Alan_New 1. september 2006 Avtor Prijavi Deli 1. september 2006 Krščanstvo je obsojeno na prepad. To se bo prej ali slej zgodilo. Nič na Zemlji ni večno, pa naj še tako zgleda vsemogočno in "od Boga postavljeno". Belzebub: oitno si tako ozkogled, vidiš tudi ti črno-belo, da kdor je proti tvoji ljubi RKC je avtomatsko komunist. Pa ni tako. Tudi od ideološkega komunizma se distanciram. In nič ni grdo, da obtožujem sedanjega papeža nacizma. Kaj pa je počel pri Hitlerjevi mladini?! Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 1. september 2006 Prijavi Deli 1. september 2006 Krščanstvo je obsojeno na prepad. To se bo prej ali slej zgodilo. Nič na Zemlji ni večno, pa naj še tako zgleda vsemogočno in "od Boga postavljeno". Belzebub: oitno si tako ozkogled, vidiš tudi ti črno-belo, da kdor je proti tvoji ljubi RKC je avtomatsko komunist. Pa ni tako. Tudi od ideološkega komunizma se distanciram. In nič ni grdo, da obtožujem sedanjega papeža nacizma. Kaj pa je počel pri Hitlerjevi mladini?! Bubi ti bo verjetno postregel z dokumentiranim dokazom, da je samo reseval krizanke . Je ze tako, da je nas Bubi rojen provokator . Pa saj ni sam kriv za to, da je, kakrsen je.....saj nihce ni Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 1. september 2006 Avtor Prijavi Deli 1. september 2006 Ha, pa to je neverjetno. http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/198243/ RKC je financirana s strani države, zdaj ima možnost dobivat prispevke posameznikov iz dohodnine, itak jemlje prostvoljne prispevke pri mašah, pa še davkov ne plačuje! Vprašanje za strokovnjaka in širno razgledanega bebca Belcebuba: kaj ne bi morali vsi plačevati davke v tvojem idealnem sistemu kapitalizmu? Ah, ne, saj je RKC od Boga dana, ona pa že ne bo plačevala davkov -- nasprotno: pobira jih! Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Veza 1. september 2006 Prijavi Deli 1. september 2006 RKC je firma. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 1. september 2006 Avtor Prijavi Deli 1. september 2006 In kakšno dejavnost opravlja? Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Veza 1. september 2006 Prijavi Deli 1. september 2006 Agresor, zaradi finančnih interesov deluje pod krinko Jezusa Kristusa, Biblijo pa je že prevečkrat priredila v politične/lastne interese. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 1. september 2006 Prijavi Deli 1. september 2006 Ha, pa to je neverjetno. http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/198243/ Hehehe, ni kaj, so prefrigani. Ker tak zakon je bil po mojem sprejet izključno na pobudo rkc, niti najmanj pa zaradi kakšne skrbi za humanitarne organizacije. :xx!: Heh, smešno pa bi bilo, če bi se velika večina odločila za humanitarne organizacije.......... ki niso pod okriljem rkc Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 1. september 2006 Prijavi Deli 1. september 2006 V končni fazi sem bil tudi jaz proti svoji volji sprejet v pionirčke...Si bil že v rosno mladih letih razgledan prokapitalist z jasnim mnenjem o komunističnih organizacijah. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 1. september 2006 Avtor Prijavi Deli 1. september 2006 http://www.dnevnik.si/novice/dnevnik/198363/ Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 1. september 2006 Prijavi Deli 1. september 2006 Še en dober članek na temo ateistične nestrpnosti... http://www.rozina.si/crni/2006/o-moj-blog/...anje-tolerance/ Mah sm nehov brat že po par stavkih.Fora je v tem da mormo ljudje na druge gledat po tem da kar pač so naj so.Kva to ns briga.Naj delajo kar hočjo in to ni ovira za prijatelstvo (in tut debata o tem kar pač oni počnejo je lahko sproščena zakaj bi o tem molčali??? a mamo kej za skrivat tko k prav un v članku), prej tvoja oskoglednost in zafustriranost.Sam sm ateist če sploh lahko temu rečem ker spet verjamem v nekej in imam mnogo kolegov ki so bodisi zagreti kristjani,muslimani in ni nikoli bla to ovira našega prijatelstva.Sprejmi druge take kot so. Ti Balcembaltazar si pa en zaplankan, oskogledn butelj ki ne vid več k 2 metra pred sabo kva dugaja. Si prva oseba ki sem jo užalil na tem forumu zato si deležen posebne časti. Ah, ne, saj je RKC od Boga dana, ona pa že ne bo plačevala davkov -- nasprotno: pobira jih! Pa kupuje firme da lahko opravlja njihovo premoženje svašta In nič ni grdo, da obtožujem sedanjega papeža nacizma. Kaj pa je počel pri Hitlerjevi mladini?! Pa dobr.TAkrat je bil ta papž še otrok in je bil prisiljen v to.Ravno tko je bil moj dedek(oče od mojga očima) v Mariboru poslan v HItler Jugend ko je bil star 9 let ker je nekako pasal v okvirje nacistične ideologije.Pa ni imel nikoli opravka z nacizmom zavestno niti ni bil njegov zagovornik. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 1. september 2006 Avtor Prijavi Deli 1. september 2006 Si prva oseba ki sem ga užalil na tem forumu zato si deležen posebne časti. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 1. september 2006 Prijavi Deli 1. september 2006 Druge vere niso ustvarjale evropske kulture.S tem ni kršena nobena enakopravnost... Saj z omembo krščanstva nikomur ne bo onemogočeno moliti svojega boga. Vprašanje je v kaksnem, kontekstu se bo Krščanstvo omenjalo v Ustavi. Predvidevam ce ze, da v kar se da lepi luci, kar je Lazno in Hinavsko. Verjetno ne bodo omenjali leta, zaslepljevanja in manipuliranja, ter s tem nazadovanja tako v kulturi in duhu, kot tudi v splosnem napredku druzbe, ampak se bo govorilo o njeni pomembni vlogi v zivljenju preprostega cloveka in druzine bla bla bla - obraca se mi ce pomislim, na tako zavijanje v celofan in izkrivljanje resnice. Cerkev, kot taka je namrec s svojo ureditvijo, dokler ni prislo do locitev naravoslovja in znanosti ter cerkve - zavirala napredek celotne druzbe. Me zanima, ce bodo to omenjali? -> Vsi ljudje se rodimo svobodni, vsi smo pod soncem enaki. To temeljno misel so zapisali francoski razsvetljenci, ki so v francoski revoluciji zrušili fevdalizem, fevdalne privilegije in cerkveni monopol nad znanjem. Šele potem je bilo znanosti dovoljeno, da je začela svet in vesolje (spet) razlagati kot nekaj, kar ni v absolutni lasti Človeka <- vse kar je sledilo potem, je bilo le prilagajanje RKC najbolj smislenemu toku, kako se obdrzati v zivljenju cloveka, kar povzroceni slepoti naljubo in moci nad ljudstvom ni bilo prevec tezko intelektualcov, ki so si drznili razmisljati s svojo glavo je bilo malo . Stene Manipulacije so se porusile, toda pojavile so se nove, bolj pretkane in bolj skrite. Enako je danes, na drugacen nacin se skusa vmesavati v nase vsakdanje zivljenje, kar tudi lepo nakaze sprejeti zakon, ki je le posledica strahu pred izgubo clanov RKC - kot se je zgodilo v Nemciji in Avstriji, glede na omenjen clanek. Kot vedno se krcevito oklepa 'prikritega' vsiljevanja - kot vcasih tako tudi danes. Nakladanje. Evropa je v celoti krščanska že vsaj 1500 let. Torej je tvoje nakladanje brezvezno. Tudi pokristjanjevanje ni bilo nasilno, ampak čisto prijazno - npr. Ciril in Metod... Bogovi naših prednikov so izginili v civilizacijskih (beri: osvajalskih!) mlinih mogočnih Germanov, Frankov, Habsburgov, v vojaškem propadu prve "slovenske" državne tvorbe, Karantanije, v Prešernovem Krstu pri Savici. Duhovna "nadstavba" slovenstva je razdrobljena v številne male podobice, ki jih današnji strokovnjaki pazljivo, a mukotrpno sestavljajo na področju jezikoslovja, folkloristike, arheologije, etnologije. Drugace pa smo se te stvari ucili v osnovni in srednji soli in prav tako, te je cascenje v napacne Bogove pripeljalo ali do prislinega Krsta ali pa do Krste Pa precej znani test Carovnice z vodo, kako ze gre;utoni in tvoja dusa ima zagotovljena nebesa, osvobojena pred Ocetom oz. plavaj pa te caka grmada, seveda s kamnom okoli vratu . Svinjarije uglavnem po moralnih normah in zakonih moderne druzbe, za katere pa sigurno ni zasluzna RKC, ceprav bi se ravno to verjetno umenjalo v Ustavi - to je moj najvecjihi strah v zvezi s tematiko. Bolj prijetne prepricevalne motode pokristjanjevanja s Knjigo naprimer, so prisle v uporabo, sele ko je najhujse ze minilo in se prvotno zatrlo. In ze samo zdrava kmecka pamet mi govori, da se noben clovek ne odrece prostovoljno svoji prepricanjem in verovanjem ter je za njih tudi pripravljen umreti! Ja. Pa so jo naši krščanski predniki ubranili pred tem zlom. Hja zanimivo, ravno o tem ti med vrsticami govorim -> nanasajoc se na Resnico v Ustavi. Kaksnim zlom le? Prav taksnim, kot je za njih Krčšanstvo mogoče? Ni Krščanstvo tisto, ki je temeljno vplivalo na Evropo kot tako, ampak clovekova Vera ali v Boga ali Jezusa ali v Sebe ali v karkoli. Clovek im poseben del mozganov za verovanje za abstraktno dojemanje, preko tega se v cloveka izliva Resnica obstojecega, njegovo najbolj poglobljeno bistvo - v tem kontekstu naj se zapise v Ustavi, ne pa, da bi s Krščanstvom opletali po njen (karkoli bi v zvezi s Krščanstvom napisali je bresmiselno, tako kot je dvolicno njegovo delovanje = vedno bi se lagali, razen ce bi podajali podatke obeh polov -> lazi pa menda nocemo v svoji Ustavi, kajneda? ) -> seveda svet ni zrel zato, mapak tudi zato pride cas, ko se bodo religije zrusile pod tezo spoznanja, da Bog ni ujet v Kalup clovekovih verovanj ampak je celota, ki je nismo sposobni dojeti in temelji na Obcutju - neodvisno do katere koli vere. Do takrat pa bodo obstajali sistemi, eni boljsi drugi slabsi. Res pa je zaradi svoje obseznosti Krščanstvo kot Vera in tudi kot ustanova, zasluzna za prve misli in vprasanja o Bogu in Neobstojecem, ce gledam iz vidika mahjnega otroka, ki sprasuje, kaj ljudje pocnejo v tej veliki zgradbi - ampak ali si zato zasluzi mesto v Ustavi Sam verjamem v Jezusa in mi je prisepnil, da noce imeti nic z RKC, verjeli ali ne To ni pomembno, na katerih datumih se to praznuje. Pomembno je, da so krščanski. Oh tale odgovor se zdi blazno zaslepljen. Saj v tem je poanta v prenesenem pomenu -> 'pomembno je da so kraščanski' izvorno sploh niso krščanski ampak so poganski oz. keltski in preimenovani v krščanske. Res pa je da se datumi ne ujemajo, kot sem omenil zgoraj, vsaj ne povsod. Keltsko novo leto je bilo naprimer 31 Oktobra castili pa so Boga Sonca, ki je takrat 'umiral'. Primerček, ne cisto vezan na Kelte.Janus – Bog vseh začetkovCezar je spremenil prvi novoletni dan na 1. januar v čast bogu Janusu (po njem je poimenovan januar). Eden od razlogov zakaj so zavračali 1. januar kot praznik novega leta je bil tudi ta, da so mnogi puritanci gledali na festival Janusa kot na pogansko praznovanje in s tem pač niso želeli imeti opravka.Katoliška cerkev tudi ni bila navdušena nad praznovanjem novega leta in je praznovanje obsodila kot pogansko. Cerkev je kljub nasprotovanju praznovanja novega leta morala sprejeti ta običaj. Namreč s širjenjem krščanstva je Cerkev privzela praznovanje novega leta kot svoj praznik in na ta dan se praznuje Kristusovo obrezovanje. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 1. september 2006 Prijavi Deli 1. september 2006 Vprašanje je v kaksnem, kontekstu se bo Krščanstvo omenjalo v Ustavi. Predvidevam ce ze, da v kar se da lepi luci, kar je Lazno in Hinavsko. Verjetno ne bodo omenjali leta, zaslepljevanja in manipuliranja, ter s tem nazadovanja tako v kulturi in duhu, kot tudi v splosnem napredku druzbe, ampak se bo govorilo o njeni pomembni vlogi v zivljenju preprostega cloveka in druzine bla bla bla - obraca se mi ce pomislim, na tako zavijanje v celofan in izkrivljanje resnice. Cerkev, kot taka je namrec s svojo ureditvijo, dokler ni prislo do locitev naravoslovja in znanosti ter cerkve - zavirala napredek celotne druzbe. Me zanima, ce bodo to omenjali? -> Vsi ljudje se rodimo svobodni, vsi smo pod soncem enaki. To temeljno misel so zapisali francoski razsvetljenci, ki so v francoski revoluciji zrušili fevdalizem, fevdalne privilegije in cerkveni monopol nad znanjem. Šele potem je bilo znanosti dovoljeno, da je začela svet in vesolje (spet) razlagati kot nekaj, kar ni v absolutni lasti Človeka <- vse kar je sledilo potem, je bilo le prilagajanje RKC najbolj smislenemu toku, kako se obdrzati v zivljenju cloveka, kar povzroceni slepoti naljubo in moci nad ljudstvom ni bilo prevec tezko intelektualcov, ki so si drznili razmisljati s svojo glavo je bilo malo . Stene Manipulacije so se porusile, toda pojavile so se nove, bolj pretkane in bolj skrite. Enako je danes, na drugacen nacin se skusa vmesavati v nase vsakdanje zivljenje, kar tudi lepo nakaze sprejeti zakon, ki je le posledica strahu pred izgubo clanov RKC - kot se je zgodilo v Nemciji in Avstriji, glede na omenjen clanek. Kot vedno se krcevito oklepa 'prikritega' vsiljevanja - kot vcasih tako tudi danes.Bogovi naših prednikov so izginili v civilizacijskih (beri: osvajalskih!) mlinih mogočnih Germanov, Frankov, Habsburgov, v vojaškem propadu prve "slovenske" državne tvorbe, Karantanije, v Prešernovem Krstu pri Savici. Duhovna "nadstavba" slovenstva je razdrobljena v številne male podobice, ki jih današnji strokovnjaki pazljivo, a mukotrpno sestavljajo na področju jezikoslovja, folkloristike, arheologije, etnologije. Drugace pa smo se te stvari ucili v osnovni in srednji soli in prav tako, te je cascenje v napacne Bogove pripeljalo ali do prislinega Krsta ali pa do Krste Pa precej znani test Carovnice z vodo, kako ze gre;utoni in tvoja dusa ima zagotovljena nebesa, osvobojena pred Ocetom oz. plavaj pa te caka grmada, seveda s kamnom okoli vratu . Svinjarije uglavnem po moralnih normah in zakonih moderne druzbe, za katere pa sigurno ni zasluzna RKC, ceprav bi se ravno to verjetno umenjalo v Ustavi - to je moj najvecjihi strah v zvezi s tematiko. Bolj prijetne prepricevalne motode pokristjanjevanja s Knjigo naprimer, so prisle v uporabo, sele ko je najhujse ze minilo in se prvotno zatrlo. In ze samo zdrava kmecka pamet mi govori, da se noben clovek ne odrece prostovoljno svoji prepricanjem in verovanjem ter je za njih tudi pripravljen umreti! Hja zanimivo, ravno o tem ti med vrsticami govorim -> nanasajoc se na Resnico v Ustavi. Kaksnim zlom le? Prav taksnim, kot je za njih Krčšanstvo mogoče? Ni Krščanstvo tisto, ki je temeljno vplivalo na Evropo kot tako, ampak clovekova Vera ali v Boga ali Jezusa ali v Sebe ali v karkoli. Clovek im poseben del mozganov za verovanje za abstraktno dojemanje, preko tega se v cloveka izliva Resnica obstojecega, njegovo najbolj poglobljeno bistvo - v tem kontekstu naj se zapise v Ustavi, ne pa, da bi s Krščanstvom opletali po njen (karkoli bi v zvezi s Krščanstvom napisali je bresmiselno, tako kot je dvolicno njegovo delovanje = vedno bi se lagali, razen ce bi podajali podatke obeh polov -> lazi pa menda nocemo v svoji Ustavi, kajneda? ) -> seveda svet ni zrel zato, mapak tudi zato pride cas, ko se bodo religije zrusile pod tezo spoznanja, da Bog ni ujet v Kalup clovekovih verovanj ampak je celota, ki je nismo sposobni dojeti in temelji na Obcutju - neodvisno do katere koli vere. Do takrat pa bodo obstajali sistemi, eni boljsi drugi slabsi. Res pa je zaradi svoje obseznosti Krščanstvo kot Vera in tudi kot ustanova, zasluzna za prve misli in vprasanja o Bogu in Neobstojecem, ce gledam iz vidika mahjnega otroka, ki sprasuje, kaj ljudje pocnejo v tej veliki zgradbi - ampak ali si zato zasluzi mesto v Ustavi Sam verjamem v Jezusa in mi je prisepnil, da noce imeti nic z RKC, verjeli ali ne Oh tale odgovor se zdi blazno zaslepljen. Saj v tem je poanta v prenesenem pomenu -> 'pomembno je da so kraščanski' izvorno sploh niso krščanski ampak so poganski oz. keltski in preimenovani v krščanske. Res pa je da se datumi ne ujemajo, kot sem omenil zgoraj, vsaj ne povsod. Keltsko novo leto je bilo naprimer 31 Oktobra castili pa so Boga Sonca, ki je takrat 'umiral'. Primerček, ne cisto vezan na Kelte.Janus – Bog vseh začetkovCezar je spremenil prvi novoletni dan na 1. januar v čast bogu Janusu (po njem je poimenovan januar). Eden od razlogov zakaj so zavračali 1. januar kot praznik novega leta je bil tudi ta, da so mnogi puritanci gledali na festival Janusa kot na pogansko praznovanje in s tem pač niso želeli imeti opravka.Katoliška cerkev tudi ni bila navdušena nad praznovanjem novega leta in je praznovanje obsodila kot pogansko. Cerkev je kljub nasprotovanju praznovanja novega leta morala sprejeti ta običaj. Namreč s širjenjem krščanstva je Cerkev privzela praznovanje novega leta kot svoj praznik in na ta dan se praznuje Kristusovo obrezovanje. Ker vidim, da si na Belcijeve stavke začel odgovarjati z romanom, naj te ustavim in ti svetujem, da ni vredno. Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 1. september 2006 Prijavi Deli 1. september 2006 No ja bomo videli,moj namen ni kregati se ali prerekati ali pregovarjati, zgolj podajanje logicnih smiselnih tudi zgodovinskih stavcnih oblik, enostavcne povedi tu ne pridejo v upoštev, ker lahko sluzijo zgolj, podajanju ozko fiksiranega osebnega mnenja - IMHO seveda Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 1. september 2006 Prijavi Deli 1. september 2006 Druge vere niso ustvarjale evropske kulture.Naj že kdo poda vse dobre stvari, ki jih je RKC naredila, da jih bomo lahko dali na drugo stran tehtnice. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
flygirl 1. september 2006 Prijavi Deli 1. september 2006 jih res ne šljivim 5%. Po moje se je treba izpisovati, da se jim pokaže, da nam ni vseeno, Novi Alan, po tvojem pisanju sodeč, jih šljiviš 305%. S tvojo energijo, ki je nakopičena v jezi in ki jim jo pošiljaš, jih izdatno hraniš.Mogoče ti je že kdo to napisal, ker nisem prebrala čisto vseh strani. AMpak dejstva so taksna kot so. Sej je tudi to v redu, kar počenš. Mogoče potrebuješ te vrste čiščenje, ampak sistema univerzuma ne boš spremenil. RKC pa potrebujemo, drugače je ne bi bilo. Ko bomo vsi tako fajn, pa tko razviti in razsvetljeni, čisto sigurno tud RKC ne bo več obstajala.TIsti, ki so do RKC ravnodušni, so razpucali z njo, tisti ki niso ravnodušni v + ali -, pa so še vpleteni. In lahko se tisočkrat izpišeš in prečrtaš in daješ odstopne izjave.Več kot bo ravnodušnih, manj moči bo imela ta institucija. SIcer pa isto velja za vse institucije. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 2. september 2006 Avtor Prijavi Deli 2. september 2006 Novi Alan, po tvojem pisanju sodeč, jih šljiviš 305%. S tvojo energijo, ki je nakopičena v jezi in ki jim jo pošiljaš, jih izdatno hraniš.Mogoče ti je že kdo to napisal, ker nisem prebrala čisto vseh strani. AMpak dejstva so taksna kot so. Sej je tudi to v redu, kar počenš. Mogoče potrebuješ te vrste čiščenje, ampak sistema univerzuma ne boš spremenil. RKC pa potrebujemo, drugače je ne bi bilo. Ko bomo vsi tako fajn, pa tko razviti in razsvetljeni, čisto sigurno tud RKC ne bo več obstajala.TIsti, ki so do RKC ravnodušni, so razpucali z njo, tisti ki niso ravnodušni v + ali -, pa so še vpleteni. In lahko se tisočkrat izpišeš in prečrtaš in daješ odstopne izjave.Več kot bo ravnodušnih, manj moči bo imela ta institucija. SIcer pa isto velja za vse institucije.Ah, takih sporočil sem videl že kar nekaj. Mnogi mi tako pravijo, da je na nek način nesmiselno, kaj počnem. Da jih ne šljivim 5% pomeni, da jim notranje ne pustim, da mi vladajo, zunanje pa spremljam, kaj se dogaja in pišem o tem. Mislim, da prav ravnodušnost to te ustanove jim daje moč, ker potem delajo, kar hočejo. Misliš, da zgubljajo vpliv, če jih noben ne šljivi?! Toliko lažje jim je, če se ljudje obnašajo, kot da jih ni. Ker zaradi nekih bebavih idej o nekem spoštovanju, strpnosti in ne vem še kakšnih bedarij se jim kao ne sme nič reči, ali kaj?! In seveda takoj ko nekdo kaj pove, je takoj nestrpen, sovražen, širi negativno energijo ipd. A oni ne širijo negativne energije? Že 2000 let smo polni njihove negative, ki je diamtralno nasprotje evangelija ljubezni, o katerem samo besedno govorijo! In zakaj sem zdaj jaz negativen, sovražen in nestrpen, ki na to opozarja in želi pomagati ljudem, da se tudi papirno (čeprav je na nek način nesmiselno) izpišejo iz te fašistične organizacije, ker tako pokažejo, da jim ni vseeno in da niso ravnodušni, torej brezbrižnost?! Seveda nikogar ne silim in niti ne bom silil, oglašal se pa bom in nihče me ne bo utišal. Gre za konkretna dejanja. To bebavo ravnodušje, češ, saj ne morem ničesar spremeniti, saj je vseeno, ni nobeno konkretno dejanje. Je prej tolažba in beg, da vam ne bi bilo treba storiti ničesar, v sebi pa veste, da marsikaj ni prav, a ne storite dejanj, da bi to spremenili, ker zahteva preveč napora. Ta brezbrižnost jim še vedno daje nekaj moči. In pa seveda strah ljudi pred smrtjo, da še vedno silijo v Cerkve v iluzornem upanju, da jih bodo tisti vampirji odrešili. Odreši jih lahko le Jezus ali kateri drug avatar, če se mu/ji predajo. A v tem primeru, nihče ne potrebuje Cerkve ali katerekoli druge vere oz. inštitucionalizirane religije. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
flygirl 2. september 2006 Prijavi Deli 2. september 2006 Oh ne Alan, jaz sem razmisljala drugace. Vse kar se dogaja je doloceno na visjih nivojih in steje energija. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 2. september 2006 Prijavi Deli 2. september 2006 Odreši jih lahko le Jezus ali kateri drug avatar, ...S prvo polovico se celo strinjam Drugih odrešenikov pa itak ni, in jih tudi nikoli ne bo Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 2. september 2006 Prijavi Deli 2. september 2006 Hehehe, ni kaj, so prefrigani. Ker tak zakon je bil po mojem sprejet izključno na pobudo rkc, niti najmanj pa zaradi kakšne skrbi za humanitarne organizacije. :xx!: Heh, smešno pa bi bilo, če bi se velika večina odločila za humanitarne organizacije.......... ki niso pod okriljem rkc Rdeči križ slovenije ima približno 50% odstotni izkoristek - polovico vseh nabranih sredstev porabi za svoje delovanje. Karitas pa ima izkoristek čez 75% odstotkov. Jasno je, da tisti, ki želi resnično pomagati, raje daruje denar karitasu, ker imajo ubogi več od tega. Sevede pa tisti, ki so zastrupljeni s sovraštvom do vsega krščanskega, raje darujejo rdečemo križu, in jih pri tem ne zanima, da s tem večinoma zgolj preživljajo slabo delujočo birokracijo. Krščanstvo je obsojeno na prepad. To se bo prej ali slej zgodilo. Nič na Zemlji ni večno, pa naj še tako zgleda vsemogočno in "od Boga postavljeno".Cerkev kot inštitucija sicer lahko propade, krščanstvo kot Jezusov nauk pa ne bo nikoli prešlo, kajti Božja beseda je večna. Ko že zdavnaj ne bo več tele naše zemljice, bo krščanstvo še vedno obstajalo. Belzebub: oitno si tako ozkogled, vidiš tudi ti črno-belo, da kdor je proti tvoji ljubi RKC je avtomatsko komunist. Pa ni tako. Tudi od ideološkega komunizma se distanciram. In nič ni grdo, da obtožujem sedanjega papeža nacizma. Kaj pa je počel pri Hitlerjevi mladini?!In kaj si ti počel pri komunistični ZSMS? Očitno si tudi ti ozkogled in vidiš črno-belo, pa še dvoličen si. Kako moreš zase reči, da nisi komunist, pa si bil v ZSMS; po drugi strani pa papeža imenuješ z nacističnim, ker je bil v hitlerjunge. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 2. september 2006 Prijavi Deli 2. september 2006 Groza! Merklova se prilizuje nacipapežu, da bi v evropski ustavi omenjali krščanstvo in Boga!Ne glede na to, če bo to zapisano v ustavi, je imelo in še ima krščanstvo največji vpliv na razvoj evrope. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 2. september 2006 Prijavi Deli 2. september 2006 Bolj prijetne prepricevalne motode pokristjanjevanja s Knjigo naprimer, so prisle v uporabo, sele ko je najhujse ze minilo in se prvotno zatrlo.Res da je prihajalo žal tudi do nasilja, ampak vseeno se je krščanstvo širilo večinoma kot učenje duhovnega nauka. Žal pa imajo tisti, ki povsem verjamejo komunistični šoli, povsem zgrešene predstave. Če ima kdo komunistično propagando za zgodovinsko resnico, mu pač ni pomoči. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 2. september 2006 Prijavi Deli 2. september 2006 A a a , tole je pa malce prenagnjeno. To bi pomenilo, da RKC sodeluje v politnicnih lobijih in na ta nacin oblikuje podobo Evrope, ce ze govorimo o razvoju. Seveda lahko razmisljamo tudi posrednem vplivu preko Vere posameznika, kateri je krščen in zato kristjan (sej tole ni narobe, a? ) in se tako v svojih odlocitvah spogleduje z RKC in njenimi zeljami vmesavanja v politiko in druge veje drzavne institucije, kot se dogaja pri obstojeci oblasti. Vseeno verjamem v politkie, ki znajo biti nespristranski, ceprav so tudi to verjetno bolj mokre sanje deviskega najstnika Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 2. september 2006 Prijavi Deli 2. september 2006 A a a , tole je pa malce prenagnjeno. To bi pomenilo, da RKC sodeluje v politnicnih lobijih in na ta nacin oblikuje podobo Evrope, ce ze govorimo o razvoju. Seveda lahko razmisljamo tudi posrednem vplivu preko Vere posameznika, kateri je krščen in zato kristjan (sej tole ni narobe, a? ) in se tako v svojih odlocitvah spogleduje z RKC in njenimi zeljami vmesavanja v politiko in druge veje drzavne institucije, kot se dogaja pri obstojeci oblasti. Vseeno verjamem v politkie, ki znajo biti nespristranski, ceprav so tudi to verjetno bolj mokre sanje deviskega najstnika Sej dlih v tem je fora ker vsak kristjan pa k je v državnih institucijah bo delal v prid cerkve čist logičn.Lahko rečemo da ma cervek svoje delavce notraj države ki dela za njo.Zato se loh požvižgamo na un člen v ustavi ki pravi da so vse vere neodvisne in ločene od države....larifari Že jest vem da če bi bil župan ene občine pa bi rečmo bil kristjan da bi vse naredil za lokalno cerkve....evo tok o cerkvi zakaj tak vpliv posod... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lenka: 2. september 2006 Prijavi Deli 2. september 2006 Vseeno verjamem v politkie, ki znajo biti nespristranski, Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.