emanuel 23. september 2006 Prijavi Deli 23. september 2006 V Matejevem evangeliju je lepo navedeno;8 Bolnike ozdravljajte, mrtve obujajte, gobave očiščujte, demone izganjajte. Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte. 9 Ne oskrbujte se ne z zlatom ne s srebrom ne z bakrom v pasovih, 10 ne s popotno torbo ne z dvema suknjama ne s sandali ne s palico, kajti delavec je vreden svoje hrane. 11 V katero koli mesto ali vas pridete, poizvedite, kdo je tam vreden, in ostanite tam, dokler ne odidete. 12 Ko stopite v hišo, jo pozdravite. 13 Če bo hiša vredna tega, naj pride nanjo vaš mir, če pa ne bo vredna, naj se vaš mir povrne k vam. 14 In če vas kdo ne sprejme in vaših besed ne posluša, pojdite iz tiste hiše ali tistega mesta in si otresite prah z nog. Pa se kljub temu vse skupaj lahko tudi sprevrže. Kaj šele potem lahko pričakujemo od vere, ki uči nasilno širjenje ? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 24. september 2006 Prijavi Deli 24. september 2006 Pa zakaj vedno citirati mrtve? Vsi, ki so napisali biblijo so pokojni. A ni nobene izvirne ideje, da bi lahko rekli; moje mnenje je tako in pika. Pa kaj me briga, kaj je Matevz reku Gasperju in zakaj. Zakaj vedno biblija, ki je vsekakor zelo izbrano sestavljena knjiga. Kaksna je bila nekoc v izvirniku, ce sploh ta je kdaj obstajal, pa lahko le ugibamo. Ce je bog resnica, zakaj je potrebno taksno ali drugacno dokazovanje. Kolikor jaz vem, ni bog ali Jezus nikoli rekel, naj se napisa knjiga in se casti.Ali sem kaj slabsi kristjan in katolik, ce ne hodim v cerkev, k spovedim, ne berem biblije, vendar pa verjamem v enega in edinega boga? Tudi mi ni mar, kako se imenuje, kajti tudi to je irelevantno. Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 24. september 2006 Prijavi Deli 24. september 2006 Ce je bog resnica, Resnica je bog in ne bog resnica Bog je samo ime, ki smo ga dali temu, kar obstaja Drugače imaš pa prav, kar se mene tiče Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 24. september 2006 Prijavi Deli 24. september 2006 Pa zakaj vedno citirati mrtve? Vsi, ki so napisali biblijo so pokojni.Citat sem podal za to, da pokažem, da krščanstvo za razliko od islama ne zagovarja nasilnega širjenja. Za razliko od Korana, nikjer v Evangelijih ne boš našel zagovarjanja nasilnega širjenja vere. Pa je kljub temu prihajalo tudi do tega. Tisti, ki enačijo krščanstvo in islam, popolnoma spregledajo temeljna učenja. In če nekateri enačijo islam in krščanstvo, potem imam tudi pravico pokazat na razliko, pa če je tebi to všeč, ali ne. Sevede pa ti ni všeč, ker podira tvoja prepričanja. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 24. september 2006 Prijavi Deli 24. september 2006 Enacenje islama in krscanstva je resnicno neumno, ceprav nekatere vzporednice najdemo v vseh verah s cimer mislim, predvsem pozitivne lastnosti. Problem z verami pa se skriva tudi v tejle pesmici od Dream Theater 7. In The Name Of God [Lyrics by John Petrucci] How can this be? Why is he the chosen one? Saint gone astray With a scepter and a gun Learn to believe In the mighty and the strong Come bleed the beast Follow me it won't be long Listen when the prophet Speaks to you Killing in the name of God Passion Twisting faith into violence In the name of God Straight is the path Leading to your salvation Slaying the weak Ethnic elimination Any day we'll all be Swept away You'll be saved As long as you obey Lies Tools of the devil inside Written in Holy disguise Meant to deceive and divide Us all Listen when the prophet Speaks to you Killing in the name of God Passion Twisting faith into violence In the name of God Blurring the lines Between virtue and sin They can't tell Where God ends And mankind begins They know no other Life but this From the cradle They are claimed Listen when the prophet Speaks to you Killing in the name of God Passion Twisting faith into violence In the name of God Hundreds of believers Lured into a doomsday cult All would perish In the name of God Self-proclaimed messiah Led his servants To their death Eighty murdered In the name of God Forty sons and daughters Un-consenting plural wives Perversions In the name of God Underground religion Turning toward The mainstream light Blind devotion In the name of God Justifying violence Citing from the Holy Book Teaching hatred In the name of God Listen when the prophet Speaks to you Killing in the name of God Passion Twisting faith into violence In the name of God Religious beliefs Fanatic obsession Does following faith Lead us to violence? Unyielding crusade Divine revelation Does following faith Lead us to violence? P.S; nisem musliman, to je bla samo moja sala na racun verskih custev, osebno so mi vere samo material za razmisljanje, asociacije, ideje itd Se globoko opravicujem vsem prizadetim -> ne sej se ne, spet se sam hecam Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 24. september 2006 Prijavi Deli 24. september 2006 Citat sem podal za to, da pokažem, da krščanstvo za razliko od islama ne zagovarja nasilnega širjenja. Za razliko od Korana, nikjer v Evangelijih ne boš našel zagovarjanja nasilnega širjenja vere. Pa je kljub temu prihajalo tudi do tega. Tisti, ki enačijo krščanstvo in islam, popolnoma spregledajo temeljna učenja. In če nekateri enačijo islam in krščanstvo, potem imam tudi pravico pokazat na razliko, pa če je tebi to všeč, ali ne. Sevede pa ti ni všeč, ker podira tvoja prepričanja. Morda sem bil malo preoster, vendar ne podira mojih prepricanj. Islam zame ni nic boljsi ali slabsi, kot krscanstvo. Temelji islama prav tako ne zagovarjajo morjenja in ubijanja. Vse to so izkrivili posamezniki, ki so kasneje sirili vero in katerim je prislo prav, da malo spremenijo bistvo. Kakor si rekel, da evangeliji ne zagovarjajo ali ucijo vojn in nasilja. Evangeliji so lepi, vendar pa ljudje vse pokvarijo in obrnejo sleherno besedo v svoj prid. Zato se pa tudi je ubijalo v imenu vere, kar seveda ni bilo prav niti napram clovestvu, niti napram veri.Vendar tako pac je. Jaz sem osebno samo proti institucijam, pa ce je to krscanska cerkev, ali pa dzamija. Vse te ustanove imajo enak smisel. Vendar pa jaz ne verjamem, da bom nasel boga v cerkvi, niti ga tam ne iscem. Raje se sprehodim po gozdu in uzivam v naravi in zivalih. To me pomirja in pocutim se, kot del necesa. Ce pa grem v cerkev, pa se ne sprostim, ampak me preveva duh starega in pravil, ki so jih napisali prapraprapra...dedje... Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 25. september 2006 Avtor Prijavi Deli 25. september 2006 Meni se zdi, da je bil Mohamed mistik, ki nikakor ni mogel napisati tistih svinjarij v koranu. To so pač dodali in predelali, kot so predelali nekatere Jezusove besede. Pač politika vodenja ljudi preko raznih psiholoških fint, ki se dandanes še nadaljuje in ljudje padajo nanje kot neandertalci, ne pa ljudje iz 5. stoletja. Kdor se noče zbuditi, bo pač spal v svojih prepričanjih. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 Med krščanstvo in islamom je bistvena razlika. Biblija je sestavljena iz še pa še knjig iz različnih obdobij, koran pa je napisal en sam človek (zato ena knjiga zajema vse muhamedove komplekse, predvsem do žensk zaradi bogate žene (kajti sam je bil reven), nasilno širjenje - ker je bil trgovec, ki mu ni ravno cvetelo itd. itd., zato bodo muslimani večno živeli v 5 stoletju, ne glede na to, da se piše 21. stoletje. A stem hoces povedat, da je pa biblija vecno moderna in primerna za vsako stoletje, pa ne glede na to, kolk tisoc let pretece? Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 A stem hoces povedat, da je pa biblija vecno moderna in primerna za vsako stoletje, pa ne glede na to, kolk tisoc let pretece? Dalajlama piše v eni knjigi: Če se dejstva v svetih spisih ne ujemajo več z dejstvi trenutnega časa, potem ta spis, pa če je še tako svet, ni več primeren temu času, in se ga torej ne oklepamo kot pijanec plota.... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 Dalajlama piše v eni knjigi: Če se dejstva v svetih spisih ne ujemajo več z dejstvi trenutnega časa, potem ta spis, pa če je še tako svet, ni več primeren temu času, in se ga torej ne oklepamo kot pijanec plota.... Cenim mnenje Dalajlame Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 Ma ja, on je eden redkih, ki se jim lahko reče človek. Večina ostalih so fanatiki, sprogramirani roboti al pa slepci.... žal.... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 Bubi, teb je pa mogu Mick neki zlo hudga naredit, da te tko grdo sprovucira ... A ti se noben ni povedu, da ne smes tako resno jemat foruma, ker lahko skoduje zdravju? Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 So ti pa omenjali institucionalem in zločinski komunizem, in nam prali možgane in lagali, da je to nekaj dobrega.Ne Balcebub, ne vem kaksni ucitelji oz. tovarisi in tovarisice so tebe imeli cez, ampak meni noben sistema sploh omenjal ni, tako, da tudi zgoraj omenjeno pranje mozganov odpade -> so mi pa podajali ucno snov, ki ni imela veze s politko To podtikanje sovraštva kristjanom, je že znana komunajzerska finta. Nič pa ni res. Sovražnosti do muslimanskega sveta ni, je le logično razmišljanje ob islamskem terorizmu.Ko se boš tako fanatično boril za pravice nemuslimanov v islamskih državah, te bo pa mogoče jemati resno, do takrat pa ne. No ja do sedaj, sem zasledil do muslimanov od tukaj sodelujocih kristjanov zgolj sovrazne, fasisticne, diskrimatorne fraze -> nekaj je bilo tudi osebnih mnenje, brez ocitnega sovrastva, je pa bilo v takih postih zaslediti energijo ogorcenja, ogrozenosti, nestrinjanja - kar je razumljivo, je pa pri nekaterih ze tanka meja med sovrastvom in nestrinjanjem -> vsak ve zase Poglejmo slovar; -> vecina postov proti muslimanom lahko opišemo, kot sovražne . Lahko pa poveš kaj ti čutiš do njih, ko jim niti džamije ne privoščiš sovraštvo -a s (a) 1. močno čustvo nenaklonjenosti, odpora do koga, navadno združeno z željo škodovati mu: v njegovih besedah, dejanjih se kaže sovraštvo; zaradi tega se je sovraštvo med njima še povečalo; čutiti sovraštvo do koga; ekspr. divje, smrtno, zagrizeno sovraštvo; ekspr. izbruh, razpihovanje sovraštva; ljubezen in sovraštvo / rasno, versko sovraštvo; sovraštvo med narodi / sovraštvo med psom in mačko / v njenih očeh je opazil sovraštvo sovražen izraz / to je storil iz sovraštva; biti v sovraštvu s kom sovražiti se; ločiti se v sovraštvu; gledati s sovraštvom // kar je posledica takega čustva: pogosto je čutil njihovo sovraštvo; ekspr. vse sovraštvo bo padlo nanj 2. v zvezi z do močen negativen odnos do česa: sovraštvo do mačk / sovraštvo do matematike, reda P.S; sploh pa te ne razumem zakaj bi se moral boriti za pravice muslimanov kjer koli, v Sloveniji se sami borijo za svoje pravice, jaz zgolj izrazam svoje mnenje -> kar ti ocitno bolj tezko dojames ali sprejmes To je seveda popolna laž. Vzroki za težave z muslimani so predvsem v tem, da jih preveč spuščamo v Evropo in da jim preveč popuščamo.Torej menis, da bi se teroristicni napadi zgodili tudi,ce se VB nebi tako odkrito spogledovala z ZDA in tudi enako odkrito podpirala njena dejanja in v njih sodelovala (skratka ce bi vodila politiko Nemcije ali Francije) -> ce je tvoj odgovor DA, naj ti v naprej sporocim, da se ne trudi z odgovorom, ker si enostavno prevec zaslepljen in ozkogled Nehaj lagati, ker dobro vemo, da je cilj islama islamizirati Evropo in sicer s pomočjo migracij in veliko otrok. Ma dej ti raje nehaj sanjat, pa se koncno prebudi iz tega tvojega kristjansko kapitalisticnega dremeza -> in kaj bo potem ko se bo nabralo dovolj veliko stevilo mislumanov se bo zgodilo kaj???? prosim bolj natancno obrazlozi, predem zacnem zavijati z ocmi do stropa Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 -> in kaj bo potem ko se bo nabralo dovolj veliko stevilo mislumanov se bo zgodilo kaj???? prosim bolj natancno obrazlozi, predem zacnem zavijati z ocmi do stropa kaj neki zgodilo se bo isto kot na kosovu....nekdaj vechinsko prebivalstvo zdaj bezhipa da ne bosh mislil, da podpiram srbjance....jih ne....samo primer je zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 A dej no pa ne zej na Kosovo kazat ubogo napol poraseno pustinjo, misli raje malce z glavi in ne s strahom -> naj ti pomagam -Mi smo Evropejci tako, kot smo ostali Slovenci Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 A dej no pa ne zej na Kosovo kazat ubogo napol poraseno pustinjo, misli raje malce z glavi in ne s strahom -> naj ti pomagam -Mi smo Evropejci tako, kot smo ostali Slovenci "uboga napol praslapustinja" lezhi na geoloshkem bogastvuvprashi kacga srba, k je s kosova pobegnu, kuko so oni vchasih razmishljalkar se pa europe tiche...pa poglej london pa paris :xx!: sam...ljele se pa ne bojo mnozhil...barabci :xx!: :xx!: :xx!: zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 Kaj pa če pir začnejo pit? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 Kaj pa če pir začnejo pit? NE!!!!lih tko k mariborchan (pa tut che je deset let kle u sluzhbi) ne more postat ljubljanchanlih tko Barabci naujo nkol europejci zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 Ja, taki ste.....Sam koristi od nas vlečete..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 "uboga napol praslapustinja" lezhi na geoloshkem bogastvuvprashi kacga srba, k je s kosova pobegnu, kuko so oni vchasih razmishljalkar se pa europe tiche...pa poglej london pa paris :xx!: sam...ljele se pa ne bojo mnozhil...barabci :xx!: :xx!: :xx!: zlomk...tralala Nisem popolnoma seznanjen ampak problem kosova je vseeno drugacen od muslimanskega priseljevanja, ki naj bi postopoma prevzelo, kar celo Evropo.Ja in kaj je v Londonu ali Parizu? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 Nisem popolnoma seznanjen ampak problem kosova je vseeno drugacen od muslimanskega priseljevanja, ki naj bi postopoma prevzelo, kar celo Evropo.[/quote princip vechanja shtevila prebivalstva je popolnoma enak....povechujejo rodnost :xx!: Ja in kaj je v Londonu ali Parizu? najvechji islamski prestolnici....z najvechjo koncentracijo muslijev na celem svetu :xx!: :xx!: :xx!: zlomk.....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 Ok no tvoj strah in ideje so popolnoma upravicene itak pa nas bodo Kitajci resil tko, da se vedno ne razumem cesa se bojis Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Ja, se sstrinjam. Sicer pa baje da niso vsega pozgali, kajti tudi oni so vedeli, kaj ima vrednost in so vsaj originale ohranili in baje vatikanska knjiznica skriva prenekatere zaklade, ki pa niso nujno zlato in dragulji Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Hmm ej iz kere vere zdej vi iztopate.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.