emanuel 19. avgust 2006 Prijavi Deli 19. avgust 2006 In ta ena in edina prava vera bi bila...............islam, ne Po tvoje islam, po moje pa ne!!! Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 19. avgust 2006 Prijavi Deli 19. avgust 2006 In ta ena in edina prava vera bi bila...............islam, ne Po tvoje islam, po moje pa ne!!! hehepa smo spet tam... zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 19. avgust 2006 Prijavi Deli 19. avgust 2006 Jezus ni ustanovil krščanstva. Pa tudi njegovi najbolj zvesti in pametni učenci ne, temveč drugi, ki jim je pomemebna vera v Boga, ne pa poznavanje Boga ... Saj veš, kako je Jezus odgovoru judom, ki niso hoteli verjeti, da je on res Kristus. Citiram; 42 Jezus jim je dejal: »Če bi bil Bog vaš Oče, bi me ljubili, ker sem iz Boga izšel in prišel. Nisem prišel sam od sebe, temveč me je on poslal. 43 Zakaj ne razumete mojega govorjenja? Ker ne zmorete poslušati moje besede. 44 Vi pa ste od svojega očeta, hudiča, in hočete uresničevati njegove želje. On je bil od začetka morilec ljudi in ni obstal v resnici, ker v njem ni resnice. Kadar govori laž, govori iz svojega, ker je lažnivec in oče laži. 45 Toda ker govorim resnico, mi ne verjamete. 46 Kdo izmed vas mi more dokazati greh? Če govorim resnico, zakaj mi ne verjamete? 47 Kdor je iz Boga, posluša Božje besede. Vi jih zato ne poslušate, ker niste iz Boga.« Se bojim, da zate velja povsem enako. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 19. avgust 2006 Prijavi Deli 19. avgust 2006 Po tvoje islam, po moje pa ne!!! Po moje nič, bil sam žgečkljiv komentar..... ......Sicer zame povsem brezvezno razpravo o tem katera vera je edina prava prepuščam vam znalcem. Grem zdej.....mrzlično iskat opravičilo za nevero moje duše..... Ne morš verjet, opravičilo bi naj rabu heh Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 19. avgust 2006 Avtor Prijavi Deli 19. avgust 2006 emanuel: Kot prvo, vse religije se razlgašajo za eno in edino pravo -- in prav zaradi tega so verske vojne. Kajti kako bo ena in edina religija, ki je samooklicana edina od Boga dovoljena in zapovedana, priznala neko drugo, ki ima prav take dogme v svojem bistvu? Mora jo zbrisati s sveta in oklicati za hudičevo delo. Nikjer ne trdim, da Jezus ni Kristus, in nikjer ne dvomim in ne postavljam pod vprašanj njegovega božanskega poslanstva. Sicer teh zadev ne vem, lahko rečem pa da tako čutim v srcu, torej po pojmovanjih nekaterih verujem. A gotov sem z vsem bitjem, da ni bil njegov namen ustanoviti take mrtve in formalne organizacije kot je RKC. To je človeška ustanova, ustanova nekaj močnih ljudi, ki uporabljajo ali kar zlorabljajo Jezusove besede. In v tistem citatu, ki ga navajaš, ni nikjer govora, da je Jezus ustanovitelj Cerkve. Nekje si rekel, da je nauk večen. Morda je, a kdo to ve. Če se je ohranil do sedaj, potem je mogoče res večen, hvala Bogu. In če so to (evangeliji) res Jezusove besede, ponovno hvala Bogu, toliko bolje za nas. A poti je ogromno in vse vodijo k Bogu, če se po njih stopa iskreno, predano in ljubeče. In ni nujno, da pride vsakdo do krščanstva, saj je to le ena izmed poti. Pride pa do nekaterih temeljnih resnic; a ne le zgolj krščanstva. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 19. avgust 2006 Prijavi Deli 19. avgust 2006 To je zgolj umska pravljica tvojga uma, ki mrzlično išče opravičilo za nevero tvoje duše To je že za inkvizicijske modrosti. Vero spoštujem, Cerkev pa preziram.Tako pač je. Vera. Nekateri verjamejo v vampirje, coprnice, da so posredniki boga... Ni velike razlike. Samo da ene vtaknejo v norišnico, druge pa okličejo za duhovnike. Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 19. avgust 2006 Prijavi Deli 19. avgust 2006 Ker hec v tej temi. Me pa zanima, Emanuel, zakaj je krščanstvo edina zaključena religija, ker domnevam, da s tem nisi mislil, da so včasih nevernike imeli najrajši pod ključem? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 19. avgust 2006 Prijavi Deli 19. avgust 2006 To je že za inkvizicijske modrosti. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 20. avgust 2006 Avtor Prijavi Deli 20. avgust 2006 Ker hec v tej temi. Me pa zanima, Emanuel, zakaj je krščanstvo edina zaključena religija, ker domnevam, da s tem nisi mislil, da so včasih nevernike imeli najrajši pod ključem? Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 20. avgust 2006 Prijavi Deli 20. avgust 2006 Nikjer ne trdim, da Jezus ni Kristus, in nikjer ne dvomim in ne postavljam pod vprašanj njegovega božanskega poslanstva. Sicer teh zadev ne vem, lahko rečem pa da tako čutim v srcu, torej po pojmovanjih nekaterih verujem. A gotov sem z vsem bitjem, da ni bil njegov namen ustanoviti take mrtve in formalne organizacije kot je RKC. To je človeška ustanova, ustanova nekaj močnih ljudi, ki uporabljajo ali kar zlorabljajo Jezusove besede. In v tistem citatu, ki ga navajaš, ni nikjer govora, da je Jezus ustanovitelj Cerkve.Evangelij navaja Jezusove besede;"Jaz sem prišel kot luč na svet, da nihče, kdor veruje vame, ne ostane v temi."In če ne dvomiš o njegovo božansko poslanstvo, zakaj potem ljudem odrekaš pravico, da se seznanijo s krščanstvom. Saj je vendar jasno, da je smisu v tem, da se učenje širi po svetu. Cerkev pa je pač takšna, kakršen je svet. A lahko trdiš, da Bog ni ustvaril sveta, ker je svet preveč pokvarjen, in da Stvarnikov namen nikakor ni mogel biti ustvariti takšen pokvarjen svet Kot navaja Lorber;"Kjer koli se na svetu zgodi kaj velikega in nenavadnega, to leni ljudje in njihova sla po dobičku in lakomnosti kmalu izrabijo in preoblikujejo v svoj zemeljski vir zaslužka; to je tako resnično kot resnica sama. da bi preprečil takšne spletke, bi moral na svet poslati angele davitelje, ki bi že vnaprej pomorili vse takšne ljudi; kaj takega pa se zaradi človekove svobodne volje seveda ne more zgoditi, tako kot ni mogoče plevel na pšeničnem polju uničiti na mah; to tudi za pšenično polje ne bi bilo dobro , saj postane plevel za pšenično polje nazadnje celo gnojilo." Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 20. avgust 2006 Prijavi Deli 20. avgust 2006 Me pa zanima, Emanuel, zakaj je krščanstvo edina zaključena religija,Judovsvo, na primer, napoveduje prihod Mesije (Kristusa), vendar ga sedaj ne priznava. Prav tako Islam, ki sicer priznava Jezusa kot enega izmad prerokov. Hinduizem napoveduje Avatarjev prihod, potem pa razglašajo razne duhovne učitelje za avatarje; in cel kup mojstrov, čeprav je Jezus jasno povedal; "Samo eden je Mojster, vsi ostali pa ste bratje in sestre." Če pa pogledam na primer, da je Dalaj Lama že (kao) 14ta inkarnacija, kje je tukaj potem izhod, zaključek kroga reikarnacij : Sicer sem ti pa odgovor na to vprašanje že podal v tem citatu; "Najzaneslivejše znamenje že dosežene življenske samostojnosti človeške duše je v tem, da spozna Boga in Ga celo na vso moč ljubi. Dokler namreč duša boga ne spozna kot bitja, ki biva zunaj nje, ko še slepa in nema ni osvobojena oblasti Božje vsemogočnosti, se mora še prav silno bojevati, da se teh vezi osvobodi. Toda takoj ko duša začne spoznavati Boga kot bivajočega zunaj sebe in ga začne po čustvu ljubezni do Njega bitnostno zaznavati, je že osvobojena vezi Božje vsemogočnosti in čedalje bolj pripada sama sebi; tako je samo-stvarnica svoje lastne biti in življenja in s tem za večno samostojna prijateljica Boga" Pomen Jezusove inkarnacije je pač v tem, da ljudje Boga spoznajo, in v tem je tudi odrešenje. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 20. avgust 2006 Avtor Prijavi Deli 20. avgust 2006 (popravljeno) Evangelij navaja Jezusove besede;"Jaz sem prišel kot luč na svet, da nihče, kdor veruje vame, ne ostane v temi."In če ne dvomiš o njegovo božansko poslanstvo, zakaj potem ljudem odrekaš pravico, da se seznanijo s krščanstvom. Saj je vendar jasno, da je smisu v tem, da se učenje širi po svetu. Cerkev pa je pač takšna, kakršen je svet. A lahko trdiš, da Bog ni ustvaril sveta, ker je svet preveč pokvarjen, in da Stvarnikov namen nikakor ni mogel biti ustvariti takšen pokvarjen svet To kar trdi Jezus je že res. Vendar kaj kurac ima opraviti z RKC?! Ljudem ne morem odreči te pravice, da bi se seznanili s krščanstvom, ker nimam te pravice. Imam pa pravico povedati, da krščanstvo kot organizirana in institucionalizirana religija (sistem verovanja, pravil, dogem) ni v redu, ker ne dela za resničen človekov razvoj za zlitje z Božanskim, zato naj raje poslušajo direktno Jezusove besede in naj si prizadevajo za priti z njim v stik. A je za to potrebno se krščevati, obhajati, birmati itd. in podpirati to zločinsko mašinerijo?! Ne, ni smisel, da se širi učenje, temveč da se vsak posameznik trudi in si prizadeva za delo na sebi, da se nekoč zlije z Bogom. Pomen Jezusove inkarnacije je pač v tem, da ljudje Boga spoznajo, in v tem je tudi odrešenje.Vsekakor drži. Pa vendar Jezus ni edini božji sin, pa naj se Lorber na trepalnice postavi, če se s tem ne strinja v svojih pisarijah. Popravljeno 20. avgust 2006 -> Alan_New Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 20. avgust 2006 Prijavi Deli 20. avgust 2006 Opravljeno. Hvala vsem za podporo.Ja, bravo! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 22. avgust 2006 Avtor Prijavi Deli 22. avgust 2006 strinam se da je cerkev ratala preveč izkoriščevalna...A če bi bila kaj manj izkoriščevalna, bi bila v redu?! Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 22. avgust 2006 Prijavi Deli 22. avgust 2006 .. pomislte ka delajo papeži v ameriki: izvajajo pedofilijo na otrocih...!! kolk papezhev pa ma amerika???? zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 23. avgust 2006 Prijavi Deli 23. avgust 2006 To kar trdi Jezus je že res. Vendar kaj kurac ima opraviti z RKC?! Ljudem ne morem odreči te pravice, da bi se seznanili s krščanstvom, ker nimam te pravice. Imam pa pravico povedati, da krščanstvo kot organizirana in institucionalizirana religija (sistem verovanja, pravil, dogem) ni v redu, ker ne dela za resničen človekov razvoj za zlitje z Božanskim, zato naj raje poslušajo direktno Jezusove besede in naj si prizadevajo za priti z njim v stik. A je za to potrebno se krščevati, obhajati, birmati itd. in podpirati to zločinsko mašinerijo?! Ne, ni smisel, da se širi učenje, temveč da se vsak posameznik trudi in si prizadeva za delo na sebi, da se nekoč zlije z Bogom.Stari rimljani so imel prispodobo o Scili in Karibdi (Siciliji in Kalabriji). Kdor je se je izognil prvi, ko je želel pluti vmes, se je zaletel v drugo; in kdor se je izognil drugi, se je zaletel v prvo. Samo tisti, ki se nobeni ni preveč izognil, je lahko priplul vmes. Kot pravi Lorber, komur maša ne diši, naj bere Sveto pismo.Oziroma, večina tistih, ki se od Cerkve oddalji, se oprime česa še slabšega. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 23. avgust 2006 Prijavi Deli 23. avgust 2006 Kot pravi Lorber, komur maša ne diši, naj bere Sveto pismo.Maša res ne diši, v Svetem pismu pa lahko naletimo na kaj uporabnega. Oziroma, večina tistih, ki se od Cerkve oddalji, se oprime česa še slabšega.Tole je pa kr neki, posploševanje brez osnove. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 23. avgust 2006 Prijavi Deli 23. avgust 2006 Tole je pa kr neki, posploševanje brez osnove. Posploševanje bi bilo, če bi napisu, da se VSI, ki se oddaljijo od cerkve, oprimejo česa še slabšega Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 23. avgust 2006 Prijavi Deli 23. avgust 2006 sicer se mi zdi da nisem razumel naslova te teme vendar vseeno:kakor izstopiš iz avta tako izstopiš iz katoliške cerkve,,,res klup naslov,,,,zame k sm pameten,,,za vse vas ostale pa se bere v preteklih komentarjih kok ste izstopajoči ... Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 23. avgust 2006 Prijavi Deli 23. avgust 2006 Posploševanje bi bilo, če bi napisu, da se VSI, ki se oddaljijo od cerkve, oprimejo česa še slabšega Če vzameš forum kot reprezentativni vzorec je torej večina nas oprijeta na slabše ? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 23. avgust 2006 Prijavi Deli 23. avgust 2006 ZA NEKATERE JE ZEMLJA EDINI VIR HRANE,,, Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 24. avgust 2006 Prijavi Deli 24. avgust 2006 ...ja, pa ciprese tud pomagajo baje... Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 24. avgust 2006 Prijavi Deli 24. avgust 2006 deževnik,,,ne žre cipres... Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 24. avgust 2006 Prijavi Deli 24. avgust 2006 Če vzameš forum kot reprezentativni vzorec je torej večina nas oprijeta na slabše ?Kot prvo ne moreš vzet ta forum kot reprezantativni vzorec.Kot drugo pa je tud v novodobnosti dost šodra. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 25. avgust 2006 Prijavi Deli 25. avgust 2006 deževnik,,,ne žre cipres... ...res je, zato pa cipresine korenine pozrejo vse kar je v zemlji in trohni... Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.