Skoči na vsebino

POROKA

alena

Recommended Posts

• Komentarji 1,2k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

A ja, zdaj sem se spomnila še enga primera - ravno obratnega.

Prijateljica živi že ful let s tipom, ki ni zaposlen zaradi zdravstvenih razlogov. Nista poročena, nimata otrok, ampak živita skupaj in ga jasno ona preživlja (nekaj pa pomagata tudi njegova starša, ki živita v isti bajti nad njima - plačevanje skupnih položnic ipd...). Vendar pri dohodnini ga ona ne vpisuje v olajšavo kot vzdrževanega družinskega člana, čeprav ga dejansko preživlja (kupuje hrano, oblačila... tudi zanj). Menda so ji na davčni rekli, da ga ne sme vpisati, ker nista poročena.  xrolleyesx

Mateja, če sta v skupnem gospodinjstvu prijavljena skupaj več kot dve leti, vsaj včasih je bil to pogoj, se njuna skupnost šteje enakovredna zakonski skupnosti, preverjeno... sem koruznica skoraj 12 let .... in sem tudi že bila vzdrževani izvenzakonski partner...

zanimivo, ko sem rodila, so iz Upravne enote sporočili mojemu, naj se prijavim na najinem naslovu, ker vedo, da živim tu... pa je šel ves keš, kot mati samohranilka po gobe, če bi želela pomoč bi morala biti prijavljena na zavodu za zaposlovanje, bila pa sem redna študentka... ja malo mesto, kjer stene vedo vse...zato, naj se pozanima v naprej... tudi kakšno socialno pomoč bi verjetno dobila, skupno gospodinjstvo... naj se pozanima...

Deli na socialnih omrežjih

x:Dx x:o)x Ne vem, zakaj se me menjuje z Matejo, ampak dobro, naj ti bo, Selene. x;)x x:Dx :8):

Ja saj... tudi jaz sem ji rekla, naj se še kje pozanima (magari na glavni davčni v LJ ali kjerkoli) kako je s tem vzdrževanjem družinskega člana, ker se mi zdi, da te naše uradnice povejo vsaka po svoje, kot se kateri pač zdi. xrolleyesx

Mogoče, če bi imela onadva otroka, bi bilo vse drugače, ker bi jih potem že na Centru za socialno delo zanimalo, kako in kje živijo (skupaj ali narazen)..., kao zaradi otroka. Tako pa nobenega nič ne zanima, kot samo to, da jo čimbolj obdavčijo. :sori:

Glede izvenzakonske skupnosti pa mislim, da sploh ni več pogoj 2 leti skupnega bivanja. Menda se smatra za izvenzakonsko skupnost že samo to, da dva živita skupaj, in ta skupnost je enakovredna zakonski skupnosti.

Menda so ji na davčni rekli, da ga ne sme vpisati, ker nista poročena.
tamara ,naj se gre prec pozanimat s točno takm vprašanjem na kakšn drug urad, al pa direkt na ministrstvo, potem pa naj odkrije pravo rešitu :8):
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

če sta v skupnem gospodinjstvu prijavljena skupaj več kot dve leti, vsaj včasih je bil to pogoj, se njuna skupnost šteje enakovredna zakonski skupnosti, preverjeno...

sem koruznica skoraj 12 let .... in sem tudi že bila vzdrževani izvenzakonski partner...

zanimivo, ko sem rodila, so iz Upravne enote sporočili mojemu, naj se prijavim na najinem naslovu, ker vedo, da živim tu...

:palec: :palec:

...če boš našla motovilčarja, bo šla stvar skozi.... x:Dx  x:o)x  x:Dx

Seveda, zakaj pa ne? !00 ljudi, 100 čudi! x;)x x:Dx :palec:

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

zanimivo, ko sem rodila, so iz Upravne enote sporočili mojemu, naj se prijavim na najinem naslovu, ker vedo, da živim tu... pa je šel ves keš, kot mati samohranilka po gobe, če bi želela pomoč bi morala biti prijavljena na zavodu za zaposlovanje, bila pa sem redna študentka... ja malo mesto, kjer stene vedo vse...zato, naj se pozanima v naprej... tudi kakšno socialno pomoč bi verjetno dobila, skupno gospodinjstvo... naj se pozanima...

Kako...so sporocili? :eek:

Ti lahko hodis na obisk k svojemu dragemu...in ostanes en mesec, tri, pet, kakor te je volja...kaj jih pa to briga? xrolleyesx :xx!:

Madona... menda se nisi zato prijavila, ker si se ustrasila? :inocent:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

glede na to, da me gospa, ki tam dela prav dobro pozna in glede na to, da sem morala na matičnem uradu pridobiti nekaj dokumentacije, sem ja, ker sem bila malda naivna in brez hrbtenice... no ja, sej naivna sem še vedno

Tamara, sori... pa tvojega imena res ne bi smela zamenjevati, glede na to, da sem ga izbrala za hčerko x:Dx

mah ne vem, jaz mislim, da je vseeno tole kar so ji pvoedali za lase privlečeno.

Druga zgodba, se prijavim na Zavodu za zaposlovanje in blabla, ker sem sama dala odpoved, mi ne pripada nič. Vprašam gospodično, če mi pripada kaj na socialni in ona mi zatrdi, da ne, da sem naredila napako. no čez leto dni izvem, da mi je takrat pripadala enkratna pomoč, pa še mesečni keš.... torej, naj vpraša še kje drugje x;)x

Ja, na uradih, ki so pristoji za pomoc, se zelo rado zgodi, da jo tam najtezje dobis... :xx!:

Zdi se mi, da so CSD-ji sami sebi namen... :xx!:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Vprašam gospodično, če mi pripada kaj na socialni in ona mi zatrdi, da ne, da sem naredila napako. no čez leto dni izvem, da mi je takrat pripadala enkratna pomoč, pa še mesečni keš.... torej, naj vpraša še kje drugje
hja, to je bil vedno modni trend ,se rado dogaja, nalašč prikrivajo take podatke, le za koga pa so namenjeni potem...

O. Pih!! :eek:

Spomnila sem se zdajle, da je tole ze DRUGA (!!) tema Poroka in tudi ta ze na tolikih straneh!

Pa je imela po mojem tudi ze prva kakih 7 strani, vsaj.

Ze dolgo nisem nic brala tule, niti komentiram ne kaj dosti, sem se ze zdavnaj izjasnila, tako v prvi (bolj izcrpno ;)) kot tudi mensezdi v tejle.

Mi je vsec Macona, kako razmisljas in da ne glede na to, kaj ti menis o tem, da drugim privoscis, da jim je dbest oz. da spostujes njihove zelje! :vio: :palec:

Aja, Chandra, tudi jaz ti zelim da bi se ti zelja izpolnila v najlepsi obliki! x:Xx :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ok..tukile gor pa menda še nisem bila...

Tkole povem...bila sem poročena 4 leta...premlada...preneumna....preotročja....kakorkoli že....

In ko sem se ločila...sem si rekla "JEST SE NAM VEČ POROČILA"....

In zdej...pr 29....bi se pa....in plac sem vidla ene dve leti nazaj....blazno lep....

Štanjel...verjetno poznate plac....na gradu....na vrtu... x:Ix uh....sanje...

http://www.komen.si/slo/turizem/stanjel.htm

Never say never!!!!

Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi.

Osebno mislim, da poroka ni obvezna. Dva se imata lahko rada in sta si zvesta, ne da bi bila poročena. Poroka je samo uradna potrditev zveze in pa seveda po družbenih normah, ki pa hvala bogu, postajajo vedno bolj ohlapne. Torej, če si oba partnerja želita poroke, super! Če pa ne, pa tudi ni konec sveta! x;)x x:Dx

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

He he... zdaj sem se spomnila mojega bivšega... x:o)x x:Dx

Sva živela nekaj let skupaj, dobila hčerko..., poročila se nisva, ker noben od naju ni nikoli načel te teme (očitno nobenemu ni bila poroka nek pomemben dogodek)...

Potem pa sva šla narazen, in čez 2-3 leta si je on našel novo punco in se z njo poročil. Ko sva se srečala, sem mu čestitala za poroko in mu zaželela srečen zakon. Njemu je bilo skoraj malo nerodno :8): , in da bi to zakril, je rekel: "Hja, :sori: , ti se pač nisi hotela poročiti." Jaz pa njemu nazaj: "Saj me vendar nisi zasnubil!" :vragec: x:px x:Dx x;)x He he, kako faco je naredu! :eek:

Guest sstane
He he... zdaj sem se spomnila mojega bivšega...  x:o)x  x:Dx

Sva živela nekaj let skupaj, dobila hčerko..., poročila se nisva, ker noben od naju ni nikoli načel te teme (očitno nobenemu ni bila poroka nek pomemben dogodek)...

Potem pa sva šla narazen, in čez 2-3 leta si je on našel novo punco in se z njo poročil. Ko sva se srečala, sem mu čestitala za poroko in mu zaželela srečen zakon. Njemu je bilo skoraj malo nerodno  :8): , in da bi to zakril, je rekel: "Hja,  :sori: , ti se pač nisi hotela poročiti." Jaz pa njemu nazaj: "Saj me vendar nisi zasnubil!"  :vragec:  x:px  x:Dx  x;)x  He he, kako faco je naredu!  :eek:

Morala zgodbe, takoj rinčko v nos ali na prst, da ti ne uide x:Dx

Potem pa sva šla narazen, in čez 2-3 leta si je on našel novo punco in se z njo poročil. Ko sva se srečala, sem mu čestitala za poroko in mu zaželela srečen zakon. Njemu je bilo skoraj malo nerodno, in da bi to zakril, je rekel: "Hja, ti se pač nisi hotela poročiti." Jaz pa njemu nazaj: "Saj me vendar nisi zasnubil!" He he, kako faco je naredu!
ja faco :8):

Sem poročena tako civilno kot cerkveno in mislim, da je to tudi prav, če hočeš imeti otroke. Morda bo kdo mislil, da je to staromodno, vendar je lepše, če sta staraša poročena, otroci niso nezakonski, pa tudi glede priimkov ni potem zmed. Jaz vsekakor sem za poroko.

Ja, jaz mislim, da je to staromodno, 'prav' je kakor za koga, mnogi se locijo ali pa ne zivijo v ljubeci skupnosti, morda je 'lepse', ce sta starsa porocena, morda pa je 'zanimivejse', ce nista, vsekakor pa edino steje ljubezen oz. ljubeca skupnost, kar naj bi druzina bila, in podpora, sodelovanje... s poroko ali brez.

Ja, s priimki pa je potem res nekaj zmede. x:o)x x:Dx xrolleyesx

Sam to seveda ni zadosten razlog za poroko. x;)x

... mi je pa lepo, ce se folk poroci, a a prav tako lepo mi je, ce so preprosto v paru/skupnosti srecni in ujemajoci. x^x :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Po mojem je tudi čisto vseeno ali se dva, ki se imata rada poročita ali pa ne. Čeprav je res, da ni razloga zakaj se ne bi, če se imata rada.

Je pa to tudi stvar vzgoje staršev in vpliva okolja.

Jaz sem poročena, čeprav sva z možem že pred tem živela skupaj kar nekaj let. Po poroki se v najinem odnosu ni nič spremenilo. Mogoče se je samo občutek pripadnosti nekoliko povečal, oz. nekaj se je spremenilo, čeprav ne bi rada to imenovala, ker sigurno ne bom zadela pravega izraza....nekaj je pač drugače... x:)x x;)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...