Mick 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 Ravno nasprotno. Ti živiš od prosijačenja in prikritega izsiljevanja.Seveda so to zgolj pravljice in laži, ki si jih izmišljuješ. Nič ne bo. Cerkev živi od prosjačenja, zlorabi prihod vernikov v cerkev in hiter poskrbi za fehtanje.....in seveda prikrito izsiljuje. Me prav zanima kakšni bi bili prispevki, če jim neb stalno lonček rinl pod nos.... Seveda je to resnica, verjamem, da te ta moti, jasna stvar. Bogi. Saj ti ne očitam, da ne živiš od dela, ampak, da imaš dvojne kriterije. Tudi duhovnik živi od svojega dela, mogoče je celo pomembnejše, od tvojega. Gospodarstvo ustvarja dobrine in plačuje davke, javna uprava pa prav tako kot cerkev ne ustvarja otipljivih dobrin. Pobiranje davkov pa je v svojem bistvu dost agresivna stvar, mal pomisl, kaj se zgodi z nekom, ki bi se recimo protestno odločil, da davkov ne bo plačeval? Vsekakor je cerku s svojim pobiranjem darov veliko bolj prijazna kot država pri pobiranju davkov. Javna uprava naj bi tudi delovala v korist vseh davkoplačevalcev, pri nas pa deluje večinoma zgolj v korist strukturam komunistične kontinuitete. Ok. Se bom pa vzdržal komentarja o pomembnosti naših duhovnikov in njihovem delu, pa tudi posploševal ne bi rad, ti pa moje osebno mnenje verjetno ne bi bilo všeč. Samo nekaj si pozabil, cerkev na srečo nima nobenih vzvodov moči, da bi pobirala davke kot država, pa je tako njena domnevna kao prijaznost v tem smislu povsem brez pomena...... Ne vem od kod ti to, da javna uprava deluje zgolj v njihovo korist, je pa popolnoma zgrešeno. Edino kar bi dodal in v tem segmentu se celo strinjal s teboj.....javna uprava deluje po mojem mnenju veliko premalo v korist državljanov ne glede na njihov nazor.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 3. september 2006 Avtor Prijavi Deli 3. september 2006 Drugih odrešenikov pa itak ni, in jih tudi nikoli ne bo Ja, seveda. Hvala bogu, da imamo tebe in tebi podobne na tem forumu, da nam pišeš take nevedne bedarije. A to je tako, ker pravi RKC tako in njen halucinator Jakob Lorber?! Cerkev kot inštitucija sicer lahko propade, krščanstvo kot Jezusov nauk pa ne bo nikoli prešlo, kajti Božja beseda je večna. Ko že zdavnaj ne bo več tele naše zemljice, bo krščanstvo še vedno obstajalo.In kaj si ti počel pri komunistični ZSMS?Krščanstvo je sistem prepričanj in dogem, ki si jih je izmislil človek na podlagi delnih informacij o Jezusovih besedah in njegovem delovanju. Njegovo sporočilo je res večno, a človeški sistemi verovanj so obsojeni na propad.Očitno si tudi ti ozkogled in vidiš črno-belo, pa še dvoličen si. Kako moreš zase reči, da nisi komunist, pa si bil v ZSMS; po drugi strani pa papeža imenuješ z nacističnim, ker je bil v hitlerjunge.Nikoli nisem videl in imel v rokah nobenega potrdila, da sem bil v ZSMS. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 3. september 2006 Avtor Prijavi Deli 3. september 2006 Ne glede na to, če bo to zapisano v ustavi, je imelo in še ima krščanstvo največji vpliv na razvoj evrope.Prej na nazadovanje Evrope. Nobena neprofitna organizacija ne plačuje davkov.A RKC je neprofitne?! Pravno gledano verjetno je res; življenjsko pa je še kako profitna.Kakšen ja pa ta postopek za izpis?Greš k župniku v župnijo, kjer si bil krščen, z izstopno izjavo in osebnim dokumentom in tam uredite izpis. Župnik to zabeleži v krstno knjigo, pošlje obvestilo škofu in župniji, v kateri živiš (če je druga in ne krstna), takoj v nedeljo pri maši pa župnik naznani prevovernim kristjanom odhod odpadnika in gotovo te še priporoči vernikom v molitev, da molijo za tvojo grešno dušo. Kaj pa pomeni krst? Sama sem krščena, pa zdaj odhajam na en krst, pa sploh ne vem, kakšen pomen ima za nadaljne življenje...pa še v cerkav ne hodim? Krst ima svoj simbolni pomen, ki je v redu, vendar to, kar izvaja RKC, je čisti magični obred, ko si vzamejo ti vampriji vse pravice za tvoje duhovno življenje. Potem te v organiziranem šolanju učijo raznih pravljic in te pogojujejo s krivdo: ali v ustanovi sami ali pa preko staršev doma. Ta pogojenost s krščansko krivdo in grešnostjo je tako močna, da so ji podvrženi tudi tisti, ki sicer niso bili nikoli v cerkvi. Kar v zraku je, neko "normalno" stanje. Malo opazujte ljudi naokoli in boste videli veliko krščanskih vzorcev. Psihiatrija tudi pozna te vrste bolezni, kot jo ima Alan_new...A bolan sem? No, končo vem, zakaj sem tak. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 Ja, seveda. Hvala bogu, da imamo tebe in tebi podobne na tem forumu, da nam pišeš take nevedne bedarije. A to je tako, ker pravi RKC tako in njen halucinator Jakob Lorber?!halucinator? In to cerkven ? Že iz stališča, da Lorberjevega dela RKC ne priznava, je tvoja ocena, da je Lorber halucinator RKC nadvse neumna. Če že dela, ki jih cerku priznava, tako ocenjuješ, bi še nekako zastopu. Ampak da krščanske spise, ki jih cerku ne priznava, imenuješ cerkvene, sam zato, ker so krščanski, kaže na to, da ti sovraštvo megli razum. Poleg tega pa, a ti boš ocenjeval, kaj je halucinacija? In kako si prišel do spoznanja, da je Lorber halucinator? A po tvoje je indija polna avatarjev, kar pa napiše Lorber, je zgol halucinacija? S tem samo pokažeš, kakšen si sam. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 EXCUMUNICATIO !!!raznorauni alani :xx!: in to z obredom!... zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 Cerkev nikogar ne izsiljuje. Pa tvojih pravljic o tem, kako od vernikov slišiš tudi nikoli nisi dokazal - ker si si jih izmislil.En krst v življenju, ena poroka v življenju in en pogreb v življenju...Hehehe, to zadnje je že res, sam zaverovan, da lažem, pozabljaš, da se pač iz spoštovanja do mojih vernih prijateljev in sorodnikov udeležim takšnih stvari......in glej ga zlomka, povsod sem opazil, da kljub plačilu ali prispevku ljudi in njihovih bližnjih, ki se jih kak tak obred neposredno tiče, piskrček cerkev prisloni prav vsem udeleženim, ne glede kdo so in koliko jih je..... Res prostovoljni prispevki pa bi to bili, če bi bil v cerkvi samo postavljena neka stvar za donacije (kar itak tudi je), ne pa da ljudem pod nos pomolijo piskrček in jih glede na že prej pisano dobesedno silijo v donacijo....pih. No, pa saj duhovniki na farah so pri tem še najmanj krivi, ipak..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 EXCUMUNICATIO !!!raznorauni alani :xx!: in to z obredom!... zlomk...tralala Pa še plačat bo ga morau.... To še ne dokaže tega, da bi verniki trdili to, kar ti praviš.S tem ni nič narobe. Ko pa Rdeči Križ počne isto in sicer še bolj agresivno, pa to ni prisila. Čedalje bolj dokazuješ, da si budala. Samo zato, ker nekaj dela Cerkev, je to že kar izsiljevanje. Hehehe, ma ja, seveda, menda ne bodo vam šli tega govorit, ne Čeprav vem za primere, ko so duhovnikom izrazili svoje nestrinjanje. Nisem vedel, da vernike tud zasledujete in jim prisluškujete, da veš kako je s tem..... O ja, pa je. Rdeči Križ ta denar nameni pomoči potrebnim (cerkev ne), žal pa prepogosto tudi za previsoke plače svojih zaposlenih. Nikoli me pa še RK ni povabil na neke svoje "rituale" in tam od človeka do človeka porival piskrček pod nos. Kar se "budale" tiče, pa sem pri tebi že tega vajen, ko ti zmanjka.... Heh, vidim, da se zelo bojite za izgubo ali zmanjšanje svojih privilegijev, ki se nanašajo na jemanje ljudem, menim, da vam je to tudi primaren interes. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 Pa ravno znotraj Cerkve se bodo pritožili. Taki, ki pa to obrekujejo so pa navadni hinavci.Ne. Ni nič narobe..Obakrat si se zlagal. Rdeči križ večino denarja (okrog 70%) pobere sam zase. Cerkev pa s tem denarjem skrbi za svoje vernike.Kakšne butaste izgovore imaš. Zdaj se boš pa obešal na to, da ne dela čisto isto. Rdeči križ je sigurno bolj agresiven kot Katoliška Cerkev.Ta "budale" od mene je zgolj odgovor na tvoje in ostalo žaljenje. Tebi je že zdavnaj zmanjkalo argumentov.V bistvu se tega bojiš ti. Katoliška Cerkev vam je trn v peti, ker vam komunajzerjem ogroža monopol. Ja, saj so se tud, ber mal, sam vas ne gane O ja, pa je, popolnoma narobe. K ste kot petlarji neki....to si pa menda ja neb smel dovolit. Nič se nisem zlagal. Sem omenil, da ga preveč porabi za svoje zaposlene (70% je zlo verjetn sam tvoja nakladancija). Hahahaha ...skrbi za svoje vernike? Ti me pa res znaš spravit tud v smeh....Ja, kako? Kakšne neumne odgovore imaš, si kot fijakarski konj.... Cerkev je generalno gledano najbolj agresivna institucija na vseh ravneh Argumentov kolk češ, sam mam delo, moram za razliko od cerkvenih za svoje preživetje delat.... Nimam nobenih privilegijev. Katoliška cerkev mi dol visi, dokler mi ne rine piskrčka pod nos in se vtika v moj lajf.....Komunajzar? Ne veš kaj govoriš....Brez meni podobnih bi ti še zdej v komunizmu živel. Če pa to na tvojem skromnem miselnem nivoju drži, potem sebe zagotovo vidiš kot klerofašista. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 no....kar se fashizma ticheta je vsaj poskrbel za svoje ljudi zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 Bla bla bla bla bla..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 Kako bi pa komentiru, če bi se na primer RKC odločila, da bi v državi, kjer je islam večinska religija, zidala katedralo, ki bi bila večja od največje džamije? Verjetno bi ble tvoje teze čist drugačne, kot so sedaj. In verjetno z doktrino kvazi-enakopravnosti ne bi tega zagovarju. Men je čist samoumevno, da je v srbiji največje cerku (kot stavba) srbska pravoslavna, da je v Sat lake city-u največji tempelj mormonski, in da je v vsaki državi, kjer je budizem večinska vera, tudi budističen tempelj največji. S tem nimam nobenih problemov, in nimam nobene želje, da bi bila povsod po svetu največja katoliška katedrala. Zidava džamije v sloveniji nima nobene veze z versko svobodo in enakopravnostjo. Mormoni bodo v dravljah zidali svojo cerku, ki pa se bo arhitekturno povsem skladala z okolico. Džamija pa vedno že s svojo arhitekturo želi izražati nadvlado islama. Star slovenski pregovor pravi - bolje prva zamera, kot zadnja. In izgradnja džamije bo vsekakor pomenila povzročitev veliko več napetosti, kot pa, če se izgradnja ne dovoli. In zidava đamije bi pomenila, da se iz slovenije poskuša narediti nova multikulturna bosna. In tud zaključek je lahko tak, kot je bil v bosni. Tukaj se gre za vprašanje nacionalne identitete slovenske države. Tudi mnogim, ki sploh niso pristaši RKC, taka zidava ni všeč iz čisto kulturnih razlogov. V švici so pred več kot 20 leti naredili džamijo, potem pa so mal gledal, in nato sprejel zakon, po katerem se mora vsaka novogradnja arhitekturno ujemat z okolico. Potem niso naredil nobene džamije več. Je pa zanimivo, da se za džamijo zavzemajo predvsem strukture, ki dolga leta niso muslimanom dovolil izgradnje niti poštene molilnice. Ker so v svoji ideologiji zanikali in preganjali vse vere. Danes pa v sloveniji nadaljujejo zgol s širjenjem nestrpnosti in sovraštva do RKC, do ostalih ver so pa prijazni, po sistemu, sovražnik mojega sovražnika je moj prijatelj. Ti dam prov Emanuel če je ta đamija taka kot jo opisuješ,sam jebat ga k je islam tko nefleksibiln prema drugim veram.Velik đamij bi lahko blo če bi mal spremenil samo arhitekturo.To maš prov.Sam sm mnenja da je bolj problem trenutna lokacija ki je vsem na očem.Naši vrli občinski delavci.Vsak lolek ve da ne paše tja.Nekam naj jo dajo kjer bo izven večine pogledov pa čao.Pa eno kej dlih tok muslimanov tle da jo dlih ne rabjo na vsakmu vogalu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 Samo sovraštvo do krščanstva te je. To ves čas dokazuješ. Itak hehe...............več frendov mam med verniki kot ateisti hehe....butelj Pa če nis upazu si ti edina oseba ki je deležna tega mojega žaljenja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 Spet blablablablablajaš, bubek? Kaj je to komunistonacist? Tega ni. To ste si izmislili klerofašisti, da bi diskreditirali svobodne s svojo glavo misleče ljudi. No, zdej pa blablajaj..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 Saj sem vedel, da džamijo podpirajo samo tisti, ki so polni sovraštva do krščanstva...Ko mačku stopiš na rep, zacvili... Podpiram poštene namene.In če nekdo to zahteva in logika dopušča zakaj ne.Do Islama in Krščanstva čutim isto čeprav sta veri med seboj kr dost različni in imata kr dost drugačna ozadja. Po domače isto pakovanje druge embalaže... Mick vidm das po ta novi definiciji komunjar Živel Stalin in živel naš tovariš Tito Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 Saj sem vedel, da džamijo podpirajo samo tisti, ki so polni sovraštva do krščanstva...Ko mačku stopiš na rep, zacvili... Komunistonacistu Micku sem stopil na rep... Če boš mal boljš pogledal nazaj po tej temi boš opazil, da ti tukaj najbolj cviliš že od naslova teme naprej..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 tako kot it. Si mislu Ich? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 Mick je komunistonacist, tako kot it. Saj si pokazal svoj pravi obraz, ko častiš največje zločince v zgodovini človeštva, ki so pobili več kot 100 miljonov ljudi. Itak ja.Vidm da maš probleme med ločitvijo zajebancije pa realnosti sej bo.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 Ne. Mislil sem tebe in Indogoja... Oba sta komunistonacista. Da se nam uscav od smeha.Teb človek je res dovgcajt Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 Mick vidm das po ta novi definiciji komunjar Živel Stalin in živel naš tovariš Tito Banderra rossa ........ Zdej bo reku......Mick je končno priznal, da je komunajzar.... Ne. Mislil sem tebe in Indogoja... Oba sta komunistonacista. Sam si se pa zlo vznemiru......k te že pisanje mal zeza. Al kdo je Indogo? Živel Tito Zig Heil? Tak si mislu? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 Indogo je Indigo. Oba sta komunistonacista. Druži vaju sovraštvo.[attachment=11393:attachment] Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 Uh, thx, dober, da si mi pojasnu, k drgač nikak neb ugotovu.... Sovražen pa si res ti. In lahko bi uvidu, da se tukaj kar pogosto ujamemo tudi različno misleči, sam tebi to ne rata..... In če ti nekdo reče, da ni komunist al kakorkol normal al skrajno politično pripadn, bi se lahko potrudil to razumeti in ne samo po sebi sklepat. Nikogaršnji nisem, ja, in hvala bogu tudi cerkvin ne. Verjetn sn še najbolj lnf-ovski [attachment=11393:attachment] dobri smeški Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 dobri smeški Kva navjo če take strela.Prov pošteno sm se nasmejov hehe a maš dinamit da bova vrgla kakšno u luft....cerkvo namreč p.s. jest mam vžigalne vrvice Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 Tu samo vskočim, da povem, da je vam komunistom odklenkalo, ker bo naš pontifex maximus spet do popolnosti zagnal kolesa našega oficija: Svete inkvizicije. Že na naši ukapolni radijski postaji Ognjišče smo naglasili pregon heretičnih sekt: od joge pa do komunajzarjev. Nič več letečih črnih mačk po deželi kranjski. Apage Satanas. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 Tu samo vskočim, da povem, da je vam komunistom odklenkalo, ker bo naš pontifex maximus spet do popolnosti zagnal kolesa našega oficija: Svete inkvizicije. Že na naši ukapolni radijski postaji Ognjišče smo naglasili pregon heretičnih sekt: od joge pa do komunajzarjev. Nič več letečih črnih mačk po deželi kranjski. Apage Satanas. ...and the dark will fall once more.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 Kva navjo če take strela.Prov pošteno sm se nasmejov hehe a maš dinamit da bova vrgla kakšno u luft....cerkvo namreč p.s. jest mam vžigalne vrvice Eh......samo sovraštvo te je Jaz bi jih raje vsaj pol spremenil v stanovanja, bolnišnice, komune ipd. Pa da res poskrbijo za svoje vernike.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.