Guest mačona 30. marec 2006 Prijavi Deli 30. marec 2006 OK, vi se greste resna vprašanja, jaz pa, ko sem bila 5-letni froc sem si predstavljala praznino, oz. si mislila, kako bi bilo, če ne bi bilo Zemlje, vesolja, ... kaj bi potem bilo v veliki praznini? bi sploh bilo mogoče, da ne bi bilo materije do te faze, da ne bi bilo niti praznega prostora v vesolju? ne vem, če sploh znam povedati, kaj točno mislim. ampak s tem vprašanjem sem sama sebe spravljala v obup. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 30. marec 2006 Prijavi Deli 30. marec 2006 iluzija je predvsem to, da si mi mislimo, da smo to telo in potem iz tega izhaja vse naše neznanje.Kaj je iluzija? Da ljudi (in sami sebe) poistovetimo s položajem, ki ga imamo v družbi; ali pa: 15 Vem za tvoja dela, da nisi ne mrzel ne vroč. O, ko bi le bil mrzel ali vroč! 16 Ker pa nisi ne vroč ne mrzel, ampak mlačen, sem pred tem, da te izpljunem iz svojih ust. 17 Praviš: premožen sem, obogatel sem in ničesar ne potrebujem. Ne zavedaš se, da si siromak in bednež, ubog, slep in nag.da se ne zavedamo, da so edini zakladi duhovni zakladi. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Weezard 30. marec 2006 Prijavi Deli 30. marec 2006 Kako je lahko nekaj kokretno in abstraktno obenem?Resnica v smislu prave Resnice je edina konkretna stvar, edin pojem, ki ni relativen, hkrati je pa tok abstrakten, da ga je nemogoče opisat (sploh z besedami). Moraš ga doživet, uzavestit, postati del te Resnice. Ful ne maram takih nekonkretnih odgovorov kot je ta moj, sam bolj kot bi bil konkreten, dlje stran od Resnice bi se oddaljil. lahko pa da se motim - verjetno se motim, gotovo se motim, zato se bom v tem trenutku ponižno umaknil iz debate Citiraj --==[ x X x ]==-- Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 30. marec 2006 Avtor Prijavi Deli 30. marec 2006 Debata se razvija v zanimivo smer. Weezard: Tukaj neželimo postavljati nekih mej, to je res in to ni, resnica je to in to.Ljudje ponavadi vedno morajo dati nekaj v neko mejo in jo ograditi,to je to in nič več......Z našim videnjem na svet je težavno nekaj opisati kar si sploh nemoremo predstavljati zato večina ljudi sploh ne pomišlja na stvari, ki so nemogoča ampak morda so in jih ni mogoče z abecedo opisati. Ni samo misel na abstraktna dejstva nekaj enkratnega ? A se z takimi vprašanji spreminjamo? mantis:Večina ljudi pomisli ja ta človek je pa v krizi ali pa ni čist normalen ali pa je duševno boln....Zakaj pa enostvno ne povem da iščem to kar ne najdem. Smisel ali ne. free:Se strinjam. Indijanci in drugi predvsem njihovi shamani so čarovniki v smislu potovanj v druge dimenzije.Saj idijanci v porečju amazonas previjo, da je zavest iluzija. "hodimo po džungli in sanjamo, prej pa s pomočjo svetih duhov(psihoaktivnih rastlin) prosimo za varno blodnjo v iluziji zavesti" Psihedeliki ključ do resnice????? mačona:Nekdo je nekoč dejal vedeti nič je neskončnost. Otrok "dojenček" je še nekondicioniran in nešolan in zato misli veliko kar ni logično z našim svet.Bolj smo stari bolj smo nori v smislu resnice torej oddaljeni od izhodišča. Ali šolanje in norme pokvarijo duha???? Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 30. marec 2006 Avtor Prijavi Deli 30. marec 2006 http://alexgrey.net/a-gallery/ Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
highlander 31. marec 2006 Prijavi Deli 31. marec 2006 Ko enkrat pogledas v oci mojstra, te postane sram takih debat. Zakaj? Upam, da boste to enkrat izkusili. Potem vam bo tezko karkoli povedat, ker se boste popolnoma zavedali, da lazete samemu sebi in govorite prebrane in naucene stvari. Jest se bom kar umaknil, ker se mi zdi da nas en opazuje in me je ze sram ratalo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 31. marec 2006 Prijavi Deli 31. marec 2006 Pozdravljam vse, ki vas je pot pripeljala do točke, ko več ni odgovorov. Se sploh premikamo, ko hodimo se peljemo ali .... Ali obstaja čas ali samo naša iluzija. Psihedeliki ključ v neskončnost. Smo vsi neskončnost. Se eden, ki se je zapletel v lastne iluzije.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 31. marec 2006 Prijavi Deli 31. marec 2006 Ko enkrat pogledas v oci mojstra, te postane sram takih debat. Zakaj? Upam, da boste to enkrat izkusili. Potem vam bo tezko karkoli povedat, ker se boste popolnoma zavedali, da lazete samemu sebi in govorite prebrane in naucene stvari. Jest se bom kar umaknil, ker se mi zdi da nas en opazuje in me je ze sram ratalo. Pa obešat se na malenkosti... Never argue with an idiot: first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience. (je nekdo nekoč nekje reku) BTW: men je slika fantastična: meditativna, ponazarja vse tisto, kar jst "mislim, čutim", pa ne znam/zmorem ubesediti. A je res važn, kdaj je none začel o tem razmišljat? Mislm, iz časovne perspektive? Pač, človk začne o biločem razmišljat, ko je čas za to primeren, bolj so važne ideje, kot pa glih en tajming. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 31. marec 2006 Prijavi Deli 31. marec 2006 In kakrsno koli sprasevanje je nesmiselno.. ker ce ti nekdo kaj odgovori, ti s tem nisi nic pridobil.. razen nekaj bluza.. ki ti mesa laif.. Ves kako zajeban je ven priti iz tega?! To se rajs vprasi.. kam te bo tole pripeljalo.. iz trenutnega sanjaca.. v se vecjega sanjaca.. in prva zadeva, ki pa je tukaj potrebna, je ta, da se zlijes s to materijo.. ker sanjati v materiji ni ravno hudo prudoktivno.. Sanje morajo izginiti.. ne pa jih se dodatno ustvarjati.. Bos nekoc dobil otroka.. in bos zacel halucinirat.. ali je resnicen.. ali je privid.. ali je lacen, ker se dere.. ali je to samo iluzija, da je lacen.. kaj ce bi ga pustili kar brez hrane, ker itak ni lacen.. to je iluzija.. Clovek.. najprej se je potrebno prizemljiti.. da si mocno na tleh z obema nogama.. pol pa dalje.. Nikar ne preskoci tega koraka.. ker ce bi se ti sanjalo na kateri tocki se nahajas s trenutnim bluzom.. bi se za glavo prijel.. A ne, da se ti zdi, da si dalec naprej.. ker razmisljas o tem, kar drugi ne razmisljajo.. Ves kolk si se zajebal?! 100% Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 31. marec 2006 Prijavi Deli 31. marec 2006 Resnica v smislu prave Resnice je edina konkretna stvar, edin pojem, ki ni relativen, hkrati je pa tok abstrakten, da ga je nemogoče opisat (sploh z besedami). Moraš ga doživet, uzavestit, postati del te Resnice. Ful ne maram takih nekonkretnih odgovorov kot je ta moj, sam bolj kot bi bil konkreten, dlje stran od Resnice bi se oddaljil. lahko pa da se motim - verjetno se motim, gotovo se motim, zato se bom v tem trenutku ponižno umaknil iz debate Po moje si v prvem stavku zelo konkretno in stvarno povedal. [...] a z meditacijo pa prides do resnice ? [...]Po mojih izkušnjah ja. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 31. marec 2006 Prijavi Deli 31. marec 2006 Ko enkrat pogledas v oci mojstra, te postane sram takih debat. Zakaj? Upam, da boste to enkrat izkusili. Potem vam bo tezko karkoli povedat, ker se boste popolnoma zavedali, da lazete samemu sebi in govorite prebrane in naucene stvari. Jest se bom kar umaknil, ker se mi zdi da nas en opazuje in me je ze sram ratalo. Naučeno in prebrano... Oči mojstra...Kaj nimaš svojih?Ti mora mojster povedat kaj in kako moraš videt?In kdo je njega naučil?Gledam s svojimi očmi, brez mojstrov ki bi me "učili" spregledat.In me ni sram ničesar.Vidim kar vidim, in RESNICA ki jo vidim je MOJE videnje resnice.Brez mojstrov.Če je tebe sram... Se vprašaj zakaj.Vzrok je edino v tebi, ne v nas, ne v tej debati. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 31. marec 2006 Prijavi Deli 31. marec 2006 Uperi si v glavo pištolo ter pritisni, in v idel boš kaj je res in kaj ni. Boš izgubil dimenzije? Se osvobodil? Vsekakor boš doživel to, čemur pravimo smrt. Toda kaj je smrt? Rešitev? Ali pa se ne bo nič zgodilo in boš živel dalje? Čutila bodo odpovedala, toda še vedno boš živ. Priklenjen na telo. Le redki dosežejo popolnost in se osvobodijo, toda popolnost ni za nas. Odvisni smo od svojega telesa, zato se vedno znova pojavljamo. Toda kaj je popolnost? Popolnost je neskončnost. In vse je neskončno, vse je popolno. Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 31. marec 2006 Prijavi Deli 31. marec 2006 Vsi novi, dobrodosli! None - pomanjsala sem ti sliko in podala link (ker nisem mogla praznega posta objavit, to je bil pa img) - ker je popacila temo zarad velikosti. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 31. marec 2006 Prijavi Deli 31. marec 2006 posrečena tale DUHOVNOST .Česa vse ne slišiš v njenem imenu. Uživjate in meditirajte dalje Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 31. marec 2006 Avtor Prijavi Deli 31. marec 2006 Lepo pozdravljeni vsi! Zelo sem zadovoljen z debato naj samo teče in teče....... mantis:"None, lahko poves, kdaj si prisel do tega razmisljanja, da nic ni resnicno, da materialni svet morda ne obstaja? Zarad Matrice?" Lahko bi povedal, da so psihadeliki vplivali na mojo razgledanost. Tjazy:"In kakrsno koli sprasevanje je nesmiselno.. ker ce ti nekdo kaj odgovori, ti s tem nisi nic pridobil.. razen nekaj bluza.. ki ti mesa laif.." To se mi sliši zelo racionalno in logično predvidljivo za nekoga ki stoji z obema nogama v sistemu norm in pravil. "Sanje morajo izginiti.. ne pa jih se dodatno ustvarjati.." To so lahko tudi besede klasičnega psihiatra. Zakaj morajo izginiti? Zakaj se človek 100% zajeba z temi vprašanji? Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 1. april 2006 Prijavi Deli 1. april 2006 Vidimo svet res takega kot je.Svet vidimo takšnega, kakršnega nam projecira naš jesodski ego. Kar možgani povežejo v pogled na svet je zbir podatkov, dobljenih s čutili. Vse, kar zaznavamo, je posledica tega procesa. Resnični svet je pravzaprav dogovor. Realnost je stvar dogovorne interpretacije. Dejavni svet, kakršnega sprejemamo z jesodskim egom je dinamični splet štirih gibal, katere je razum lineariziral zaradi svoje končne narave. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 1. april 2006 Prijavi Deli 1. april 2006 Ko enkrat pogledas v oci mojstra, te postane sram takih debat. Zakaj? Upam, da boste to enkrat izkusili. Potem vam bo tezko karkoli povedat, ker se boste popolnoma zavedali, da lazete samemu sebi in govorite prebrane in naucene stvari. Jest se bom kar umaknil, ker se mi zdi da nas en opazuje in me je ze sram ratalo. A lahko mal razložiš, kaj misliš s tem "lazete samemu sebi" ?Pa zakaj te je tako sram ? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Manas 2. april 2006 Prijavi Deli 2. april 2006 Pozdravljam vse, ki vas je pot pripeljala do točke, ko več ni odgovorov. Rad bi z vami debatiral o svetu, ki je drugačen . Zanima me kako gledate na človeštvo, svet, materijo. Pogovarjal bi se rad z ljudmi, ki iščejo to kar ne najdejo. Vidimo svet res takega kot je,... None, zacel si razvijati višje sfere! Lepo to.Samo odnest te ne sme. Ker mi delujes dokaj prizemljen se nimaš kaj bat, da bi se ti kaj zgodilo. Tjazy-ja je verjetno odneslo v višine in je zgubil tla pod nogami, zato pa ti tudi svetuje tako, da se tebi nebi isto zgodilo. Mislim, da lahko nadaljuješ v tej smeri. Filozofija je zakon! Samo ena varka je. Na nič se ne smeš preveč obesit. Ko se dviguješ navzgor je tudi zanimivo, ker boš slej ko prej spoznal svet nasprotij, tukaj sta lahko dve nasprotujoči si izjavi obe resnični- odvisno od perspektive. Vglavnem uživaj, filozofija je prava masturbacija za razviti um! Če pa te zanima resnica, pa mislim de boš mogo iti bolj v smeri ezoterike. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 2. april 2006 Prijavi Deli 2. april 2006 Kaj pa če je Tjazy krepko na trdnih tleh? Kaj pa če ima samo drugačen pogled na svet? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Manas 2. april 2006 Prijavi Deli 2. april 2006 Kaj pa če je Tjazy krepko na trdnih tleh? Kaj pa če ima samo drugačen pogled na svet? Očitno ima drugačen pogled na svet ja, drugače mu nebi pravil, da je 100% zajebal, ker ga zanima globlji smisel in filozofija. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 2. april 2006 Prijavi Deli 2. april 2006 aha, torej pol je res, da s transfuzijo dobimo v sebe duso drugega cloveka!? ce ne drugega ap vsaj njegove zapise v dnk!http://www.lunin.net/forum/index.php?showtopic=4783 = Transfuzija, Infuzija, ipd., in vnos drugih energij, dus v telo V krvi, in srce je središče krvnega obtoka. Ko pa duša zapusti telo, sama iz sebe ustvari "eterično" (zelo redko) telo. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 2. april 2006 Prijavi Deli 2. april 2006 prej spoznal svet nasprotij, tukaj sta lahko dve nasprotujoči si izjavi obe resnični- odvisno od perspektive.Ja, v tem je temeljni štos vsega. Razum je linearen in deluje vektorsko. Vedno se usmerja in vedno to počne linearno... Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 2. april 2006 Prijavi Deli 2. april 2006 Ko enkrat pogledas v oci mojstra, te postane sram takih debat. Zakaj? Upam, da boste to enkrat izkusili. Potem vam bo tezko karkoli povedat, ker se boste popolnoma zavedali, da lazete samemu sebi in govorite prebrane in naucene stvari. Jest se bom kar umaknil, ker se mi zdi da nas en opazuje in me je ze sram ratalo. vendar če je to pravi Mojster bo razumel te debate. Ker skozi takšna vprašanja se počasi prebujamo in potem ne govorimo več samo prebrane in naučene besede in navsezadnje povedane od raznih Učiteljev. Ker pravi Učitelj dovoljuje da sam spoznavaš svoje bistvo skozi izkustva ne samo skozi njegov pogled na svet. Pravi Mojster sprejme vse in ničesar ne obsoja, zato ne razumem zakaj te je sram... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Manas 2. april 2006 Prijavi Deli 2. april 2006 Ja, v tem je temeljni štos vsega. Razum je linearen in deluje vektorsko. Vedno se usmerja in vedno to počne linearno... Človeško materialno izhodišče je vektorsko. Se rodi in hodi od začetka do konca. In tudi materialna miselnost je taka. Če pa človek razvija um in duh, pa to enosmerno gibanje dobiva druge dimenzije. Slej ko prej ugotovi, da ni nobenega konca - pa tudi čas ni več linearen, ko začne živeti sedanjost Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 2. april 2006 Prijavi Deli 2. april 2006 a lahko to prakticno opises, recimo tvoja dozivljanja z razlicnih nivojev tega kar pises? Človeško materialno izhodišče je vektorsko. Se rodi in hodi od začetka do konca. In tudi materialna miselnost je taka. Če pa človek razvija um in duh, pa to enosmerno gibanje dobiva druge dimenzije. Slej ko prej ugotovi, da ni nobenega konca - pa tudi čas ni več linearen, ko začne živeti sedanjost Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.