Skoči na vsebino

Izstop iz Katoliške Cerkve

Alan_New

Recommended Posts

Tukaj imaš pa povsem prav.

Ocitno podpiras unicenje, nasilje, smrt, sovrastvo, agresijo, vojne dobickarje in se bi lahko nasteval :o|o:

In tebi gre v nos, ker je bila Katoliška Cerkev trdna in neomajna in ni lizala riti komunajzerjem.

V nos mi gre njena samousecnost in samousecnost nekaterih njenih privrzencev :xx!: Pa njene pridige. Mislim zakaj sploh mora biti pridiga. Zakaj ne more biti preprosto sirjenje iz Ljubezni. Ne! mora biti pridiga, ma tako bolj efektivno zazeljen ucinek, jebat ga ljudje so brezglave ovcke x;)x, pa se nekatere druge stvari, ki se sekajo z zivljensko harmonijo in povzrocajo neskladja v clovekovem delovanju - npr; pedofilija! Sicer bi se kdo vprasal, kaj se mene to sploh tice. Seveda se me tice, saj vendar zivim v tem okolju in med ljudmi, ki so brezglavo pripravljeni slediti instituciji ne pa Veri pa naj bo ta Krščanska ali ne!

Drzava in Religija pa morata obvezno biti loceni, ker je Vera lahko mocno politicno orodje, ki ne prinese nic dobrega.

Brez podpisa
Deli na socialnih omrežjih

Ocitno podpiras unicenje, nasilje, smrt, sovrastvo, agresijo, vojne dobickarje in se bi lahko nasteval :o|o:

V nos mi gre njena samousecnost in samousecnost nekaterih njenih privrzencev :xx!: Pa njene pridige. Mislim zakaj sploh mora biti pridiga. Zakaj ne more biti preprosto sirjenje iz Ljubezni. Ne! mora biti pridiga, ma tako bolj efektivno zazeljen ucinek, jebat ga ljudje so brezglave ovcke x;)x, pa se nekatere druge stvari, ki se sekajo z zivljensko harmonijo in povzrocajo neskladja v clovekovem delovanju - npr; pedofilija! Sicer bi se kdo vprasal, kaj se mene to sploh tice. Seveda se me tice, saj vendar zivim v tem okolju in med ljudmi, ki so brezglavo pripravljeni slediti instituciji ne pa Veri pa naj bo ta Krščanska ali ne!

Drzava in Religija pa morata obvezno biti loceni, ker je Vera lahko mocno politicno orodje, ki ne prinese nic dobrega.

:vragec:

a teb castro dnar nakazuje... :xx!: :xx!: :xx!:

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Nekoč sem bil takega mnenja, danes sem drugačnega. Preden še karkoli napišem: zavedam se, da je velika verjetnost, da ne boste razumeli, kaj pišem, a bom vseeno poskusil pojasniti pogled. Gre namreč za to, da bi Država in Religija morala biti povezana. Zdaj pa k razlagi. Religijo razumem kot Religioznost, torej kakovost Srca, ki sije Ljubezen. Prava religija nima v svojem bistvu nobene veze z verovanjem v karkoli: tako Boga kot razno razne sisteme dogem in prepričanj. Prava religija, če ji tako rečem, je prosvetljeno stanje Bitja. Tak človek je resnično pravičen in religiozen in taki bi morali voditi državo. Tak človek tudi ne pripada nobeni inštitucionalizirani religiji in nikakršnemu političnemu gibanju/stranki. Čim je religija kot sistem verjetij inšitucionalizirana, je mrtva navlaka, ki jo zaradi strahu vlačimo s seboj. In nekaj mrtvega, pa naj zvenijo besede še tako krasno, še tako ljubeče, še tako resnične, ne more voditi življenja.

Cerkvena (verska) oblast ali civilna (neverska) oblast: do določene mere je vseeno. Obe sta le delni in pomanjkljivi, ker izhajata iz sistema prepričanj, vrednot, predpostavk. Za novo življenje potrebujemo religiozno last in ne ob-last, kasneje pa niti te ne več, ko se bomo (tako upam) postopoma razvijali v anarhijo, družbo brez ob-lasti.

V trenutnem stanju pa vsekakor raje izberem civilno oblast, kot pa versko oblast, če mi je baje to omogočeno z demokracijo.

Pa še nekaj besed o krščanstvu in komunizmu. Ne vem, če ste opazili, a osnovne ideje komunizma niso nič drugega kot krščanski koncepti občestva. V posameznih župnijah in škofijah pa je itak določena mera samoupravljanja, z Vatikanom kot Centralnim komitejem. x:)x Zato se mi zdi ta razkol med komunizmom in krščanstvom totalna bedarija, ki izraža omejeno razmišljanje in videnje (če sploh kakšno) tako kristjanov kot komunistov.

Possible—but highly unlikely.

In ce bi bil pozoren bi lahko videl, da si pomensko napisal isto, kot jaz = neka Ideja nastopa proti trenutni Cerkveni ureditivi-> razstvetljenstvo ( kot Ideja ) je zrusilo vladavino Cerkve v srednjem veku.In prosim, ce mi ne govoris o 0-1 videnju -> ker govorim ti, namrec o tem, da idejni izvor razsvetljenstva, reformacije ali tudi krščanstva ni pomemben, vazno je usmerjeno delovanje te ideje -> beri dalje.......

.......,ker razstveljenstvo, se je v Evropi rodilo zaradi takratnih druzbenih in drzavnih razmer in ne zaradi krscanstva ->skratka slo je za vedno vecje nezadovoljstvo znotraj posameznih intelektualnih krogov, kateri svoje ideje niso nasli v krscanstvu ampak so se jim porodile, kot izraz trenutnega osebnega nezadovoljstva. Vsak clovek ima pac dostop, do misli o svobodi, enakopravnosti, ljubezni, harmoniji, vzvisenih idejah, ki se bolj pogosto pojavljajo ob neprijetnih situacijah - > da pa lahko sploh razmisljas na tak nacin, ne potrebujes krscanstva, gre zgolj za vzporednico s krscanstvom. IMHO je tako razmisljanje o krščanstvu prepotentno in vase zagledano -> kot da ljudje ne znajo razmisljati s svojo glavo in rabjo Jezusov nauk, da bodo vedeli kaj je to enakopravnost xrolleyesx

Z Indijo je pac tako, da ljudje hocejo/verjamejo v kastni sistem. Zasledil sem namrec, da si ga vlada prizadeva izkoreniniti -> to ti nekaj pove o Indiji in o tem zakaj rasvetljenstvo tam ni imelo nikakrsne sanse x;)x in sedaj lahko podobno razmisljas tudi zakaj se ni drugje rodilo.

Če ljudje ne bi rabil Jezusovega nauka, se verjetno ne bi trudi; a mogoč misliš, da ni razumu, da ga ljudje pač ne rabijo.

Razsvetljenstvo je lahko uspelo edino v svetu, ki je bil prežet s krščanstvom tudi na povsem SUGESTIVNI ravni, sploh ne gre za to, kako je učila cerku, svetopisemske prispodobe delujejo na povsem subtilni ravni, obidejo obzidje zavednega. Kar je bilo v rasvetljenstvu dobrega, so itak dobil iz krščanstva, tisto, v čemur so pa nasprotovali izvirnemu krščanstvu, pa je itak slabo. Zakaj pa misliš, da ljudje v indiji hočejo verjet v kastni sistem?

Poleg tega pa tudi protenstantizem nasprotoval prevelikemu bogastvu in moči cerkve, pa ni zanikal krščantva. To pa jasno dokazuje, da je tvoje prepričanje, da je treba nasprotovati krščanstvu kot takemu, če nasprotuješ cerkvenim zlorabam, popolnoma zgrešeno; oziroma da tisti, ki zagovarja krščanstvo, podpira moč cerve; taka stališča so politična.

Polno izgovorov, samo da se upraviči krščanske morije.

Poganski maliki pa so lih toliko lažni in resnični, kolikor je lažen in resničen cerkveni nauk.

Jezus je bil, za razliko od izmišlenih poganskih malikov, ki so bili zgolj plod domišlije ljudi, povsem resničen.

Ne zagovarjam nobene morije, problem je v tem, da tebi ne odgovarja, da se je krščanstvo večinoma širilo povsem mirno, ker stalno iščeš izgovore za svoje sovraštvo.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Ne zagovarjam nobene morije, problem je v tem, da tebi ne odgovarja, da se je krščanstvo večinoma širilo povsem mirno, ker stalno iščeš izgovore za svoje sovraštvo.

No, no, da se je krščanstvo širilo mirno, si ne bi upal tako suvereno trditi. Pa tudi tam, kjer se je in se še širi mirno, je polno manipulativnih trikov v ozadju, s krivdo kot najmočnejšim orožjem. Tudi takim fintam, ki sicer na zunaj izpadejo mirno širjenje, pravim nasilno. Nasilno je že samo dejstvo, da se RKC oz. krščanstvo razglaša za edino pravo vero in da je Jezus edini odrešenik (kar je duhovni/življenjski kriminal in največja laž), da ne omenjam drugih psiholoških prijemov. In pri meni ne gre za sovraštvo in iskanje opravičil zanj, ampak razlagam manipulativne trike RKC. Vsaj tiste, ki sem jih do sedaj odkril.

Possible—but highly unlikely.

Ah ja.....Vsekakor nisem pisal, da se je prebivalstvo priseljevalo iz Rima ampak, da se je v Oglej priseljevalo rimsko = rimljansko = prebivalstvo ( sej ves kdo so Rimljani -> ne samo tisti, ki so ziveli izkljucno v Rimu xrolleyesx ). Torej napisal sem, da je mesto Oglej nastalo, zaradi Rimskih potreb po širjenju svojega ozemlja in je imelo izkljucno vlogo vojaske postojanke. Kasneje po uspesnem prodoru, pa so zaceli s priseljevanjem rimljanskega prebivalstva, ki je kot sem ze v zacetku napisal! bilo krščansko. Domačini pa so povečini ostali pogani. Prav tako nikjer nisem omenjal, da je bilo nasilno pokristjanjevanje omenjeno v 1 st n št -> prosim da prenehas s podvajanjem in beres bolj pravilno ter pozorno x!x

Pravilno je oboje; rimsko ali rimljansko prebivalstvo - > nanašajoc se na Rimsko Cesarstvo oz. ozemlje starih Rimljanov.

Kaj pa, če bi ti bral bolj pravilno in pozorno :eek:

Kajti, glede na to, da sem napisal (citiram);

"Verjetno pa ti težko sprejemaš, da so bili prvi učitelji krščanstva Jezusovi osebni učenci; ne pa, da je bilo krščanstvo nasilno vsiljeno, ali pa, da so ga prinesli pokristjanjeni tujci."

ti nikjer nisem očital, da omenjaš nasilno pokristjanjevanje v 1. stoletju; saj sem pokazal tudi na tvojo tezo, da so krščanstvo prinesli tujci.

Vsekakor pa je ta teza za Oglej smešna.

Če je bil ustanovljen leta 187 p. n. š., kasneje pa so ga naselili civilisti, kdaj kasneje pa naj bi to bilo :eek: . Naj bi ga civilisti naselili šele dobrih 200 let kasneje? Do začetka našega štetja je bil že dokaj naseljen, in to sigurno ne s kristjani x:o)x . Preden se je krščanstvo razširilo v rimskem imperiju, je bil Oglej pretežno krščanski, nobenega priseljevanja pokristjanjenih rimljanov ni bilo!

No, no, da se je krščanstvo širilo mirno, si ne bi upal tako suvereno trditi. Pa tudi tam, kjer se je in se še širi mirno, je polno manipulativnih trikov v ozadju, s krivdo kot najmočnejšim orožjem. Tudi takim fintam, ki sicer na zunaj izpadejo mirno širjenje, pravim nasilno. Nasilno je že samo dejstvo, da se RKC oz. krščanstvo razglaša za edino pravo vero in da je Jezus edini odrešenik (kar je duhovni/življenjski kriminal in največja laž), da ne omenjam drugih psiholoških prijemov. In pri meni ne gre za sovraštvo in iskanje opravičil zanj, ampak razlagam manipulativne trike RKC. Vsaj tiste, ki sem jih do sedaj odkril.

Ne gre za krivdo, ampak za to, da se ljudje naučijo prepoznati svoje slabosti in jih odpravijo.

In kaj je narobe z Jezusom kot odrešenikom :eek:? Ti ni vseč :o|o:

Aja, ti jih rabiš več, da te vlečejo iz blata :vragec:

Če ljudje ne bi rabil Jezusovega nauka, se verjetno ne bi trudi; a mogoč misliš, da ni razumu, da ga ljudje pač ne rabijo.

Razsvetljenstvo je lahko uspelo edino v svetu, ki je bil prežet s krščanstvom tudi na povsem SUGESTIVNI ravni, sploh ne gre za to, kako je učila cerku, svetopisemske prispodobe delujejo na povsem subtilni ravni, obidejo obzidje zavednega. Kar je bilo v rasvetljenstvu dobrega, so itak dobil iz krščanstva, tisto, v čemur so pa nasprotovali izvirnemu krščanstvu, pa je itak slabo. Zakaj pa misliš, da ljudje v indiji hočejo verjet v kastni sistem?

Poleg tega pa tudi protenstantizem nasprotoval prevelikemu bogastvu in moči cerkve, pa ni zanikal krščantva. To pa jasno dokazuje, da je tvoje prepričanje, da je treba nasprotovati krščanstvu kot takemu, če nasprotuješ cerkvenim zlorabam, popolnoma zgrešeno; oziroma da tisti, ki zagovarja krščanstvo, podpira moč cerve; taka stališča so politična.

Jezus je bil, za razliko od izmišlenih poganskih malikov, ki so bili zgolj plod domišlije ljudi, povsem resničen.

Ljudje velikokrat ne vedo kaj potrebujejo, kaj sele, da jim kdo drug rece, da potrebujejo! Bog ne daj x:Dx Sicer pa nimas nikakrsnega potrdila, da Jezus je obstajal, pa nikakor s tem ne trdim, da zato ni obstajal? Le bedno se mi zdi slepo verjetni stari knjigi in vsemu kar v njen pise :o|o:

Tisto glede subtilne ravni bi se strinjal. Povsem je mozno, ze zaradi razsirjenosti krscanstva in verjetno tudi drzi, da so njega Ucitelji bili dobri mogoce celo Sveti ljudje. Moje stalisce ni uperjeno proti krščanstvu, prav tako ne obsojam cloveka, ki zivi s to vero -> sem mislu da sem to dovolj dobro nakazal z mislijo, da bi pravi kristjan izstopil iz RKC, ker bi tako Cutil. Je pa moje stalisce, da RKC se vedno izkorisca krščanstvo v povsem lastne namene -> vsekakor se je RKC poistovetila s krščanstvom - to mu daje zelo slab prizvok. In to je problem krščanstva, da ga vedno neka oblika oblasti izkorisca in zato ima tudi toliko krvi na svojem imenu. Jezus pa je izrekel, kar nekaj stvari vrednih misljenja, pa ga nisem ravno studiral x:Dx

Brez podpisa

Kaj pa, če bi ti bral bolj pravilno in pozorno :eek:

Kajti, glede na to, da sem napisal (citiram);

"Verjetno pa ti težko sprejemaš, da so bili prvi učitelji krščanstva Jezusovi osebni učenci; ne pa, da je bilo krščanstvo nasilno vsiljeno, ali pa, da so ga prinesli pokristjanjeni tujci."

ti nikjer nisem očital, da omenjaš nasilno pokristjanjevanje v 1. stoletju; saj sem pokazal tudi na tvojo tezo, da so krščanstvo prinesli tujci.

To se nanasa na del;Verjetno pa ti težko sprejemaš, da so bili prvi učitelji krščanstva Jezusovi osebni učenci;ne pa, da je bilo krščanstvo nasilno vsiljeno, ali pa, da so ga prinesli pokristjanjeni tujci

Ta dva dela sem bral loceno, s tem da sem drugi del bral kot ocitek. Ocitek, ki je posledica mojega nesprejemanja omenjenega v prvem delu.

Vsekakor pa je ta teza za Oglej smešna.

Če je bil ustanovljen leta 187 p. n. š., kasneje pa so ga naselili civilisti, kdaj kasneje pa naj bi to bilo :eek: . Naj bi ga civilisti naselili šele dobrih 200 let kasneje? Do začetka našega štetja je bil že dokaj naseljen, in to sigurno ne s kristjani x:o)x . Preden se je krščanstvo razširilo v rimskem imperiju, je bil Oglej pretežno krščanski, nobenega priseljevanja pokristjanjenih rimljanov ni bilo!

Krščanstvo na slovenskem izhaja nepretrgoma še iz rimskih časov.

Rimljani so leta 182 pr. Kr. ustanovili Oglej, ki je dolgo časa odločal o usodi Slovencev južno od Drave. Oglej je bil izhodišče za njihova osvajanja v notranjost in naši kraji so že leta 16 pr. Kr. padli pod njihovo nadoblast. Ustanavljali so vojaška oporišča. Vojakom so se pridružile družine, trgovci, obrtniki in tako nastajajo rimska mesta na našem ozemlju, poseljena v glavnem s priseljenim rimskim prebivalstvom, podeželje pa je ostalo staroselcem.

Vir ->

Zanimivo je tudi, da si pravimo da smo predniki Slovanov, ki pa so bili pokristjanjeni sele okoli 7 st n. št. na to ozemlje pa so upadli okoli 5 st n. št Tako da zacetkov je bilo vec, jaz vidim vsaj tri. Prvi z nastankom Ogleja, drugi z sirjenjem njegovega vpliva na danasnje slovensko ozmelje, tretji pa z zacetkom pokristjanjevanja. Odvisno kaj jemljes kot zacetek. Verjetno bova prisla do zakljucka, da je zacetek nastanek Oglejske Cerkve.

Brez podpisa

Tisto glede subtilne ravni bi se strinjal. Povsem je mozno, ze zaradi razsirjenosti krscanstva in verjetno tudi drzi, da so njega Ucitelji bili dobri mogoce celo Sveti ljudje. Moje stalisce ni uperjeno proti krščanstvu, prav tako ne obsojam cloveka, ki zivi s to vero -> sem mislu da sem to dovolj dobro nakazal z mislijo, da bi pravi kristjan izstopil iz RKC, ker bi tako Cutil.

Po moje pa bi se morali kristjani zavzemati za boljšo cerkev.

Je pa moje stalisce, da RKC se vedno izkorisca krščanstvo v povsem lastne namene -> vsekakor se je RKC poistovetila s krščanstvom - to mu daje zelo slab prizvok. In to je problem krščanstva, da ga vedno neka oblika oblasti izkorisca in zato ima tudi toliko krvi na svojem imenu.

Ni problem, da se je RKC poistovetila s krščanstvom, problem je v tem, da ljudje tako gledajo na to. Tako zagovorniki, kot kritiki, so si v tem dokaj enotni, tako da je to kar neko splošno prepričanje. Smešno pa je, kako nasprotniki krščanstva trdno stojijo na stališčih cerkve, ki istoveti samo sebe s krščanstvom. :eek: x:o)x . Pravzaprav ne zagovarjam stališča poistovetenja RKC s krščanstvom, sem že večkrat opozoril na to, da je več krščanskih cerkva, tudi tistih, ki nimajo veze z RKC in niso izšle iz nje (etioptska, sirska, armenska, ...). Ravno največji nasprotniki krščanstva pa povsem istovetijo RKC s krščanstvom, se pravi, da so v tem povsem prevzel stališče RKC, ki ji nasprotujejo.

S svojimi napakami pa je obremenjena lahko edinole institucija.

Zanimivo je tudi, da si pravimo da smo predniki Slovanov, ki pa so bili pokristjanjeni sele okoli 7 st n. št. na to ozemlje pa so upadli okoli 5 st n. št Tako da zacetkov je bilo vec, jaz vidim vsaj tri. Prvi z nastankom Ogleja, drugi z sirjenjem njegovega vpliva na danasnje slovensko ozmelje, tretji pa z zacetkom pokristjanjevanja. Odvisno kaj jemljes kot zacetek. Verjetno bova prisla do zakljucka, da je zacetek nastanek Oglejske Cerkve.

Prvi prihod krščanstva na naše ozemlje vsekakor predstavlja Oglejska cerkev, in to sega v čas samega začetka širjenja krščanstva. Vsekakor pa nastanek Ogleja še ne predstavlja začetek krščanstva.

Ni problem, da se je RKC poistovetila s krščanstvom, problem je v tem, da ljudje tako gledajo na to.

Mislim, kako zdaj... a boš rekel da je papež budist x?x Ne, ni se poistovetila, ona je krščanstvo... je pa krščanstvo še kaj več. Krščanstvo je nadpomenka, RKC, protestanti, pravoslavci in nešteto drugih grupic in prepričanj so pa njegove podmnožice x!x

Osnove logike... saj veš... če so vsi aji bji in vsi bji cji, a so vsi cji aji x?x OK... mogoče je pa res budist x:Dx x:px x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Po moje pa bi se morali kristjani zavzemati za boljšo cerkev.

Odlicno xokx

Ceprav men gre strasno na k****, ko sem naprimer vceraj gledal dokumentarec Nube, na SLO - pa je bila tam tud ena krščanska skupnost, ki je prinesla pomoc + 1500 svetih pisem in film o odreseniku Jezusu. WTF - resno ste obsedeni s sirjenjem Jezusovega nauka, hocem rect ( da ne izpadem aroganten ) sploh vas ne stekam. To pocnejo samo najbolj vase zagledane verske skupnosti, in vse hocejo ljudem pomagat :o|o: Itak pa resitev ni v Jezusu ampak v cloveku samem - tega pa noben ne pove :palec:

Preden kdo plane in me pribije na kriz :vragec: , naj izjavim, da ne verjamem v versko ureditev, kjer se veruje v enega odresenika enega Boga. Verjamem, da je cloveku potrebno pokazati ampak mislim, da bo kmalu prisel cas ko odreseniki ne bodo vec potrebni.....

Brez podpisa

kok dobr pisete, sam sem sam to zadnjo stran prebrala, xx strani vmes pa ne..

tako da: kok se vas je ze izpisal vmes? :8): xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Odlicno xokx

Ceprav men gre strasno na k****, ko sem naprimer vceraj gledal dokumentarec Nube, na SLO - pa je bila tam tud ena krščanska skupnost, ki je prinesla pomoc + 1500 svetih pisem in film o odreseniku Jezusu. WTF - resno ste obsedeni s sirjenjem Jezusovega nauka, hocem rect ( da ne izpadem aroganten ) sploh vas ne stekam. To pocnejo samo najbolj vase zagledane verske skupnosti, in vse hocejo ljudem pomagat :o|o: Itak pa resitev ni v Jezusu ampak v cloveku samem - tega pa noben ne pove :palec:

Preden kdo plane in me pribije na kriz :vragec: , naj izjavim, da ne verjamem v versko ureditev, kjer se veruje v enega odresenika enega Boga. Verjamem, da je cloveku potrebno pokazati ampak mislim, da bo kmalu prisel cas ko odreseniki ne bodo vec potrebni.....

:palec: :palec: :palec:

Dobr napisano

Ceprav men gre strasno na k****, ko sem naprimer vceraj gledal dokumentarec Nube, na SLO - pa je bila tam tud ena krščanska skupnost, ki je prinesla pomoc + 1500 svetih pisem in film o odreseniku Jezusu. WTF - resno ste obsedeni s sirjenjem Jezusovega nauka, hocem rect ( da ne izpadem aroganten ) sploh vas ne stekam.

Jest nism poslov nobenga svetega pisma :o|o:

Za novo človeštvo v novi dobi morajo stare tradicije preminiti. V starih tradicijah imamo polno ločnic, med moje in tvojem, med rdeče in črne, med komuniste in fašiste, med kristjane in muslimane itd. itd. Polno zidov, ločnic, ki nas omejujo in pravno in legalno širijo vojne -- zaradi praznih umskih konceptov, idej. Sem zato, da se vsake take miselne strukture uniči in najde pristno življenje. Ampak kdo me pa razume, ko ste tako globoko v tej tradicionalni dvojnosti in ne morete razumeti širše, ker je pač neke glupe tradicije treba spoštovati. Ja, na videz sem proti krščanstvu, a prav tako sem proti islamu in drugim institucionaliziranim religijam, ker principi zavajanja ljudi so v vseh isti. Zato je popolnoma brezpredmetno in neumno, ki kaže vaše nerazumevanje, da me enačite z nekim komunistom ali celo islamistom, ker sem proti krščanstvu. Sem proti vsem takim organizacijam, najsi bodo verske ali politične, kar je v osnovi vseeno in isto sranje, samo drugo pakovanje.

Govoriš o preseganju ločnic in dvojnosti, pri tem pa tvoj odnos do cerkve kaže, da si sam v sebi še popolnoma v svetu dvojnosti, in gledaš črno belo; prav tako, kot uči cerku, samo okoli obrnjeno :sori: .

Vse teži k uravnoteženju, zato se na vse duhovne ideje tudi vedno prilimajo energije, ki izčrpavajo energije, in s tem uravnotežajo. Na cerku ne moreš gledat črno-belo. Cerku je bila velika učiteljica, zato se je tudi veliko izkoriščevalcev prislinlo zraven. Narava cerkve je dvojna, kot je dvojna tudi narava tega sveta, obe dvojnosti pa tvorita celoto. To pa ne dokazuje ničnosti krščanskega učenja, ravno nasprotno, če ne bi bilo tolikšne sporočilnosti, tudi takšne moči cerku ne bi mogla razvit.

Če hočeš res preseč dvojnost in ločnice, najprej nehaj gledat na cerku tako črno-belo (se prav črno), in si nehaj domišljat, da presegaš delitve s tem, ko sataniziraš RKC - nasprotno, s tem jih sam poglabljaš, in razpihuješ stare spore.

Mislim, kako zdaj... a boš rekel da je papež budist x?x Ne, ni se poistovetila, ona je krščanstvo... je pa krščanstvo še kaj več. Krščanstvo je nadpomenka, RKC, protestanti, pravoslavci in nešteto drugih grupic in prepričanj so pa njegove podmnožice x!x

Osnove logike... saj veš... če so vsi aji bji in vsi bji cji, a so vsi cji aji x?x OK... mogoče je pa res budist x:Dx x:px x;)x

Razmišlnje, čisto primerno za tiste, ki niso sposobni lastnega razumevnja evangelijav. :sori:

Kdo je več, papež ali Kristus?!

kok dobr pisete, sam sem sam to zadnjo stran prebrala, xx strani vmes pa ne..

Zadnjo stran, prej pa xx strani ne :eek:

:o|o:

Itak pa resitev ni v Jezusu ampak v cloveku samem - tega pa noben ne pove :palec:

Lahko je to reči sedaj, ko je most postavljen in že zdavnaj rečeno "dopolnjeno je".

Pa misliš, da bi bilo tako tudi brez Jezusovega prihoda, učenja in darovanja?

Ceprav men gre strasno na k****, ko sem naprimer vceraj gledal dokumentarec Nube, na SLO - pa je bila tam tud ena krščanska skupnost, ki je prinesla pomoc + 1500 svetih pisem in film o odreseniku Jezusu. WTF - resno ste obsedeni s sirjenjem Jezusovega nauka, hocem rect ( da ne izpadem aroganten ) sploh vas ne stekam. To pocnejo samo najbolj vase zagledane verske skupnosti, in vse hocejo ljudem pomagat :o|o:

Sicer pa je bil med Nubami krščanski nauk razširjen že zdavnaj preden so prišli muslimanski arabci. Pravzaprav naj bi sami prišli do Jezusa iz Egipta, ko je še učil okrog Galilejskga jezera. Če misliš, da so med Nube prinesli krščanstvo neki beli misjonarji, kot na splošno za afriko učijo v šoli, se zelo motiš. Komunističnim propagandatorjem ni interes resnica, ampak samo ustvarjati sovraštvo in nestrpnost do krščanstva.

Kdo je več, papež ali Kristus?!

Papež je zame pač načitan človek - homo sapiens... lahko, da je tudi svetnik, lahko da je poslan od Boga, vendar je lahko tudi marioneta Opusa Deia, temnih sil itd... skratka, po defaultu je zame homo sapiens, generalni direktor podjeta RKC... osebno ga pa ne poznam, rezen tistih floskul ob cerkvenih praznikih x!x

Jezus Kristus, verjamem (vem ne), da je bil nekaj več od človeka, nekaj vrednega pozornosti, tako kot Guatama Buda in še marsikdo drugi. Tudi tenutno jih na svetu živi na desetine. Ampak zakaj jih ne poslušamo x?x Tudi zato ker se ukvarjamo s takšnimi banalnimi stvarmi, ko je širjenje edine prave resnice... ne vem kako ti razumeš evangelije, jaz sem jih naštudiral in jih skušam razumet kolikor mi pač uspe pri vseh kontradikcijah v njih. nisem pa svetnik, ne, to pa ne... in ko Rode reče, da je krščanstvo edina prava resnica in pot mi gre resnično na bruhanje in če bi sedel poleg mene bi se zelo težko zadržal, da ga ne ***** (tudi mislit si ne moreš kaj bi mu naredil x8Dx ... jebi ga temperament xnckrivx )

RKC je, dela in še bo počela grozodejstva človeškemu rodu... a vsemu se čas izteče in tudi njej se bo... počasi ampak zagotovo.

Kar pa mene zanima je samo Truth, All Truth And Nothing But The Truth. Ampak, ker si upam govoriti tako grozne besede o RKC, katere pripadnik verjetno si, sem zate verjetno samo neveden, domišljavi, ignorantski in arogantni slepec x:Dx x:px Ampak samo po tvojih merilih, vrednotah in svetovnem nazoru x:px x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

RKC je, dela in še bo počela grozodejstva človeškemu rodu... a vsemu se čas izteče in tudi njej se bo... počasi ampak zagotovo.

Nikjer nism trdu nasprotno. Pravim samo, da je RKC naredila tudi veliko dobrega, in je na vse treba gledat večplastno; in pa, da so krščanske resnice večne, tudi, če RKC propade.

Potem pa beri Lorberja.

Ne poznam xnckrivx

Se spomnim ene teme nekje v duhovnosti ampaj je nisem nikoli odprl... zdaj je pa ne najdem...

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...