natrixred 25. avgust 2006 Prijavi Deli 25. avgust 2006 Jaz se vedno trdim, da ljudje potrebujejo vero in ne cerkve. Cerkev je organizacija, ki veze ljudi in jim daje obcutek pripadnosti necemu. Toda, ali ni ravno vera tista, ki nas povezuje in nam da obcutek pripadnosti? Zakaj torej cerkev igra to vlogo? Jaz mislim, da to se iz casa, ko je bilo prepovedano posamezniku brati sveto pismo in je to lahko pocel le dusni pastir v cerkvi, neuki ljudje pa so ga poslusali in sledili navodilom. Vse to se je spremenilo. Danes si lahko vsak sam bere sveto pismo in si ga tudi razlaga, kakor zeli. Cerkev, pa se ni spremenila od vekov in se vedno sledi enakim nacelom, kot jim je sledila v srednjem veku. Le metode so se malo spremenile.Za povzetek: Ni dober kristjan (ali musliman, budist, jud,..) tisti, ki hodi v cerkev, ampak tisti, ki nosi vero v sebi in ne potrebuje nujno cerkve, da mu daje obcutek, da je dober kristjan.Sicer mi je pa v veselje brat tole temo, ker lahko vidim, da je osvescenost ljudi na visji ravni, kot je bila v srednjem veku. Prav tako sem mnenja, da potrebujemo ljudi, kot je Emanuel in Alan_New. Hvala bogu, da je ravnovesje in da ne prevladujejo samo eni ali samo drugi... Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 25. avgust 2006 Prijavi Deli 25. avgust 2006 ja halo... da so nihovi župniki povezani s cerkvijo... pa ka so naredl? unga pedofila so poslal u drugo župnijo namest u zapor Stvar je cist enostavna. Ko kleru ustreza, se vmesava v zadeve drzave, ko pa jim ustreza drugace, so pa loceni od drzave. Jaz mislim, da ce smo vsi pred bogom enaki, bi moral bit pred zakonom tudi. Zame ni razlike med duhovniskim pedofilom, ali pa civilnim... :xx!: Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 27. avgust 2006 Prijavi Deli 27. avgust 2006 ups pačsm se zmotla misla sm duhovnikov ja halo... da so nihovi župniki povezani s cerkvijo... pa ka so naredl? unga pedofila so poslal u drugo župnijo namest u zapor V srcu me je stisnilo, ko sem tole prebral. Če bi bilo vsakemu človeku takole sojeno, bi zmanjkalo ječarjev. V vesolju ni slabih in dobrih dejanj, le pretvorba energije. Zapori so ena večjih bedarij človeštva. Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 28. avgust 2006 Prijavi Deli 28. avgust 2006 V srcu me je stisnilo, ko sem tole prebral. Če bi bilo vsakemu človeku takole sojeno, bi zmanjkalo ječarjev. V vesolju ni slabih in dobrih dejanj, le pretvorba energije. Zapori so ena večjih bedarij človeštva. Se popolnoma strinjam! Zapori so izguba davkoplacevalskega denarja. Kar se pedofilov tice, bi bla bolj primerna kazen, ce bi jim odrezal obe stvari, ki jim bingljata med nogami, pol menda bi bil pa mer pred njimi. Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 28. avgust 2006 Prijavi Deli 28. avgust 2006 Lahko, da je več poti, a samo ena so Vrata Na svetu je že tako poskrbljeno, da tisti, ki je dozorel, prej ko slej pride do krščanstva, tudi če se je razvijal v drugi religiozni kulturi. Ok ne verjamem in tudi ne padam na to - zato sem pa napisal zaplankan . Ze to, da so tvoji argumetni zapisi iz Svetega Pisma ali katerih koli drugih svetih zapisov, me odbija. Da bi se sam posluzeval taksnega nacina argumentacije mi pa tudi na misel ne pride, kaj sele, da bi si upal zapisati Jezus je Rekel. Vse kar je on rekel, vzamem v zakup, kot neko idejno misel, spodbudo - nic vec. Ves iz osebnih izkusenj ti povem, da ni samo krscanski nauk tisti, ki odpira Vrata ali tudi tisti, ki nas Varuje pred Zlom samim. To kar krščanstvo omenja, kot hudica in ga tudi izganja, je naprimer v Teozofiji med drugimi moznimi razlagami omenjeno, kot astralno telo ze umrlega cloveka, kateri je zivel zelo nizkotno zivljenje in ga takega nadlajuje tudi po smrti - clovek s takim problemom in zaplankanim krscanskim verovanjem hitro v tem vidi hudica, kar mu samo se otezi razresevanje problema, ker mrtva oseba to s pridom izkorisca - kaj pa vidi krscanski izganjalec pa tezko recem, ker nobenega ne poznam. In tako, kot je v krscanstvu zmota s hudicem tako je tudi zmota o krscanskem pijmovanju nebeskih in predvsem edinih Vrat. IMHO veliko stvari, ki jih je krsanstvo v svojem romanju pobasalo v kos z napisom Zlo, je po mojem menenju (kot za enkrat zgleda) le del nam nerazumljivega sistema, nerazumljivih Moci in Idej, katerih pa ni nujno oznaciti kot zlo. Ogenj je tudi unicevalen in kot taksnega, ga je potem potrebno razglastit za Hudicevo delo? Sicer pa dopuscam moznost, da je v kaksnih javnosti skritih zapisih v Krscanstvu to vse prav lepo razlozeno in zaradi neprimerne Duhovne Inteligence Zemlje ocem skritov in nedostopno. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 28. avgust 2006 Prijavi Deli 28. avgust 2006 Prav tako je zanimivo, da so Vzhodnjaski zapisi starejsi od 2000 let in so bili ter se vedno so, zaradi svojih vsebin in znanosti strogo varovani in nedostopni sirokim mnozicam, ravno zaradi moci, ki jo s svojimi praksami prinasajo. In prav tako se je dogajalo, da so vzhodnjaski jogiji prepovedovali tehnike rebirthinga in se pred kratkim so v eni osnovni soli v Sloveniji, prepovedali tecaj Joge, na pobudo enega krscanskega zaplankanca, ker menda med izvajanjem vaj priklicujejo v prostor Satana , katerega energija se potem siri na njihove otroke med poucevanje telovadbe in ta clovek je v isti besedi govoril, da ve da je moc, luc in ljubezen Boga vecja od Satana............in vse to samo zaradi prepricanosti, da je nekaj bolj pravilno kot drugo, kar sicer verjetno je res Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 28. avgust 2006 Prijavi Deli 28. avgust 2006 To kar krščanstvo omenja, kot hudica in ga tudi izganja, je naprimer v Teozofiji med drugimi moznimi razlagami omenjeno, kot astralno telo ze umrlega cloveka, kateri je zivel zelo nizkotno zivljenje in ga takega nadlajuje tudi po smrti - clovek s takim problemom in zaplankanim krscanskim verovanjem hitro v tem vidi hudica, kar mu samo se otezi razresevanje problema, ker mrtva oseba to s pridom izkorisca - kaj pa vidi krscanski izganjalec pa tezko recem, ker nobenega ne poznam.Teofizija mogoče res med drugimi moznimi razlagami omenjeno kot astralno telo ze umrlega cloveka, kateri je zivel zelo nizkotno zivljenje in ga takega nadlajuje tudi po smrti, Lorber pa jasno pove, da so hudiči oziroma vragi (izvirno ou vraci - tisti, ki se vračajo k Bogu, ker so padli) ljudje, ki so zapadli svojim slabostim, in po telesni smrti iščejo gostitelja, ki ga potem silijo početi stvari, katerim so sami podvrženi. Problem pa je v tem, ker srednjeveška teologija enači hudiča s Satanom (Belcebubom, Luciferjem), čeprav je iz evangelijov jasno razvidno, da se Satan vedno omenja v ednini, primer izganjanja hudih duhov - hudičev pa jasno pove - imenujemo se legija, ker nas je mnogo. Ne vem pa, kaj misliš s tem, da mrtva oseba to s pridom izkorišča? Kot pa je meni znano, pa ima cerkev dobre izganjalce. Enkrat sem bral članek o ekscoritiku koprske škofije, ki je starejši možakar s 4imi ali 5imi doktorati, ki je dal časa živel v j. ameriki in sodeloval s šamani. Se pa temu izogibajo, če stvar ni preresno, tako da je nekako v slovenijo dva resna primera na 10 let. Ves iz osebnih izkusenj ti povem, da ni samo krscanski nauk tisti, ki odpira Vrata ali tudi tisti, ki nas Varuje pred Zlom samim. Nikjer nisem trdu, da samo krščanski nauk varuje pred Zlom. Kaj pa smatraš tukaj pod Vrata? Končno odrešenje? Sicer pa dopuscam moznost, da je v kaksnih javnosti skritih zapisih v Krscanstvu to vse prav lepo razlozeno in zaradi neprimerne Duhovne Inteligence Zemlje ocem skritov in nedostopno.Nič ni skrito, samo ljudje nočejo sprejemati. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 28. avgust 2006 Prijavi Deli 28. avgust 2006 (popravljeno) Ne vem pa, kaj misliš s tem, da mrtva oseba to s pridom izkorišča? Nikjer nisem trdu, da samo krščanski nauk varuje pred Zlom. Kaj pa smatraš tukaj pod Vrata? Končno odrešenje?Nič ni skrito, samo ljudje nočejo sprejemati. Mrtva oseba, preko astralnega plana v katerem se znajde po smrti in v katerega imamo vpogled bolj ali manj vsi, le da ga po vecini bolj slabo zaznavamo/razlocujemo, s pomocjo posameznikove naivnosti/nevednosti manipulira preko strahov in glede nato, da cerkev nikjer ne omenja kontrole in nadzora cesar koli, ji je to toliko lazje ce je vernikova Vera slaba in strah pred Hudičem ali Satanom neupraviceno velik ali nerazumljiv. Ker si omenil Krscanstvo kot zaključeno religijo sem si jo tako, po 'tvoji podobi' predstavljal tudi v tem pogledu -> boju proti zlim silam. Ja sej mas prav Vrata so ena vendar ne vodijo nujno skozi Krscanstvo, to je IMHO absurdno. Luc, Ljubezen vse kar spada zraven je Eno in ni vezano na kakersen koli nauk ne religijo. In pa menda je v Vatikanu, precej teh zapecatenih spisov, le kaj je v njih zapisano Popravljeno 28. avgust 2006 -> kuvrtat Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 29. avgust 2006 Prijavi Deli 29. avgust 2006 Vaju je ful zanimivo brat Ti emanuel, bi se pa lahko pridruzu svetim inkvizitorjem Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 29. avgust 2006 Prijavi Deli 29. avgust 2006 Katero ?? ali si mislil vse 3 ? Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 30. avgust 2006 Prijavi Deli 30. avgust 2006 Kaj bi pa odrezal pedofilki? Ali bi ji kar luknjo zamašil? Ravno tako obstaja operacija, ki prekine delovanje hormonov, tako da ta oseba nima nobene zelje in potrebe po seksu. Pri moskih je pac malo bolj enostavno. Saj to so ze Turki prakticiral. Danes je razlika samo v tem, da je metoda bolj humana in ni potrebe po dveh opekah . Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 30. avgust 2006 Prijavi Deli 30. avgust 2006 http://www.ptuj-on.net/files/ptujonnet/foto/large/82928.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 31. avgust 2006 Avtor Prijavi Deli 31. avgust 2006 Groza! Merklova se prilizuje nacipapežu, da bi v evropski ustavi omenjali krščanstvo in Boga! Vračanje v mračni srednji vek ali pa padanje v še temnejšo noč... Upam, da bo večina ljudi, ki lahko na to vplivajo, dovolj pametna in prisebna, da ne bo dovolila česa takega. http://delo.si/index.php?sv_path=41,396,156516 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 31. avgust 2006 Prijavi Deli 31. avgust 2006 Groza! Merklova se prilizuje nacipapežu, da bi v evropski ustavi omenjali krščanstvo in Boga! Vračanje v mračni srednji vek ali pa padanje v še temnejšo noč... Upam, da bo večina ljudi, ki lahko na to vplivajo, dovolj pametna in prisebna, da ne bo dovolila česa takega. http://delo.si/index.php?sv_path=41,396,156516 in proti ste itaq kot vedno samo barabcoljubci in komunajzi :xx!: :xx!: :xx!: europa je krshchanskain taka bo ostalaturken rauss zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 31. avgust 2006 Prijavi Deli 31. avgust 2006 turken rauss :OO!: ...tih bod, hepan, ko sn jaz to zadnjič reku, so turki ostal, mi smo bli pa rauss (basket) Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 31. avgust 2006 Prijavi Deli 31. avgust 2006 :OO!: ...tih bod, hepan, ko sn jaz to zadnjič reku, so turki ostal, mi smo bli pa rauss (basket) ampak to, de mamo pa pr nas v ustavi neko pravico do nekega splava pa alana ne moti??? zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 31. avgust 2006 Prijavi Deli 31. avgust 2006 Ja, če ima lohk že vsak slovenc avto, zakaj te splava neb smel met? Al nis to mislu? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 31. avgust 2006 Prijavi Deli 31. avgust 2006 Ja, če ima lohk že vsak slovenc avto, zakaj te splava neb smel met? Al nis to mislu? je vse v mojem podpisu razlozheno zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 31. avgust 2006 Avtor Prijavi Deli 31. avgust 2006 europa je krshchanskaA, zato tako smrdi po mrličih. :xx!: ampak to, de mamo pa pr nas v ustavi neko pravico do nekega splava pa alana ne moti???Ne, me ne moti. Motilo bi me, če te osnovne življenjske pravice ne bi imeli. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 31. avgust 2006 Prijavi Deli 31. avgust 2006 protestiram! Hočem v ustavi zapisano enako pravico moških do splava. Mislim, halo, feminizem unterhund.... No, klinc jih gleda, bejbe, če bodo sam one ostale žive, več nbenga splava ne bodo rable.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 31. avgust 2006 Prijavi Deli 31. avgust 2006 A, zato tako smrdi po mrličih. :xx!:Ne, me ne moti. Motilo bi me, če te osnovne življenjske pravice ne bi imeli. mochno upam, da ko bo odjeknila perva barabska teroristichna bomba pri nas, bo to v tvoji neposredni blizhini in bosh lahko nakladal o smradu :xx!: :xx!: :xx!: zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 31. avgust 2006 Prijavi Deli 31. avgust 2006 Mah ker neki, kraščanstvo omenjeno v Evropski ustavi? Kaj pa vse druge vere, kaj pa demokaracija in enakopravnost. Kaj pa Enakost pred Bogom. Ce bo omenjeno v Evropski Ustavi bo to velika napaka. Omenjena naj bo vera, kot tak ali v Boga ali v Sebe ali v travno bilko in Ustava bo imela svez dah po resnicni Svobodi! In ne Evropa ni krscanska ampak ce smo picajzlasti, je pokristjanjena in to po vecini na silo! kaj lahko bi se zgodilo da bi bila muslimanska, kajneda? Zato vsak clovek s kanckom zdrave pameti in verske svobode ve da bi to bil Greh! Lahko bi sem malo zamislili in pomisli, kaj so bili nasi predniki in kaj sploh so ti Krscanski prazniki. Nic drugega kot spreobrnjeni poganski prazniki nasih prednikov, davno zivecih na tej zemlji. Zalostno je, da lahko prakticno za vsak Krscanski praznik, najdem primernega poganskega...... Ne da preziram Krscanstvo, ne maram pa vsiljevanaj in to pripisujem RKC! Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 31. avgust 2006 Prijavi Deli 31. avgust 2006 Mislim , da ti v sedanjem času nihče ne vsiljuje krščanstva pa tudi že dolgo je odkar so pokristjanjevali na silo, predolgo, da bi človek omenjal, ker imaš že dolgo / v evropi/ svodobno izbiro. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 31. avgust 2006 Avtor Prijavi Deli 31. avgust 2006 Mislim , da ti v sedanjem času nihče ne vsiljuje krščanstva pa tudi že dolgo je odkar so pokristjanjevali na silo, predolgo, da bi človek omenjal, ker imaš že dolgo / v evropi/ svodobno izbiro. Res. Samo so še druge bolj prefinjene metode siljenja (npr. karitas in razne "dobrodelne" akcije ipd.). Ki pa se mi zdijo kot brezupen poskus, da si pridobijo nazaj moč, ki so jo nekoč imeli. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 1. september 2006 Prijavi Deli 1. september 2006 Še en dober članek na temo ateistične nestrpnosti... http://www.rozina.si/crni/2006/o-moj-blog/...anje-tolerance/ Ja, res je odlicen, mi je precej polepsal dan Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.