Skoči na vsebino

Izstop iz Katoliške Cerkve

Alan_New

Recommended Posts

...v razmerju do drugih ljudi.....se mi zdi. x;)x Saj tudi njene reakcije ne razumem, sam mi je pač v uč padlo, da se sicer fajn folk spuščate na mal brezvezn nivo. Pa kaj se zaj jaz tu neki vtikam? :inocent: :xx!: x:Dx

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Deli na socialnih omrežjih

men je pa čist vseen a so me dal krstit al ne.. in ja sem krščen pa..

koga briga..a je sploh kakšna razlika.

pokakam se na tole cerkveno pravo..pa da sem njen dosmrtni pripadnik. js pripadam samo sebi. sem samosvoj-kot ena oseba lepo pravi.

po drugi strani pripadam tudi človeštvu, zemlji..ker pač glih serjem po njej, ljudje pa drug drugemu krojimo usodo.

sem svoboden pa če sem krščen ali ne.

zakaj se potem ne bi odpovedal še državljanjstvu-zame meje itak ne obstajajo.

živim na zemlji in so ena pravila. pokakcam se nanje. ampak nekaterih se enostavno moram držat. prostih mej ni..kar je moje ni tvoje..in ta pravila, norme se tako ali tako že od družbe do družbe precej razlikujejo.

prava svoboda pa je samo v glavi. pravite, da ne priznavate cerkve..po drugi strani pa vas tako zasrbi ravno ta njen (iz vaše strani nepriznavan) zakonik. zaradi mene bi lahko bil suženj pa zaradi tega v svoji biti ne bi bil nič manj svoboden in samosvoj. držal bi se enih pravil..ravno tako kot se jih zdaj.

samo zato če nekje piše, da sem pripadnik rkc, državljan slovenije, narkoman, da imam nizek IQ.. xDDx

sem kar sem. vseeno mi je kaj kje piše. vem kaj nosim s sabo.

Draga Strelka02, mater naravo, ki scasoma z leti dela maternico neprožno in s tem tezje in komplicirane porode ter mamicam nad 35 let povecane moznosti dusevno in telesno zaostalih dojenckov, pac boli k**** za moj ali tvoj optimizem ali pesimizem.

IN moje besede so bile realne, ce ze hoces in nimam prav nic pri tem, kaksna je tvoja, moja, Mickova, Alanova ali Klarusina pot, je odvisno od cesa drugega, na kar še morda niti posameznik nima celotnega vpliva.

Seveda pa, najlepse zelje in cestitke, ko bo (pravim ČE BO) itd x:)x Nisem mislila bit zaljiva, samo resnicoljubna, kot ponavadi x:Dx ker je skoda cajta za špetir, zato :vio:

Lep dan še naprej x:Dx

Zdej sem brez besed...grem jokat na drevo, ker zame je itak že prepozno. Fajn knokautaš x:Dx

tudi tebi lep dan .....

js sem js, ti si pa ti....js teb ne vsiljujem svojega mnenja, tak kot alanu ne.....ne boš pa ti men govorila, kaj je za mene prav in kaj ne.....če lahka js tebe spoštujem in tvoja stališča.....se boš pa še ti malo potrudla, pa spoštovala moja.....

očitno pač tega neznaš in goniš svoje....ker kak bo moja bodočnost potekala, bom sama odločala....za tebe me ka en k*** bruga.....ker paš se znaš sama odločat....in isto velja za lana...

Meni se ne zdi, da bi šlo za vsiljevanje mnenj, temveč za poskus spoznanja. No, vsaj moj pristop je tak, tudi če zgleda, da vsiljujem mnenja.

Res, otrok je do določenega leta bolj ali manj 100% odvisen od staršev in zanj se oni odločajo. In je po svoje prav tako, ker otrok rabi neke razumne (katere so te pa je spet tema zase) meje oz. bolj kot to potrebuje jasen zgled posledic določenega delovanja. So stvari, ki se jim ne moremo izogniti. Otrok mora v osnovno šolo, pa če nam je prav ali ne, če je njemu prav ali ne, naj bo to prijazna ali kruta šola. Ni pa nujno in zapovedano, da mora pripadati neki institucionalizirani religiji, ki s subtilnimi in tudi odkritimi fintami manipulira z ljudmi in z njihovo duševnostjo. RKC je daleč od Jezusa in njegovih učenj; pri njem gre za čisto nekaj drugega. Tudi Jezusov krst je bil čisto nekaj drugega, kot je današnji obred. Današnji krst namreč vidim kot magični ritual, ki kliče razna astralna bitja, da se nasitijo ob sveži in mladi energiji. Gre v bistvu za žrtvovanje -- starši simbolično darujejo otroka RKC. Ne Bogu, ker to mora biti odločitev posameznika, da se bo dal in nikokar drugega. In otroku je narejena dolgoročno gledano škoda, ker je bil nekako iniciiran v to združbo, tudi če se potem upre in noče več biti v njej. Ne me pa razumet fatalistično, da pa zdaj ni rešitve, ker je itak skoraj vedno rešitev. Zavest premaga urok krsta.

men je pa čist vseen a so me dal krstit al ne..

Kar si napisal, je v redu spoznanje.

Zdi se mi, da je vseeno dobro se tudi dejansko izpisati na papirju. Pa ne zato, ker bi bilo tisto kaj posebej vredno ali pa da bi popolnoma spremenilo naše stanje; gre bolj za to, da se jim tudi z določenimi akcijami pokaže, da jih ne potrebujemo več.

In potem se vprašam: a jih res ne potrebujemo več? xrolleyesx

Possible—but highly unlikely.

In potem se vprašam: a jih res ne potrebujemo več? xrolleyesx

Enkrat sem gledala nek reality show o prometnih nesrečah. Tip se je z motorjem s polno brzino na avtocesti zaletel v betonsko ograjo, amputirali so mu čisto vse ude. Mislim, da je imel eno roko do komolca in eno roko do kolena puščeno, ostalo je vse šlo.

Če bi se to zgodilo meni, bi se menda psihično prepričala, da umrem. Ker več nimam kaj delat na tem svetu.

Tega tipa so pokazali čez par mesecev, ko je bil še zmeraj v bolnišnici. Ves nasmejan, poln življenja in optimizma. Nič mi ni bilo jasno.

No, pa je povedal, da glede na to, da ni umrl, že ima bog neke načrte z njim in da se mora po svojih močeh maksimalno potrudit, da čim boljše okreva, da bo te načrte izpolnil.

Za takšne primere se strinjam, da je bog potreben.

Isti dan sem gledala oddajo o rojstvih po celem svetu. V neki vzhodni državi je imela blazno težek porod neka ženska. Bolnišnica je bila ubitačna. Rekli so jih, da ji lahko dajo sredstvo za umetne popadke, ker so se bali, da bo sicer otrok umrl. Sama je bila v nepopisnih bolečinah, mislim, da je ves čas kričala. Ampak ne, zdravila ni hotela. Oz. človeške pomoči. Ker če se je bog odločil, da z otrokom preživita, potem bosta, če ne, pa pač ne.

No, v tem in podobnih primerih pa mislim, da boga ne rabimo.

Dodano: eh .. sem komaj zdaj skapirala, da si RKC mislil. Nevermind.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

nols :palec: x^x tu sem s tabo x;)x

Tudi jaz sem krščen otrok x:o)x Ne vem sicer, zakaj so me krstili, ker me potem niso vzgajali v tem, ampak v redu. Se mi zdi pa, da imajo tu prste vmes moji stari starši xnckrivx Ali bi raje videla, da ne bi bila? Ja. Ali se zdaj sekiram, ker sem? Ne, niti ne razmišljam o tem ( razen zdajle ). Sama ne čutim prav nobene pripadnosti RKC...daaaaleč od tega. To kar se je dogajalo tam, se še in se po vsej verjetnosti še bo, je meni bolano. Govorim o RKC in ne o veri, da smo si na jasnem. Ampak to je že druga tema in ne bom o tem razpravljala.

Skratka, ne zamerim staršem, ker so me krstili, čeprav ne vem zakaj. Hvaležna sem pa jima, da me nista silila hoditi k verouku, ker TO bi jima pa danes zamerila. Sicer bi bila pa to itak mission impossible, ker čutita enako pripadnost cerkvi kot jaz x:Ix

Moji otroci ( če jih bom imela ) 100% ne bodo krščeni. Oziroma če se bodo kasneje odločili, prav. Na otroke lahko vplivam s svojimi vrednotami in vzgojo, vseeno jim pa dam toliko svobode, da se določene stvari spoznajo sami, se odločijo kako bodo živeli ( če ni pravnih deliktov, pa če so srečni, je fine by me ).

OBUPNO se mi je zdelo, ko so sošolce v osnovni šoli starši silili k verouku....z muko so hodili dvakrat na teden, komaj čakali, da bo birma in da nehajo s tem. Velika večina po tem ni stopila več v RKC ( mogoče z izjemo velikih praznikov, kjer so bili spet prisiljeni iz strani družine ). Res krasno.

To, da ne maram te ustanove, ne pomeni, da preziram vero. Se ne strinjam z mnogo stvarmi, Biblijo se da interpretirati na 300.000 načinov ( so tudi jo ), zato so določene stvari sploh absurdne, ampak kdor hoče, naj vse to verjame. Silit nekoga, da naj v to verjame, je pa bolano.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

ja cerkev manipulira. pa ne mislim na duhovnike kot na posameznike, ker sem med njimi spoznal kar nekaj krasnih ljudi. in seveda še več popolnih trotov. xDDx

ampak..izpisal si se ker cerkev "s subtilnimi in tudi odkritimi fintami manipulira z ljudmi in z njihovo duševnostjo". vsaj če te prav razumem.

pa če dobro pomislim..vztrajam pri tistem..zakaj pa se ne odpoveš še državljanstvu slovenije, "članstvu" EU, saj se ta trenutno in ravno tako že več stoletij mirno in obilno pase na preostalem svetu?

si kar se počutiš..ravno tako pravijo, da če nisi krščen nisi kristjan. my ass-si kar si.

sam sem prav rad hodil k verouku in mi ni žal. nikoli me niso silli. niti k maši. pa sem vseeno hodil. mislim, da skoraj do 19. leta xDDx

hm..sam obred..nekako me je pomiril. kot nekakšna meditacija.

ampak tega res ne potrebujem več, ne vidim smisla..se mi zdi bedasto, patetično..

to je zorelo v meni kakšno leto preden sem se odločil, da ne grem več k maši. zakaj bi hodu tja not nekaj za brez veze čebljat, klečat pred okroglim kosom testa in poslušat tiste bedaste pridige duhovno siromašnih ljudi, ki nimajo pojma o svetu.

moram pa priznat, da me je nek pater (Sicer zelo mlad. mislim, da pod 30 let) zelo prijetno presenetil. mi je žal, ker nikoli nisem stopil z njim v stik. imel je res fajne pridige - zanimive, življenjske.

in tudi dejansko živel skromno. res je, da je eden redkih. med ljudmi je bil nepriljubljen.

jebiga..ni jim metal kiča in nakladanja. vsakemu pokazal sliko. ni se hinavsko smehljal in delal lepega ampak večkrat koga direktno zabil. verjamem, da starim mamam to ni blo všeč. xDDx

no in pol je po enem letu šel..in js počas za njim.

stran od tega nazadovanja.

verouk pa..zvedel veliko svetopisemskih zgodbic-nič slabega. tudi nekaj etike. nič od tega mi ni škodilo.

predvsem sem pa rad hodil, ker smo se veliko podili s kolesi (mislim, da sem v času verouka polomil 3 kolesa xDDx ).. vsakič šel uro pred in prišel domov uro po verouku.

ne poznam nobenga, ki ne bi hodil rad k verouku. se je preveč dogajalo. če ni blo zanimivo smo klepetali. edino eno leto je malo pokvarila ena čist preveč zategnjena nuna. to je pa to.

ali jih potrebujemo ali ne..take kot je sedaj ne potrebujemo. vsaj jaz ne.

škoda, ker so se do sedaj še vse na začetku dobronamerne stvari izrodile

men je pa čist vseen a so me dal krstit al ne.. in ja sem krščen pa..

koga briga..a je sploh kakšna razlika.

pokakam se na tole cerkveno pravo... js pripadam samo sebi. sem samosvoj-kot ena oseba lepo pravi.

po drugi strani pripadam tudi človeštvu, zemlji..ker pač glih serjem po njej, ljudje pa drug drugemu krojimo usodo.

sem svoboden pa če sem krščen ali ne.

zakaj se potem ne bi odpovedal še državljanjstvu-zame meje itak ne obstajajo.

živim na zemlji in so ena pravila. pokakcam se nanje. ampak nekaterih se enostavno moram držat. prostih mej ni..kar je moje ni tvoje..in ta pravila, norme se tako ali tako že od družbe do družbe precej razlikujejo.

prava svoboda pa je samo v glavi. .... zaradi mene bi lahko bil suženj pa zaradi tega v svoji biti ne bi bil nič manj svoboden in samosvoj. držal bi se enih pravil..ravno tako kot se jih zdaj.

samo zato če nekje piše, da sem pripadnik rkc, državljan slovenije, narkoman, da imam nizek IQ.. xDDx

sem kar sem. vseeno mi je kaj kje piše. vem kaj nosim s sabo.

Mal modificirala, ampak, ja, velja tole tut zame x^x

...Ni pa nujno in zapovedano, da mora pripadati neki institucionalizirani religiji, ki s subtilnimi in tudi odkritimi fintami manipulira z ljudmi in z njihovo duševnostjo. RKC je daleč od Jezusa in njegovih učenj; pri njem gre za čisto nekaj drugega. Tudi Jezusov krst je bil čisto nekaj drugega, kot je današnji obred. Današnji krst namreč vidim kot magični ritual, ki kliče razna astralna bitja, da se nasitijo ob sveži in mladi energiji. Gre v bistvu za žrtvovanje -- starši simbolično darujejo otroka RKC. Ne Bogu, ker to mora biti odločitev posameznika, da se bo dal in nikokar drugega. In otroku je narejena dolgoročno gledano škoda, ker je bil nekako iniciiran v to združbo, tudi če se potem upre in noče več biti v njej. Ne me pa razumet fatalistično, da pa zdaj ni rešitve, ker je itak skoraj vedno rešitev. Zavest premaga urok krsta.

Se strinjam, RKC kot institucija je tako zelo daaaaleč od osn.Jezusovega nauka, da bolj težko ne bi mogla bit :sori:

.... Sama ne čutim prav nobene pripadnosti RKC...daaaaleč od tega. To kar se je dogajalo tam, se še in se po vsej verjetnosti še bo, je meni bolano. Govorim o RKC in ne o veri, da smo si na jasnem. Ampak to je že druga tema in ne bom o tem razpravljala.

Enako.

Moji otroci ( če jih bom imela ) 100% ne bodo krščeni. Oziroma če se bodo kasneje odločili, prav. Na otroke lahko vplivam s svojimi vrednotami in vzgojo, vseeno jim pa dam toliko svobode, da se določene stvari spoznajo sami, se odločijo kako bodo živeli ( če ni pravnih deliktov, pa če so srečni, je fine by me ).

Enako.

To, da ne maram te ustanove, ne pomeni, da preziram vero. Se ne strinjam z mnogo stvarmi, Biblijo se da interpretirati na 300.000 načinov ( so tudi jo ), zato so določene stvari sploh absurdne, ampak kdor hoče, naj vse to verjame. Silit nekoga, da naj v to verjame, je pa bolano.

Se strinjam :palec:

......poslušat tiste bedaste pridige duhovno siromašnih ljudi, ki nimajo pojma o svetu.

:palec: :palec: :palec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Bolj debilne, egoistične in protiživljenjske izjave še nisem slišal.

Pojma nimaš, kaj je krst in kakšen je njegov dejanski pomen. Če imaš kaj soli v glavi, boš to poštekala in ne boš tako kruta do svojega otroka. Če pa nimaš soli, si kupi sstanetovo. Če pa ti še to ne bo pomagalo, potem naj ti Bog pomaga.

Alan, a lahko malo bolj razložiš kaj je to krst (po tvojem mnenju)?

Hm, zanima me zakaj tukaj pri različnih stališčih, folk, ki se mi zdite sicer vsi prec ok, tako hitro začnete uporabljati žaljive in neprimerne besede? :inocent: Povsem nepotrebno.....

Končno, da je še nekoga to zmotilo. :palec: :palec: :palec:

Vse se da povedat brez zmerjanja in žaljivk. :xx!:

Alan, a lahko malo bolj razložiš kaj je to krst (po tvojem mnenju)?

Sem povedal tukaj.

Končno, da je še nekoga to zmotilo. :palec: :palec: :palec:

Vse se da povedat brez zmerjanja in žaljivk. :xx!:

Uf... Kaj vas toliko moti? xrolleyesx

nols, obstajajo razlike v posledicah med izpisom iz RKC ali pa zavrnitev državljanstva. Če ne bi bilo teh praktičnih posledic, bi se gotovo tudi temu odrekel. Tudi iz RKC se nekoč ni dalo izpisati, danes se da. x:)x

Nč tak zlo. Presenetl me je mal, da uporabljaš izraz "debilno" zoper osebo, ki na splošno v dokaj nepomembni in sicer čist osebni zadevi v tej temi meni drugače kot ti. x;)x V debatah nekaterih se za to ne zavzamem kaj preveč, ker je že redno na lnf sporedu, pri vas treh se pač sem, pa se mi je zdel nepotrebno pač.......Pa mogoč tud k klarus poznam. x:)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Nč tak zlo. Presenetl me je mal, da uporabljaš izraz "debilno" zoper osebo, ki na splošno v dokaj nepomembni in sicer čist osebni zadevi v tej temi meni drugače kot ti. x;)x V debatah nekaterih se za to ne zavzamem kaj preveč, ker je že redno na lnf sporedu, pri vas treh se pač sem, pa se mi je zdel nepotrebno pač.......Pa mogoč tud k klarus poznam. x:)x

Ja, saj razumem, da to moti. Ampak ta izjava je bila zame preveč in sem tako napisal. Sploh pa ni samo osebna zadeva, temveč se tiče tudi morebitnega otroka. Če bi šlo samo za njene poglede, ne bi nikoli tako napisal.

• 2 months later...

Informacije o vstopih in istopih iz cerkva...

Od kod prihajamo?

Kaj je namen življenja?

Kako lahko živimo mirno in srečno?

To neverjetno razodetje prinaša znanje iz znanosti, religije, ljubezni, medsebojnih odnosov, vladanja, meditacije, čutnosti, večnega življenja in še mnogih drugih stvari...

"Sedaj je čas, da prenehamo verjeti in pričnemo razumeti." - Rael.

Raeljanska Revolucija pogumno predstavlja popolnoma nov zgled na našem planetu. Sporočilo, ki so ga Raelu podali naši človeški stvaritelji iz vesolja, vsebuje najbolj neustrašno in individualistično sporočilo ljubezni, miru in nekonformizma: lepe kombinacije duhovnosti, čutnosti in znanosti.

Raziščite to spletno stran, če želite izvedeti več. www.rael.org in www.raeljani.info

www.rael.org

:eek: blazno; tuky bojo zdej novačli tiste, ki izstopijo iz RKS al kva :inocent:

vse te isntitucije je isto sranje, drugo pakovanje xcivx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

:eek: blazno; tuky bojo zdej novačli tiste, ki izstopijo iz RKS al kva :inocent:

vse te isntitucije je isto sranje, drugo pakovanje xcivx

:eek: blazno, kaj je blazno,....blazno je to, da te nekdo okrca, ker podajaš informacijo.....

informacije so in bojo vsem na voljo, ...to je čar svobode,...pol pa naj se vsak odloči sam,...

V RKC pa vključujejo dojenčke in jim pol celo mladost perejo možgane, to je zame problem ....povej kaj o tem xsrcx

www.rael.org

:vragec:

zanimivo, da oni ki so najbolj proti cerkvi in zvonovom.....svoje sranje obeshajo na najvechji zvon.... x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

js sm tud proti :vragec:

x:Xx sam s tabo se nom kregala

:wOOt:

kwa zej to pomen????

a svojga otroka naush dala krstit al kwa

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

valda da ne :o|o:

tis bl fukjena kokr sm mislu

POGANA bosh mela

zjebala mu bosh otroshtvo

pa verjetno kr ceu lajf

kje bo pa tako revshe sluzhbo dobilo

KDOR NI KRSHCHEN EUROPEJEC

zlomk....tralala

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...