Skoči na vsebino

Izstop iz Katoliške Cerkve

Alan_New

Recommended Posts

Še ni en mesec, ko je v Italiji lastna familija ubila hčerko, ker ni bila poslušna muslimanka, saj je imela fanta, se oblačila kot njeni vrstniki... in so pač naredili družinski proces, da si zasluži smrt. In so jo odstranili.

Če je bil Mohamed med velikimi duhovnimi voditelji, bi imel precej dela s to družino - kot večini muslimanov tudi tem od lastne vere ni jasna niti ena črka..... :vragec:

Tista 'čast' itak ni drugega kot napihnjen ego.

Vse religije so lahko dvorezen meč - in ponavadi je tista ta slabša stran uporabljena....

Rek enega francoskega pisatelja - Pogosto uporabimo religijo zato, da si iztaknemo oči.......taki primerki kot je ta družina so resnično slepi!

Oz. kot je dejal nekdo, ki se ga ne morem spomniti - ljudje in narodi bodo ravnali razumno šele, ko bodo izčrpane vse druge možnosti.... :eek:

cosmic dancer
Deli na socialnih omrežjih

Na Kitajskem vladajo Komunisti x?x Lahko jim rečeš tudi Marsovci, a je razlika x?x Kar se gospodarstva tiče, na Kitajskem vlada KAPITAL x!x Kitajci bodo pokopali ZDA in Evropo ter ves ostali "zahodni, napredni, humani" svet z njihovim lastnim orožjem. Ker smo mi predolgo tako razmišljali kot zdaj razmišljaš prav ti.

Vse se vrača, vse se plača x;)x

Bistvo svobode je izbira. Zdej pa tuhti xrolleyesx

Mene sicer lastnina ne moti kej preveč, je pa en problemček, zagledaš lepo jezero, zagledaš potoček, drži te, da bi si namočil, ohladil noge, pa je kar naenkrat tam rampa in piše "STOP private property ..." in adijo užitki... saj vem kaj boste rekli, pa idi pa si te kupi svojo parcelo ob totem potočku, sam keč je v tem, da za enkrat letno namočit noge ravno gre kupovat vse zemlje tam okoli, kajne... :vragec: x;)x

Jaz se nisem nič zakvačkal, samo ti nimaš več argumentov.

Tega ni treba, kajti lahko analiziramo tudi preteklost kapitalizma in komunizma. Kapitalizem je zmagal na celi črti.

Fraza seveda ni zadela žebljice na glavico, ker v kapitalizmu ni izkoriščanja.

Ja to je pa tudi res, kako naj sploh še imam kak argument, ti stojiš na svojem bregu in tam boš tudi ostal...

Hja analizirati preteklost nekih sistemov... to je dokaj teoretsko, jaz želim analizirat to kar doživljam, pa tudi je vprašanje kakšen kapitalizem se bo razvil pri nas... najbrž dokaj specifičen, kot se je tudi komunizem razvil pri nas v dokaj specifično smer, kajne.... zato še zmeraj ostanem pri tem... se vidiva čez 30 let, hehehehe....

Ja no, če ti ne vidiš izkoriščanja, še ni nujno, da ga ni, jaz ga v komunističnem sistemu tudi nisem kaj dosti zaznal, če odštejemo ono, ko so se razni funkcijonarji pasli na naših žuljih... samo tudi zdaj se... samo drugače se imenujejo, kajne... x;)x

Še ni en mesec, ko je v Italiji lastna familija ubila hčerko, ker ni bila poslušna muslimanka, saj je imela fanta, se oblačila kot njeni vrstniki... in so pač naredili družinski proces, da si zasluži smrt. In so jo odstranili.

In to je treba spoštovati, kajne? Grr... to današnje pristajanje na vse mogoče samo da je kao mir... Kao neko spoštovanje drugačnosti. Hinavščina bolj kot drugo... :vragec:

Religije so v samih njihovih t.i. svetih spisih in v osnovi nasilne, ker se oglašajo za edine prave od Boga dane in vse druge so lažne. Ne morete biti miru, če je tako osnovno učenje. Lahko potem flancajo še toliko o ljubezni, sprejemanju. :xx!:

Lahko pa kot protiutež povem primer prijateljice, s katero sva bila nekaj časa skupaj. Je muslimanka, ki se tudi upira ortodoksnosti v svoji družini. No, je niso ubili, a na miru je tudi pustijo in jo skozi nekaj brezveze drkajo, ker pač ne spoštuje neumnosti. Upam zanjo, da čimprej spizdi proč od take primitivnosti.

Kaj takega pa ze dolgo ne http://www.drogart.org/forum/style_emoticons/drogart/umruodsmeha.gif

Res. Še vedno se sprašujem, ali ta revež res tako misli in verjame v kapitalizem, ali pa nas uspešno drka v glavo. x:Dx

Possible—but highly unlikely.

Religije so v samih njihovih t.i. svetih spisih in v osnovi nasilne, ker se oglašajo za edine prave od Boga dane in vse druge so lažne. Ne morete biti miru, če je tako osnovno učenje. Lahko potem flancajo še toliko o ljubezni, sprejemanju. :xx!:

Ti vidiš samo drugo skrajnost. Religija lahko pomaga človeku in osebno verjamem, da je bila zato tudi ustvarjena (katerakoli že.) Ampak kot že omenjeno, da se jo uporabit tudi za vsa možna grozodejstva - tu ni treba posebej omenjati islama in krščanstva....

(fraze 'naša religija je edino prava' res ne razumem, ampak če to odmisliš, kje je problem?) x:)x

Drugače pa na je primer budizem ena redkih nenasilnih filozofij/religij (kakor jo pač kdo pojmuje.)

Pa kitajski taoizem tudi. Verjetno bi se našlo še kaj. Če obstaja sovražnik na tem svetu, je to v nas samih - naše lastne slabe lastnosti in nagnjenja. In proti tem se je treba boriti. Ne pa proti drugim živim bitjem, vključno s človekom, ki imajo ravno tako pravico do lastnih mnenj, nazorov in misli - in končno tudi pravico, da se sami odločijo, ali bodo delali na tem, da notranje sovražnike premagajo ali ne... x:)x

cosmic dancer

Budizem v bistvu niti ne štejem med religije, ker gre za sistem tehnik duhovne/življenjske rasti tukaj in zdaj na Zemlji.

Ampak kako bodo nauki, kot so npr. da so pogani krivoverci in samo kristjani pravoverni ali pa da so krivoverci nemuslimani v islamu itd. kaj pomagal človeku? Take stvari jim pišejo v "svetih" knjigah. Kako so lahko take obsodbe in trditve dobre in kaj je njihov resnični namen? xnckrivx

Razlikovanje med religijo in spiritualnostjo. Religija je :xx!: , njeni predstavniki te na vsak način poskušajo uokviriti, njihova poglavitna skrb je politična in družbena moč... da ne omenjam, da znajo nekateri njihovi vrhovni predstavniki dajati tudi tako nedorasle izjave, kot trenutni generalni direktor RKC.

Človeku pomaga spiritualnost, ne religija...

Budizem pa ni religija, ni Boga kot Jahve, Bog ali Alah... je spoznanje resnic in pot nirvane, razsvetlenja. Priročnik življenja, če hočeš.

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Zakaj pa sta potem ponavadi skupaj, oz. zakaj se spiritualnost prodaja pod zaščito religije?

Budizem se pač smatra za religijo - je tukaj in zdaj. Sej tisto posmrtno življenje v raju v krščanstvu in islamu (in še kje) je tudi mišljeno še v tem življenju - po smrti zablod, izkrivljenosti in neznanja, oziroma, če hočeš, po smrti malega sebičnega jaza oz. ega x:)x

cosmic dancer

Ja, možno bi bilo tako kot praviš, kamikaze, a ko umre mali jaz, ego, postane za takega človeka posledično religija nepotrebna. Prosvetljeni ne pripadajo nobeni organizirani religiji. Take sami izločijo, ker so moteči.

Pa še primer globoko vernih ljudi:

Člani kenijske sekte v bunkerju zaradi konca sveta

Mauche (STA/AFP) - Kenijski privrženci verske sekte, ki je napovedala, da se bo 13. septembra začela jedrska vojna, s čimer bo konec sveta, so se 13. septembra skrili v bunkerje iz blata. Več deset članov sekte Jehovin dom s sedežem v ameriškem Teksasu se je v zaščitnih oblačilih, s plinskimi maskami in rokavicami skrili v bunkerje v bližini kenijske vasi Mauche 215 kilometrov severozahodno od Nairobija. Bunker so napolnili z zalogami moke, s katero se nameravajo hraniti leto dni, nato pa bodo prišli ven, ker naj bi do takrat vsi grešniki po njihovem verovanju izginili z obličja Zemlje.

Ja, možno bi bilo tako kot praviš, kamikaze, a ko umre mali jaz, ego, postane za takega človeka posledično religija nepotrebna. Prosvetljeni ne pripadajo nobeni organizirani religiji. Take sami izločijo, ker so moteči.

Pa še primer globoko vernih ljudi:

Člani kenijske sekte v bunkerju zaradi konca sveta

Mauche (STA/AFP) - Kenijski privrženci verske sekte, ki je napovedala, da se bo 13. septembra začela jedrska vojna, s čimer bo konec sveta, so se 13. septembra skrili v bunkerje iz blata. Več deset članov sekte Jehovin dom s sedežem v ameriškem Teksasu se je v zaščitnih oblačilih, s plinskimi maskami in rokavicami skrili v bunkerje v bližini kenijske vasi Mauche 215 kilometrov severozahodno od Nairobija. Bunker so napolnili z zalogami moke, s katero se nameravajo hraniti leto dni, nato pa bodo prišli ven, ker naj bi do takrat vsi grešniki po njihovem verovanju izginili z obličja Zemlje.

Točno - ko umre ego, potem religije ni treba več. Religija je čoln za prečkanje oceana neznanja, če se izrazim po budistično (je pa to samo ena od primerjav) in ko prideš na drugi breg (razsvetljenje) čolna ne rabiš več - neumno bi bilo oklepati se ga. Taki se po moje izločijo sami, sej vidijo, da ne spadajo več v skupino iskalcev... x:)x

Sem pa že slišal oz. bral, da so bili nekateri razsvetljeni ljudje dokaj kruto umorjeni zato, ker so bili preprosto napoti t.i. 'religiji'!

Sekte pa niso verne, ampak slepo-verne.

Prvič, preveč so pod vplivom voditelja, in drugič, preveč dobesedno jemljejo besede svojih prerokov oz. ustanoviteljev religij. Pa smo spet pri tisti italijanski družini - poleg sebičnega ega je bilo tam gotovo prisotno dobesedno upoštevanje korana (nekaj ga poznam) - čeprav je ego tisti, ki je konec koncev vsega kriv. Pokazati se drugim vreden korana in dajati vtis zglednega muslimana - in ubit lastno hči (oz. sestro - kdor jo pač je).....slepota! :eek: xrolleyesx

cosmic dancer

Točno - ko umre ego, potem religije ni treba več. Religija je čoln za prečkanje oceana neznanja, če se izrazim po budistično (je pa to samo ena od primerjav) in ko prideš na drugi breg (razsvetljenje) čolna ne rabiš več - neumno bi bilo oklepati se ga. Taki se po moje izločijo sami, sej vidijo, da ne spadajo več v skupino iskalcev... x:)x

Sekte pa niso verne, ampak slepo-verne.

Prvič, preveč so pod vplivom voditelja, in drugič, preveč dobesedno jemljejo besede svojih prerokov oz. ustanoviteljev religij. Pa smo spet pri tisti italijanski družini - poleg sebičnega ega je bilo tam gotovo prisotno dobesedno upoštevanje korana (nekaj ga poznam) - čeprav je ego tisti, ki je konec koncev vsega kriv. Pokazati se drugim vreden korana in dajati vtis zglednega muslimana - in ubit lastno hči (oz. sestro - kdor jo pač je).....slepota! :eek: xrolleyesx

JA SAJ....pred 1000 leti zemlja še ni bila okrogla,,,,

To se pa motiš. Kitajska je preveč odvisna od izvoza.

Uff... zbit ko klada... jutri pa zgodaj vstat... pa se grem še malo ekonomije x:px . Če greš v NY boš videl polne kontejnerje Kitajske robe, ki dere na ameriško celino in prazne, ki se vračajo nazaj po nove hribe tekstila in ostale krame. Ponavadi je praksa, da se v tisto deželo nekaj nazaj uvaža, ampak ne pri Kitajcih. Slediš x?x Slediš x!x :palec:

Kitajci za svoje prodano blago prejemajo dolarje in ne huane, ampak kitajček t.j. kitajski izvoznik ne mora doma plačati sladko-kislo omako v dolarjih temveč v juanih, kar pomeni, da kitajska državna centralna banka z menjavo dolarjev v juane kopiči dolarje. V zadnjih parih desetih letih si jih je nabrala toliko, da bi lahko z njimi naredila posnetek Himalaje. Slediš x?x Slediš x!x Super :palec: Ti dolarji v kitajskih rokar pomenijo smrt za ameriko in busha right here, right now, če kitajčki tako hočejo. Zakaj x?x

Vrednost valute se določi s povpraševanjem in ponudbo dotične valute, v tem primeru dolarjev. Če bi kitajci poplavili trg z dolarji, bi bil dolar vreden manj kot skrivljen las na tvojem čelu, finančni in kapitalski trg bi se zlomil... chain reaction itd. bla bla bla. Zakaj tega Kitajci ne storijo x?x :eek: Zaradi tega, ker plačujejo z temi dolarčki surovino, katere najbolj lačni so... N A F T O x!x x!x x!x Zato so tudi amiji takoj začeli rožljati z orožjem, ko so v Iranu nameravali odpreti naftno borzo, kjer bi prodajali nafto v Evrih... kar bi pomenilo, da bi morali kitajčki narediti poplavo dolarjev, saj bi hoteli imeti evre za nakup nafte :eek: . Drugi razlog je ta, da bi to pahnilo svetovno gospodarstvo iz tečajev, kar bi bilo huje kot črni petek 1929... mnogo huje, posledice bičutili tudi Kitajci... seveda, ampak mogoče čakajo na boljšo priložnost zase. Kitajci imajo amije v mezinčku, stejtdipartmentova glavna skrb je pa kako bodo spravli tiste dolarje iz Kitajske in potem na raznih gospodarskih forumih cvilijo, da nočejo revalvirat juana x:Dx x:Dx x:Dx Kao, oni so pa taki pravičneži. Kitajci bodo amije z njihovim lastnim orožjem :vtz:

Svojo misel sem ti razložil in argumentiral... poskusi argumentirati svojo misel še ti x:px x;)x x8Dx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

DVA STA ZAMEŠALA TEBE,,,

no ja ona je mešala on pa porivou,,,

IN TE MAMO KLE,,, :xx!:

Nekateri ste zamešali Zemljo in galaksijo.

Budizem pa ni religija, ni Boga kot Jahve, Bog ali Alah... je spoznanje resnic in pot nirvane, razsvetlenja. Priročnik življenja, če hočeš.

Res je, nimbus, bistvena razlika med budizmom in ostalimi verami je, da budizem ni vera! Ceprav ljudje radi omenjajo in pristevajo budizem k veram.

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

Poglejte si ta link, produk kapitalisticnega Krščanstva -> only in USA?

Izkoriščanje in Sveta Vojna

P.S; poglejte videos in bo vse jasno

FAK :eek: pa ti so čist zaslepljeno zblojeni :xx!:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Poglejte si ta link, produk kapitalisticnega Krščanstva -> only in USA?

Izkoriščanje in Sveta Vojna

P.S; poglejte videos in bo vse jasno

Tam, ko reče "Excuse me but we have the thuth" se ne bi mogel več zadržati... me zanima, če bi mi nastavila drugo lice x:Dx x:Dx x:Dx

They make me sick :vragec:

KLIK KLIK

xrainbowx

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...