Skoči na vsebino

Izstop iz Katoliške Cerkve

Alan_New

Recommended Posts

Če ne prej, pa upam, da vas bo spodbudil k izstopu morebitni davek, kot je v Avstriji -- samo verniki plačujejo Cerkvi oz. svoji religiji, ne pa vsi državljani, kot pri nas! Zaenkrat ga ni videti nikjer, a upam, da nekoč bo.

Da smo si mal na jasnem. Vsi tudi plačujemo za islamsko skupnost. In vsi plačujemo za pravoslavno skupnost. In vsi plačujemo za budistično skupnost. In vsi plačujemo za protestantko skupnost, pa za Hare Krišno, pa za ......

Sorazmerno s številom vernikov glede na zadnji popis prebivalstva, sevede. Torej ni potreben noben izstop, zadošča opredelitev na popisu. Itak pa že država pobira dost davkov.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Deli na socialnih omrežjih

Ce verujes v Boga (kot si ga jaz rpedstavljam, ne glede na prostor in cas, v katerem zivim, torej ne nujno vezanega ravno na krscanski nauk kot tak, podan mi), imas protekcijo od Njega osebno... xyesx

xscratchx

In kakšno protekcijo misliš da imaš :?:

Joj, kako si razumevajoča :eek:

...

In kakšno protekcijo misliš da imaš...

a ne? x;)x x:Dx

ah kaj me zdaj zaslisujes kot uzaljena in ljubosumna ljubica, ki ne more razumeti, kaj dela narobe, da njen ljubimec eni drugi ljubici pa posveti svoj cajt, ukvarjanje in zascito.

'Mislim da imam'?

Pol se tud verniku rece vzviseno in zdolgocaseno: "torej kaksno vez MISLIS DA IMAS z Bogom?"

Vernik pac IMA zvezo z Bogom, jaz pa mam zascito.

zalostno da ti kot vernik nimas njegove zascite in mors nevernika po tem barat.

se pa strinjam - zakaj da glih krscanstvo? je pa tok bad? kje pa zvimo??

sicer se pa v imenu skor vseh ver ubija.

"Ljudje so pripravljeni za vero tudi ubijati, tako malo pa jih je pripravljenih ziveti po njenih nacelih."

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Da smo si mal na jasnem. Vsi tudi plačujemo za islamsko skupnost. In vsi plačujemo za pravoslavno skupnost. In vsi plačujemo za budistično skupnost. In vsi plačujemo za protestantko skupnost, pa za Hare Krišno, pa za ......

Sorazmerno s številom vernikov glede na zadnji popis prebivalstva, sevede. Torej ni potreben noben izstop, zadošča opredelitev na popisu. Itak pa že država pobira dost davkov.

No ja, saj fora je v vsi placujemo. In ce upostevamo, da je ( se mi zdi ) 70% prebivalstva opredeljenega kot krščanskega, pomeni da nas vecina placuje Cerkvene davke. Torej moje mnenje je vsakemu svoje = meni 0 :)

Brez podpisa

Aja :eek:

Narodi, ki so jih iztebili v imenu vere, dones častijo cerkev :eek:

Ampak, kako morejo častiti cerku, če so jih pa iztrebili v imenu vere xnckrivx

No ja, res sem logično narobe napisal. Hotel sem reči: nasilno so pobijali npr. Slovane, tudi tu pri nas, branili so se z vsemi sredstvi, a so bili krščanski ljubeči misijonarji z mečem premočni. Danes pa izdajalsko častimo RKC, zaradi katere je bilo toliko morij, da so se ljudje celo med seboj klali. :xx!:

bolj aktualno za naš čas, je ponovna potrditev enciklike iz leta (baje) 1965 o zaščiti, kondomih, splavih in tako naprej

spet se mešajo tja kjer jim NI mesta :xx!:

Že vejo, kje in kaj je treba mešati. x;)x Kontroliraj človekovo spolnost in dejansko kontroliraš njegovo dušo. Pizda, 2000 let uporabljajo ene in iste finte in ljudje še vedno masovno iz strahu nasedajo nanje!

Possible—but highly unlikely.

ah kaj me zdaj zaslisujes kot uzaljena in ljubosumna ljubica, ki ne more razumeti, kaj dela narobe, da njen ljubimec eni drugi ljubici pa posveti svoj cajt, ukvarjanje in zascito.

'Mislim da imam'?

Pol se tud verniku rece vzviseno in zdolgocaseno: "torej kaksno vez MISLIS DA IMAS z Bogom?"

Vernik pac IMA zvezo z Bogom, jaz pa mam zascito.

zalostno da ti kot vernik nimas njegove zascite in mors nevernika po tem barat.

se pa strinjam - zakaj da glih krscanstvo? je pa tok bad? kje pa zvimo??

sicer se pa v imenu skor vseh ver ubija.

"Ljudje so pripravljeni za vero tudi ubijati, tako malo pa jih je pripravljenih ziveti po njenih nacelih."

:eek: x:o)x

Sam vprašu sem, kakšno protekcijo misliš da imaš.

Ti me pa obtožuješ, da sem kot užaljena ljubica x:Dx

In kako moreš napisat, da jest pa nimam zaščite :o|o: , ti jo pa maš? Oziroma, kot si napisala, vsakdo, kdor verjame v brezimnega Boga, ima protekcijo. Kako moreš bit prepričana v to, da to učiš? Ne bi reku, da to drži, sploh ne bi tega reku. Kar pa nima veze s tem, kar se na zunaj dogaja, če se ubija v imenu vere ali ne. Je stvar vsakega posameznika.

Bi pa eni intuziasti kar ukinili keščanstvo. Da bo pol zavladu kult Sai Babe, al kaj :o|o: . Itak se v par sto letih vse pokvar, če pa pogledamo, kaj se dogaja že danes, si pa lahko sam predstavljamo, kaj lahko nastane iz tega kulta. :OO!: :vragec:

no, zdej mi pa razlož, kje je tuki logika, ker jaz jo ne vidim in ne razumem neumnosti folka :0:

verjet ne morem, kaj vse folk verjame in naseda, posledično zaradi tega tudi umirajo, mentalno in fizično

Mah, tisto malo kar štekam je to, da ljudje hočejo biti vodeni, ker nočejo odgovornosti za svoje življenje.

Bi pa eni intuziasti kar ukinili keščanstvo. Da bo pol zavladu kult Sai Babe, al kaj :o|o: . Itak se v par sto letih vse pokvar, če pa pogledamo, kaj se dogaja že danes, si pa lahko sam predstavljamo, kaj lahko nastane iz tega kulta. :OO!: :vragec:

He he, evo, jaz bi res ukinil krščanstvo, pa tudi vse ostale institucionalizirane religije. Ne bi pa rad, da bi zavladal kakšen nov kult ali religija, ker potem bi imeli spet isto sranje samo drugo pakovanje. Gre za religioznost srca, ki mora zavladati na svetu in pregnati temo preteklosti in tradicije, za pobožanstvenje človeka. To pa institucionalizirane religije ne morejo in predvsem nočejo storiti. Kajti to je individualno delo. Učiteljev pa ne bom niti omenjal, ker sem opazil, da ego od marsikoga tu na forumu ne sprejema česa takega...

Alan New res je, verjetno imaš prav, da je ljudem tako lažje, da si rečejo, da se bodo šli spovedat svojih grehov v cerkev, k nekomu, ki jih ima verjetno še več ko pa kaka mamka

Saj tudi ni nujno, da je spovednik baraba -- lahko je krasen človek. Ampak ne gre tukaj za namernost ljudi; v otroštvu, ko sem odraščal v cerkvi, pri skavtih, je bilo veliko v redu ljudi in smo se imeli lepo. Gre za zakonitosti, ki delujejo v ozadju: na površju zgleda marsikaj krasno, a cel krščanski sistem je tak, da nam krade energijo in manipulira s psihološkimi fintami greha, krivde, trpljenja ipd. Poglej npr. Jezusa v cerkvah: nikjer ni upodobljen kot resnični Božji sin; v 99,99% je na križu, tam, kjer jim je najmanj nevaren; ne vem niti, če je kje upodobljen, ko kao vstane iz groba -- povsod je na križu, krvav in mrtev.

glih glede križa, ki ga vsi vesijo po stanovanjih, sem zadnjič brala, da je ful slaba energija, napram npr. mariji, ki naj bi bila dobra energija ka misliš xnckrivx

je pa npr. zanimivo, sem se glih spomnila, kako mi je bilo vedno, ko sem prišla v cerkev, katero koli do sedaj, vedno me je začel bolet okoli ledvic, spodaj, kot da bi imela okoli pasu obešeno eno utež, moja sestra je enkrat skupi padla pr maši,

vedno sem se spraševala, kakšni vplivi so kaj na ljudi v teh cerkvah, ki so že marsikaj videle, v večini so pa še ljudje pokopani, pa vse cerkve so z zlatom ovešane ko jelke :wacko:

Križ je tudi po moje slaba, negativna energija. Pa tudi samo znamenje križa, ko se kristjani prekrižajo, je energetska blokada, saj preseka srčno čakro. In to vedno znova in znova. Kakor bi sekali, ubijali srce.

Vsakič, ko grem mimo odrte cerkve, čutim, kako me vampirji (ki jim pravimo angeli x:Dx) vlečejo s svojimi lovkami noter, da bi mi spili energijo. V cerkvah je prav koncentrirana obupna mrtvaška energija.

Kar se pa zlate tiče: zlata je božanska barva (iz izkušenj pravim), zato jo toliko uporabljajo. Pa da bi bilo vsaj zares zlato tisto v cerkvah: je pozlačeno, torej zgolj približen ponaredek božanske barve.

Mah, tisto malo kar štekam je to, da ljudje hočejo biti vodeni, ker nočejo odgovornosti za svoje življenje.

He he, evo, jaz bi res ukinil krščanstvo, pa tudi vse ostale institucionalizirane religije. Ne bi pa rad, da bi zavladal kakšen nov kult ali religija, ker potem bi imeli spet isto sranje samo drugo pakovanje. Gre za religioznost srca, ki mora zavladati na svetu in pregnati temo preteklosti in tradicije, za pobožanstvenje človeka. To pa institucionalizirane religije ne morejo in predvsem nočejo storiti. Kajti to je individualno delo. Učiteljev pa ne bom niti omenjal, ker sem opazil, da ego od marsikoga tu na forumu ne sprejema česa takega...

Problem je v tem, da so ljudje duhovno leni, in jim odgovarja, da za njihovo duhovnost skrbijo eni duhovniki, sami se pa posvečajo predvsem posvetnim zadevam. Njihovo delo in trud je posvečen predvsem racionalnim zadevam, pol pa grejo enkrat na teden za eno uro k maši :o|o: . In v takih razmerah potem duhovniki lahko razlagajo nauk ravno tako, kot jim paše (nas morate ubogati, pa denar nam noste :vragec: ). Še preveč posvetne duše tudi duhovnost razumejo materialno - rabjo cerkve, kot stavbe in kot institucije, pa čim več ceremonij, tem bolje... Ceremonije so zato, ker so bile ljudem všeč, in stavbe so tudi zato, ker so bile ljudem všeč. Tudi Judje so si še v Mojzesovem času ulili zlato tele in ga malikovali, kljub temu, da so bili narod, ki je bil uzbran, da bo edini imel monoteizem, za razliko od vseh ostalih, ki so že zapadli v poganska mnogoboštva. Problem je v tem, kako ljudje sprejemajo krščanstvo, in ne v krščanstvu samemu. Tudi, če bi ti slučajno sedajle uspelo uničit RKC, ne bi bilo zato stanje nič boljše, ampak samo še slabše.

Tvoj posu pa je itak jalov. Pravzaprav deluješ kontraproduktivno. Vidiš samo plevel, ne pa tudi pšenice, in histerično teptaš po vsem.

Saj tudi ni nujno, da je spovednik baraba -- lahko je krasen človek. Ampak ne gre tukaj za namernost ljudi; v otroštvu, ko sem odraščal v cerkvi, pri skavtih, je bilo veliko v redu ljudi in smo se imeli lepo. Gre za zakonitosti, ki delujejo v ozadju: na površju zgleda marsikaj krasno, a cel krščanski sistem je tak, da nam krade energijo in manipulira s psihološkimi fintami greha, krivde, trpljenja ipd. Poglej npr. Jezusa v cerkvah: nikjer ni upodobljen kot resnični Božji sin; v 99,99% je na križu, tam, kjer jim je najmanj nevaren; ne vem niti, če je kje upodobljen, ko kao vstane iz groba -- povsod je na križu, krvav in mrtev.

Se strinjam. Jezus je bil predvsem in samo nekaj drugega, kot ga Cerkev prikazuje dandanes. Predvsem je bil ljubeč, odpuščajoč, Brat/Sestra/Sin/Učitelj soljudem. Semizdi, da se je celoten njegov point zgubil in se je vse zreduciral na trpljenje/smrt, se pravi večen strah. Strah pa je krasno orožje/orodje oblasti/vlade/nadzora.

Križ je tudi po moje slaba, negativna energija. Pa tudi samo znamenje križa, ko se kristjani prekrižajo, je energetska blokada, saj preseka srčno čakro. In to vedno znova in znova. Kakor bi sekali, ubijali srce.

Se ne strinjam (no razen za ta krščanski križ), enakostranični (?!?) križ, tj križ, ki ima vse krake enako dolge, je ql: milsim da pomen vezavo zgoraj-spodaj-moški-ženska, simbol se je uporabljal že dolgo pred kristjani, ti so ga pa pol popačil v takega, kt je dans (kao simbol Kristusa, k trpi za nas, oz, je dal svoje življenje zato, da bi nas odrešil izvirnega greha). Je vezava za zgoraj-spodaj-moški-ženska-kar je obstajalo-obstaja-bo obstajalo, torej z "Bogom" oz Univerzum-om (kt mu jst pravm, NUN pr starih Egipčanih)

... V cerkvah je prav koncentrirana obupna mrtvaška energija...

Kar se pa zlate tiče: zlata je božanska barva (iz izkušenj pravim), zato jo toliko uporabljajo. Pa da bi bilo vsaj zares zlato tisto v cerkvah: je pozlačeno, torej zgolj približen ponaredek božanske barve.

Se strinjam. V bistvu oni (Cerkva) sami razglašajo svetu, da so ponaredek (pozlačenost), wannabe-ji.

Tvoj posu pa je itak jalov. Pravzaprav deluješ kontraproduktivno. Vidiš samo plevel, ne pa tudi pšenice, in histerično teptaš po vsem.

Velja tudi zate x;)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Da bi blo vse zlato :OO!:

Daj tiho bodi, da te kdo ne sliš. Veš, kolko bi to stalo, če bi vse, kar je pozlačeno, naredil iz zlata :vragec:

Velja tudi zate x;)x

Ne bi reku, sploh ne x;)x

Problem je v tem, da so ljudje duhovno leni, in jim odgovarja, da za njihovo duhovnost skrbijo eni duhovniki, sami se pa posvečajo predvsem posvetnim zadevam.

Mah, duhovniki skrbijo kurac za njihovo duhovnost! To je zato, ker je tak razkol med kao samo materialnostjo in kao samo duhovnostjo. Avtentična duhovnost pa je oboje skupaj.

Tudi, če bi ti slučajno sedajle uspelo uničit RKC, ne bi bilo zato stanje nič boljše, ampak samo še slabše.

Glede na trenutno stopnjo razumevanja ljudi, bi bilo verjetno res še slabše. Za take podvige je treba namreč dozoreti.

Nimam iluzij, da delam kaj velikega. Sam ne morem ničesar spremeniti čez noč. Izpisal sem se iz RKC, mogoče s tem spodbudim še koga; nič revolucionarnega torej, samo mala dejanja. Po svoje delujem in upam, da pomikam stvari vsaj malo naprej.

Da bi blo vse zlato :OO!:

Daj tiho bodi, da te kdo ne sliš. Veš, kolko bi to stalo, če bi vse, kar je pozlačeno, naredil iz zlata :vragec:

Ne bi reku, sploh ne x;)x

Bi bilo vsaj avtentično. x;)x

Pa da vidimo potem, kako materialno ni pomembno in šteje samo duh. x:Dx

Se ne strinjam (no razen za ta krščanski križ), enakostranični (?!?) križ, tj križ, ki ima vse krake enako dolge, je ql: milsim da pomen vezavo zgoraj-spodaj-moški-ženska, simbol se je uporabljal že dolgo pred kristjani, ti so ga pa pol popačil v takega, kt je dans (kao simbol Kristusa, k trpi za nas, oz, je dal svoje življenje zato, da bi nas odrešil izvirnega greha). Je vezava za zgoraj-spodaj-moški-ženska-kar je obstajalo-obstaja-bo obstajalo, torej z "Bogom" oz Univerzum-om (kt mu jst pravm, NUN pr starih Egipčanih)

No, gotovo pa je negativno, ko se prekrižajo oz. ko duhovnik seka (križa) z roko (energetsko seveda). Maša pa je itak dobro preštudiran magični obred.

Mah, duhovniki skrbijo kurac za njihovo duhovnost!

Kako si lahkomiselen v svojih obsodbah. Eni se trudjo, kolikor se pač morejo. Itak pa, ne sodi, da ne boš sojen! Tisti, ki obsojao, pa večinoma itak ratajo slabši od tistih, katere obsojajo.

Kako si lahkomiselen v svojih obsodbah. Eni se trudjo, kolikor se pač morejo. Itak pa, ne sodi, da ne boš sojen! Tisti, ki obsojao, pa večinoma itak ratajo slabši od tistih, katere obsojajo.

Da, da Emanuel, še kako velja zate x:Dx x:Dx x;)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Itak pa, ne sodi, da ne boš sojen!

Amen x^x

No, gotovo pa je negativno, ko se prekrižajo oz. ko duhovnik seka (križa) z roko (energetsko seveda). Maša pa je itak dobro preštudiran magični obred.

Hm, nisem prepričan, da je prekrižanje nujno škodljivo, mislim da ima še nek globlji ne nujno negativni pomen. Maša mi je pa :xx!:

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Duhovnost (delo na sebi za zlitje z božanskim) je odgovornost vsakega posameznika, zato tako pravim. Vsak mora sam narediti, kar mora narediti. Določeni ljudje lahko pomagajo, nekateri ogromno, ampak brez privolitve, prostovoljne od-ločitve in dela posameznika ni resnega dela.

In kako moreš napisat, da jest pa nimam zaščite

nisem tega napisala, rekla sem da se obnasas KOT da ...

rekla sem da ma vsakdo zascito, ki se ponjo obrne, ki jo hoce, ki se priklopi. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Duhovnost (delo na sebi za zlitje z božanskim) je odgovornost vsakega posameznika, zato tako pravim. Vsak mora sam narediti, kar mora narediti. Določeni ljudje lahko pomagajo, nekateri ogromno, ampak brez privolitve, prostovoljne od-ločitve in dela posameznika ni resnega dela.

AMEN :palec:

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

nisem tega napisala, rekla sem da se obnasas KOT da ...

rekla sem da ma vsakdo zascito, ki se ponjo obrne, ki jo hoce, ki se priklopi. :palec:

Da te citiram;

"zalostno da ti kot vernik nimas njegove zascite in mors nevernika po tem barat."

Poleg tega pa sem vprašel kakšno protekcijo imajo po tvoje tisti, ki verujejo v brezimnega Boga, za razliko od ostalih. In če ima vsak zaščito, v čem je pol protekcija xnckrivx

aha pa res, nisem se tocno izrazila, potem pa sory. :||

Ne vem za ostale, v bistvu, sam tist k iskreno veruje, jo ima. TO je bil sam moj point in kako da me sprasujes, saj bi to kot vernik moral vedet... tko nekak. x:)x

Picasso

Da, da Emanuel, še kako velja zate x:Dx x:Dx x;)x

Nehaj no x:o)x

Jest ne obsojam, sam opozarjam :o|o:

Razen tega sem pa objektiven, za razliko od kakšnega Alana N., ki piše zlo nestrpno in enostransko. x;)x

ne vem ce si objektiven, si pa strpen in mi je vsec tvoja energija.

Pravzaprav pa me nekak 'prisilis', da sem se bolj razposajena nekak, ko teb odgovarjam, ko si ves tak resen - al kaj. x:o)x x:px x;)x

Picasso

Pravzaprav sebe sploh ne vidim kot ravno strpnega. :eek:

Ampak bolj imam občutek, da to, kar ti vidiš kot strpnost, izhaja iz tega, da mi je kaj dost jasno, da ne ocenjujem tko enostransko.

Pa niti tko resn se mi zdi, da nism. Pravzaprav se mi zdi, da sem glede na resnost kakšne teme teme dost sproščen.

Je pa lepo, da ti je všeč moja energija x:)x x:o)x

ja no jaz te tko zapetega pa tacga vidim, sam ne v smislu prevec pa da bi to blo zooprno.

v bistvu me zabavas zarad tega pa nekak prav rada se mal pohecam pa kot sem rekla, se bolj nekak razposajena ratam, ko teb govorim, valjda te rada mal bocknem al kaj. x;)x x:px

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...