abejba 4. april 2006 Prijavi Deli 4. april 2006 Pozdravljeni. Danes grem gledati neko stanovanje, za katerega pa me je nepremičninski posrednik opozoril, da se nahaja v hiši, ki stoji nasproti pokopališča (vmes je samo cesta). Zanima me ali morda kdo ve ali bivanje v bližini pokopališča prinaša kakšne slabe vplive na človeka, ki živi blizu (duše pokojnih ipd.). Ker bi se zakreditirala za mnogo let, res ne bi želela, da se v novem domu počutim neprijetno. Hvala za pomoč. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. april 2006 Prijavi Deli 4. april 2006 Dobrodosla! zelo zanimiva tema, fajn ko si jo odprla.jaz mislim, da moras to predvsem sama cimprej videti, pa bos pol vidla, po filingu, odvisno pa je tud od tega, kaksen odnos imas sicer do tega... ce se bojis iti mimo pokopalisc ponoc ali imas kaj tacga s tem, potem rajs ne.Drugace pa se mi zdi, da pravzaprav ne bi smelo imet kakega blaznega vpliva oz. - zakaj bi moral bit slednji, ce vzamemo, da bi pac bil, nujno slab? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 4. april 2006 Prijavi Deli 4. april 2006 Pozdravljena, abejba. Si me v bistvu spomnila, da živim relativno blizu pokopališča, v strnjeni vasi, a so hiše vmes in nekaj dreves, tako da ga praktično ne morem videt. A vseeno kakšnih posebnih vplivov nisem doživel. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
highlander 4. april 2006 Prijavi Deli 4. april 2006 Sem vceraj prebral knjigo Pavel Matej Rak: "Prehod Dus" in v njej pise ravno o teh stvareh. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 4. april 2006 Prijavi Deli 4. april 2006 js sm pa včeri prebrala knjigo Irvin Shaw: Lucy Crown, pa nč ne piše o tem Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. april 2006 Prijavi Deli 4. april 2006 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 4. april 2006 Prijavi Deli 4. april 2006 Vpliva ali ne oz.koliko zavisi od posameznika, njegovega stališča,....in strahov......ja sej, vedno me je zanimalo, kaj oz česa je ljudi strah v vezi pokopališč........pa mislim, da to nima veze z občutkom minljivosti bivanja. Mene pokopališča nasprotno, .. privlačijo,....od nekdaj,....že kot zelo malo dete sem imela pri babici na njihovem pokopališču "svoj" grob,......če sem mrknila in so me iskal so me ziher najdl tam,...tud zvečer oz v temi......hja še danes npr v nekem kraju najprej opazim ravno to...pokopališče,.....s tem, da zanimivo, že od daleč me nekatera pritegnejo, druga ne....... Tak da ljudje smo si različni, in res verjetno najbolje abejba, da predno spoh greš pogledat flat, pri sebi pogledaš zakaj pravzaprav si sploh pomislila na moteč vpliv bližine pokopališča,....pa šele nato si ga tudi dejansko ogledaš. Sicer pa mimogrede, lokacija pokopališč, vsaj tistih starih je vedno na "energetsko polnih a mirnih" točkah, tko da,......boš videla Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 4. april 2006 Prijavi Deli 4. april 2006 pol nove gorice je na bivsem pokopaliscu.tudi dosti drugih krajev je na grobiscih itd...ce tako pogledas, je verjetno vecina urbanih mest na nekem bivsem pokopaliscu-vsaj delno.mislim, da je odvisno od tega, koliko je staro in kaj se je po tem se dogajalo tam okrog.zna bit, da je npr. skupinski grob mucenih vojakov energetsko bistveno bolj neprijeten, kot vasko pokopalisce, kjer so pokopani ljudje, ki so sli zaradi starosti ...pojdi z obcutkom Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
abejba 4. april 2006 Avtor Prijavi Deli 4. april 2006 Hvala vsem. res je najbolje da grem pogledat in vidim kakšen filing me bo prežel. Po eni strani bi imela pa vsaj mirne sosede . 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. april 2006 Prijavi Deli 4. april 2006 Po eni strani bi imela pa vsaj mirne sosede . Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
abejba 4. april 2006 Avtor Prijavi Deli 4. april 2006 Dejte me nehat strašit no. Grem zdej pogledat, pa poročam U3. Pa pa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. april 2006 Prijavi Deli 4. april 2006 ok. me prav zanima. moji polsestri s svojo mamo zivita kakih 30 metrov ali manj od pokopalisca (kjer je njun in moj oce pokopan), pa je videt cist prijetna, popolnoma nemoteca in taksna energija. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 4. april 2006 Prijavi Deli 4. april 2006 Hvala vsem. res je najbolje da grem pogledat in vidim kakšen filing me bo prežel. Po eni strani bi imela pa vsaj mirne sosede . aha,.....pa upam, da v spanju preveč na glas ne govorijo,.... Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 31. julij 2006 Prijavi Deli 31. julij 2006 Dejte me nehat strašit no. Grem zdej pogledat, pa poročam U3. Pa paMa poltergejsti so navezani na hišo, duhovi pa itaq ne morjo vstopit v tvojo hišo - no lahko ampak čist drugače mišljeno. Duhovi bi se naj nahajali v bližini nečesa na kar so navezani, to pa verjetno ni lih ta hiša, če pa je pa je to poltergejst.Btw, če boš že imela kakšnega polterhgejsta, se mi javi pa ti nardim exorcizem hiše, ker si novinka, bom nardil zastonj Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 31. julij 2006 Prijavi Deli 31. julij 2006 Sem bil lansko leto z bike-om na poti in je naneslo, da sem na osamljenem pokopališču prespal - so imeli tekočo vodo in je bilo kot 5 zvezdic . Skratka, sem pričakoval kakšno vlečenje nohtov po šotoru in kakšne krike v viharni noči, pa ni bilo nič... a ma NIČ. Tam so samo kosti in zgnito meso... vse ostalo je v naših glavah (ali pa v nebesih/peklu ). Pa še lepo je za 1. novembra Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 31. julij 2006 Prijavi Deli 31. julij 2006 Jz pa grem večkrat prav na pokopališče na sprehod,neko posebno energijo dobim,ko hodim ob grobovih,si ogledujem spomenike ,sveče in razmišljam o vseh pokojnih..Zelo zanimivo mi je..čeprav mi vsi govorijo,da je to zelo bolano početje..Posebaj mi je pri srcu eno pokopališče ,ki je na majhni vzpetini ,malo osamljeno in v bližini njega bivajo črne vrane.. Ma ne vem,men je tam vse tolk skrivnostno,zanimivo,globoko...Pa da ne govorim za 1.novembra..takrat grem obvezno okrog polnoči na grobove in fotkam kot nora.. Pač,taka sem.... Drugač pa mislim,da bližina pokopališča ne vpliva kj posebaj na bivanje..pač odvisno od vsakega posameznika..Vsaj mir je ponoči,če ne drugega.. Boljš živet v bližini kakega pokopališča kot pa v bližini kake gostilne.. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 1. avgust 2006 Prijavi Deli 1. avgust 2006 Ja, bolana , smrt je pač tabu ... zato. Še od Prešerna naj pesem se imenuje memento mori, pa je verjetno ni v Portorožu na plaži napisal Eno za nas žive Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.