Skoči na vsebino

POROKA

alena

Recommended Posts

• Komentarji 1,2k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Mickeni, sam pazi, da ko bo vprašal, če ima kdo kaj proti poroki, da ne bo en trop deklinic prinorel v dvorano in rekel JJJJJJJJJJJJJJJJJJZZZZZZZZZZZZ x:Dx :vragec:
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Deli na socialnih omrežjih

• 4 weeks later...
Glede na našo državo, je danes ceneje in se bolj izplača paru, če ni poročen, seveda, če imata otroka(ke)! Žalostno, a resnično! Namesto, da bi država podpirala zakon in nataliteto, te še bolj obdavčijo! Koruzniki pa bolje pridejo skozi...., hja, to je pa naša pravna država! x:Dx x;)x x:)x

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

Natrixred, bi bilo fajn, če bi kaj bolj konkretno napisal. x:)x

Lahko si samo predstavljam, kaj si hotel napisati, ker poznam tudi sama par "lukenj", kako se da priti bolje skozi v naši državi (vidim na določenih primerih). x;)x

Ampak če kdo tale tvoj post zgoraj takole bežno prebere, bo še mislil, da so poročeni dodatno obdavčeni, ker so poročeni. :O:

x;)x Hja, Tamara, hvala za opozorilo! Sploh nisem pogledal, kako se to bere! x;)x x:Dx :palec: Torej, želel sem reči, da se bolj izplača, če par, ki ima otroka ni poročen, ker v takem primeru mama otroka, dobiva kar precej višji dodatek, pa še druge ugodnosti so tu, kot na primer na koncu leta, pri davčni napovedi,.....Res je socer, da mora oče plačevati alimente, ampak to je tako ali tako vseeno, ker v resnici živita skupaj, uradno, pa na različnih naslovih! Mislim, da tudi on lahko da alimente v davčno na koncu leta! Skratka, sami plusi. Edini minus je dejstvo, da če otrok zboli, oče ne more vzeti bolniške in ga paziti, namreč zato, ker uradno ni na istem naslovu!

Vse skupaj je žalostno, da morajo ljudje tako postopat, da potegnejo kaj več od države.......jaz pravim, da še premalo! x:)x x;)x :palec:

P.S. Bolje, Tamara? x:)x x;)x xsrcx :vio:

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

Ja ja, točno to sem imela v mislih, ker poznam tudi jaz take primere, ki so tako naredili: živijo skupaj, a uradno kao narazen. Poznam celo primer, ko sta bila modela uradno poročena in sta se šla nalašč uradno ločit, da sta potegnila več otroških dodatkov ipd... xrolleyesx

Mislim, da tukaj ni kriv Zakon, ker če bi bilo drugače uzakonjeno, bi pa res lahko nastradali ljudje, ki ne izkoriščajo tega položaja, ampak so resnično v takem položaju. Krivo je to, ker ni nobene kontrole nad tem in nobenih ukrepov (kazenskih) za neresnične podatke, ki jih navajajo ljudje na raznih obrazcih... :sori: Še vedno se držimo tistega, kot je rekel Tito: "Snađi se." :o|o:

A ja, zdaj sem se spomnila še enga primera - ravno obratnega.

Prijateljica živi že ful let s tipom, ki ni zaposlen zaradi zdravstvenih razlogov. Nista poročena, nimata otrok, ampak živita skupaj in ga jasno ona preživlja (nekaj pa pomagata tudi njegova starša, ki živita v isti bajti nad njima - plačevanje skupnih položnic ipd...). Vendar pri dohodnini ga ona ne vpisuje v olajšavo kot vzdrževanega družinskega člana, čeprav ga dejansko preživlja (kupuje hrano, oblačila... tudi zanj). Menda so ji na davčni rekli, da ga ne sme vpisati, ker nista poročena. xrolleyesx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...