Michelle 5. oktober 2004 Prijavi Deli 5. oktober 2004 Sem poročena tako civilno kot cerkveno in mislim, da je to tudi prav, če hočeš imeti otroke. Morda bo kdo mislil, da je to staromodno, vendar je lepše, če sta staraša poročena, otroci niso nezakonski, pa tudi glede priimkov ni potem zmed. Jaz vsekakor sem za poroko.No sej je fajn, da so se taki ljudje. Ceprav ja, meni se to zdi staromodno.V nasi druzbi tudi ni vec punc, ki bi sanjale o poroki in rozcah in tem No, jaz definitivno ne.Glede priimkov pa...se ze zmenis. Ce pa ne, ma pa dva. Jaz nikoli nisem vidla problema v tem. Kaksnim celo paseta Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 7. oktober 2004 Prijavi Deli 7. oktober 2004 Lociti se in iti narazen pomeni dostikrat bezati, najveckrat pred seboj. Poroceni pa ne gredo tolikokrat narazen kot samski.Najbrž poročeni res ne grejo tolikokrat narazen kot samski. Ampak ravno zaradi tega mi meni osebno poroka glih ne diši. Zdi se mi neumno, da bi samo zaradi tega, ker sem z nekom poročena, ostala vse življenje skupaj z njim in mogoče osebnostno nazadovala. Ne bi pa trdila, da je ločitev oz. iti narazen bežanje pred samim seboj. Po mojem je ravno obratno: moraš imeti kar nekaj poguma, da se obrneš vase in priznaš, da ta zveza ni zate (če seveda res ni x!x ). Veliko ljudi ni srečnih v zvezi, ampak vztrajajo, ker se bojijo spremembe. Samo pogumni in drzni si upajo narediti kak korak zase - korak v neznano, kjer moraš biti še kako sam s seboj. Vsaj jaz tako mislim, ki mi ni žal, da sem zvezo (oz. 2 zvezi) prekinila. Celo ponosna sem na to, da sem si upala. In občutek imam, da sem s tem naredila veliko zase. Lahko bi že s prvim tipom ostala skupaj in bila mogoče še danes z njim, ampak ostala bi tam zadaj - navzven dobro situirana vzorna mama in žena, znotraj pa razsuta, kot marsikatera druga. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. oktober 2004 Prijavi Deli 7. oktober 2004 ... Jaz tudi mislim, da marsikaj starokopitnega ni slabo. Marsa, ce tisto misel "mnogi se locijo ali pa ne zivijo v ljubeci skupnosti" razvijas naprej, bi tudi prisle na skupnega imenovalca. Lociti se in iti narazen pomeni dostikrat bezati, najveckrat pred seboj. .....ja, razumem, vem, kaj mislis... - vendar vseeno se 'moram' oglasiti...... 'staromodna' ni poroka sama, pac pa to, da je 'tako treba'. TO je staromodno. Drugace pa je ljubezen, sodelovanje, partnerstvo, kolegijalnost, varnost, ..., ..., .... nekaj, kar ni zagotovljeno s pecatom ali celo ne niti z listkom brezveznega papirja tam nekje, ki bo:- izbrisan- poplavljen- zazgan... ali pa seveda tudi ne.... Vendar tudi ce je zabetoniran, ni nujno, da ga voda ne odnese... Sama seveda ne bezim - kar nima nikakrsne zveze z 'biti porocen' ali ne. No, to je moj point (se ze kregala v prejsnji temi Poroka). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 7. oktober 2004 Prijavi Deli 7. oktober 2004 jaz sem napisala besedo *dostikrat*. Lep pozdrav!Vrba (ohne Komentar) Vem vem, nisem spregledala te besede. Ampak sem vseeno tako komentirala, ker se mi je zdel tudi izraz "dostikrat" malo prehud. Seveda za moje pojme! Ker pač vidim stvari drugače. Pišem pa samo tisto, kar jaz mislim, zato si ne jemlji preveč k srcu, kar napišem, ker sem samo "kapljica v morju". Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 8. oktober 2004 Prijavi Deli 8. oktober 2004 Jaz se tud "moram" oglasit Marša tisto, 'tako treba' je že tolk manipulacij ustvarlo, da bi se starejši, taki, kot sem jaz in seveda tud mnogi mlajši, ker se držijo napisanega kot pijan plota, malo prestavili naprej, tako kot "gre vse naprej". Ko bomo zagledali naše parlamentarce na TV kako jokajo, ker se bodo ZBUDILI, tako bo tudi denar imel čisto drug pomen, tudi materialno, najmanj pa bo pomemben pildek, da si poročen, pa čigav, da si pa tko naprej. Kolk smo ljudje uboga bitja, ko imamo tolk opravit s tem, da je vse "pošlihtan", ker je "tako treba". Kdo pa lahko sebe ovekoveči tako, da si vzame pravico pisat zakone. Zakaj pa ni možno, da tisti, ki se imajo izbrane, vseeno predstavljajo manjšino. Slišala sem nladega fanta, ki je gledal komentar parlamentarca po TV, pa je dejal. KAKŠEN PSIHO. Jaz pa sem mu odgovorila. A VEŠ, ČE BI TI BIL NA GOVORNIŠKEM ODRU IN BI TA ČLOVEK SEDEL TUKAJ V DNEVNI SOBI, BI ON TUDI REKEL. Glej ga, psiho. Ja, res je tisi obred poroke kot "holivud". Pa dober feeling. Včasih imam občutek, kot da se ves tisti pomp naredi in pripravi kot nekakšna odkupnina za vse hudo, ki potem sčasoma prevlada v velikih družinah. No, pa seveda TO JE MOJE MNENJE-PREPRIČANJE. ŽIVIMO IN PUSTIMO ŽIVETI peace and loveclean Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. oktober 2004 Prijavi Deli 8. oktober 2004 Clean. Moji starsi so bili poroceni. Fotra sem videla po 9. letu samo se 2x in nato je urml, brez da bi ga videla 20 let. Casha ni posiljal, nic... od 9. leta dalje - kot da ne bi obstajal.Pac pa midva ze ziviva kakih 15 let skupaj. Pa nisva porocena. Pa starejsa sem vec kot 5 let od njega.Pa ce bi prej govorili, kako pa kaj, bi bili vsi ful pametni, kako da 'ni primerno' in podobno. Seveda pa nisva edini neporoceni par, pa tudi moja starsa nista bila edina porocena - tako da mi ne bo kdo ocital, da sklepam po sebi.Sklepam iz zivljenja, prevec ljudi in situacij poznam, in ze pri sebi, pred svojim pragom, dobim odgovor. Ce bi pa zivela v CG, bi pa morda imela svatbo.Tu pa - kaj?Objemcek objemcek, poljubcek v zrak, zadaj pa noz u ledja pa zavist - glej jo, kok se ven mece. :xx!: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 8. oktober 2004 Prijavi Deli 8. oktober 2004 Malce sem preletela temo, nihče ne odstopa od svojega zabetoniranega mnenja. Ali je totalno mimo ali pa si želimo. Jaz sem tudi pojedla nekaj kruha, onega zarečenega. pa mi ni žal, res ne.Kot si rekla Marsa, če bi bila v ČG bi imela svatbo, kot nekaj najbolj normalnega, tu se pa takoj ven nekaj mečeš. (btw ful lepo vreme v ČG sonce in toplo-sem ravno izvedela ) Tukaj stalno nekaj kompliciramo s tem ali onim. Midva sva se poročila, čisto sama, ker nisva želela nobene štale okrog sebe, nobenih kislih fac in ponarejenih želja o sreči in skupnem življenju. 10 let sva se tenstala, potem sva se odločila iz nama pomembnih razlogov. Ni bilo nobene romantike, tresenja zemlje, vodometov in ognjemetov. Še prstana ne, tako kao pomembnega simbola te združitve. Samo najina želja. Ker sva v pripravah za zabavo za žlahto, mi je v bistvu žal, da sva se odločila, da vseeno narediva after party, koliko komplicirajo, koliko opravljanja :xx!: res žleht. Ni jim prav če jih povabiš, ni jim prav, če jih ne povabiš. Vem, da bo kdo prišel samo zato, da bo lahko skritiziral in rekel, saj v bistvu to sploh ni prava poroka in podobne flance. Res ni in hvala bogu, da ni ob takih ljudeh okoli.Sem pa povabila jedro ljudi s katerimi se počutim dobro in upam, da se mi z limonami ne bo treba kaj prida ukvarjati. No jutri je dan D . Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. oktober 2004 Prijavi Deli 8. oktober 2004 Ma saj tudi to - en kup enih odnosov, smorna, jeter, crev... ehhh, komu se da s tem bezat pa se ful enga casha zmetat...Midva imava tudi drugacen lajf, da bi tam po kleteh bivala, hkrati se pa ven metala s poroko! tako da - vsakemu svoje. meni je pa cist kul takole. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 8. oktober 2004 Prijavi Deli 8. oktober 2004 Moja poroka je bila pa takšna: jaz pa moj dragi, pa dve priči, pa še dva za riž metat In je bilo super Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 8. oktober 2004 Prijavi Deli 8. oktober 2004 Moja poroka je bila pa takšna: jaz pa moj dragi, pa dve priči, pa še dva za riž metat In je bilo super Srebrna, ali že zlata Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
oona 8. oktober 2004 Prijavi Deli 8. oktober 2004 Moja poroka pa tkole: jaz pa ljubi mozek (takrat), pa zoprna in nadlezna tasca in se ene 60 ljudi. Pa porocna obleka... Locitev pa tkole: jaz pa moj ljubi mozek(tisti dan) vsak na svoji strani s svojim odvetnikom. Nosila sem temen kostim. Zdaj pa bodi pameten. Citiraj Dum spiro, spero. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 8. oktober 2004 Prijavi Deli 8. oktober 2004 Stane, ti gledaš na svet samo skozi svoje oči.... ....ti ti lump oona - Dobro si to povedala. Tako nekako je v življenju, ja :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 8. oktober 2004 Prijavi Deli 8. oktober 2004 Stane, ti gledaš na svet samo skozi svoje oči.... Nimam drugih Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 8. oktober 2004 Prijavi Deli 8. oktober 2004 jst pa tud ne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 13. oktober 2004 Prijavi Deli 13. oktober 2004 ohohoho Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 13. oktober 2004 Prijavi Deli 13. oktober 2004 Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
opij 13. oktober 2004 Prijavi Deli 13. oktober 2004 Trudi....ko te kar vidim kje bos danes spal klet ti ne ujide Citiraj Vsaka ovira je priložnost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 13. oktober 2004 Prijavi Deli 13. oktober 2004 .Lepota še ni porok, da v ljubezni boste srečni.Morda v ljubezni srečnejši so grdi in povprečni?! Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 13. oktober 2004 Prijavi Deli 13. oktober 2004 v soboto popoldan greva z Auroro mimo cerkvice, tam kjer sem živela prej... in jaz mrmam, sam da nekaj gobcam... kolk bi se poročila, pa da bi se pa res, pa da ne vem, zakaj sem rekla da se nikoli ne bi, pa če bi prišel res pravi bi se in blablabla, čez deset minut malo pred domom- pa zakaj moram jaz živet z tipom, kolk bi blo bolje da bi bila sama in blabla.... zdaj pa razumi če me lahko Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 13. oktober 2004 Prijavi Deli 13. oktober 2004 Pismo, jaz že ne , nisem tolk pameten, adijo pamet, ne tvoja...moja Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 14. oktober 2004 Prijavi Deli 14. oktober 2004 kolk bi se poročila, pa da bi se pa res, pa da ne vem, zakaj sem rekla da se nikoli ne bi, pa če bi prišel res pravi bi se in blablablaSi otroške sanje zbudila v sebi ? Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 14. oktober 2004 Prijavi Deli 14. oktober 2004 ne trenutek slabosti in misel na nekoga... sem pec izbrisala iz glave.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
marateja 14. oktober 2004 Prijavi Deli 14. oktober 2004 Včasih je res nezakonski otrok pomenil sramoto družini. V današnjem času, ko pa poroke ravno niso pogost pojav pa to ni nič več takega. Zdaj je glavni problem, kako otroka preživeti, ko je vse tako drago. Poroka je ob tem še najmanjši problem. Je pa res, da starejši ljudje še vedno delajo paniko iz tega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 15. oktober 2004 Prijavi Deli 15. oktober 2004 ja, potem naj starejšim ne nasedamo Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 15. oktober 2004 Prijavi Deli 15. oktober 2004 Hm, saj ne vem v katero kategorijo naj se uvrščam... Mislim pa da prepričanje o poroki ni stvar generacije, temveč vzgoje in vrednot, ki smo si jih skozi izkušnje ustvarili... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.