročiti crkveno...Moj fant ima vse zakramente, jaz pa imam krst in obhajilo...tako da malo majnka...ampak bom šla to definitivno narest da se bova lahko crkveno poročila xrosex LEP DAN VSEM Zakaj se bos porocila cerkveno? Kaksen je motiv? Zakaj se bos sploh porocila? Kdo je tisti s katerim se porocas? Koliko vas je? 2? Kako ves, dva? Kaj pa sanje? S kom se bos v resnici porocila s tisto drugo duso? A jo visid sploh? In za kako dolgo bo to? Ali se bos porocila s sanjami? Zakaj breme cerkve? Zakaj halucinacije? Cemu vse to?? jao ...jzt čist preprosto napišem...ti kup vprašanj...EJ Tjazy....ZATO KER MI JE TO VŠEČ, lepo mi je...a je ok. odgovorx?x . No oba se bi rada tako poročila...pa ni nobene filozofije tuki...poročam se še ne...si pa želim, da se poročiva crkveno...zakaj...preprosto, ker mi je to všeč...lepo mi je it v cerkev...tuki pri sebi v srčku čutim in mi je lepo...zato...NI NOBENE FILOZOFIJE...enostavno...so moji občutki...in tudi njegovi....to si želiva oba. Lp,S Veliko ljubezni vsem Ja cool.. ce je resnicno! Ce je resnicno itak ni pomembmno kje in kako in zakaj. Ce ni to sredstvo za zdravljenje... je vseeno. Potem ti je vsec kar koli se zgodi. Nimas tega cilja. Ce je tako, j fajn.,. ce ni tako, je tudi fajn. Sreca brez razloga, kar je edina sreca. Zakaj pa bi rabila kaksen zakrement?!?!? (karkoli ze je to) ce hoces iti v cerkev? Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pesha 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 Vse to je priblizen tko kot film v kinu.sedis in gledas v platno, ampak v platnu je samo odsev! Projekor je zadaj, ampak nikoli ne gledamo v projektor, vedno gledamo v odsev.A je nekdo tudi knjige bral? Spomni me, Platonova prispodoba o votlini? Sicer pa je zame poroka pomembna kot iniciacija, preko katere stopiš v drugo zrelostno obdobje. Ja, Tjazy, se strinjam, da ob poroki partnerji projicirajo svoje iluzije drug na drugega, ampak ravno zakrament poroke jih potem, ko se "sanje razblinijo" obdrži pri partnerju, da ga začnejo spoznavati kot njega samega, resnično osebo z vsemi dobrimi in "slabimi" lastnostmi in ne pobegnejo s prvim, ki jim spet vzbudi zaljubljenost in iluzijo, ki bo vedno kratkega veka! Jaz sem ZA! Citiraj Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 Vse to je priblizen tko kot film v kinu.sedis in gledas v platno, ampak v platnu je samo odsev! Projekor je zadaj, ampak nikoli ne gledamo v projektor, vedno gledamo v odsev. V porokah je isto. Nikoli na zacetku ne vidis resnice, resnicnbega partnerja.. vedno vidis odsev.. ustvaris si sanje in iluzija, ki scasoma izginjajo. Potem ta ista oseba nekoc postane sovraznik. Kako je to mogoce? Svojega partnerja vedno ljubis ali pa sovrazis. V obeh primerih si nor! Oboje so sanje. Sanje pa so izrazanje norosti. So le odsev dneva. In tezeva je ker takrat ko imamo odprte oci, se vedno sanjamo. Gledamo vrtnico in jo ocenjujemo. Zakaj ni vrtnica le vrtnica? Zakaj je vrtnica LEPA vrtnica? Cemu halucinacija? Ker se zjutraj ne prebudimo je dan sanje, noc pa je odsev dneva. Gledamo partnerja ampak ga ne gledamo v resnici. Partner obstaja, je absolutna resnicnost, on je tam.. ampak tisto kar mi vidimo pa ni on.. je cisto neka druga "oseba" izmisljotina nasega uma. In vse to zaradi manjvrednostnega kompleksa uma.. zato si ustvarimo predstavo, da druga oseba ljubi nas. Ampak to ni dovolj! To je absolutno premalo!! Ta izmisljena oseba, MORA ljubiti samo nas.. kar pa je preprosto EGO na miljonto potenco. Zato so v poroki, vezi, tej iluziji pac, vedno 4 osebe. Dve so resnicne, dve so izmisljene. Ker kako je mozno, da si s prijateljem bolj isken, kot s partnerjem? Pri tem je nekaj hudo cudno. Kaksen je motiv tega idiotskega dejstva?Fora je v tem, da pred partnerjem nisi resnicen, ker partner pricakuje v tebi tisto sanjsko osebo. Tudi ti pricakujes od partnerja svoje sanje.. To je globoko suzenjstvo in izkoriscanje. Samo ne mores vecno ziveti sanje.. ker postanejo mora. Vsaka ljubezen se zacne lepo.. to ni nic posebnega.. to je zelo preprosto, nic drugega ti ni bilo potrebno storiti kot ustvariti sanje.. Umetnost je, ce se ljubezen tudi konca lepo..?! Ce si lahko pred partnerjem resnicen. Ce lahko reces, kar mislis.. ne mislis kar reces. Nekaj je nedojemljivo.. ampak prav zares je popolnoma nedojemljivo. Religiozni clovek.. clan religije ali pa ne.. ima prepricanje da bo potem zivel naprej.. Veliko jih tudi verjame, da so bili poroceni ze z mnogimi dusami. Fajn.. prepricanje pac. In nekako lahko tudi verjamejo, da smo potem vsi ENO, ceprav smo ze zdaj.. Ampak ne.. zdaj ne..!!!??? zdaj ravno ti isti ljudje govorijo o vrednotah poroke in podobnih iluzijah. Ravno tem ljudem to najvec pomeni, ker zivijo v bistvu dvojni EGO trik. Prvi je v religioznosti, to je prvi in najmocnejsi ZID, da niso to kar so... ampak zelijo biti tisto, kar pravi njihovo prepricanje. Tako EGO kopuje vstopnico za sanjsko dezelo po smrti. Vzrok je strah, zato je brez smisla. Drugi EGO trip pa je v tem, da tako lahko obdrzijo svojo rano, se zavarujejo pred razocaranjem.. pred tem, da bi jim kdo razbil sanje. V bistvu je religioznost sredstvo, ki jim dovoli, da lahko ostanejo v sanjah. Ni se potrebno prebuditi, ker ce se prebudis je nevarno. Nevarno je imeti prebujenega partnerja, ker potem je ziv, kar je pravi cudez, ampak potem postane nepredvidljiv, nezanan.. iz njega ne mores ustvariti sanjske halucinacije, ker ti jo bo vedno znova razbil. In ce ti uspe razbiti sanje, je tvoj pravi prijatelj. Nevaren ampak resnicen.upam da me ne boš narobe razumel...samo tale tvoj moto ŽIVLEJNJE JE PREPROSTO...sploh ne bi pripisala tebi...res ne...Če bi ljudje videli v sakem kozarcu in v skarem papirju ki ga zagledajo nekaj slabega in imeli dvome o tem...potem bi bilo grozno...No jaz za enkrat bom razmišljala pozitivno...in ne bom v vsaki stvari iskala...kaj pa če...to ni prpreprosto življenje...to si ga človek zakomplicira...To pa ni moj namen...živim za trenutke...in ne mislim dvomit v vse kar je in obstaja... No pa še moj nasvet tebi...sprosti se...in kdaj poslušaj tudi svoje srce in ne samo glavo . Lep dan in veliko ljubezni ti želim Sončk Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 oooo Stankaa kako si tole lepo povedala, res sem si še jaz predstavljala kako lepo je moralo bit . Tudi jaz zelo cenim ta običaj...in se definitivno želim poročiti crkveno...Moj fant ima vse zakramente, jaz pa imam krst in obhajilo...tako da malo majnka...ampak bom šla to definitivno narest da se bova lahko crkveno poročila xrosex LEP DAN VSEM Zakaj se bos porocila cerkveno? Kaksen je motiv? Zakaj se bos sploh porocila? Kdo je tisti s katerim se porocas? Koliko vas je? 2? Kako ves, dva? Kaj pa sanje? S kom se bos v resnici porocila s tisto drugo duso? A jo visid sploh? In za kako dolgo bo to? Ali se bos porocila s sanjami? Zakaj breme cerkve? Zakaj halucinacije? Cemu vse to?? jao ...jzt čist preprosto napišem...ti kup vprašanj...EJ Tjazy....ZATO KER MI JE TO VŠEČ, lepo mi je...a je ok. odgovorx?x . No oba se bi rada tako poročila...pa ni nobene filozofije tuki...poročam se še ne...si pa želim, da se poročiva crkveno...zakaj...preprosto, ker mi je to všeč...lepo mi je it v cerkev...tuki pri sebi v srčku čutim in mi je lepo...zato...NI NOBENE FILOZOFIJE...enostavno...so moji občutki...in tudi njegovi....to si želiva oba. Lp,S Veliko ljubezni vsem Ja cool.. ce je resnicno! Ce je resnicno itak ni pomembmno kje in kako in zakaj. Ce ni to sredstvo za zdravljenje... je vseeno. Potem ti je vsec kar koli se zgodi. Nimas tega cilja. Ce je tako, j fajn.,. ce ni tako, je tudi fajn. Sreca brez razloga, kar je edina sreca. Zakaj pa bi rabila kaksen zakrement?!?!? (karkoli ze je to) ce hoces iti v cerkev? uf ja to pa so že fore cerkve...ja veš tukaj pa je tako...jaz cenim vero...ne pa vedno cerkev kot ustanovo...ker vem da se tam dogajajo tudi zelo slabe stvari...Dandanes težko najdeš žunika ki bo stvar ražmišljal tudi s svojo glavo in ne samo tako kot piše...žal...ampak še obstajajo tudi taki...in pri takem ( ga poznam ) se želim in se bova tudi poročila... To je že malo stran od teme...mogoče Lp,S Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 Vse to je priblizen tko kot film v kinu.sedis in gledas v platno, ampak v platnu je samo odsev! Projekor je zadaj, ampak nikoli ne gledamo v projektor, vedno gledamo v odsev.A je nekdo tudi knjige bral? Spomni me, Platonova prispodoba o votlini? Sicer pa je zame poroka pomembna kot iniciacija, preko katere stopiš v drugo zrelostno obdobje. Ja, Tjazy, se strinjam, da ob poroki partnerji projicirajo svoje iluzije drug na drugega, ampak ravno zakrament poroke jih potem, ko se "sanje razblinijo" obdrži pri partnerju, da ga začnejo spoznavati kot njega samega, resnično osebo z vsemi dobrimi in "slabimi" lastnostmi in ne pobegnejo s prvim, ki jim spet vzbudi zaljubljenost in iluzijo, ki bo vedno kratkega veka! Jaz sem ZA! Platonova prispodoba o votlini? nikoli slisal.. Bom pa, ce bom imel cas.. malo precekiral zadevo, verjetno je zanimiva... Zal se motis. "Zakrement" karkoli ze je to.. poroke ne obdrzi partnerjev skupaj. Najveckrta jih obdrzi financno stanje.Dja vsem ljudem stanovanje in finance, in potem poglej, koliko jih je se zaradi poroke ostalo skupaj! Pa fajn je spet tebe videti malo.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 Ljubezen je slepa, toda poroka ji vrne vid. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 - knjiga- Pred poroko˝ .... (Kaj vse je treba razčistiti˝)(William L.Coleman) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 knjige sicer ne poznam, če pa sklepam po naslovu:kaj je treba razčistiti.............najbrž tolk tega, da do zaključnega dejanja (poroke) sploh ne pride Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 Meni poroka pomeni en tak krasen običaj, ko lahko osebi ki se ljubita, pa še kdo drug pričara krasne, posebne trenutke. Svoje poroke se bom vedno spominjala, vsega od začetka do konca, od vprašanja, če bi se poročila z dragim, do vsega naprej.... To je bilo 1999, 01.07. na dan uvedbe DDvja 20%, ko smo imeli v trgovini v kateri sem delala honorarno inventuro, se pravi prosto popoldne. Pa sva šla z dragim v BTC. In mi reče pred eno trgovino, naj pokličem eno prijateljico. Sem se ustrašila, ker ona ni nikoli klicala, pa da je kaj narobe. No pa mi reče, če nisem rekla, da bo ona priča, pa da če nočem, pa nič . Mi je blo tko cool, čisto njemu podobno, kot da bi šla v trgovino po 1l mleka . No potem sva se šla borit za papirje - sem si vzela 2 dni frej, pa se pustijo na Mačkovi full prosit... Pa poročno obleko izbral on, pa prinesel eno krilo pomerit v službo - takrat bil on brez službe, jaz pa v dveh. Pa nisem nikomur v službi povedala, kaj planirava, ker nekak nismo na taki valovni in jaz to kar sredi cone v avtu pomerim . Eno čudno belo krilo, sem , pa je rekel, nič ne , važno da ti je v pasu prav... Dala predelat, pa je poskrbel za vse - kozmetičarko, frizerko, rože. Ko sva šla zbirat prstane, sva se počila , je zlatar malo pisano gledal - ko naj bi bil človek najbolj pa crashi... Pa na poti do poročne dvorane smo metali ven bonbone - tam je tak običaj. Potem pa poroka, greva v poročno dvorano, jaz v mini krilu, korzetu in jakni... belo modra kombinacija - obožujem modro, pa modre vrtnice, pa moj dragi za menoj. Ha, še celo tam so ga vprašali, če je on ženin (ker je manjši), pa potem obred, ki zmeraj izvabi čustva... Pa potem star ata igral na orgle... To vse so posebni, nepozabni trenutki, jih ne bi vrnila, taki trenutki so čustvena investicija v zakon, saj ni nujno, da glih poroka, lahko je pa eden izmed tistih lepih trenutkov, ki ti napolnijo srce in dušo... Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 modra si bila, oprosti, ampak modra obleka na ženski med poročnim obredom prinaša (vraža) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 Sem spet ujela - namige takšne čudne - :xx!: pa bi se ja oženila... Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 Meni poroka pomeni en tak krasen običaj, ko lahko osebi ki se ljubita, pa še kdo drug pričara krasne, posebne trenutke. Svoje poroke se bom vedno spominjala, vsega od začetka do konca, od vprašanja, če bi se poročila z dragim, do vsega naprej....kako lepo. ............. moram priznat, da takim ljudem včasih kar malo zavidam.... čeprav, kaj vem, mislim da sam tega ne bi zmogel. Vesel sem, da moja ženička tudi ni za to. sokrat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pesha 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 [Zal se motis. "Zakrement" karkoli ze je to.. poroke ne obdrzi partnerjev skupaj. Najveckrta jih obdrzi financno stanje.Dja vsem ljudem stanovanje in finance, in potem poglej, koliko jih je se zaradi poroke ostalo skupaj! Pa fajn je spet tebe videti malo.. Ja, spet sem se obregnila ob tebe . Glej, ničkoliko porok se konča z ločitvijo, pa tudi tisti, ki govorijo, da se ne ločijo zaradi financ, otrok....ne zmanjšajo simboličnega pomena poroke! Poroka je iniciacijski obred, ki je za večino udeleženih pravzaprav travmatična izkušnja, vendar pa privede do predrugačenja osebnih odnosov! Bodoči mož se psihično odtrga od matere in ni (vsaj naj ne bi več bil) mamin sinček, ampak odrasel moški, ki svojo čustveno in duhovno oporo išče v svoji partnerki in ne več pri svoji materi. Bodoča žena postane iz zapeljivke žena in kasneje mati. Tudi ona se psihično odtrga od doma in se od očeta in matere usmeri k možu, on je tisti, s katerim bo delila življenje, zato oče nima več prve besede pri njej (pri obredu navadno oče simbolično preda hčer ženinu, včasih pa je ženin tudi vprašal očeta za hčerino roko). Torej starši "izgubijo" otroke, kajti ti dosežejo višjo stopnjo zrelosti, saj iz fanta postane moški in iz dekleta zapeljivke postane žen(sk)a. Med mladoporočencema pa gre za potrditev njune zveze pred bogom in družbo (pa ne mi zdaj oporekat da ni družbe...) gre za to, da posameznik prevzame odgovornost za partnerja, kajti osnovala sta skupnost v kateri bosta po vsej verjetnosti imela tudi otroke, zanje pa si odgovoren. V današnjem času se folk noče poročat in govorijo, da je itak vseeno....PA NI VSEENO! NITI NAJMANJ! Če bi bil to res le kos papirja, ne bi imeli takega strahu pred poroko, kajti tisti, ki se nočejo poročiti, jih je strah stopiti naprej v razvoju partnerstva. Poroka je obveza, ki je ni moč kar pozabiti ob prvih nesoglasjih, ob prvih prepirih, ko se partner izkaže vse prej kot idealen. Kajti, če nisi poročen, imaš nezavedno občutek svobode, saj, če se ne izkaže za idealnega imaš prost izhod. Iskanje človeka ob katerem se boš vedno počutil-a kot bog-inja, pa je itak nesmisel, ki izhaja iz naše obsedenosti z MITOM O ROMANTIČNI LJUBEZNI, ki je čista iluzija, laž. Nikoli ne bomo našli svoje druge polovice, s katero se bomo zlili v popolno eno (in živeli srečno do konca svojih dni...)! To je samo iluzija, zaradi katere iščemo človeka ob katerem bi konstantno čutili vznemirjenost, vzhičenje, ekstazo, kakršno čutimo, ko smo zaljubljeni. Resnica pa je, da v stanju zaljubljenosti občutimo svoje bistvo, boga bi lahko rekli, ampak partner nima s tem ničesar, razen da nosi našo projekcijo. V drugih družbah, kjer ima vera še močan vpliv, ljudje to, kar mi imenujemo zaljubljenost, izkusijo preko molitev, meditacij...gre za spremenjeno stanje zavesti. Nobena ekstaza, nobeno izkustvo boga pa ne traja večno, zato tudi zaljubljenost popusti in takrat šele vidimo partnerja v pravi luči, kot navadnega človeka. Takrat se šele začenja sožitje dveh ljudi, ki se lahko razvije v "ljubezen". Smisel poroke torej vidim v ozrelitvi, v prevzemu odgovornosti, v odcepitvi od staršev (sama že 8 let ne živim doma, pa vem, da bo poroka imela vse učinke, ki sem ti jih naštela zgoraj), kajti prostor in čas ne vplivata na psihične odnose med ljudmi, vplivajo pa obredi (podelitev imena ob rojstvu, poroka, pogreb..) to vse so obredi, ki imajo prekleto velik vpliv in reči, da poroka ne pomeni nič, je ekvivalent da je čisto vseeno če mrtveca pokopljemo na pokopališču in se poslovimo od njega ter mu določimo simbolno mesto, kjer se lahko snidemo z njim, ali pa če ga zagrebemo tam v gozdu nekje. Če ljudje ob poroki ne ozrelijo in vztrajajo pri svojih starih vzorcih, če jih partner razočara, ko ni več "idealen", pa to še ne vzame poroki smisla! Zato ostajam ZA! Sem se ful razpisala, ampak tole ti moram še povedat: Platonova prispodoba o votlini govori točno o tem, kar si ti nakazal s kinom, platnom in projektorjem. Ljudje v votlini sedijo okoli ognja s hrbti proti ognju in gledajo svoje sence na stenah votline in imajo to za resnico....resnica pa niso sence, niti ogenj in življenje v votlini, ampak sonce, vendar pa bi ljudje, če bi sploh hoteli pogledati v sonce, oslepeli, saj so navajeni življenja v votlini in prenesejo samo toliko resnice, kot jo je videti v sencah. Sicer pa si preberi, če boš imel čas, je res zanimivo. pa lahko noč oz. najbrž bereš zjutraj, zato dobro jutro Citiraj Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pesha 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 modra si bila, oprosti, ampak modra obleka na ženski med poročnim obredom prinaša (vraža)A ne gre takole: nevesta mora imeti ob poroki nekaj novega, nekaj starega, nekaj sposojenega in nekaj MODREGA? Pomena teh stvari pa ne vem... Citiraj Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 aja, pa še to, a staro, tega pa res nevem in se mi zdi res groznooooo; morda stare spodnjice al pa nedrček, ahja..nikakor pa ne kaj modre farbe!( mislim vsaj zenska) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 Jaz bi se poročila v piramidi ... sredi pentagrama.... v soju sveč, ob polnoči... tudi rodila sem se ob polnoči... in potem bi se ljubila, noro, strastno, iz dna duše...... ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pesha 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 morda stare spodnjice al pa nedrček mah, ne, to je po moje v smislu kakšne babičine ogrlice... ...ampak da je pa modra čisto prepovedana...tole moram pa preveriti, da ga Notranjke tukaj ne lomimo.... Citiraj Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 26. marec 2004 Prijavi Deli 26. marec 2004 Pesha, si ti tudi Notranjka ? No lepo je Pokowc pokomentiral, ampak jaz temno modro že leta obožujem - verjetno moja notranjost že čuti, da mi paše, pa se nekako najbolje počutim v temno modri. Saj na poroki sem imela temno modre salonarje, pa jakno obrobljeno z modrim trakom, pa modre vrtnice, ostalo pa belo. Me pa vseeno zanima, kaj naj bi po vražah modro pomenilo.... Sokrates, tebe pa nisem najbolj razumela, česa ti ne moreš in si vesel, da tudi tvoja ženička ne želi... Drugače pa meni osebno poroka resnično pomeni samo lepo doživetje, ne v resnici sprejemanja pravic in dolžnosti, čeprav te z njimi na obredu seznanijo. Jaz sem bila v dobrem in slabem z možem že ko sva bila samo par, ker se mi zdi, da če se odločiš za zvezo z nekom, pač živiš tak način, ne glede na to ali si poročen ali ne. Tako ravnaš, ker ljubiš, ne ker kakšne papirje podpišeš. Mi pa po eni strani pomeni ena izmed investicij v zakon - v smislu zbiranja prijetnih in posebnih trenutkov, ki povezujejo ljubljene ljudi, tako kot tudi krsti, pa obletnice, pa valentinovo, pa eš bi se našlo. Saj je prav, da si vsak dan pričaramo lepe trenutke, zato se meni osebno zame zdi tudi prav, da izkoristim vse priložnosti ljudem ki jih imam rada poklanjati lepe trenutke in poroka je enostavno ena izmed možnosti... Koliko je pa ločenih je pa druga zadeva. Se mi zdi, da v povprečju pričakujemo nekako zgodbo Sneguljčice, da se spoznamo, poročimo ali preselimo skupaj, pa živimo srečno do konca svojih dni.... Ko pride do priložnosti, jih veliko razmišlja, da partner ni tak, kot so pričakovali, se obrnejo, zamenjajo peskovnik in začnejo znova...(tule je bil govor o povprečju, da slučajno drugače mislečih ne užalim) Povrh vsega se mi pa zdi poroka en poseben dogodek, ki ga lahko doživiš samo če se poročiš, ni primerljiv s čimerkoli, samo če se prav ti poročiš lahko doživljaš posebne trenutke. Tako kot tudi npr. matura, maturantski ples, maturantski izlet, prva plača, pa še bi bilo tega.... Mi je pa za vse ostale vseeno kako se odločijo vsi ostali. Jaz sama zase sem vedela, da bom uživala v obredu in resnično sem, ni pa ta obred garancija za uspešno zvezo, srečo je treba najti v sebi, ne v partnerju, kajti če si srečen in zadovoljen sam s seboj, potem avtomatsko poklanjaš ljubezen partnerju . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 26. marec 2004 Prijavi Deli 26. marec 2004 Pesha, si ti tudi Sokrates, tebe pa nisem najbolj razumela, česa ti ne moreš in si vesel, da tudi tvoja ženička ne želi.... ja hotu sem povedat, da se ne morem poročit... niti približno ne.... to je ječa, to je konec mojega življenja, to je kič itd.........moja partnerka (rečem ji ženička, čeprav to uradno ni) pa je istega mnenja..... sokrat p.s. je pa res lepo videt, kako nekdo razmišlja o poroki /mal me spomneš na sestro, ta je bla tudi čisto v out-u od sreče ko se je poročila........ pozdrav Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 26. marec 2004 Prijavi Deli 26. marec 2004 Aha, no če ti ni, pa če tudi tvoji dragi ni, potem nič hudega, ta zadeva krasna, če ti je užitek, ni pa nuja. Prepričana sem, da se ljubita tudi brez tega papirja. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.