Skoči na vsebino

POROKA

alena

Recommended Posts

• Komentarji 1,2k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>Kaj??? A misliš imet nezakonske otroke? A nič nisi bral Prežihovega Voranca?

Današnja mladina ...

1. nisem vernik ! Kar pomeni, da Cerkev ne pride v poštev ! >_>

Kar nepomeni, da ne verjamem v višjo silo...! :rolleyes: Religija ( vera vanjo ) pa je zame samo ena vrsta sekte, kar povzroča vojne in sovražštvo ! :o|o:

2. sem kontra sistemu...mislim, da poročit se, nepomeni da s tem dokazuješ ljubezen in podobno ! To lahko potrjuješ tudi brez poroke in matičarjev...karkoli že, dva se lahko ljubita in živita skupaj brez nobenih porok !! x;)x :palec:

Kar se pa tiče otrok, ko bojo...bom jim dal priimek od matere in očeta ( mene ) ! x:Dx

Današnji starčki... :fiju:

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>To lahko potrjuješ tudi brez poroke in matičarjev...karkoli že, dva se lahko ljubita in živita skupaj brez nobenih porok !! x;)x  :palec:

Kar se pa tiče otrok, ko bojo...bom jim dal priimek od matere in očeta ( mene ) ! x:Dx

Pih! :palec:

Ampak da si Kozorog!!! :P

Jaz sem namrec riba in skorpijon, zame je normalno, da tako mislim (ne sam mislim, tud furam, seveda pa imela svakojakih problemov zarad priimka in tamalega recimo ne spustili cez mejo pa tak, ker je imel v zacetku samo moj priimek, zaradi okoliscin, mal pa tud najine lenobe pa dolvisecega odnosa). :D...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Pih! :palec:

Ampak da si Kozorog!!! :P

Jaz sem namrec riba in skorpijon, zame je normalno, da tako mislim (ne sam mislim, tud furam, seveda pa imela svakojakih problemov zarad priimka in tamalega recimo ne spustili cez mejo pa tak, ker je imel v zacetku samo moj priimek, zaradi okoliscin, mal pa tud najine lenobe pa dolvisecega odnosa). :D...

x:Dx Upam, da nisi napačno razumela Marsa !?

Ko sem navajal priimek od matere in očeta...sem se oziral na mene in bodoče mame najinih otrok !! x;)x :palec:

Ti si pa Riba, fajn to !

Edina punca, ki sem se zaljubil do ušeš je Riba in ima sestro dvojčico ! :wub:

V bistvu sama ona je tolko uplivala name, da je nekaj nevrjetnega...in sva se tud veliko pogovarjala lih o tej temi...( poroka in otroci ), pa sva imela enake misli !

V glavnem, ženske v Ribah !! :wub: w:Iw

In kako sta uredila z otrokom...sta mu dala od obeh priimek..al kako ???

Mislim, da se otrok sam odloči, kjeri priimek bo imel, ko bo polnoleten...morda tudi oba...vse odvisno od njega ( otroka ) !!

Naprimer moja starša sta poročena in smo imeli priimek od očeta...( danes pa imam priimek, ker sem se pač, tako odločil... od mame ) ! :palec:

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

Jaz sem pa mojo hči (11) enkrat lani vprašala, če ji lahko dodam poleg očetovega priimka še mojega (v izogib težavam, kadar potujemo čez mejo), pa mi ne dovoli. :C: In ker ona ne dovoli, ga tudi sinu (6) nisem dodala. Če bi ga, bi ga obema, tako pa nič. Se bomo pač še naprej hvalili s tremi total različnimi priimki. x^x x;)x

x:Dx :palec:

Ma cele vijevaje so bile.. :D

Ja, Tim ima zdaj oba priimka, se pa podpisuje z Mitjinim v glavnem; morda tud zato, ker je slovenski, mislim pa, da opredvsem zato, ker je krajsi. ;) :)

Oj, Santos, ja, riba sem, a tale moj pogled na te zadeve razne pa je prej skorpijonski, bi rekla - preziram fore 'bi naj bilo' - meni to nic ne pomeni.

Saj sem ze v enih treh porokah govorila o tem. xyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Kakor koli že, zame je poroka zguba časa in denarsa ! :o|o:

Mislim, da odnos med dvema je lahko tudi brez "poroke" !

U ja, jaz se strinjam :palec:

Nimam se zelje porocit....no ja, ceprav se iz zarecenega kruha najvec poje, vseeno mislim, da se ne bom :) Imam prioritete drugje...

Otrok pa pac 2 priimka....no tud odvisno...od mame priimka ne bi vzela, ceprav je lepsi, slovenska sta pa tko in tko oba...niti nima veze spet....

ah ja....toliko denarja in casa za priprave za en dan, ko si najbrz zivcen, ce bo vse skupaj v redu potekalo xrolleyesx pa pildek...ma nismo vec v casu Prezihovega Voranca no :o|o:

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

jaz si o poroki nikoli nisem postavljala vprasanj da ali ne,prepricana sem bila da mi o tem ni treba razmisljati.po vseh moznih avanturah in zvezah sem spoznala fanta s katerim sva se takoj neverjetno ujela,zacutila sva se v vsem.po treh mesecih sva sklenila da se porociva,kajti nisva mogla vec ziveti oddaljena drug od drugega(on je namrec tuj drzavljan).vsi prijatelji so bili sokirani nad mojo nenadno dlocitvijo in me skusali kao "strezniti".ni jim uspelo.nikogar nisem pustila da bi mi tezil to ali ono.naredila sva to iz ljubezni in zaradi tega da sploh lahko ziviva skupaj v sloveniji,brez poroke bi to bilo nemogoce pac,kajti on ne bi dobil dovoljenja za bivanje v sloveniji.ponosna sva na vse kar sva dala skozi da sva lahko skupaj.se vedno sva oba zacarana v ljubezni in se vedno nikomur ne dovoliva da se vtika v naju.nikoli mi ne bo zal za to odlocitev.pa ne zato ker sem srecno porocena,ampak zato ker sem popolnoma odgovorna za vsa svoja dejanja.vse naredim z ljubeznijo in zaupanjem vase in kar najbolje lahko naredim .za to mi nikoli ne more biti zal.kar se tice njega ,pa je enako.sem mnenja da me ne more razocarati,lahko razocara samo sebe.jaz od njega nic ne pricakujem,vse samo pride-tako kot je prisla poroka.

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

Pozdravljena cigancica ! :palec:

Vidim, da si nova na lunin.net.u !? :8):

Sem prebgral par stavkov tvoje zgodbe in poroke. Sem zelo vesel zate, da si se našla v poroki in, da vajina ljubezen še traja, tako kot prej ! :palec: x;)x

Tvoj primer mi je pritegnil pozornost, da sta se morala poročit zaradi sistema, ki je to zahteval, če ne tvoj mož nebi mogel vstopit oz. bit s tabo v Slo.

Še dobro, da gremo v Europo, tako ne bomo imeli več teh težav...vsaj na tej strani Alp ! x:Dx

Želim vama polno sreče in seveda obilo ljubezni v vajinem življenju !! x;)x :palec:

:palec: pozdravljen santos.ja tko je bilo z mojo poroko.moz je iz srbije,sem ga spoznala ze pred desetimi leti dol.dolgo nisva imela nic,pol pa nisva vec zdrzala da se ne bi "sparila"-je bila ljubezen mocnejsa od vsega.bila je pravzaprav ljubezen proti politiki in temu nasemu zaprtemu slovenskemu sistemu,ki ne omogoca tujcem tu ziveti .....ja tko je to.ampak ,vidis-vedno zmaga ljubezen,ki je najvecji bojevnik.

shakti gawain

aja pa se to santos-nisem lih nova na luninem netu,sem ze dve leti vsak dan gor,samo nisem bila nikoli prijavljena in nikoli nisem sodelovala na forumih...

pa se glede tistega kar sem prebrala v enem tvojem komentarju glede priimka.jaz naprimer pri poroki nisem zamenjala priimka,sem kar obdrzala svojega.to pa zaradi numerologije in ker ne mislim delat prometa z novimi dokumenti.ne mislim hranit ne drzave ne obcine.

shakti gawain

<{POST_SNAPBACK}>Važno da je fešta......najprej, ko se poročiš......in še večja ko se ločiš..... x:Dx  xsuperx

x:Dx x:Dx x:Dx :palec:

Ne vem...Men je zmeri ful dobr poslusat dva, ki se kregata poroka ja oz. ne. Kr pravzaprav imata oba prou, gre samo za to, kaj komu kej pomeni, v kakem okolju je zrasel...

Kot bi se kristjan pa musliman kregala, cigav bog je mocnejsi... x:Dx x:Dx

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Ahoj, Cigancica in dobrodosla! :vio: :palec:

Lepo si povedala, jasno, dbest ce oba uzivata v tem in me veseli, da sta srecna in da se je skratka tako dobro obnesla vajina zveza! x8Dx

Je pa res to, kar pravi santos, da je tudi to en 'dokaz' v bistvu, kako vse narekujejo neki sistemi butasti. :||

Picasso

:palec: ciao tudi tebi.sistemi ,taksni kot so trenutno ,so tako neumni,da ne mores verjet.midva sva eno leto sam papirje rihtala za brezveze.ta nasa zaprta drzavica

zahteva ogromno tega in sploh ne uposteva poroke.moj moz bo sele cez kake tri leta dobil drzavljanstvo,da ne govorim o problemih z osebnim zavarovanjem in sluzbo.ampak kot sem ze rekla-ljubezen je mocnejsa!

shakti gawain

Ja, hvalabogu, morda dejansko marsikoga to 'odvrne' - dobro, ne samo to, ampak recimo ce se pojavijo dvomi (pa se to pomeni, da ni v svojem okolju, recimo ze to je stresen dejavnik, ker se mora se tu prilagajat), potem pa komplikacije in komplikacije, tako da najbrz morajo biti res trdne zveze, ki potem takole prezivijo.

ja, verjamem, vem v bistvu... :D xrolleyesx

Fino, da sta se tako fino nasla. :palec:

Picasso

midva vse te kao komplikacije sprejemava kot neke vrste testa oziroma testiranja.koliko sva pripravljena vztrajati in se boriti da obdrziva kar imava.in ce bova sla kdaj narazen sigurno ne bo nihce kriv za to.enostavno pac ne bova vec team.zaenkrat pa se vedno tako zariva ko sva skupaj da vcasih koga celo zaslepiva.obstajajo nekateri ki bi nama radi skodili ,ker sami nimajo ljubezni v sebi.nekatere pa tako zaslepi,da mislijo da sva boga in pol od naju iscejo neke odgovore.to je zal nemogoce.vsak si mora sam najti kar si zeli globoko v sebi-posnemanje drugih ne pelje dalec.

shakti gawain

Kar se tiče sistema in države, ni samo Slovenija taka, to je povsod po svetu ( v razvitih državah ) ! :V:

Kar se pa tiče državljanstva...! Lahko ti povem le to, da sta lahko vesela, da ga bo dobil v tako kratkem času ( 3-eh let )...naprimer v Ameriki ga dobiš šele čez 10 - 15 let, v Švici imaš tri kategorije viz A-B-C in šele pol dobiš državljanstvo kar pomeni čez kakih 15. let...in to, če ga dobiš ! x:Dx

Življenje je pač tako, da se moreš marsi čemu prilagajat in ustrajat, če hočeš preživet v tem sistemu !!

Sem bil na Tajskem ne davno od tega, in sem preživel doli kar tri mesece...pač, da mal občutim njihov način življenja, in sem uprašal kolega, ki živi doli in je poročen s tajko...!

Kako je doli z državljanstvom...? In mi je tako povedal, čim se poročiš v par letih dobiš državljanstvo, s tem da vse kar imaš v lasti ( hišo, zemljo, lokal....) ne moreš dat nič na sebe...samo na tajca-ko...kljub temu, da imaš državljanstvo, kot tujec nimaš nobenih pravic !! In jim dam prav..., če ne američani in angleži be že zdavnaj zasedli te kraje...!! x^x

Pol pa se je pojavil tsunami...( od koder ) Bog ti ve !? In valda...amreriška flota je že tam, da bi tudi ona prispevala svojo "pomoč" !! :vragec: Sam to je že druga tema...kljub temu ti navaja način sistema...ti da mal za razmislit, a ne !? x:Dx :palec:

Lp. x:)x

maja,valda vem da je povsod tako,samo sem omenila slo,ker sem tu imela izkusnje pac.mah zame je itak vse mala malica.ne pustim se kar tako,sploh pa ne birokraciji,ceprav so poskusali na vsak nacin komplicirat,da bi si kao premislila.zdej je boljse.je celo dobil(moz) bivalno vizo za tri leta.aleluja!

shakti gawain

• 2 weeks later...

1. Biblija pravi, da je mož glava družine. (1. Korinčanom 11:3) Imeti mora samo eno ženo. Biti morata ustrezno zakonito poročena. (1. Timoteju 3:2; Titu 3:1)

2. Mož bi moral ljubiti svojo ženo, kot ljubi sebe. Z njo bi moral ravnati tako, kakor Jezus ravna s svojimi sledilci. (Efežanom 5:25, 28, 29) Nikoli je ne bi smel tepsti ali jo kakor koli drugače zlorabljati. Namesto tega bi ji moral izkazovati čast in jo spoštovati. (Kološanom 3:19; 1. Petrov 3:7)

Ljubeč oče za svojo družino skrbi gmotno in duhovno

3. Oče bi moral pridno delati, da poskrbi za družino. Ženi in otrokom mora priskrbeti hrano, obleko in streho. Poskrbeti mora tudi za duhovne potrebe družine. (1. Timoteju 5:8) Je na čelu, ko svoji družini pomaga poučevati se o Bogu in njegovih namenih. (5. Mojzesova 6:4–9; Efežanom 6:4)

4. Žena bi morala biti dobra moževa pomočnica. (1. Mojzesova 2:18) Svojemu možu naj bi pomagala pri poučevanju in vzgajanju njunih otrok. (Pregovori 1:8) Jehova od nje zahteva, da ljubeče skrbi za družino. (Pregovori 31:10, 15, 26, 27; Titu 2:4, 5) Moža bi morala globoko spoštovati. (Efežanom 5:22, 23, 33)

5. Bog zahteva, da so otroci poslušni staršem. (Efežanom 6:1–3) Od staršev pričakuje, da otroke poučujejo in korigirajo. Starši morajo z njimi preživljati čas in preučevati Biblijo, skrbeti za njihove duhovne in čustvene potrebe. (5. Mojzesova 11:18, 19; Pregovori 22:6, 15) Svojih otrok nikoli ne bi smeli osorno ali kruto disciplinirati. (Kološanom 3:21)

Bog od staršev pričakuje, da svoje otroke poučujejo in jih korigirajo

6. Kadar zakonca težko shajata eden z drugim, bi morala poskusiti praktično uporabiti biblijski nasvet. Biblija nas roti, naj izkazujemo ljubezen in odpuščamo. (Kološanom 3:12–14) Božja Beseda ne spodbuja, naj manjše težave rešujemo z ločitvijo. Pač pa se žena lahko odloči, da zapusti moža, če 1) on trmasto odklanja, da bi podpiral družino, 2) je tako nasilen, da ogroža njeno zdravje in življenje, ali 3) ji njegovo pretirano nasprotovanje onemogoča služiti Jehovu. (1. Korinčanom 7:12, 13)

7. Zakonca bi si morala biti zvesta. Prešuštvovanje je greh proti Bogu in zakoncu. (Hebrejcem 13:4) Zunajzakonski spolni odnosi so edini svetopisemski temelj za razvezo z možnostjo ponovne poroke. (Matevž 19:6–9; Rimljanom 7:2, 3) Jehova sovraži to, da se ljudje razvežejo brez svetopisemskega razloga in se poročijo z drugim. (Malahija 2:14–16)

»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

In kaj zdaj, ker to Biblija pravi? Kaj pa pravi Koran, Vede...?

Kaj ima to veze z nami, ki zivimo zdaj? Zdaj je pomembno kaj pravi nasa ZAVEST, ne kar je takrat pravila njihova.

Biblija pravi tudi, da Zemlja ni okrogla.. in da je clovek center vesolja.. ampak to ste ven izbrisali in o tem se vec ne govori, ker si nekateri egoisti ne morejo dovoliti, da bi prizanli, da je tudi Biblija in vse ostalo lahko zmotljivo. To je maksimalen pohlep od teh ljudi..

Ti pa si le navezana na bukve in dolocena prepricanja.. nekoc te bo minilo. To pravi pa Jahve.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...