Skoči na vsebino

Izstop iz Katoliške Cerkve

Alan_New

Recommended Posts

Pojdi v Trst ali pa Zagreb, pa si jo tam ogleduj.

Saj jih uporablja, samo ti jih ne. V islamu ni samo nekaj malega fanatikov, ampak gre za miljone, ki sovražijo zahod, poleg tega pa večina muslimanov na tihem podpira te skrajneže.

Aha, spet trditev... jaz pa pravim, da jih ni miljon, da ne sovražijo vzhod in na tihem ne podpirajo skrajnežev. In zakaj imaš ti prav x?x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Deli na socialnih omrežjih

Aha, spet trditev... jaz pa pravim, da jih ni miljon, da ne sovražijo vzhod in na tihem ne podpirajo skrajnežev. In zakaj imaš ti prav x?x

Ja, bog ti pomagi, no. A se nisi prisel do tega, da je Belcebub absolutna resnica kapitalizma in krscanstva in da je negova beseda vedno dejstvo in resnica? x:Dx

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

To je seveda popolna laž. Vzroki za težave z muslimani so predvsem v tem, da jih preveč spuščamo v Evropo in da jim preveč popuščamo.

Vsak zid popusti ob določenem pritisku, zato je najbolje že od začetka biti pogumen in se z resnico soočiti iz oči v oči. Če imaš ti polno rit, kateri sistem, kateri zakon, kdo bo tebe ljubil... ups, pardon x:Dx ... branil pred tistimi 95 procenti sveta, ki imajo prazne riti.

Jaz ne, zakon za katerega bom jaz glasoval ne, država v kateri bom jaz živel ne... Mene je strah človeka, ki noče boljše prihodnosti in mir zase in svojo družino. Mene je strah VAS, razpihovalcev strahu x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Ja, bog ti pomagi, no. A se nisi prisel do tega, da je Belcebub absolutna resnica kapitalizma in krscanstva in da je negova beseda vedno dejstvo in resnica? x:Dx

kuvrtat in nimbus se kar ne moreta naveličati Belcebuba. Srečno, fanta! x:Dx :palec:

Possible—but highly unlikely.

heh, rad bi ga mal pripravil, da bi argumentiral... ker ni čisto mimo... bi nam lahk npr. Nietzschejevo voljo do moči spuščal v žilo, da bi bli vsi zadeti... mislim, obe strani se da relativno dobro zagovarjat... osebno sem pa čisto ignorantski, nimam nobenih globljih vedenj, nobenih trdnih spoznanj, pravzaprav slepec, ki podaja svoje mnenje...

Kot bi rekel butl... pač en butl x:Dx

Fernando Pessoa

Vsak zid popusti ob določenem pritisku, zato je najbolje že od začetka biti pogumen in se z resnico soočiti iz oči v oči. Če imaš ti polno rit, kateri sistem, kateri zakon, kdo bo tebe ljubil... ups, pardon x:Dx ... branil pred tistimi 95 procenti sveta, ki imajo prazne riti.

Jaz ne, zakon za katerega bom jaz glasoval ne, država v kateri bom jaz živel ne... Mene je strah človeka, ki noče boljše prihodnosti in mir zase in svojo družino. Mene je strah VAS, razpihovalcev strahu x;)x

Bi glasoval tudi za zakon, ki bi vsem dovoljeval, da se vsakdo lahko vseli v tvoje stanovanje :eek: Pa nimaš občutka, da si dolžen braniti svoje družine in jim po svoji moči zagotoviti koikor toliko primerne bivalne razmere. In kako bi ti in tvoja družina živeli, če bi se v vaše stanovanje naselil 50 ljudi?

Pa res misliš, da bi recimo prihod 10 miljonov ljudi v Slovenijo, kj bi bili tebi takoj enakovredni, pomenil boljšo prihodnost za tebe in tvojo družino?

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

heh, rad bi ga mal pripravil, da bi argumentiral... ker ni čisto mimo... bi nam lahk npr. Nietzschejevo voljo do moči spuščal v žilo, da bi bli vsi zadeti... mislim, obe strani se da relativno dobro zagovarjat... osebno sem pa čisto ignorantski, nimam nobenih globljih vedenj, nobenih trdnih spoznanj, pravzaprav slepec, ki podaja svoje mnenje...

Kot bi rekel butl... pač en butl x:Dx

Vprašanje kdo je tu slepec ti, ki razmišljaš s svojo glavao ali uni, ki sledi samo eni instituciji..... x;)x

Bi glasoval tudi za zakon, ki bi vsem dovoljeval, da se vsakdo lahko vseli v tvoje stanovanje :eek: Pa nimaš občutka, da si dolžen braniti svoje družine in jim po svoji moči zagotoviti koikor toliko primerne bivalne razmere. In kako bi ti in tvoja družina živeli, če bi se v vaše stanovanje naselil 50 ljudi?

Pa res misliš, da bi recimo prihod 10 miljonov ljudi v Slovenijo, kj bi bili tebi takoj enakovredni, pomenil boljšo prihodnost za tebe in tvojo družino?

Hmm, glede družine sem mislil na Afričane, ki v zadnjem času množično skušajo priti v Evropo. Vidijo boljšo prihodnost, dobijo prst v rit. Za mojo družino naj te ne skrbi... bi moral vidit kako sem vrgel ven jehovo pričo, ko je ignorirala moje norme obnašanja (tebi nič, meni nič, se je tip kar sezul in hotel naprej :eek:... jaz pa iz postle). No, moje mnenje je, da smo vsi homo sapiensi, vsi smo v enakem "d***u". Zdaj trenutno oz. do sedaj smo se šli mi neko blaginjo, standard, ampak nam že polzi med prsti. Teža sveta gre na vzhod in mogoče se bova midva skupaj znašla nekoč nekje na ulicah Beijinga... v upanju na boljši jutri.

Jaz teh ljudi ne morem jemati po defaultu, kot da mi nekaj hudega hočejo. Mene ni strah ne črncev, ne muslimanov.

AMEN

xrainbowx

Fernando Pessoa

Saj te ni treba bit strah, saj drugi skrbijo za to, da te ni treba skrbet. Tisti, po katerih nehvaležno ves čas pluvaš.

(a jehovo pričo si vrgu ven, pa se niti ni hotu vselt v tvoj stanovanje x:o)x . In s kakšno pravico si ga vrgu ven :eek: ? A ni bil to odraz tvoje verske nestrpnosti?)

Hmm, glede družine sem mislil na Afričane, ki v zadnjem času množično skušajo priti v Evropo. Vidijo boljšo prihodnost, dobijo prst v rit.

No, in kaj predlagaš xnckrivx

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Lol -> valda, da ga ima pravico ven vrzt, raje se vprasaj s kaksno pravico, je jehovc vstopil v stanovanje -> to je direkten izraz nespostovanja x^x

Glede zakonov -> jap drzava ima dolznost, da poskrbi za blaginjo svojega naroda in omeji prihod tujcev ter ustvari potreben nadzor, glede na zaposlitvene, socialne, druzbene, financne itd. zmoznosti nase drzavne skupnosti.

Brez podpisa

Saj te ni treba bit strah, saj drugi skrbijo za to, da te ni treba skrbet. Tisti, po katerih nehvaležno ves čas pluvaš.

(a jehovo pričo si vrgu ven, pa se niti ni hotu vselt v tvoj stanovanje x:o)x . In s kakšno pravico si ga vrgu ven :eek: ? A ni bil to odraz tvoje verske nestrpnosti?)

No, in kaj predlagaš xnckrivx

Če bi ga vrgel ven zato, ker je bil jehova priča, potem je to verska nestrpnost. Ker sem ga vrgel zato, ker ni spoštoval mojega brloga, je to naravno pravo. Zato ne potrebujem policajev x;)x

Za mojo rit skrbijo moje roke in možgančki, tisti, ki pravijo da skrbijo, čeprav v resnici ne in jih tudi nihče ne prosi da naj skrbijo zame, mi pa vsak mesec vzamejo petino od mojih rok (od možganov ne dam x:Dx ). Zdej, če bi šlo to za cenejše vrtce, otroke, izobrazbo, prehrano OK, bom šel pa na cesto s krampom in motiko, če bojo za to kupovali za 100 mlrd oklepnikov, da se ne bo v vojašnicah samo fusbal špilu.

Tisto kar pa najbolj cenim mi pa sploh vzet ne morjo zato naj kar pridejo...

Torej, predlagam svetovno vlado, padec vseh mej, uvedba enotnega jezika (magari latinščine) in umik tradicionalnih religij oz. vse kar povzroča ljudem strah. Zdej kako do tega cilja... iskreno... če bi vedel, bi šel v politiko

Fernando Pessoa

Bubi, tebe jebe relacija vzrok - posledica :palec: Če vržeš ogenj v bencin ponavadi gori ti pa upaš na nič x;)x Kdo je tu fanatik xnckrivx

P.S. O financah pa ne bi...

KLIK KLIK

xrainbowx

Fernando Pessoa

Saj imamo podoben zakon, emanuel! Nekdo ti vdre v stanovanje in te zacne ropat, morda se ti se na zeno spravi, pa ga premlati, ce si upas, al pa po moznosti ubij. Ne, ne, po zakonu, ki ga imamo, mu moras ugoditi v zahtevah in se mu ne zoperstaviti, ker nasilje rodi nasilje. Ko opravi in odide (ce si se ziv), poklices policijo, ki potem isce zlikavca. Ce ga bos premlatil in poskodoval, te bo tozil, pa tudi sicer bos odgovarjal za njegove poskodbe in neclovesko ravnanje z njim. Kaj pa pravis na ta zakon x:Dx ?

Ta druga stvar, ki jo omenjas, pa se je ze zgodila, le da ne v tako velikem stevilu x:Dx . Nisem preprican, da bi zbasal 10 mio v Slovenijo. Mogoce, ce bi naredil stanovanjska naselja v krajih, kot je Logarska dolina, Soska soteska x:Dx , Blejski vindgar in ne nazadnje bi lahko se mal bolj poselil Prekmurje, gibanico pa zamenjal z baklavo x:Dx

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

:eek: ....takšnega al podobnega zakona v SLO ni! x^x

Vem, da ni napisan v tem smislu, ampak, povej mi no, a ni bilo primera, ko je vlomilec rabil zdravnisko pomoc in je kasneje tozil lastnika, h kateremu je vdrl? In kako te obsodijo, ce ubijes vlomilca v samoobrambi?

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

Ne da bi jaz vedel zanj.

Karkoli narediš v samoobrambi (silobranu) ni kaznivo. Seveda mora biti silobran, tako kot je definiran v zakonu......je tista obramba, ki je NEIZOGIBNO POTREBNA, da od sebe ali koga drugega odvrneš istočasen protipraven napad. Če silobran prekoračiš se smeš kaznovati mileje odpredpisane kazni, če ga prekoračiš zaradi močne razdraženosti ali prestrašenosti, povzročene z napadom, se ti sme kazen odpustiti.

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Ne da bi jaz vedel zanj.

Karkoli narediš v samoobrambi (silobranu) ni kaznivo. Seveda mora biti silobran, tako kot je definiran v zakonu......je tista obramba, ki je NEIZOGIBNO POTREBNA, da od sebe ali koga drugega odvrneš istočasen protipraven napad. Če silobran prekoračiš se smeš kaznovati mileje odpredpisane kazni, če ga prekoračiš zaradi močne razdraženosti ali prestrašenosti, povzročene z napadom, se ti sme kazen odpustiti.

No, saj si mi odgovoril. Torej je vse odvisno kako definirajo na sodiscu in kakega odvetnika imas, pa kak je tozilec. Ce mas Loncaricevega odvetnika, pol si kot jagnje na sodiscu, pa ceprav bi "pospravil" pol Ljubljane, bi ta odvetnik se vedno dokazal, da si nedolzen :vragec: .

Imam pa ze rajsi ameriski zakon, kjer sploh ni perdona in kar je tvoje, je tvoje in si gospodar na svojem. Ni polemike, al si prekoracu silobran, al ne...

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

Taka je dikcija zakona. x;)x Ne kako definirajo na sodišču ampak kaj glede na izvedene dokaze ugotovijo (težko bo dokazat silobran, če bo npr. ugotovljeno, da si ga lopnu pa je izgubil zavest, pol pa si ga še pol ure mlatu x;)x ). Odvetnik nima kaj dokazovat nedolžnosti svojega klienta, pač pa mora tožilec dokazati njegovo krivdo. Dokazno breme je na tožilcu. Brez konkretnih dokazov noben sodnik ne bo obsodil nekoga (kaj šele npr. na 30 let zapora), pogosto konkretnih (materialnih) dokazov ni, morebitne priče pa praviloma do sojenja izgubijo spomin, le indici, tam seveda odvetnik veliko lažje vzbudi dvom o krivdi obdolženega pri sodniku.......v dvomu pa sodnik oprosti, seveda.

Meni osebno so samo deli anglo-ameriškega pravnega sistema všeč, sicer generalno pa mi je veliko bolj všeč evropski. x^x

K. Čapek

Se strinjam, da ima ameriski veliko slabsih stvari in je tudi meni naceloma ljubsi evropski. So pa stvari, ki bi jih morali spremeniti.

Recimo primer: (ko smo ze glih v taki temi)

Kristjan uleti v moje stanovanje in mi jebe vse po spisku, ko ga zasacim. Ker sem musli in alergicen na tovrstne kletvice, se mi utrga in ga lopnem po betici, nakar le ta prav po krscansko zaleze na moj cilim. Vendar pa mu to ne pomaga, ker sem ze izgubil oblast nad sabo in v tistem trenutku nisem bil pristeven, pa sem ga zato tolk casa se brcu, da je prav po krscansko izdihnu. In ko je prletela moja Fatima in mi zatezila, kaj jaz to delam, je blo ze tu lejt... x?x

Vendar pa bo Ceferin dokazal z izvedenci iz tujine in nasimi, da nisem bil priseben v tistem trenutku...

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

Čeferin tu ne bo nič dokazoval, on bo samo predlagal pridobitev izvedeniškega mnenja. Sodnik se pri odločanjo o (ne)prištevnosti ali bistveno zmanjšani prištevnosti nasloni na mnenje sodnih medicinskih izvedencev, saj sam ni usposobljen za oceno prištevnosti oz. zelo verjetno skozi dolgoletno prakso že je, samo v praksi vedno zahteva mnenje izvedencev psihiatrične stroke. Če bo v podano mnenje dvomil, bo pridobil še mnenje drugega izvedenca in potem na podlagi podanih mnenj ocenil......Tujih izvedencev praviloma ne bo odredil, le izjemoma (vzrokov v primerih, ko so bili odrejeni tuji izvedenci, ne poznam). Sicer pa nisem rekel, da je to in podobno delo enostavno, to menite (posredno) predvsem vi, sam menim, da je delo zelo kompleksno in težko, sploh če ga opravljaš odgovorno.

K. Čapek

Ja, se strinjam, da je odgovorno in vsaka vam cast! :palec:

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

:vragec:

skratka....che mi en jehoc al pa Barabec tezhi z vero, pa ga po umazanem gobcu mahnem....je to SAMOOBRAMBA x^x x^x x^x

uporabno... x:Dx

zlomk....tralala

Zdaj se posebej, ko je krscanska vlada! x:Dx Te bodo se nagradil! x;)x

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...