aquarius 12. julij 2002 Prijavi Deli 12. julij 2002 Kaj menite kje je meja?Meja dobrega okusa; na kateremkoli področju, izberite sami,... Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 13. julij 2002 Prijavi Deli 13. julij 2002 ali meniš mejo na osebnega dojemanja?ali mejo pretiravanja?mejo želja?...menim, da človek začne mejo spoštovati takrat, ko začuti, da ga telo že izdaja´. mejo si določim sam. svoja skepsa nakazuje tako. zakaj bi trpel,če mi ni mus´ pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 13. julij 2002 Avtor Prijavi Deli 13. julij 2002 Vse te naštete meje imajo en svoj skupen koren in ko ta koren prične pokati,kar je odvisno od vsakega posameznika posebej in njegovega dojemanja praga meje. <menim, da človek začne mejo spoštovati takrat, ko začuti, da ga telo že izdaja.>>> razloži? Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. julij 2002 Prijavi Deli 13. julij 2002 Dobrodošel, Aquarius - zelo dobro temo si odprl tule... Seveda, možno je nekako podati samo meje, ki so v "dometu" lastnega dojemanja sveta in okolice...A itak nekako tudi te "splošne" meje obstajajo...A najbrž je to odvisno predvsem od posameznikovega čuta za (etiko in) estetiko. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 15. julij 2002 Prijavi Deli 15. julij 2002 Postavljanje mej je odvisno od posameznika in tudi od trenutnega razpoloženja. Če si slabe volje, je tudi meja nižja.Drugače pa je pri mejah, ki jih postavljamo otrokom, a je tema za to že odprta. Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 15. julij 2002 Avtor Prijavi Deli 15. julij 2002 Dobrodošel, Aquarius - zelo dobro temo si odprl tule... Seveda, možno je nekako podati samo meje, ki so v "dometu" lastnega dojemanja sveta in okolice...A itak nekako tudi te "splošne" meje obstajajo... A najbrž je to odvisno predvsem od posameznikovega čuta za (etiko in) estetiko. Marsa~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". PicassoV končni fazi že tvoj Picasso-jev moto pove vse,nove oblike je potrebno poiskati-saj že obstajajo in le te imajo postavljene lastne meje,katere so nam zaradi lastnega določanja mej sprejemljive ali ne.To premika svet naprej.Hecne so že vsakdanje jutranje meje,ko paziš kakšne nogavice boš obul,da ne bo neskladja v pojavi;zakaj ne bi vse skupaj postavil na glavo in hipotetično zgledal malce čuden zaradi mej,ki jih imajo drugi,čeprav to nisi-ker vse oblike že obstajajo samo poiščem jo in uporabim.Vsa čast hrabrim Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka 15. julij 2002 Prijavi Deli 15. julij 2002 Jaz bi rekla tako: dokler ne škoduješ drugim..., če jih pa le moti - to je pa njihov problem, ne tvoj. Razen seveda, če te moti, ker jih moti Citiraj strelka Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. julij 2002 Prijavi Deli 15. julij 2002 Fino sta razmišljala, Aquarius in Strelka, pa tudi s Tejo se strinjam, da je meja odvisna tudi od počutja... Dober primer si dal tamle z nogavicami, Aquarius...Namreč - imam oranžne lase, nosim rdečo majico, imam vijoličaste superge in roza šminko! Common?Meni paše - ker sem si tako postavila meje in seveda - ker mi je to všeč. Aja - in nosim minice! In čopke!! Kljub 38-im letom!!! )Tu pri meni veljajo estetska merila (seveda pa sem glavni razsodnik kar sama). Torej - če si tak TIP in imaš povrh vsega še dobre noge - lahko nosiš minico.Če pa se boš krivenčil od zadrege z minico, pa tudi če boš imel dobre noge, bo morda vse skupaj izgledalo ubogo, če že ne neokusno - potem pa pride to, ko bomo rekli: ta pa je šel čez vso mero dobrega okusa!!Vendar pa - tako rečemo tudi takrat, ko smo nekomu zavistni...To je pa meja, ki smo jo postavili drugim.Brez potrebe - kot ugotavlja Strelka - če to nima nič opraviti z nami. Ponavadi je tako - vsi s(m)o tolernatni in strpni, vsi zagovarjaj/mo iskrenost in edinstvenost, vendar ko si takšen, te navadno kar težko sprejemajo - torej gre za meje, ki nam jih postavljajo drugi . Vseeno pa seveda sprejemam določene "meje", ki so nekakšna nenapisana pravila:nikogar ne gnjavim po telefonu po 20.uri (ali 22.-i, če gre za prijatelje).V skupnih prostorih (dvigala ipd, notranjosti stavb) ne kadim.Čimmanj motim druge, vendar če pa jih moja POJAVA moti, to pa je potem njihov problem. Prav tako je problem drugih, če jih moti moje mnenje.Nekaj drugega pa je, če jih moti moje POČETJE, ki ima zveze še s kom - slednje pa moram seveda uskladiti z drugimi - kakšno mejo imajo, ponavadi odkrijem s svojim notranjim čutom, vseeno pa to mejo včasih tudi nekoliko zignoriram, če to nikomur ne škodi in če se mi to "pravilo" preprosto zdi preveč butasto. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alena 15. julij 2002 Prijavi Deli 15. julij 2002 >>če te moti, ker jih moti<< :-))) mislim, da si zadela v polno, strelka! Je odvisna (meja) pa najbolj od nas (od naših "jajc", karakterja, kaj hočemo svetu povedat), ne toliko od naše okolice, čeprav seveda zelo vpliva. En poletni primer: v nekem sredozemskem mestu si "normalen", ko prideš u Lublano, (Maribor, Mursko Soboto,...) te imajo pa za "...." če kažeš preveč kože. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 16. julij 2002 Prijavi Deli 16. julij 2002 Denfinitivo tam ko prizadaneš drugega! andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 16. julij 2002 Prijavi Deli 16. julij 2002 Andrej, tam je njegova meja, ne pa tvoja. Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 17. julij 2002 Prijavi Deli 17. julij 2002 Teja, pa tako fino se mi je zdelo, ko sem napisal tako kratko in jedernato. Ampak imaš prav, ni tako enostavno. andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. februar 2003 Prijavi Deli 6. februar 2003 , Andrej teja - Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. februar 2003 Prijavi Deli 7. februar 2003 NO LIMITS ma vas brezmejno rad chasa ni...je samo prostor in situacija Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 7. februar 2003 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2003 To bi te rad vidu,... Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 7. februar 2003 Prijavi Deli 7. februar 2003 V bistvu ni kaj dodati - ste že zgoraj vse lepo napisali in se popolnoma strinjam. Lahko edino še povem, kako je pri meni z mejami:Kar se tiče estetike, rada vidim tudi kaj takega, ki rahlo sega čez meje, ki jih postavlja družba - torej všeč mi je malo ekstravagantnosti, a ne preveč. (Sicer pa se tudi te družbene meje s časom spreminjajo.)Kar pa se tiče moralnih norm, sem pa konzervativna. ( Konzervativna - kakšen smešen izraz! Ne najdem bolj primernega. ) Ne vem, mogoče je to privzgojeno, vcepljeno že v otroštvu...Sicer pa so vse meje nekako pridobljene z vzgojo. Če bi se rodili v kakem drugem okolju (v kaki drugi deželi), bi imeli drugačne meje.Ali pa na primer: če otroka sploh ne bi vzgajali (kar seveda ni mogoče, če živi v družbi), ne bi poznal nobenih mej - oziroma bi poznal samo tiste, ki bi ga varovale (ki bi jih pridobil z izkušnjami). Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 1. julij 2004 Prijavi Deli 1. julij 2004 Meje ja, nas vseskozi zasledujejo na vseh področjih. Kje je meja kaj nekomu izreči in kaj ne? Tule poslušam sebe. Če začutim, da je treba nekomu na nek določen način nekaj izreči, potem to storim. Nikoli ne delam doktoratov, kaj bo moj komentar v nekom sprožil, delam kot se meni zdi prav. Mogoče sem toliko v prednosti, ker mi nikoli ne gre za pridobivanje moči prek besed, smoter pogovora mi nikoli ni nekoga prepričati, da imam jaz prav on pa ne, ampak želim vedno le izmenjavo mnenj. Potem so meje v odnosu z vsakim človekom. V službi npr. kaj popustiš, česa pa nikakor ne storiš. Pa v odnosu do partnerja, otrok, staršev, sosedov, prijateljev... Vseskozi se sprehajamo po mejah... Kje je npr. meja med pitjem alkohola iz užitka in alkoholizmom, kje je meja med materinsko ljubeznijo in manipuliranjem... Dosti mej je zelo zelo zabrisanih in najboljši postavljalci svojih lastnih mej smo mi sami. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 1. julij 2004 Prijavi Deli 1. julij 2004 Meje ja, nas vseskozi zasledujejo na vseh področjih. Kje je meja kaj nekomu izreči in kaj ne? Tule poslušam sebe. Če začutim, da je treba nekomu na nek določen način nekaj izreči, potem to storim. Nikoli ne delam doktoratov, kaj bo moj komentar v nekom sprožil, delam kot se meni zdi prav. Mogoče sem toliko v prednosti, ker mi nikoli ne gre za pridobivanje moči prek besed, smoter pogovora mi nikoli ni nekoga prepričati, da imam jaz prav on pa ne, ampak želim vedno le izmenjavo mnenj. Potem so meje v odnosu z vsakim človekom. V službi npr. kaj popustiš, česa pa nikakor ne storiš. Pa v odnosu do partnerja, otrok, staršev, sosedov, prijateljev... Vseskozi se sprehajamo po mejah... Kje je npr. meja med pitjem alkohola iz užitka in alkoholom, kje je meja med materinsko ljubeznijo in manipuliranjem... Dosti mej je zelo zelo zabrisanih in najboljši postavljalci svojih lastnih mej smo mi sami. Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 1. julij 2004 Prijavi Deli 1. julij 2004 ... Dosti mej je zelo zelo zabrisanih in najboljši postavljalci svojih lastnih mej smo mi sami.JanjaK, dve rokci - :palec:, več jih nimam;tole pa ni prav nič pujsasto ! Hočem reči, da se ti tokrat ni uspelo skriti... sploh ni kaj dodati! Sem že prej opazil, kako fino osvežuješ neke teme! PikoP.S. morda, morda v mojem primeru - kadar hočem raziskati neka nova obzorja, moram prej podreti vse meje. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 1. julij 2004 Prijavi Deli 1. julij 2004 Hi hi hi, kaj boš pa zdaj brez rokic Piko . Ampak si me pa majčkeno presenetil, jaz se namreč nikoli ne skrivam , mogoče tako deluje, ker sprejemam ljudi takšne kot so pa dobro podiraj (meje ) Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 1. julij 2004 Prijavi Deli 1. julij 2004 Ampak si me pa majčkeno presenetil, jaz se namreč nikoli ne skrivam , mogoče tako deluje, ker sprejemam ljudi takšne kot so pa dobro podiraj (meje )Ja ja, postavila si si mejo, rilček, zadaj pa skriješ kak resen odgovor, zraven pa pripišeš - da je pujsast! Ja ja, v forumu sem še dokaj nov, zato (si) poskušam podirati meje tudi tule, na LNF (Pa ne tega povedati Marsi...) Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 1. julij 2004 Prijavi Deli 1. julij 2004 Tistle rilček ni krinka, veš. Se je pujsa vtihotapila v moje življenje v enem obdobju in je zdaj del mene . saj nisi več tko nov, no. Zdaj si pa že stalni član . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 1. julij 2004 Prijavi Deli 1. julij 2004 Janja kaj si ti našla, eno dobro staro temo nekje sem že napisala: meje so tako umetne in tanke, zato se ne omejujmo včasih so pa tud dobre za kaj Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 1. julij 2004 Prijavi Deli 1. julij 2004 Stankaa, v pozitivno smer ni meja, v negativno smer pa sezidajmo kitajski zid!! Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 1. julij 2004 Prijavi Deli 1. julij 2004 Kantov kategorični imperativ pravi: Deluj tako, da bo maksima tvojega delovanja po tvoji volji lahko postala splošni nravni zakon. sokrates Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.