Alan_New 31. julij 2006 Prijavi Deli 31. julij 2006 (popravljeno) Tema je spet odprta. Za hec in za res. Vsega ne bom ponavljal, kar sem že napisal o tej organizaciji. Tema je namenjena pisanju o tem, kdo se je izpisal iz Katoliške Cerkve, kako in zakaj; kdo se ni, se bo, se ne bo; ali je to smiselno -- zakaj ja in zakaj ne; itd. Načeloma velja tukaj napisano za vse institucionalizirane religije, a ker smo v Evropi in Sloveniji prepojeni s to institucijo, je glavna besede o tem. ------------- Žal mi je, ker se je tukaj že javil nekdo, ki me je prosil, da mu povem na mail, kako sem (oz. s trenutne situacije, kako šele bom) uredil izpis, pa si takrat nisem shranil njegovega naslova. No, če bo še prišel sem, bo našel odgovore. Zadeva pa poteka tako: najbolje je iti direktno v krstno župnijo, s seboj prinesti izstopno izjavo in oseben dokument, župnik pa bo to zabeležil v krstno knjigo in pri naslednji nedeljski maši javno oznanil odpadnika. Bom pa preveril v sredo, če bo res vse tako gladko potekalo, kot mi je zagotovil župnik. Kako se izpisati, če je bil kdo krščen v tujini, pa je verjetno bolj zakomplicirano. Vsekakor pa sem prebral, da se je treba javiti v župniji stalnega prebivališča. Nekaj informacij: http://aktualno.rkc.si/?id=932 Popravljeno 9. avgust 2006 -> Alan_New Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
LASJA 31. julij 2006 Prijavi Deli 31. julij 2006 Pozdravljen, 'odpadnik'. Če se še spomniš, sem imela nekaj komentarjev čez udrihanje po RKC, tudi tvoj ton in način sta me zmotila takrat... No, zdaj pa se mi zdi, da te (je) to res teži(lo), pa ti želim, da se vse poštima, kot je zate najboljše. Sem verna, zvesta tudi Cerkvi, sem pa tudi LUNINA, a ne!!! Vse dobro, Lasjaxflowx Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 31. julij 2006 Avtor Prijavi Deli 31. julij 2006 Če se še spomniš, sem imela nekaj komentarjev čez udrihanje po RKC, tudi tvoj ton in način sta me zmotila takrat...Ja, se spominjam. Saj bi tudi zdaj še kaj povedal, pa se mi ne ljubi.Sem verna, zvesta tudi Cerkvi, sem pa tudi LUNINA, a ne!!!Tu smo itak vsi bolj ali manj fuknjeni. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 31. julij 2006 Prijavi Deli 31. julij 2006 Tu smo itak vsi bolj ali manj fuknjeni. Ti kar zase govori. Jst spadam med odfuknjene Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 31. julij 2006 Prijavi Deli 31. julij 2006 eh kje vsi smo prijetno prefukjeni Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 31. julij 2006 Prijavi Deli 31. julij 2006 Aaaaaaa, Alan...neki ne štekam...a te to, da si bil krščen kej ovira pri življenju? Mislim, če realno pogledaš, so to starši takrat nardil iz preprostega razloga, ker so te nekak hotli zaščitit...ne verjamem, da je kdo rekel: Dejmo ga zajebat in ga krstit. In v bistvu, zakaj samo ne pustiš tega pri miru, ne hodiš k maši, ne moliš in ne šljiviš 5%? Jst sm bla tud krščena na ta način, hodila v cerkev, k verouku, vse zakramente nardila kot otrok, pol sm pa spoznala, da to ni to...da mam boga v seb in ne rabm nekomu povedat, da sm lagala in grdo govorila..., da mi bojo grehi ''odpuščeni''. To sama pr seb pošlihtam, pa je. In v bistvu mi niti na kraj pameti ne pade, da bi šla zahtevat, da me izobčjo iz cerkve, k v bistvu mi nč nočjo...jst sm se odločila, da ne hodm več tja in čao...pa mamo enga perfektnega župnika zdej tm, pa se č st štekava, pa mi nikol ne zamori, da nej pridem...to je MOJA odločitev. No, pa sej...maš moj ''blagoslov'', če ti to res tolk pomen...sam iz firbca sprašujem, nč slabega mislila. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 31. julij 2006 Prijavi Deli 31. julij 2006 če ti ne narediš mir v srcu zrkc, ti ga ne more noben pildek nardit Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 31. julij 2006 Avtor Prijavi Deli 31. julij 2006 Aaaaaaa, Alan...neki ne štekam...a te to, da si bil krščen kej ovira pri življenju? Mislim, če realno pogledaš, so to starši takrat nardil iz preprostega razloga, ker so te nekak hotli zaščitit...ne verjamem, da je kdo rekel: Dejmo ga zajebat in ga krstit. In v bistvu, zakaj samo ne pustiš tega pri miru, ne hodiš k maši, ne moliš in ne šljiviš 5%? Jst sm bla tud krščena na ta način, hodila v cerkev, k verouku, vse zakramente nardila kot otrok, pol sm pa spoznala, da to ni to...da mam boga v seb in ne rabm nekomu povedat, da sm lagala in grdo govorila..., da mi bojo grehi ''odpuščeni''. To sama pr seb pošlihtam, pa je. In v bistvu mi niti na kraj pameti ne pade, da bi šla zahtevat, da me izobčjo iz cerkve, k v bistvu mi nč nočjo...jst sm se odločila, da ne hodm več tja in čao...pa mamo enga perfektnega župnika zdej tm, pa se č st štekava, pa mi nikol ne zamori, da nej pridem...to je MOJA odločitev. No, pa sej...maš moj ''blagoslov'', če ti to res tolk pomen...sam iz firbca sprašujem, nč slabega mislila. Pozdravljena, Pikica. Torej, točno to počnem: ne hodim k maši, ne molim in jih res ne šljivim 5%. A je še marsikaj tu zraven. Krst me ne moti v vsakdanjem življenju; ta urok sem predelal oz. ga predelujem sproti, če se še kdaj pojavi. A problem je v tem, da četudi ne hodim v cerkev in ne živim prav nič krščansko in me sploh ne briga za to, me oni še vedno štejejo za vernika, za njihovega. In sem štejejo vse ljudi, ki so bili samo krščeni, seveda protiustavno. In to ni prav! Kar jemljejo si pravice, ki jim ne grejo, dobivajo nazaj zemljo, ki so jo ukradli z morijo in nasilnim pokristjanjevanjem, razglašajo se za edino pravo vero (sicer se za tako razglaša vsaka vera), na TV-ju in v drugih medijih je vse več prostora za njihove magične obrede, itd. itd. da niti ne naštevam, kaj še vse. In ni vseeno, če ostanemo zapisani pri teh dušnih mafijcih. Po moje se je treba izpisovati, da se jim pokaže, da nam ni vseeno, da jim ne bomo več dovolili, sčasoma tudi upam (utopično morda), da bo prepovedano delovanje te fašistične organizacije. A za zdaj, izstop. Da se jim pokaže tudi na papirju, da jih ne podpiramo (čeprav je na nek način papir ničvreden in lahko zgori v požaru in izgine za vedno). Če ne prej, pa upam, da vas bo spodbudil k izstopu morebitni davek, kot je v Avstriji -- samo verniki plačujejo Cerkvi oz. svoji religiji, ne pa vsi državljani, kot pri nas! Zaenkrat ga ni videti nikjer, a upam, da nekoč bo. Mislim, da smo dolžni naši zavesti in človečnosti izstopiti iz te organizacije -- tudi formalno, da je zabeleženo. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 31. julij 2006 Prijavi Deli 31. julij 2006 Hvala za izčrpe odgovor. Ja, po eni strani te štekam, po drugi se pa men totalno ne da s tem ukvarjat, ker mi ne grejo tolk na živce. Ampak, če to teb tolk pomeni, je prov, da to nardiš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 31. julij 2006 Avtor Prijavi Deli 31. julij 2006 Hvala za izčrpe odgovor. Ja, po eni strani te štekam, po drugi se pa men totalno ne da s tem ukvarjat, ker mi ne grejo tolk na živce. In jaz štekam tebe. Meni tudi gredo na živce. A to mi je neke vrste izziv. Kajti prihajajo stvari iz preteklosti, spravljene v nezavednem, vsi ti programi, občutki krivde in izdaje, pa kar nek bebav strah... In skozi vse to moram oz. sem že šel.Ampak, če to teb tolk pomeni, je prov, da to nardiš. Hvala za moralno podporo. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 31. julij 2006 Prijavi Deli 31. julij 2006 Jaz tud upam na cerkveni davek, edino pravilno bi bilo P.S; anketa je cudna, ker sem kot necerkveni otrok moral odgovarjati tudi na spodnji dve vprasanji in potem procenti ne kazejo pravilno. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 31. julij 2006 Avtor Prijavi Deli 31. julij 2006 P.S; anketa je cudna, ker sem kot necerkveni otrok moral odgovarjati tudi na spodnji dve vprasanji in potem procenti ne kazejo pravilno.Se strinjam s tabo. Sem videl prepozno, da ni najbolje sestavljena. Ne vem, če jo sploh da popraviti. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 1. avgust 2006 Prijavi Deli 1. avgust 2006 Celo jaz sem jo rešila.Pa še vedno se mi zdi hecno, da bi moral kdo javno povedat, da sem odpadnik. Meni popolnoma zadustuje, da župnika takrat, ko pride hiše žegnat vprašam ali prodaja koledarje Prisežem, da nisem vedela, da je župnik Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 1. avgust 2006 Avtor Prijavi Deli 1. avgust 2006 Pa še vedno se mi zdi hecno, da bi moral kdo javno povedat, da sem odpadnik.To je njihova strategija vodenja ljudi, kot spoved, vcepljanje krivde ipd. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 1. avgust 2006 Prijavi Deli 1. avgust 2006 Pozdravljena, Pikica. Torej, točno to počnem: ne hodim k maši, ne molim in jih res ne šljivim 5%. A je še marsikaj tu zraven. Krst me ne moti v vsakdanjem življenju; ta urok sem predelal oz. ga predelujem sproti, če se še kdaj pojavi. A problem je v tem, da četudi ne hodim v cerkev in ne živim prav nič krščansko in me sploh ne briga za to, me oni še vedno štejejo za vernika, za njihovega. In sem štejejo vse ljudi, ki so bili samo krščeni, seveda protiustavno. In to ni prav! Kar jemljejo si pravice, ki jim ne grejo, dobivajo nazaj zemljo, ki so jo ukradli z morijo in nasilnim pokristjanjevanjem, razglašajo se za edino pravo vero (sicer se za tako razglaša vsaka vera), na TV-ju in v drugih medijih je vse več prostora za njihove magične obrede, itd. itd. da niti ne naštevam, kaj še vse. In ni vseeno, če ostanemo zapisani pri teh dušnih mafijcih. Po moje se je treba izpisovati, da se jim pokaže, da nam ni vseeno, da jim ne bomo več dovolili, sčasoma tudi upam (utopično morda), da bo prepovedano delovanje te fašistične organizacije. A za zdaj, izstop. Da se jim pokaže tudi na papirju, da jih ne podpiramo (čeprav je na nek način papir ničvreden in lahko zgori v požaru in izgine za vedno). Če ne prej, pa upam, da vas bo spodbudil k izstopu morebitni davek, kot je v Avstriji -- samo verniki plačujejo Cerkvi oz. svoji religiji, ne pa vsi državljani, kot pri nas! Zaenkrat ga ni videti nikjer, a upam, da nekoč bo. Mislim, da smo dolžni naši zavesti in človečnosti izstopiti iz te organizacije -- tudi formalno, da je zabeleženo.Upam, da ti bo uspelo .... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 2. avgust 2006 Avtor Prijavi Deli 2. avgust 2006 Opravljeno. Hvala vsem za podporo. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 2. avgust 2006 Prijavi Deli 2. avgust 2006 Pismu, da ni dušna mafija sesula forum, ker se tu godijo takšne herezije Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. avgust 2006 Prijavi Deli 2. avgust 2006 Opsala, to je pa direkt za nazdravt, cestitke, sta se mora nije tesko! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 2. avgust 2006 Prijavi Deli 2. avgust 2006 Opravljeno. Hvala vsem za podporo.dbest, čestitke. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. avgust 2006 Prijavi Deli 2. avgust 2006 Pismu, da ni dušna mafija sesula forum, ker se tu godijo takšne herezije Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 2. avgust 2006 Avtor Prijavi Deli 2. avgust 2006 Pismu, da ni dušna mafija sesula forum, ker se tu godijo takšne herezije Sem že pomislil na to.Opsala, to je pa direkt za nazdravt, cestitke, sta se mora nije tesko! dbest, čestitke. Hvala. Bom nazdravil s čajem. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. avgust 2006 Prijavi Deli 2. avgust 2006 seveda, saj tud ne ves, ce jaz z napalmom ne nazdravljam. (ker je sam ta smajli pac za to konkretno ) Dushna mafija? Ce verujes v Boga (kot si ga jaz rpedstavljam, ne glede na prostor in cas, v katerem zivim, torej ne nujno vezanega ravno na krscanski nauk kot tak, podan mi), imas protekcijo od Njega osebno... In ne verjamem, da so verniki (s tem mislim te, ki iskreno verujejo), vedno 'zavedeni', 'nimajo prav' in podobno. pac so to sprejeli, ti pa ne (nekdo pac, ki ne). vseen bivamo lohk v sozitju in mroda ravno MI TU na tem prostoru to na nek nacin *dokazujemo*. Morda smo torej (tule) res pain in the ass, moteci, whatever, vsekakor pa dvomim, da bi bili tretirani kot skodljiv dejavnik v tem smislu.. je dost vec agresivnejsih, nenazadnje in zelo drugace 'opozicijsko' mislecih, tako da ne rabjo se vznemirjat, ce en lunin folk se pritizuje cez Cerkev - saj se jih vedno vec, samih vernikov. skratka, saj jim nic nocemo...mnenja - taka in drugacna, pa so vedno bila (in bodo).saj desetletje nazaj je blo skor sramotno, ce si bil veren.tako da je zdaj v bistvu dost razumljivo, da je tko. ce je kdo gledal Maratonce (in si to zapomnil): "sad i ona malo". (pustmo ji torej mal veselja). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 3. avgust 2006 Avtor Prijavi Deli 3. avgust 2006 Vedno ko začnem premišljevati o toti naši cerkvi, me popade jeza, ko se spomnem kakšne civilizacije in narode so v preteklosti iztrebili v imenu vere. :!!: :!!: :!!:Ti narodi pa dandanes častijo Cerkev in učijo svoje otroke, da jo morajo spoštovati ipd. neumnosti. Takim pravim izdajalci.Če bom kdaj imela svoje otroke bo definitivno drugače.Po moje ti bodo hvaležni, da jih ne boš darovala RKC (ali pa kam drugam). Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
evelin 3. avgust 2006 Prijavi Deli 3. avgust 2006 da dodam še svojo zgodbo in misli ......tudi jaz sem prav pridno hodila k verouku skozi vso osnovno šolo, dala skozi vse tako imenovanezakramente, hodila ob nedeljah (pravtako nekaj kilometrov peš) k maši...Ne trdim, da je bilo vse slabo...nasprotno, včasih je bilo celo super........toda takrat nas niso (vsaj naš župnik ne) matrali kot, da smo najmanj na maturitetnem izpitu, pravzaprav jele redko kdo imel slabšo oceno od 5, tudi ni bilo tako strogo glede obiskov pri maši, kot sedaj, ko morajo otroci v dokazilo prinašat podobice in ne vem kaj še vse.........bilo je kot nekakšno neobvezno izvenšolsko druženje........Hitro sem sicer že spoznala, da bog kot ga opisuje župnik, za mene ne obstaja in da enostavno neverjamem v te njihove pravljice, toda kjub temu sem dokaj rada zahajala k verouku (bili so tudi dnevi, ko mi ni bilo),že zaradi samega druženja z vrsniki tako na poti tja in nazaj, kot pri samem verouku, kjer smo ušpičili tudi prenekatero vragolijo. malo sem zašla s teme...........hočem povedat to, da imam dva otroka, ki sem jih tudi (nažalost) krstila, vendar sem se do takrat, ko bi naj začela obiskovat verouk že dokončno streznila. Seveda ga ne obiskujeta in zaradi tega nič ne pogrešata, nasprotnomislim, da sta zaradi tega svobodnejša. Nič ne bi imela proti verouku, kjer bi otroci uživali in z veseljem hodili tja..........bi jih poslala, čeprav nisem verna...........otroci sčasoma tako ali tako spoznajo kaj je res in kaj ne......tudi v božička in v zobno miško verjamejo, ko so majhni...............jezi me ta prisila, te svinjarije, ki se v zadnjem času vse več pojavljajo v temkrogu ali celo pod pretvezo le tega............s tem svojim obnašanjem so v meni ubili sleherno željo, da bi otroke prepustila v njihove roke...............kaj se glede izstopa tiče, trenutno me ni nič motilo, saj sem se že dolgo predstavljala kot nevernik, res pa je, da me je vso topisanje o tem kako si nas krščanska cerkev prilašča, malo bocknilo in sem pomislila tudi na uraden izstop ......verjetno, pa bi to tako kot verjamem tudi ostali, veliko prej opravila, če bi prišlo do cerkvenega davka............... Prav zaradi tega je tudi cerkev proti davku, še predobro vedo, da bi imeli kar naenkrat masovne izstope ........uh, sedaj sem pa že res predolga Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 3. avgust 2006 Prijavi Deli 3. avgust 2006 skratka, saj jim nic nocemo...mnenja - taka in drugacna, pa so vedno bila (in bodo).saj desetletje nazaj je blo skor sramotno, ce si bil veren.tako da je zdaj v bistvu dost razumljivo, da je tko. ce je kdo gledal Maratonce (in si to zapomnil): "sad i ona malo". (pustmo ji torej mal veselja). Joj, kako si razumevajoča Mi skor solzica kane v uč Ti narodi pa dandanes častijo Cerkev in učijo svoje otroke, da jo morajo spoštovati ipd. neumnosti. Takim pravim izdajalci.Aja Narodi, ki so jih iztebili v imenu vere, dones častijo cerkev Ampak, kako morejo častiti cerku, če so jih pa iztrebili v imenu vere Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.