artem 14. januar 2007 Prijavi Deli 14. januar 2007 Izstop iz cerkve-apostazija, oglejte si res dober filmcek (v anglescini ) http://www.apostasie.org/english/index.php Citiraj www.rael.org Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 16. januar 2007 Avtor Prijavi Deli 16. januar 2007 (popravljeno) artem, a podpiraš izstop iz RKC zato, da potem ljudje vstopijo kam drugam? Zame je isto sranje, če se nekdo skriva v krščanstvu, islamu, pri raelijancih ali v katerikoli drugi organizirani religiji, političnem prepričanju itd. P.S.: Sicer je video dober. Popravljeno 16. januar 2007 -> Alan_New Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
artem 20. januar 2007 Prijavi Deli 20. januar 2007 Izstop iz Katoliške cerkve ali kdor je bil brez svojega privoljenja vržen v Katoliško cerkev, ne more več iz nje http://www.zrtve-cerkve.org/new_page_22.htm Citiraj www.rael.org Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 20. januar 2007 Prijavi Deli 20. januar 2007 :xx!: Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 20. januar 2007 Prijavi Deli 20. januar 2007 :xx!:men to bol deluje, da si hoče en odvetnik na račun naivnih ljudi mal dnara pridobit Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 20. januar 2007 Prijavi Deli 20. januar 2007 Čudo se glih ne bi..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
artem 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 men to bol deluje, da si hoče en odvetnik na račun naivnih ljudi mal dnara pridobit hmm, tudi to je možno.Sicer se moje osebno mnenje kar poklapa z njimi, ker tudi po ustavi republike slovenije in po novi evropski ustavi, naj se otrok in oseb, ki se ne zavedajo dejanj nebi vključevalo v verske organizacije in društva. Citiraj www.rael.org Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 dokler bom js svojga otroka vzgajala, ga hranla, oblačla......bo tak kot js hočem...ko bo pa samostojen pa lahka nardi kar hoče.....in če ga bom dala krstit je to moja odločitev..ustava gor al pa dol Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 A to pomeni, da dokler ga vzgajaš, hraniš in oblačiš, ga lahko tudi pretepaš? Pa ustava gor ali dol? Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 to ne, sam ne bo mi en pridgu al ga nej dam krstit al pa ne.....men ni niškodl..zakaj bi pa še otroku..... to je moja odločitev...... Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 Hja ponavadi tisti, ki so jih starši tu in tam malo sfockali, tudi menijo, da jim to ni škodilo, pa enako prakticirajo na svojih otrocih. Ni pa nujno, da bodo njihovi otroci enkrat tega mnenja ... Predvsem pa se ne strinjam, da je tvoja odločitev, katere veroizpovedi bo otrok (če sploh katere). Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 Hja ponavadi tisti, ki so jih starši tu in tam malo sfockali, tudi menijo, da jim to ni škodilo, pa enako prakticirajo na svojih otrocih. Ni pa nujno, da bodo njihovi otroci enkrat tega mnenja ...Predvsem pa se ne strinjam, da je tvoja odločitev, katere veroizpovedi bo otrok (če sploh katere). sem brala zadnjič neko raziskavo, ki govori o tem, da tudi "šeškanje" slabo vpliva na otroka in s tem, ko starš našeška svojega otroka, s tem res vzbudi takojšnjo njegovo pozornost, vendar (lahko) takšno ravnanje vodi v otrokovo kasnejšo agresivnost... kar se pa tiče veroizpovedi, girly, se tudi popolnoma strinjam s teboj! sama sem sicer bila krščena , zadnje čase razmišljam, da bi izstopla iz te pokvarjene institucije... sem pa vesela, da me niso doma silili, da bi hodla verouku, glede obhajila in birme. so me doma vprašali , ko sem bila v šestem razredu OŠ, če bi želela hodit k verouku, pa sem rekla, da ne. in to je bilo to. so nekateri moje starše pol čudno gledali pa spraševali, kaj naju take stvari s sestro sploh sprašujejo, da naj naju preprosto vpišejo k verouku , samo so starši rekli, da je to popolnoma najina stvar, ali bova hodli ali ne. škoda, da nista tudi glede krsta tako razmišljala Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 Hja ponavadi tisti, ki so jih starši tu in tam malo sfockali, tudi menijo, da jim to ni škodilo, pa enako prakticirajo na svojih otrocih. Ni pa nujno, da bodo njihovi otroci enkrat tega mnenja ...Predvsem pa se ne strinjam, da je tvoja odločitev, katere veroizpovedi bo otrok (če sploh katere).očitno so tebe ful silil v cerkev pa tepl ....pa glih me briha kaj se teb zdi prav, za moje oteoke......kak boš ti svoje vzgajala, je tvoja stvar, kak bom pa js svoje je pa moja stvar Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 Nekako se mi zdi, da bo ta tvoja vzgoja potekala v smeri: "Ne!" "Zakaj?" "Zato, ker sem jaz tako rekla." Sploh nimam besed za take vrste staršev. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 Nekako se mi zdi, da bo ta tvoja vzgoja potekala v smeri: "Ne!" "Zakaj?" "Zato, ker sem jaz tako rekla."Sploh nimam besed za take vrste staršev.očitno me res poznaš, da me lahka sodiš no nej te malo razsvetlim.....js nisem tipični katolik....si že srečala kakega, ki verjame v reinkarnacijo..po mojem ne tak da ne pametovat o stvareh, ki jih ne poznaš...sploh pa ne o ljudjeh, ki jih ne poznaš..... Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 21. januar 2007 Avtor Prijavi Deli 21. januar 2007 in če ga bom dala krstit je to moja odločitev..ustava gor al pa dol Bolj debilne, egoistične in protiživljenjske izjave še nisem slišal. Pojma nimaš, kaj je krst in kakšen je njegov dejanski pomen. Če imaš kaj soli v glavi, boš to poštekala in ne boš tako kruta do svojega otroka. Če pa nimaš soli, si kupi sstanetovo. Če pa ti še to ne bo pomagalo, potem naj ti Bog pomaga. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 misliš.....baš boli me kaj ti praviš....js se ravnam po svojih načelih(pa ne mi tu neki srat, da se držim po načelih rkc, ker ni res ) ti se pa ravnaj po svojih.....tu je SVOBODA ODLOČANJA.....in če se men to zdi prav za otroka, ki je moj..je to prav.....in tu ni nobenga pogajanja.....pa tud če bo samo krščen, bo pač sam krščen....pa dej že enkrat ločit rkc kot ustanovo in krščansko vero....ti bo veliko lažje.... Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 Alan, nima smisla. Jaz sem že obupala. Nekateri pač samo na kratko vidijo. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 21. januar 2007 Avtor Prijavi Deli 21. januar 2007 Kakšno svobodo odločanja glede pripadnosti neki veri pa dopuščaš otroku, če se ti odločaš zanj?! Očitno ti ne ločiš med osebno vero in institucionalizirano vero, ker če ne, ne bi hotela krstiti otroka. Tvoja vera, ki bi jo prenesla otroku kot učenje, bi bila dovolj. Ampak ne: treba je iti tudi v cerkev in spet in spet potrjevati ta nesmiselni obred in njihovo institucijo. :xx!: Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 Kakšno svobodo odločanja glede pripadnosti neki veri pa dopuščaš otroku, če se ti odločaš zanj?! Očitno ti ne ločiš med osebno vero in institucionalizirano vero, ker če ne, ne bi hotela krstiti otroka. Tvoja vera, ki bi jo prenesla otroku kot učenje, bi bila dovolj. Ampak ne: treba je iti tudi v cerkev in spet in spet potrjevati ta nesmiselni obred in njihovo institucijo. :xx!: Dokler otroka HRANI, bo plesal tako, kot bo ona igrala. Hm.. Razmišljam, da bi od svojega mačka, za katerega skrbim, zahtevala, da začne lajati. sama sem sicer bila krščena , zadnje čase razmišljam, da bi izstopla iz te pokvarjene institucije... sem pa vesela, da me niso doma silili, da bi hodla verouku, glede obhajila in birme. so me doma vprašali , ko sem bila v šestem razredu OŠ, če bi želela hodit k verouku, pa sem rekla, da ne. in to je bilo to. so nekateri moje starše pol čudno gledali pa spraševali, kaj naju take stvari s sestro sploh sprašujejo, da naj naju preprosto vpišejo k verouku , samo so starši rekli, da je to popolnoma najina stvar, ali bova hodli ali ne. škoda, da nista tudi glede krsta tako razmišljala Moja dva stara sta me krstila (ne vem, komu na čast), kasneje pa celo bila proti temu, da se vpišem k verouku. Pa sem se vseeno. In namesto, da bi župnik bil ponosen name, ker sem se odločila razumsko odcepit od nevernikov in se pridružiti Kristusovim ovčicam, mi je na koncu leta dal učni uspeh prav dobro (4) (naj omenim, da so vsi, razen mene bili odlični) zato, ker starša nista bila poročena. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 Alan, nima smisla. Jaz sem že obupala. Nekateri pač samo na kratko vidijo.js sem js, ti si pa ti....js teb ne vsiljujem svojega mnenja, tak kot alanu ne.....ne boš pa ti men govorila, kaj je za mene prav in kaj ne.....če lahka js tebe spoštujem in tvoja stališča.....se boš pa še ti malo potrudla, pa spoštovala moja..... očitno pač tega neznaš in goniš svoje....ker kak bo moja bodočnost potekala, bom sama odločala....za tebe me ka en k*** bruga.....ker paš se znaš sama odločat....in isto velja za lana... Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 Hm, zanima me zakaj tukaj pri različnih stališčih, folk, ki se mi zdite sicer vsi prec ok, tako hitro začnete uporabljati žaljive in neprimerne besede? Povsem nepotrebno..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 Ne folk. Oseba. Ponavadi ljudje postanejo pretirano defenzivni, ko vejo, da nekaj ni povsem v redu s tistim, kar so naredili ... Pa malo spustijo nivo komunikacije. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 No.... Ne verjamem, da je klarus mislila, da dokler hrani otroka, da ga lahko tudi pretepa, govorila je le o krstu......Tud ne verjemem, da se mora neka izjava okarakterizirat kot debilna, če je trenutno splošno "veljaven" sistem, da starši dajo otroka krstit...ali pa ne. Čeprav se sicer strinjam z vama...... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 21. januar 2007 Prijavi Deli 21. januar 2007 Govorila je o tem, da dokler bo otrok pod njenu perutničko, bo delal tako, kot bo njej pasalo. Kar se meni že v difoltu zdi zgrešeno. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.