Skoči na vsebino

POROKA

alena

Recommended Posts

:eek: ni problema....

vidva stavita na katerega konja hočeta...povem samo kar vidim..... x8Dx je pa res da je svet jako raznolik....

Dejstvo je da v dolgoletnih zvezah, romantiko najeda rja, molji, nepravilno izstisnjene zobne paste, nepobrita plesen na umazani posodi, smrklji in umazane plenice,naveličanost, dolgočasje, pretirana ambicioznost, al pa navadni komunikacijski nesporazumi x8Dx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 1,2k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>:eek: ni problema....

vidva stavita na katerega konja hočeta...povem samo kar vidim..... x8Dx je pa res da je svet jako raznolik....

Dejstvo je da v dolgoletnih zvezah, romantiko najeda rja, molji, nepravilno izstisnjene zobne paste, nepobrita plesen na umazani posodi, smrklji in umazane plenice,naveličanost, dolgočasje, pretirana ambicioznost, al pa navadni komunikacijski nesporazumi x8Dx

Povej mi lia, ali je to tudi tvoja izkušnja? :eek: Vsi govorijo samo slabo...... xrolleyesx

:sniky: ne sam v knjigah tako piše x:Dx x;)x pa tak ...na internetu recimo marsikaj najdeš.....

v resnici po mojem jim ni za verjet....ti se lepo poročiš in živita srečno, do konca svojih dni xyesx razen če se ne odločita drugače, recimo da te počas ne začne kaj najedat, če ni dobronamerne tašče pa čez leta in desetletja že najdeš kaj, da se začneš grickat x:Dx x;)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

<{POST_SNAPBACK}>:sniky: ne sam v knjigah tako piše x:Dx  x;)x pa tak ...na internetu recimo marsikaj najdeš.....

v resnici po mojem jim ni za verjet....ti se lepo poročiš in živita srečno, do konca svojih dni  xyesx  razen če se ne odločita drugače, recimo da te počas ne začne kaj najedat, če ni dobronamerne tašče pa čez leta in desetletja že najdeš kaj, da se začneš grickat x:Dx  x;)x

Ja tašče tašče.... :V: To bi pa se dalo govorit.... :xx!: :vragec: Dokazano so pravi hudiči :vragec: Ta že sedaj pred poroko dela težave :xx!: TO JE TAKO....VSI SO ZA SAMO ONA JE PROTI....POROKI MISLIM! x!x Seveda ji bom sinčka vzela x8Dx

<{POST_SNAPBACK}>Zakaj pa ne bi delali en "vozniski izpit" pred poroko  x:Dx  x:Dx  x:Dx

Nikjer drugje ni problem, kot tam, da se ljudje prehitro spustijo v sex...

se premalo poznajo...

in da se o stvareh, ki so nujno potrebne ne pogovarjajo...

Pa kaj bi bilo, ce se nihce z nobenim ne bi hotel... ali ne bi zaceli ljudje malo razmisljati, da morajo biti bolj pozorni do drugega, ga poslusati in ne govoriti samo, kaj hocem jaz, temvec tudi kaj hoce moj partner...

in kaj noce...

Ali jih ne bi taksno razmisljanje malo spremenilo....

Pa mi povejte, ce bi kdo kaj prostovoljno spremenil, ce mu to ni potrebno, ce ima zato vseeno toplo posteljo, pa se druge ugodnosti, ki jih prinese zakon s sabo....

Pa se lahko pisejo neskoncni threadi... pa to nic ne pomaga...

to je to

x:)x :palec:

Vozniški izpit x:Dx ...pa ja, vsakdo bi moral najprej vsaj kako leto skup živet, preden se odloč za poroko. Heh, verjetn pa bi bilo res potem velik sedaj poročenih ne skupaj..... :vragec: x;)x

Prehitro spustijo v seks? Tega neb vedu.... :inocent: Ampak ko mal razmišljam se celo verjetn sedaj počas že strinjam. Bližina, zaupanje, toplina ustvarjena skoz mogoče res mal daljše obdobje kot si ga vzamemo običajno je med drugim tudi predigra v res fajn seks in lep odnos xsrcx

Ja, pogovarjanje :palec: . Ko se to zapostavi, pa izražanje naklonjenosti, majhnih pozornosti, nežnosti......smo pečeni. :o|o: Mah, "problem" je, da mora biti to pogovarjanje odkrito, iskreno, samo z resničnim odpiranjem in razkrivanjem sebe lahko dosežemo željeno in resnično bližino. Ali pa tudi ne. Sam potem to pač ni to. Vse preveč pa nekatere stvari obdržimo zase, kaj tudi zlažemo, predvsem zarad strahu, da njej, njemu, ne bo všeč. Kažemo in predstavljamo (po svojih kriterijih) svojo "idealno" sliko, pozabljamo pa, da bo po taki predstavi potem mogoče živel s karikaturo. x:o)x x8Dx

Ni videt nekak, da se bom kdaj poročil. Včasih se ujamem v razmišljanjih, da bom ostal sam, ta misel me včasih prestraši, včasih pa celo na nek način pomirja, ni pričakovanj. Toda lepo bi bilo živeti z nekom, ko dva res skupaj "dihata", se čutita......Heh, saj zaljubiti se, začeti vezo in v njej uživati (relativno kratek čas) ni blem, blem jo je nadgrajevati, obdržati kvaliteto odnosa, ne pozabiti, da je na tem treba delati kot pri vsakem življenskem "projektu", vložiti trud, nič ni samoumevno, sploh pri mal bolj zahtevnih ljudeh, ki se težko sprijaznijo z vsakdanjim, povprečnim, zdolgočasenim, z navajenostjo in sprijaznjenostjo napolnjenim vsakdanom......We will see..... x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

<{POST_SNAPBACK}>dve stvari na svetu so idealne, če so mrzle. Rad mam mrzlo pečenko,, pa mrzlo taščo.

Najbolše štiri luknje pr tašči so pa tiste, ki jih naredijo gnojne vile.

:eek: ... x:px ... x:Dx x:Dx x:Dx TI SI FACA! :palec: HMMM....ČE DOBR POMISLIM ZDAJ KO TOLE BEREM....PROV ČIST NEČ SI NE ŽELIM BIT TAŠČA ČE BOJO MOJ OTROC TKOLE RAZMIŠLJALI.....RAJŠ GREM ŽE PREJ V DOM ZA OSTARELE.....DA NE BOM DELALA ZGAGE.... :vragec: :vragec:

<{POST_SNAPBACK}>x:)x  :palec:

Vozniški izpit  x:Dx ...pa ja, vsakdo bi moral najprej vsaj kako leto skup živet, preden se odloč za poroko. Heh, verjetn pa bi bilo res potem velik sedaj poročenih ne skupaj..... :vragec:  x;)x

Prehitro spustijo v seks? Tega neb vedu.... :inocent: Ampak ko mal razmišljam se celo verjetn sedaj počas že strinjam. Bližina, zaupanje, toplina ustvarjena skoz mogoče res mal daljše obdobje kot si ga vzamemo običajno je med drugim tudi predigra v res fajn seks in lep odnos  xsrcx

Ja, pogovarjanje :palec: . Ko se to zapostavi, pa izražanje naklonjenosti, majhnih pozornosti, nežnosti......smo pečeni.  :o|o: Mah, "problem" je, da mora biti to pogovarjanje odkrito, iskreno, samo z resničnim odpiranjem in razkrivanjem sebe lahko dosežemo željeno in resnično bližino. Ali pa tudi ne. Sam potem to pač ni to. Vse preveč pa nekatere stvari obdržimo zase, kaj tudi zlažemo, predvsem zarad strahu, da njej, njemu, ne bo všeč. Kažemo in predstavljamo (po svojih kriterijih) svojo "idealno" sliko, pozabljamo pa, da bo po taki predstavi potem mogoče živel s karikaturo.  x:o)x  x8Dx

Ni videt nekak, da se bom kdaj poročil. Včasih se ujamem v razmišljanjih, da bom ostal sam, ta misel me včasih prestraši, včasih pa celo na nek način pomirja, ni pričakovanj. Toda lepo bi bilo živeti z nekom, ko dva res skupaj "dihata", se čutita......Heh, saj zaljubiti se, začeti vezo in v njej uživati (relativno kratek čas) ni blem, blem jo je nadgrajevati, obdržati kvaliteto odnosa, ne pozabiti, da je na tem treba delati kot pri vsakem življenskem "projektu", vložiti trud, nič ni samoumevno, sploh pri mal bolj zahtevnih ljudeh, ki se težko sprijaznijo z vsakdanjim, povprečnim, zdolgočasenim, z navajenostjo in sprijaznjenostjo napolnjenim vsakdanom......We will see..... x^x

Zelo si globokoumen. Mislim, da si nam dal misliti.... xrolleyesx

<{POST_SNAPBACK}>:eek: ... x:px ... x:Dx  x:Dx  x:Dx TI SI FACA! :palec: HMMM....ČE DOBR POMISLIM ZDAJ KO TOLE BEREM....PROV ČIST NEČ SI NE ŽELIM BIT TAŠČA ČE BOJO MOJ OTROC TKOLE RAZMIŠLJALI.....RAJŠ GREM ŽE PREJ V DOM ZA OSTARELE.....DA NE BOM DELALA ZGAGE.... :vragec:  :vragec:

To mi deli. x:Dx Jst bom šu tud v dom, pa bova lahko skup, pa bova lahko domine špilala, pa človek ne jezi se x;)x x;)x

Pa zdaj ko maje čudežne tabletke, one ta plave, bova lahko še nmav digi dagi.

Tooooooooooooooooooo :vragec: :vragec: :vragec:

<{POST_SNAPBACK}>To mi deli.  x:Dx Jst bom šu tud v dom, pa bova lahko skup, pa bova lahko domine špilala, pa človek ne jezi se x;)x  x;)x

Pa zdaj ko maje čudežne tabletke, one ta plave, bova lahko še nmav digi dagi.

Tooooooooooooooooooo :vragec:  :vragec:  :vragec:

x:Dx x:Dx x:Dx A VEŠ DA MAJO TE TABLETKE TUD STRANSKE UČINKE....VČERAJ SEM DOBILA MAIL O STAREM FOTRU, K JE TO VZEL PA JE PO SVOJI ŽENSKI POTEM TAKO SKAKAL, DA SE JE ZADEL V STROP IN....SE UBIL :wOOt: :wOOt: Mal se hecam. Ja ko se bom odljubila (ker trenutno sem še zaljubljena v mojega zaročenca) in ko bom tečna stara baba, potem.....se mogoče res kaj srečava tam....toda takrat človek ni več tako zanimiv :o|o:

<{POST_SNAPBACK}>x:Dx  x:Dx  x:Dx A VEŠ DA MAJO TE TABLETKE TUD STRANSKE UČINKE....VČERAJ SEM DOBILA MAIL O STAREM FOTRU, K JE TO VZEL PA JE PO SVOJI ŽENSKI POTEM TAKO SKAKAL, DA SE JE ZADEL V STROP IN....SE UBIL :wOOt:  :wOOt: Mal se hecam. Ja ko se bom odljubila (ker trenutno sem še zaljubljena v mojega zaročenca) in ko bom tečna stara baba, potem.....se mogoče res kaj srečava tam....toda takrat človek ni več tako zanimiv :o|o:

sem tud jst vidu tistga revčka, ko ga je ventilator zadel, ko je skakal po postli. x:Dx x:Dx

Tako, čimprej se poroč, pa čim več otrok naredta, drgač sploh ne boš mogla bt tećna tašča. :vragec: :vragec:

<{POST_SNAPBACK}>x:)x  :palec:

Mah, "problem" je, da mora biti to pogovarjanje odkrito, iskreno, samo z resničnim odpiranjem in razkrivanjem sebe lahko dosežemo željeno in resnično bližino. Ali pa tudi ne. Sam potem to pač ni to. Vse preveč pa nekatere stvari obdržimo zase, kaj tudi zlažemo, predvsem zarad strahu, da njej, njemu, ne bo všeč. Kažemo in predstavljamo (po svojih kriterijih) svojo "idealno" sliko, pozabljamo pa, da bo po taki predstavi potem mogoče živel s karikaturo.  x:o)x  x8Dx

Včasih se ujamem v razmišljanjih, da bom ostal sam, ta misel me včasih prestraši, včasih pa celo na nek način pomirja, ni pričakovanj. Toda lepo bi bilo živeti z nekom, ko dva res skupaj "dihata", se čutita......Heh, saj zaljubiti se, začeti vezo in v njej uživati (relativno kratek čas) ni blem, blem jo je nadgrajevati, obdržati kvaliteto odnosa, ne pozabiti, da je na tem treba delati kot pri vsakem življenskem "projektu", vložiti trud, nič ni samoumevno, sploh pri mal bolj zahtevnih ljudeh, ki se težko sprijaznijo z vsakdanjim, povprečnim, zdolgočasenim, z navajenostjo in sprijaznjenostjo napolnjenim vsakdanom......We will see..... x^x

SE V CELOTI STRINJAM, PREDVSEM Z ZADNJO POVEDJO! :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec:

<{POST_SNAPBACK}>To ti misliš, da ne boš tečna tašča.

Pa še kako, ker če ne boš boš edina na svet, ki ni tečna.

:palec: x:Dx Vidim da so pogovori o taščah še vedno zanimiva tema. Da so tečne, se nisem zavedala do sedaj, ko se pripravljava na poroko. Prej sem si mislila, da pa ni tako hudo kakor pravijo. Ona nama grozi, da nama bo preprečila poroko....menda s pomočjo mojih staršev, ki pa seveda niso hoteli sodelovati v tej zaroti :palec: x:px x:Dx Ja tašče so res.....hmmmm ne najdem več izraza....To je že tako obdelana tema, da ničesar novega ne morem več povedat.

<{POST_SNAPBACK}>Ja, ne zna vsak ceniti vsakdanjosti. Drugo pa je, da se vecina v zecetku le potrudi za partnerko/partnerjem, z namenom da ga/jo "dobijo", potem pa se nehajo trudit, namesto, da bi bolj zavedno gledali situacije in pohavalili takrat, ko je to umestno in rekli kaj lepega tudi se po 20 letih zakona.

Tudi ce se nekateri lazejo iz strahu, da partnerju to ne bo vsec, je to kopanje svoje jame. Partnerjeva podzaves ve, ce nekaj ne stima... prej ali ozneje nastanejo problemi.

Zakaj pa nisi besedno imenoval teh problemov, kar se tice "delati na tem zivljenskem projektu"?  x:o)x Ce pravis, da ni videt, da se bos kdaj porocil, ali to zdaj pomeni, da ne vidis tvoje pripravljenosti delati na tem zivljenskem projektu? x:Ix  x:o)x

Po eni strani pises, da ne ves, ce je to, da se prehitro preide v sex, pa drugi strani pa pises: "Heh, saj zaljubiti se, začeti vezo in v njej uživati (relativno kratek čas) ni blem" Pa kaj je potem to? Kje je faza spoznavanja?

x:)x

Ja, podzavest, intuicija, včasih pa le zadostna primerna doza pozornosti na povedano in sposobnost opazovanja......pa se vse lahko poruši, se strinjam, slej ko prej nastanejo problemi. Koliko se le da, se trudim pokazati tak k sem......Želim si, da me sprejme takega kot sem, ne da se mi več "glumit gljive". x^x Moji npr. strahovi, bojazni, pomanjkljivosti, neprijetne karakterne lastnosti.......to sem jaz. x;)x

Ne razumem tistga glede "besednega imenovanja problemov dela na življenskem projektu". x:Ix

Ne. Vidim svojo pripravljenost. Mislim pa, da me neki zeza. Mogoč "ščit okol srca". Nesproščenost. Neke zavore, živeče v meni. Mogoče jih še nisem sposoben niti odkriti, kaj šele odpraviti. Mogoče sem prepovršen v raziskovanju sebe ali pa sem v to vložil premal energije, ker sem se zadovoljil s stvarmi kot so pač bile, v bistvu niso bile tolk zlo slabe, pa vseen....... Res ne vem.

Sam nikoli nisem silil v hiter seks. Mogoč tam nekje do 25-leta, v bolj avanturističnih odnosih. Rad imam fazo spoznavanja. Zelo rad. "Zaljubiti se, začeti vezo in v njej uživati (relativno kratek čas) ni blem" - ni v povezavi s hitrim prehodom v spolno življenje. Tudi, če ta ni prehitra ali hitra (z mojo največjo dosedanjo ljubeznijo nisva nikamor hitela, za današnje splošne razmere sva se začela ljubiti po zelo dolgem času druženja, bila tudi zelo dolgo skupaj, samo.......nisva znala ohraniti, niti jaz niti ona) je umetnost ljubezen znati obdržati, negovati, ohranjati pri življenju, očitno potrebuje zanjo "zdravo prehrano", ne? x;)x . Konec koncev pa se bi lahko ljubila prvi dan, pa še zdaleč ni nujno, da bi to bila ovira za kvaliteten poznejši odnos. Meni je pač nekak ljubše, da to ni tolk hitro......

K. Čapek

<{POST_SNAPBACK}> podzavest.....  včasih...... pa se vse lahko poruši.... slej ko prej nastanejo problemi..... Koliko se le da...... se trudim.... Želim si.... Moji npr. strahovi, bojazni, pomanjkljivosti, neprijetne karakterne lastnosti.......to sem jaz.  x;)x

Ne razumem.....

Ne. Vidim ..... Mislim pa.... Nesproščenost. Neke zavore, živeče v meni.... Mogoče nisem sposoben .... Mogoče sem prepovršen ....... Res ne vem.

.

:vragec:

bla bla bla

zlomk x:Dx

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

<{POST_SNAPBACK}>Zakaj pa ne bi delali en "vozniski izpit" pred poroko  x:Dx  x:Dx  x:Dx

... to je to

Vidim, da se je po tvojem postu našlo kar dosti potencialnih inštruktorjev.

Eni recimo nimajo dobrega mnenja o slovenskih policajih, jaz pa o inštruktorjih vožnje. Vožnjo učijo zelo enostransko - predvsem da kandidat naredi izpit. Ampak sedaj moram biti odkrit - ko sem sam delal izpit, sem znal izbrati dobro avtošolo, dobil dobrega inštruktorja itd. ki me je naučil v prometu še kaj drugega, kot gledanje prometnih znakov pa kolesarjev in pešcev. torej gre, če se hoče...

Mogoče se mi danes zdi še težje vprašanje, če sta dva za skupaj, kot nekoč, ko je šlo zgolj za preživetje, pa imeti otroke, pa nekaj materialnega ustvariti in basta (ende).

Poročna pogodba se mi ne zdi napačna, vsaj besedno. Lažje je čez čas preverjati napisano, kot v spominskih celicah. Da se čez čas preveri, kaj je uresničenega, kaj gre mogoče narobe, kakšna so bila pričakovanja, kateri načrti so postali zastareli, kje jih dopolniti. Res pa je, da so današnje poročne pogodbe zgolj materialne narave, da se lažje dogovorijo za razporoke in ni težav pri delitvi premoženja. (En začetek je že.)

No, to je samo moje mnenje.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

<{POST_SNAPBACK}>Vidim, da se je po tvojem postu našlo kar dosti potencialnih inštruktorjev.

Eni recimo nimajo dobrega mnenja o slovenskih policajih, jaz pa o inštruktorjih vožnje. Vožnjo učijo zelo enostransko - predvsem da kandidat naredi izpit. Ampak sedaj moram biti odkrit - ko sem sam delal izpit, sem znal izbrati dobro avtošolo, dobil dobrega inštruktorja itd. ki me je naučil v prometu še kaj drugega, kot gledanje prometnih znakov pa kolesarjev in pešcev. torej gre, če se hoče...

Mogoče se mi danes zdi še težje vprašanje, če sta dva za skupaj, kot nekoč, ko je šlo zgolj za preživetje, pa imeti otroke, pa nekaj materialnega ustvariti in basta (ende).

Poročna pogodba se mi ne zdi napačna, vsaj besedno. Lažje je čez čas preverjati napisano, kot v spominskih celicah. Da se čez čas preveri, kaj je uresničenega, kaj gre mogoče narobe, kakšna so bila pričakovanja, kateri načrti so postali zastareli, kje jih dopolniti. Res pa je, da so današnje poročne pogodbe zgolj materialne narave, da se lažje dogovorijo za razporoke in ni težav pri delitvi premoženja. (En začetek je že.)

No, to je samo moje mnenje.

Če bi men moj fant reku, da hoče narest predporočno pogodbo, mislim da bi bila zelo šokirana in ne bi mogla sprejet tega, ker bi imela občutek, da ni čist s srcem pri stvari ampak misli le na materialne dobrine. Če si dva delita vsakdanje težave, zakaj si ne bi na tak način tudi materialne dobrine? xrolleyesx Če bi mogla podpisat predporočno pogodbo, bi imela občutek, da je najina zveza že vnaprej obsojena na propad.Ker nisem materialistka. xsrcx

Glede na to, da sem dostkrat videl v kaj se spremeni nekdanja ljubezen v času ločitvenega postopka :eek: :xx!:, se mi (pred)poročna pogodba ne zdi nič nujno slabega, prej obratno. V skupno življensko pot greš verjetn res prepričan ali pa vsaj z željo, da bo trajala do konca življenja, real lajf kaže, da zelo pogosto temu ni tako. Torej, kaj je že tolk narobe s predporočno pogodbo? :inocent:

K. Čapek

<{POST_SNAPBACK}>Glede na to, da sem dostkrat videl v kaj se spremeni nekdanja ljubezen v času ločitvenega postopka :eek:  :xx!:, se mi (pred)poročna pogodba ne zdi nič nujno slabega, prej obratno. V skupno življensko pot greš verjetn res prepričan ali pa vsaj z željo, da bo trajala do konca življenja, real lajf kaže, da zelo pogosto temu ni tako. Torej, kaj je že tolk narobe s predporočno pogodbo?  :inocent:

Verjetno res nič ni narobe....samo ko je človek še mlad in neumen, potem se ti vse zdi tako, da se tebi kaj takega ne more narest. xrolleyesx . Nikoli pa zares ne veš, kaj te čaka v prihodnosti....Toda vseeno bi me kaj takega v tem trenutku vrglo iz tira. Človek naj bi se poročil iz ljubezni.... xsrcx . Ne, res sedaj še ne morem razumeti, kako lahko že na začetku poti v dvoje kdo tako "materialistično" razmišlja....Upam tudi, da nikoli ne bom tega izvedela... xsrcx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...