Skoči na vsebino

Izstop iz Katoliške Cerkve

Alan_New

Recommended Posts

Zanimivo je, da bolj kot gledam široko in natančno, bolj veljam za takega, ki gleda enostransko. x:Dx

Nestrpen sem pa res. Ko sem prvič objavil to temo, sem jasno povedal, da sem nestrpen (ne-strpen, torej tak, ki nečesa ne trpi, kar ne pomeni, da tega ne sprejemam). Se prav nič ne delam finega in kao strpnega kot večina, ki je strpna samo zaradi tega, ker je to v modi in je nasploh tak trend v svetu.

Possible—but highly unlikely.
Deli na socialnih omrežjih

Nehaj no x:o)x

Jest ne obsojam, sam opozarjam :o|o:

Razen tega sem pa objektiven, za razliko od kakšnega Alana N., ki piše zlo nestrpno in enostransko. x;)x

Alan tudi prav prijazno opozarja, ne sodi ...če si se že odločil, da boš besedo sodil zamenjal za opozoril x:Dx x:Dx , ker če prebereš svojo drugo izjavo...potem sodiš, ups, se popravljam, opozarjaš x:Dx x:Dx x;)x

tisto o objektivnosti, bova pa kdaj drugič, velja x;)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

no to je res Aalan, pa tud ce kdo o seb prav da je strpen, ni nujno da tak tud je. x;)x

Podobno kot vsi 'prevec dobri' morda tud niso taki oz. jih drugi drugac vidjo. xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Cookie, problem je v tem, da je na nek način katerokoli opozorilo ali namig "obsodba", še posebej, če gre v nos tistemu, ki je namenjeno. Treba je čutiti energije in gledati širšo sliko, pa se vidi, kaj je zares obsodba, kot napad iz nerazumevanja, in kaj je preprosto ugotavljanje dejstev. x:)x

Cookie, problem je v tem, da je na nek način katerokoli opozorilo ali namig "obsodba", še posebej, če gre v nos tistemu, ki je namenjeno. Treba je čutiti energije in gledati širšo sliko, pa se vidi, kaj je zares obsodba, kot napad iz nerazumevanja, in kaj je preprosto ugotavljanje dejstev. x:)x

Alan, je blo mišljeno cinično/pikro in namenjeno Emanuelu :vio:

On lah opozarja (beri: sodi), on JE objektiven (ahahaha), vsi ostali pa sodimo/jo.

Ti si men ful fajn za brat, večinoma se kr strinjam s tabo, to včas tut napišem, včas pa tut izrazim nestrinjanje s tvojim pogledom.

Pol pravš, ti je ratal ubejžat RKC seznamom: če naujo še tm kej scrackal, pa se boš moral ponovno izpisovat :inocent:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Alan New, naravnost smiliš se mi. Sem ti takrat zaželela vse dobro (in ti seveda še danes, preveč se pa nočem ukvarjati s tvojo energijo), ker si mi deloval res nesrečno, zdaj pa si vse poštimal, pa še kar deluješ zagrenjeno in nasilno.

Meni je Jezus sončen in vesel v igri z otroki, križ pa simbol, ki me neštetokrat na dan pomirja in pravi 'vse je dobro', 'za vsakim trpljenjem je vstajenje'.

Blokada srčne čakre?!?! Negativna energija?!?! Morda tebi, ampak potem bi rekla, da je tudi marsikaj drugega pri tebi zelo problematičnega. Veliko pa nas je, ki nas križ krepi in usmerja v pozitivizem.

Lasja

xflowx

(popravljeno)

Jest pa v Cerkvah nimam kakega posebnega obcutka negativne mrtve energije, razen tiste ki je prisotna v vseh javnih prostorih - tista sedeca mirujoca energija, ki jo potem vsak malce tam pusti. Drgac pa so menda te Cerkve vse grajene na zemeljskih energijskih tockah in ni naklucje, da na enem hribu cerkev je na drugem pa ne :) Tko da verjetno se tud samo tam precej puca, pa se zvon naredi svoje - njegova visja frekvenca. Hmm -mmm zadnjic sem bil na Smarni Gori in sem popolnoma padel noter v tisto zvonenje, me je zamaknilo v delni trans ( enih par ljudi me je kr mal cudno gledalo, ko sem tam stal vkopan ) - res super tista melodija cinglanja in v ozadju globok enakomeren vibrajoc bas zvona, super dozivetje xyesx

Se pa strinjam gled kriza, se sama podzavest lahko povzorca neprijetne asociacije. Se pa ne strinjam s krizanjem; sploh ni nujno da delujes na cakro ce se krizas, lahko ostane popolnoma nedotaknjena, vazen je namen delvanja :)

Popravljeno -> kuvrtat
Brez podpisa

men tud.. pa orgle v cerkvi (ce ne fushajo kot zandjic na poroki) xsrcx

se ti kar srcna cakra odpre, poln si ene vzhicene energije.

jaz pa nsiem verna, nisem bla krscena in vse to, pa se zgodi, da grem v cerkev.

se tud pokrizam, vendar to naredim v mislih, pa se nerodno mi je tam brazdat po sveti vodi. x:px xDDx :8):

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ti si men ful fajn za brat, večinoma se kr strinjam s tabo, to včas tut napišem, včas pa tut izrazim nestrinjanje s tvojim pogledom.

Enako. x;)x

Pol pravš, ti je ratal ubejžat RKC seznamom: če naujo še tm kej scrackal, pa se boš moral ponovno izpisovat :inocent:

Tako je. Župnik je pred menoj vpisal v krstno knjigo izstop in mi dal potrdilo z žigom in podpisom, dve kopiji pa je poslal še v župnijo, kjer sedaj živim (ni ista kot krstna župnija), in škofu. Cerkveno občestvo mora pač biti obveščeno o dogodkih, ki njih zadevajo. x^x

Alan New, naravnost smiliš se mi. Sem ti takrat zaželela vse dobro (in ti seveda še danes, preveč se pa nočem ukvarjati s tvojo energijo), ker si mi deloval res nesrečno, zdaj pa si vse poštimal, pa še kar deluješ zagrenjeno in nasilno.

Meni je Jezus sončen in vesel v igri z otroki, križ pa simbol, ki me neštetokrat na dan pomirja in pravi 'vse je dobro', 'za vsakim trpljenjem je vstajenje'.

Blokada srčne čakre?!?! Negativna energija?!?! Morda tebi, ampak potem bi rekla, da je tudi marsikaj drugega pri tebi zelo problematičnega. Veliko pa nas je, ki nas križ krepi in usmerja v pozitivizem.

Lasja

xflowx

A smilim se ti? Da sem zagrenjen in nasilen? xrolleyesx Ja, nasilen sem. Včasih premalo. Bi moral biti bolj oster. Zagrenjen tudi kdaj. Kaj pa si mislia, da bom utihnil, zdaj ko sem izpisan? Zdaj želim širiti propagando, da se to dá in da ni tako nemogoče, kot zgleda na prvi pogled. x:)x

Sej tudi ko gredo ljude izpiti od maše pravijo, da so polni energije. Vprašanje je kakšne. :o|o:

(popravljeno)

Jest se nc ne pokrizam, ker tud nisem krščen, grem pa vcasih pogledat k mi je zanimivo in mislim, da je dovolj ce s spostovanjem vztopis.

Alan; a se ti ne zdi, da mal pretiravas s tem pitjem energije? :ermm:

Popravljeno -> kuvrtat
Brez podpisa

Nehaj no x:o)x

Jest ne obsojam, sam opozarjam :o|o:

Razen tega sem pa objektiven, za razliko od kakšnega Alana N., ki piše zlo nestrpno in enostransko. x;)x

Vsi trpimo od iste bolezni - namreč, da je naš merski trak edini s pravo skalo. x:o)x

Objektivnosti pa človek sploh ni zmožen, vse kar prihaja iz subjekta je subjetkivno in s tem ni nič narobe. Je pa včasih lepo in konstruktivno za debato, če nakažemo da vsaj dopuščamo, da ni naše prepričanje conditio sine qua non za vrhovno modrost in je morda stvarstvo dovolj veliko, da obstaja še kaj dobrega ne da bi mi to mogoče opazili. x:o)x

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Hoj,

sem eden od tistih, ki nikoli ni bil "not".

Tudi svojih otrok nisem dal krstiti, čeprav sem s tem žal nekoliko užalostil taščo, s katero se sicer odlično razumem.

Popolnoma jasno se mi zdi da so največji proticerkveni "križarji" ravno tisti, ki so bili verni pa se jim je Cerkev izneverila, jih razočarala in vse kar gre zraven ...

Ko pa govorimo o strpnosti se mi nekdo, ki pove par resnic, morda res na rahlo preveč agresiven način, ne zdi prav nič nestrpen. Nestrpen bi bil tisti, ki bi se spravil nad vernike RKC, takih pa še nisem srečal ne tu ne kjerkoli drugje (kar pa ne pomeni, da jih, tu pa tam kje, tudi ni).

To o domnevni nestrpnosti do Cerkve se vse preveč izrablja: ne moreš biti nestrpen do neke ustanove. Za to imamo dugo ime: kritičen. Seveda si lahko uprevičeno ali neupravičeno kritičen, lahko si tudi žaljiv ... vendar v tem ni nobene podobnosti z agresivnostjo ki jo nekateri zlivajo na pripadnike drugih ver in ras.

Ko bodo kakega menihana kaki ulici pretepli, ko bodo skrunjeni krščanski spomeniki na pokopališčih ipd. takrat mi pridite jamrat o nestrpnosti do Cerkve, prej ne!

Zato se mi zdi Alanov prispevek čisto na mestu. Morda bi lahko govoril v manj žaljivih tonih. S tem bi namreč pokazal več racionalnosti in dal večjo avtoriteto resnici, ki jo je napisal.

Z izpisom na način, kot ga je opisal Alan te zgolj izbrišejo iz evidenc lokalne fare, podatkov pa ne updajtajo na višjih nivojih tako, da je vse skupaj jalovo početje ... je pa dobro za dušo tistega, ki se mu je ta ustanova res zamerila.

Pesem.si

Kdor ne pesni, bere pesmi :)

Alan; a se ti ne zdi, da mal pretiravas s tem pitjem energije? :ermm:

Ne bi rekel. Če pa za to gre v osnovi pri mašnem obredu. xnckrivx

saj, za to gre... za spostovanje...

Mah, RKC ne morem nikakor spoštovati. Lahko razumem in sprejemam, ne pa tudi spoštujem.

Zato se mi zdi Alanov prispevek čisto na mestu. Morda bi lahko govoril v manj žaljivih tonih. S tem bi namreč pokazal več racionalnosti in dal večjo avtoriteto resnici, ki jo je napisal.

Žaljivi toni? Če povem stvari take, kot so? xrolleyesx Nisem nikogar žalil. Če pa je kdo užaljen zaradi tega, kar sem napisal, naj pri sebi razčisti, zakaj ga moje izjave žalijo.

Z izpisom na način, kot ga je opisal Alan te zgolj izbrišejo iz evidenc lokalne fare, podatkov pa ne updajtajo na višjih nivojih tako, da je vse skupaj jalovo početje ... je pa dobro za dušo tistega, ki se mu je ta ustanova res zamerila.

To je res, čeprav ne vem, na koga misliš z "višjimi nivoji": ali institucionalne višje nivoje ali Boga. Vsekakor po njihovih zabetoniranih prepričanjih in izjavah ne priznavajo, da se sploh kdo lahko reši krsta, ker je to kao neizbrisljivo znamenje. Hja, je za tiste, ki v ta urok verjamejo: drugače se ga da lepo izničiti z zavestjo. Če bi to bilo res neizbrisljivo znamenje, se človek ne bi mogel nikoli več razvijati. Pa vse življenjske izkušnje kažejo drugače. A tako je, da pravoverni ne more in se boji odstopiti od svojih prepričanj, ker se mu tako zruši svet, kajti spoznal bi, da je živel v umskih pravljicah.

saj, za to gre... za spostovanje...

Ja Marsa v osnovi se strinjam s teboj,

ampak,

ampak, vedno se mi zatakne v grlu beseda spoštovanje, če vidim, da nekje spoštujejo samo denar, izkoriščanje, zavajanje in manipulacijo za lastno korist,

zatakne se mi v grlu, da institucija sedi na bajnih zakladih, s katerimi bi verjetno lahko rešili marsikateri problem, pa jim je vseeno, imajo pa polna usta napotkov in nasvetov, kako naj živimo,dejstvo pa je da je vodstvo in politika okostnela in zastarela,

ja res je, marsikdo v cerkvi si prizadeva za boljši jutri, samo kaj, ko jih tisti pohlepneži, ki si želijo moč prekosijo,

zakaj se njihove napake vedno pometejo pod preprogo, nas bo pa bog kaznoval, kaj pa njih, kdo bo njih kaznoval za njihove dva tisoč let stare grehe????????

pravzaprav me zanima, če je vse to kar lahko vidimo, in smo videli bilo resnično v Jezusovem načrtu...

močno dvomim

Marsa spomni se, kako te je jezilo, ko so ti na poroki tiščali tisto stvar pod nos, češ dej dnar

Ja, so plusi in so minusi, ampak po mojem mnenju, je smisel vere in vsega tega v dobrem in v plusih, torej minusov sploh ne bi smelo biti, sploh, če se gremo, da naj bi bili duhovniki duhovno razviti

Meni je važno, kaj ima oseba v svojem srcu, in mislim, da zato ne rabim nobenih institucij in nobenih knjig, v katerih je ogromno prirejenih zgodb

xflowx

pravzaprav me zanima, če je vse to kar lahko vidimo, in smo videli bilo resnično v Jezusovem načrtu...

Jezusa so ti ljudje oklicali za ustanovitelja krščanstva, vendar on dejansko nima nič z njimi, zato to ni bilo v njegovem načrtu. Je pa gotovo predvideval kaj takega. Tako kot Jezus ni začetnik krščanstva, tako ni ne Mohamed islama ne Buda budizma itd. po analogiji. To potem ustanovijo ljudje, po možnosti taki, ki živega učitelja še živega niso videli in bili z njim. Uporabljajo pa njegove besede in pač delajo, kar se jim zahoče. Dogaja se tudi, da se ljudje grejo religijo tudi, ko je učitelj še živ: to se je dogajalo z Oshojem, se zdaj s Sai Babo, pa še s kom gotovo. Kar je na nek način "normalno" oz. pričakovano, zaradi narave človekovega trenutnega stanja zavesti oz. nezavesti: da namreč hoče rešitelje, voditelje, da njemu ni potrebno ničesar storiti.

Alan evo vprašanje, če ti ni preveč zoprno:

zakaj to mnenje o RKC?

Kaj te je spodbudilo k tem dejanju (izpis), tudi jaz nisem fan, ampak mi je pa vseen, če me majo za svojo, al pa ne, od mene tak nimajo nič ,razen številko

Mnenje je tako, ker sem določene zadeve spoznal in zdaj pišem o tem. Saj vem, da se večini sliši noro, a kaj moram. xnckrivx

K izpisu me je spodbujalo več faktorjev. Mogoče lahko dam na prvo mesto izziv, ki mi je to predstavljalo. Hotel sem še dodatno dimenzijo, da je to zapisano na papirju, čeprav lahko zgori in nikoli ne bo nihče vedel za to dejanje. Vedel sem, da se bom tako moral soočiti s preteklostjo, z občutki krivde, z občutki izdajstva in zdaj neke vrste izobčenja. Če ni direktno izobčenje, je pa vsaj gledanje po strani s strani sorodnikov in vseh starih znancev. A to mi ni problem. Vesel sem, da sem storil ta korak in se z navedenimi zadevami soočil, in vsaj v moji družini prekinil neko tradicijo, vsaj z moje strani. To so majhna dejanja, ki če jih vsakdo počne, peljejo razvoj naprej. Ne morem(o) sveta spremeniti čez noč; lahko pa ga postopoma z novim načinom življenja in s prekinjanjem starih in nepotrebnih zadev. Seveda ni sedaj nič bistvenega drugače, a spremembe prihajajo počasi -- baje. x:)x

Še kakšen drug moj odgovor na tvoje vprašanje pa lahko najdeš, če gledaš nazaj po objavah.

Ne bi rekel. Če pa za to gre v osnovi pri mašnem obredu. xnckrivx

Ne razumem, zakaj gre za pitje energije pri masnem obredu x?x

Pri spostovanju pa gre IMHO za bolj splosno vrlino. Poklonis spotovanje tisini v cerkvi, njeni arhitekturi, Duhu ki se v njej nahaja, prisotni Bozanskosti - ko jaz to pocnem nikoli ne mislim na Rodeta ali RKC ali Jezusa, gre za poklon pozitivni energiji, ki preveva prostor :)

Brez podpisa

V cerkvah ne čutim nič pozitivnega, sploh ne v tisti mrtvaški tišini. Če je tebi to pozitivno, pač ti je. Samo je čudno, da tako pravite. A res ne čutite, kaj se tam zares dogaja? (Te ne vikam, ampak sprašujem na splošno.)

Sicer pa je itak res jalovo početje: če nočete videti, kaj pomaga da pišem tukaj nekaj, kar vam morda izgleda kot jamranja zagrenjenega tipa in neargumentirano obsojanje?! :xx!:

Pri spostovanju pa gre IMHO za bolj splosno vrlino. Poklonis spotovanje tisini v cerkvi, njeni arhitekturi, Duhu ki se v njej nahaja, prisotni Bozanskosti - ko jaz to pocnem nikoli ne mislim na Rodeta ali RKC ali Jezusa, gre za poklon pozitivni energiji, ki preveva prostor :)

Gre za to, da se pri stvareh, ki so občudovane in strahospoštovane en masse tako dolgo časa občuti delček magnetizma, ki ga je tam pustil človek, ki so ga prevevali te občutki do cerkve. Isto se godi pri drugih stvareh. Če pa si uravnotežen v sebi, te to ne bo preslepilo, ampak se boš zavedal, de je telo tempelj v katere prebiva Gospod, ne pa kup kamenja. x^x

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

prikolica na prejsni odgovor, ker mi ni popravka sprejelo ;

Hem , poglej, nikoli nisem prisostoval pri masi :) Tisina je pa itak Sveta in v Cerkvah je tista prisotnost Tisine :)

Sicer se mi pa dozdeva, kam meris. IMHO je nauk Jezusa popacen ampak, ce ga primerjas s kakimi drugimi religijami in spodbijes verodostojnost besedi greh, potem dobis marsikaj koristnega in uporabnega - sicer pa nisem toliko nacitan, da bi res lahko kaj trdil :) Kot si rekel religija je v Srcu. Pravi Vernik Jezusa bi to moral vedeti in s tem bi se sesul tudi obroc manipulacije in zaslepljenosti. Npr; spolnost - ne gre za greh temvec gre za spodbudo k spolni vzdrznosti, ohranjanju vitalne cloveske energije in vzdrzevanju le te, usmerjanju v visje Pojme - greh pac samo popaci sliko in jo zasuznji !

Sicer pa menda se je Jezus ucil svojega znanja, pri nekaterih modrecih Vzhoda in mel tudi vec otrok....:)

Gre za to, da se pri stvareh, ki so občudovane in strahospoštovane en masse tako dolgo časa občuti delček magnetizma, ki ga je tam pustil človek, ki so ga prevevali te občutki do cerkve. Isto se godi pri drugih stvareh. Če pa si uravnotežen v sebi, te to ne bo preslepilo, ampak se boš zavedal, de je telo tempelj v katere prebiva Gospod, ne pa kup kamenja. x^x

Se strinjam; vseeno s tako gesto prebujam Gospoda v Sebi x;)x

Brez podpisa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...