kapica 24. avgust 2006 Prijavi Deli 24. avgust 2006 In enako je v politiki. Politiki ne gojijo nekega idealističnega svetovnega nazora... mogoče le pri volilnih obljubah... mimo tega je pa vsakemu politiku jasen sistem daj-dam. In tako si nabirajo skupinice okoli sebe... potem je tu še kapital... skratka, vsebine olala in največja slepota je demokracijo enačiti s svobodo. Ko to slišim me pritisne... torej, vsa umetnost je najti presek osebnih in družbenih interesov. Če je ta presek res majhen lahko zamenjaš družbo... mene tud... :xx!: pa sej ni cudn... mislim ej eh.. ja no.. v sednajih pogojih demokracije je najlazje vladati, ker se je najlazje "skriti" kao za svobodo izbiranja, svobodo govora, pisanja... tocn tko, politiki sami ne gojijo idealistinega svetovnega nazora Ampak ustvarjajo imidze, gojijo podobe, ki jo z denarjem in sredstvi medijev razsirajo in oblikujejo taksno, da bo nam ljudem cim bolj vsec... podoba namrec, ne politik kot clovek!!!!!!!! clovek, je ustvarjen tko, da razmislja! misli pa oblikujejo podobe... ampk, kot sm ze enkt napisala, nam danasnji nacin zivljenja dopusca zelo malo ali pa nic "casa" za razmisljanje... kriterij "danasnjih" pravil je po vecini le materialno obilje... :xx!: pa naj si bodo, to pravila glede ubijanja, kraje, davkov, prostitucije, narkomanije idt idt.... vsa pravila kaj je "prav" kaj "ne" (jaooo mi ne pase ta izraz - prav/narobe sam ne vem drugega ) so v nas samih! pa lahko to imenujmo morala al vest al bilokaj... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 24. avgust 2006 Prijavi Deli 24. avgust 2006 Nak dodam - politika je prostitutka, ki da vsakemu, ki dovolj plača. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 24. avgust 2006 Prijavi Deli 24. avgust 2006 Res je kapica, ampak naš čas je tudi zelo radodaren z znanjem... samo s pari kliki npr. se lahko naučiš kar te je volja... knjižnice so polne raznovrstnih tematik... a si predstavljaš kakšnega Descartesa, ali Spinozo, Newtona s to avabilnostjo podatkov in znanja, ki ga imamo v dobi informacijske tehnologije Potencial, ki ga imamo v rokah mi, volivci...Ni potrebno dreti s supermarkete, se podrejati komur/čemurkoli, tudi sistemi se spreminjajo, družba živi, diha... zato je pametno ohraniti trezno glavo, imeti odprte oči in duha Ko meni ne bo ostalo časa za razmišljanje bom v horizontali 2 m pod grudo... do takrat pa think pink Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.