sokrates 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Zame si še vedno revčka... pa, če že pišeš knjižno Slovenščino, jo piši pravilno...slovenščina se piše z malo začetnico sokrat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 babe, babe, babe, res ste ene žabe!! sokrat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Zame si še vedno revčka... pa, če že pišeš knjižno Slovenščino, jo piši pravilno...slovenščina se piše z malo začetnico sokrat Res... Pa res... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kiki7 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Najbolj mi gre na živce pri vseh teh porokah, ker mi vedno, ampak čist vedno rečejo zdaj sta pa vidva na vrsti, samo še vidva sta ostala…pa kje je kakšna vrsta sploh!!! Pa kaj mislijo, da bodo oni odločali o moji poroko?! Ta vikend se je poročila fantova sestrična, ker so imeli poroko v družinskem krogu, sva šla samo čestitat, še preden sva šla, sem rekla, zdaj se pripravi boš vidu kako bodo spet težili? Že takoj: »No kar oglej si zdaj poročne obleke (ker je bilo več porok), boš lažje izbrala?« Me čisto nič ne zanimajo, te dolge bele obleke, z volančki, nakranclane da je groza! (če se že bom poročila se sigurno ne bom v beli obleki s krinolino in čipkami:xx!: , mi pač ni všeč)Potem spet…ko se bosta pa vidva….Ma midva se sploh ne bova!!! Čist me znervirajo. Zanalašč negiram vse v zvezi s poroko! Vem, to čisto moj problem, sama pri sebi moram razčistit. Ni mi še uspelo.Kdor si želi poroko , belo obleko, bogate svate, tete in strice, ki jih še nikoli niso videli….naj bo! Nimam nič proti, kakor komu paše! Ampak, da se poročiš zato, ker starši pritiskajo je pa total bedarija. Ne vem kdo je bolj pičen al starši, ki komadirajo al »tamladi«, ki se pustijo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Ne daj se Kiki...men tut fotr že reku...ja, a vidva pa nič...potem začnejo težit zarad otrok..."a bomo kej vnučkov mel?"Pri mojemu fotru je najbolj palil to...ja se bova...če ti plačaš... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kiki7 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Majica tole je pa dobra fora Bom poskusila Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SKA - Vi 20. april 2004 Prijavi Deli 20. april 2004 Poroka je ze za mano, ceprav ne tako dolgo nazaj.Bil je res eden najlepsih dni. Imela sem lepo obleko, fant ( sedaj moz ) tudi - prav lepo sva pasala skupaj.. Ljudi je bilo veliko, a le druzina in dobri prijatelji. Najprej smo se zbrali na gradu, kjer sva dahnila DA, nato pa na "zur", ki je trajal do jutranjih ur. Take zabave se nisem dozivela in res je bilo vse ( od hrane, razpolozenja, zabave,..) popolno in tocno tako, kot sva si zamislila.. Kar ponovila bi ( z isto osebo, seveda) - haha Odnos med nama pa se po poroki ni prav nic spremenil in vse je tako kot prej. Res je, da imava en papir vec ( kot je nekdo napisal ) in en prstan vec, ampak imava tudi vse, kar sva imela prej. Ljubezen, spostovanje eden do drugega, zaupanje,.. Tako da.. Moj predlog je: Ce mislite, da ste spoznali osebo svojega zivljenja, potem se le porocite, saj je poroka ena velika zabava in veselje.. Pozdravcek vsem na forumu. Citiraj Ni vse slabo, kar se ne sveti. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Docko 20. april 2004 Prijavi Deli 20. april 2004 Ne vem, kdaj sem bil nazadnje tukaj Ko sem začel z to tematiko, si nisem mislil, da se bo tako raztegnila. Mnenja se krešejo. Takšna ali drugačna. Pa vseeno sem zasledil, da se tu in tam pojavi osebni besedni dvoboj, kar precej odrine smisel naslova.Ni pomembno koliko imaš in kaj imaš, če v zakonu nisi srečen. Če ni zaupanja. Če svoje ideje in poglede ne moreš deliti in da ne bi bil preglasovan.Kaj ti pomaga imeti ves blišč, ko pa ti je srce nesrečno. Zato se v takšnih primerih pojavi vprašanje. Poroka. Ja ali ne? Zato, da bodo ostali zadovolnji? Da ne umažeš družinsko ime? Ali zato ker tako hoče srce? Sama ljubeze je lepa in topla. Zna pa biti zelo boleča. A včasih sama ljubeze ni dovolj. Citiraj Za vsakim dežejem posije sonce Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 21. april 2004 Prijavi Deli 21. april 2004 Docko...neki tazga sem jez hotela povedat...potem pa me je neki osebek okarakteriziral, da sem revše brez fičnka...Kakšni zmečejo tone denarja, pripravljajo poroko celo leto in izgubijo smisel poroke...kaj ti bo ves blišč, če pa v enem letu pozabiš na partnerja, ki je glavni razlog za poroko in potem nekateri nimajo več pristnega stika z njim, ko je poroka mimo...Sama bi se za poroko angažirala toliko, kot za praznovanje okrogle obletnice...in da bi potekalo spontano... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Docko 21. april 2004 Prijavi Deli 21. april 2004 Tale komentar naj bi bil namenjen vsem. Še posebej če so prepričani da si lahko privoščijo vse, ker imajo dovolj pod palcem. Bodisi po svoji zalugi in iznadljivosti. V takem primeru kapo dol. Ali pa so jim polepšali življenje starši. Zakaj je takšen moj pogled. Tudi jaz bi se lahko na vse strani bahal in se hvalil, da mi ni probelm kaj kupiti in zapraviti. Lahko bi se hvalil, da si lahko privoščim vse. Pa kljub vzvišenosti si nikoli ne moreš kupiti zdravje. Ne moreš kupiti sreče v srcu. Ne moreš kupiti iskrene ljubezni. Kaj ti bo prestiž, ko na koncu vse postane odveč.In kakšen smisel ima to z poroko? Zopet je stvar okusa. Nekateri si želijo pravo razkošje, ki bo nepozabno. Drugi si želijo skromno in toplo poroko v krogu družine če je.Vedno pa je treba vedeti, da je trenutna sreča vedno minljiva. Srečo je treba negovati enako kot ljubezen. Marsikdo trdi, če imaš denar imaš vse. K sreči je takšnih ljudi malo in se ni potrebno ozirati po njih. Imajo svoje življenje, ki ga kažejo navzven. Notranjost pa kriči od nezadovoljstva.Dal sem marsikaj skozi živlenje in marsikatero pot ne bi privoščil niti sovražniku. Pa pustimo to. To je druga zgodba. Vem da ima "Znova" svoj pogled na vse to. Naj pa ne pozabi, da večino ljudi gleda drugače in so zadovolnji z malim. Še vedno je razmišljanje o poroki. O trenutni odločitvi. O tem, da svojo pot kroji nekdo drug. Ali se pustiti podjarmiti ali si izbrati svojo usodo?Pa brez zamere. Citiraj Za vsakim dežejem posije sonce Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 21. april 2004 Prijavi Deli 21. april 2004 Docko Samo mislim, da se s poroko ne pustiš podjarmiti........sam sicer nisem poročen Kakorkoli....vsaka resna zveza pomeni deloma tudi podrejanje, prilagajanje partnerju......poročena ali pa ne. Če ti veliko pomeni to v nekih okvirih ne predstavlja ne vem kakega napora.....no, ja včasih že mal .....ampak saj je naš partner, ljubljena oseba.....komu pa se bomo prilagajali, če ne njemu. Ni pravega partnerstva brez prilaganja, uskljajevanja interesov, popuščanja itd.......tako pač je. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 21. april 2004 Prijavi Deli 21. april 2004 mick, res lepo povedano. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Docko 21. april 2004 Prijavi Deli 21. april 2004 Docko Samo mislim, da se s poroko ne pustiš podjarmiti........sam sicer nisem poročen Kakorkoli....vsaka resna zveza pomeni deloma tudi podrejanje, prilagajanje partnerju......poročena ali pa ne. Če ti veliko pomeni to v nekih okvirih ne predstavlja ne vem kakega napora.....no, ja včasih že mal .....ampak saj je naš partner, ljubljena oseba.....komu pa se bomo prilagajali, če ne njemu. Ni pravega partnerstva brez prilaganja, uskljajevanja interesov, popuščanja itd.......tako pač je. Se strinjam s tabo. V tem sem pač mislil na čisto začetek življenja. Ko si komaj začel dihati zrak.Ali bi se v tem primeru pustil ukazovati? Da ti bodo rekli, da ne smeš imeti to dekle, ampak tisto ki ti jo bodo izbrali?V tem je smisel vprašanja, ko dekle ni imelo možnost, da se upre gospodovalni materi.Drugače pa še enkrat se strinjam s tabo. Že kar precej časa sem poročen in lahko v miru trdim, da najina barka še vedno plava. So kompromisi. So razna odrekanja. Nihče pa od naju ni podjarmen drug drugemu. Mislim, da mi ni potrebno nadaljevati. Citiraj Za vsakim dežejem posije sonce Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 21. april 2004 Prijavi Deli 21. april 2004 MIK Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 Ne trdim, da je žena s katero živim, najlepša na svetu, ker je pa polna ljubezni, zame ni lepše ženske kot je ona. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 .. Moj predlog je: Ce mislite, da ste spoznali osebo svojega zivljenja, potem se le porocite, saj je poroka ena velika zabava in veselje..Moj pa: Ce mislite, da ste spoznali osebo svojega zivljenja, furajte pac z njo.Lahko ste namrec to samo 'mislili', lahko pa je res.Vsekakor bodita pac skupaj in se imejta kul.Ce rabita zunanje stemplje in pildke (in seveda zur kot piko na i), pa se se porocita.Ce pa vama je dovolj, da se imata rada in da sta skupaj in se imata lepo, si pa ne unicita odnosa s (prezgodnjo) poroko. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 Jaz pa nimam kakega posebnega odnosa do poroke. To je v bistvu samo en obred. Lahko ti pričara posebne trenutke, kot ti jih lahko prav vsak preživet trenutek z osebo, ki jo ljubiš. Poseben trenutek je lahko vsak trenutek, ki se ti iz takega ali drugačnega vzroka vtisne v spomin. Če prideš do točke, ko se razideš, je to enako boleče, če je, če se ločiš ali če se enostavno prepakiraš. Pravno gledano je pa itak isti šmoren, če si določeno obdobje v skupnem gospodinjstvu. Če ljubiš, ljubiš s papirjem ali brez, tako da poroka za moje pojme ni nekaj usodnega, pomembnega, formalnost , ki lahko pričara čarobne trenutke. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 Veliko rompompoma - v obeh primerih - poroke in locitve.Samo da v primeru poroke povabis vse frende in je veseli rompompom, v drugem pa je rompompom za stririmi stenami in potem po sodiscih in vse to. Ne praznujes s frendi, ne trobis po cestah itd... pac pa umaknjeno si tam kazes zobe in tamalega spredaj drzis pred sabo kot nekaksnega talca. :o|o: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Docko 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 Če se poročiš iz ljubezni in če ljubezen znaš gojiti, ti ni treba misliti na ločitev. Je pa res, da je v današnjem času takšne sreče malo. Kot je že Mick napisal, se danes večina mladih zelo hitro poproči. Kar je omenil za hrvaško, bo žal držalo tudi za našo domovinico. Komaj se par spoznata, sta že poročena. Ker sta se telesno privlačila, sta bila prepričana, da je tudi ljubezen močna. A trenutna zaljubljenost je hitro minljiva.Saj pa v današnjem času poroka ni vse. Da se skupno živeti brez podpisa na papir. Je pa res, da takšno skupno življenje prinese kup nevšečnosti. Težko se je odločiti, kaj je danes prav. Citiraj Za vsakim dežejem posije sonce Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 Kakšno razliko pa ti vidiš v tem, če z nekom živiš skupaj poročen, ali neporočen? Jaz osebno že od vsega začetka veze dajem od sebe vse, da bi bilo lepo meni, njemu in obema skupaj, nobene dodatne odgovornosti s poroko nisem prevzela, če bi se razšla, je tudi isti rezultat - nisi več skupaj, zato meni osebno razen obreda resnično ne pomeni nobene razlike... A je kaj drugače če par v začetku dobi otroka in živita skupaj neporočena? Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 ...Da se skupno živeti brez podpisa na papir. Je pa res, da takšno skupno življenje prinese kup nevšečnosti.Kako to mislis?Kaksnih nevsecnosti? Ce pa bi bile (najbrz mislis to) s cashem in vse, pa ti pildek nikakor ne zagotavlja, da ti bo ex husband (in v redkejsih primerih bejba) karkoli placeval. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Docko 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 Vsak ima svoj pogled na skupno življenje. Vsak ima svoje mnenje in izkušnje. Nima potrebe, da bi dotano razpravljal o tem. Iz mene govori grenka izkušnja. Ne od mene osebno. Pač pa od moje matere. Kako je danes živeti kot par z otrokom se tudi ne mislim spuščati v debato, ker je veliko pogledov in veliko mnenj. Vse pa bi peljalo do ostrih besednih sporov. Citiraj Za vsakim dežejem posije sonce Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 Docko tule ne gre za postavljanje pravov . Jaz sem pač izrazila svoje mnenje in svoj pogled, ki funkcionira zame,pa obrazložila, da se pač da poštekat mojo logiko, Marsa svoj pogled in ti svojega. Tvoj prav je pač zate ta pravi prav in te ne mislim prepričevati da spremeni mnenje, me pa zanima, v čem se tebi zdi razlika v tem, da pač deklica v nekem paru zanosi, obdržita otroka... V čem je po tvojem mnenju prednost, če se ne poročita? Meni osebno je to ista zadeva, pa bi rada vedela kaj o tem mislite tisti, ki imate drugačen pogled na to zadevo. Gre bolj za izmenjavo mnenj, ne za posiljevanje Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 Tudi jaz imam izkusnje, Docko (dvomim, da bi padli v ostre spopade).Moji starsi (po predpisih poroceni in vse) so se locili. Fotr je dvakrat poslal po 100 mark, potem ga ni vec bilo blizu.A smo ga ganjali, naj placuje?Nismo ga, mama je sama (samohranilka, bedna placa) gagala. Sama zivim s partnerjem kakih 14 let. Nisva porocena. Imava otroka. O tem gre komot debata. Veliko je pogledov in mnenj, to je res, se vec je tudi modelov... in o tem govorimo, a ne? Torej - poroka - da ali ne?In jaz pravim - NE. Torej imam vso pravico misliti si o poroki kot si mislim in s tem nikomur nic nocem, ne mislim se z nikomer spopadat zaradi tega.... Smo ze imeli temo Poroka, tudi v vec strani ze, zato tule v vseh teh straneh stevilnih nisem skoraj nic komentirala... in ponavljam - ne verjamem v poroko. To je moje (osebno) mnenje. Vsak pa kot zeli, ceprav zelja ni dovolj oz. ni nic.Prilagajati se in furati lajf je treba prav tako. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. april 2004 Prijavi Deli 22. april 2004 Ja, janja, tako je. V cem je finta potem Docko?Ko vsi povejo, da ja, poroka, nekaj lepega, ah in oh, kako je bila dobra zabava in kako je bilo lepo ( ), to je kul - torej ko se govori o JA.Ko pa nekdo (jaz) uleti z mnenjem NE, pa pravis, brez veze se je pogovarjati. To je malo hecno, saj si odprl temo in hotel mnenja.Sory, ce ti moje ni vsec.Je pa po mojem cisto dobrodoslo, saj sem ziher, da sem v manjsini (sploh med Z sp.). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.