aakhut 3. april 2007 Prijavi Deli 3. april 2007 joj zlomk....sj ti je kr lušno valda de mi je....che sm pa krshchen.... zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 3. april 2007 Avtor Prijavi Deli 3. april 2007 čakte, se ne spomnem pa se mi ne da po vsem tem bluzu nazaj iskat....a je alan uspešno izstopu pol al ni al kok je blo že tole Uspešno in brez zapletov. Sem mislil, da bo večji odpor, a tisti župnik je kar menefregistično vse skupaj opravil. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 3. april 2007 Prijavi Deli 3. april 2007 pa si ti ziher da to če ti je en župnik tule napisal da dejansko velja da te nimajo več v evidenci, če bi recimo preverjal direkt do vatikana Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 3. april 2007 Avtor Prijavi Deli 3. april 2007 Ah, v evidenci sem še vedno. Tako spet ne gre, da svoje zapise zbrišejo. V rojstno knjigo le pripiše, da se izpisuješ in se zraven oba podpišeta. Potem pa v nedeljo pri maši naznani, da se je ta in ta izpisal iz RKC in naj verniki molijo zanj, da bo našel milost pri Bogu Očetu itd. Krst pa imajo itak za neizbrisno znamenje in po njihovem zastarelem prepričanju, ki smrdi daleč naokoli po mrtvaški trohnobi, kdor je krščen ne more tega izničiti. Kar pa, hvala bogu, ni res. Oziroma je res za tistega, ki v to verjame. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 3. april 2007 Prijavi Deli 3. april 2007 eh klinc pol to sm misla ja, k se mi je zdel da je nekak tko in zdj se mi naj kao ljubi bost z njimi vse do vrha k js bi pa to čist tko konkretno......da me ni nikjer več banda :xx!: Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 3. april 2007 Avtor Prijavi Deli 3. april 2007 Jaz bi tudi tako. Eh, seveda so banda, najhujša mafija v zgodovini človeštva, dušna mafija. In kako še vedno držijo določene niti v rokah. Namesto, da bi tako zločinsko organizacijo prepovedali in jo spravli s sveta, kot so prepovedali nacizem, jo še imajo za sveto in jo podpirajo tako, da še vedno hodijo v cerkve, jim izkazujejo neko kao spoštovanje, krščujejo otroke in podobno. Vsakdo, kdor krsti otroka, podpira to organizacijo, pa naj bodo njegovi motivi še tako dobronamerni, osebni in navidez drugačni. Za človeštvo ne vidim nobene lepe prihodnosti in sploh nikakršne perspektive, dokler bodo obstajale religijske in politične dušne mafije: krščanstvo, islam, judovstvo (te tri so itak najbolj krvave in zločinske), ideologije kapitalizma, komunizma, fašizma, vseh ostalih izmov, čudna new age gibanja, ki so se razpasla v zadnjem času in so zame zelo vprašljiva, ipd. Smo pa mi sami tisti, ki vse to hranimo in na nek način podpiramo, saj nas je strah. Dokler pa je strah v nas, nas lahko manipulirajo, kakor se jim zahoče. Nekaj ljudi je pisalo tu v tej temi, da kaj težim s tem izpisom, da ki je itak brezveze in da se ne splača izpisat, (kolikor je mogoče) formalno izstopiti. Argument tega je bil, da jim je vseeno, kaj piše, da je važno to, kaj in kako živijo. Sicer je to res, se strinjam; a vseeno se sprašujem, če je res to glavni razlog, da se ne izpišejo. V meni so se tudi rojevale take misli, a sem kmalu videl, kaj stoji v ozadju. In to ozadje je postalo kar ospredje, medtem ko sem se izpisoval in soočal z župnikom. Pa ne trdim sedaj, da se je treba izpisat (čeprav bi bilo zanimivo, da bi se ljudje masovno izpisovali ) -- samo naglas razmišljam, namesto da bi se že spravil spat... Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
artem 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 Uspešno in brez zapletov. Sem mislil, da bo večji odpor, a tisti župnik je kar menefregistično vse skupaj opravil. zanimivo, kako je to opravil, samo z besedami ali ti je dal dokument na katerem pise, da nisi vec član RKC ? Citiraj www.rael.org Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 4. april 2007 Avtor Prijavi Deli 4. april 2007 Izstop je zapisan v krstni knjigi, v župniji pa hranijo mojo izstopno izjavo (kopija je tudi v škofiji). Meni je seveda tudi dal pisno potrdilo, da sem tega in tega dne izstopil iz RKC. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 Tisto, kar jaz vidim kot problem je v bistvu denar (cerkveni davek).Namreč ob popisu prebivalstva, te vprašajo ali si krščen, nekaj je bilo sicer tudi potem protestov in zahtev, da se vpisuje tudi rubrika "ateisti", vendar nisem spremljal in ne vem kaj se je iz tega izcimilo. Skratka, v Sloveniji je precej visok odstotek ljudi, ki so bili krščeni (podatek iz popisa prebivalstva), pri delitvi denarja za cerkvene skupnosti, oziroma pri uvedbi cerkvenega ali verskega davka, bo seveda ta podatek (ugoden za RKC) služil kot osnova za delitev posameznim verskim skupinam, zato bi množično izstopanje, pokvarilo pogajalske pozicije RKC, pri dodelitvi sredstev. Alan, ljudi, ki te sprašujejo zakaj težiš z izpisom iz RKC, pa vprašaj, če bi se izpisali iz KP, če bi bili od 9 meseca naprej avtomatično člani ali pa če bi jih starši pri 9 mesecih vpisali v KP, pa jim doktrina KP nebi bila blizu.... Jaz bi tudi tako. Eh, seveda so banda, najhujša mafija v zgodovini človeštva, dušna mafija. In kako še vedno držijo določene niti v rokah. Namesto, da bi tako zločinsko organizacijo prepovedali in jo spravli s sveta, kot so prepovedali nacizem, jo še imajo za sveto in jo podpirajo tako, da še vedno hodijo v cerkve, jim izkazujejo neko kao spoštovanje, krščujejo otroke in podobno. Vsakdo, kdor krsti otroka, podpira to organizacijo, pa naj bodo njegovi motivi še tako dobronamerni, osebni in navidez drugačni. Za človeštvo ne vidim nobene lepe prihodnosti in sploh nikakršne perspektive, dokler bodo obstajale religijske in politične dušne mafije: krščanstvo, islam, judovstvo (te tri so itak najbolj krvave in zločinske), ideologije kapitalizma, komunizma, fašizma, vseh ostalih izmov, čudna new age gibanja, ki so se razpasla v zadnjem času in so zame zelo vprašljiva, ipd. Smo pa mi sami tisti, ki vse to hranimo in na nek način podpiramo, saj nas je strah. Dokler pa je strah v nas, nas lahko manipulirajo, kakor se jim zahoče. Nekaj ljudi je pisalo tu v tej temi, da kaj težim s tem izpisom, da ki je itak brezveze in da se ne splača izpisat, (kolikor je mogoče) formalno izstopiti. Argument tega je bil, da jim je vseeno, kaj piše, da je važno to, kaj in kako živijo. Sicer je to res, se strinjam; a vseeno se sprašujem, če je res to glavni razlog, da se ne izpišejo. V meni so se tudi rojevale take misli, a sem kmalu videl, kaj stoji v ozadju. In to ozadje je postalo kar ospredje, medtem ko sem se izpisoval in soočal z župnikom. Pa ne trdim sedaj, da se je treba izpisat (čeprav bi bilo zanimivo, da bi se ljudje masovno izpisovali ) -- samo naglas razmišljam, namesto da bi se že spravil spat... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 Izstop je zapisan v krstni knjigi, v župniji pa hranijo mojo izstopno izjavo (kopija je tudi v škofiji). Meni je seveda tudi dal pisno potrdilo, da sem tega in tega dne izstopil iz RKC. Alan New, jaz bi se tudi izpisala. Kakšen pa je postopek oz. kje in na kak način to urediš? Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 4. april 2007 Avtor Prijavi Deli 4. april 2007 Alan, ljudi, ki te sprašujejo zakaj težiš z izpisom iz RKC, pa vprašaj, če bi se izpisali iz KP, če bi bili od 9 meseca naprej avtomatično člani ali pa če bi jih starši pri 9 mesecih vpisali v KP, pa jim doktrina KP nebi bila blizu....Saj, samo KP kot institucije ni več, RKC pa se še kar drži. nelika, stvar poteka takole. Najprej napiši izstopno izjavo (pazi, ne prošnjo!). Jaz sem napisal, da "zaradi osebnih razlogov izstopam iz Rimokatoliške Cerkve". Potem greš s to izjavo v župnijo, kjer si bila krščena, župnik ti mora izstop zapisati v krstno knjigo in ti dati potrdilo, da si izstopila. Če ne moreš priti do župnije, kjer si bila krščena, pa je baje v redu tudi, če greš do župnije, v kateri imaš stalno prebivališče. Vedi pa, da bo ta izstop oznanjen pri nedeljski maši, tako da bodo ljudje slišali za novega odpadnika. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 Ojoj javno linčanje, še posebej v manjših vasicah zna biti to neprijetno. Še dobro da živim v LJ. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 5. april 2007 Prijavi Deli 5. april 2007 Saj, samo KP kot institucije ni več, RKC pa se še kar drži. nelika, stvar poteka takole. Najprej napiši izstopno izjavo (pazi, ne prošnjo!). Jaz sem napisal, da "zaradi osebnih razlogov izstopam iz Rimokatoliške Cerkve". Potem greš s to izjavo v župnijo, kjer si bila krščena, župnik ti mora izstop zapisati v krstno knjigo in ti dati potrdilo, da si izstopila. Če ne moreš priti do župnije, kjer si bila krščena, pa je baje v redu tudi, če greš do župnije, v kateri imaš stalno prebivališče. Vedi pa, da bo ta izstop oznanjen pri nedeljski maši, tako da bodo ljudje slišali za novega odpadnika. hehea pa kr brez obreda nisi vech krshchen? fant, fant....jst bi se mal zamislu.... zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 5. april 2007 Avtor Prijavi Deli 5. april 2007 Kakor da sem z obredom bil krščen (mislim na to, da sem bil takrat odrešen izvirnega greha)?! Hvala lepa. Samo obred je bil in zapis v rojstno knjigo. Krščen je samo tisti, ki v te pravljice verjame. Meni ni več treba te otročje vere. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 5. april 2007 Prijavi Deli 5. april 2007 Kakor da sem z obredom bil krščen (mislim na to, da sem bil takrat odrešen izvirnega greha)?! Hvala lepa. Samo obred je bil in zapis v rojstno knjigo. Krščen je samo tisti, ki v te pravljice verjame. Meni ni več treba te otročje vere. heheSPES PERDITA zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
artem 5. april 2007 Prijavi Deli 5. april 2007 Alan New, jaz bi se tudi izpisala. Kakšen pa je postopek oz. kje in na kak način to urediš? Informacije o izstopu si lahko ogledas tudi tulehttp://www.apostasie.org/ Citiraj www.rael.org Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 5. april 2007 Prijavi Deli 5. april 2007 Prenehajte množično izstopati iz RKC-ja, ker bodo drugače Janšo v Vatikanu na križ pribili. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 6. april 2007 Prijavi Deli 6. april 2007 hehea pa kr brez obreda nisi vech krshchen? fant, fant....jst bi se mal zamislu.... zlomk....tralala Ah včeraj sem razmišljal o tem. Biti krščen ni cerkvena obveza. Njegova Ljubezen je večna in neskončna tako kot tudi Ljubezen Jezusa - on ima večno odpuščenje. Vedno ga lahko sprejmem, če je moje srce dovolj čisto, vedno je lahko ob meni. Biti cerkven ali ne, tu ni več vprašanje ali pogoj. Mogoče prej ovira. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
artem 6. april 2007 Prijavi Deli 6. april 2007 Prenehajte množično izstopati iz RKC-ja, ker bodo drugače Janšo v Vatikanu na križ pribili. mislim, da ga bodo pribil tud brez istopov. Rode je na TV izjavil, da sta boljse sodelovala dokler je bil v opoziciji. Jeah,...ta oblast in ta navidezna moc... Citiraj www.rael.org Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 6. april 2007 Prijavi Deli 6. april 2007 mislim, da ga bodo pribil tud brez istopov. Rode je na TV izjavil, da sta boljse sodelovala dokler je bil v opoziciji. Jeah,...ta oblast in ta navidezna moc...Najbrž tudi ni upošteval Rodetove pobude, da bi se Slovenija preimenovala v Rodezijo. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 12. april 2007 Avtor Prijavi Deli 12. april 2007 Jezus ni ustanovil Katoliške cerkve Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
artem 12. april 2007 Prijavi Deli 12. april 2007 Citiraj www.rael.org Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 12. april 2007 Prijavi Deli 12. april 2007 Jezus ni ustanovil Katoliške cerkvePa tudi nobene druge ne. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 12. april 2007 Prijavi Deli 12. april 2007 merxizem so tut pisal bratje marx zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 12. april 2007 Avtor Prijavi Deli 12. april 2007 Čudno, povezava bi morala biti do članka v Dnevniku, pa mi odpre polje za komentarje na LN forumu. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.