Skoči na vsebino

Meditacija

obolnarm

Recommended Posts

poglej a sedenje eno uro na miru, se pa reče meditacija zakaj pa pol temu ne rečete sedenje na miru.

meni bi se pa bi vsi v vasi smejali, če bi rekla zdaj grem pa meditirat,kako pa to delaš ja sediš na miru pa fantaziraš.

point je do so ljudje kot povsod pozabili kaj je namen meditacije... .

sem jaz hodila na duhovno univerzo pa sem videla kako meditirajo tam in sem šla skozi šolo meditacije tko da vem o čem govorim..

tko da ti ni treba biti arogantna.....a ti bo šlo???

Ja, v zenu se meditaciji reče točno tako - sedenje pri miru. Ampak brez fantaziranja - kako, da ti tega ne veš?

Deli na socialnih omrežjih

Zlaganje drv in ribarjenje je zlaganje drv in ribarjenje, ne vem, zakaj je treba delati pojmovno zbrko in temu govoriti meditacija? Tudi, če se tem dejavnostim posvečate z vso pozornostjo, je to še zmeraj zlaganje drv. Itak je fajn, da dejavnosti izvajamo z vso pozornostjo, ampak to je (vsaj za moje pojme) še zmeraj ta dejavnost in ne meditacija. (Ko grem jaz zlagat drva, ne rečem, da grem meditirat, vsi v vasi bi se mi smejali. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png) Razen, če bi s tem radi povedali, da meditacija kot samostojna dejavnost sploh ne obstaja? Mogoče za vas ne, ampak, ali lahko dopustite možnost, da niste alfa in omega človeštva in so ljudje, ki počnejo kaj, česar vi nočete, ne znate ne zmorete? A bi šlo?

to je spet (kot v večini diskusij, ko gre za pojem ki ga lahko 100 ljudi na 101 način tolmači) stvar definicije pojma. če je meditacija za nekoga nekaj strogo določenega - recimo umirjanje razuma do te mere da "ni več misli" - je pač to "meditacija".

če zasnuješ pojem malo širše, in je "meditacija" vsako umirjanje uma - recimo na samo eno misel - je vsako dejanje (ali delo) ko ti misli ne begajo, ko si skoncentriran samo na to kar delaš, tudi lahko "meditacija".

za vse pojme, ki se ne dajo opisati z točno matematično formulo, pač obstaja mnogo možnosti tolmačenja in med te spada tudi "meditacija".... in kot pri mnogih pojmih pač marsikdo misli, da je njegovo tolmačenje pojma "edino pravilno"...

Verjetno že veš, kakšno mnenje imam za razne "krišne " in njihove teorije.Že to,da se po smrti reinkarniraš v telo črva mi je dovolj.Vsi ti tvoji vzorniki so za naivneže.Logično je tudi ,da se ne ujemajo z mojimi definicijami,ker ta moja filozofija sloni le na videnjih,spominih iz preteklosti in prihodnosti ter veliko doživetji,poleg tega, da sem si ustvaril in živim življenje brez nekega izstopanja ,kot ga imajo te tvoje krišne.

Nihče od njih ne zna definirati posmrtno poslanstvo duše,ker so vsi še živi ; še zdaj, ko so živi ne vedo za vrednote in smisel življenja ,ker z to svojo filozofijo sploh ne živijo.Celo življenje so zaviti v te rjuhe in bluzijo,ker ne znajo živeli svoje življenje po normalnih poteh so se raje zavili v to nazadnjaško filozofijo.

Meditacija ima res več faz in zadnja je zapustiti fizično življenje,toda noben se je ne loti iz samega straha,da se ne bo mogel več vrniti v zavestno stanje.

Brez spomina oziroma spominskih odtisov na pretekla življenja ne obstaja popolnoma nič in to so ugotovili tudi tisti,ki so po tvoje, sposobni več,ker pa njihovi filozofiji naseda tudi veliko naivnežev,jim to daje moč posledično pa tudi vir za lagodno življenje ,kamor spada hrana in streha nad glavo.

Meni pa se tudi ne da več pogovarjati z človekom,kateri za temo, kot je meditacija uporablja neke krišno filozofijo,ker meditacija je to,da si ustvariš oziroma prirediš svoje misli in telo v to v kar veruješ,vse to pa pridobiš skozi svoja doživetja preživete občutke ter dogodke,nakar se ti začne odpirati, samo tvoja filozofija ; za to pa ne rabiš brati neko filozofijo tujih ljudi,za katere sploh ne veš, kaj premorejo njihovi možgani in njihov ležerno življenje ob dobri hrani ter kajenju drog in drugih opojnosti.

Ne bi bilo slabo, če bi se najprej vsaj malo pozanimal kdo so bili tile človečki...Noben izmed njih ni bil krišnovec, iz tega logično sledi, da ni mogel filozofirat krišno filozofijo...A si kdaj pomislil kaj če so komu starši dali tak ime, on je pa recimo bil katolik...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Mislim, da noben izmed njih ni več živ...Duhovne stvari so definirali in razložili bolj kot si misliš...Za vsakega resnega meditanta je priporočljivo, da si prebere kaj o njihovih naukih, izkušnjah, nasvetih...

A si se že kdaj vprašal, kaj pa če si pod vplivom slepil in vidiš popačeno sliko...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Pa preden zmečeš vso vzhodnjaško in zahodnjaško duhovno filozofijo v isti koš, bi bilo dobro, če bi se najprej pozanimal kdo sploh trdi, da se človek reinkarnira nazaj v črva...Kot da bi izjavil, da vsi, ki verujejo v Jezusa spadajo pod rimokatoliško cerkev. Obstajajo različne šole, ki temeljijo na različnih naukih, ampak še vseeno jih manj kot polovica, ki verjamejo v reinkarnacijo trdi, da se človek lahko degradira nazaj v žival...

In kot sem nakazal zgoraj...včasih je dobro, če se človek najprej malo pouči od tistih, ki so že naredili določene "razrede in šolo". Podobno kot mora bebica hodit v šolo, da se najprej nauči brat in pisat, šele potem lahko "bluzi" po svoje...No ja, razen če se že ne rodi toliko pametna in vse to že zna...Pri duhovnosti in meditaciji ni nič drugače...Najprej znanje o osnovah in malo filozofije, ki naj jo spremlja praksa...

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Glej Brezo,

ti dopuščam, da verjameš v filozofijo tvojih gurujev,

po drugi strani pa te prosim, da nam ti dovoliš enako...

Tu so tudi ljudje, ki imajo drugačne poglede od tvojih.

To moraš spoštovati...Tvoji guruji so tudi ljudje kot mi vsi,

če pa ti slediš njim, to pomeni, da nimaš avtentičnega življenja,

saj ponavljaš njihove vzorce vedenja in obnašanja skozi njihove filozofije...

Začni živeti po svoji filozofiji...Verjamem pa, da bo to težko,

ker si že precej zmanipuliran in verjetno ne najdeš svojega poslanstva v sebi zato se pogleduješ za drugimi...

Šola v tem smislu ni nujno dobra zadeva, veliko je popačenja...

Za meditacijo moramo veliko pozabiti in si najprej urediti stvarno življneje do te mere,

da nas ne muči, v materialnem smislu, drugače meditacija nima smisla...

Ne bi bilo slabo, če bi se najprej vsaj malo pozanimal kdo so bili tile človečki...Noben izmed njih ni bil krišnovec, iz tega logično sledi, da ni mogel filozofirat krišno filozofijo...A si kdaj pomislil kaj če so komu starši dali tak ime, on je pa recimo bil katolik...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Mislim, da noben izmed njih ni več živ...Duhovne stvari so definirali in razložili bolj kot si misliš...Za vsakega resnega meditanta je priporočljivo, da si prebere kaj o njihovih naukih, izkušnjah, nasvetih...

A si se že kdaj vprašal, kaj pa če si pod vplivom slepil in vidiš popačeno sliko...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Pa preden zmečeš vso vzhodnjaško in zahodnjaško duhovno filozofijo v isti koš, bi bilo dobro, če bi se najprej pozanimal kdo sploh trdi, da se človek reinkarnira nazaj v črva...Kot da bi izjavil, da vsi, ki verujejo v Jezusa spadajo pod rimokatoliško cerkev. Obstajajo različne šole, ki temeljijo na različnih naukih, ampak še vseeno jih manj kot polovica, ki verjamejo v reinkarnacijo trdi, da se človek lahko degradira nazaj v žival...

In kot sem nakazal zgoraj...včasih je dobro, če se človek najprej malo pouči od tistih, ki so že naredili določene "razrede in šolo". Podobno kot mora bebica hodit v šolo, da se najprej nauči brat in pisat, šele potem lahko "bluzi" po svoje...No ja, razen če se že ne rodi toliko pametna in vse to že zna...Pri duhovnosti in meditaciji ni nič drugače...Najprej znanje o osnovah in malo filozofije, ki naj jo spremlja praksa...

dReAM

Glej Brezo,

ti dopuščam, da verjameš v filozofijo tvojih gurujev,

po drugi strani pa te prosim, da nam ti dovoliš enako...

Tu so tudi ljudje, ki imajo drugačne poglede od tvojih.

To moraš spoštovati...Tvoji guruji so tudi ljudje kot mi vsi,

če pa ti slediš njim, to pomeni, da nimaš avtentičnega življenja,

saj ponavljaš njihove vzorce vedenja in obnašanja skozi njihove filozofije...

Začni živeti po svoji filozofiji...Verjamem pa, da bo to težko,

ker si že precej zmanipuliran in verjetno ne najdeš svojega poslanstva v sebi zato se pogleduješ za drugimi...

Šola v tem smislu ni nujno dobra zadeva, veliko je popačenja...

Za meditacijo moramo veliko pozabiti in si najprej urediti stvarno življneje do te mere,

da nas ne muči, v materialnem smislu, drugače meditacija nima smisla...

Kaj je pa tebe zmotil...a si ti sploh bral moje poste v temi duhovnost, a si jih razumel...zlasti tisti del naj človek ne verjame nikomur, če mu njegove izkušnje to ne potrjujejo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif

To zgoraj je večinoma letelo na Rudija, ker približno vem kaj ga je zmotilo...

Kot prvo, to niso "moji guruji", ampak ljudje katerih literatura je najbolj dostopna po knjižnicah v temi duhovnost. In tam sem tudi prvič naletel na njih. Človeček gre v knjižnico, na začetku ga duhovnost ne zanima toliko, malo gleda knjige, opazi neko čudno knjigo s čudnim imenom, ko je ovaj čovjek i šta znači pojam meditacija ili joga, malo prelista, zgleda zanimiva, si jo izposodi and that.s it. Jaz pač ne poznam nobenega resnega meditanta, ki ne bi prebral vsaj kaj o njih...Na nekoga eden naredi večji vtis kot drugi...Glih zato se pač splača prebrati različne knjige, da človek sam, ugotovi kaj mu ugaja, kateri pristop mu je bližji oz. bolj domač. A je to zen budizem, krščanska mistika, ovakva ili onakva joga al pa kaj drugega..

In če človek prebere vsaj osnove, ki so omenjene v knjigah, ki se jih dobi po knjižnicah potem ne bo šel spraševati "banalnih" stvari o meditaciji ali kakšnih drugih stvareh...To je pač znak, da je sam prelen in da ima raje, da se mu prinesejo stvari kar na krožniku. Drugo pa je, če se sam loti kakšne vadbe, se sreča z neznanimi stvarmi, ki jih v knjigi ni bilo omenjeno, opisano ali pa so bile nakazane...Takrat bo pa sigurno malo povprašal naokoli, poiskal kakšen nasvet, mnenje od koga, ki so mu te stvari znane...Ali jih bo upošteval in verjel je pa drugo vprašanje...In spet smo pri zgornjem, človek naj ne verjame nič...

A naj si človek, ki zakoraka na duhovno pot sam izmisli določene besede in terminologijo ali naj uporabi tiste, ki so jih uporabili modreci, razsvetljenci in ostali, ki so že šli žez to pot in ki so javnosti v neki meri bolj znane in dostopne...Ja in ne...Jaz uporabljam pač klasične izraze, ki so omenjene po vseh new age knjigah, samo če grem v detajle včasih uporabim kakšen drug izraz, ki na zahodu ni toliko znan. To še ne pomeni, da sledim njihovo filozofijo. Pameten človek pač vzame na znanje kakšen nasvet, informacijo, itd, kaj pa naredi z njim je pa drugo vprašanje. In kot sem rekel, na zahodu za nekatere bolj poglobljene pomene določenih izrazov sploh nimamo ustreznih besed. Samo razlaga ene besede lahko včasih presega več kot 5 listov A4 format, ampak se vsaj približno lahko zastopi o čemu se gre.

Vse šole po svetu imajo pač podobne programe, da se človek nauči vsaj osnove- geografija, zemljepis, slovnica, tuji jezik, ipd. Če nekdo pozna vsaj osnove, mu je potem dosti lažje poiskati informacije in prevesti kakšno tujo besedo v svoj jezik. A danes pa ne uporabljamo modernih izrazov ala LOL, WTF al pa kakšnih high tech kratic...Šola v zgornjih postih je bila metafora in ni bilo mišljeno duhovna šola al pa kaj podobnega...V redu šol kar se duhovnosti tiče danes po svetu ni, to je stvar prihodnosti, danes so to povečini bolj otroški vrtci in nižji razredi OŠ, ampak tudi to je bolj kot nič, razen seveda nekaterih izjem. Kaj pa če so učitelji samouresničeni ljudje, modreci, ljudje ki so doživeli razsvetljenje, ipd. A misliš, da bi oni predavali popačene stvari, po vsej verjetnosti bi predavali tisto s čimer bi se vsi strinjali, ker so do istih zaključkov prišli vsi, vsak na svoj način.

Recimo v neki knjigici od zgoraj omenjenega človečka, je lep opis kako so preverjali določene stvari, tudi stvari iz joge (čakre, nadiji). Zbrali so se trije ljudje, vsak s svojimi sposobnostmi, prvi je šel v meditacijo, ostala dva sta mu pa sledila in jasnovidno preverjala stvari (samo dva sta imela pač jasnovidno sposobnost). Ne bom govoril kaj in kako, ampak opazovala in videla sta čisto iste stvari kot prvi. Razlikovale so se samo neke podrobnosti, nianse barv, ipd, bistvo "vsebine" je pa obstajalo isto...In tako so preverjali kakšna slepila vladajo na določeni ravni, kaj lahko človek opazi, na kaj mora biti pozoren, itd. In seveda to tudi napisali kao za bodoče generacije, so pač predali svoje ugotovitve, drugi naj jih pa nadgradijo. Ko bodo ljudje malo bolj začeli uporabljati psi- sposobnosti bojo lahko pač marsikaj dodali ali pa opisali iste stvari z bolj modernimi besedami. Pač odvisno od kraja in časa...

Evo primer Joganande...a ni povedano podobno kot je citirani del...potemtakem bi lahko rekli, da imajo nekateri za guruje ljudi, ki pričajo o zdravi hrani, zdravem načinu življenja, itd. A to pomeni, da če nekdo to prakticira v lifeu, da sledi njihovi filozofiji...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif

Paramhansa Yogananda: Kako biti vedno srečen

http://www.dnevnik.si/zdravje/1042354251

Ok...Brezo.

Lep dan.

Kaj je pa tebe zmotil...a si ti sploh bral moje poste v temi duhovnost, a si jih razumel...zlasti tisti del naj človek ne verjame nikomur, če mu njegove izkušnje to ne potrjujejo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif

To zgoraj je večinoma letelo na Rudija, ker približno vem kaj ga je zmotilo...

Kot prvo, to niso "moji guruji", ampak ljudje katerih literatura je najbolj dostopna po knjižnicah v temi duhovnost. In tam sem tudi prvič naletel na njih. Človeček gre v knjižnico, na začetku ga duhovnost ne zanima toliko, malo gleda knjige, opazi neko čudno knjigo s čudnim imenom, ko je ovaj čovjek i šta znači pojam meditacija ili joga, malo prelista, zgleda zanimiva, si jo izposodi and that.s it. Jaz pač ne poznam nobenega resnega meditanta, ki ne bi prebral vsaj kaj o njih...Na nekoga eden naredi večji vtis kot drugi...Glih zato se pač splača prebrati različne knjige, da človek sam, ugotovi kaj mu ugaja, kateri pristop mu je bližji oz. bolj domač. A je to zen budizem, krščanska mistika, ovakva ili onakva joga al pa kaj drugega..

In če človek prebere vsaj osnove, ki so omenjene v knjigah, ki se jih dobi po knjižnicah potem ne bo šel spraševati "banalnih" stvari o meditaciji ali kakšnih drugih stvareh...To je pač znak, da je sam prelen in da ima raje, da se mu prinesejo stvari kar na krožniku. Drugo pa je, če se sam loti kakšne vadbe, se sreča z neznanimi stvarmi, ki jih v knjigi ni bilo omenjeno, opisano ali pa so bile nakazane...Takrat bo pa sigurno malo povprašal naokoli, poiskal kakšen nasvet, mnenje od koga, ki so mu te stvari znane...Ali jih bo upošteval in verjel je pa drugo vprašanje...In spet smo pri zgornjem, človek naj ne verjame nič...

A naj si človek, ki zakoraka na duhovno pot sam izmisli določene besede in terminologijo ali naj uporabi tiste, ki so jih uporabili modreci, razsvetljenci in ostali, ki so že šli žez to pot in ki so javnosti v neki meri bolj znane in dostopne...Ja in ne...Jaz uporabljam pač klasične izraze, ki so omenjene po vseh new age knjigah, samo če grem v detajle včasih uporabim kakšen drug izraz, ki na zahodu ni toliko znan. To še ne pomeni, da sledim njihovo filozofijo. Pameten človek pač vzame na znanje kakšen nasvet, informacijo, itd, kaj pa naredi z njim je pa drugo vprašanje. In kot sem rekel, na zahodu za nekatere bolj poglobljene pomene določenih izrazov sploh nimamo ustreznih besed. Samo razlaga ene besede lahko včasih presega več kot 5 listov A4 format, ampak se vsaj približno lahko zastopi o čemu se gre.

Vse šole po svetu imajo pač podobne programe, da se človek nauči vsaj osnove- geografija, zemljepis, slovnica, tuji jezik, ipd. Če nekdo pozna vsaj osnove, mu je potem dosti lažje poiskati informacije in prevesti kakšno tujo besedo v svoj jezik. A danes pa ne uporabljamo modernih izrazov ala LOL, WTF al pa kakšnih high tech kratic...Šola v zgornjih postih je bila metafora in ni bilo mišljeno duhovna šola al pa kaj podobnega...V redu šol kar se duhovnosti tiče danes po svetu ni, to je stvar prihodnosti, danes so to povečini bolj otroški vrtci in nižji razredi OŠ, ampak tudi to je bolj kot nič, razen seveda nekaterih izjem. Kaj pa če so učitelji samouresničeni ljudje, modreci, ljudje ki so doživeli razsvetljenje, ipd. A misliš, da bi oni predavali popačene stvari, po vsej verjetnosti bi predavali tisto s čimer bi se vsi strinjali, ker so do istih zaključkov prišli vsi, vsak na svoj način.

Recimo v neki knjigici od zgoraj omenjenega človečka, je lep opis kako so preverjali določene stvari, tudi stvari iz joge (čakre, nadiji). Zbrali so se trije ljudje, vsak s svojimi sposobnostmi, prvi je šel v meditacijo, ostala dva sta mu pa sledila in jasnovidno preverjala stvari (samo dva sta imela pač jasnovidno sposobnost). Ne bom govoril kaj in kako, ampak opazovala in videla sta čisto iste stvari kot prvi. Razlikovale so se samo neke podrobnosti, nianse barv, ipd, bistvo "vsebine" je pa obstajalo isto...In tako so preverjali kakšna slepila vladajo na določeni ravni, kaj lahko človek opazi, na kaj mora biti pozoren, itd. In seveda to tudi napisali kao za bodoče generacije, so pač predali svoje ugotovitve, drugi naj jih pa nadgradijo. Ko bodo ljudje malo bolj začeli uporabljati psi- sposobnosti bojo lahko pač marsikaj dodali ali pa opisali iste stvari z bolj modernimi besedami. Pač odvisno od kraja in časa...

Evo primer Joganande...a ni povedano podobno kot je citirani del...potemtakem bi lahko rekli, da imajo nekateri za guruje ljudi, ki pričajo o zdravi hrani, zdravem načinu življenja, itd. A to pomeni, da če nekdo to prakticira v lifeu, da sledi njihovi filozofiji...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif

Paramhansa Yogananda: Kako biti vedno srečen

http://www.dnevnik.si/zdravje/1042354251

dReAM

Bom citiral izjavo enega od zgoraj omenjenih osebkov...da ne bo nadaljnih nesporazumov...samo z drugimi besedami povedano isto kot je moje mišljenje in kar sem že parkrat nakazal...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif

IZVADAK IZ IZJAVE TIBETANCA

Dovoljno je reći, da sam Tibetanski sljedbenik određnog nivoa, što vama malo govori, budući da smo svi sljedbenici od najponiznijeg aspiranta, do samog Krista i dalje. Ja živim u fizičkom tijelu kao i drugi ljudi, na granicama Tibeta i u izvjesnim vremenskim periodima (sa ezoteričkog stanovišta), predsjedavam velikoj grupi tibetanskih Lama, kada mi to moje druge obaveze dozvoljavaju. Na osnovu ovoga bilo je rečeno, da sam ja opat ove specijalne lamaserije. Oni koji surađuju sa mnom u radu Hijerarhije (i svi istiniti učenici učestvuju u ovom radu) poznaju me još i pod drugim imenom i službom. XY zna tko sam ja i prepoznaje me pod oba imena.

Ja sam vaš brat, koji je putovao malo dalje Stazom od običnog studenta, pa je prema tome prihvatio veće odgovornosti. Jedan sam od onih koji se borio i prokrčio si put do svjetla većeg od onoga koga mogu imati aspiranti koji čitaju ove stranice, stoga moram djelovati kao otpremnik Svjetla pod svaku cijenu. Nisam star čovjek prema načinu kako se računa dob učitelja, a ipak nisam mlad niti bez iskustva. Moj rad se sastoji u učenju i širenju Vječite Mudrosti gdje god mogu naći odziv, a što radim već mnogo godina. Nastojim također pomagati I Učitelja M. i Učitelja K.H. kad god mi se pruži takva mogućnost, jer sam dugo vremena bio povezan s Njima I Njihovim radom.

U ovome naprijed mnogo sam vam rekao; u isto vrijeme vam ništa nisam rekao, što bi vas moglo navesti da mi poklonite slijepu poslušnost i ludu odanost, koju emotivni aspirant pruža Guruu ili Učitelju, s kojim još nije u stanju kontaktirati. On neće uspostaviti željeni kontakt sve dok ne bude pretvorio emotivnu odanost u nesebično služenje čovječanstvu, a ne Učitelju.

Djela koja sam napisao razaslata su javnosti, bez ikakve pretenzije da budu prihvaćena. Ona mogu biti ili ne bi točna, istinita i korisna. Na vama je da utvrdite njihovu istinu, ispravnom praksom i vježbanjem intuicije.

Niti Mene niti XY ne interesira ni najmanje da ova djela budu prihvaćena kao inspirirana, niti da bilo tko govori o njima (bez daha) kao o radu jednog od Učitelja. Ako ova djela prikazuju istinu, na način da predstavljaju nastavak učenja već datih svijetu i ako informacije koje su date uzdižu težnju i želju za služenjem s nivoa emocija na mentalni nivo (nivo na kojem se Učitelji mogu naći), onda će ona služiti svom cilju. Ako prenijeto učenje izazove odgovor iluminiranog razuma čovjeka I potakne bljesak intuicije, ovo učenje može biti prih­vaćeno, ali ne drukčije. Ako izjave sadržane u djelima vremenom nađu eventualnu potvrdu i pokažu se is­tinitim sa stanovišta Zakona Korespondencije, tada će to biti dobro. Ali ako to ne bude slučaj, neka student ne prihvati ovo što je rečeno.

AUGUST 1934

da ne bo nadaljnih sporazumov...

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Jaz pa ravno upam na nadaljnje sporazume. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Life begins at the end of your comfort zone.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Jaz pa ravno upam na nadaljnje sporazume. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Ups, previše slušam muziko usput pa sem malo zatipkal oz pozabil...popravil...ampak jaz imam vsaj dober izgovor ala polupismeni crnogorac...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Brezo ;

Ali ti ne skapiraš ,da so vse te LAME še vedno v " fizičnem telesu " to pomeni,da njihova filozofija sestoji samo eno navadno zapleteno fantazijo. Ta njihova utopija se je razvila v neko sekto preko drog,ki jih uživajo ; so enostavno zdrogirani od droge in lenobe .

Ponavadi nekdo odpotuje tja med te lame ,lahko čisto iz drugega konca sveta , ki se ni sam sebe našel, kjer je živel ; tam pa ga prevzame, preprostost življenja,ki je prisotna., in da se še poveže z Lamami je dosegel cilj,kateri je lahko za njega, sanjski.

Tako napredno telo,kot je človeško se enostavno ne more reinkarnirati v črva ali neko drugo žival,ker tam ne preživi. Čeprav so vsa živa bitja na samem začetku imela gensko osnovo enako kot navaden črv, toda evolucijski razvoj nas je pripeljal do neke popolnosti,kjer se skupek čl. duše poveže in preživi samo v telesu moškega ali ženskega človeškega telesa.

Torej ,neki lama ,ki je duhovno tako napreden se reinkarnira v čudež ,tisti, ki pa ni priden, pa v črva ; Totalna bedarija !

Sama vera, ki jo širijo ,je prilagojena tako ,da deluje ljubeče,mirno ,brez nekih namigov sovraštva ; to pa zaradi tega ,da bi ostali čim dlje v tem raju, za vsak slučaj so si pa skozi zgodovino ohranjali telesno kondicijo v obliki trdoživih bojevnikov.

Ja, v zenu se meditaciji reče točno tako - sedenje pri miru. Ampak brez fantaziranja - kako, da ti tega ne veš?

no vidiš, torej ko greš meditirat ne rečeš grem sedeti na miru, a ne? eni meditirajo leže, eni meditirajo stoje, itd...eni sedijo na stolu eni sedijo na tleh...tako da tudi ljudje uporabljajo različne tehnike,vsak učitelj učli drugače.....

meditacij je kolikor je ljudi na svetu,zato se ne bom s tabo pričkala o tem in si podajala besede.

še vedno bom pa trdila da v sklop meditacije, naj ne bi spadalo fantaziranje...

Veliki ČE, bi ljudje lažje začutili sebe, pa videli in premagali slepila,

ki jih prinaša današnja civilizacija bi verjetno bili bolj drugačni eden od drugega,

predvsem duhovno...KER pa ni tako, smo kot črede ovc, ki nima svojega življenja

ampak življenje drugih, medijev, zvezd, gurujev, itd... Ljudje gredo v knjižnico

pa tam najdejo knjigo o meditaciji in jo preberejo in pol mislijo to pa je meditacija!!! (navodilo kako meditirati)

Meditacija je samo beseda, pomembno je njeno energetsko polje, ne njena definicija,

gre za prelivanje energij, zato je lahko celo življenje ena velika meditacija...ali poljub z drugo osebo ali........

Meditacija po moje se vedno začne, ko utišamo svoj notranji glas in se sprostimo, to ne pomeni,

da smo nujno na miru, ljudje smo različni in zato nekdo meditira npr. pri sekanju drv...

no vidiš, torej ko greš meditirat ne rečeš grem sedeti na miru, a ne? eni meditirajo leže, eni meditirajo stoje, itd...eni sedijo na stolu eni sedijo na tleh...tako da tudi ljudje uporabljajo različne tehnike,vsak učitelj učli drugače.....

meditacij je kolikor je ljudi na svetu,zato se ne bom s tabo pričkala o tem in si podajala besede.

še vedno bom pa trdila da v sklop meditacije, naj ne bi spadalo fantaziranje...

dReAM

Kaj si mislil s tem zazrl si se vase? Kdo si ti, ki zre in kdo si ti v katerega zreš?

Zakaj želiš ostati prizemljen in zakaj si želiš meditirati?

Ker prava meditacija te ne odzemljuje, ampak kaže pravo naravo zemlje.

se opravičujem, ne berem vsak dan teh objav, pridem vsake toliko.

še sam ne vem kaj sem mislil s tem, najbrž sem tako doživljal tisti trenutek. občutek sem imel, da se prehitro vse dogaja in da se moram malo prizemljiti. prava meditacija je tista, ki jo sam nisem sposoben izvajat in jo najbrž še dolgo časa ne bom.

pišeš meditacija o bogu Krišni. ti si že videl obliko boga Krišne v svojih meditacijah? drugače pa verjamem v to, da je meditacija o bogu najvišja vrsta meditacije. tudi sam sem razmišljal o tem zadnje dni. čeprav Krišne ne poznam zadosti dobro, da bi lahko sploh razmišljal o tem. zvedel sem za Bhagavad Gito Kakršna je, jo bom najbrž prebral v kratkem.

Luka;

Meditacija se bo končala takoj, ko bo tvoja duša izšla iz telesa,ker tja kamor bo šla bo tudi ostala,za mrtvo telo bodo pa rekli ,da je fant doživel infarkt. Namesto tega je bolje da spiješ eno pivo,kot da se igraš z linijo med življenjem in smrtjo.

Zakaj pride do take situacije,verjetno obstajajo ljudje posebno mlajše generacije, kateri nimajo svojega telesa v popolni oblasti povrhu pa samo prirojeno dušo ; to se pravi, da njegova duša nima trdne korenine zavesti za to telo,bodisi, da duši ni všeč vizualni pogled na telo,da je osebnost te duše labilna oseba ; Lahko,da je ta duša sestavljena iz več sestavnih delov duš,lahko pa je to tudi povezano z spolnim orgazmom samo, da se človek tega loteva po nepravilni poti i.t.d.

Zapomni si,da na dveh krajih ne moreš biti, malo tu in malo tam in se vračati kamor hočeš ;tudi ne vidim smisla početja takih meditacij.

Smisel meditacije je ,da dojemaš in raziskuješ razne energije okoli sebe in jih poskušaš sprejeti vase ali jih odvračati od sebe ;to je smisel meditiranja ne pa, - kar nekaj - .

Vedno moraš vedeti, kaj hočeš, ter si z tem odpirati možnosti in tudi svojo zaščito ; toda vse lepo po vrsti ;najprej zaznavanje,potem občutenje,potem pa ustvariti povezavo za pozitivno ali negativno energijo,katero nadalje usmerjaš.

Če ne veš, kaj rabiš, se lahko dviguješ tudi z gledanjem snega,ko pada in ti z nepremičnim gledanjem le tega daje občutek,da se ti dviguješ sneg je pa na miru in prav tako dvigovanje si občutil ti z enostavnim preusmerjanjem samih misli. - Morda pa se jaz motim ?

ne vem, če se motiš ali ne, nisem tako pameten. kot sem rekel, sem začetnik pri teh zadevah.

menim pa, da večina ljudi na tem planetu nima pojma kako bi prava meditacija izgledala, lahko samo predvidevajo in se motijo o tem, ker nimajo pravih informacij. se pa strinjam, da se najde en kup nepravih in netočnih informacij okoli tega in najbrž je namen tega, da ljudi zamoti in jih zmede.

smisel meditacije v zadnji moji ideji je duhovna zavest in vse kar iz tega izhaja.

tisti, ki je okusil pravo meditacijo in sicer na najvišjem nivoju, najbrž ne bi pisaril in zgubljal časa po internetu. predstavljam si, da mu je to edina prava resničnost in da nima okusa za druge stvari v življenju.

sicer pa je to samo moje predvidevanje... :)

Luka...to je bila aktivacija subtilnega telesa po vsej verjetnosti astralnega...če boš kdaj imel feeling da si na dveh mestih hkrati ali da imaš zavest kao na zemlji in nekje drugje in da lahko prehajaš z mislimi sem in tja- to je "normalno"...drugače pa fizično telo samo poskrbi (avtomatsko) kdaj je treba vdihnit in izdihnit, so pa v takih stanjih to zelo upočasnjeni procesi...Ja, to je bil šele uvod v tisti zares tapravi del...ponavadi se vsak človek na začetku pri teh stvari malo prestraši, zlasti če izgubi feeling telesa...

Me pa zanima koliko si star...približno...zaokroženo na 5...20, 25, 30, več, manj...ker take stvari niso glih značilne za začetnike meditacij...moraš imeti kar veliko kilometrine iz preteklih lifeov...seveda če verjameš v take bajke...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

35 let imam. :) ja najbrž bo res nekaj subtilnega v mojem poskusu meditiranja. duša + subtilno telo + fizično telo. najbrž sem z dušo in subtilnim telesom malo zavibriral.

seveda, reinkarnacija mi je najbolj sprejemljiva razlaga za potovanje duše znotraj tega vesolja. vse ostalo so bajke....

se opravičujem, ne berem vsak dan teh objav, pridem vsake toliko.

še sam ne vem kaj sem mislil s tem, najbrž sem tako doživljal tisti trenutek. občutek sem imel, da se prehitro vse dogaja in da se moram malo prizemljiti. prava meditacija je tista, ki jo sam nisem sposoben izvajat in jo najbrž še dolgo časa ne bom.

pišeš meditacija o bogu Krišni. ti si že videl obliko boga Krišne v svojih meditacijah? drugače pa verjamem v to, da je meditacija o bogu najvišja vrsta meditacije. tudi sam sem razmišljal o tem zadnje dni. čeprav Krišne ne poznam zadosti dobro, da bi lahko sploh razmišljal o tem. zvedel sem za Bhagavad Gito Kakršna je, jo bom najbrž prebral v kratkem.

Ja, zelo priporočam. Z branjem Bhagavad Gite Kakršna je boš izvajal pravo meditacijo. Možno, da tudi najvišjo vrsto meditacije. Vsaj eventuelno.

Meni se je trenutno izoblikovalo mnenje, da je meditacija nekaj, kar pravzaprav prizemljuje. Čemur rečemo, da imamo stik s sabo. Da se povežemo z neko gotovostjo, vedenjem, temeljm, notranjo resnico. Kakšne narave pa je to soočenje, pa je morda odvisno od naše življenjske naravnanosti tistega trenutka ali okoliščin. Nas morda osreči ali užalosti, umiri ali spodbudi...povzdigne. Četudi se nam razkrijejo kakšne višje duhovne resnice, bi temu kljub temu rekla prizemljevanje.

tudi sprostitev

Ali ti ne skapiraš ,da so vse te LAME še vedno v " fizičnem telesu " to pomeni,da njihova filozofija sestoji samo eno navadno zapleteno fantazijo. Ta njihova utopija se je razvila v neko sekto preko drog,ki jih uživajo ; so enostavno zdrogirani od droge in lenobe .

Ponavadi nekdo odpotuje tja med te lame ,lahko čisto iz drugega konca sveta , ki se ni sam sebe našel, kjer je živel ; tam pa ga prevzame, preprostost življenja,ki je prisotna., in da se še poveže z Lamami je dosegel cilj,kateri je lahko za njega, sanjski.

Tako napredno telo,kot je človeško se enostavno ne more reinkarnirati v črva ali neko drugo žival,ker tam ne preživi. Čeprav so vsa živa bitja na samem začetku imela gensko osnovo enako kot navaden črv, toda evolucijski razvoj nas je pripeljal do neke popolnosti,kjer se skupek čl. duše poveže in preživi samo v telesu moškega ali ženskega človeškega telesa.

Torej ,neki lama ,ki je duhovno tako napreden se reinkarnira v čudež ,tisti, ki pa ni priden, pa v črva ; Totalna bedarija !

Sama vera, ki jo širijo ,je prilagojena tako ,da deluje ljubeče,mirno ,brez nekih namigov sovraštva ; to pa zaradi tega ,da bi ostali čim dlje v tem raju, za vsak slučaj so si pa skozi zgodovino ohranjali telesno kondicijo v obliki trdoživih bojevnikov.

Rudi a ti ločiš kakšna je razlika med "masters of wisdom", razsvetljenci, avatarji, lamami, budističnimi ali kakšnimi drugimi duhovnimi učenci in običnimi ljudmi...A si kdaj slišal za knjigo "Pot mojstrov"...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif

A si kdaj slišal za izraz "mayavirupa"- self-created body...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif

To s črvom pa ponavljaš kot "lajna", namesto da bi se malo bolje pozanimal kaj je sploh na stvari, kakšna je njihova zgodovina in posledice tega, kakšno miselnost imajo v resnici ljudje tam, kaj v resnici učijo "taprave" lame, itd...Raje se vprašaj od kje tako sovraštvo do ljudi, ki verjamejo v določene religije ali nauke, ki imajo izvor na vzhodu...Če ne pa pojdi v meditacijo in to razišči...Tako kot obstajajo dobri in slabi duhovniki na zahodu, tako obstajajo tudi podobne različice ljudi na vzhodu...A je treba zato vse metat v isti koš...Kje ti je splošna razgledanost, sposobnost razumevanja, razločevanja in intuicija...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

PAMTI- slovenska različica, ni glih najboljša, ampak bistvo pa pove...

A.: Domnevam, da je okrog tega, kaj se nam dogaja v reinkarnaciji, veliko folklore. Ali si, na primer, telesa res izmenjujemo z živalmi?

B.: Ne. Preseljevanje duš se ne dogaja. Na Vzhodu si domišljajo, da glede reinkarnacije človek ne more storiti ničesar. Ne glede na to, kako nizko ste v življenju, morate to pač sprejeti. Ni družbenih sprememb, ki bi vam omogočale izboljšati vaš položaj. Na Zahodu nekateri ljudje verjamejo, da se pomikamo naprej in nazaj med živalskim in človeškim kraljestvom. Pa se ne. Ko si enkrat človeško bitje, ostajaš človeško bitje, vse dokler ne postaneš nadčloveško bitje...

35 let imam. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png ja najbrž bo res nekaj subtilnega v mojem poskusu meditiranja. duša + subtilno telo + fizično telo. najbrž sem z dušo in subtilnim telesom malo zavibriral.

seveda, reinkarnacija mi je najbolj sprejemljiva razlaga za potovanje duše znotraj tega vesolja. vse ostalo so bajke....

A si že poskušal vzpostaviti stik z učiteljem, ki se ti je prikazal...ponavadi se stik vzpostavi malo pod nivojem duše (odvisno od duhovne razvitosti človeka), tak učitelj se lahko tudi spusti iz višjih nivojev in komunicira na bolj nižjih ravneh, če ugotovi, da bi bilo to za nekoga koristno...ampak take stvari se ne dogajajo pogosto, bolj kot spodbuda, da je človek na pravi poti...za naprej ti pa lahko on da bolj točne in koristne informacije...tisto kar rabiš v tistem trenutku...budisti temu pravijo "notranje" učenje- preko meditacije...

Glede na leta se mi pa kar dozdeva zakaj taka vizija v sanjah...čas je da se spomniš (ozavestiš) določene stvari in nadaljuješ od tam kjer si ostal...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

PAMTI- slovenska različica, ni glih najboljša, ampak bistvo pa pove...

A.: Domnevam, da je okrog tega, kaj se nam dogaja v reinkarnaciji, veliko folklore. Ali si, na primer, telesa res izmenjujemo z živalmi?

B.: Ne. Preseljevanje duš se ne dogaja. Na Vzhodu si domišljajo, da glede reinkarnacije človek ne more storiti ničesar. Ne glede na to, kako nizko ste v življenju, morate to pač sprejeti. Ni družbenih sprememb, ki bi vam omogočale izboljšati vaš položaj. Na Zahodu nekateri ljudje verjamejo, da se pomikamo naprej in nazaj med živalskim in človeškim kraljestvom. Pa se ne. Ko si enkrat človeško bitje, ostajaš človeško bitje, vse dokler ne postaneš nadčloveško bitje...

To je res, da si duše ne izmenjujejo teles. Telesne energije iz katere so sestavljena posamična telesa je neomejeno. In duš je tud neomejeno, tko da ma vsaka lahko kadarkoli kakršnegakoli si zasluži.

Ja, ni res, da človek glede reinkarnacije ne more nič nardit. Res, da je pogojen s svojimi prejšnimi aktivnostmi, sam ne absolutno. Ma tud določen manevrski prostor izbire glede delovanja s katerim vpliva na svoj položaj, naslednjo inkarnacijo in osvoboditev.

Res da družbene spremembe vplivajo na posameznika, sam še vseen je on odgovoren kako deluje znotraj danih možnosti. Glede na svoje delovanje si dela prihodnost.

In lih zarad tega ker človek ima določeno svobodo glede delovanja, zakaj je težko sprejet, da se lahko z napačnim delovanjem tudi degradira v nižje oblike, kot so rastlina, žival? To se dogaja.

To je res, da si duše ne izmenjujejo teles. Telesne energije iz katere so sestavljena posamična telesa je neomejeno. In duš je tud neomejeno, tko da ma vsaka lahko kadarkoli kakršnegakoli si zasluži.

Ja, ni res, da človek glede reinkarnacije ne more nič nardit. Res, da je pogojen s svojimi prejšnimi aktivnostmi, sam ne absolutno. Ma tud določen manevrski prostor izbire glede delovanja s katerim vpliva na svoj položaj, naslednjo inkarnacijo in osvoboditev.

Res da družbene spremembe vplivajo na posameznika, sam še vseen je on odgovoren kako deluje znotraj danih možnosti. Glede na svoje delovanje si dela prihodnost.

In lih zarad tega ker človek ima določeno svobodo glede delovanja, zakaj je težko sprejet, da se lahko z napačnim delovanjem tudi degradira v nižje oblike, kot so rastlina, žival? To se dogaja.

Število duš, ki se reinkarnirajo na Zemlji je omejeno na okol 60 milijard...zakaj, kako, pitaj Boga...informacije, ki jih vejo visoki posvečenci...

Človek lahko marsikaj naredi, gor je omenjen pojem "domišljija" ali po domače povedano too je slepilo, ki prevladuje na vzhodu, medtem ko na zahodu imamo druga...skratka to kar si omenil pod 2. in 3. odstavkom....

Osnove duhovnosti- kaj je involucija in kaj je evolucija...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif

Človeška duša se lahko reinkarnira v nižjo obliko samo če res naredi velike piz***--- "zavestno", ponavadi zaradi sebičnih namenov, pobije na milijone ljudi, uniči cel planet al pa kaj podobnega...zato da čim hitreje odplača karmični dolg...V vsej človeški zgodovini je bilo takih primerov samo nekaj glih za vzorec...

Tisti ki razume kaj je smisel evolucije in pozna gole osnove duhovnosti, bi mu moralo to biti razumljivo...evolucija pomeni razvoj, iti navzgor po lestvici...postopno spreminjanje česa, navadno v popolnejše, bolj dovršene oblike

Recimo če duša opazi da ga njegova vozila z osebnostjo na čelu preveč "serjejo", da se ne zmenijo za opozorila, ki lahko pridejo na različne načine tudi preko vizije in da se s tem oddaljuje od "načrta", lahko sama splanira določene okoliščine s katerimi povzroči uničenje nižjih vozil (smrt človeka), zato da prepreči še večji "karmični minus" na kozmičnem bančnem računu...Ampak to se ponavadi dogaja samo pri duhovno naprednih ljudeh, ki že imajo določene siddhije in moč manipulacije z materialnimi silami...Ampak pustimo to na miru, to niso več osnove...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Brezo ;

Ti,kar naprej občuduj in se ukvarjaj z to vzhodnjaško filozofijo skupaj z shamannamom,ker razmišljata dokaj isto,le da je ta slednji zašel še malo bolj v ukrivljeno dimenzijo,kateri se reče virtualna krivulja ,katera se na koncu spoji sama z sabo oziroma glava poje rep , od tod pa ne vidiš več poti v realnost.

Dojeti ali razumeti nekaj težko dojemljivega ;

Seme, ki je leta 1920 padlo na tla , je začelo kaliti in iz njega je zraslo drevo.Vsa semena iz tega drevesa so padla v bližnjo okolico tega drevesa in padala bodo vse do takrat,ko bo drevo živelo.

Vez tega drevesa in semenj je genetsko povezana ,vsako leto pa se rodijo nova semena in padajo na tla ; zadnja se bodo rodila leta ,( recimo ) 2020.

Človek rojen leta 1920 je živel do leta ,recimo ,2000.Njegova duša se je postarala skupaj z telesom.,nakar ga je po smrti telesa zapustila. Ona je telo zapustila v letu 2000,ker se pa duša pri izhodu iz telesa pojavi v duhovnem svetu,kjer čas ne obstaja se znajde v letu 1920.

V času parih let ali takoj najde novo rojenega otroka in se vanj reinkarnira.

Torej ,moja teorija je,da se človekova duša vrača iz prihodnosti v čas, kjer se je prvič ali drugič reinkarnirala.

Človek se tega ne zaveda in se tudi ne more,ker z reinkarnacijo zamenja možgane ; razen morda nekaj ljudi,ki skozi te spominske odtise dobivajo informacije,katere so vezane na preživeto življenje.

(spominski odtisi --- zbledeli spominski spomini ,isto, kot pogledaš sonce in odmakneš pogled, ter zamižiš ,ob tem pa vidiš še nekaj časa obliko sonca.)

Vsaka duša ima svoje obdobje,kjer se vrti v krogu večnosti, živi kratko ali dolgo ali pa enostavno zbledi in se ne pojavi nikoli več.

Zato je važno ,da živiš dolgo,ker bi recimo umrli star 2 ali 5 let to doživljal z neko napako, kot pokvarjena gramofonska plošča.

Spremeniti čas in dogodke ob vrnitvi preživetega življenja na sam začetek,pa je skoraj nemogoče,ker se staranje časa in dogodki spreminjajo z malimi odstopanji,kjer se morda po kratkem času spet prelije v čas,ki mu rečemo usoda in se ga ne da spremeniti.

Ti,kar naprej občuduj in se ukvarjaj z to vzhodnjaško filozofijo skupaj z shamannamom,ker razmišljata dokaj isto,le da je ta slednji zašel še malo bolj v ukrivljeno dimenzijo,kateri se reče virtualna krivulja ,katera se na koncu spoji sama z sabo oziroma glava poje rep , od tod pa ne vidiš več poti v realnost.

Nisem vedel, da ezoterični hermetizem in kabala spadata pod vzhodnjaško filozofijo...zgleda da me res malo matra orientacija...zgleda da tudi "pogani" po ta novem spadajo med vzhodnjake...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Samo res zanimivo vprašanje, koga bi se po tvoji logiki potem sploh še uvrstilo med zahodnjake...indijance...kakor vem pri nas zgodovinarji niso odkrili nobenih indijanskih ostankov in naselij...mogoče pa pri zemljepisu sedaj drugače učijo in evropa ter S afrika spadata pod vzhod...zgleda da tudi Greenwich poldnevnik ni več to kar je bil...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...