Skoči na vsebino

Izstop iz Katoliške Cerkve

Alan_New

Recommended Posts

Ne gre za krivdo, ampak za to, da se ljudje naučijo prepoznati svoje slabosti in jih odpravijo.

Seveda gre za krivdo. To je osnovno orožje. Svoje slabosti lahko spoznamo in jih odpravimo ne da bi se počutili krive. Zakaj bi morala biti krivda zraven?!

In kaj je narobe z Jezusom kot odrešenikom :eek:? Ti ni vseč :o|o:

Aja, ti jih rabiš več, da te vlečejo iz blata :vragec:

Z Jezusom kot odrešenikom ni prav nič narobe. Fora je v tem, da vsakdo mora sam delati; Jezus ali drug avatar ne bo namesto nas ničesar naredil. Mi moramo opraviti svoje delo, oni bodo svoje.

Ne potrebujem jih jaz več, temveč različne ljudi pritegnejo različni načini dela avatarjev. Zato jih je več -- nekdo se bo raje pobožanstvil preko Krišne kot preko Jezusa, nekdo pa preko Jezusa in mu bo Krišna popolnoma tuj.

Govoriš o preseganju ločnic in dvojnosti, pri tem pa tvoj odnos do cerkve kaže, da si sam v sebi še popolnoma v svetu dvojnosti, in gledaš črno belo; prav tako, kot uči cerku, samo okoli obrnjeno :sori: .

Vse teži k uravnoteženju, zato se na vse duhovne ideje tudi vedno prilimajo energije, ki izčrpavajo energije, in s tem uravnotežajo. Na cerku ne moreš gledat črno-belo. Cerku je bila velika učiteljica, zato se je tudi veliko izkoriščevalcev prislinlo zraven. Narava cerkve je dvojna, kot je dvojna tudi narava tega sveta, obe dvojnosti pa tvorita celoto. To pa ne dokazuje ničnosti krščanskega učenja, ravno nasprotno, če ne bi bilo tolikšne sporočilnosti, tudi takšne moči cerku ne bi mogla razvit.

Če hočeš res preseč dvojnost in ločnice, najprej nehaj gledat na cerku tako črno-belo (se prav črno), in si nehaj domišljat, da presegaš delitve s tem, ko sataniziraš RKC - nasprotno, s tem jih sam poglabljaš, in razpihuješ stare spore.

Razmišlnje, čisto primerno za tiste, ki niso sposobni lastnega razumevnja evangelijav. :sori:

Nisi štekal mojega sporočila in nočeš videti, kaj sporočam.

Possible—but highly unlikely.
Deli na socialnih omrežjih

Alan, Kuvrtat, kok dobro in resnično pišeta; jaz se z vama oz. z vajnimi načinom razmišljanja POPOLNOMA strinjam; edin ne znam tako lepo ubesediti :palec:

Keep going! :palec: :palec: :palec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Nikjer nism trdu nasprotno. Pravim samo, da je RKC naredila tudi veliko dobrega, in je na vse treba gledat večplastno; in pa, da so krščanske resnice večne, tudi, če RKC propade.

Priznam, da je res nekje RKC naredila kaj dobrega, tudi meni osebno konec koncev. In res je treba gledati večplastno. A žal vidim več plasti slabega kot dobrega.

Se ne strinjam, da so krščanske resnice večne. Krščanstvo, kakor razumem, je produkt RKC + ostalih krščanskih cerkva, čisto človeški izmišljen koncept (katekizem), ki temelji na Jezusovem učenju. Kar je večno in bo ostalo tudi po propadu RKC, je Jezusov nauk, če ga tako imenujemo, in njegova Ljubezen. Jezus namreč ni bil kristjan, torej ne more širiti krščanskih naukov. Mogoče se bo to zdelo komu pikolovsko in obešanje na besede, a gre za natančnost, da se razume, kaj je kaj.

Alan, Kuvrtat, kok dobro in resnično pišeta; jaz se z vama oz. z vajnimi načinom razmišljanja POPOLNOMA strinjam; edin ne znam tako lepo ubesediti :palec:

Keep going! :palec: :palec: :palec:

Kaj pa če se motimo in so to zgolj naše blodnje?! x:Dx :frog:

Sicer pa je bil med Nubami krščanski nauk razširjen že zdavnaj preden so prišli muslimanski arabci. Pravzaprav naj bi sami prišli do Jezusa iz Egipta, ko je še učil okrog Galilejskga jezera. Če misliš, da so med Nube prinesli krščanstvo neki beli misjonarji, kot na splošno za afriko učijo v šoli, se zelo motiš. Komunističnim propagandatorjem ni interes resnica, ampak samo ustvarjati sovraštvo in nestrpnost do krščanstva.

Hmm kolikor je meni jasno, Nube nimajo kaj prevec veze s kakersno koli obliko krščanstva, a si pogledal dokumentarec, kjer meddrugim tudi kaze izjavo enega redkih, ki govorijo anglesko -> Nube bodo vedno Nube in se ne bodo spreminjale za nikogar, tukaj bomo cakali na boljse zivljenje ali pa na smrt -> skratka na nek nacin prezirajo sovrazijo, kakersno koli zunanje delovanje v njihovo okolje -> ceprav je treba to malce z rezervo jemati in brat med vrsticami.

Jest nism poslov nobenga svetega pisma :o|o:

Gre za idejo in Energijo, skozi katero vsi delujete -> ta je bolj ali manj ista, ker izhaja iz ucenj Svetega Pisma in RKC, pa se opravicujem ce te prevec predalckam, ker te res ne poznam :grin:

Lahko je to reči sedaj, ko je most postavljen in že zdavnaj rečeno "dopolnjeno je".

Pa misliš, da bi bilo tako tudi brez Jezusovega prihoda, učenja in darovanja?

Ja isto bi bilo. Kako vem? Tako kot ves ti x;)x

Brez podpisa

Komunajzerjem je že ni. Zato jim je šla pa tako v nos.

Tvoje krivo obtoževanje me čisto nič ne gane. Ampak ne, jaz ne podpiram komunizma (ki si ga opisal z vsem tem, kar si podtaknil meni).

To očitno pomeni, da je premalo samoušečna. Najbolj samoušečni so ateisti.

Kako pa naj se nauk drugače širi?

Če misliš ti širiti ljubezni brez besed, potem se pridruži raelijancem.

Kaj boš rekel čez 10 let, ko bo pedofilija v Evropi legalizirana?

pa kaj, sonček je

in ti si skuštran.... xsingx :party:

a ni to lepo...!?

al ga bomo uničili????

p.s.: verjetno boš to jemal kot neodgovornost, za eno izmed stvari, za katero se skrivaš...??? xnckrivx x^x

Tvoje krivo obtoževanje me čisto nič ne gane. Ampak ne, jaz ne podpiram komunizma (ki si ga opisal z vsem tem, kar si podtaknil meni).

Mogoce sem te res po krivem obtozil, ker zgolj zakonsko gledano ni nic narobe za napadi na Irak, Libanon, Izraelsko agresijo na Palestino itd. ker seveda za vsem stoji USA s svojim Bushem na celu. Pa sem vseeno takrat dodal '' vse je lepo in prav '' pa si vec, kot ocitno pritrdil -> za kasnega pa naj te potem imam?

To očitno pomeni, da je premalo samoušečna. Najbolj samoušečni so ateisti.

Kako pa naj se nauk drugače širi?

Če misliš ti širiti ljubezni brez besed, potem se pridruži raelijancem.

Seveda se lahko siri z besedo. Pa si bom pomagal s slovarsko razlago in vprasanjem, kaksen name je imela pridiga v preteklosti in se obdrzala v sedanjosti x;)x

pridiga -e ž (i)

1. rel. govorno podajanje vsebinsko zaokrožene verske snovi: poslušati pridigo; molitev pred pridigo / nedeljska pridiga; pridiga na gori Kristusov govor, ki vsebuje povzetek krščanskega moralnega nauka // besedilo za tako podajanje: knjiga pridig

2. ekspr. (vsiljivo) dajanje naukov: vse pridige nič ne pomagajo; le obdrži svojo pridigo zase // opominjanje, oštevanje: za vsak prestopek je moral poslušati pridigo; zaslužil si pridigo

Kaj boš rekel čez 10 let, ko bo pedofilija v Evropi legalizirana?

Kaksen pateticen izgovor ali argument naj bi pa to bil - Lepo Te Prosim xrolleyesx

Brez podpisa

Jap tam 3% ldi sanjarijo o idealnem svetu, 97% pa jih sanjari kako grickajo čips, pijejo kokakolo in gledajo TV

:vragec:

Ne, v kapitalizmu manj kot 10 % prebivaljstva zivi kot bubreki v loju, vsi ostali pa kakor se znajdejo :palec:

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

To, kar ti pišeš, so ene navadne antiamerikanistične neumnosti. Palestinci so si sami krivi za to, da jih Izrael napada, ker zganjajo terorizem. Tudi napad na Libanon so izzvali Hezbolahovci = teroristi. Napad na Irak je izzval Sadam Husein, ker je diktator.

Tako, da pri vsem tem obtožuješ napačne ljudi.

Kapitalizem je dober in pravičen sistem. Poleg tega ne proizvaja mrtvih, tako, kot komunizem. Kapitalizem je svoboden, komunizem je totalitaren.

Torej praviš, da jih 97% v kapitalizmu že živi v raju. Nekateri pa hočete zganjati komunizem.

Ja če smatraš edino veselje v življenju grickanje čipsa in lokanje kokakole pred TV-jem... potem definitivno živijo v raju, vse je odvisno kakšne cilje si postaviš....

Ne vem jest komunizma nisem omenjal, niti se mi ne zdi, da je komunizem dobr al pa, da bi ga hotu zganjat to pa še najmanj... ne vem kaj ima zdej komunizem kle veze... mislem, da je komunizem kot grožnja kapitalizmu (pa čeprav fiktivna) že pasee, zdej je v prvem planu terorizem, mar ne?

Če si postaviš višje cilje, je treba več delati. Tako pač je. Komunizem je pa obljubljal raj na zemlji brez dela. To pa ne gre.

V resnici ne. Nad idejo komunizma se marsikdo še vedno navdušuje in poskrbeti je treba, da ji ljudje ne nasedejo.

No pa si se že zakvačkal... zdej smo pa pri višjih ciljih.... sam ne bom polemiziral... V bistvu je tko, jaz sem imel priliko živet in delat pod prejšnjim režimom (ti mu praviš komunistični), in zdaj smo v kapitalističnem (mislim, da se strinjaš s tem...) v bistvu ko bomo tkole še ene 30 let delali v "kapitalističnem sistemu" bomo lahko naredili en rezime kako in kaj... torej se vidiva čez 30 let na piru, da tole malo prediskutirava, velja?

Aja kar se tiče obljub, se jaz najbolj iz unega prejšnega sistema (kakorkoli ga že imenuješ) spomnim sledče fraze:

"v Kapitalizmu gre za izkoriščanje človeka po človeku, v Komunizmu pa je ravno obratno" Zdaj si pa misli kar hočeš.... jaz mislim, da je ta fraza dejansko zadela žebljico na glavico..... x;)x :vragec:

Če si postaviš višje cilje, je treba več delati. Tako pač je. Komunizem je pa obljubljal raj na zemlji brez dela. To pa ne gre.

Dve stvari so tu pomembni... prvič, a govoriš o praktični izvedbi marksove misli v družbeno-politično gibanje in državno ureditev ali o njegovi filozofiji (oz. ideologiji za tiste, ki ga ne marate x:px ). Če nisi prebral Kapitala in še enkaj njegovih del lahko govoriš samo o prvem primeru.

Drugič, ko častiš Kapitalizem je pomembno vprašanje ali si lahko sebe predstavljaš kot otroka za tekočim trakom v neki blatni azijski kapitalistični proizvodnji z edino perspektivo pričakovane življenske dobe izmozganih parih deset let za dnevne drobtinice. Na koncu "crkneš čisto sam".

Če velja v prvem prvo in je v drugi odločni NE, potem vidiš reko le z enega brega in je očitno, da si Kapitalist x:Dx

Sicer pa odpri svojo temo, ker s komunajzarji strašiš že skor povsod :palec:

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Drugič, ko častiš Kapitalizem je pomembno vprašanje ali si lahko sebe predstavljaš kot otroka za tekočim trakom v neki blatni azijski kapitalistični proizvodnji z edino perspektivo pričakovane življenske dobe izmozganih parih deset let za dnevne drobtinice. Na koncu "crkneš čisto sam".

Dvomim, da zmore kaj takega. Kapitalizem je vendar pravičen, dober, najodličnejši sistem! xrolleyesx

Sicer pa odpri svojo temo, ker s komunajzarji strašiš že skor povsod :palec:

xyesx

Dobro povedano Nimbus :palec:

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

Ja če smatraš edino veselje v življenju grickanje čipsa in lokanje kokakole pred TV-jem... potem definitivno živijo v raju, vse je odvisno kakšne cilje si postaviš....

V komunizmu pa večina ljudi niti čipsa pa kokakole ni imela.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Joj, pa ni to point -> to mate pac cerkveniki, Živc na komunizem...Point je v tem, da oba sistema smrdita do neba, ker oba furata ( je fural ) svoj ekstrem, blaginja bi bila mesanica obeh. Komunizem bi bil primeren naprimer iz socialnega vidika, ker revščine v Jugi praktično ni bilo ( čeprav ni blo čipsa ), kapitalizem ima pa demokracijo, odprt gospodarski sistem, pretok denarja vendar pa prepogosto zanemarja obcega cloveka na račun zaslužka. Seveda se mi lahko sedaj s svojimi kompleksi obesate na vsak detajel, ampak TO NI POINT! x;)x

Pa se to morte vedet, da smo imeli mehki komunizem in s pridihom kapitalizma bi meli super sistem, kjer bi lahko med drugim jedli tud čips in kokice v Koloseju -> brez strahu pred Partijo :inocent:

Brez podpisa

Joj, pa ni to point -> to mate pac cerkveniki, Živc na komunizem...Point je v tem, da oba sistema smrdita do neba, ker oba furata ( je fural ) svoj ekstrem, blaginja bi bila mesanica obeh. Komunizem bi bil primeren naprimer iz socialnega vidika, ker revščine v Jugi praktično ni bilo ( čeprav ni blo čipsa ), kapitalizem ima pa demokracijo, odprt gospodarski sistem, pretok denarja vendar pa prepogosto zanemarja obcega cloveka na račun zaslužka. Seveda se mi lahko sedaj s svojimi kompleksi obesate na vsak detajel, ampak TO NI POINT! x;)x

Pa se to morte vedet, da smo imeli mehki komunizem in s pridihom kapitalizma bi meli super sistem, kjer bi lahko med drugim jedli tud čips in kokice v Koloseju -> brez strahu pred Partijo :inocent:

Ja saj s tisto frazo sem hotel povedat, da so vsi izmi isti..... samo zgleda, da .... ah sej je vseeno...

Kar se tiče Čipsa in kokakole... oba sta jako nezdrava... mislim, da bi otroci in odrasli morali uživat več sadja.....

Čipsa blo kolk češ, še Smoki je bil, namest kokakole bla pa cokta x:px x:Dx

Oki, za smoki ne bom trdil, da je zdrav, ker ni... sej veste tisto prežgano olje itd... sam cocta (pijača naše mladosti), je pa definitivno bolj zdrava od kokakole... ker je not šipek za katerega pa vsi vemo, da ima precej dosti C vitamina, in C vitamin je že po defoltu koristen kajne.... x;)x

P.S.: glede na to kam nas je pripeljala diskusija, bi se morali preselit v temo zdrava prehrana....

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...