Skoči na vsebino

Meditacija

obolnarm

Recommended Posts

Mene pa zanima, če je kdo že poizkusil učenje v meditaciji-recimo v alfa stanju?

Dobro bi bilo, če bi se najprej malo bolj informiral kaj je alfa stanje in kaj pomeni pojem "meditacija"...x;)x

V alfa stanju se običen človek bolj težko uči, zlasti če je treba v redu misliti (matematika)...v tem stanju si je lažje zapomnit kakšne grafe, slikce, ipd., kar ni piflarija...to je podobno kot če bi se človek učil kakšno uro preden gre spat zvečer...vpliva bolj na podzavest...v alfa stanju je človek bolj dojemljiv za sugestije iz okolja pa naj bo to preko knjig, radia, TV, computera...koliko bo znal potem te informacije izvleči iz podzavesti v beta stanju, je pa drugo vprašanje...

Da ne odugovlačim, to je isto kot če bi vprašal ali se je kdo učil v napol budnem stanju...primer- človek se zbudi zjutraj, ne pride še čisto k sebi, začne ponavljat snov ali pa se učit snov za katero prej kao ni imel časa, ker čez par uric piše test...sem prepričan, da je večina ljudi kdaj v lifeu šla čez take ali podobne faze...x;)x

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Deli na socialnih omrežjih

hehe, brezo, dobronameren spam :D

Bom malo razložil tale "spam"...na LNF so nekateri v različnih temah spraševali stvari, ki spadajo med "obične" pasti na katere se lahko naleti med meditacijo...to je nakazan z dvema tekstoma- opreznost pri meditaciji...

Tretji pa bolj pride v poštev za tiste, ki meditirajo, delajo kakšne energijske, jogijske vaje, ipd...nekateri so recimo na LNF spraševali kaj je to če vidijo razne barve med meditacijo, če čutijo različne stvari na različnih delih telesa (notranji organi)...kaj je to, če dobro vidijo in se jim včasih pri kakšnih dihalnih vajah, sprehodu v gozdu malo zamegli pred očmi al pa vidijo pikice, itd...skratka ta del pride bpolj v poštev za tiste, ki imajo kakšne izkušnje s tem, so to doživeli...Razpredelnice o čakrah, barvah, primerjava med različnimi sistemi joge, new age literaturo pa nisem ubacio, ker se mi ni zdel potrebno. Večina ljudi, ki se ukvarjajo z duhovnostjo si čakre predstavlja v neki določeni barvi, kdor jo je pa videl pa ve, da nobena čakra ni samo ene barve...Za nekoga, ki ni nič od tega doživel, je to podobno kitajščini. Tak človek lahko komot preskoči vse...

Ubacio sam pa zato da bo nekak na broju, v neki primerni temi...pa da ne ponavljam oz. nakazujem eno in isto...teh stvari pač v običnih new age bukvicah ni omenjen, vsaj jaz nisem zasledil...Zdaj pa mislim, da so vse bistvene stvari kar se meditacij tiče že povedane, nakazane čeprav malo pomešane v različnih temah ampak tisti, ki ga bo zanimal, se bo že potrudil, da jih bo našel. Potem jih mora pa samo malo skupaj sestavit pa mu bo marsikaj jasno...Če pa hoče nekdo vse na pladnju, naj gre pa na kakšno duhovno delavnico, tečaj meditacije, ipd...Koliko mu bodo tam znali razložiti, koliko bo odnesel in ali bo dobil odgovore na svoja vprašanja, je pa že drugo vprašanje...x:)x

sicer je za resnega sadhako že poldne, a jaz vseeno voščim eno srečno jutro. hecno sicer, to, z meditacijo...

kar se tehnik tiče, sem se ukvarjal sam že z mnogočem, nekatere od tehnik sem prakticiral par mesecev, nekatere leta,

potem obstajajo tehnike, ki so se nekako udomačile in me spremljajo že celo večnost;

ampak kaj je meditacija... tega ti ne znam z vso gotovostjo povedati, hehe.

se pa resda nagibam k temu, da bi videl in izkusil npr asano v vsakem položaju telesa

in izvajal yogo oz. kakorkoli se že temu lahko reče, 24 ur na dan.

s tem ne mislim kakšnih specifičnih položajev, kjer se dela stoja na mezincu, temveč enostavno vse položaje.

tehnike so v tem smislu, če bi ta primer primerjal z npr osvetlitvijo, postavitev omrežja in pregleden sistem,

ampak kdaj bo pa sonce posijalo tja v tisto solarno celico, mi je svojevrstna enigma.

Vsak malo boljši meditant ve, da ima meditacija različne faze...ljudje pa ponavadi kar vse ubacijo pod en pojem...x;)x

Razdelitev, ki je meni najbližje

1. koncentracija

2. meditacija- podaljšano fokusiranje pozornosti v eni smeri in stalno zadrževanje uma na željeni ideji, misli

3. kontemplacija- aktivnost duše, ločena od uma, ki se ohranja v stanju mira

4. iluminacija- rezultat prethodnih treh

5. inspiracija- posledica iluminacije, ki se kaže v življenju služenja

Ponavadi meditanti sploh ne pridejo dalj od druge točke...v ezoteričnih bukvicah obstajajo cela poglavja o razlagi teh pojmov...kogar zanima se bo že potrudil in poiskal...x:)x

Sem odkrila Eu-feeling od Franka J. Kinslowa. Prebrala dve jnegovi knjigi. Pa eno o eftju in matricah. Diham, tapkam, delam kvantni entrainment, krožim z energijo, zato ker preprosto ne gre brez dela na sebi.

Pa načtre imam, pišem zapiske, študiram zelišča malo, ipd

Meditacija je kul, če se ne zgubljaš, da imaš en point fokusa na nekaj. Nočem, da bi se mi trgalo, jaz bi rada izkoristila kakšen svoj potencial in normalizirala psiho.

Slabo je recimo, če se ti začne nekaj dozdevati, začneš bluzit, težit drugim, kao duhovnež... ma ne me j* blagoslov je , če si normalen.

Tak da Brezo, zacni raje o energijah...

Bom raje ubacio sem...da bo nekako na broju in da ne bom drugič iskal...

Evo, še malo o energijah...poklici pri katerih se nosi uniformo (policija, vojska, poštarji, kurirji, itd) zelo prizemljujejo...tako delo se priporoča tistim, ki zaradi različnih vzrokov preveč "fly-ajajo"...Pri takih poklicih obstaja tudi hiearhija in skupinsko delo, ki ima svoje prednosti in slabosti...človek se iz tega lahko marsikaj nauči, recimo kako funkcionirati v širši družbi. To je tudi bistvena razlika med zahodnimi državami kjer se spodbuja samo individualizem, tekmovanje in vzhodnimi (kitajska, japonska) kjer se vzpodbuja sodelovanje, timsko delo...Vsak človek se mora v življenju naučiti delovati tako kot posameznik kot član neke večje skupnosti...

Iz stališča ezoterike...ljudje mislijo, da če začnejo meditirati, se ukvarjati z energijami, da se morajo izogibati politike, ekonomije, itd...NE, tudi to je del celote in tudi tam energije igrajo svojo vlogo. Nek politik lahko naredi več koristi ali škode, odvisno od njegove osebnosti. Naredi lahko več koristnega kot pa neki osamljeni meditant, ki misli koliko je napredoval, če pol dneva meditira v svoji sobici. Recimo dober primer je Gandhi ali Marija Terezija, ki je izvedla korenite reforme katere posledica je bilo tudi izboljšanje šolanja v SLO...

Pravi "duhovnjak" namreč lahko deluje kot policaj, politik, ekonomist, bolničar, doktor...odvisno od okoliščin in potreb...govoriti o energijah in se ukvarjati z njimi še ne pomeni zanemarjati čisto fizičnih vidikov življenja in širše družbene skupnosti, ampak videti stvari iz širšega zornega kota, iz ptičje perspektive in tudi delovati v smeri, da bojo zadovoljni vsi vpleteni...meditacija, branje new age knjigic, ipd. predstavlja samo majhen delež celote. Prav tako so pomembni tudi ostali deli kot je kmet, čistilka, delavec za tekočim trakom, pravnik, itd...Vsak predstavlja en kolešček v večjem kolesju oz. mašineriji (metaforika). Če manjka en kolešček se kolesje lahko še zmeraj vrti, malo škrta, preskakuje, ampak še zmeraj deluje. Če manjka malo več koleščkov potem je pa samo vprašanje časa kdaj se bo celo kolesje iztirilo in nehalo delovati. Tudi če se nekega poklica ne rabi več, je treba najti alternativo. Nekatere poklice je čas povozil, nastali so pa novi. Praznina se mora zapolniti.

Isto je pri državi kot celota, če nekateri deli ne funcionirajo tako kot je treba, potem je samo vprašanje kdaj se bojo problemi pojavili tudi drugje. Če je preveč energije na enem delu telesa in premalo na drugem, to povzroči neravnovesje in pojavi se lahko bolezen. Če je telo majhen kolešček, je država eno veliko kolo, ki deluje po istih pravilih in mehanizmih, ki vladajo v vesolju. Vprašanje je samo kdaj se človek tega zave, ugotovi da ne more misliti samo na sebe, ampak tudi na druge. Ker če se bo ladja začela potapljat, se bo z njo potopil tudi sam. Nekateri ljudje še zmeraj živijo v iluziji, da se to njih ne bo dotaknilo, da lahko nagrabijo kolikor se še da....ko jim bo šla pa voda v grlo, bojo pa ugotovili, da se z zlatom in srebrom ne da pogajat pri nekaterih stvareh- smrt, neozdravljiva bolezen; invalidnost ki je posledica nesreče, kriminalnega dejanja, ipd...Obstaja tudi kolo sudbine (kalachakra- budistično) in tudi ta ima svoje mesto v tem kolesju...ali bojo posledice za posameznika dobre ali slabe je odvisno kako posameznik funkcionira kot kolešček, kako funkcionira v odnosu do drugih koleščkov, itd. (osebna, družinska, nacionalna karma)...ali deluje sinhronično ali disharmonično...

Upam, da metaforika ne bo povzročala preveč problemov pri razumevanju bistva...x:)x

V pomedeljek in danes sem bila v knjižnici in raziskovala možnost prihodnjega biznisa. Ker nisem ne vem kako duhovno razvita, :) me skrbi denarna plat in bi rada kaj zaslužila, s tem, da počnem kaj alternativnega in takšenga, da ni pisarniško delo, delo s strankami in da je treba dolgo časa sedeti na enem mestu ter se koncentrirati na kaj "neduševnega".

Moje meditacije zbranega fokusa na misli ter na ničnost, so bolj tako. Prav tako mi ne gre torzijsko polje s kameno strelo in brez. Nekajkrat sem imela začetniško srečo, potem pa je šlo navzdol. Samo ena kritika ali slaba emocija, pa mam blokado.

Pišem zato, ker imam zadnje čase ko sem sama, take duševne občutke, da se mi kar malo meša. Psihič. Brez temelja, odpuljena, praznina v telesu ob tem pa vrtinčenje nekih emocij, potreba po trdnosti, varnosti. Praktičen fokus, zagotovilo, da je vse ok. Pa tega nikoli ne veš-lahko samo upaš, da si na pravi poti k notrani izpolnitvi, otroški radosti in čustvenem ravnovesju. Trenutno ne delam toliko na sebi, da bi rekla, da je od tega- čisto malo.

Ena kritika- dolgočasna - pa se borim z emocijami. Namesto, da bi to samo opazovala in svoje občutke, pa da gnev izgine. Jaz iščem rešitev problematike, ker ego noče biti stisnjen v kot, da se mu dogajajo situacije brezsmiselne kraje energije s kritiko, ki je produkt nižjega uma.http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_evil.gif Pač ne maram, da me kdo je+be v glavo brez meni sprejemljivega smisla.

Ko je dovolj energije za vse, se stvari že poglihajo v psihi, če ne pa samo psihiraš, ker iščeš izgubljeni smisel. In ves smisel je v tem, da mi dejansko funkcioniramo na energijski ravni. Pretok energije nas usmerja v dejanja, impulzi na energijskem nivoju, katerih se večinoma ne zavedamo nas vodijo. Nekaj takega- ko sem bila na invegi... ne moreš prijeti za pipo na določen impulziven način, ker se s tem dotikaš neke zamišljene (kdo ve kaj je res) človeške podobe... mogoče pa to obstaja tudi v zdravi psihi- pa ljudje ružijo kar lepo skozi barikade. Čimmanj kot občutiš energijo, tem bolj ružiš po energijah drugih ljudi. Lahko besedno, ... jaz nimam poguma, da bi uveljavila svoje, ker semi zdi , da na pravi poti ni boja- borbe, vojne, kreganja, slabih emocij--- ampak čisto, čisto... kot otroška duša.

Ampak- tablete sem znižala na minimum in ni glasov. En dosežek- pa delam proces prisotnosti kot vem in znam dobro in intenzivno. Ker je treba pri meni res noreti z dihanjem, da se kaj premakne... nimam nps krćenja rok in nog, nič posebnega se ne dogaja, še ne vrti se mi več odkar imam pasiven izdih. Pa še prav ne delam, ker baje ni slišati mojega vdiha, bla bla... jaz pa tam vdihujem in izdihujem dušo.

Kako fino je če te nihče ne matra, da si popoln. Zato, pa so šli meditirat v jame, da jim ne težijo -od ljudi, do energij, denarja, hrane... vse lahko onesrečuje, če nisi dovolj stabilen, da te reči ne ganejo kaj dosti. Potem ne bi niti zbolevali, če bi bili popolna praznina čista duša, odrešen um. Nepa, da sploh ne veš kaj ti je , da se slabo počutiš. Sigurno si zgazil mrava. :)

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif presneti eu-filing, ki ga sploh ne delam prav.

V pomedeljek in danes sem bila v knjižnici in raziskovala možnost prihodnjega biznisa. Ker nisem ne vem kako duhovno razvita, :) me skrbi denarna plat in bi rada kaj zaslužila, s tem, da počnem kaj alternativnega in takšenga, da ni pisarniško delo, delo s strankami in da je treba dolgo časa sedeti na enem mestu ter se koncentrirati na kaj "neduševnega".

čaw bejba xsrcx

dej če se ti lub, mau vrž uč na tole 100 let staro bukwo.

http://www.lunin.net/forum/index.php/topic/14436-umetnost-bogatenja/page__view__findpost__p__1055650574

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

• 4 weeks later...
V pomedeljek in danes sem bila v knjižnici in raziskovala možnost prihodnjega biznisa. Ker nisem ne vem kako duhovno razvita, http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/smile.gif me skrbi denarna plat in bi rada kaj zaslužila, s tem, da počnem kaj alternativnega in takšenga, da ni pisarniško delo, delo s strankami in da je treba dolgo časa sedeti na enem mestu ter se koncentrirati na kaj "neduševnega".

Moje meditacije zbranega fokusa na misli ter na ničnost, so bolj tako. Prav tako mi ne gre torzijsko polje s kameno strelo in brez. Nekajkrat sem imela začetniško srečo, potem pa je šlo navzdol. Samo ena kritika ali slaba emocija, pa mam blokado.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif Rabiš "ORDER", torej urediti si moreš življenje, ego mora biti urejen, komaj takrat ima smisel meditirati...

Pišem zato, ker imam zadnje čase ko sem sama, take duševne občutke, da se mi kar malo meša. Psihič. Brez temelja, odpuljena, praznina v telesu ob tem pa vrtinčenje nekih emocij, potreba po trdnosti, varnosti. Praktičen fokus, zagotovilo, da je vse ok. Pa tega nikoli ne veš-lahko samo upaš, da si na pravi poti k notrani izpolnitvi, otroški radosti in čustvenem ravnovesju. Trenutno ne delam toliko na sebi, da bi rekla, da je od tega- čisto malo.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gifDelaj manj na sebi (EGO) pa bo boljše.

Ena kritika- dolgočasna - pa se borim z emocijami. Namesto, da bi to samo opazovala in svoje občutke, pa da gnev izgine. Jaz iščem rešitev problematike, ker ego noče biti stisnjen v kot, da se mu dogajajo situacije brezsmiselne kraje energije s kritiko, ki je produkt nižjega uma. :vragec: Pač ne maram, da me kdo je+be v glavo brez meni sprejemljivega smisla.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif JA pač EGO.

Ko je dovolj energije za vse, se stvari že poglihajo v psihi, če ne pa samo psihiraš, ker iščeš izgubljeni smisel. In ves smisel je v tem, da mi dejansko funkcioniramo na energijski ravni. Pretok energije nas usmerja v dejanja, impulzi na energijskem nivoju, katerih se večinoma ne zavedamo nas vodijo. Nekaj takega- ko sem bila na invegi... ne moreš prijeti za pipo na določen impulziven način, ker se s tem dotikaš neke zamišljene (kdo ve kaj je res) človeške podobe... mogoče pa to obstaja tudi v zdravi psihi- pa ljudje ružijo kar lepo skozi barikade. Čimmanj kot občutiš energijo, tem bolj ružiš po energijah drugih ljudi. Lahko besedno, ... jaz nimam poguma, da bi uveljavila svoje, ker semi zdi , da na pravi poti ni boja- borbe, vojne, kreganja, slabih emocij--- ampak čisto, čisto... kot otroška duša.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif Duhovna pot je pot bojevnika, boj sama s sabo, vedno se bojuješ sama s sabo...Vsekakor pa ne fizični boj.

Ampak- tablete sem znižala na minimum in ni glasov. En dosežek- pa delam proces prisotnosti kot vem in znam dobro in intenzivno. Ker je treba pri meni res noreti z dihanjem, da se kaj premakne... nimam nps krćenja rok in nog, nič posebnega se ne dogaja, še ne vrti se mi več odkar imam pasiven izdih. Pa še prav ne delam, ker baje ni slišati mojega vdiha, bla bla... jaz pa tam vdihujem in izdihujem dušo.

Kako fino je če te nihče ne matra, da si popoln. Zato, pa so šli meditirat v jame, da jim ne težijo -od ljudi, do energij, denarja, hrane... vse lahko onesrečuje, če nisi dovolj stabilen, da te reči ne ganejo kaj dosti. Potem ne bi niti zbolevali, če bi bili popolna praznina čista duša, odrešen um. Nepa, da sploh ne veš kaj ti je , da se slabo počutiš. Sigurno si zgazil mrava. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/smile.gif

x:Dx presneti eu-filing, ki ga sploh ne delam prav.

dReAM

EZOTERIKA- vprašanja in odgovori...

Ali ni osredotočenost na čakro adžna nevarna? Slišal sem, da je lahko

nevarno, če se koncentriramo na čakre.

Seveda je lahko nevarno, če se, tako kot mnogi ljudje, koncentrirate

na določene čakre, še posebej na tiste pod trebušno prepono.

Ko se osredotočate na čakro, energija sledi vaši misli. To je temeljni

aksiom okultizma – vse v vesolju je energija in energija sledi

misli.

Čakre je treba prebuditi v pravilnem zaporedju za vsak žarkovni

tip. Zaradi pomanjkanja znanja si ljudje zelo škodujejo. Poleg

pravilne uravnoteženosti in naravnanosti čaker mora biti vedno cilj

dvig energije iz čaker pod trebušno prepono v čakre nad njo.

Vodilna čakra za mentalno raven je adžna, čakra med obrvmi.

Ko se osredotočite na mentalno raven, čustva postanejo ubogljiva

brez potlačenja. Čakra adžna povezuje vse čakre pod seboj in popolnoma

varno je, če svojo pozornost osredotočate v njej. Adžna je

srčni center v glavi. Nekateri pravijo: “Vedno meditiram skozi

srčno čakro.” To je v redu. Ne morete meditirati skozi adžno, ne

da bi meditirali tudi skozi srčno čakro.

Kaj nam lahko poveste o tobaku, alkoholu ali pa drogah, kakršni sta

marihuana in LSD? Ali vplivajo na meditacijo?

Če škodujejo fizičnemu telesu, in navadno škodujejo, slabo

vplivajo na njegovo sposobnost vsrkavanja in prenašanja duhovnih

energij, ki so zelo močne. Čistejše kot je telo, lažje te energije absorbira.

Vendar pa ne smemo biti fanatični. Nisem guru in vam ne

ukazujem, vendar pa mislim, da je opustitev kakršnih koli drog prvi

pogoj za resnejše meditacijsko delo. Droge zelo škodijo kakršni koli duhovni

poti, ker uničujejo živčni sistem. Živčni sistem je na fizični ravni

vez med dušo in njenim posrednikom, na etrskih ravneh je dvojnik

fizičnega živčnega sistema. Sestavlja ga nešteto svetlobnih vlaken

(imenujejo se nadiji), ki so osnova vsega živčnega sistema. Ob smrti

se etrsko telo osvobodi gostega fizičnega telesa tako, da nadije potrga

iz živčnega sistema.

LSD ali pa katera koli druga halucinogena droga škodljivo vpliva

na živčni sistem. Nekateri vplivi so znani, drugi pa precej neznani.

Vedno obstaja nevarnost, da poškodujete mrežo nadijev med

fizično in etrsko ravnijo. Halucinacije, ki jih te droge povzročajo, so

posledica tega uničevanja, ki lahko vodi v norost.

Ali marihuano štejete med droge?

Da, seveda. Dolgoročno zelo škoduje živčnemu sistemu. Če

meditirate, marihuane ne bi smeli uživati.

Tobak?

Tobak je neprijeten, hkrati pa slabi vitalnost telesa. Svetoval bi

vam, da kajenje povsem opustite.

Kaj pa alkohol?

Alkohol vpliva na dva načina. Majhna količina alkohola pozitivno

vpliva na telo, deluje krepilno, večje količine alkohola pa so

škodljive in bi se jim morali izogibati.

In aspirin?

Aspirin je strup. Sploh ga ne bi smeli uživati. Če potrebujete

sredstvo za lajšanje bolečin, vam svetujem, da aspirin jemljete samo

homeopatsko potenciran, saj je v tem primeru tako prečiščen, da je

skoraj povsem neškodljiv. Proti glavobolom namesto aspirina lahko

jemljete homeopatski pripravek iz omeja (akonita).

Nekatere skupine meditirajo ob prižganem kadilu. Kadilo sicer ne

vsebuje nikotina, vendar, (1) ali je njegov dim res popolnoma neškodljiv

za zdravje? (2) Ali kadilo pomaga prevajati energije?

(1) Kadilo lahko slabo vpliva na ljudi, ki imajo astmo ali bolezni pljuč.

(2) Ne.

Ali lahko kaj storimo, da bi povečali čistost svojih fizičnih teles? Ali to

lahko dosežemo na primer s spremembo prehrane?

Da, vendar pa na taka vprašanja ne morem odgovarjati, ker

nisem tako zelo discipliniran. Na fizično telo kar pozabim. Redko

kdaj sploh pomislim nanj. Jem, kar mi ustreza, pijem, kar mi ustreza,

svoje fizično telo pa pustim, da počne, kar mora pač početi. Ne

jem mesa in izogibam se stvari, za katere vem, da mi škodujejo. Mesa

lahko pojeste kolikor hočete in še vedno lahko meditirate, če

pa želite prejeti posvečenje, če želite hitro duhovno napredovati, če

želite vsrkati kolikor je mogoče duhovnih energij, s kolikor je mogoče

visokimi vibracijami (najvišjimi, kar jih vaše telo lahko prenese),

potem ne jejte mesa. Ribe so nevtralne. Perutnina je boljša od

rdečega mesa, ni pa tako nevtralna kot ribe. Za učenca bi moralo

biti vegetarijanstvo pravilo. Vendar pa je bolje, da glede prehrane

niste fanatični. Telo ni tako zelo pomembno, razen za tiste, ki se približujejo

prvemu posvečenju. Po prvem posvečenju pa bi morali biti,

kar se prehrane tiče, avtomatično disciplinirani (z zdravim razumom

in z občutkom za mero).

http://smileys.emoticonsonly.com/emoticons/w/wizard-3388.gif

To JE PO DOMAČE NON SENSE, --čisto na pamet brez izkušenj

kaj je nevarno, vsak dan bi moral biti nevaren,

to je življenje, ne??? Hrana je tudi strup Brezo...

Glej "droge" ne gre metati vse v en koš.

LSD spada pod entheogene psihedelike,

medtem, ko alkohol in tobak med sedative!!!

Marihuana je izjemno koristna, ne samo,

da je odličen sedativ ampak tudi psihedelik v višjih dozah.

Ljudje v večino rabimo psihedelike,

za duhovni razvoj, saj drugače ne gre,

preveč smo kondicionirani.

Mediacija nima smisla, če človek še

ni imel neke duhovno globoke izkušnje....

Meditacija je način življenja,

enako kot joga,

ne gre drugače...

Meditacija ali joga kot

zabavajnje nima smisla!!!!!!!!!!!

EZOTERIKA- vprašanja in odgovori...

Ali ni osredotočenost na čakro adžna nevarna? Slišal sem, da je lahko

nevarno, če se koncentriramo na čakre.

Seveda je lahko nevarno, če se, tako kot mnogi ljudje, koncentrirate

na določene čakre, še posebej na tiste pod trebušno prepono.

Ko se osredotočate na čakro, energija sledi vaši misli. To je temeljni

aksiom okultizma – vse v vesolju je energija in energija sledi

misli.

Čakre je treba prebuditi v pravilnem zaporedju za vsak žarkovni

tip. Zaradi pomanjkanja znanja si ljudje zelo škodujejo. Poleg

pravilne uravnoteženosti in naravnanosti čaker mora biti vedno cilj

dvig energije iz čaker pod trebušno prepono v čakre nad njo.

Vodilna čakra za mentalno raven je adžna, čakra med obrvmi.

Ko se osredotočite na mentalno raven, čustva postanejo ubogljiva

brez potlačenja. Čakra adžna povezuje vse čakre pod seboj in popolnoma

varno je, če svojo pozornost osredotočate v njej. Adžna je

srčni center v glavi. Nekateri pravijo: “Vedno meditiram skozi

srčno čakro.” To je v redu. Ne morete meditirati skozi adžno, ne

da bi meditirali tudi skozi srčno čakro.

Kaj nam lahko poveste o tobaku, alkoholu ali pa drogah, kakršni sta

marihuana in LSD? Ali vplivajo na meditacijo?

Če škodujejo fizičnemu telesu, in navadno škodujejo, slabo

vplivajo na njegovo sposobnost vsrkavanja in prenašanja duhovnih

energij, ki so zelo močne. Čistejše kot je telo, lažje te energije absorbira.

Vendar pa ne smemo biti fanatični. Nisem guru in vam ne

ukazujem, vendar pa mislim, da je opustitev kakršnih koli drog prvi

pogoj za resnejše meditacijsko delo. Droge zelo škodijo kakršni koli duhovni

poti, ker uničujejo živčni sistem. Živčni sistem je na fizični ravni

vez med dušo in njenim posrednikom, na etrskih ravneh je dvojnik

fizičnega živčnega sistema. Sestavlja ga nešteto svetlobnih vlaken

(imenujejo se nadiji), ki so osnova vsega živčnega sistema. Ob smrti

se etrsko telo osvobodi gostega fizičnega telesa tako, da nadije potrga

iz živčnega sistema.

LSD ali pa katera koli druga halucinogena droga škodljivo vpliva

na živčni sistem. Nekateri vplivi so znani, drugi pa precej neznani.

Vedno obstaja nevarnost, da poškodujete mrežo nadijev med

fizično in etrsko ravnijo. Halucinacije, ki jih te droge povzročajo, so

posledica tega uničevanja, ki lahko vodi v norost.

Ali marihuano štejete med droge?

Da, seveda. Dolgoročno zelo škoduje živčnemu sistemu. Če

meditirate, marihuane ne bi smeli uživati.

Tobak?

Tobak je neprijeten, hkrati pa slabi vitalnost telesa. Svetoval bi

vam, da kajenje povsem opustite.

Kaj pa alkohol?

Alkohol vpliva na dva načina. Majhna količina alkohola pozitivno

vpliva na telo, deluje krepilno, večje količine alkohola pa so

škodljive in bi se jim morali izogibati.

In aspirin?

Aspirin je strup. Sploh ga ne bi smeli uživati. Če potrebujete

sredstvo za lajšanje bolečin, vam svetujem, da aspirin jemljete samo

homeopatsko potenciran, saj je v tem primeru tako prečiščen, da je

skoraj povsem neškodljiv. Proti glavobolom namesto aspirina lahko

jemljete homeopatski pripravek iz omeja (akonita).

Nekatere skupine meditirajo ob prižganem kadilu. Kadilo sicer ne

vsebuje nikotina, vendar, (1) ali je njegov dim res popolnoma neškodljiv

za zdravje? (2) Ali kadilo pomaga prevajati energije?

(1) Kadilo lahko slabo vpliva na ljudi, ki imajo astmo ali bolezni pljuč.

(2) Ne.

Ali lahko kaj storimo, da bi povečali čistost svojih fizičnih teles? Ali to

lahko dosežemo na primer s spremembo prehrane?

Da, vendar pa na taka vprašanja ne morem odgovarjati, ker

nisem tako zelo discipliniran. Na fizično telo kar pozabim. Redko

kdaj sploh pomislim nanj. Jem, kar mi ustreza, pijem, kar mi ustreza,

svoje fizično telo pa pustim, da počne, kar mora pač početi. Ne

jem mesa in izogibam se stvari, za katere vem, da mi škodujejo. Mesa

lahko pojeste kolikor hočete in še vedno lahko meditirate, če

pa želite prejeti posvečenje, če želite hitro duhovno napredovati, če

želite vsrkati kolikor je mogoče duhovnih energij, s kolikor je mogoče

visokimi vibracijami (najvišjimi, kar jih vaše telo lahko prenese),

potem ne jejte mesa. Ribe so nevtralne. Perutnina je boljša od

rdečega mesa, ni pa tako nevtralna kot ribe. Za učenca bi moralo

biti vegetarijanstvo pravilo. Vendar pa je bolje, da glede prehrane

niste fanatični. Telo ni tako zelo pomembno, razen za tiste, ki se približujejo

prvemu posvečenju. Po prvem posvečenju pa bi morali biti,

kar se prehrane tiče, avtomatično disciplinirani (z zdravim razumom

in z občutkom za mero).

http://smileys.emoticonsonly.com/emoticons/w/wizard-3388.gif

dReAM

To JE PO DOMAČE NON SENSE, --čisto na pamet brez izkušenj

kaj je nevarno, vsak dan bi moral biti nevaren,

to je življenje, ne??? Hrana je tudi strup Brezo...

Glej "droge" ne gre metati vse v en koš.

LSD spada pod entheogene psihedelike,

medtem, ko alkohol in tobak med sedative!!!

Marihuana je izjemno koristna, ne samo,

da je odličen sedativ ampak tudi psihedelik v višjih dozah.

enako kot joga,

ne gre drugače...

Meditacija ali joga kot

Govora je bolj o čakrah, nadijih in "čistoti telesa"...in kako droge vplivajo na to...da je marihuana kot kajenje koristna je "bullshit", če se gleda iz višjega nivoja, to ti lahko pove vsak, ki ima vsaj malo jasnoviden vpogled...droge uničujejo membrane oz. diske, ki se nahajajo med dvema čakrama, zato taki ljudje tudi doživljajo full "doživetja"...Bariere se pri meditiranju "uničujejo" oz. kurijo na drugačen način...Če ni barier in človek nima malo bolj razširjeno zavest lahko hitro (nehote) prehaja med astralnim in fizičnim svetom...takih imaš pa po psihiatrijah veliko...

Ali boš trdil, da se zadet človek lahko brez nevarnosti sprehaja po astralu...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Mogoče kakšen šaman ja, ne pa običen človek...mogoče pa še nimaš izkušenj s kakšnimi negativno nastrojenimi astralci, ipd...Govorim za tapravi duhovni razvoj, ne tisto kar se eksperimentira na začetku, ko se človek sploh še ne zavedakaj je astral in nevarnosti...Ali veš kaj se v energijskem smislu dogaja, ko se vzame kakšno drogico, spije preveč alkota, ipd...kaj se dogaja z auro, kako se čakre začnejo vrteti, kako se notranje sile (prana, apana, samana, udana, viana) začnejo obnašati, iz katerega organa grejo kam, ipd...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Kdor to pozna, ve da te stvari niso najbolj koristne, seveda je odvisno tudi od duhovne razvitosti človeka...Višji iniciati, šamani, in podobni človečki se s tem lahko malo bolj igrajo, ne pa glih povprečni ljudje...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Praktični primer

Kolegica je par let kadila "ganjo", valjda da je imela razne vizije, doživetja, itd...ampak ko se je srečala oz. prišla v stik s tapravimi duhovnimi energijami (od duše navzgor), jo je pa v redu začel žgati po hrbtenici, je celo zdržala 45 min take meditacije...Kurjenje, žganje, bolečina + ostalo je bil znak, da se obnavljajo nadiji...včasih celjenje nadijev, ni glih prijetno za fizično telo...zdaj je pa kao na malo močnejšem tobaku in občasno še kaj ekstra, včasih ima pa obdobja, ko ji sploh ne paše...skratka na lažjih zadevicah, vse ostalo je pa za moje pojme kao normalna posledica...

Kaj je meditacija in joga imaš pa veliko različic, pogledov, ipd...Ja, to je stil življenja, ampak ne za začetnike, bolj za tiste, ki se bližajo "diplomi" zemeljskega šolanja...kar je pa treba gledati spet preko več življenj...Vsak je začel meditirati iz ovakvih ili onakvih razlogov...Da nekoga danes meditacija ali joga bolj pritegne mora imeti kar nekaj kilometrine iz prejšnjih lifeov...

In kot piše na začetku, to je ezoteričen pogled, ne zemeljski...kar pomeni pogled vsaj iz nivoja duše z vsem kar gre zraven... Lahko pa odgovoriš na zgornja vprašanja in nas malo razsvetliš...pa da vidim, če se sklada z mojimi izkušnjami...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

By the way...sedativ je pomirjevalo...Zakaj se pa potem nekateri ljudje stepejo zaradi kakšnih banalnih vzrokov (ženske, zamere), ko so pod vplivom alkota...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Če je človek res pod vplivom pomirjeval, bo še vstal težko...

Alkoholne pijače po uradni klasifikaciji spadajo med mehke droge in ne pomirjevalo, na začetku imajo lahko pomirjevalni učinek, ampak zaradi tega se jih še ne uvršča med sedative. S tobakom je pa podobno...tudi tablete so neke vrste droga...Mogoče ne bi bilo slabo, če bi si prebral kakšno uradno definicijo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

enako kot joga,

ne gre drugače...

Meditacija ali joga kot

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif hudo

A ti to res verjameš?

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Maybe its true but maybe not..

Glede drog pa ti priporočam, da nehaš s komentarji,

ker so zelo omejeni, celo za mojo toleranco vsega.

Kar je uradno ne predstavlja modrosti, to bi pa verjetno kot duh razvoja lahko vedel.

Brez zamere...Vse kar prebereš nekje še zdaleč ni modrost...

Sem ti že povedal:" TO much mind dude"

Glej brat, zelo me zanima kako se bo najin pogovor nadaljeval...

Govora je bolj o čakrah, nadijih in "čistoti telesa"...in kako droge vplivajo na to...da je marihuana kot kajenje koristna je "bullshit", če se gleda iz višjega nivoja, to ti lahko pove vsak, ki ima vsaj malo jasnoviden vpogled...droge uničujejo membrane oz. diske, ki se nahajajo med dvema čakrama, zato taki ljudje tudi doživljajo full "doživetja"...Bariere se pri meditiranju "uničujejo" oz. kurijo na drugačen način...Če ni barier in človek nima malo bolj razširjeno zavest lahko hitro (nehote) prehaja med astralnim in fizičnim svetom...takih imaš pa po psihiatrijah veliko...

Ali boš trdil, da se zadet človek lahko brez nevarnosti sprehaja po astralu...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Mogoče kakšen šaman ja, ne pa običen človek...mogoče pa še nimaš izkušenj s kakšnimi negativno nastrojenimi astralci, ipd...Govorim za tapravi duhovni razvoj, ne tisto kar se eksperimentira na začetku, ko se človek sploh še ne zavedakaj je astral in nevarnosti...Ali veš kaj se v energijskem smislu dogaja, ko se vzame kakšno drogico, spije preveč alkota, ipd...kaj se dogaja z auro, kako se čakre začnejo vrteti, kako se notranje sile (prana, apana, samana, udana, viana) začnejo obnašati, iz katerega organa grejo kam, ipd...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Kdor to pozna, ve da te stvari niso najbolj koristne, seveda je odvisno tudi od duhovne razvitosti človeka...Višji iniciati, šamani, in podobni človečki se s tem lahko malo bolj igrajo, ne pa glih povprečni ljudje...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Praktični primer

Kolegica je par let kadila "ganjo", valjda da je imela razne vizije, doživetja, itd...ampak ko se je srečala oz. prišla v stik s tapravimi duhovnimi energijami (od duše navzgor), jo je pa v redu začel žgati po hrbtenici, je celo zdržala 45 min take meditacije...Kurjenje, žganje, bolečina + ostalo je bil znak, da se obnavljajo nadiji...včasih celjenje nadijev, ni glih prijetno za fizično telo...zdaj je pa kao na malo močnejšem tobaku in občasno še kaj ekstra, včasih ima pa obdobja, ko ji sploh ne paše...skratka na lažjih zadevicah, vse ostalo je pa za moje pojme kao normalna posledica...

Kaj je meditacija in joga imaš pa veliko različic, pogledov, ipd...Ja, to je stil življenja, ampak ne za začetnike, bolj za tiste, ki se bližajo "diplomi" zemeljskega šolanja...kar je pa treba gledati spet preko več življenj...Vsak je začel meditirati iz ovakvih ili onakvih razlogov...Da nekoga danes meditacija ali joga bolj pritegne mora imeti kar nekaj kilometrine iz prejšnjih lifeov...

In kot piše na začetku, to je ezoteričen pogled, ne zemeljski...kar pomeni pogled vsaj iz nivoja duše z vsem kar gre zraven... Lahko pa odgovoriš na zgornja vprašanja in nas malo razsvetliš...pa da vidim, če se sklada z mojimi izkušnjami...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

By the way...sedativ je pomirjevalo...Zakaj se pa potem nekateri ljudje stepejo zaradi kakšnih banalnih vzrokov (ženske, zamere), ko so pod vplivom alkota...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Če je človek res pod vplivom pomirjeval, bo še vstal težko...

Alkoholne pijače po uradni klasifikaciji spadajo med mehke droge in ne pomirjevalo, na začetku imajo lahko pomirjevalni učinek, ampak zaradi tega se jih še ne uvršča med sedative. S tobakom je pa podobno...tudi tablete so neke vrste droga...Mogoče ne bi bilo slabo, če bi si prebral kakšno uradno definicijo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

dReAM

Ja!

V večini to kar ti razumeš kot duhovni razvoj je pihanje proti vetru...Oz. dnevno sanjanje.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif hudo

A ti to res verjameš?

dReAM

Ja!

V večini to kar ti razumeš kot duhovni razvoj je pihanje proti vetru...Oz. dnevno sanjanje.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Hecn, ti mislš da veš kaj jst razumem.

Na svetu je kt je predvsem zato, ker je vse preveč takih, ki mislijo da razumejo al pa vejo, kva drug misl, ve, razume...in kva je za druzga dobr al pa prou.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_kisses.gif

Malo razmisli na kaj vse se je nanašal moj komentar...

Samo to butl butl.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Hecn, ti mislš da veš kaj jst razumem.

Na svetu je kt je predvsem zato, ker je vse preveč takih, ki mislijo da razumejo al pa vejo, kva drug misl, ve, razume...in kva je za druzga dobr al pa prou.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_kisses.gif

dReAM

Malo razmisli na kaj vse se je nanašal moj komentar...

Samo to butl butl.

Osnove komunikacije:

-če mi ne poveš kva mislš, jst tega ne morem vedet za zihr

-če ti ne povem kva mislm, tega ne morš vedet za ziher

Drgač pa, jst mislm kar čem in kadar čem.

Maybe its true but maybe not..

Glede drog pa ti priporočam, da nehaš s komentarji,

ker so zelo omejeni, celo za mojo toleranco vsega.

Kar je uradno ne predstavlja modrosti, to bi pa verjetno kot duh razvoja lahko vedel.

Brez zamere...Vse kar prebereš nekje še zdaleč ni modrost...

Sem ti že povedal:" TO much mind dude"

Glej brat, zelo me zanima kako se bo najin pogovor nadaljeval...

Kar se drog tiče, sem jih sigurno videl več (privat in službeno) in tudi posledice...in ker živimo v fizičnem svetu, v državi kjer obstajajo določeni zakoni, pravila, normativi, ipd, potem je treba upoštervati tudi uradne definicije...pa naj bodo glupe, v redu, oavakve ili onakve...

Modrost je znanje+ izkušnje...pa naj si bo to posvetno ali duhovno...brez znanja ali brez izkušenj ni modrosti...

Moje izkušnje in izkušnje nekaterih drugih to potrjuje, če pa tvoje ne lahko komot zanemariš/ ignoriraš vse kar je zgoraj napisano...A si se kdaj vprašal kaj če človek najprej nekaj doživi in šele potem nekje prebere kaj bi tisto lahko bilo...Kaj če človek skadi pet jointov, vidi neke čudne barve, sliši glasove, vidi bitja, ipd., kasneje pa v neki new age reviji prebere o auri in astralnih bitjih, po možnosti z opisi ki so nekako podobni tistim v "ganja transu"...Jap, čuden je ta svet...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/linktongue.gif

I Like you...

Kar se drog tiče, sem jih sigurno videl več (privat in službeno) in tudi posledice...in ker živimo v fizičnem svetu, v državi kjer obstajajo določeni zakoni, pravila, normativi, ipd, potem je treba upoštervati tudi uradne definicije...pa naj bodo glupe, v redu, oavakve ili onakve...

Modrost je znanje+ izkušnje...pa naj si bo to posvetno ali duhovno...brez znanja ali brez izkušenj ni modrosti...

Moje izkušnje in izkušnje nekaterih drugih to potrjuje, če pa tvoje ne lahko komot zanemariš/ ignoriraš vse kar je zgoraj napisano...A si se kdaj vprašal kaj če človek najprej nekaj doživi in šele potem nekje prebere kaj bi tisto lahko bilo...Kaj če človek skadi pet jointov, vidi neke čudne barve, sliši glasove, vidi bitja, ipd., kasneje pa v neki new age reviji prebere o auri in astralnih bitjih, po možnosti z opisi ki so nekako podobni tistim v "ganja transu"...Jap, čuden je ta svet...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/linktongue.gif

dReAM

Kolko se še spomnim, Don juan Matus priporoča dolge sprehode po puščavi in oči usmeriti v daljavo,

to bi naj zelo pomagalo...

Drugače, pa nam misli bežijo, ko nimamo urejenih stvari...

Tko da misliš na Krišno.

dReAM

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...