AirMax 22. september 2011 Prijavi Deli 22. september 2011 Podpisal peticijo.. Upam, da se to res ukine.. Naj jim verniki plačujejo prispevke, če jim paše kot imajo v Avstriji urejeno.. Plačujejo sam tisti, ki se sami odločijo, za Cerkev pa ne gre nič iz davkoplačevalskega denarja.. 5 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 22. september 2011 Prijavi Deli 22. september 2011 Se strinjam! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. september 2011 Prijavi Deli 22. september 2011 Tudi jaz (in sem tudi podpisala peticijo). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 22. september 2011 Prijavi Deli 22. september 2011 Naj jim verniki plačujejo prispevke, če jim paše kot imajo v Avstriji urejeno.. Plačujejo sam tisti, ki se sami odločijo, za Cerkev pa ne gre nič iz davkoplačevalskega denarja.. Se strinjam! Sm podpisala peticijo... Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 22. september 2011 Prijavi Deli 22. september 2011 Se strinjam! Sm podpisala peticijo... Definitivno podpis. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 23. september 2011 Avtor Prijavi Deli 23. september 2011 Podpisal peticijo.. Upam, da se to res ukine.. Naj jim verniki plačujejo prispevke, če jim paše kot imajo v Avstriji urejeno.. Plačujejo sam tisti, ki se sami odločijo, za Cerkev pa ne gre nič iz davkoplačevalskega denarja..Jaz tudi upam, da bo kdaj tako tudi pri nas, čeprav se mi trenutno zdi malo možnosti za to. Na predlagam.vladi.si je že bil podoben predlog, ki je bil zavrnjen. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AirMax 27. september 2011 Prijavi Deli 27. september 2011 Jaz tudi upam, da bo kdaj tako tudi pri nas, čeprav se mi trenutno zdi malo možnosti za to. Na predlagam.vladi.si je že bil podoben predlog, ki je bil zavrnjen. Predlagan je bil v času Janševe vlade, če se ne motim.. Da je bil zavrnjen se pa niti ne čudim glede na to, da je bila takrat na oblasti tudi Nova Slovenija, ki je krščansko usmerjena stranka pa tudi Janez Janša osebno je precej naklonjen Cerkvi tako, da nič čudnega.. Upam, da bomo kdaj prišli do tega.. Cerkev ima že tako dovolj svojega denarja, veliko boljše bi bilo, če bi šel ta denar npr v razvoj športa,družinam na pragu revščine.. Tistim, ki pomoč potrebujejo.. Cerkev denarja ne rabi, ker ga ima dovolj.. 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 27. september 2011 Avtor Prijavi Deli 27. september 2011 (popravljeno) Predlog, katerega omenjam, je bil predlagan v tem mandatu, zavrnila pa sta ga tako Urad za verske skupnosti kot Ministrstvo za finance. http://predlagam.vladi.si/webroot/idea/view/90 Popravljeno 27. september 2011 -> Alan_New Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AirMax 27. september 2011 Prijavi Deli 27. september 2011 Očitno je imela vlada že nekaj od tega ali pač je popuščala zopet tam kjer ni treba oz se nebi smelo.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 1. oktober 2011 Avtor Prijavi Deli 1. oktober 2011 Fuck the Motherfucker! http://www.youtube.com/watch?v=S1G49s54fBs 1 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 2. oktober 2011 Prijavi Deli 2. oktober 2011 Na obisku v Nemčiji je papež povedal, da cerkvi ne škodijo njeni ateisti, temveč "mlačni" kristjani. A je morda imel v mislih vse tiste množice, ki so jih prinesli v starosti nekaj mesecev v cerkev in vpisali v svoje knjige? 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
PsicoMagico 11. november 2011 Prijavi Deli 11. november 2011 Tukaj lahko podpišete aktualno peticijo za dosledno ločevanje cerkve in države (odpravo državnega financiranja Cerkve), kot je tudi zapisano v ustavi: http://www.locitev-drzave-cerkve.org/ 2 Citiraj "I must create a system or be enslaved by another mans; I will not reason and compare: my business is to create." William Blake Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 21. januar 2012 Avtor Prijavi Deli 21. januar 2012 13 tisoč podpisov proti financiranju Cerkve Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 21. januar 2012 Prijavi Deli 21. januar 2012 13 tisoč podpisov proti financiranju Cerkve Zelo malo je podpisov. Sem prepričan, da bi bilo podpisov zelo veliko, če bi ljudje bolj vedeli za to peticijo in kje se jo podpiše. V Ljubljano se recimo zaradi tega podpisa ne bom vozil, pa tudi če bi se slučajno sam zapeljal, se večina seveda ne bi. V članku pa je novinar precej negativno nastrojen glede peticije. Sam se strinjam s tem, da bi moral tudi Rim investirat v obnovo cerkev v Sloveniji saj je "mother company" in novi predlog proračunskega podpiranja verskih skupnosti je vsaj majhen korak v pravo smer. Poudarek na majhen. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 21. januar 2012 Avtor Prijavi Deli 21. januar 2012 Recimo v tej temi, konkretno na tej strani, je link objavljen dvakrat. Drugje ga širim kolikor pač lahko. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 21. januar 2012 Prijavi Deli 21. januar 2012 Pa saj to nam zdrava pamet pove, da se država pač podpira katoličane in da se politiki o tej temi ne upajo na glas izrečt zaradi volivcev. Tako imamo zdaj trnovo pot zbiranja nekih podpisov, cerkev pa deluje kot normalno podjetje, le da dobiva subvencije in je oproščena davkov. Prepričan sem, da če bi Jezus zdaj živel, da ne bi bil član RKC. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
glady 4. februar 2012 Prijavi Deli 4. februar 2012 Glejte, za dobro in modro odločitev so potrebni dobri in modri argumenti. RKC je šla v svoji zgodovini skozi številne padce in je kriva za mnoga najbolj nerazumljiva dejanja, ki ne morejo biti v čast nikomur, še najmanj pa nekomu, ki je prevzel vodilno vlogo za širjenje tako čudovitega, dobrega in popolnega nauka ljubezni po Jezusu. Tiste, ki vas to ime moti ne odrivam proč, sploh pa ne, če poznate ljubezen in je vaše življenje napolnjeno z njo. Boš mar zavrgel biser, ki je padel v blato in zato izgubil svoj sijaj. Vzel ga boš iz blata, umil in užival v lepoti njegovega sijaja. Hočem vam reči, da človek vse pokvari. Če se ne trudi za svojo popolnost, tudi ne more sprejeti popolnosti od zgoraj in jo deliti naprej. Mi se pa potem oziramo na vse te duhovnike, njihove grehe in napake, nepopolnosti in pomanjklivosti. To nam naenkrat zamegli pravi pogled in pravi cilj. Kljub stanju kakršno je v RKC in je v današnjem času res težko, sam nauk Jezusa Kristusa ni popolnoma nič izgubil. Lahko odvzameš ali pa dodaš črko na papirju, ne moreš pa vplivati na duha, ki veje iz tega nauka. Zato naj se tisti, ki išče obrne k pravemu cilju in kar mu je dano za pomoč naj vzame in preveri in če je dobro tudi ohrani. Če je vam, ki vse povprek pjluvate čez duhovnike in njihovo bogoslužje dan duhovni vid, tako, da lahko spremljate tudi duhovno sliko vsega dogajanja in vidite kdo vse je prisoten ob in nad oltarjem in kaj se v duhu dogaja s kruhom in vinom in vas to ne prepriča, potem vas ne bo prepričalo nič na svetu. Če pa nimate odprtega duhovnega vida, v svoji slepoti sodite nečemu česar ne poznate in so vaši argumenti trhli. Na osnovi tega pa tudi odločitve in dejanja. Kdor se odpira k duhovnemu, bo ja menda stremel k najvišjemu Gospodarju ne pa k Njegovemu hlapcu. In kdor bo z vso iskrenostjo v svojem srcu to tudi počel, bo kmalu našel pravo pot na njej pa tudi potrebne odgovore. Duhovna pot ni lahka, ker je na njej polno pasti, ki se velikokrat kažejo kot rešitve, v teh križiščih pa več kot potrebujemo Božjo pomoč. 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 5. februar 2012 Prijavi Deli 5. februar 2012 Nisem ti jaz dal minusa. Jezus je kul, RKC ni tak kul. ...ampak jasno, če komu pašejo ti koncepti in je njegovo življenje zaradi njih lepše in lažje, sem vesel za njega. Vsaj jaz imam okoli sebe rad zadovoljne, vesele, nasmejane ljudi. Sicer pa, ko smo že pri Jezusu, a ni zanimivo, da cerkve sploh ne zanima, kako je Jezus odraščal, njegova izgubljena leta, ko se je učil. Od nekoga, ki si je vzel za kompetenco, da interpretira njegovo življenje in učenje bi pričakoval, da ga bo to neizmerno zanimalo. Ne glede na vse napisano, pa tale tema sploh ni namenjena sami inštituciji in njenim verovanjem, ampak izkoriščanju članstva in zahtevnem izstopu. 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
glady 5. februar 2012 Prijavi Deli 5. februar 2012 Strinjam se s teboj, je pa tudi res, da te vsak lahko izkorišča toliko, kolikor mu dopustiš. Vzemi to kar je tam še vedno dobrega, od ostalega pa se distanciraj in pusti naj sami ugotovijo kaj se jim sploh dogaja. Bo pa že čas pokazal, da bodo potrebne spremembe, ki bodo gotovo prinesle očiščenje. Kljub veliki zmedi v instituciji, je še nekaj pravih duhovnikov, ki svoje delo dobro opravljajo in naj še enkrat ponovim, duhovno, pri maši še vedno lahko veliko prejmeš. Tega se pa ni smiselno odpovedati zaradi nestrinjanja z institucijo. Jezusovo odraščanje ni skrivnost. Bil je doma s Svojo družino in opravljal tesarska dela. Ni potreboval nobenega učitelja, ker je bil sam največji učitelj. Večkrat mu pripisujejo druženje z eseni, a to ni drži. Eseni so bili magi, ki so svoje goljufije opravičevali s tem, da je laž dobra in koristna, če služi dobremu namenu. Žal pa tudi njihovi «dobri nameni« niso bili najboljši. Jezus je bil proti njihovemu načinu in je njihove prvake ob srečanju ob Cezareji Filipovi tudi podučil o tem in jih pridobil zase. Od tu naprej so res začeli delovati v pravem duhu in razširili svoje inštitute tudi v Evropo. Deloval pa v svoji mladosti ni zato, ker še ni bil njegov čas, krati pa je bil tempelj takrat poln mračnjaštva zaslepljenih farizejev in pismoukov, ki niso bili sposobni sprejeti besede resnice. Tako kot vidiš, da je tudi danes ne lahko. Res se tu govori o drugi temi, je pa dobro, de je človek previden, da s tem, ko se loči od institucije ne zavrže tudi vse kar je dobrega za njo in nad njo. 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 5. februar 2012 Avtor Prijavi Deli 5. februar 2012 Jezus je kul, RKC ni tak kul. Zakaj pa je Jezus kul? Saj je produkt RKC-ja. Vprašanje je, kakšen je bil Jezus kot resnična oseba, če je sploh obstajal. Pa denimo, da je: imaš veliko drugih zapisov, ki govorijo o njem. Vsaka verska skupina ga je mitizirala po svoje. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 5. februar 2012 Prijavi Deli 5. februar 2012 Zakaj pa je Jezus kul? Saj je produkt RKC-ja. Vprašanje je, kakšen je bil Jezus kot resnična oseba, če je sploh obstajal. Pa denimo, da je: imaš veliko drugih zapisov, ki govorijo o njem. Vsaka verska skupina ga je mitizirala po svoje. Lahko se seveda motim in Jezus dejansko ni takšen, kot si ga predstavljam, predstava, ki sem jo dobil o Jezusu pa je taka, da bi ga z veseljem poznal. Kdo je zgradil tako predstavo? Milijoni ljudi. Hkrati obstajajo evangeliji, iz katerih dobiš neko sliko. Poleg tega obstajajo zapisi o njegovem potovanju v Indijo in drugam, katere RKC sicer ne priznava in ki jih tudi ti poznaš se mi zdi,..no vsi pričajo o izjemnem mladem človeku. Kakorkoli že, jaz tako ne malikujem nikogar. Tudi zdaj poznam izjemne ljudi. Jezus bi pa bil eden izmed tistih, ki bi jih rad spoznal, če bi recimo potoval skozi čas. Glady - ti razmišljaš pač v okvirih katolicizma. Če si sprejel te koncepte, ti naj služijo. Pa tudi sploh ne dvomim, da ima RKC iskrene, ljubeče ljudi med sabo. Kar sem ti želel povedat je to, da je tvoja (vaša) pot le ena izmed večih. Izbrali ste si pekel in nebesa? Prav. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
glady 5. februar 2012 Prijavi Deli 5. februar 2012 Mirno plovbo naprej, ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 6. februar 2012 Prijavi Deli 6. februar 2012 Strinjam se s teboj, je pa tudi res, da te vsak lahko izkorišča toliko, kolikor mu dopustiš. Vzemi to kar je tam še vedno dobrega, od ostalega pa se distanciraj in pusti naj sami ugotovijo kaj se jim sploh dogaja. Bo pa že čas pokazal, da bodo potrebne spremembe, ki bodo gotovo prinesle očiščenje. Kljub veliki zmedi v instituciji, je še nekaj pravih duhovnikov, ki svoje delo dobro opravljajo in naj še enkrat ponovim, duhovno, pri maši še vedno lahko veliko prejmeš. Tega se pa ni smiselno odpovedati zaradi nestrinjanja z institucijo. Ta odstavek je pa za moje pojme izjemno sporen. Vzemi kar ti paše, ostali naj pa delajo kar hočejo neglede na to koliko škodijo drugim? Po možnosti takim, ki si ne morejo pomagati sami? Itak pol se pa ta pokvarjene raje kam premešča kot pa prepusti, da se jih kaznuje za njihova dejanja. Raje pod preprogo pomete, da imajo lahko čas da ugotovijo sami kaj se sploh dogaja Sprejemanje in ljubezen... amen... :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Baal 10. februar 2012 Prijavi Deli 10. februar 2012 (popravljeno) Živjo! Glede na post o Avstriji in plačevanja davkov cerkvi. Tukaj vsak, ki je krščen mora plačevati 1% letne plače cerkvi. Tudi sama živim gor. Sem že dobila pismo, kje sem, kaj delam, ali študiram.. špijunajo kot nori. Kar se tiče tega. Jaz osebno ločujem vero od ustanove kot je Cerkev. Na žalost sem živela 5 let v internatu, ki so ga upravljale nune. Sem videla, koliko požrtije je v cerkvi, njih zanima nič drugega kot samo denar. Župniki so zmeraj bolj pookvarjeni, tudi seksualno. Toliko stvari se dogaja, toliko je še skrito o cerkvi in njenih planih. Nobenega sočutja, nič. Jezna sem, ko vidim kako tulijo po televiziji kako so ubogi, nekega župnika so oropali in razbili avto.. posnamejo avto.. kateri drug kot najnovejši mercedes! Popravljeno 10. februar 2012 -> Baal Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.