mayita 17. januar 2013 Prijavi Deli 17. januar 2013 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 17. januar 2013 Prijavi Deli 17. januar 2013 http://www.youtube.com/watch?v=-b_X7-JXyEU 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 17. januar 2013 Prijavi Deli 17. januar 2013 Sej zdej se vse že na internetu najde sam mal je treba poiskat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 17. januar 2013 Prijavi Deli 17. januar 2013 pred leti j zagrebški župan hotel prakticirati nekaj,najel nekega belskega shamana k je delal indijanske potilnice,prvič so jih delali narobe,drugič so zraven uporabljali še gobice,tko da se j en močno opekel, drgi so pa pristali v norišnici.zato jaz včasih malo stroga do tako imenovanih shamanov,pol pa me obsojajo da sodim,kar naj meni so bolj pombna človeška življenja kot človeška mnenja o meni.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 17. januar 2013 Prijavi Deli 17. januar 2013 Trava sama, čista mogoče že ne (no, odvisno, kje jo dobiš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif ). Če pa vključiš še vse pesticide in ostalo sranje, s čimer je bila obdelana, seveda tudi način pridobitve, pa nikoli ne veš, kaj lahko sledi... Poglej recimo kokain - v zobozdravstvu se uporablja kot anestetik, seveda govorimo o čistem medicinskem. Če pa pogledaš kakšno oddajo, kako ga delajo in predvsem, kakšne primesi so dodane, pa vidiš, da bi lahko govorili o dveh različnih substancahhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif . Učinkovina je v vseh primerih (listi koke, ilegalno pridobljeni kokain kot droga ali pa kokain kot anestetik) ista - gre za tropanski alkaloid kokain, ki je popolnoma naravnega izovora - izdela ga rastlina v svojih listih. V listih ga je sorazmerno malo in če iz tega narediš čaj, deluje kot blag anestetik, ima poživljajoč učinek in krči gladke mišice v žilah, zato zmanjšuje krvavitve. V Andih iz posušenih kokinih listov ljudje pijejo čaj, dobiš ga legalno na vsaki tržnici, je fajn za pit in zmanjšuje simptome višinske bolezni. Ko smo bili na alpinističnih odpravah v Andih, smo ta čaj vsakodnevno pili, tako kot domačini, brez kakih stranskih učinkov. Kake pol kile tega čaja sem tudi brez problema prinesla v Slovenijo. Kokain je ekstrakt (izvleček) omenjenega alkaloida iz listov koke, ekstrakcija pa poteka v več fazah v več različnih topilih in z dodatki kislin in baz. Pri tem gre v bistvu za to, da iz celic lista izločijo le sam alkaloid v kristalni obliki, ki kemijsko ni bistveno drugačen kot tisti v rastlini (ne moremo govoriti o dveh različnih substancah), Čistost pripravka je odvisna od tega, koliko jim uspe odstraniti ta topila, verjetno v farmacevtskem laboratoriju to naredijo bolje, kot v ilegalnih pridelovalnicah. Kokain ima seveda bistveno močnejši učinek kot čaj iz kokinih listov. Stvar je v koncentraciji in spremljajočih snoveh - tako kot pri drugih naravni substancah. Če naravne substance uživamo v obliki čajev, če vemo zakaj in koliko, večinoma niso nevarne, če pa jih ekstrahiramo in uživamo v zelo koncentrirani obliki, pa je to čisto druga pesem - pa je učinkovina lahko ista! (podobno velja za morfin, nikotin, alkaloidi volčje češnje pa so npr. strupeni že v samih jagodah).Tradicionalni šamani uporabljajo posebne rastlinske pripravke za doseganje spremenjenih stanj zavesti, ampak oni vedo kaj delajo in njihov namen ni zadevanje ali "letenje" ampak pomoč skupnosti. In predvsem se ne izberejo sami, ampak jih izbere skupnost in imajo ustrezno znanje. Newagevsko eksperimentiranje s temi zadevami je pa precej tvegana zadeva. Če se vrnemo k meditaciji - verjetno je bolj varna in zdrava kot uporaba raznih substanc, je pa dobro vedet, da imajo spremenjena stanja zavesti - tudi meditativno stanje - pri nekakterih ljudeh v nekaterih okoliščinah lahko tudi neprijetne posledice. Tudi pri meditaciji je dobro vedet kaj, kako in zakaj. 4 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 17. januar 2013 Prijavi Deli 17. januar 2013 Se strinjam... Učinkovina je v vseh primerih (listi koke, ilegalno pridobljeni kokain kot droga ali pa kokain kot anestetik) ista - gre za tropanski alkaloid kokain, ki je popolnoma naravnega izovora - izdela ga rastlina v svojih listih. V listih ga je sorazmerno malo in če iz tega narediš čaj, deluje kot blag anestetik, ima poživljajoč učinek in krči gladke mišice v žilah, zato zmanjšuje krvavitve. V Andih iz posušenih kokinih listov ljudje pijejo čaj, dobiš ga legalno na vsaki tržnici, je fajn za pit in zmanjšuje simptome višinske bolezni. Ko smo bili na alpinističnih odpravah v Andih, smo ta čaj vsakodnevno pili, tako kot domačini, brez kakih stranskih učinkov. Kake pol kile tega čaja sem tudi brez problema prinesla v Slovenijo. Kokain je ekstrakt (izvleček) omenjenega alkaloida iz listov koke, ekstrakcija pa poteka v več fazah v več različnih topilih in z dodatki kislin in baz. Pri tem gre v bistvu za to, da iz celic lista izločijo le sam alkaloid v kristalni obliki, ki kemijsko ni bistveno drugačen kot tisti v rastlini (ne moremo govoriti o dveh različnih substancah), Čistost pripravka je odvisna od tega, koliko jim uspe odstraniti ta topila, verjetno v farmacevtskem laboratoriju to naredijo bolje, kot v ilegalnih pridelovalnicah. Kokain ima seveda bistveno močnejši učinek kot čaj iz kokinih listov. Stvar je v koncentraciji in spremljajočih snoveh - tako kot pri drugih naravni substancah. Če naravne substance uživamo v obliki čajev, če vemo zakaj in koliko, večinoma niso nevarne, če pa jih ekstrahiramo in uživamo v zelo koncentrirani obliki, pa je to čisto druga pesem - pa je učinkovina lahko ista! (podobno velja za morfin, nikotin, alkaloidi volčje češnje pa so npr. strupeni že v samih jagodah).Tradicionalni šamani uporabljajo posebne rastlinske pripravke za doseganje spremenjenih stanj zavesti, ampak oni vedo kaj delajo in njihov namen ni zadevanje ali "letenje" ampak pomoč skupnosti. In predvsem se ne izberejo sami, ampak jih izbere skupnost in imajo ustrezno znanje. Newagevsko eksperimentiranje s temi zadevami je pa precej tvegana zadeva. Če se vrnemo k meditaciji - verjetno je bolj varna in zdrava kot uporaba raznih substanc, je pa dobro vedet, da imajo spremenjena stanja zavesti - tudi meditativno stanje - pri nekakterih ljudeh v nekaterih okoliščinah lahko tudi neprijetne posledice. Tudi pri meditaciji je dobro vedet kaj, kako in zakaj.Aha tudi to je res...Psihadeliki niso igrače ali zabavanje v prostem času,ampak so resni instrumenti, ki si zaslužijo veliko spoštovanja,samo v takšnih okoliščinah so tudi lahko koristni za nas. Pri nas se nekateri človečki igrajo šamane in tudi prakticirajo podobne zadevce...seveda brez ustreznega znanja in niti približno tistemu kar se grejo šamani na drugem koncu sveta...baje je bila celo okoli Kranja ena skupinca, ki je prakticirala zadevce z ayahuasco...mogoče se je pa kdo izmed njih že srečal s Stvarnikom- za vedno...kao transcendentalna meditacija forever...http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif http://en.wikipedia.org/wiki/Ayahuasca Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 18. januar 2013 Prijavi Deli 18. januar 2013 Sem malo študiral ali naj to sploh ubacim in kam...ker je bilo tukaj in še drugje govora o marsičemu pa pejmo še malo bolj v ezoterične vode...Se mi zdi, da še najbolj paše sem v to temo, zraven ostalih ezoteričnih "bajk", ki sem jih napričao, ker grejo nekako v isti smeri...Mogoče bo kakšnemu osebku kakšna stvar nova ali pa samo potrditev že doživete izkušnje...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wizard.gif Ezoterika- psihoterapija in zavest Koliko lahko psihoterapija pripomore k razvoju zavesti? Je psihohoterapija lahko nevarna?Problem psihoterapije je, da pozornost usmerja k nižjemu jazu, zavest pa raste ravno s tem, ko izgubljamo zavest ločenega nižjega jaza. Psihoterapija je koristna le, če ste zares bolni. V njej najbolj uživa bolnik. Usede ali uleže se na kavč in pripoveduje o sebi. Ste že kdaj srečali koga, ki ne govori rad o sebi? Z vsemi temi spomini naj bi že davno opravili in se jih znebili, zdaj pa imajo možnost, da rastejo in na novo zaživijo. Oseba na kavču se popolnoma osredotoči na svoj jaz. Njena pozornost je popolnoma usmerjena, ne le tako kot ponavadi, ampak profesionalno (njeno pozornost usmerja dobro plačan strokovnjak), da bi premagala svojo bolezen. Nisem povsem proti psihoterapiji. Vsi poznamo ljudi, ki so preveč bolni, ki so zelo psihotični, nevrotični ali neuravnovešeni in potrebujejo profesionalno psihoterapevtsko zdravljenje, da bi lahko živeli normalno in uravnoteženo. Po drugi strani pa menim, da psihoterapija ljudem večinoma ne koristi, saj njihovo pozornost samo še bolj usmeri na njih same. Najhitrejše fizične, čustvene in mentalne pomoči ne nudi terapevtski kavč, ampak odpovedovanje, ki ga dosežemo s služenjem. Nič ne pomaga bolj kot služenje, izgubljanje samega sebe v služenju. Ljudje mislijo, da so na terapevtovem kavču našli sebe, našli pa so le spomine in pozornost še bolj usmerili v svoje probleme. In to jim je seveda všeč. To je ogromno slepilo. Prav vsakomur brez izjeme ustreza, da usmerja pozornost vase. Najhujša bolezen človeštva je, da vsak samega sebe vidi v središču vesolja. No, vsi hkrati prav gotovo ne moremo biti v središču vesolja. Kar poiščite si svoje mesto nekje bolj na obrobju. Če želite, lahko to storite tudi na terapevtskem kavču, ampak tako boste porabili več časa. Lahko pa začnete služiti in postopoma izgubljati občutek, da ste središče vesolja. Ne boste več imeli iste želje, ker boste zaposleni s služenjem, ker boste delali za druge Ijudi in skušali zadovoljiti potrebe sveta. Pozabili boste nase. Za daljša obdobja lahko dobesedno pozabite nase. Mnogi so dokazali, da je to mogoče. Najhitrejši in najboljši način je služenje pa še brezplačen je! Kakšna je razlika med mentalnim zlomom, ki je posledica izkušnje duše, in mentalnim zlomom, ki je posledica psihoze ali nevroze?Za osebo, ki ga doživlja, verjetno ni bistvenih razlik. Vse je odvisno od jakosti mentalnega zloma. Mentalni ali čustveni zlom je lahko posledica prevelikega in nenadnega dotoka energije iz duše v osebnost, ki na to ni dovolj pripravljena. To so nekatere nevarnosti, ki spremljajo meditacijo. Pri vsaki dobri meditaciji vas vedno opozorijo na morebitne nevarnosti - da lahko preveč meditacije ali prepogosta ali narobe izvajana meditacija pripelje do mentalnega, čustvenega in včasih celo fizičnega zloma. Kakršen koli dotok visokih energij povzroči začasno neravnovesje. To je neizbežno, kajti vsaka višja vzpodbuda povzroči spremembo. Spremembe pa povzročijo večje ali manjše pretrese ali težave. Če meditirate pravilno in upoštevate opozorila, je meditacija varna (ne govorim o konkretni meditaciji, ampak o meditaciji na splošno). Vsi pretresi in motnje so navadno le začasni, res kratkotrajni in ravnovesje se zaradi nove spodbude navadno hitro vzpostavi na višji ravni. To se dogaja ciklično skozi življenja slehernega posameznika. Ne more biti drugače. Zavest se razširi zaradi različnih spodbud ne glede na to, od kod te pridejo. Spodbudo navadno dobimo kot odgovor na invokacijo. Z navdihom prikličemo energijo duše. Duša se odzove in spusti energijski tok, ki poruši ravnovesje. Če to storimo pravilno, znanstveno, če smo pozorni na nevarnosti, bi moralo priti le do manjših in kratkotrajnih motenj ravnovesja, ki bi jim moralo slediti novo ravnovesje na višjem ovoju spirale. To ponavljate znova in znova skozi življenja, dokler ne postanete Mojster. Prepričan sem, da se enako dogaja tudi Mojstru, le da ima on opraviti s kozmičnimi silami. Torej je lahko mentalni zlom, če je manjši in začasen, motnja ravnovesja zaradi dotoka energije iz duše. Če pa je mentalni zlom posledica nevrotičnosti in psihotičnosti, velja ravno nasprotno: ni posledica razvoja zavesti, ampak rezultat zanikanja razvoja zavesti. Nevroze so večinoma posledice oviranja. Če ovirate telesne, čustvene in mentalne funkcije, povzročite zastoje. Popolnega zastoja ni, zato ga bomo imenovali relativno mirujoče stanje. Na fizični ravni na primer oviranje energijskega pretoka skozi čakre - energetske centre v hrbtenici - povzroči zastoje, zaradi katerih energija ne more pravilno in prosto teči v čakre in iz njih. Kadar čakre delujejo pravilno, vzdržujejo fizično zdravje telesa. Zastoji povzročijo določene motnje endokrinega sistema, ki lahko sčasoma okvarijo organ, ki je povezan z določeno žlezo. Posledica je bolezen. Če želite ohraniti telesno zdravje, morate vzdrževati ravnovesje endokrinega sistema, ki potrebuje pravilen in neoviran tok energije v čakre in iz njih. Zaradi napačnih življenjskih razmer, ki jih nudi slabo zgrajeno in vzdrževano okolje, in zaradi različnih omejujočih dejavnikov naše vzgoje, izobraževanja in tako dalje nihče ne živi v idealnem ravnovesju. Nihče ni popolnoma zdrav. Vsi smo zatrti zaradi družbenih norm, po katerih živimo, še posebej v mestih. Vsi trpimo zaradi takih ali drugačnih omejitev. To prenašamo na čustveno in mentalno raven. Omejitve na mentalni ravni so zelo nevarne; zaradi njih postanemo fundamentalistični kristjani, judje, muslimani, hindujci, budisti in tako dalje. To so mentalni prisilni jopiči. Ovirajo svobodno mišljenje. Ne moremo razmišljati ustvarjalno, ker si je nekdo za nas že vse zamislil. Dobimo množico idej in prepričanj, v katere moramo verjeti. Enako velja tudi za čustveno telo. Naučeni smo, naj ne kažemo svojih negativnih čustev, vemo, da niso lepa; vzgajali so nas, da bi bili prijazni, vsak majhen otrok mora biti prijazen. Tako se naučimo zadrževati svoje slabe in poredne misli. Zadržujemo jih tako, da zategujemo mišice. Najprej napnemo mišice sončnega pleteža. Ko so te zares čvrste in trdne, ostale mišice same poskrbijo zase. Potem pridejo na vrsto mišice prsnega koša, ki ovirajo naše dihanje. Ugotovimo namreč, da naše misli, kretnje in občutja postanejo svobodni in lahkotni, mi pa postanemo nevarno spontani, ko dihamo lahkotno in sproščeno. To je, kot smo ugotovili, v normalnem svetu z našimi starši in njihovimi prijatelji, zelo nevarno. Psihoze in nevroze so posledice oviranja življenjskih funkcij, nekatere pa prinesemo iz prejšnjih življenj, kar je problem, saj se ne moremo vrniti k svojemu terapevtu 200 let v preteklost. Vse to se seveda navezuje ne psihoze in nevroze, ne pa na razvoj zavesti ali izkušnje duše. Med tem je bistvena razlika. Psihoze in nevroze k našemu življenju nič ne prispevajo, ampak mu odvzamejo. Fizične, čustvene in mentalne ovire povzročijo krčenje življenskih funkcij. To je lahko tako resno, da končamo na psihoterapevtovem kavču. Potrebujemo terapevta, tablete, ali kar koli nam lahko predpiše, da premagamo krizo. Vsi smo se podvrgli ali pa smo bili podvrženi takemu zaviralnemu procesu, tudi svoje otroke vključujemo vanj. Potreben je globok uvid, da tega ne posredujemo naprej. Kakšno vlogo ima pri vsem tem podzavest?Rekel bi, da je pri večini ljudi devet desetin čustvene in mentalne aktivnosti podzavestne. Zagotovo je devet desetin naših čustvenih aktivnosti podzavestnih, pod mejo zavesti. Le-ta imajo svoj vpliv in se jih lahko občasno celo zavedamo, toda če so naša čustva boleča, jih večinoma zatremo. Takrat postanejo podzavestna. Veliko svojih strahov zatiramo. Kakor hitro pa nekaj zatiramo, lahko to potlačimo tako globoko, da ne doseže več praga naše zavesti. Nato se mora psihoterapevt truditi s krampom in lopato, da iz naše podzavesti izkoplje vse strahove, blokade in bolečine. Včasih se res dvignejo na površje in tako svoje strahove znova podoživimo, dobimo napad panike. Potem jih prebolimo in strahovi se poležejo. Še vedno so tu, vendar so se polegli, dokler se ne pojavi kaj novega, na primer vsa naša zatrta jeza. Nenadoma se manično razjezimo in se spravimo na vse, ki nam gredo na živce. Ves čas vsega pač ne moremo zadrževati v sebi, zato občasno kaj izbruhne na površje. To je seveda posledica tlačenja čustev pod mejo zavesti. S psihoanalizo pa se potlačenih stvari lahko znova zavemo. Takoj ko se zavemo, da smo res hoteli zabosti svojega očeta v hrbet, se tega osvobodimo. (Tako vsaj pravijo. Meni pa se zdi, da želja, da bi zabodli svojega očeta, ostane.) Po teoriji naj bi ozavestili potlačene namere in strahove ter se jih tako znebili. Ti bi res izginili, če bi jih prepoznali. Žal pa je obujanje stvari v spomin nekaj čisto drugega kot prepoznanje v smislu, da te stvari nismo mi, da se od njih od-vežemo. Terapevt je zadovoljen, takoj ko ideja oziroma dogodek splava na površje (morda mu je potem malce žal, ker mu ne boste več plačevali), toda to je zadovoljilo njega, saj je svojo nalogo opravil. Mi pa ostanemo isti, ražen če ne počnemo tega, kar moramo početi vsak dan, če se ne odvezujemo. Nobene razlike ni, če se nam je nekaj zgodilo v preteklosti ali pa se nam dogaja zdaj. Z negativnim čustvi, pa naj bodo trenutna ali pa iz našega otroštva, ne moremo opraviti, če se od njih ne odvežemo zdaj, v tem trenutku, ko se dogajajo, ali pa takrat, ko jih privlečemo iz svoje podzavesti. Če gre za dogodek iz naše preteklosti, je seveda nekoliko teže, saj ga moramo najprej ozavestiti. Spoznali pa bomo, da postajamo svobodnejši in znova čustveno spontani, ko se odvezujemo. Deli našega zavestnega uma, v večji ali manjši meri, prehajajo v podzavest; um je delno zavesten in delno podzavesten. Vse je med sabo pomešano in ne vemo, kaj je kaj. Še manj ve naš terapevt. (Ne vem, zakaj ga sploh plačujemo.) Če se zavestno vsak dan sproti odvezujemo od svojih negativnih čustev, če opazujemo sebe in svoje izkušnje, če spoznavamo, da ta negativnost nismo mi, če se odvezujemo in odvezujemo, osvobodimo podzavestne zatrte želje in jih lahko razrešimo. To počne učenec, ki se razvija. Razmišlja takole: "Tako zelo sem se spremenil, tako prečiščen sem, nič več me ne preganjajo strahovi in zavore. Lahko živim in diham kot še nikoli prej." Nenadoma pa se nekaj sproži in vse skupaj se začne znova, ker se navlake še vedno ni znebil. Vsakič, ko se proces ponovi, je laže in vsak učenec pozna to izkušnjo, ko podoživlja stvari, o katerih je mislil, da jih je že zdavnaj zaključil. In potem učenec misli: "Sem na pragu drugega posvečenja. Prepričan sem, da se lahko nadzorujem. Ničesar ne čutim. Ljudje udrihajo po meni, jaz pa se ne jezim, sploh se ne razburjam. Sem nad vsem tem, vse je preprosto in jasno." Ljudje, ki tako razmišljajo, so v devetih nebesih. Seveda so zaslepljeni s slepilom navidezne jasnosti in navidezne osvobojenosti. Ta občutek osvobojenosti je zelo kratkotrajen, dokler ubožec, ki je bil prepričan, da je na pragu drugega posvečenja, ne spozna, da še ni mentalno polariziran. Kako bi torej lahko stal pred posvečevalcem!To je proces, ki se nadaljuje, in ko se enkrat začne, ima lastno gonilno silo. Enako kot veliko odpoved dosežemo s kopičenjem manjših odpovedi, prav tako spoznamo, ko presegamo zatrta čustva, bolečine in vse slabosti, ki jih ljudje ves čas nosimo s sabo, da se te stvari vedno znova vračajo, vendar pa smo ob tem vsakokrat močnejši in jih laže obvladamo. Vsakokrat smo svobodnejši in močnejši, saj izgubljamo zavore in strahove, izvirajoče iz želja. V nas se razvije notranji mir, nato pa notranje zavedanje, pravo zavestno zavedanje. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 18. januar 2013 Prijavi Deli 18. januar 2013 Zelo lepo napisano, se strinjam popolnoma.Hvala.Sem malo študiral ali naj to sploh ubacim in kam...ker je bilo tukaj in še drugje govora o marsičemu pa pejmo še malo bolj v ezoterične vode...Se mi zdi, da še najbolj paše sem v to temo, zraven ostalih ezoteričnih "bajk", ki sem jih napričao, ker grejo nekako v isti smeri...Mogoče bo kakšnemu osebku kakšna stvar nova ali pa samo potrditev že doživete izkušnje...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wizard.gif Ezoterika- psihoterapija in zavest Koliko lahko psihoterapija pripomore k razvoju zavesti? Je psihohoterapija lahko nevarna?Problem psihoterapije je, da pozornost usmerja k nižjemu jazu, zavest pa raste ravno s tem, ko izgubljamo zavest ločenega nižjega jaza. Psihoterapija je koristna le, če ste zares bolni. V njej najbolj uživa bolnik. Usede ali uleže se na kavč in pripoveduje o sebi. Ste že kdaj srečali koga, ki ne govori rad o sebi? Z vsemi temi spomini naj bi že davno opravili in se jih znebili, zdaj pa imajo možnost, da rastejo in na novo zaživijo. Oseba na kavču se popolnoma osredotoči na svoj jaz. Njena pozornost je popolnoma usmerjena, ne le tako kot ponavadi, ampak profesionalno (njeno pozornost usmerja dobro plačan strokovnjak), da bi premagala svojo bolezen. Nisem povsem proti psihoterapiji. Vsi poznamo ljudi, ki so preveč bolni, ki so zelo psihotični, nevrotični ali neuravnovešeni in potrebujejo profesionalno psihoterapevtsko zdravljenje, da bi lahko živeli normalno in uravnoteženo. Po drugi strani pa menim, da psihoterapija ljudem večinoma ne koristi, saj njihovo pozornost samo še bolj usmeri na njih same. Najhitrejše fizične, čustvene in mentalne pomoči ne nudi terapevtski kavč, ampak odpovedovanje, ki ga dosežemo s služenjem. Nič ne pomaga bolj kot služenje, izgubljanje samega sebe v služenju. Ljudje mislijo, da so na terapevtovem kavču našli sebe, našli pa so le spomine in pozornost še bolj usmerili v svoje probleme. In to jim je seveda všeč. To je ogromno slepilo. Prav vsakomur brez izjeme ustreza, da usmerja pozornost vase. Najhujša bolezen človeštva je, da vsak samega sebe vidi v središču vesolja. No, vsi hkrati prav gotovo ne moremo biti v središču vesolja. Kar poiščite si svoje mesto nekje bolj na obrobju. Če želite, lahko to storite tudi na terapevtskem kavču, ampak tako boste porabili več časa. Lahko pa začnete služiti in postopoma izgubljati občutek, da ste središče vesolja. Ne boste več imeli iste želje, ker boste zaposleni s služenjem, ker boste delali za druge Ijudi in skušali zadovoljiti potrebe sveta. Pozabili boste nase. Za daljša obdobja lahko dobesedno pozabite nase. Mnogi so dokazali, da je to mogoče. Najhitrejši in najboljši način je služenje pa še brezplačen je! Kakšna je razlika med mentalnim zlomom, ki je posledica izkušnje duše, in mentalnim zlomom, ki je posledica psihoze ali nevroze?Za osebo, ki ga doživlja, verjetno ni bistvenih razlik. Vse je odvisno od jakosti mentalnega zloma. Mentalni ali čustveni zlom je lahko posledica prevelikega in nenadnega dotoka energije iz duše v osebnost, ki na to ni dovolj pripravljena. To so nekatere nevarnosti, ki spremljajo meditacijo. Pri vsaki dobri meditaciji vas vedno opozorijo na morebitne nevarnosti - da lahko preveč meditacije ali prepogosta ali narobe izvajana meditacija pripelje do mentalnega, čustvenega in včasih celo fizičnega zloma. Kakršen koli dotok visokih energij povzroči začasno neravnovesje. To je neizbežno, kajti vsaka višja vzpodbuda povzroči spremembo. Spremembe pa povzročijo večje ali manjše pretrese ali težave. Če meditirate pravilno in upoštevate opozorila, je meditacija varna (ne govorim o konkretni meditaciji, ampak o meditaciji na splošno). Vsi pretresi in motnje so navadno le začasni, res kratkotrajni in ravnovesje se zaradi nove spodbude navadno hitro vzpostavi na višji ravni. To se dogaja ciklično skozi življenja slehernega posameznika. Ne more biti drugače. Zavest se razširi zaradi različnih spodbud ne glede na to, od kod te pridejo. Spodbudo navadno dobimo kot odgovor na invokacijo. Z navdihom prikličemo energijo duše. Duša se odzove in spusti energijski tok, ki poruši ravnovesje. Če to storimo pravilno, znanstveno, če smo pozorni na nevarnosti, bi moralo priti le do manjših in kratkotrajnih motenj ravnovesja, ki bi jim moralo slediti novo ravnovesje na višjem ovoju spirale. To ponavljate znova in znova skozi življenja, dokler ne postanete Mojster. Prepričan sem, da se enako dogaja tudi Mojstru, le da ima on opraviti s kozmičnimi silami. Torej je lahko mentalni zlom, če je manjši in začasen, motnja ravnovesja zaradi dotoka energije iz duše. Če pa je mentalni zlom posledica nevrotičnosti in psihotičnosti, velja ravno nasprotno: ni posledica razvoja zavesti, ampak rezultat zanikanja razvoja zavesti. Nevroze so večinoma posledice oviranja. Če ovirate telesne, čustvene in mentalne funkcije, povzročite zastoje. Popolnega zastoja ni, zato ga bomo imenovali relativno mirujoče stanje. Na fizični ravni na primer oviranje energijskega pretoka skozi čakre - energetske centre v hrbtenici - povzroči zastoje, zaradi katerih energija ne more pravilno in prosto teči v čakre in iz njih. Kadar čakre delujejo pravilno, vzdržujejo fizično zdravje telesa. Zastoji povzročijo določene motnje endokrinega sistema, ki lahko sčasoma okvarijo organ, ki je povezan z določeno žlezo. Posledica je bolezen. Če želite ohraniti telesno zdravje, morate vzdrževati ravnovesje endokrinega sistema, ki potrebuje pravilen in neoviran tok energije v čakre in iz njih. Zaradi napačnih življenjskih razmer, ki jih nudi slabo zgrajeno in vzdrževano okolje, in zaradi različnih omejujočih dejavnikov naše vzgoje, izobraževanja in tako dalje nihče ne živi v idealnem ravnovesju. Nihče ni popolnoma zdrav. Vsi smo zatrti zaradi družbenih norm, po katerih živimo, še posebej v mestih. Vsi trpimo zaradi takih ali drugačnih omejitev. To prenašamo na čustveno in mentalno raven. Omejitve na mentalni ravni so zelo nevarne; zaradi njih postanemo fundamentalistični kristjani, judje, muslimani, hindujci, budisti in tako dalje. To so mentalni prisilni jopiči. Ovirajo svobodno mišljenje. Ne moremo razmišljati ustvarjalno, ker si je nekdo za nas že vse zamislil. Dobimo množico idej in prepričanj, v katere moramo verjeti. Enako velja tudi za čustveno telo. Naučeni smo, naj ne kažemo svojih negativnih čustev, vemo, da niso lepa; vzgajali so nas, da bi bili prijazni, vsak majhen otrok mora biti prijazen. Tako se naučimo zadrževati svoje slabe in poredne misli. Zadržujemo jih tako, da zategujemo mišice. Najprej napnemo mišice sončnega pleteža. Ko so te zares čvrste in trdne, ostale mišice same poskrbijo zase. Potem pridejo na vrsto mišice prsnega koša, ki ovirajo naše dihanje. Ugotovimo namreč, da naše misli, kretnje in občutja postanejo svobodni in lahkotni, mi pa postanemo nevarno spontani, ko dihamo lahkotno in sproščeno. To je, kot smo ugotovili, v normalnem svetu z našimi starši in njihovimi prijatelji, zelo nevarno. Psihoze in nevroze so posledice oviranja življenjskih funkcij, nekatere pa prinesemo iz prejšnjih življenj, kar je problem, saj se ne moremo vrniti k svojemu terapevtu 200 let v preteklost. Vse to se seveda navezuje ne psihoze in nevroze, ne pa na razvoj zavesti ali izkušnje duše. Med tem je bistvena razlika. Psihoze in nevroze k našemu življenju nič ne prispevajo, ampak mu odvzamejo. Fizične, čustvene in mentalne ovire povzročijo krčenje življenskih funkcij. To je lahko tako resno, da končamo na psihoterapevtovem kavču. Potrebujemo terapevta, tablete, ali kar koli nam lahko predpiše, da premagamo krizo. Vsi smo se podvrgli ali pa smo bili podvrženi takemu zaviralnemu procesu, tudi svoje otroke vključujemo vanj. Potreben je globok uvid, da tega ne posredujemo naprej. Kakšno vlogo ima pri vsem tem podzavest?Rekel bi, da je pri večini ljudi devet desetin čustvene in mentalne aktivnosti podzavestne. Zagotovo je devet desetin naših čustvenih aktivnosti podzavestnih, pod mejo zavesti. Le-ta imajo svoj vpliv in se jih lahko občasno celo zavedamo, toda če so naša čustva boleča, jih večinoma zatremo. Takrat postanejo podzavestna. Veliko svojih strahov zatiramo. Kakor hitro pa nekaj zatiramo, lahko to potlačimo tako globoko, da ne doseže več praga naše zavesti. Nato se mora psihoterapevt truditi s krampom in lopato, da iz naše podzavesti izkoplje vse strahove, blokade in bolečine. Včasih se res dvignejo na površje in tako svoje strahove znova podoživimo, dobimo napad panike. Potem jih prebolimo in strahovi se poležejo. Še vedno so tu, vendar so se polegli, dokler se ne pojavi kaj novega, na primer vsa naša zatrta jeza. Nenadoma se manično razjezimo in se spravimo na vse, ki nam gredo na živce. Ves čas vsega pač ne moremo zadrževati v sebi, zato občasno kaj izbruhne na površje. To je seveda posledica tlačenja čustev pod mejo zavesti. S psihoanalizo pa se potlačenih stvari lahko znova zavemo. Takoj ko se zavemo, da smo res hoteli zabosti svojega očeta v hrbet, se tega osvobodimo. (Tako vsaj pravijo. Meni pa se zdi, da želja, da bi zabodli svojega očeta, ostane.) Po teoriji naj bi ozavestili potlačene namere in strahove ter se jih tako znebili. Ti bi res izginili, če bi jih prepoznali. Žal pa je obujanje stvari v spomin nekaj čisto drugega kot prepoznanje v smislu, da te stvari nismo mi, da se od njih od-vežemo. Terapevt je zadovoljen, takoj ko ideja oziroma dogodek splava na površje (morda mu je potem malce žal, ker mu ne boste več plačevali), toda to je zadovoljilo njega, saj je svojo nalogo opravil. Mi pa ostanemo isti, ražen če ne počnemo tega, kar moramo početi vsak dan, če se ne odvezujemo. Nobene razlike ni, če se nam je nekaj zgodilo v preteklosti ali pa se nam dogaja zdaj. Z negativnim čustvi, pa naj bodo trenutna ali pa iz našega otroštva, ne moremo opraviti, če se od njih ne odvežemo zdaj, v tem trenutku, ko se dogajajo, ali pa takrat, ko jih privlečemo iz svoje podzavesti. Če gre za dogodek iz naše preteklosti, je seveda nekoliko teže, saj ga moramo najprej ozavestiti. Spoznali pa bomo, da postajamo svobodnejši in znova čustveno spontani, ko se odvezujemo. Deli našega zavestnega uma, v večji ali manjši meri, prehajajo v podzavest; um je delno zavesten in delno podzavesten. Vse je med sabo pomešano in ne vemo, kaj je kaj. Še manj ve naš terapevt. (Ne vem, zakaj ga sploh plačujemo.) Če se zavestno vsak dan sproti odvezujemo od svojih negativnih čustev, če opazujemo sebe in svoje izkušnje, če spoznavamo, da ta negativnost nismo mi, če se odvezujemo in odvezujemo, osvobodimo podzavestne zatrte želje in jih lahko razrešimo. To počne učenec, ki se razvija. Razmišlja takole: "Tako zelo sem se spremenil, tako prečiščen sem, nič več me ne preganjajo strahovi in zavore. Lahko živim in diham kot še nikoli prej." Nenadoma pa se nekaj sproži in vse skupaj se začne znova, ker se navlake še vedno ni znebil. Vsakič, ko se proces ponovi, je laže in vsak učenec pozna to izkušnjo, ko podoživlja stvari, o katerih je mislil, da jih je že zdavnaj zaključil. In potem učenec misli: "Sem na pragu drugega posvečenja. Prepričan sem, da se lahko nadzorujem. Ničesar ne čutim. Ljudje udrihajo po meni, jaz pa se ne jezim, sploh se ne razburjam. Sem nad vsem tem, vse je preprosto in jasno." Ljudje, ki tako razmišljajo, so v devetih nebesih. Seveda so zaslepljeni s slepilom navidezne jasnosti in navidezne osvobojenosti. Ta občutek osvobojenosti je zelo kratkotrajen, dokler ubožec, ki je bil prepričan, da je na pragu drugega posvečenja, ne spozna, da še ni mentalno polariziran. Kako bi torej lahko stal pred posvečevalcem!To je proces, ki se nadaljuje, in ko se enkrat začne, ima lastno gonilno silo. Enako kot veliko odpoved dosežemo s kopičenjem manjših odpovedi, prav tako spoznamo, ko presegamo zatrta čustva, bolečine in vse slabosti, ki jih ljudje ves čas nosimo s sabo, da se te stvari vedno znova vračajo, vendar pa smo ob tem vsakokrat močnejši in jih laže obvladamo. Vsakokrat smo svobodnejši in močnejši, saj izgubljamo zavore in strahove, izvirajoče iz želja. V nas se razvije notranji mir, nato pa notranje zavedanje, pravo zavestno zavedanje. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 19. januar 2013 Prijavi Deli 19. januar 2013 hvala lili mai,pri travi je tako da če jo preveč uživaš začenjaš pozabljati stvari,ne vem o izumrtju možganskih celic , je pa seveda možno.jaz osebno vidim travo kot zdravilo.kot tudi recimo alkohol,zakaj rečemo na zrdavje? verjetno ker bi ga morali uporabljati za zdravje in ne za prekomerno pitje.v današnji družbi se mi zdi da alkohol lahko primerjamo z heroinom in drugimi trdimi drogam,ker uniči osebo in njene notranje organe kot tudi okolico osebe.pa je legalen.pri travi nikoli nisem slisala da bi kdo kadil pol bi pa naredil prometno nesrečo ali ubil drugo osebo v stanju zakajenosti.kar recimo mnogokrat slišimo v primeru raznih trdih drog največ pa pri alkoholu.torej če jaz po moje razmišljam, se trava skrije pred vsemi ostalimi drogami.je pa res da je današnja družba naravnana tako, da poleg vsega kar imajo in kakor živijo radi pobegnejo iz tega življenja in se polaščajo raznih substanc,zato da zbežijo,da pozabijo za moment na pravo življenje in jaz vidim to kot velik psihični problem. če bi ljudje uživali v življenju , verjetno ne bi izrabljali stvari kot jih zdaj.tako pa bežijo iz realnosti v nerealnost pol se pa zjutraj zbudijo v realnost ki je še težja kot včeraj ker so vmes zgubili stik z njo in padec nazaj v realnost je še težji in ponavadi z obžalovanjem in glavobolom.po skrokani noči je še težje začeti dan. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 19. januar 2013 Prijavi Deli 19. januar 2013 Takšnim povšalnim dokumentarcem pa ne gre verjet v celoti, sigurno je nekaj res nekaj pa tudi ne, kot vse zadeve v življenju.Po drugi strani, pa vsi kdaj pa kdaj pijemo alkohol ali kadimo tobak inse sploh ne zavedamo kako zelo veliko naših možganiskih celic je šlo fuč....Dejstvo je, LSD sproži neke mehanizme v možganih, ki so odgovorni za drugačno zavest, zaznavo inposledično verjetno tudi vpliva na možganske celice, zdaj če jih uniči ali ne bom pustil odprto...Zanimivo je dejstvo, da se LSD po 1-2 urah metabolizira v neučinkovino, vemo pa vsi kako dolgo traja LSD trip vpovprečju, nekje 8-14ur. Torej lahko sklepamo, da ima izjemno moč na možganske celice in jih verjetno spremeniza vedno. V tem je problem LSD-ja po moje. To ni igrača, je precej nevarno v tem kontekstu,saj lahko sproži psihozo ali depresijo, ki traja leta in leta, če človek ni pripravljen za to izkušnjo.Ampak, saj veste kako so določene študije narejene, npr. delajo poizkuse na miših in jih noč in danbombardirajo z LSD jem pol pa pridejo do zaključka LSD uničuje možganske celice...itd..Takšnih primerov je nešteto in je praksa v znanosti danes. Tiste stvari, ki so "škodljive" za sistemse načrtno prikazuje v drugi luči kot morda so...V osnovi pa tudi moramo ločiti, nekoga, ki vzame LSD kot pripomoček, raziskovanja svoje psihe innekdo, ki to dela iz zabave in zlorablja učinkovino, da se pol počuti boljše...No tega je veliko za debatirati.... Mogoče ni za primerjat, ali pač?Časovno gledano te LSD prej stran spravi kot npr. trava, ki pa ima na dolgi rok posledico tudi odmrtje veliko možganskih celic. Trava in blodnje?Ma, danes je že tolk različic, primesi, škropiv,... npr. skunk, dostimočnejši od ''klasike''.Pri njej je veliko odvisno od psihofizičnega stanja. Še malo izobraževanja: Iknee je govorila o pomoči, npr. na ta način: http://www.youtube.com/watch?v=LjteSZu_JqM Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 19. januar 2013 Prijavi Deli 19. januar 2013 Se strinjam v zvezi z travo in njenega pomena kot zdraviloter to, da osebe pod njenim vplivom ne delajo takšnih bedarijkot pri alkoholu... hvala lili mai,pri travi je tako da če jo preveč uživaš začenjaš pozabljati stvari,ne vem o izumrtju možganskih celic , je pa seveda možno.jaz osebno vidim travo kot zdravilo.kot tudi recimo alkohol,zakaj rečemo na zrdavje? verjetno ker bi ga morali uporabljati za zdravje in ne za prekomerno pitje.v današnji družbi se mi zdi da alkohol lahko primerjamo z heroinom in drugimi trdimi drogam,ker uniči osebo in njene notranje organe kot tudi okolico osebe.pa je legalen.pri travi nikoli nisem slisala da bi kdo kadil pol bi pa naredil prometno nesrečo ali ubil drugo osebo v stanju zakajenosti.kar recimo mnogokrat slišimo v primeru raznih trdih drog največ pa pri alkoholu.torej če jaz po moje razmišljam, se trava skrije pred vsemi ostalimi drogami.je pa res da je današnja družba naravnana tako, da poleg vsega kar imajo in kakor živijo radi pobegnejo iz tega življenja in se polaščajo raznih substanc,zato da zbežijo,da pozabijo za moment na pravo življenje in jaz vidim to kot velik psihični problem. če bi ljudje uživali v življenju , verjetno ne bi izrabljali stvari kot jih zdaj.tako pa bežijo iz realnosti v nerealnost pol se pa zjutraj zbudijo v realnost ki je še težja kot včeraj ker so vmes zgubili stik z njo in padec nazaj v realnost je še težji in ponavadi z obžalovanjem in glavobolom.po skrokani noči je še težje začeti dan. Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 19. januar 2013 Prijavi Deli 19. januar 2013 Takšnim povšalnim dokumentarcem pa ne gre verjet v celoti, sigurno je nekaj res nekaj pa tudi ne, kot vse zadeve v življenju.Po drugi strani, pa vsi kdaj pa kdaj pijemo alkohol ali kadimo tobak inse sploh ne zavedamo kako zelo veliko naših možganiskih celic je šlo fuč....Dejstvo je, LSD sproži neke mehanizme v možganih, ki so odgovorni za drugačno zavest, zaznavo inposledično verjetno tudi vpliva na možganske celice, zdaj če jih uniči ali ne bom pustil odprto...Zanimivo je dejstvo, da se LSD po 1-2 urah metabolizira v neučinkovino, vemo pa vsi kako dolgo traja LSD trip vpovprečju, nekje 8-14ur. Torej lahko sklepamo, da ima izjemno moč na možganske celice in jih verjetno spremeniza vedno. V tem je problem LSD-ja po moje. To ni igrača, je precej nevarno v tem kontekstu,saj lahko sproži psihozo ali depresijo, ki traja leta in leta, če človek ni pripravljen za to izkušnjo.Ampak, saj veste kako so določene študije narejene, npr. delajo poizkuse na miših in jih noč in danbombardirajo z LSD jem pol pa pridejo do zaključka LSD uničuje možganske celice...itd..Takšnih primerov je nešteto in je praksa v znanosti danes. Tiste stvari, ki so "škodljive" za sistemse načrtno prikazuje v drugi luči kot morda so...V osnovi pa tudi moramo ločiti, nekoga, ki vzame LSD kot pripomoček, raziskovanja svoje psihe innekdo, ki to dela iz zabave in zlorablja učinkovino, da se pol počuti boljše...No tega je veliko za debatirati....se strinjam,nekateri dokumentarci so tako enostransko narejeni,da jaz včasih ne morem verjeti,da lahko take bučke prodajajo,zato moramo sami raziskovati.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 19. januar 2013 Prijavi Deli 19. januar 2013 Jaz pa poznam eno osebo, ki že zelooo dolgo kadi travo in že pred 10 leti ni bila (več) normalna... Sicer pa lahko vsako zdravilo postane strup, če se ga izrablja... Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 19. januar 2013 Prijavi Deli 19. januar 2013 Jap. Jaz pa poznam eno osebo, ki že zelooo dolgo kadi travo in že pred 10 leti ni bila (več) normalna... Sicer pa lahko vsako zdravilo postane strup, če se ga izrablja... Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 20. januar 2013 Prijavi Deli 20. januar 2013 Sem opazil, da sem eno pomembno podrobnost pozabil omeniti...da dokrajčim zgornje ezoterične bajke...pa da vse skupaj dobi malo smisla, gledano kot celota...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sorcerer.gif Lahko s fiziološkimi tehnikami okrepimo povezavo med dušo in živčnim sistemom?Živčni sistem lahko vedno okrepite. Močnejši kot je, v večji meri ga lahko duša uporabi, da se skozenj izraža v treh telesih. Tega ne bi preveč na široko razlagal, očitno je, da če boste svoje fizično telo kakor koli okrepili, ga bo duša laže uporabljala. Je med prvima dvema posvečenjema pomembneje, da skrbimo za svoj živčni sistem, kot pozneje?Da in ne. Človek, ki ima vsaj tretje posvečenje (planetarno), lahko s svojim fizičnim telesom počne stvari, ki jih ljudje z nižjimi posvečenji, še posebej s prvim, ne morejo početi brez posledic. Posvečenec prve stopnje prejme prvo posvečenje kot dokaz, da ima nadzor nad svojim fizičnim telesom. Zato oseba, ki se bliža prvemu posvečenju, veliko pozornosti posveča svojemu telesu: krepi ga, s tem pa krepi tudi živčni sistem. V skladu z razvojno potjo je vse, kar pripomore k zdravju in dobremu počutju, s tem pa k boljšemu pretoku energije po telesu in živčnem sistemu. Le tako lahko namreč ustvarimo telo, ki bo ob posvečenju sposobno vzdržati energijski tok iz posvečevalne palice. Prešibko telo tega ne bi vzdržalo, četudi bi bila oseba pripravljena. Posvečenje lahko prejmete le z relativno zdravim telesom z močnim živčnim sistemom, ki lahko to obremenitev prenese. Za vse poskrbi duša. Človeka spodbuja, da počne stvari, ki krepijo fizično telo. Zato na primer mnogi ljudje postanejo vegetarijanci, prenehajo piti alkohol in kaditi. Kasneje lahko počnete, kar hočete, do prvega posvečenja pa se morate vsemu temu odpovedati. Glede na to, da živčni sistem povezuje dušo z njenimi telesi, kaj lahko storimo, da bi ga okrepili?Vsekakor jemljite vitamin B, toda to ni rešitev. Pomembno je, da svojega živčnega sistema ne zlorabljamo. Spanec naj bo dovolj dolg, hkrati pa ne predolg. Izogibajte se stresu. To pomeni, da se morate naučiti sprostitve. Stres je posledica nezdravih življenjskih vzorcev, ki se odraža na našem živčnem sistemu. Ne uživajte drog, halucinogenih ali kakršnih koli drugih. Ljudje mislijo, da je kanabis neškodljiv, v resnici pa je popolnoma enako škodljiv kot ostale droge. Počasneje škoduje in škodo je teže oceniti, vendar pa na živčni sistem vpliva zelo slabo. Halucinogene droge živčni sistem zelo spodbudijo, zloraba sistema pa potem neizogibno pripelje do njegovega večjega ali manjšega propada. Prav to se zgodi odvisnikom od drog, ki pretiravajo. Njihov živčni sistem je vsaj močno poškodovan, če že ne uničen. Tudi zdravila, kot je aspirin, slabo vplivajo na živčni sistem. Verjetno ni zdravila, ki ne bi tako ali drugače vplivalo na živčni sistem. Seveda pa so nekatera bolj škodljiva od drugih. V življenju moramo tehtati. Če ste bolni in jemljete zdravila, morate to tehtati s škodo, ki jo ta zdravila povzročijo vašemu živčnemu sistemu. Odločiti se morate. Da bi človeka ohranili pri življenju, moramo včasih uporabiti zdravilo, ki do neke mere poškoduje živčni sistem. Živčni sistem je zelo občutljiv instrument, skozi katerega se pretakajo sporočila z vseh ravni, od dušine navzdol, v možgane; zato nanj vpliva vse, kar počnemo, vsak vdih onesnaženega zraka. Tudi naša onesnažena voda in zelenjava, v kateri se kopičijo DDT in drugi pesticidi, zelo slabo vplivajo nanj. Mnoge bolezni, ki se zdaj porajajo v svetu, in virusi, ki so posledica te motnje, zelo slabo vplivajo na živčni sistem človeštva. Tudi kava je zelo škodljiva. Američani živijo od kave. Na srečo je ne znajo pripraviti! Če bi toliko kave popili na način, kot jo pripravijo Italijani, bi bili še na mnogo slabšem! Mislim, da je eden od razlogov, zakaj Američani med “intenzivno“ meditacijo ne morejo sedeti pri miru dlje kot nekaj minut, gotovo ta, da popijejo preveč kave. Kava je močan stimulant in vse, kar prekomerno spodbuja živčni sistem, je dolgoročno lahko samo škodljivo. V kolikšni meri si je nekdo, ki je nekoč užival halucinogene droge, na primer v 60. letih kot mnogi drugi, poškodoval živčni sistem? Se lahko pozdravi?Ves njihov sistem je pogosto tako zelo poškodovan, da so svojo inkarnacijo v nekem smislu zapravili. Tak človek sicer živi naprej, toda z vidika duše ne more več resnično vzpodbujati svojih teles. Vendar pa to velja samo v skrajnih primerih. Vsekakor se lahko pozdravimo. Mojster nam lahko znova oživi sistem, prav tako lahko to storimo sami, ko se začnemo zavedati svojega Jaza. Ko se začnemo zavedati Jaza, prikličemo energijo Jaza, ki se skozi dušo spusti z monadine ravni. Ta energija pa je lahko tako močna, da nam popolnoma prenovi živčni sistem. Kakor koli že, Mojstri na smrt ne gledajo tako kot mi. Smrt je le začasna. Prej ste rekli, da majhne količine alkohola ne škodijo.Za majhno količino to še vedno drži. Toda ta količina je tako majhna, da je skoraj ni vredno piti! Majhna količina alkohola je tonik. Kar je več od tega, lahko poškoduje živčni sistem. Stvari morate zopet pretehtati. Kaj je pomembnejše? Učinek alkohola ali vaš živčni sistem? Na to morate gledati dolgoročno. Kaj škodi nadijem in kako jih lahko prenovimo?Na prvem mestu so droge in stres. Stres je rezultat preobremenjenega živčnega sistema, ki je napadan z vseh strani. Je posledica, ki jo je na našem živčnem sistemu pustil nevrotičen način življenja. Zato se moramo naučiti sprostiti se in plavati s tokom življenja, namesto da se mu upiramo. Mnogi ljudje se upirajo toku življenja. Morali pa bi se mu samo prepustiti. Na primer, hodite po oglušujoče hrupni cesti in hrupu se upirate. Zato se ga ves čas zavedate in ste pod stresom. Če pa se hrupu prepustite in se z njim sprijaznite, če se ga zavedate, ne da bi se mu upirali, ugotovite, da se nenadoma sprostite. Tako hrup nima več tako močnega učinka na vaše etrsko telo, s tem pa tudi na vaš živčni sistem, kot bi ga imel sicer. Podobno velja za vsako situacijo, ki bi bila navadno zaradi čustvenega odziva za vas stresna. Opazujte jo, ne upirajte se ji in ne skušajte je spremeniti. Samo opazujte jo. Od sebe ne zahtevajte, da jo boste prenesli, po drugi strani pa se ji ne skušajte izogniti. Le opazujte jo, dovolite, da se zgodi, ne da bi nanjo reagirali. Odvežite se od nje. Samo stvari, na katere niste navezani, vam ne morejo škodovati. To je bistvo nenavezanosti. Skušajte biti nenavezani na zunanje dražljaje, ki vam lahko škodujejo. Hrup je eden izmed glavnih virov stresa in s tem utrujenosti. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif 1 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 20. januar 2013 Prijavi Deli 20. januar 2013 S spoznanjem, da si duša in s tem odvezan od materije, še ne morš bit tolk srečen kot bi rad bil. Si še od Krišne. Ko si Zanj, si lohk srečen.To lahko začneš že zdaj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 20. januar 2013 Prijavi Deli 20. januar 2013 Glede na to, da živčni sistem povezuje dušo z njenimi telesi, kaj lahko storimo, da bi ga okrepili?Vsekakor jemljite vitamin B, toda to ni rešitev. Pomembno je, da svojega živčnega sistema ne zlorabljamo. Spanec naj bo dovolj dolg, hkrati pa ne predolg. Izogibajte se stresu. To pomeni, da se morate naučiti sprostitve. Stres je posledica nezdravih življenjskih vzorcev, ki se odraža na našem živčnem sistemu. Ne uživajte drog, halucinogenih ali kakršnih koli drugih. Ljudje mislijo, da je kanabis neškodljiv, v resnici pa je popolnoma enako škodljiv kot ostale droge. Počasneje škoduje in škodo je teže oceniti, vendar pa na živčni sistem vpliva zelo slabo. Halucinogene droge živčni sistem zelo spodbudijo, zloraba sistema pa potem neizogibno pripelje do njegovega večjega ali manjšega propada. Prav to se zgodi odvisnikom od drog, ki pretiravajo. Njihov živčni sistem je vsaj močno poškodovan, če že ne uničen. Tudi zdravila, kot je aspirin, slabo vplivajo na živčni sistem. Verjetno ni zdravila, ki ne bi tako ali drugače vplivalo na živčni sistem. Seveda pa so nekatera bolj škodljiva od drugih. V življenju moramo tehtati. Če ste bolni in jemljete zdravila, morate to tehtati s škodo, ki jo ta zdravila povzročijo vašemu živčnemu sistemu. Odločiti se morate. Da bi človeka ohranili pri življenju, moramo včasih uporabiti zdravilo, ki do neke mere poškoduje živčni sistem.Živčni sistem je zelo občutljiv instrument, skozi katerega se pretakajo sporočila z vseh ravni, od dušine navzdol, v možgane; zato nanj vpliva vse, kar počnemo, vsak vdih onesnaženega zraka. Tudi naša onesnažena voda in zelenjava, v kateri se kopičijo DDT in drugi pesticidi, zelo slabo vplivajo nanj. Mnoge bolezni, ki se zdaj porajajo v svetu, in virusi, ki so posledica te motnje, zelo slabo vplivajo na živčni sistem človeštva. Tudi kava je zelo škodljiva. Američani živijo od kave. Na srečo je ne znajo pripraviti! Če bi toliko kave popili na način, kot jo pripravijo Italijani, bi bili še na mnogo slabšem! Mislim, da je eden od razlogov, zakaj Američani med “intenzivno“ meditacijo ne morejo sedeti pri miru dlje kot nekaj minut, gotovo ta, da popijejo preveč kave. Kava je močan stimulant in vse, kar prekomerno spodbuja živčni sistem, je dolgoročno lahko samo škodljivo. Glej Brezo, če te razumem prav, ti praviš, da je abstinenca edino kar je dobro za duhovni razvoj. Ja, se strinjam pogojno, tam si omenil, da je obvladovanje svojega fizičnega telesa prva faza v razvoju. Ttu bi ti dal prav.Dodal pa bi te misli, večina nas enostavno ni v stanju tako en dva tri spremeniti naše navade in je vpeta v svet, ki spodbuja čisto nasprotno dobremu,zato smo prisiljeni posegati po raznih drogah, ali so to alkohol ali trava ali psihadeliki, da se nam miselni vzorec brutalno pretrga inlažje vidimo kam bi naj šli...Pol pa sledi faza 1, ko vidimo, kaj delamo narobe in gremo proti abstineci...Jaz vidim, pazi, psihadelike kot izjemno dragocen instrument za odkrivanje in zdravljenje naših psihičnih motenj, ampak v rokah shamanov!!! Zakaj misliš, da ljudje že na deset tisoče let gojijo to kulturo. Ena izmed teorij je tudi ta, da naj bi prav psihadeliki bili odgovorni za razvoj človeške psihe do danes. No se nebom spuščal globje...Dejstvo pa je Brezo, da ne smeš vseh drog metati v en koš! Saj veš, da je lahko vse droga, tudi zrak... V kolikšni meri si je nekdo, ki je nekoč užival halucinogene droge, na primer v 60. letih kot mnogi drugi, poškodoval živčni sistem? Se lahko pozdravi?Ves njihov sistem je pogosto tako zelo poškodovan, da so svojo inkarnacijo v nekem smislu zapravili. Tak človek sicer živi naprej, toda z vidika duše ne more več resnično vzpodbujati svojih teles. Vendar pa to velja samo v skrajnih primerih. Vsekakor se lahko pozdravimo. Mojster nam lahko znova oživi sistem, prav tako lahko to storimo sami, ko se začnemo zavedati svojega Jaza. Ko se začnemo zavedati Jaza, prikličemo energijo Jaza, ki se skozi dušo spusti z monadine ravni. Ta energija pa je lahko tako močna, da nam popolnoma prenovi živčni sistem. Kakor koli že, Mojstri na smrt ne gledajo tako kot mi. Smrt je le začasna. Pozdraviti od česa, to kar si doživel skozi drogo je za večno v tebi, je del tebe. Mi se sami pozdravimo,oz. zdravimo in tudi droga v tistem trenutku je imela vzrok zakaj se je znašla v tebi prav tistem trenutku,pot nazaj je pol pot "mojstra", ki te spravi spet nazaj na prejšnjo, morda napačno pot...Tudi droga te lahkospravi na napačno pot, pol pa "mojster" pride prav, da te spravi spet nazaj...Ti gledaš iz nekega drugega vzornega kota na-to in misliš, da je tako prav...No lahko je ali pa tudi ne... Prej ste rekli, da majhne količine alkohola ne škodijo.Za majhno količino to še vedno drži. Toda ta količina je tako majhna, da je skoraj ni vredno piti! Majhna količina alkohola je tonik. Kar je več od tega, lahko poškoduje živčni sistem. Stvari morate zopet pretehtati. Kaj je pomembnejše? Učinek alkohola ali vaš živčni sistem? Na to morate gledati dolgoročno. Sem mnenja, da tudi najmanjše količine alkohola zelo škodujejo duhovnemu razvoju. Alkohol stopi vse v nas...Je ena izmed najhujših drog, poleg heroina,morfija,tobaka,kave...itd..Z alkoholum izgubimo kontakt z kozmosom,alkohol nas obda z toplo odejo za spanje...Me sploh ne čudi, zakaj je to v današnjem sistemu legalna droga...Ne me razumet narobe, alkohol ima tudi dobre lastnosti, ki jih tudi vsi poznamo,moj pogled je iz vzornega kota meditacije, duhovnega razvoja.... Kaj škodi nadijem in kako jih lahko prenovimo?Na prvem mestu so droge in stres. Stres je rezultat preobremenjenega živčnega sistema, ki je napadan z vseh strani. Je posledica, ki jo je na našem živčnem sistemu pustil nevrotičen način življenja. Zato se moramo naučiti sprostiti se in plavati s tokom življenja, namesto da se mu upiramo. Mnogi ljudje se upirajo toku življenja. Morali pa bi se mu samo prepustiti. Na primer, hodite po oglušujoče hrupni cesti in hrupu se upirate. Zato se ga ves čas zavedate in ste pod stresom. Če pa se hrupu prepustite in se z njim sprijaznite, če se ga zavedate, ne da bi se mu upirali, ugotovite, da se nenadoma sprostite. Tako hrup nima več tako močnega učinka na vaše etrsko telo, s tem pa tudi na vaš živčni sistem, kot bi ga imel sicer. Podobno velja za vsako situacijo, ki bi bila navadno zaradi čustvenega odziva za vas stresna. Opazujte jo, ne upirajte se ji in ne skušajte je spremeniti. Samo opazujte jo. Od sebe ne zahtevajte, da jo boste prenesli, po drugi strani pa se ji ne skušajte izogniti. Le opazujte jo, dovolite, da se zgodi, ne da bi nanjo reagirali. Odvežite se od nje. Samo stvari, na katere niste navezani, vam ne morejo škodovati. To je bistvo nenavezanosti. Skušajte biti nenavezani na zunanje dražljaje, ki vam lahko škodujejo. Hrup je eden izmed glavnih virov stresa in s tem utrujenosti. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Se strinjam popolnoma Brezo, to je to... Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 20. januar 2013 Prijavi Deli 20. januar 2013 E none a si ti razumel vse skupaj, ne samo posameznih delčkov...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif Jaz nikjer ne pravim, da je abstinenca edina pot, ker nisem abstinent zlasti ne na kakšnih obletnicah, porokah, ipd...obstaja mnogo poti, ni pa vsaka za vsakogar...poudarek je bolj na zmernosti... Zgoraj je lepo omenjeno, da se lahko jemlje zdravila, alko, droge, cigarete...da je treba pa pretehtati med koristmi in škodljivostjo ali po domače povedano stranskimi učinki...Vse te stvari so lahko koristne, če človeku pomagajo prebroditi "kritična" obdobja v lifeu...poudarek je bolj na dolgotrajnem uživanju...koliko je to izraženo v času, pa lahko spet vsak po svoje tolmači... Prav tako je lepo omenjeno, da je treba pred bilokakšnimi "hudimi" iniciacijami fizično telo malo pripraviti oz. prečistiti in da visokim posvečencem ni treba dajati toliko poudarka na fizično telo, ker delujejo bolj iz mentala...moč misli je pa velika in ima večji vpliv kot pa hrana in pijača skupaj...sem spadajo tudi pravi indijanski šamani...oni se lahko igrajo z drogcami, ker so sposobni marsikaj več kot obični človečki, prav tako pa poznajo tudi hitre razstrupljevalne načine pri katerih bi se enemu navadnemu zapadnjaku lahko zmešalo, če bi jih intenzivno izvajal...šamani se že rodijo in jih že od malena pripravljajo na to, podobno kot budisti učijo določene ljudi že od malena, taki kasneje tudi postanejo lame in ne vem kaj še vse... Meni se zdi prav malo smešno, ko ljudje pri nas omenjajo šamane, šamanizem...v bistvu se jim pa sploh ne sanja kaj dosti o temu...šamani tako kot budisti ne govorijo o "mističnih" stvareh, če človek na njih ni pripravljen. Oboji poznajo preizkušnje, poizkusno obdobje, da mora učenec ali "mali šaman" s svojimi dejanji dokazat, da je vreden določenega "mističnega" znanja...Šamanizem pač ni del naše kulture in to je bilo že omenjeno v drugih temah. Mi samo vemo, da čšamani jemljejo droge, ne sanja se pa nam kaj vse oni še prakticirajo zraven. In to je bistvena razlika. Sicer je pa o tem Iknee zelo lepo povedala nekatere stvari o njih, v drugih temah valjda... In nazadnje...energija duše lahko popravi škodo, tudi če je človek bil pol lifea na trdi drogi, če se intenzivno loti določenih stvari povezanih z "duhovnostjo"...v zgodovini so taki primeri znani...Obstajajo džankiji katere je uradna medicina medicina že odpisala, oni so se pa s korenitim zasukom v miselnosti in svojih dejanjih opomogli, pozdravili in zaživeli "normalen" life... To so glavni poudarki zgornjih bajk... By the way obstajajo prav lepe medicinske študije odkar so začeli pri raziskovanju uporabljati MR in CT možganov...najhitreje začne droga učinkovati na možgane, če se jo kadi (crack), sledi snifanje in nazadnje injiciranje preko igle. Prav tako je že znano dejstvo, da sintetične in trde droge povzročajo večje odmiranje živčnih celic kot pa recimo alkohol in marihuana...pri meditantih so pa celo opazili obnavljanje in povečanje možganskih celic v določenih delih možganov...Skratka možganske celice se lahko obnavljajo in celo kao razmnožujejo, kar je bilo v nasprotju z do takratno medicinsko doktrino, da to ni možno...Te študije so znane kakšnih 10- 20 let, odkar imamo pač malo bolj moderne napravce...koliko se pa o tem govori v javnosti pa ne vem...Človeka ki to zanima si bo že malo bolj prebral v kakšni bolj strokovni študiji- medicinski ali znanstveni...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 20. januar 2013 Prijavi Deli 20. januar 2013 Brezo, to vse piše tam...fuffOk. no, če tako praviš mora biti res...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png By the way obstajajo prav lepe medicinske študije odkar so začeli pri raziskovanju uporabljati MR in CT možganov...najhitreje začne droga učinkovati na možgane, če se jo kadi (crack), sledi snifanje in nazadnje injiciranje preko igle. Prav tako je že znano dejstvo, da sintetične in trde droge povzročajo večje odmiranje živčnih celic kot pa recimo alkohol in marihuana...pri meditantih so pa celo opazili obnavljanje in povečanje možganskih celic v določenih delih možganov...Skratka možganske celice se lahko obnavljajo in celo kao razmnožujejo, kar je bilo v nasprotju z do takratno medicinsko doktrino, da to ni možno...Te študije so znane kakšnih 10- 20 let, odkar imamo pač malo bolj moderne napravce...koliko se pa o tem govori v javnosti pa ne vem...Človeka ki to zanima si bo že malo bolj prebral v kakšni bolj strokovni študiji- medicinski ali znanstveni...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Prosim te, navedi mi te študije, ki so znane že 10-20let, jaz jih enostavno nimam...In, če res ti tako zelo prebiraš te študije o drogah itd.. Bi pa vsaj pričakoval,da jih znaš ločiti, tako kot to dela stroka, ki se ukvarja z drogami... No precej luknjic vsepovsod v mislih, kar pa je čisto normalno saj so misli omejene intudi vse kar sam pišeš je omejeno enako kot moje misli, zato sprejemam vse tudi tvojo načitanost... Poleg tega pa ne pravim, da niso "droge" škodljive...So pa niso...Probaj razumet kaj sem napisal. Glede šamanov, pa si ti šaman? Ali kako prav ti veš kaj so? Če nekaj poznaš,pomeni, da to si že izkusil, bil ali si... E none a si ti razumel vse skupaj, ne samo posameznih delčkov...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif Jaz nikjer ne pravim, da je abstinenca edina pot, ker nisem abstinent zlasti ne na kakšnih obletnicah, porokah, ipd...obstaja mnogo poti, ni pa vsaka za vsakogar...poudarek je bolj na zmernosti... Zgoraj je lepo omenjeno, da se lahko jemlje zdravila, alko, droge, cigarete...da je treba pa pretehtati med koristmi in škodljivostjo ali po domače povedano stranskimi učinki...Vse te stvari so lahko koristne, če človeku pomagajo prebroditi "kritična" obdobja v lifeu...poudarek je bolj na dolgotrajnem uživanju...koliko je to izraženo v času, pa lahko spet vsak po svoje tolmači... Prav tako je lepo omenjeno, da je treba pred bilokakšnimi "hudimi" iniciacijami fizično telo malo pripraviti oz. prečistiti in da visokim posvečencem ni treba dajati toliko poudarka na fizično telo, ker delujejo bolj iz mentala...moč misli je pa velika in ima večji vpliv kot pa hrana in pijača skupaj...sem spadajo tudi pravi indijanski šamani...oni se lahko igrajo z drogcami, ker so sposobni marsikaj več kot obični človečki, prav tako pa poznajo tudi hitre razstrupljevalne načine pri katerih bi se enemu navadnemu zapadnjaku lahko zmešalo, če bi jih intenzivno izvajal...šamani se že rodijo in jih že od malena pripravljajo na to, podobno kot budisti učijo določene ljudi že od malena, taki kasneje tudi postanejo lame in ne vem kaj še vse... Meni se zdi prav malo smešno, ko ljudje pri nas omenjajo šamane, šamanizem...v bistvu se jim pa sploh ne sanja kaj dosti o temu...šamani tako kot budisti ne govorijo o "mističnih" stvareh, če človek na njih ni pripravljen. Oboji poznajo preizkušnje, poizkusno obdobje, da mora učenec ali "mali šaman" s svojimi dejanji dokazat, da je vreden določenega "mističnega" znanja...Šamanizem pač ni del naše kulture in to je bilo že omenjeno v drugih temah. Mi samo vemo, da čšamani jemljejo droge, ne sanja se pa nam kaj vse oni še prakticirajo zraven. In to je bistvena razlika. Sicer je pa o tem Iknee zelo lepo povedala nekatere stvari o njih, v drugih temah valjda... In nazadnje...energija duše lahko popravi škodo, tudi če je človek bil pol lifea na trdi drogi, če se intenzivno loti določenih stvari povezanih z "duhovnostjo"...v zgodovini so taki primeri znani...Obstajajo džankiji katere je uradna medicina medicina že odpisala, oni so se pa s korenitim zasukom v miselnosti in svojih dejanjih opomogli, pozdravili in zaživeli "normalen" life... To so glavni poudarki zgornjih bajk... By the way obstajajo prav lepe medicinske študije odkar so začeli pri raziskovanju uporabljati MR in CT možganov...najhitreje začne droga učinkovati na možgane, če se jo kadi (crack), sledi snifanje in nazadnje injiciranje preko igle. Prav tako je že znano dejstvo, da sintetične in trde droge povzročajo večje odmiranje živčnih celic kot pa recimo alkohol in marihuana...pri meditantih so pa celo opazili obnavljanje in povečanje možganskih celic v določenih delih možganov...Skratka možganske celice se lahko obnavljajo in celo kao razmnožujejo, kar je bilo v nasprotju z do takratno medicinsko doktrino, da to ni možno...Te študije so znane kakšnih 10- 20 let, odkar imamo pač malo bolj moderne napravce...koliko se pa o tem govori v javnosti pa ne vem...Človeka ki to zanima si bo že malo bolj prebral v kakšni bolj strokovni študiji- medicinski ali znanstveni...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 20. januar 2013 Prijavi Deli 20. januar 2013 Prosim te, navedi mi te študije, ki so znane že 10-20let, jaz jih enostavno nimam...In, če res ti tako zelo prebiraš te študije o drogah itd.. Bi pa vsaj pričakoval,da jih znaš ločiti, tako kot to dela stroka, ki se ukvarja z drogami... Glede šamanov, pa si ti šaman? Ali kako prav ti veš kaj so? Če nekaj poznaš,pomeni, da to si že izkusil, bil ali si... Jaz nisem "zavzeto" študiral teh študij, ampak sem "usput" naletel na njih, ker me je zanimalo nekaj drugega...Če piše o temu v Življenje in tehnika, medicinskih člankih, kažejo na Discovery channel, ipd...potem nekaj že mora biti na temu...kogar zanima, si bo že sam poiskal informacije...podobno kot v šoli kogar zanima kakšna snov popnavadi preštudira še kaj drugega, malo več kot učijo in zahtevajo v šoli...Mene droge uradno pač ne zanimajo kaj preveč in se temu ne posvečam. To pa še ne pomeni, da ne vem nič o njih... Drugače imajo pa na DrogArt kar dosti zanimivih informacij o drogah...http://www.drogart.org/ Kakšna je razlika med šamanom, joginom, okultistom, ezoterikom, pravim kabalistom, hermetikom...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Če boš zadovoljivo odgovoril sam pri sebi, boš dobil odgovor...Meni je pač bližja (bolj domača) vzhodnjaška miselnost...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wizard.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 20. januar 2013 Prijavi Deli 20. januar 2013 Jaz nisem "zavzeto" študiral teh študij, ampak sem "usput" naletel na njih, ker me je zanimalo nekaj drugega...Če piše o temu v Življenje in tehnika, medicinskih člankih, kažejo na Discovery channel, ipd...potem nekaj že mora biti na temu...kogar zanima, si bo že sam poiskal informacije...podobno kot v šoli kogar zanima kakšna snov popnavadi preštudira še kaj drugega, malo več kot učijo in zahtevajo v šoli...Mene droge uradno pač ne zanimajo kaj preveč in se temu ne posvečam. To pa še ne pomeni, da ne vem nič o njih...No to mi vse pove....Drugače imajo pa na DrogArt kar dosti zanimivih informacij o drogah...http://www.drogart.org/ Kakšna je razlika med šamanom, joginom, okultistom, ezoterikom, pravim kabalistom, hermetikom...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Če boš zadovoljivo odgovoril sam pri sebi, boš dobil odgovor...Meni je pač bližja (bolj domača) vzhodnjaška miselnost...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wizard.gifJa vidim, da ti je bližje vzhod, ampak zato si pa pol omejen za drugo. Vse vidiš skozi te oči,ampak si slep za druge možnosti...Sem že večrat povdaril, vsi imamo prav in istočasno vsi narobe. 1 Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 20. januar 2013 Prijavi Deli 20. januar 2013 Ja vidim, da ti je bližje vzhod, ampak zato si pa pol omejen za drugo. Vse vidiš skozi te oči,ampak si slep za druge možnosti... Razlika je samo v imenu, terminologiji in načinu pristopa k meditaciji oz. tistemu kar ima ta pojem bolj globok pomen...vse ostalo je isto... Če so tebi bližji šamani, droge, ipd. zakaj potem ne uporabljaš še njihov način pristopa do duhovnosti in terminologijo zlasti o subtilnih svetovih in stanjih zavesti...če omenjaš krščanstvo zakaj se ne držiš samo tega...itd...Zakaj uporabljaš mixane stvari...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gifV evropi je obstajal samo hermetizem oz. zahodna ezoterika, vse ostalo ima korenine drugje...Mogoče zato ker je SLO na polovici med vzhodom in zahodom...kjer se sliši in govori marsikaj, vprašanje pa koliko se razume v globino...Zato pa ni pomembno katero pot se gre, ker na koncu vse pridejo do iste točke, za naprej pa obstaja samo ena... Če o nečemu ne govorim in ne uporabljam določenih besed, to še ne pomeni da ne vem nič o temu. Zakaj bi človek uporabljal 10 različnih izrazov za eno stvar in ne samo eno ali dve, tiste ki so mu po miselnosti, kulturi, času, kraju bivanja in seveda nagnjenj iz preteklih lifeov bolj domači...Kdor ima določeno znanje in izkušnje lahko komot pretolmači določene pojme recimo iz šamanizma v budizem ali obratno...treba je samo pogledat slovarček...Kdor pa tega nima pa tega ne bo mogel storiti, ker ne bo vedel o čemu je sploh govora...Če to pomeni, da sem slep v redu, samo potem ne vem kako to da vem, recimo da šamani ne poznajo "izvirnega greha"...Sigurno mi je kakšen "šamanski vodnik" povedal...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gifMatr pa to niti ni daleč od resnice...na začetku moje poti o čira čara (v tem lifeu) se je v sanjah res oglasil nek bel duhec z nekim čudnim (indijanskim) imenom...me je kao nekaj učil o odnosu do Zemlje in bitij na njej...podobno kot to prakticirajo tapravi "staroselci" po ameriki...je bilo pa to usput z vzhodnjaškimi zadevcami...Mogoče so mi pa zato kar nekaj znane šamanske zadevce o katerih se pri nas ne govori. Še kakšno avtoregresijo, da malo bolj ozavestim in mogoče bom znal celo pripravit kakšen šamanski zvarek doma in odplesat kakšen obred...Obstaja samo majhen problemček, nisem še videl pravega crnogorca kuhat in preveč migat...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png By the way...učenja šamanov in gurujev se v globini ne razlikujejo kaj dosti, razen terminologije in opisov...obstaja zelo veliko skupnih oz. stičnih točk med učenjem indijancev (staroselci) in jogini...kaj pa prakticirajo in kažejo v javnosti je pa drugo vprašanje...o mističnih stvareh in notranjih izkušnjah pa ne eni ne drugi ne govorijo radi zlasti ne v javnosti, belcem ali ljudem, ki na to niso pripravljeni oz. nimajo ustreznega znanja...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 20. januar 2013 Prijavi Deli 20. januar 2013 No, OK.Razlika je samo v imenu, terminologiji in načinu pristopa k meditaciji oz. tistemu kar ima ta pojem bolj globok pomen...vse ostalo je isto... Če so tebi bližji šamani, droge, ipd. zakaj potem ne uporabljaš še njihov način pristopa do duhovnosti in terminologijo zlasti o subtilnih svetovih in stanjih zavesti...če omenjaš krščanstvo zakaj se ne držiš samo tega...itd...Zakaj uporabljaš mixane stvari...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gifV evropi je obstajal samo hermetizem oz. zahodna ezoterika, vse ostalo ima korenine drugje...Mogoče zato ker je SLO na polovici med vzhodom in zahodom...kjer se sliši in govori marsikaj, vprašanje pa koliko se razume v globino...Zato pa ni pomembno katero pot se gre, ker na koncu vse pridejo do iste točke, za naprej pa obstaja samo ena...Tega nikoli nisem pisal, da so mi bližje droge ali šamani, to so tvoje besede.Jaz mixam, ker je to moja pot. Če pa si si ti izbral pot hermetike je to pot nekoga drugega, to ni tvoja pot.Tam na koncu pišeš, da vse poti vodijo do ene, katere? Razsvetljenstva?? By the way...učenja šamanov in gurujev se v globini ne razlikujejo kaj dosti, razen terminologije in opisov...obstaja zelo veliko skupnih oz. stičnih točk med učenjem indijancev (staroselci) in jogini...kaj pa prakticirajo in kažejo v javnosti je pa drugo vprašanje...o mističnih stvareh in notranjih izkušnjah pa ne eni ne drugi ne govorijo radi zlasti ne v javnosti, belcem ali ljudem, ki na to niso pripravljeni oz. nimajo ustreznega znanja...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Aha, no kaj mi to koristi, jaz nisem za skrivnosti, čira čara, za hrbtom...V OSNOVI JE TO SAMO EN VELIK BIZNIS! Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 20. januar 2013 Prijavi Deli 20. januar 2013 Tega nikoli nisem pisal, da so mi bližje droge ali šamani, to so tvoje besede.Jaz mixam, ker je to moja pot. Če pa si si ti izbral pot hermetike je to pot nekoga drugega, to ni tvoja pot.Tam na koncu pišeš, da vse poti vodijo do ene, katere? Razsvetljenstva?? Aha, no kaj mi to koristi, jaz nisem za skrivnosti, čira čara, za hrbtom...V OSNOVI JE TO SAMO EN VELIK BIZNIS! Vprašanje je bilo hipotetično...namignil sem da uporabljaš mix...tako kot skoraj vsi ljudje v evropi...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif Kaj sploh pomeni pojem "razsvetljenje"...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Nekateri mislijo s tem "iluminacijo uma", drugi pa tisto končno fazo, ko se človek ovobodi zakona karme in se mu ni treba več utelešat...vmes je pa še veliko manjših "razsvetljenj"...Ljudje ponavadi mislijo to prvo fazo, medtem ko večina gurujev in budistov misli na tisto končno fazo...vsaj kar se materije tiče...potem obstajajo pa še višje faze...Vse poti vodijo do "poti srca", ta potka je pa nekje proti koncu "šolanja v materiji"...Ko človek doseže razsvetljenje takrat se tapravo delo šele začne, ker sprejema tudi velike odgovornosti, to ni noben počitek v nedelu, lahko bi se pa reklo, da je stanje "blaženosti" oz. to je kao normalno stanje za tisti nivo iz katerega se potem začne delovati... Ne bi bilo slabo, če bi se najprej malo pozanimal kaj je to kar učijo tapravi guruji al pa šamani v javnosti in kaj tisto kar ne...tistega skritega znanja ti ne bo noben predajal za denar, ker učitelj postane odgovoren za človeka, ki ga vzame pod okrilje, postane karmično odgovoren in tudi kasira negativno karmo če ga človek preveč "serje" oz. zlorablja moči...malo preveč mešaš vse skupaj...zakaj pa misliš da obstaja doba preizkušanja, doba ko nekdo postane učenec- pripravnik, uradno priznan učenec, gre čez različne faze učenca in na koncu kao postane "mojster"...To poteka preko več življenj, zato pa ima en človek lahko istega učitelja preko več življenj...Pravi učitelji ponavadi delujejo iz ozadja, se ne izpostavljajo javnosti in ga je zelo težko prepoznati, izgledajo in obnašajo se kot običajni ljudje, občuti se jih samo po auri (feelingu), telepatski stik, pojav v meditaciji, ipd.... To kar prodajajo za denar je dječji vrtič oz. v najboljšem primeru nižji razredi OŠ...Sicer pa ne vem zakaj bi ti to govoril, ker to je že malo nadgradnja osnov duhovnosti, to spada bolj med odnos učitelj- učenec in evolucijo duše...tukaj se pač začne tista taprava ezoterika oz. skrito znanje...To je pa tudi za moje pojme malo too much, nerazumljive stvari, nimam dostopa do tega, se mi bolj malo sanja, se mi sem pa tja razotkrije kakšen delček, to so že malo preveč sci fi teme v primerjavi s tem kar učijo v šolah, kakor se uradno tolmači različne religije in kar se grejo duhovnjaki pri nas...tega ni po knjigah, vsaj ne v tistih, ki so dostopni javnosti... Skratka to je šele tista prava duhovnost, ki je trenutno tudi za moje pojme še malo too much pa sem kar dosti podkovan v osnovah ezoterike...od tam dalje so bajke, ki so še parkart bolj weird kot sem jih jaz nabluzio tukaj gor...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wizard.gif 1 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 20. januar 2013 Prijavi Deli 20. januar 2013 res je kar je brezo napisal pravi šamani ne bodo govorili o dolčenih stvareh dokler človek ni pripravljen...dokler človek deluje za samokorist in nima vsebi sočustvovanja do drugih itd.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.