Sprehajalec 18. marec 2006 Prijavi Deli 18. marec 2006 EN SVET EN SVET EN SVET + "REALITY SHOW" NA TV- SANJSKA SLOVENIJA MOJA ZGODBA Pred nekaj dnevi sem prispel nazaj v domovino po leto in pol dolgem potovanju okoli sveta. Obiskal sem prek dvajset držav, srkal modrost od velikih modrecev, se zaljubil, se naučil novega jezika in postal relativno slaven na različnih koncih nase zemlje. Srečen sem. Izpolnile so se mi življenjske sanje. Za večino ljudi, ki me pozna se je zgodba začela pred domačo hišo, konec julija 2004. Vendar temu ni bilo tako. Zgodba se je začela leto dni prej. Pisalo se je leto 2003 in dokončal sem vse pogoje za vpis v drugi letnik Fakultete za družbene vede v Ljubljani. Ljudje so me poznali kot samozavestnega, srečnega in uspešnega fanta, sina bogatih staršev, ki ima v življenju vse kar potrebuje. A vtis je bil napačen. Bil sem prestrašen, zmeden in stalno me je lovila misel, da moje življenje nima nobenega smisla, nobene usmeritve. Bil sem vse drugo kot zares srečen in svoboden. Takrat sem se odločil za korak, ki je drastično spremenil tok moje prihodnosti. Šel sem v Taize, majhno vasico na vzhodu Francije, v krščanski samostan. Odločil sem se teden dni preživeti v tišini. Ko sem prišel domov, so ljudje okrog mene opazili, da nisem več isti Matej. V tem tednu dni sem namreč prvič zapisal svoje sanje. Zapisal sem kaj si v življenju resnično želim in ta zvezek znova in znova prebiral, dokler se mi sanje niso začele izpolnjevati. Spominjam se, da sem zapisal okrog 200 strani o tem kaj si želim. Med drugim tudi tole: »Junij, 2004Dokončal bom drugi letnik fakultete z najvišjimi ocenami. Nato bom šel štopat okoli sveta. Prišel bom okrog sveta s 1000 dolarji. Junija, 2004 bom stal na cesti s svojim nahrbtnikom in se odpravil proti neznanemu, proti popolni svobodi. Postal bom resnično srečen človek…« Mesec dni kasneje sem res stal na cesti pred domačo hišo, pripravljen da sledim svojim največjim sanjam z nahrbtnikom in 200 dolarji. Šest mesecev kasneje sem sedel na plaži v Kostariki in se odločil slediti notranjemu sporočilu naj se rešim bremena prtljage. Takrat sem začutil, da živim svoje sanje in da želim pomagati svetu, da doseže svoje sanje. SANJE SVETA V LETU 2100 Tako se je rodil dokument SANJSKI SVET 2100, ki sem ga zapisal dober mesec dni po dogodku na plaži. Spoznal sem namreč, da še nikoli v zgodovini nismo ljudje zapisali in objavili svojih skupnih sanj. Še manj, sanj za 100 let vnaprej. In ravno to dejstvo, da so sanje časovno tako oddaljene, nas lažje združi in pa ljudem sprosti kreativnost in jih motivira, da nesebično zapišejo tisto, kar res čutijo, da si svet želi. Zapisan je že osnutek sanj sveta, katere bomo postavili kot temelj končnemu dokumentu. Preberete ga lahko tukaj. 1) SVETOVNA FEDERACIJAŽiveti želimo v demokratični svetovni federaciji, kjer lahko vsak dela, potuje in živi kjerkoli želi. Ta vlada je pristojna za vsa vprašanja, ki presegajo okvir državnih mej – efektivno ščiti svetovne državljane pred možnostjo oboroženih konfliktov ter pazi, da ne povzročamo škode materi Zemlji. 2) BREZ OROŽJAŽelimo nehati oborožene konflikte med narodi in svet razorožiti. 3) BREZ LAČNIH LJUDIVsakdo na tem planetu, ne glede na njegovo »koristnost kapitalističnemu sistemu« si zasluži imeti pokrite osnovne potrebe – pitno vodo, hrano, dostojen dom, osnovno infrastrukturo, možnost izobraževanja ter zdravstvena oskrba. 4) V HARMONIJI Z NARAVO 5) PROST DOSTOP DO INFORMACIJ IN TEHNOLOGIJEVsi ljudje tega sveta lahko dostopijo do vsega človeškega znanja in tehnologije brezplačno. 6) TRANSPARENTNOST JAVNIH INSTITUCIJ 7) NEPOSREDNA DEMOKRACIJA 8) EN SVETOVNI JEZIK 9) ENA SVETOVNA DENARNA ENOTA Sedaj sestavljamo optimistični načrt, koliko lahko dosežemo do leta 2012. Tega leta so napovedane velike spremembe na Zemlji. PROJEKT EN SVET Ideja je postala rdeča nit mojega nadaljnjega potovanja. Dolge ure sem preživel za računalnikom in pisal nove ideje. Projekt je dobil ime EN SVET in osrednji cilj tega projekta je združiti narode Zemlje v FEDERACIJO SVETA brez mej med državami, brez orožja, brez lačnih ljudi in naučiti ljudi živeti v harmoniji z naravo. Prvi korak, ki ga mora človeštvo narediti je ZAPIS SANJ, objava le teh ter dati prebivalcem Sveta možnost, da prispevajo svoje poglede. To lahko dosežemo, če naredimo podobno okolje, kot je Wikipedia in omogočimo vsakemu Zemljanu, da ustvari svoj račun. Ključno je, da v čim krajšem času naredimo kratek povzetek sanj na eni tipkani strani, pod katero se bodo podpisali predsedniki vseh držav sveta. Nato poskrbimo, da vsak prebivalec sveta dobi ta list v roke v svojem materinem jeziku. LJUDJE DANDANES SO IZGUBILI UPANJE! Vse bolj nam je jasno kako lažna in neučinkovita je družba v kateri živimo in se ob tem čutimo nemočni. Ko bodo ljudje brali sanje človeštva, jih bo to vzpodbudilo k akciji in življenje marsikoga bo dobilo nov smisel. Mladi ljudje bodo dobili moč in potrditev, da lahko ustvarimo novo družbo. 7 KORAKOV DO SANJSKEGA SVETA Ko ugotovimo, kam hočemo priti, nam ostaneta odprti še dve ključni vprašanji. KAKO TJA PRITI? in KJE SMO ZDAJ? Jaz ne vem. Prav tako nimaš končnega odgovora ti niti ga nima predsednik države niti verski voditelji. Odgovore na ta vprašanja lahko dobimo samo, če celotno človeštvo stakne glave skupaj in vsak prispeva svoj del resnice. To je sedaj mogoče, s pomočjo WIKI tehnologije, ki omogoča sestaviti spletne strani, ki jih lahko vsak ureja. Tudi ta dokument, ki ga sedaj bereš, ga simultano lahko ureja stotine ljudi – vsi tisti, ki odprejo račun pri www.writely.com. Na ta način se ureja Wikipedia – ena največjih svetovnih online enciklopedij. Sam predlagam, da se držimo naslednjega modela: 1) SANJE SVETA 2100Kaj torej želimo? 2) REALNOST DANESKje smo zdaj? Natančen opis socialne, kulturne, religijske, demografske situacije sveta. Zapisali bomo tudi v katerih aspektih se svet že približuje tem sanjam.S tem korakom je povezan dodaten portal, ki se imenuje PORTAL DOBRIH NOVIC, kjer bodo zbrane vse novice sveta s poudarkom na pozitivnih. 3) IZZIVIKateri so izzivi sveta? Kaj nas moti? 4) RESITVEKatere so že predlagane rešitve s strani vlade in različnih organizacij? Dali bomo možnost vsakomur, da zapise svoje ideje. 5) PROJEKTIKateri projekti se že izvajajo za rešitev svetovnih izzivov in novi predlogi. 6) OCENAPo končanem projektu se bomo vprašali kaj je bilo dobro in kaj bi lahko naredili bolje. 7) OBJAVA REZULTATOV IN MODELOVNazadnje bomo proces v celoti objavili in omogočili družbam s podobnimi izzivi, da uporabijo naš model rešitve. REŠEVANJE IZZIVOV NA 7 NIVOJIH DRUŽBE Vsak svetovni izziv ima globalne, lokalne in individualne razsežnosti in vsaka od teh razsežnosti zahteva drugačen pristop. Če želimo doseči sanje sveta, moramo začeti tako, da pomagamo posameznikom, da dosežejo svoje osebne sanje. 1) POSAMEZNIK 2) SKUPNOST 3) VAS/MESTO 4) OBČINA 5) REGIJA/PROVINCA 6) DRŽAVA 7) SVET UPORABA TEHNOLOGIJE Še nikoli v zgodovini človeštva nismo imeli toliko tehničnih sredstev in zmožnosti, da naše sanje sveta dejansko skupaj zapišemo in nato koordiniramo akcijo, da naše cilje dosežemo. Zdaj lahko prek računalnikov in WIKI tehnologije (več o tem na www.wikipedia.org ter www.wikimedia.org) svet dejansko združimo in naredimo svetovno demokratično vlado z neposredno demokracijo. INTERNETNI PORTALI Te ideje bomo realizirali s pomočjo medsebojno povezanih internetnih portalov, kjer si lahko vsak uporabnik, organizacija, občina, mesto ali država ustvari svoj račun, zapiše svoje sanje ter dobi pomoč pri izpolnitvi teh sanj. 1) PEACEHIKERS PORTALTo je vstopni portal, kjer vsakdo lahko naredi svoj račun in zapiše svoje osebne sanje. Vsakdo bo dobil svojega mentorja, ki mu bo te sanje pomagal doseči.Na tem mestu bodo zbrane tudi vse tehnike, metode in informacije o osebnostni rasti.Prav tako bo največji vir uspešnih mentorjev 2) PORTAL ZA PROST TOK MATERIALNIH DOBRIN (SHARING PORTAL)Vsakega člana bomo vprašali kaj ima pa ne rabi in kaj potrebuje. Nato bomo povezali ljudi, ki želijo nekaj podariti s tistimi, ki to potrebujejo. To NI PORTAL IZMENJAV. Ljudje po mojem mnenju nismo ekonomski subjekti in izmenjava dobrim nam ne prinese toliko sreče, kot je dajanje brez pričakovanj.Ni omejeno na osebne stike, pač pa lahko tudi občine, regije in celo države prosijo druge občine, regije, države za tisto kar potrebujejo. 3) PORTAL EN SVETKo bodo ljudje začeli prejemati nesebično pomoč pri dosegi svojih osebnih ciljev, bodo začutili željo po tem, da bi bili koristni človeštvu. Takrat bodo želeli sodelovati na portalu EN SVET, kjer bomo zapisali sanje na drugih šestih nivojih družbe in vsakdo se bo lahko vključil v razpravo ali akcijo, da se približamo našim sanjam. (7 korakov) 4) PORTAL PRIORITETNIH CILJEVTa portal je del portala EN SVET, le da je na tem portalu izbranih pet svetovnih izzivov (kriznih žarišč) in od tega EDEN izziv, ki ga je po mnenju uporabnikov potrebno najprej rešit. Nato bomo kolektivno usmerili 80% naše energije, našega časa, virov in denarja v del sveta, ki potrebuje pomoč. 5) PORTAL ZA VLADE IN JAVNE INSTITUCIJE (GPI PORTAL)Ta portal bo omogočil vsaki svetovni vladi ter vsaki instituciji, ki se financira z davkoplačevalskim denarjem, da ustvari svoj račun in s svetom deli vse informacije v zvezi z njenim delovanjem in prav tako omogoča vsakomur, da zapiše svoje predloge, komentarje in postavlja vprašanja.Vlade bodo bile prisiljene objaviti vse denarne transakcije, vse zakone in njihovo argumentacijo. Pred volitvami bodo na tem mestu predstavljeni vsi politični kandidati, njihova preteklost in njihove sanje.Politika prihodnosti bo delovala po naslednjem ključu: ljudje bodo zapisali svoje cilje in sanje, politične stranke bodo zgolj predlagale različne načine dosege teh ciljev. 6) PORTAL DOBRIH NOVICNajbolj objektiven in celovit vir svetovnih in lokalnih informacij, s poudarkom na novicah, ki nas približujejo svetu sanj. Zapisane bodo vse novice, vendar bodo vojne, umori in nesreče predstavljeni brez pompa, dobre novice pa opremljene z ekstenzivno sliko, videom in to bodo novice iz naslovnice.Portal bo nekakšna parodija na sedanji sistem: slaba novica zasluži vso pozornost. 7) PORTAL INFORMACIJNa tem portalu se bodo zbirale vse svetovne informacije. Na neka način ga bi radi povezali z WIKIMEDIA foundation, ki gosti tudi Wikipedio. 8) PORTAL SVETOVNE FEDERACIJE (WORLD FEDERATION)Na tem portalu bodo zbrane vse informacije o idejah za povezavo narodov v Svetovno Federacijo ter možnost, da se posamezniki, mesta, občine in države vanjo vključijo. S podpisom se obvežejo, da bodo sledili ustavi Svetovne Federacije. Eno temeljnih določil je odpoved lastništvu orožja za množično uničevanje ter življenje v harmoniji z naravo. 9) PORTAL RAZREŠEVANJA KONFLIKTOVNa tem portalu se bodo znašle sprte strani, od posameznikov pa do nacionalnih držav. Zbrali bomo skupino arbitrov in prevajalcev ter naredili bomo sistem po katerem lahko sprti strani jasno predstavita svoje cilje. Zraven bodo pa povabljeni še vsi internetni uporabniki Sveta, da predlagajo svoje rešitve. FINANCIRANJE PROJEKTA Projekt ni le neprofiten, temveč tudi NEDENAREN. Projekt bomo izpeljali prostovoljci, človeštvo bomo pa prosili, da nam sponzorira tisto kar potrebujemo – opremo, različne storitve ter več entuziastičnih prostovoljcev. Edini vir zaslužka iz te serije internetnih portalov je COACHING (mentorstvo). Na portalu PEACEHIKERS bomo povabili vse najboljše svetovne mentorje iz različnih področji, ki bodo želeli drugim ljudem pomagati doseči svoje sanje. Če bodo želeli sodelovati z nami, bodo obvezani k pisanju uporabnih člankov v področju svoje stroke ter ponuditi novim »Peacehikerjem« brezplačno komunikacijo po e-pošti ter brezplačne 3 ure osebnega mentorstva. Predpostavljamo, da lahko s temi članki in mentorstvom resnično pomagamo ljudem, da gredo lažje na pot proti svojim sanjam. Ljudje, ki so resni pri dosegi svojih sanj in ko bodo spoznali, da je ta mentor vreden tudi njihovega denarja, se bodo odločili mentorja najeti proti plačilu. Na portalih ne bo reklamnih oglasov in ustanovitelji se odpovemo vsakršnim privilegijem in zaslužku. Denar bomo seveda lahko zaslužili (tako kot vsak drugi obiskovalec) z mentorstvom in pomoči ljudem, da postanejo srečni in bogati. Samo na tak način lahko naredimo internetni center nove svetovne federacije, celotnega svetovnega znanja in svetu omogočimo, da se končno zares zbere na enem virtualnem mestu. KRITIKA:PREKOMERNA UPORABA INTERNETA BO SKODOVALA MEDOSEBNIM ODNOSOM Kritika: Projekt EN SVET skuša narediti družbo, kjer bodo ljudje cele dneve bulili v računalnik in pozabili na lepoto medosebnih odnosov. Ne strinjam se. Nasprotno. En glavnih ciljev projekta je dviganje duhovne zavesti pri ljudeh, jih združevati skupaj glede na lokacije in narediti internetno okolje, ki bo tako uporabno, da bodo ljudje lahko na računalniku preživeli čimmanj časa in čimveč se družili, zabavali in čimučinkoviteje izpeljali realne projekte. - Peacehiker Matej Z našimi srci, Peacehikers peacehikers@gmail.com - zanimajo nas vaši predlogi! Pišite! Citiraj "Če ni vetra, VESLAJ!" latinski"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin RoseKaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nicky 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 Zamislite si, da je danes 1.januar, 2100... Zivimo v SVETOVNI FEDERACIJI, kjer ljudje potujejo, delajo in zivijo kjerkoli na svetu. Orozja ne potrebujemo, ker med drzavami ni mej. Imamo odlicno demokraticno svetovno vlado, ki sciti pravice njenih drzavljanov in poskrbi, da se volja ljudstva prenese v resnicnost. Ne poznamo vec besed “nezazeljen otrok”. Danasnja druzba poskrbi, da ima vsak otrok najbolj prijetno izkusnjo prvih let obiska na Zemlji. Zgodnja izobrazba opremi otroka z veseljem, znanjem, modrostjo in samozavestjo, da sledi svojim sanjam. Ljudje se pocutijo srecni, privlacni in uzivajo v ucenju novih stvari. Uzivamo v nasih razlikah. Danes ljudje potujejo po vsem svetu in z drugimi delijo svoje zgodbe. Ni nam treba poceti samomorilskih aktivnosti – redko srecas ljudi, ki skacejo iz mostov ali vlivajo alkohol v svoje telo. Koncno smo spoznali, da smo gostje na tem planetu in zivimo v harmoniji z naravo. S spostovanjem in hvaleznostjo iz narave vzamemo, kar potrebujemo in nato okolju damo nazaj kar je v nasi moci. Zivimo v cistih mestih, pijemo vodo iz rek in dihamo svez zrak. Dosegli smo visek v znanosti, tehnologiji in medicini. Vse znanje je prosto dostopno vsakomur in prav tako zadnje novotarije na podrocju tehnologije. Vsi drzavljani Sveta imajo pravico do brezplacne zdravstvene pomoci. Zivimo najvisjo vizijo cloveske druzbe. OK, vrnimo se “v resnicni svet”. Tezko si je zamisliti, da se bomo prebivalci sveta strinjali na skupni viziji, ce postavimo rok prekmalu, vendar 2100... izgleda dalec. Dovolj dalec, da lahko ljudje izrazijo, v kaksni druzbi resnicno zelijo ziveti. Dovolj blizu, da ljudem v srca vlije upanje. Povezi se z nami in skupaj bomo odkrili kaj zelimo ter kako naj te sanje dosezemo. Najdes nas lahko na www.dreamworld2100.net. Sprintaj tale list in ga razdeli prijateljem. Upajoc, Peacehikers www.peacehikers.org Citiraj "Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nicky 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 Ce imas minutko casa, klikni na www.ensvet.org. Tukaj sem predstavil idejo projekta EN SVET - kako vso pozitivno energijo sveta koordinirati na enemvirtualnem mestu. Vesel bom tvojih komentarjev. Posreduj se prijateljem. Matej Citiraj "Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprehajalec 19. marec 2006 Avtor Prijavi Deli 19. marec 2006 Pobozne zelje. Ne vem, ce je svet zrel za to. Ni še cas po mojem. Ker vsakdo, ki pride na polozaj moci, jo bo znal izkoriscati predvsem zase. Tisti, ki imajo, ne bojo dali iz rok svojega.Čas je za spremembe, cilj je pa še dokaj daleč "Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin RoseKako (peš) prepotovati razdaljo dolgo na tisoče kilometrov? Korak za korakom. To je edina možnost. Citiraj "Če ni vetra, VESLAJ!" latinski"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin RoseKaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nicky 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 Peacehiker, Matej Sedmak Pa se ena napoved: 15. maja bomo gostili Peacehiker-ja, Mateja Sedmaka v klubu KMŠ v Mariboru.Cela vesoljna Slovenija ga ze pozna kot mladostnika, ki je leto dni in pol potoval okoli sveta s komaj 200 dolarji v zepu, se srecal z Drnovskom v Indiji, odrival in spoznaval samega sebe in lepote sveta, se posebej pa ljubezen ljudi na razlicnih koncih sveta. Vec o njemu na http://:www.peacehiker.com/slo/ Poglejte si se njegov TV intervju na A kanalu:http://24ur.com/bin/article.php?article_id..._media=16100809 VABLJENI !!! Citiraj "Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprehajalec 19. marec 2006 Avtor Prijavi Deli 19. marec 2006 Thx za tele linke. Je model, ja. Štopal "letalo" in "jahto" Tole me je presenetlo, "če postaviš sebe v center, je pravi izvor za depresijo. Tko moreš v center postavit druge." Kar je Ravi Shankar reku... Citiraj "Če ni vetra, VESLAJ!" latinski"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin RoseKaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nicky 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 Tole me je presenetlo, "če postaviš sebe v center, je pravi izvor za depresijo. Tko moreš v center postavit druge." Kar je Ravi Shankar reku... To je ZELO RESNIČNO in obetavno za vse, ki želijo živeti srečno, HAPPY LIFE. Citiraj "Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 super ideja! vsaj v tem prvem momentu se mi zdi.sicer pa, morebitna potreba, ki bi se izjazala je varnost sistema, kje bi se tak center vodil in kdo bi ga placal, placal prostor za serverje, kontrola, varnost v smislu, da neb posamezniki izkoriscali portal za reklamo ali promocijo svoje dejavnosti, ipd... kdaj se bo zacelo? kdaj bo zadeva pricela delovati? kdo jo bo izpeljal? kdo financiral v zacetku? dokler se sama ne pricne financirat. sicer pa fantasticna ideja! zares upam, da se bo tudi sprovedla v vecji meri. EN SVET...peacehikers@gmail.com - zanimajo nas vaši predlogi! Pišite! da, temu so rekli tudi iz ega v visji jaz ali kroznice v elipso. v kroznici je samo en center in to smo mi.v elipsi, ki naj bi bila bolj popolna oblika, pa sta 2 centra; na enem smo mi, na drugem drugi. Thx za tele linke. Je model, ja. Štopal "letalo" in "jahto" Tole me je presenetlo, "če postaviš sebe v center, je pravi izvor za depresijo. Tko moreš v center postavit druge." Kar je Ravi Shankar reku... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprehajalec 19. marec 2006 Avtor Prijavi Deli 19. marec 2006 To je ZELO RESNIČNO in obetavno za vse, ki želijo živeti srečno, HAPPY LIFE. Ja jest se načeloma ne strinjam s tem, da je treba namesto sebe postavit druge v center. Ker se je doskrat izkazalo, da to ne deluje. Tko kot je pa free reku, pa se strinjam. V centru moreš postavit sebe IN druge. Eno brez drugega ne funkcionira. P.S. Tem dvema središčema v elipsi se reče gorišči. Ker ubistvu se reče, da ima elipsa prav tako samo eno središče - ki je med goriščema. Elipso pa narišeš tko, da v ti dve tokči (gorišča) zapičiš 2 kola, in ju povežeš s poljubno dolgo špago. Če zarišeš obhod, ki ga nardiš tko, da je špaga stalno napeta, dobiš elipso Citiraj "Če ni vetra, VESLAJ!" latinski"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin RoseKaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 19. marec 2006 Prijavi Deli 19. marec 2006 Zlata prihodnost Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 20. marec 2006 Prijavi Deli 20. marec 2006 seveda pa je tudi ta projekt lahko vzet kot dodatna malenkost. kar na zacetku tudi bo. od nas pa je odvisno lai bo iz malenkosti prerasel v vecjo zadevo.torej se pogovarjamo ze o nasih vzorcih in dojemanju ter percepciji! stekas!ce bi vsi blazotno verjeli v ta projekt, bi se tudi zelo hitro manifestiral. betaniziranje pa ga zavira. tako kot nas zavir v vsakdanjiku. in na tej tocki se srecaba - da kar mislimo, obcutimo in zivimo, tako pac je. dejstvo je, da skupinska energija lahko dela cudeze. posameznik pa je le redko taksen ki v svojem zivljenju clovestvu pusti velik pecat. Dokler ljudje kot je to ocitno, niso pripravljeni deliti svojega v vsakdanjiku, tako dolgo taka ideja ne more zazivet, ker male korake, o katerih tu govorite, jaz vidim NAJPREJ v malih stvareh v vsakdanjiku. Recimo, moja babica je v mladosti skrivoma nastavljala kruh na sosednje okno, kjer je bilo 10 otrok in so bli pogosto sestradani. Njihova mati se je vcasih prijokala, kako revni so, vecina sosedov pa se je zgrazala, kaj pa tolko "klačita".Bill Gates je, ko je ze imel zasluzenih 90 mrd dolarjev, 16 mrd daroval za Afriko. To se mi zdi fenomenalno. Se mu nikjer ni poznalo, ker je takrat prisel Milenium in je spet zasluzil. In tako, vsakdanjik pac-tu se vidi, kolko smo pripravljeni dat od sebe. Ker ce bi to zdaj zazivelo, bi bilo vse skupaj kot ena prisila in tako bo, vse dokler se bo clovek brigal najraje zase in ne bo imel socutja in odgovornosti za druge z manj srece. Drugace pa Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
WOMEN 23. marec 2006 Prijavi Deli 23. marec 2006 Razmišljala sem o tvojem kolektivnem svetu....Mislim, da je najprej najpomembneje biti zvest samemu sebi! Ne maram t.i. voditeljev, manipulatorjev ljudi, ki ti perejo možgane....Orwellov svet.....Pri tem pa se sprašujem, kje se začnejo in končajo naše pravice, da posredujemo? Kakšna je "odgovornost intelektualcev" v posredovanju svojih prepričanj, nazorov v življenje drugih ljudi po svetu...Ali imamo to pravico? Kjeso meje? Kakšne so posledice? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 17. avgust 2006 Prijavi Deli 17. avgust 2006 http://www.peacehiker.com/ ZABAVA 24. avgust ob 18h PEACEHIKER - OKOLI ZEMLJE BREZ DENARJA. Z besedami meditacijo in drugimi efekti vas bom popeljal skozi izkušnjo potovanja okoli sveta ob 21hSVETOVNA ZABAVAvse do 6h zjutraj naslednjega dne!Ob sadnih sokovih,zraku brez cigaretnega dima inizvajalcih iz vsega sveta. VSTOPNINE NIKlub BACHUS Klikni tukaj za več info... Sestanek organizacijskega tima bo v sredo 16.8. ob 18h v BACHUS-u. Pridruži se! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.