Alan_New 14. september 2006 Avtor Prijavi Deli 14. september 2006 Sicer ste me z zdravo prehrano spomnili na še eno zanimivo lastnost krščanstva. Namreč na nek tip nekrofilstva: pri vsaki maši verniki vdano žrejo (mrtvo) Jezusovo telo. OK, res je zgolj simbolično, a hvala lepa za tako simboliko, ki spominja na Romerotove zombije. In ko pomislim, da sem tudi jaz nekoč to počel... mi je kar slabo. :xx!: Religija ljubezni: kjer verniki ponižno žrejo svojega odrešitelja. Blazno ljubeče. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 14. september 2006 Prijavi Deli 14. september 2006 in zakaj je treba tak cirkus pelat okol "izstopa"?spokite se ven pa mir zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 14. september 2006 Prijavi Deli 14. september 2006 Sicer ste me z zdravo prehrano spomnili na še eno zanimivo lastnost krščanstva. Namreč na nek tip nekrofilstva: pri vsaki maši verniki vdano žrejo (mrtvo) Jezusovo telo. OK, res je zgolj simbolično, a hvala lepa za tako simboliko, ki spominja na Romerotove zombije. In ko pomislim, da sem tudi jaz nekoč to počel... mi je kar slabo. :xx!: Religija ljubezni: kjer verniki ponižno žrejo svojega odrešitelja. Blazno ljubeče. Na zdej smo pa res pretiraval sez hrano... Alan mislem si šel pa malo predaleč.... sej ne rečem uni piškotki so res bolj švoh okusa... (za moj okus, bi bilo bolje, da bi bili preliti s čokolado) samo, da jih enačiš s kristusovim telesom... je pa mal huda... na koncu boš šel tako daleč, da boš duhovnike obtožil vampirstva ker pijejo uno rdeče vino in zrven omenjajo kristusovo kri....Lej neki se je treba zavedat res so sitni uni k skoz težijo in silijo ljudi , da hodijo v cerkev in da se pridružijo cerkvi in tako, samo prav tako ali pa še bolj so pa sitni uni, ki so proti.... Demokracija ni da nekoga nekam ali iz nečesa siliš, demokracija je to, da vsak počne tisto kar mu paše in pri tem ne ogroža, ne posega v pravice drugih... In tistim, ki si želijo hodit v cerkve in želijo molit, jim je potrebno to omogočit in spoštovat njihovo odločitev, prav tako kot tistim, ki jim pač to ni blizu in ne želijo hodit k maši.... in zakaj je treba tak cirkus pelat okol "izstopa"?spokite se ven pa mir zlomk...tralala jap... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 14. september 2006 Avtor Prijavi Deli 14. september 2006 Na zdej smo pa res pretiraval sez hrano... Alan mislem si šel pa malo predaleč.... sej ne rečem uni piškotki so res bolj švoh okusa... (za moj okus, bi bilo bolje, da bi bili preliti s čokolado) samo, da jih enačiš s kristusovim telesom... je pa mal huda... na koncu boš šel tako daleč, da boš duhovnike obtožil vampirstva ker pijejo uno rdeče vino in zrven omenjajo kristusovo kri....Lej neki se je treba zavedat res so sitni uni k skoz težijo in silijo ljudi , da hodijo v cerkev in da se pridružijo cerkvi in tako, samo prav tako ali pa še bolj so pa sitni uni, ki so proti.... Demokracija ni da nekoga nekam ali iz nečesa siliš, demokracija je to, da vsak počne tisto kar mu paše in pri tem ne ogroža, ne posega v pravice drugih... In tistim, ki si želijo hodit v cerkve in želijo molit, jim je potrebno to omogočit in spoštovat njihovo odločitev, prav tako kot tistim, ki jim pač to ni blizu in ne želijo hodit k maši....Saj sem napisal, da je na simbolni ravni. In ne enačim jaz hostije s Jezusovim telesom, temveč to patologijo zganjajo župniki pri vsaki maši. In nekoč sem žal nasedal tej noriji. V glavnem, res se ne sme siliti nikogar, pa vendar deluje sama RKC na totalno nedemokratičnih osnovah (ali pa, po drugi strani, prav na demokratičnih). Po njihovem nihče, ki je bil krščen, ne more zares zapustiti RKC. Kakšna demokracija pa je ta trditev?! Od kje si jemljejo pravico, da na takšen način kratijo človekove pravice tistim, ki hočejo ven? Ta način ni v redu in je naravnan proti življenju. Kar se mene tiče, sem zunaj, pa naj trdijo karkoli hočejo in me poskušajo ustrahovati s fiktivnim neizbrisljivim znamenjem krstom. Zavest počisti vse te uroke. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 14. september 2006 Prijavi Deli 14. september 2006 Saj sem napisal, da je na simbolni ravni. In ne enačim jaz hostije s Jezusovim telesom, temveč to patologijo zganjajo župniki pri vsaki maši. In nekoč sem žal nasedal tej noriji. V glavnem, res se ne sme siliti nikogar, pa vendar deluje sama RKC na totalno nedemokratičnih osnovah (ali pa, po drugi strani, prav na demokratičnih). Po njihovem nihče, ki je bil krščen, ne more zares zapustiti RKC. Kakšna demokracija pa je ta trditev?! Od kje si jemljejo pravico, da na takšen način kratijo človekove pravice tistim, ki hočejo ven? Ta način ni v redu in je naravnan proti življenju. Kar se mene tiče, sem zunaj, pa naj trdijo karkoli hočejo in me poskušajo ustrahovati s fiktivnim neizbrisljivim znamenjem krstom. Zavest počisti vse te uroke. pri takem tvojem klamfanju, si she tisti, ki razmishljajo o izstopu premislijo...hvala bogu... zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 14. september 2006 Avtor Prijavi Deli 14. september 2006 Kar tolaži se, aakhut. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 14. september 2006 Prijavi Deli 14. september 2006 Saj sem napisal, da je na simbolni ravni. In ne enačim jaz hostije s Jezusovim telesom, temveč to patologijo zganjajo župniki pri vsaki maši. In nekoč sem žal nasedal tej noriji. V glavnem, res se ne sme siliti nikogar, pa vendar deluje sama RKC na totalno nedemokratičnih osnovah (ali pa, po drugi strani, prav na demokratičnih). Po njihovem nihče, ki je bil krščen, ne more zares zapustiti RKC. Kakšna demokracija pa je ta trditev?! Od kje si jemljejo pravico, da na takšen način kratijo človekove pravice tistim, ki hočejo ven? Ta način ni v redu in je naravnan proti življenju. Kar se mene tiče, sem zunaj, pa naj trdijo karkoli hočejo in me poskušajo ustrahovati s fiktivnim neizbrisljivim znamenjem krstom. Zavest počisti vse te uroke. Delovanje RKC ne sme biti opravičilo za tvoja dejanja.... vsak naj sam pri sebi razčisti o svojih delovanjih...Kar se tiče krsta se strinjam, vendar tu ni krivda na strani RKC, krivda je na starših, ki dojenčka krstijo, ne da bi otroka vprašali ali želi pristopiti k neki veri, ali ne... Torej starši morajo pri sebi razmislit o tem, kajne..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sasha3 14. september 2006 Prijavi Deli 14. september 2006 ta urok sem predelal oz. ga predelujem sproti, če se še kdaj pojavi. Oj, kako prepoznavaš urok? Zelo zanimivo tole, kar pišeš. Namreč, potrjuje to, kar sem nekoč zasledila Veljaven Katekizem katoliške cerkve (slov. izdaja): - po krstu se osvobodimo greha in se prerodimo v božje otroke; - postanemo udje Kristusa in se včlanimo v Cerkev ter postanemo deležni pri njenem poslanstvu (str. 331) - ker zakrament krsta pomeni osvoboditev od greha in njegovega začetnika, hudobnega duha, se izreče nad kandidatomeksorcizem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(str. 336) - krst ne očisti človeka le vseh grehov, marveč tudi napravi iz novokrščenca novo stvar (str. 341) - ko je krščenec postal ud Cerkve, ne pripada več sam sebi, temveč tistemu, ki je umrl in vstal za nas. Od tedaj naprejje poklican k temu, da se podreja drugim, da jim služi v občestvu Cerkve, da je cerkvenim predstojnikom poslušen ter jih ubogain da jih upošteva s spoštovanjem in ljubeznijo (str. 342 in 343) - kakor je krst za krščenca vir odgovornosti in dolžnosti, tako mu daje tudi pravice v Cerkvi... (str. 343); - tisti, ki so s krstom "prerojeni v božje otroke, (so) dolžni pred ljudmi izpovedovati vero, ki so jo po Cerkvi prejeli odBoga, in se udeleževati apostolske ter misijonske dejavnosti božjega ljudstva (str. 343) - krst vtisne v dušo neizbrisno duhovno znamenje, pečat, ki posveti krščenca za bogočastje krščanske cerkve (str. 345). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 15. september 2006 Avtor Prijavi Deli 15. september 2006 Oj, kako prepoznavaš urok?Ko vidim v sebi, v svojem nezavednem programe, po katerih sem se obnašal oz. po katerih se občasno še obnašam. Kakor razumem deluje urok krščanskega krsta, pa tudi ostalih inciacij v druge vere, sekte, politične stranke/gibanja, ipd., tako: z obredom se ustvari nekako vzdušje vzišenosti, da se zdaj s tem počne nekaj zelo velikega in pomembnega, kar bo za vedno spremenilo življenje iniciranca. V krščanstvu starše in kasneje otroke začnejo programirati s tistimi zadevami, ki si jih zgoraj naštela, zraven pa ustvarjajo občutek krivde, kar je res uporaben manipulacijski trik, ker deluje zelo močno. Sam se to doživljal, ko sem se izpisoval. Program v moji notranjosti mi je skozi šepetal, da sem izdajalec, krivda je udarjala z vso močjo; če se ne bi zavedal in to z izdihi spuščal iz sebe, bi se še trest začel od strahu. No, taki prijemi so v večji in/ali manjši meri tudi pri drugih verah, političnih stranka ipd. Vcepijo ti kao neko pripadnost, naložijo v možgane prepričanja (katekizem), ki se ga moraš držati, če ne sledi takšna ali drugačna kazen, nekaj pogojevanja in si noter. Namreč, potrjuje to, kar sem nekoč zasledilaČe si upamo gledati, prej ali slej vidimo, kaj je res in kaj ni kljub vsem plastem laži. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 15. september 2006 Avtor Prijavi Deli 15. september 2006 Delovanje RKC ne sme biti opravičilo za tvoja dejanja.... vsak naj sam pri sebi razčisti o svojih delovanjih...Kar se tiče krsta se strinjam, vendar tu ni krivda na strani RKC, krivda je na starših, ki dojenčka krstijo, ne da bi otroka vprašali ali želi pristopiti k neki veri, ali ne... Torej starši morajo pri sebi razmislit o tem, kajne.....Saj ni. In pri sebi imam razčiščeno, zakaj kaj počnem. Kako ni krivda oz. raje odgovornost na strani RKC? Res, ni samo na njej, je tudi na starših, kot si povedal. A ta odgovornost je najprej pri RKC, ker uči takšne laži, da je krst neizbrisljivo znamenje, zaradi katerega kao ne moreš ven. Seveda pa morajo starši zelo razmisliti, če že hočejo otroka žrtvovati katerikoli veri. Ampak to je neodgovorno in nasilno do otroka. Naj zraste, spozna zadeve in se potem odloči, če že hoče v kakšno vero. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sasha3 15. september 2006 Prijavi Deli 15. september 2006 Sam se to doživljal, ko sem se izpisoval. Program v moji notranjosti mi je skozi šepetal, da sem izdajalec, krivda je udarjala z vso močjo; če se ne bi zavedal in to z izdihi spuščal iz sebe, bi se še trest začel od strahu. Ej, ful si predstavljam, kar praviš! Mislim, da se nekaj podobnega dogaja, ko se osamosvajamo od starševskih zapovedi in prepovedi... v bistvu, verjamem, da bolj, ko so nas starši zlorabljali (občutki krivde, nasilje, izolacija itd) - podobno kot to počne sistem v Cerkvi... težje je izstopiti... Gre pa za podoben proces čiščenja vzorcev, celo urokov... Čestitam ti, res! Si odrasel od tega sistema. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 15. september 2006 Prijavi Deli 15. september 2006 obchasno mi gre; ko tole berem; na bruhanje.... :xx!: :xx!: :xx!: "duhovnjaki" s toooolikooooo sovrashtva zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sasha3 15. september 2006 Prijavi Deli 15. september 2006 obchasno mi gre; ko tole berem; na bruhanje.... :xx!: :xx!: :xx!: "duhovnjaki" s toooolikooooo sovrashtva zlomk....tralala z bruhanjem se tudi očistiš.... kar daj.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 15. september 2006 Prijavi Deli 15. september 2006 Aakhut, probej zaziveti neodvisno od katere koli religije ali verovanja z verovanjem zgolj v svoje bistvo, ki je vezano na nekaj kar ne razumes in ne poznas ravno dobro, ravno zaradi svoje majhnosti perke Celoti -> in ker si clovek in ker cloveska podzavest bolj ali manj deluje po ustaljenih vzorcih ( vsi dozivljamo podobne stvari ) , bi verjetno dozivljala podobno ob poslavljanju od Cerkve in krščanstva kot alan new -> tako pac delujemo in zato alana popolnom razumem. Jeza je pac nekaj za kar sam menim, da nazadnje zapusti cloveka, da jeza in pa strah -> vse drugo je lazje od teh dveh stvari, tako da raje razmisljaj o svojem sovrastvu, ga je prav tako zaznati, pa ce se se tako trudis ga skrivati Pa ne da sem sam kaj boljsi, se slabsi P.S; mogoce kaksen komentar na izjavo nasega Papeza Benedika in reakcijo, ki jo je povzrocil po svet Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 16. september 2006 Avtor Prijavi Deli 16. september 2006 ... cloveska podzavest bolj ali manj deluje po ustaljenih vzorcih ( vsi dozivljamo podobne stvari )To je večini ljudi zelo težko ali celo nemogoče sprejeti, ker se njihov ego takoj počuti ogrožen: "Jaz sem vendar edinstven in neponovljiv!" mogoce kaksen komentar na izjavo nasega Papeza Benedika in reakcijo, ki jo je povzrocil po svet Mah, Benedictus po nepotrebnem drka muslimane. Oboji so pač globoko v svojem prepričanju in zablodah, hkrati pa nekaj momljajo o dialogu med verstvi. Tega dialoga ne more biti, dokler se verstva razglašajo za edina od Boga poslana, edina pravilna, ipd. Medverski dialog je metanje peska v oči ljudem. Islam je prav tako kot krščanstvo religija za katero je čas, da izgine z obličja Zemlje, da končno zaživi človek in ne prazne ideje, dogme, itd. V kršenju človekovih pravic pa je daleč nad krščanstvom. :xx!: Vsaka vera je usojena na propad, tako krščanstvo kot islam,.... Vse je samo vprašanje časa.Popolnoma res. Ker vera je umski konstrukt, ta pa ne more biti večen. Zakoni življenja pa so večni in v osnovi, kolikor sem spoznal do sedaj, nespremenljivi. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 16. september 2006 Prijavi Deli 16. september 2006 Popolnoma res. Ker vera je umski konstrukt, ta pa ne more biti večen. Zakoni življenja pa so večni in v osnovi, kolikor sem spoznal do sedaj, nespremenljivi.vera je samo slaba interpretacija resnice....mogoče niti ne slaba...ampak nepopolna interpretacije resnice...in problem vsake vere je...da se razglaša za najpopolnejšo med vsemi ostalimi...in seveda brani svojo popolnost....v svoji nepopolnosti...občutki verovanja v vseh verstvih so pa itak isti....v končni fazi smo vedno vsi ljudje z istimi občutki ki živimo po enem in edinem zakonu...življenja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 16. september 2006 Prijavi Deli 16. september 2006 pri takem tvojem klamfanju, si she tisti, ki razmishljajo o izstopu premislijo... Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 16. september 2006 Prijavi Deli 16. september 2006 Popolnoma res. Ker vera je umski konstrukt, ta pa ne more biti večen. Zakoni življenja pa so večni in v osnovi, kolikor sem spoznal do sedaj, nespremenljivi.Sem našu odličen komentar Emanuela Swedenborga (žal v hrvaščini ) Tamo gdje nema ljubavi prema bližnjem tamo nema ni vjere 36. Sada moram nešto reći u svezi ovog/slijedećeg, da vjere nema ako nema ljubavi prema bližnjem/milosrdnosti Pretpostavlja se da vjera postoji, tako dugo dok čovjek vjeruje u doktrinalne stvari crkve tako da je ima u onih koji vjeruju. Ali sâmo vjerovanje nije vjera, već htjenje i činjenje onog u što se vjeruje, to je vjera Kada čovjek samo vjeruje u doktrinalne stvari crkve , onda te stvari nisu u čovjekovom životu, već jedino u njegovoj memoriji , i stoga u mislima njegovog prirodnog čovjeka; niti one ulaze u njegov život, prije nego li uđu u njegovu volju, i stoga u njegova djela/akcije onda po prvi puta vjera postoji u čovjekovu duhu. Jer čovjekov duh, čiji je život njegov stvarni život, je formiran od/pomoću njegove volje, a njegovim razmišljanjem jedino u onoj mjeri u kojoj to razmišljanje proizlazi iz njegove volje. Čovjekova memorija, i misao koja od tamo proizlazi, je samo ulaz kroz kojeg se vrši upoznavanje/predstavljanje. [2] Bilo da kažete volja, ili ljubav, to je isto , pošto svatko želi ono što voli, i voli ono što želi. Volja je ono što prima ljubav, a intelekt, čija funkcija je razmišljanje, je ono što prima vjeru Čovjek može znati, misliti, i razumjeti mnoge stvari, ali one koje se ne slažu sa njegovom voljom ili ljubavlju, on odbacuje od sebe čim je ostavljen sam sebi da bi meditirao o njima iz svoje vlastite volje ili ljubavi. Prema tome, on ih također odbacuje nakon života u tijelu, kada živi kao duh, jer u čovjekovu duhu ostaje samo ono što je ušlo u njegovu volju ili ljubav, kao što je bilo rečeno gore. Na sve druge stvari on nakon smrti gleda kao nešto strano, što izbacuje kroz vrata, i tretira sa averzijom, pošto nisu od njegove ljubavi. [3] Ali druga je stvar kada/ako čovjek ne samo da vjeruje u doktrinalne stvari crkve koje su iz Riječi, već ih uistinu i želi, i čini, pošto on onda ima istinsku/stvarnu vjeru. Vjera je osjećaj za istinu koji proizlazi iz želje za istinom zato što je istina, pošto je to istinski duhovni element u čovjeku. Taj osjećaj je jako daleko od prirodnog osjećaja, koji se sastoji od želje za istinom, ali ne zbog istine, već zbog vlastite slave, ugleda i zarade. Istina sagledana odvojeno od takvih stvari je duhovna, pošto je u svojoj suštini Božanska. Prema tome, željeti istinu zato što je istina, je isto što i priznati i voljeti Božanstvo. Te dvije stvari su tako usko povezane da ih se na nebu gleda/smatra za jedno, jer Božansko koje proizlazi iz Gospodina u nebu je Božanska istina, kao što se može vidjeti u djelu 'Raj i Pakao' (128-132); a oni koji ju primaju i čine dijelom svog života su anđeli nebeski Ove stvari su rečene sa ciljem da bi se znalo (= da bi se objavilo) slijedeće, vjera nije samo vjerovati, već također i željeti i činiti, prema tome, tamo gdje nema ljubavi prema bližnjem/milosrdnosti tamo nema ni vjere. Ljubav prema bližnjem/milosrdnost ili ljubav je željeti i činiti. 37. U današnje vrijeme je vjera u crkvi tako rijetka da se jedva može reći kako postoji. To je postalo jasno/očigledno iz ispitivanja/istraživanja mnogih ljudi, i učenih i prostih, koji su nakon smrti kao duhovi bili ispitani/istraženi da bi se uvidjelo kakva je na svijetu bila njihova vjera. Pronađeno je da je svatko od njih pretpostavljao da se vjera sastoji jednostavno od vjerovanja, i od toga da čovjek sebe uvjeri da je to tako. Bolje obrazovani među njima su pretpostavljali da se vjera sastoji u povjerenju i u sigurnosti da su spašeni Gospodinovom pasijom i Njegovim posredovanjem. Jedva da je neki od njih znao da nema vjere, ako nema milosrdnosti/djela ljubavi prema bližnjem, ili ljubavi. U stvari, oni nisu znali ni što je ljubav prema bližnjem, niti su poznavali razliku između razmišljanja i htjenja. Većina je okrenula leđa ljubavi prema bližnjem govoreći kako ljubav prema bližnjem/milosrdnost ne proizvodi/postiže/afektira ništa, već jedino vjera. Kada im je bilo rečeno da su ljubav prema bližnjem i vjera jedno, poput volje i razumijevanja/intelekta, i da ljubav prema bližnjem ima svoje sjedište u volji, a vjera u razumijevanju, i da bi odvojiti jedno od drugog bilo isto kao i odvojiti volju od razumijevanja, oni to nisu razumjeli. Otud mi je postalo očigledno/jasno da u današnje vrijeme jedva da postoji ikakve vjere. To im je bilo ukazano i u životu/praksi. Oni koji su bili u lažnom uvjerenju da imaju vjeru, su bili uvedeni u anđeosku zajednicu, gdje je postojala istinska vjera, i kada im je bila omogućena komunikacija sa tom zajednicom, oni su jasno (u)vidjeli da nemaju vjeru, štoviše, oni su to poslije toga priznali u prisutnosti mnogih ljudi. Ista stvar je također bila ukazana na druge načine onima koji su ispovjedali vjeru, i koji su mislili kako su (za života na zemlji) vjerovali, bez da su živjeli život vjere, što je ljubav prema bližnjem/milosrdnost. Svaki od njih je priznao da nije imao vjeru, pošto je život njegova duha bio lišen vjere, ali je izvan njegova života, dok su živjeli u prirodnom svijetu, ostala kao 'neka-misao-o-tome'. 38. Takvo je stanje u crkvi u današnje vrijeme, u njoj nema vjere pošto nema ljubavi prema bližnjem/milosrdnosti. A gdje nema ljubavi prema bližnjem/milosrdnosti, tamo nema ni duhovnog dobra, jer to dobro postoji jedino iz ljubavi prema bližnjem/milosrdnosti (ili 'jer ljubav prema bližnjem/milosrdnost je jedini izvor tog dobra'). Bilo mi je rečeno sa neba da neki ljudi ipak imaju dobra, ali to dobro se ne može nazvati duhovnim dobrom, već jedino prirodnim dobrom. To je zbog toga što su prave/stvarne Božanske istine u mraku/zamračene, a (jedino) Božanske istine uvode u ljubav prema bližnjem/milosrdnost naučavaju o njoj, i gledaju u nju kao u svoj kraj i svoju svrhu. Prema tome, ne može postojati ni jedan drugi način kako bi ljubav prema bližnjem došla u postojanje osim putem istina koje ju formiraju. Božanske istine iz kojih su izvedene doktrine crkava se zanimaju samo sa vjerom, na osnovu čega se nazivaju doktrine o vjeri, i ne gledaju u život. Istine koje jedino gledaju na vjeru a ne na život, ne mogu čovjeka učiniti duhovnim; jer sve dok su izvan života one su samo prirodne istine, o kojima čovjek zna i razmišlja kao i o drugim stvarima. Zato u današnje vrijeme nema duhovnog dobra, već jedino prirodnog dobra kod određenih ljudi. [2] Štoviše, svaka crkva je na početku duhovna, jer kreće/započinje sa ljubavlju prema bližnjem/milosrđem, ali u procesu vremena se ona okreće od ljubavi prema bližnjem/milosrđa prema vjeri, i onda od unutarnje crkve postaje izvanjska crkva. Kada postane izvanjska onda je njezin kraj, pošto ona onda sve postavlja u znanje, a ništa u život. Kako čovjek postaje iz-vanjski umjesto unutarnji, tako je proporcionalno u njemu zamračeno duhovno svjetlo, sve dok na kraju više ne vidi Božansku istinu iz same istine, tj. iz nebeskog svjetla jer Božanska istina je nebesko svjetlo, već jedino iz prirodnog svjetla koje je takve prirode, da kada je sâmo i ne osvjetljeno/popraćeno sa duhovnim svjetlom, vidi Božansku istinu kao da je u mraku, i nema drugog načina prepoznavanja/spoznavanja da li je istina osim putem njezinog propovijedanja od strane lidera, gdje je kao takva generalno primljena od onih koji slušaju. Otud proizlazi da njihova intelektualna sposobnost ne može biti ilustrirana/oslikana od strane Gospodina, jer u onoj mjeri u kojoj prirodno svjetlo sjaji u (čovjekovoj) intelektualnoj sposobnosti, u toj istoj mjeri je duhovno svjetlo zamračeno. Prirodno svjetlo sjaji u (čovjekovoj) intelektualnoj sposobnosti, kada su svjetovne, tjelesne, i zemaljske stvari više voljene od duhovnih, nebeskih i Božanskih stvari; u toj mjeri je čovjek također i iz-vanjski. E. Swedenborg 'Posljednji Sud i razoren Babilon – 36-38' Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sasha3 17. september 2006 Prijavi Deli 17. september 2006 Ni težko uganiti povprečenega IQ muslimana,... najbrž tm nekje k Forest Gump. Ne morem pomagati, ampak tudi jaz imam tako asociacijo... ker mi je nerazložljivo, kako lahko toliko ljudi, nahujskajo eden drugega, da reagirajo samo nagonsko... nič premišljosnosti, nič .... zdrave pameti...Tako mi delujejo, kot da so na ravni plemen, vraž, bojevnikov, moškega sistema... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 17. september 2006 Avtor Prijavi Deli 17. september 2006 ... v kapitalizmu ni izkoriščanja.Blaginja je največja v najbolj čistem kapitalizmu.Na detajle se obešaš kvečjemu ti, ki iščeš v kapitalizmu izjemne primere, ko nekdo ne uspe. Ti zmoreš razmišljati s svojo glavo ali znaš samo kot ovca ponavljati kapitalistične fraze?! Namreč nič ni tvojega, kar pišeš. Samo sistem "kopiraj-prilepi".Moralizirajoči ateisti so najhujši.Če med ateiste daješ tudi mene, se zelo motiš. Če pa so zate ateisti tisti, ki ne podpirajo krščanstva in RKC, je pa druga zgodba. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 17. september 2006 Avtor Prijavi Deli 17. september 2006 Ni težko uganiti povprečenega IQ muslimana,... najbrž tm nekje k Forest Gump.Ne žali Foresta Gumpa. Ne morem pomagati, ampak tudi jaz imam tako asociacijo... ker mi je nerazložljivo, kako lahko toliko ljudi, nahujskajo eden drugega, da reagirajo samo nagonsko... nič premišljosnosti, nič .... zdrave pameti...Tako mi delujejo, kot da so na ravni plemen, vraž, bojevnikov, moškega sistema...To je bolj ženski sistem kot pa moški. Kdo ve, kaj počenjo njihove ženske. Morda jim celo paše tak sistem, če pa so tiho in se ne upirajo stoletja. Tako kot ženske v krščanstvu. Moški se grejo neke kao duhovne ceremonije, ženske pa imajo vajeti v rokah. Pa malo morajo vsako toliko zaglumiti, kako so uboge in so jim kršene pravice. No ja, nivo pa je itak čredni. Žalostno. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 17. september 2006 Prijavi Deli 17. september 2006 Kdo je ze uvedu, "humano" crno roko, med drugo svetovno vojno? Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 18. september 2006 Prijavi Deli 18. september 2006 Kot običajno noter mešaš izjeme, ki s pravim kapitalizmom nimajo veze. Na Kitajskem še vedno vladajo komunisti, ki uvajajo sistem, za katerega so prepričani, da je kapitalizem, pa to ni.Na Kitajskem vladajo Komunisti Lahko jim rečeš tudi Marsovci, a je razlika Kar se gospodarstva tiče, na Kitajskem vlada KAPITAL x!x Kitajci bodo pokopali ZDA in Evropo ter ves ostali "zahodni, napredni, humani" svet z njihovim lastnim orožjem. Ker smo mi predolgo tako razmišljali kot zdaj razmišljaš prav ti.Vse se vrača, vse se plača Kapitalizem brez svobode ne more obstajati. V kapitalizmu ima vsak možnost uspeti. Vsak ima možnost postati lastnik podjetja. Bistvo svobode je izbira. Zdej pa tuhti Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 18. september 2006 Avtor Prijavi Deli 18. september 2006 Sej se, samo taka ženska najverjetneje ne dočaka novega dne. Ogromno zgodb je slišati, da ženska zapusti islam, vendar če jo najdejo, spet najverjetneje ne dočaka novega dne, še več zgodb je takih, ko takim ženskam grozijo in se morajo celo življenje skrivati,.... tista ženska, ki se v islamu rodi islama ne more več zapustiti, to je proti islamu, pač ni demokracije. Pred nekaj časa je en tak umor iz časti odmeval v Nemčiji, ker se mlada ženska ni hotela pokaravat islamu (pa je bila rojena in živela celo življenje v Nemčiji). In če se je to zgodilo v Nemčiji, ki je demokratična, kako mora biti šele drugje. Da ne omenim, da se moški lahko poroči s tujko, hočem reči nemuslimanko. V demokraciji je tudi nedemokracija dovoljena.He he, bi lahko odprli novo temo "Izstop iz Islama". A verjetno ne bi bilo niti enega primera, ki bi preživel kaj takega, glede na to, kako "ljubeča" je ta "religija" do svojih vernikov. Demokracija, nedemokracija... V bistvu gre za demonokracijo. No ja, saj vem, da te zadeve niso smešne... Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sasha3 18. september 2006 Prijavi Deli 18. september 2006 To je bolj ženski sistem kot pa moški. Kdo ve, kaj počenjo njihove ženske. Morda jim celo paše tak sistem, če pa so tiho in se ne upirajo stoletja. Tako kot ženske v krščanstvu. Moški se grejo neke kao duhovne ceremonije, ženske pa imajo vajeti v rokah. Pa malo morajo vsako toliko zaglumiti, kako so uboge in so jim kršene pravice. No ja, nivo pa je itak čredni. Žalostno. Hm.... "jin" sistem - ko brezglavo in nagonsko NErazmišljajo... akcija je pa moška - boj, demonstracije, reagiranje...Se pa tudi jaz sprašujem, kaj sploh počnejo te ženske... podpihujejo verjetno to, ja, da so oni žrtve... Joj, kar alergijo dobim ob takih vzorcih delovanja. . Pred nekaj časa je en tak umor iz časti odmeval v Nemčiji, ker se mlada ženska ni hotela pokaravat islamu (pa je bila rojena in živela celo življenje v Nemčiji). Še ni en mesec, ko je v Italiji lastna familija ubila hčerko, ker ni bila poslušna muslimanka, saj je imela fanta, se oblačila kot njeni vrstniki... in so pač naredili družinski proces, da si zasluži smrt. In so jo odstranili. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.