Skoči na vsebino

Partnerstvo in zvestoba

Marsa

Recommended Posts

tole se je Marsa dobro vprašala. Kje so vrednote?

Pustmo zdaj eskime pa arabce..tule živiš.

Za vrednote tukaj živečih ljudi gre. tudi za zvestobo. In kaj storiš potem...in tako. Sicer pa lajf gre naprej. V vsakem primeru. Problem je edino kaj storiš s tem.

tjazy nehaj srat. Tako razmišljajo dvojčki (bog vam odpusti in vseh devet)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 464
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

mam pa obcutek, da je taksnale filozofija najveckrat sam izgovor za to, da ni treba bit zvest.

ezotericno mislim, da je bolj prav.. da nisi, kadar je tko, da je to treba.. Ce je treba bit.. pol se mucis, da si.. in ni ok.. v absolutnem gledano.

In mogoce ravno to, da enkrat nisi.. povzroci to, da ti potem vec ni treba.. ampak preprosto si..

ce si zadovoljen tam kjer si.. pol itak si.. pol ni nobenih dilem..

ce pa nisi.. pol pa je tisto, da je treba bit zvest.. ampak na tej tocki, bi pa moral ali povedat, da nisi hepi.. in popravit, v kolikor je mogoce.. ali pa koncat in potem iti drugam..

tko da.. evo.. se strinjam.. x:Dx Ni opravicil niti do sebe.. niti do partnerja..

potem je nujno razcistit najprej s sabo.. pol s partnerjem in potem s tistim, s katerim si se dol dal.. drugace ne mors nikamor naprej... kvalitetno.

Eni se pa potem potuhnejo.. kot da se ni nic zgodilo.. in ce sta dva taksna.. ki se hocta potuhnit in pomest pod preprogo.. pol celo to lahko naredita.. kljub posledicam, ki pridejo kasneje.. Ce pa enemu ta ideja ni vsec.. potem pa se tisti temu, da razcistita ne bo mogu izognt. Lahko pa malo zavlece.. to pa itak nic ne pomeni.. samo slabse je.

tjazy nehaj srat.

obcasno sranje je nujno potrebno ce hocs prezivet.. A upas trdit, da ti ne serjes? x:Dx x:Dx x:Dx

Je pa res.. da je od prehrane odvisno kako in koliko serjes.. x:Dx

Ampak dej rajsi novo temo odpri o tem.. da ne bo kej narobe.. x:Dx x:Dx In kakat je lepsi izraz.. :8):

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

in ce sta dva taksna.. ki se hocta potuhnit in pomest pod preprogo.. pol celo to lahko naredita..

Se strinjam. Prav verjetno obstajajo ljudje, ki s tem lahko živijo...

ali pa tudi ne,

a to ni nujno naša skrb. Vsak naj razčisti prvo zase, potem z ljubljenim/ljubljeno, če takšen/takšna v njegovi bližini obstaja.

vrednote? Kaj je že to? Aha to misliš tist k je pr nas različn k pr arabcih al pa eskimih? xnckrivx

to je nekaj, kar ti narekuje srce (in ne sla al pa polna oz. prazna rit) in pod kar se podpises. osnovni srcni kodex

ja, ce hoces sex z mladoletnicam, gres pa na tajsk, pa reces, drugacne vrednote.

brez veze je to men.

tole se je Marsa dobro vprašala. Kje so vrednote?

Pustmo zdaj eskime pa arabce..tule živiš.

Za vrednote tukaj živečih ljudi gre. tudi za zvestobo. In kaj storiš potem...in tako. Sicer pa lajf gre naprej. V vsakem primeru. Problem je edino kaj storiš s tem.

jp.

gre (tud al rpedvsem) za to, kaj SEBI delas, s tem ko nekaj delas drugmu.

ampak seveda: spoznas nekoga, un tret, ne mors met nobenga z vrvjo prvezanga.

se mi zdi da to sodi k nasi moderni druzbi, evforiji, hlastnosti, v smislu, lajf je kratek, cimvec probat.

sam je prav tko "narobe", kot so 'vcas' bli dozivotno z enim, pa ceprav se niso mel radi.

jaz na nek nacin *preziram* sibkost duha in sibkost mesa.

osebno menim, da je v 90% nekaksno neopredeljivo hrepenenje oz. tud beg.

Nisi srecen (ker v seb nisi), in isces zunaj sebe - v drugem.

In kao ta obstojeci mi ne daje, bomo zamenjal. k cote al pa avto.

tko instant je ratal vse.

skratka, menim da gre predvsem za cisti egoizem.

pa se nekaj: ce si svoboden, resnicno, potem lohk si sam s sabo. poznam pa zlo redke. o svobodi najbl razmisljajo vezani, vendar nikoli niso svobodni in ne znajo bit sami - takoj hocejo/iscejo nadomestek.

obstaja to od vekomaj: a je morda onstran mojih plankov kej boljs?

ponavadi pravzaprav NI.

ker so nam parnetji in sploh ves folk itak spegli in itak nabases na tist, cesar se nisi spedenal pr seb. 'Iskanje ljubezni, Prave/ga'. x:o)x x:Dx

"ne glede na to, kam gres, vedno si tukaj."

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

to je nekaj, kar ti narekuje srce (in ne sla al pa polna oz. prazna rit) in pod kar se podpises. osnovni srcni kodex

ja, ce hoces sex z mladoletnicam, gres pa na tajsk, pa reces, drugacne vrednote.

brez veze je to men.

jp.

se mi zdi da to sodi k nasi moderni druzbi, evforiji, hlastnosti, v smislu, lajf je kratek, cimvec probat.

sam je prav tko "narobe", kot so 'vcas' bli dozivotno z enim, pa ceprav se niso mel radi.

pa se nekaj: ce si svoboden, resnicno, potem lohk si sam s sabo. poznam pa zlo redke. o svobodi najbl razmisljajo vezani, vendar nikoli niso svobodni in ne znajo bit sami - takoj hocejo/iscejo nadomestek.

ponavadi pravzaprav NI.

ker so nam parnetji in sploh ves folk itak spegli in itak nabases na tist, cesar se nisi spedenal pr seb. 'Iskanje ljubezni, Prave/ga'. x:o)x x:Dx

Bo že nekaj na tem.

Primerjava s trgovino je posrečena...

zanimivo,

da znamo biti tako nagli v odločitvah

in se podamo v odnos, fascinirani z enim aspektom človeka,

med drugim pa si ne vzamemo dovolj časa,

da bi to osebo spoznali na večih nivojih.

Ja, valjda, ko grem v shop,

bom kupil npr. hi-fi komponento,

ker je lepa in bleščeča,

z vsemi lučkami in kul napisi x:Dx

notri je pa tehnika, da glava boli

(vem, da ta primerjava morda bode v oči,

a, jebiga x;)x )

Hočem reči, da si bo tisti, ki namerava imeti odnos,

ki bo funkcioniral na večih nivojih, tudi vzel čas,

ki se za to zahteva,

kot prvo, čas opazovanja pred vstopom v odnos

in drugo, čas, ki je v samem odnosu potreben,

da oba postaneta bolj in bolj zrela.

Sicer pa, ja, ostaneš pač na fast-food prehrani :vio:

ponavadi pravzaprav NI.

Marsa :palec:, to si zelo lepo napisala x:)x, se popolnoma strinjam. Me je kr zamikalo, da bi tole poslal kakšni egoistki :inocent:

Bom spet slišal, da pošiljam zlobne mail-e xnckrivx

:palec: :palec:

heh, se spomnim zadnjič debate z dvema puncama.. ko smo bile v španiji in sem poslala sms svoji summer love izpred 6,7 let, če je za kofe..

so padla vprašanja v stilu: ja, če si se dve poletji zaljubila vanj, kako veš, da se ne boš tudi tokrat.. a ni to mal nefer do tvojega fanta, da se z bivšim dobivaš tkole? da je tole izzivanje usode, ker si daš možnost, da te premami skušnjava..

sem rekla, da shit, če se zgodi.. sam se pač bo, če se bo, kaj čem xnckrivx in pol morala tri dni skup razlagat kaj sem s tem mislila x:o)x

da ne, nisem mislila, da zdaj se bom pa dol dala s tipom, če bo sam mal namignil.. ampak da sem mislila nekak tkole - da nikol ne veš kam nas lajf pripelje in kaj nam je v danem trenutku namenjeno.. pa da če bom začutila, da je pa on v bistvu love of my life.. da se definitivno ne bom pretirano ukvarjala s krivdo pa da to ne smem, ker bom varla in blabla.. ampak da pa zelo ne čutim nikakršne potrebe po iskanju ljubezni in seksa, ker to imam in ker komaj čakam, da pridem domov in se stisnem k dragemu, in da je verjetnost, da mi bo tip sploh kaj dogajal zelo majhna.. in da res ne štekam kako od kave sredi trga, ko si v mestu celi 2 uri, prideš do seksa :eek: x:o)x pač, bi ga rada vidla.. in ne vidim nobene skrivnosti, skrivanja ali varanja v tem.. xnckrivx

Aliana :palec: Ma, če jih je strah x:o)x, kaj pa, če bo, pa če ..., ja, ne morš kr tako no, kaj pa če te kakšen sosed vidi x:o)x x:Dx

Izvukao je na kraju svog izlaganja.

Bo že nekaj na tem.

Primerjava s trgovino je posrečena...

zanimivo,

da znamo biti tako nagli v odločitvah

in se podamo v odnos, fascinirani z enim aspektom človeka,

med drugim pa si ne vzamemo dovolj časa,

da bi to osebo spoznali na večih nivojih.

Ja, valjda, ko grem v shop,

bom kupil npr. hi-fi komponento,

ker je lepa in bleščeča,

z vsemi lučkami in kul napisi x:Dx

notri je pa tehnika, da glava boli

(vem, da ta primerjava morda bode v oči,

a, jebiga x;)x )

Hočem reči, da si bo tisti, ki namerava imeti odnos,

ki bo funkcioniral na večih nivojih, tudi vzel čas,

ki se za to zahteva,

kot prvo, čas opazovanja pred vstopom v odnos

in drugo, čas, ki je v samem odnosu potreben,

da oba postaneta bolj in bolj zrela.

Sicer pa, ja, ostaneš pač na fast-food prehrani :vio:

jp. xDDx

Niti mal me ne mot primerjava s hi-fi. se kr strinjam s tem (z vsem) kar si napisal. :palec:

ja, rastes skup, NEGUJES odnos, ki se poglablja. al pa ne. x:)x

Marsa :palec:, to si zelo lepo napisala x:)x, se popolnoma strinjam. Me je kr zamikalo, da bi tole poslal kakšni egoistki :inocent:

Bom spet slišal, da pošiljam zlobne mail-e xnckrivx

thanx.

Pol pa ne smes posiljat, da me noujo kksne klele. x;)x

~

tako imenovani svobodni odnosi;

kdo ne bi hotel tega? uzivas k shus, si svoboden, tega maras, nekdo uleti, se zarolas... kao oba sta tko zmenjena, v obstojecem partnerstvu.

No to ponavadi ne zdrzi vode.

Preprosto se, ce drugega ne, odtujita.

Ljudje imamo tudi energije x;)x in tezko si polno in kvalitetno v 2 ali celo vec (custvenih, telesnih...) odnosih.

Kot ce bi opravljal 3 jobe. saj bos tezko enga dobr delal pol, niti ti ne bo nikol mogu nudt izpolnitve, ker se v druga dva ne bos mogu tok posvetit pa poglobit in na koncu bos mel namest 1 lepga odnosa 3 brezvezne.

Kot pravim, teoreticno nimam nc proti oz. slis se cist super, vendar v praxi pa ponavadi ne dela.

aja pa se nekaj: odnos (nov) dveh, ki nima zdravih temeljev in ki je nastal oz. se je zacel, ko je eden od dveh bil v zvezi z nekom drugim, pa praviloma nimajo dobre prihodnosti, ze cist energetsko ne.

Za dobre plodove mors met zdravo zemljo oz. zdrave pogoje. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

1. Biblija pravi, da je mož glava družine. (1. Korinčanom 11:3) Imeti mora samo eno ženo. Biti morata ustrezno zakonito poročena. (1. Timoteju 3:2; Titu 3:1)

2. Mož bi moral ljubiti svojo ženo, kot ljubi sebe. Z njo bi moral ravnati tako, kakor Jezus ravna s svojimi sledilci. (Efežanom 5:25, 28, 29) Nikoli je ne bi smel tepsti ali jo kakor koli drugače zlorabljati. Namesto tega bi ji moral izkazovati čast in jo spoštovati. (Kološanom 3:19; 1. Petrov 3:7)

Ljubeč oče za svojo družino skrbi gmotno in duhovno

3. Oče bi moral pridno delati, da poskrbi za družino. Ženi in otrokom mora priskrbeti hrano, obleko in streho. Poskrbeti mora tudi za duhovne potrebe družine. (1. Timoteju 5:8) Je na čelu, ko svoji družini pomaga poučevati se o Bogu in njegovih namenih. (5. Mojzesova 6:4–9; Efežanom 6:4)

4. Žena bi morala biti dobra moževa pomočnica. (1. Mojzesova 2:18) Svojemu možu naj bi pomagala pri poučevanju in vzgajanju njunih otrok. (Pregovori 1:8) Jehova od nje zahteva, da ljubeče skrbi za družino. (Pregovori 31:10, 15, 26, 27; Titu 2:4, 5) Moža bi morala globoko spoštovati. (Efežanom 5:22, 23, 33)

5. Bog zahteva, da so otroci poslušni staršem. (Efežanom 6:1–3) Od staršev pričakuje, da otroke poučujejo in korigirajo. Starši morajo z njimi preživljati čas in preučevati Biblijo, skrbeti za njihove duhovne in čustvene potrebe. (5. Mojzesova 11:18, 19; Pregovori 22:6, 15) Svojih otrok nikoli ne bi smeli osorno ali kruto disciplinirati. (Kološanom 3:21)

6. Kadar zakonca težko shajata eden z drugim, bi morala poskusiti praktično uporabiti biblijski nasvet. Biblija nas roti, naj izkazujemo ljubezen in odpuščamo. (Kološanom 3:12–14) Božja Beseda ne spodbuja, naj manjše težave rešujemo z ločitvijo. Pač pa se žena lahko odloči, da zapusti moža, če 1) on trmasto odklanja, da bi podpiral družino, 2) je tako nasilen, da ogroža njeno zdravje in življenje, ali 3) ji njegovo pretirano nasprotovanje onemogoča služiti Jehovu. (1. Korinčanom 7:12, 13)

7. Zakonca bi si morala biti zvesta. Prešuštvovanje je greh proti Bogu in zakoncu. (Hebrejcem 13:4) Zunajzakonski spolni odnosi so edini svetopisemski temelj za razvezo z možnostjo ponovne poroke. (Matevž 19:6–9; Rimljanom 7:2, 3) Jehova sovraži to, da se ljudje razvežejo brez svetopisemskega razloga in se poročijo z drugim. (Malahija 2:14–16)

»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

Ja.. Marsa.. je pac res tko.. ampak.. jst bi sel se dalje..

To lahko ves.. ko si to naredu.. ko vidis da je tko.. prej pa tezko.. oziroma prej nocs vedet.

In ko je varanje so vedno trije ali pa 4 vpleteni v to.

Primer.. dve familije.. in dva sta sla v to.. in po vec kot dveh letih.. verjeten noben od njiju ne zna cist tocno povedat .. zakaj?!

In ce itak nabases na spegu.. tisto kar se nisi popedenal.. zakaj potem tista druga dva partnerja, ki pa sta bila pridna.. al pa vsaj eden.. od njih... nabase na taksen spegu? Ker pac tud to rabta bi bil instant odgovor.. ?!

V koncni fazi... ni vse tko pravicno kot se skoz lajna.. da je vse prav in ob pravem casu.. in tocno tisto kar rabs.. in bla bla..

Tole kar se zdej govori.. o naravnih zakonih, bo nekoc prerasteno in brez vrednosti.. tko da verjeten to itak sploh ni pomembno.. gledat samo skozi te sfere.. da je vsak tocno to rabu..

Ker vsak ki je povedal kej novega.. kar se je prijelo, je do tega prisel tko.. da je ovrgu tisto kar je prej obstajalo... in pol ene pol stoletja.. in se je prijelo..

Cloveka se pa da sprogramirat.. in se ga prime glih kar-koli..

Hocem rect.. da je tud to.. da pac nabases na ogledalo.. prevec instant.. :) Dalo bi se it bolj v gobino..

Aja... se to.. da bo bolj drzalo x:Dx

(Po Tjazyju 254:48-01 TJ 014)

thanx.

Pol pa ne smes posiljat, da me noujo kksne klele. x;)x

~

tako imenovani svobodni odnosi;

kdo ne bi hotel tega? uzivas k shus, si svoboden, tega maras, nekdo uleti, se zarolas... kao oba sta tko zmenjena, v obstojecem partnerstvu.

No to ponavadi ne zdrzi vode.

Preprosto se, ce drugega ne, odtujita.

Ljudje imamo tudi energije x;)x in tezko si polno in kvalitetno v 2 ali celo vec (custvenih, telesnih...) odnosih.

Kot ce bi opravljal 3 jobe. saj bos tezko enga dobr delal pol, niti ti ne bo nikol mogu nudt izpolnitve, ker se v druga dva ne bos mogu tok posvetit pa poglobit in na koncu bos mel namest 1 lepga odnosa 3 brezvezne.

Kot pravim, teoreticno nimam nc proti oz. slis se cist super, vendar v praxi pa ponavadi ne dela.

aja pa se nekaj: odnos (nov) dveh, ki nima zdravih temeljev in ki je nastal oz. se je zacel, ko je eden od dveh bil v zvezi z nekom drugim, pa praviloma nimajo dobre prihodnosti, ze cist energetsko ne.

Za dobre plodove mors met zdravo zemljo oz. zdrave pogoje. x:)x

:inocent: no, sej tako na hitro itak nisem mislil pošiljat, to bi zavil v kakšno novoletno razmišljanje (sej veš, da vata pri takih mora bit x:o)x), ker takrat so dost močne energije, drugač pa tut jst ne obožujem, da se kdo jezi name x;)x

Ja, energija x:px, sam dost jih tega sploh ne šteka, kako že, ma dej mi težit s to fizko :inocent:

Kot ce bi opravljal 3 jobe.

Noo.. se to... jst mam pa tocn 3 jobe.. :eek: Z dvema pokrivam tretjega.. kjer je treba velik vlagat.

Ce bi z dvema zenskama pokrival tretjo.. to pa verjeten ne bi slo.. x:Dx x:Dx pri jobih pa gre..

To lahko ves.. ko si to naredu.. ko vidis da je tko.. prej pa tezko.. oziroma prej nocs vedet.

Primer.. dve familije.. in dva sta sla v to.. in po vec kot dveh letih.. verjeten noben od njiju ne zna cist tocno povedat .. zakaj?!

In ce itak nabases na spegu.. tisto kar se nisi popedenal.. zakaj potem tista druga dva partnerja, ki pa sta bila pridna.. al pa vsaj eden.. od njih... nabase na taksen spegu? Ker pac tud to rabta bi bil instant odgovor.. ?!

V koncni fazi... ni vse tko pravicno kot se skoz lajna.. da je vse prav in ob pravem casu.. in tocno tisto kar rabs.. in bla bla..

Tole kar se zdej govori.. o naravnih zakonih, bo nekoc prerasteno in brez vrednosti.. tko da verjeten to itak sploh ni pomembno.. gledat samo skozi te sfere.. da je vsak tocno to rabu..

Ker vsak ki je povedal kej novega.. kar se je prijelo, je do tega prisel tko.. da je ovrgu tisto kar je prej obstajalo... in pol ene pol stoletja.. in se je prijelo..

Hocem rect.. da je tud to.. da pac nabases na ogledalo.. prevec instant.. :) Dalo bi se it bolj v gobino..

in zakaj pol se ne gre? x;)x

(pac pa sam v sirino, visino x;)x)

ampak sej vsakdo po sebi dela.

in vsakdo mora zivet s tem, kar si je postavil.

sprejmes odgovornost, gres.

sedet na dveh al vec stolckih je trgovina, slednja pa ne pase v ljubezen. po moje.

Ne, ni pravicno. Ljubezen lahko tud *ugasne*, se izpoje, izzveni......

ampak kaj pa mislis da je krivo za to?

TUDI pomanjkanje so-cutja (NE usmiljenja!), pomanjkanje pripravljenosti, it v globino (ravno jo pa omenjas, hecn x;)x)....

no sej itak, tle ne mormo nikol 'do konca' pridt.

Folk bo vedno varal oz. k pravs da bo vse drugac, motis se. spletke, varanje itd., to je od vekomaj prisotno in danes ni nic drugace.

Sicer pa: tisti k hoce bit svoboden, naj preprosto bo! :vragec: x;)x

ce je to tok simple.

ja, ce se ti ene postavke zdijo kot fraze, lahko samo pomeni, da jih se nisi osvojil, ponotranjil.

kajti sicer je to tako jasno kot brez dela ni jela, kar je tud prezvecen (ampak resnicn). x;)x

ko pa stradas, pa postekas morda, PONOTRANJIS haha. x:o)x x:px

Noo.. se to... jst mam pa tocn 3 jobe.. :eek: Z dvema pokrivam tretjega.. kjer je treba velik vlagat.

Ce bi z dvema zenskama pokrival tretjo.. to pa verjeten ne bi slo.. x:Dx x:Dx pri jobih pa gre..

imas prav, ni prevec posrecena primerjava, sm ze prej razmisljala, da sej js jih pravzaprav opravljam 10. x:o)x x:Dx

mislila sem pac s tem, da mors, tko k vse, delat s srcem in posveceno. to je pa tezko HKRATI na vec koncev.

Delo te sicer vsega vzame, vendar pa ne tok na custvenem nivoju.

tko da, folk s tremi jobi poznam.

Bi pa rada vidla enga, k hendla 3 babe. :D ;)

Picasso

OOoo Andreja a.j.

Neverjetno :eek: in vse te zapise znaš na pamet :eek: :eek:

(soseda naša tudi...ne vem, če se nea poznata :eek: x:Dx )

Po mojem vedno bolj trdnem prepričanju - preveč svobode škodi. Preveč dobrega se človek preobje.

In če že pride do nezvestobe - pač se vprašaš ali lahko s tem živiš. Klinc pa egoizem in vse..sem hudo egoistična in ja...stoletja živela v veri, da je zvestoba samoumevna. Če in ko pa ugotoviš, da ni, je prav in pošteno, da se soočiš z vsem ; vzrokom, dejstvom samim, posledicami. Toplo priporočam, da se ljudje takrat vprašajo, kaj hočejo od življenja sploh. Ali se hočejo postarati s tisto osebo? Ali se vidijo v vlogi negovalke (ca) nekomu v tistih časih, ko bo morebiti potreben naše pomoči? Če obstaja še sploh kemija? Si ga(jo) sploh še želim? Hočem od njega(nje) še kaj druga razen materialne varnosti? Pa dejstva, da je treba vzgojiti otroke? Ga(jo) imam sploh še rada? Ga(jo) pogrešam, kadar ni ob meni? Mu (ji) imam povedati še kaj druga, razen tega, kaj bomo jedli danes, pa kakšne nabavne podvige je treba opraviti? Delim misli z njim(njo)? Tudi takšne bedaste? Delim sanje z njim(njo)?

In če je vsaj nekaj odgovorov pozitivnih, potem se ljudje dragi potrudimo. Življenje je prekratko, da bi se zadovoljili z nadomestki. Jaz rabim original. Pa magari z napako.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

:palec:

Ja, energija x:px, sam dost jih tega sploh ne šteka, kako že, ma dej mi težit s to fizko :inocent:

jp, pa skoz o njej lapamo, tle gre pa za ciste osnove.

sam folk ma res rajs kemijo pa biologijo tle. x:px x;)x

Picasso

Aja... se to.. da bo bolj drzalo x:Dx

(Po Tjazyju 254:48-01 TJ 014)

Tjazi, ne kompliciraj :inocent:, gre za odnose, globine je že v sami besedi dost, tako da ne vem kam bi še lohk šli x:)x In tudi v vsakemu

od nas je dost globine, sam mi se neradi v to spuščamo, pa nisem jst tak, ma ni šans, un je tak :vio:

Ogledalo pomeni sam to, da ti v življenju prihajajo taki dogodki, ljudje, kot jih ti sam želiš, čeprav se vse to dogaja na nezavednem

nivoju, vsak sam si dela to kar se mu dogaja x;)x Sam to se lohk sliš grozno za nekatere, un je kriv, to je blo krivo, prasci ... :inocent:

Men to ni nč instant.

Torej "ta pridna" partnerja bi, če bi delala na sebi, mogla že davno ugotovit, kaj sploh hočta od odnosa, zakaj sta sploh v odnosu, ker tuki se mene težko prepriča, da je bil odnos na zdravih temeljih x:)x Je pa res, da si je dostkrat lažje metat pesek v oči in živet v iluziji, sploh v tem materialnem svetu, ker ločitev pomen dostkrat celo dramo, kam it živet, kaj pa zdaj, takole je lohk govorit, v praksi je pa veliko jeze in drugih negativnih čustev, kar je čisto nasprotje od tistega, kar iščemo, ljubezni x:)x

Recimo odnos zarad tega, da nisi sam, mene glih ne prepriča xnckrivx

:palec:

jp, pa skoz o njej lapamo, tle gre pa za ciste osnove.

sam folk ma res rajs kemijo pa biologijo tle. x:px x;)x

x:Dx pa še res je x;)x

OOoo Andreja a.j.

Neverjetno :eek: in vse te zapise znaš na pamet :eek: :eek:

(soseda naša tudi...ne vem, če se nea poznata :eek: x:Dx )

Po mojem vedno bolj trdnem prepričanju - preveč svobode škodi. Preveč dobrega se človek preobje.

In če že pride do nezvestobe - pač se vprašaš ali lahko s tem živiš. Klinc pa egoizem in vse..sem hudo egoistična in ja...stoletja živela v veri, da je zvestoba samoumevna. Če in ko pa ugotoviš, da ni, je prav in pošteno, da se soočiš z vsem ; vzrokom, dejstvom samim, posledicami. Toplo priporočam, da se ljudje takrat vprašajo, kaj hočejo od življenja sploh. Ali se hočejo postarati s tisto osebo? Ali se vidijo v vlogi negovalke (ca) nekomu v tistih časih, ko bo morebiti potreben naše pomoči? Če obstaja še sploh kemija? Si ga(jo) sploh še želim? Hočem od njega(nje) še kaj druga razen materialne varnosti? Pa dejstva, da je treba vzgojiti otroke? Ga(jo) imam sploh še rada? Ga(jo) pogrešam, kadar ni ob meni? Mu (ji) imam povedati še kaj druga, razen tega, kaj bomo jedli danes, pa kakšne nabavne podvige je treba opraviti? Delim misli z njim(njo)? Tudi takšne bedaste? Delim sanje z njim(njo)?

In če je vsaj nekaj odgovorov pozitivnih, potem se ljudje dragi potrudimo. Življenje je prekratko, da bi se zadovoljili z nadomestki. Jaz rabim original. Pa magari z napako.

...sam, če "to" je,.....potem partnerstvo ni vprašljivo, z zvestobo ali brez,...."tu" v tem primeru niti ni pomembna pa niti ne več vprašljiva.

"pojem" zvestobe,....kot normativ vrednote, ki je cenjen oz.kot se pojmuje v običajno v družbi, je le (po mojem) obrambni zid, za katerim pa se skriva marsikaj.

Samo šibki se ne upajo biti pravični.

Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji.

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

Bi pa rada vidla enga, k hendla 3 babe. :D ;)

Jst poznam eno, ki je hendlala 3 dece :inocent:, sam me ni prepričala x;)x

Zdej so že vsi "davno" v zgodovini xnckrivx

Ne, nisem bil eden od treh x;)x Bi bla pa primerna za tvoj mail :vio:

Mi je pa hecno, da sem od nje dobil par dost življenjskih priponk, no, ja,

sam je lažje nerazumet to, kot se trudit v tem xnckrivx

ja, ce se ti ene postavke zdijo kot fraze, lahko samo pomeni, da jih se nisi osvojil, ponotranjil.

kajti sicer je to tako jasno kot brez dela ni jela, kar je tud prezvecen (ampak resnicn). x;)x

ko pa stradas, pa postekas morda, PONOTRANJIS haha. x:o)x x:px

ok.. taksne fraze.. to ja.. brez dela ni jela.. pa to..

samo za VSE in vsakogar se najde neki.. oziroma za vse ISTO.. to si rabu.. in tist ti je bil spegu!! Konc debate. ko te jebe.. zdej.. pozri kar si skuhal.. prej bi razmisljal.. x:Dx x:Dx

ko je she krscanstvo obstajalo je imelo polno bukev.. (ena skrajsnot) ki je pac mogla izumret.. zdaj pa spet druga skrajnost.. 3 stavki max.. to si hotu, fizika, isci v sebi..

In ker ves, da je to koncno tud res.. isces.. in poves po resnici.. in pol.. ravno tist vedno bolj najebe.. ki hoce razcistit.. in po resnici..

Tist ki pa se potuhne in trepeta v svoji coni blesavega ugodja.. pa kaj? V bitvu je ziv mrtev..

torej velja tudi ta fraza.. hmm.. kako ze gre.. posten vedno najebe al neki podobnega.. v glavnem je zlo znana fraza.

Pa to recimo... 1000x dnevno lahko preberes.. da ima vse svoj namen.. in smisel.. in vse se je moralo zgodit.. in tocno tko.. in tocno ob tistem casu..

Pol se je tud tisto varanje moglo zgodit z nemenom in tocno takrat.. in ob tistem casu.. in tocno tko.. kot se je..

Kako preprosto je bit sodnik.. par univerzalnih fraz.. in imas odgovor na vsa vprasanja. In itak je sodba vedno po bitki.. tko da je ze apriorij 100x lazje.. ker so ti znani izhodi.

Marsa to ne leti zdej nate.. ker si d'best svetovalec tudi med bitko.. :palec: samo tko na splosno.. so po bitki vedno neki zakljucki.. ki pa jih delajo tisti, ki jih med bitko sploh zraven ni blo.

bom se kej dodal.. x:o)x

Makaja ima 5 žen v skupnem gospodinjstvu. Vsaka mu je rodila otroka; video;

http://dnevnik.hr/scena/zanimljivosti/osni...a-pet-zena.html

Orgazmi 1 ura in več

http://www.nacional.hr/articles/view/19885/5/

Seks guru svetuje

http://www.zurnal24.si/cms/magazin/eroticn...x.html?id=29432

"Seks je treba negovati

Aba Aziz Makaja je leta 1978 ustanovil duhovni sistem Komaja, ki poudarja pomen duhovnosti in kultivacije spolnosti. Njegova seksualna terapija je sestavljena iz sedmih metod. "Seks je svet, seks je božanski. Neguj ga, ljubi ga in obožuj ga," pravi Makaja in dodaja, da lahko do svetega orgazma pride vsak. "Med orgazmom morate klicati svetega duha. Tako boste prišli do božanskega orgazma. Sam se do njega povzpnem v 70 odstotkih primerov. Takrat imam občutek, da se je Bog spustil na Zemljo," pravi guru, ki poudarja, da se je spolnosti treba predati z dušo in telesom."

Eni sanjajo o tem, kar Makaja živi [moški], eni obsojajo in moralizirajo, eni počno podobno in se ne izpostavljajo, vara se pa kar nekaj ... Pa tudi zvestobe je kar nekaj ... Kakor kdo hoče. )

Točno to...kakšen konflikt: čim bolj raznoliko, hkrati pa iskanje neke stabilnosti, trajnosti in globine. Ne more biti oboje. Tu je vprašanje, kaj ti je bolj pomembno: čustva ali strast. :O:

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Tu je vprašanje, kaj ti je bolj pomembno: čustva ali strast. :O:

tole pa ne razumem najbolje Ante,....lahko izbiraš?,...strast ni čustvo?,....in, če ni,... čemu bi se enemu odpovedal,....potrebuješ oboje, živiš oboje,....če si upaš, jasno... x;)x x:)x

Samo šibki se ne upajo biti pravični.

Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji.

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...