Skoči na vsebino

Partnerstvo in zvestoba

Marsa

Recommended Posts

• Komentarji 464
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

a res se ti/vam tko zdi?

men pa ne (cist).

se mi zdi da je dost folku 'hujse' custveno varanje kot pa telesno.

se mi pa zdi to mal skor sprenevedanje, na nek nacin, pravzaprav, ko eni recete, sm sla/sm sel z ex na kavo in skratka si probleme s TEM delat.

Saj sam/a ves, a je to problem al ne. x;)x

skratka, ce gres na kavico, je cist OK.

ce pa custveno energijo vlagas v to smer (obratno od partnerjeve smeri), pa je *varanje* oz. bi ga pac tko opredelil, glede na to, da se o tem pac pogovarjamo, en izraz pac mormo uporabit. xDDx x;)x

Tovrstne "akcije" pač pričajo o tem,

kako resno te osebe svoj odnos jemljejo...

v nekem smislu se tu o ljubezni morda niti ne da govorit'...

in v prav tem istem smislu tudi ne o varanju

(beseda varanje je res idiotska,

a kratka in praktična;

sicer bi moral reči nekaj kot: igranju z iluzijo ali kaj podobnega xrolleyesx )

Na eni strani so pač ljudje,

kateri nekega zadovoljivega oz. ljubečega odnosa nimajo

in ga morda niti ne iščejo (in med te spadajo celo, da, poročeni pari x:Dx )

na drugi strani pa ljudje, ki ga imajo...

edino, kar je meni opazno in zanimivo, je,

da znova in znova naletim na ljudi,

ki govorijo o njihovi želji po ljubezni, po zanesljivem odnosu itd.,

po drugi strani pa skočijo v posteljo s prvim,

ki jo primaha izza ovinka....

:inocent:

me spominja na npr. nekoga,

ki po cele dneve leži v postelji, se ga zakaja in zapija,

obenem pa sanja in joka o svojem gromozanskem potencialu

in kako da bi on lahko postal velik atlet.

...

ampak ne, to je tudi delo, delo na sebi

in to dan za dnem.

Deli na socialnih omrežjih

ma jeb...ti no,....a se ne da preprosto SAM živet?

brez chekingov, sumničenj, vnaprejšnjih možnih variacij,...kam me/ga bo naključna kava pripeljala a ne?,....če ne stota pa ziher 101,...torej preventivno najboljš nobena ne??,...pajade

pogled najboljš, da imamo uprte kr v tla ne,...da se slučajno s kom ne "ujamemo" z očmi,...ker so misli, pa čeprav nedolžne takoj tu ne?,..z bivšimi pa sam odsekan pogovor, da slučajno preveč "topline" ne usmerim k njim,....jh, ...etc

Mah, se mi zdi, da smo že enmalo paronoidni s tem,...pa tud "varanje" mi nekako izveni kot kompenzacijska vrednota vsemu "manjkajočemu" v odnosu. Pa tudi pojem "varanja" je od vsakega posameznika različno razumljen, predvsem pa občuten. Za nekoga je varanje izrecno fizični sex,...jh, za drugega čustvena vezanost na nekoga.....različno.

Meni osebno pa še marsikaj drugega,...predvsem neodkrit odnos,....do partnerja, do sebe......tiste "rjuhe", dejanske ali domišljijske so samo še pika na i.

In da drugemu ni nič jasno oz noče biti jasno,....je tudi varanje,....samega sebe.

:opica:

Samo šibki se ne upajo biti pravični.

Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji.

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

a res mislte, da je 'varanje in nezvestoba' (doticna tema) povezano nujno sam s sexom oz. clo neizpolnjenimi spolnimi fantazijami? xrolleyesx

kamorkol pogledas, ta sex.... in cist zbanaliziran. in moski pisejo o eroticnih fantazijah zensk in podobno. xrolleyesx

Pravzaprav ma varanje v enem, kva vem, dost dolgem partnerskem odnosu, še najmanj veze z neizpolnjenimi seksualnimi fantazijami. Največkrat je vzrok v tem, da dva ne znata reševat konfliktov sprot al pa jih sploh reševat. Da jima šepa komunikacija. Da ne obravnavata drug druzga enakovredno, kt človeka, ampak blj kt lastnino, kt nekej samoumevnega. Da za svoje probleme krivita drug druzga. In tko se stvari nabirajo, mal po mal. Spoštovanja in iskrenosti skoz manj, sočutja tud, zamer, nezadovoljstva, razočaranj, hladu, rutine pa skoz več. In pol se pojav ena/en, ki v teb spet vid, kva vem, človeka, vrednega greha recimo, ti pa maš občutek, da si še živ/a in se zgodi. Namest da bi reševal probleme, ki jih maš, zbežiš v objem druzga.

Nekej je ziher. Seks med partnerjema, ki mata kilometrino, je posledica odnosa. Če je odnos dober, je tud seks dober. In če mata dva dober odnos, pol tud ni neizpolnjenih seksualnih fantazij. Če pa so in to tolk močne, da se tist odloč za varanje, pol odnos ni bil in ni dober.

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

edino, kar je meni opazno in zanimivo, je,

da znova in znova naletim na ljudi,

ki govorijo o njihovi želji po ljubezni, po zanesljivem odnosu itd.,

po drugi strani pa skočijo v posteljo s prvim,

ki jo primaha izza ovinka....

:inocent:

To je strah. Strah pred biti prevaran. Pred svojo naravo. V mislih in čutenjih ne upati skoz svoj strah, skozi to morebitnost. Najbrž tudi tako deluje narava, da greš sam v to raje, da potem drugemu ne gušiš s tem in sebi s pričakovanji do drugega. Vsaj če si tolk človeka no, glede na to, da si sam varal. Razsvetljenje se pač ne meni, kako bo doseženo.

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Največ povpraševanja pri sexworkers je po oralnem, analnem seksu, dominiranju, seksu z dvema ženskama, ...

Zgleda, da tega klienti ne dobijo doma, v kolikor so v partnerskem razmerju ... v zadovoljivi meri, če sploh.

Mimogrede

"V Sloveniji spolne storitve prostitutk koristi najmanj štirideset in največ šestdeset tisoč kolikor toliko stalnih klientov, kar statistično odgovarja petim do osmim odstotkom moških v starosti od 15 do 64 let.

Okoli 3000 prostitutk v Sloveniji za spolne storitve kot obstoritvene dejavnosti letno ustvari promet v višini deset do petnajst milijonov evrov."

http://24ur.com/ekskluziv/erotika/legaliza...ostitucije.html

Kategorija zase so študentke spremljevalke, ... plačane kot pomoč v administraciji, ... preko napotnic ŠS, intimne - prijateljske zveze po službah kakšne, . ...

Katera bo rekla, mojega pa 100% ni med [potencialnimi] klienti prostitutk, oz. moj pa ne razmišlja o tem, na internetu ne gleda za tem [stiki, xxx strani, ...]. Kakšna že verjeten.

Znan direktor je svojo ekipo poslovno [moško] pred leti peljal direkt v kurbišče, ko so bili v Deutschland.

Zraven so jim pa že Nemci priskrbeli spremljevalke ... [glavnim kadrom v firmi].

Off The Topic [mimogrede];

Da si lahko privoščijo študij, so spremljevalke

Študentke v Cambridgeu - dekleta na poziv

http://www.zanimivo.si/ostalo/tudentke-v-C...kleta-na-poziv/

"Kot kaže raziskava, ima ena sama agencija z imenom "Pelji me na večerjo" v svojem katalogu kar 450 trenutnih ali bivših študentk iz Cambridgea. Letna šolnina na Cambridgeu je okoli 4500 evrov, tej vsoti pa je treba prišteti še ceno knjig, prehrane in stanovanja. Ena od študentk zadnjega letnika je povedala, da je v prvem letniku v dveh mesecih spala s 40 do 50 moškimi in zaslužila na teden približno 1700 evrov. Druga študentka je za revijo povedala, da je v eni noči spala tudi s sedmimi moškimi, najmlajši je bil star 18 let."

http://www.zanimivo.si/tag/prostitucija

To je strah. Strah pred biti prevaran. Pred svojo naravo. V mislih in čutenjih ne upati skoz svoj strah, skozi to morebitnost. Najbrž tudi tako deluje narava, da greš sam v to raje, da potem drugemu ne gušiš s tem in sebi s pričakovanji do drugega. Vsaj če si tolk človeka no, glede na to, da si sam varal. Razsvetljenje se pač ne meni, kako bo doseženo.

Mogoče, ja... raje ne it' na ladjo, ker se bo mogoče potopila x:Dx

Ali pa mogoče tista možnost, da je vseen' t'm nekje nekdo, ki bi bil boljši kot ta tukaj sedaj...

nekdo, ki bi bil sestavljen točno tako, kot bi mi sestavili naše najljubše lego-kocke,

da se lahko z njimi kot se le da uspešno igramo x:o)x

Potem pa, kot praviš, strah pred tem, da nas nekdo "okol pr'nese".

Po eni strani strahovi, po drugi prevelika pričakovanja od drugih in ne od sebe samega.

ma jeb...ti no,....a se ne da preprosto SAM živet?

brez chekingov, sumničenj, vnaprejšnjih možnih variacij,...kam me/ga bo naključna kava pripeljala a ne?,....če ne stota pa ziher 101,...torej preventivno najboljš nobena ne??,...pajade

pogled najboljš, da imamo uprte kr v tla ne,...da se slučajno s kom ne "ujamemo" z očmi,...ker so misli, pa čeprav nedolžne takoj tu ne?,..z bivšimi pa sam odsekan pogovor, da slučajno preveč "topline" ne usmerim k njim,....jh, ...etc

Mah, se mi zdi, da smo že enmalo paronoidni s tem,...pa tud "varanje" mi nekako izveni kot kompenzacijska vrednota vsemu "manjkajočemu" v odnosu. Pa tudi pojem "varanja" je od vsakega posameznika različno razumljen, predvsem pa občuten. Za nekoga je varanje izrecno fizični sex,...jh, za drugega čustvena vezanost na nekoga.....različno.

Veliko tega, kar opisuješ, sloni na zaupanju oz. nezaupanju...

le to pa se pri enem hitreje, pri drugem počasneje razvije,

odvisno od izkušenj in okoliščin, v katerih smo živeli/živimo.

Seveda je tu tudi želja po kontroli, nagib k temu, da bi se lastilo,

a tudi ta je, po mojem, pogosto v tesnem stiku z zaupanjem...

*

Kot je rekel Butl; je komunikacija eden izredno pomembnih dejavnikov, tu se strinjam;

pogosto pa sami marsikaj radi preslišimo,

a, če ne poslušaš kritik sproti, potem jih moraš na neki točki vse naenkrat slišati

in ta točka je ponavadi tista, kjer se odnos konča.

he he he )

Sanja prav, da se vara takole

http://www.ona-on.net/mala-sola-varanja/

http://24ur.com/ekskluziv/erotika/11-znakov-da-vas-vara.html

Mojca pa prav, Kako veš, da te vara?

Kako odkriti te lumpe. )

http://www.ona-on.net/kako-ves-da-te-vara/

Komentarjev na Mojco kar nekaj. Tudi od prevaranih.

Ko te partner vara

http://www.ona-on.net/varanje/

"Včasih varanja traja tudi leta in v najhujših primerih trojici uniči življenje.

Lahko se znajdete v vlogi prevarane osebe in kadar par postane trikotnik vedno boli.

... po nekaterih raziskavah število nezvestih žensk narašča celo hitreje kot število nezvestih moških.

Torej premislite, če je sploh potrebno varati in nekomu prizadejati odvečno bolečino.

Odločitev in posledice boste na koncu nosili sami!"

Tale tema je kot tista o Bogu, heh.....vedno vroča x:Dx

"Varanje" ima korenine v neživljenski obliki stika med dvema, ki je posledica

splošnega dogovora v okviru "vrednot". Za katere vemo, da se spreminjajo

glede na kulturo prostora kjer so te "vrednote" dogovorjene. In jasno, da zadeve ne delujejo oz.

so potrebna žrtvovanja v imenu teh umetnih vrednot, če želimo tak stik ohraniti.

Tiste osnovne - ljubezen, mir, spoštovanje, nenasilje in še kaj bi se našlo, ki so nam

prirojene so pa nespremenljive. A kaj, ko ljudje tako radi določimo in izumimo

še dodatne varovalke za odganjanje naših strahov. In komplikacije so tu..... x;)x

Norost je vcasih najvecja modrost…

Tale tema je kot tista o Bogu, heh.....vedno vroča x:Dx

glede na kulturo prostora kjer so te "vrednote" dogovorjene. In jasno, da zadeve ne delujejo oz.

so potrebna žrtvovanja v imenu teh umetnih vrednot, če želimo tak stik ohraniti.

Tiste osnovne - ljubezen, mir, spoštovanje, nenasilje in še kaj bi se našlo, ki so nam

še dodatne varovalke za odganjanje naših strahov. In komplikacije so tu..... x;)x

A lohk mal razložiš. sploh tole o prirojenosti in splošni dogovorjenosti.

:8):

še dodatne varovalke za odganjanje naših strahov.

In kako bi ti tole napisano uporabil oz. kako to uporabljaš v realnem odnosu (v katerem bi bil oz. si ti sam) ?

Kateri bi bili tisti bistveni faktorji, ki bi pomagali odnos ohranjati in poglabljati ?

x:Dx

Jst pa mam fuul veliko o tem za povedat...

Se strinjate? x:o)x

Se enkrat ponavljam tole kar sem tuki povedal.. to se mi zdi glede te teme se najboljs. x:Dx

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

jaz tud ne. x:o)x

oz. se, na nek nacin - da VSE poves. x:o)x x:Dx :vragec:

namrec: veliko praznote. x:)x

~~

ostalim se opravicujem, morda (najbrz) se bl posvetim, ne znese mi zdej citirat vsacga pa poglabljat, pa pol se na *zagovor* hodit. itd. x;)x xDDx..

tko da, to ni neresna tema, pa je brez veze kr nekaj cvekat. kr skoz. x:Dx x;)x x:px

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

mhm..ravno ti pa res potrebuješ razlago x:Dx

razlika je kot med lačen sem in pa lačen sem ampak jaz jem samo zrezke.

In kako bi ti tole napisano uporabil oz. kako to uporabljaš v realnem odnosu (v katerem bi bil oz. si ti sam) ?

Kateri bi bili tisti bistveni faktorji, ki bi pomagali odnos ohranjati in poglabljati ?

kako le.....upoštevaš tisto kar se tiče srca in zanemariš strahove kakopak....

Norost je vcasih najvecja modrost…

Alianca teb tud kej.

Hitrost poživlja. Adrenalin deluje. )

mal me spominjaš na enga dobrega frenda bajkerja.. po stilu razmišljanja in 'prepričevanja'... x:)x

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

jaz tud ne. x:o)x

oz. se, na nek nacin - da VSE poves. x:o)x x:Dx :vragec:

namrec: veliko praznote. x:)x

Eno vprasanje...

Kaj je vecja sibkost?

Se dati dol z nekom, ki te privalci in takrat pac fuul pritegne? In koncno mu nisi naredil nic slabega.. lahko je bilo vse cist iskreno.. in dobro misljeno.. neko izpolnjene ceprav na mal cuden in 'prepovedan' nacin.. x?x

Ali si prizgat cigaret.. od katerega ni nobene koristi, skoduje zdravju.. in se placat mors za to? x?x :eek:

se dajat dol kar z enim, sicer pa mi je to neprimerljivo.

oboje je pa stvar osebne izbire.

nenazadnje ker chik in ti nimata oba tok mocnih energij, pa zarad enga chika ne razpadajo druzine - skodis sam seb (ja, bla bla, pasivno kajenje, ampak sej tud z enim tretjim se najbrz ne dajes dol pred svojim otrokom x;)x)

sicer pa jaz lohk kadim in se lohk dajem dol s komer mi pase oz. jaz o tem ne debatiram. x;)x

ce pa lohk eno zensko primerjas z eno cigareto, se pa mal zamisli, kok globine je v teb, pravzaprav.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Sej glih to je to...

koliko mal je potrebno da se odpoves chiku.. ker te nic ne vlece.. recimo.. ni custev do chika.. Ga skadis in vrzes stran..

Pa se folk se chiku ne more odpovedat.. kako se bi potem necemu, kar je 1000x mocneje recimo..

Sej glih to je to...

koliko mal je potrebno da se odpoves chiku.. ker te nic ne vlece.. recimo.. ni custev do chika.. Ga skadis in vrzes stran..

Pa se folk se chiku ne more odpovedat.. kako se bi potem necemu, kar je 1000x mocneje recimo..

Sej se ti ni treba, če ne morš. A ti kdo bran, da bi se dal z vsako dol.

Sam, jebiga, je pa en keč.

Vse, za kar se odločiš, ma tud posledice a ne. Zdej, če bi pa obenem mel rad tud, kva vem, familijo, v kteri bojo vsi zadovoljni, zna bit pa problem, če partnerka al pa otroc s tvojim početjem ne bojo glih kontent. A ne.

xsrcx

skoda ker kadim al kaj? :o|o:

k morm pol banalnosti in najbolj mozno butaste primere gledat (ste primerjal chik z rezanjem glav al cim ze, skratka, mesche' s temi chiki.

cik na jeziku za vsako primerjavo, za vsak ocitek za izkoristit. xrolleyesx)...

glej. si porocen. mas otroke. kadis ne.

kaj te matra? x;)x

cemu pa misls pridt 'do konca' z umom?

se nikol nisi in nikol ne bos.

sicer pa, oboje lohk - si prizges cik in se das dol. men je vseen. x;)x

(hm, sam kaj ste nardil s temi zakoni svinjskimi diskriminatornimi, saj to ni res, cigareta je sinonim za vse zlo kar ga je, uspesno ste mi uspel pritisnit pecat nekaksne kriminalke al pa vsaj mocno nemoralne al pa vsaj smrdljive osebe. :angry:

ceprav - v bistvu vec ne pricakujem razumnosti od fanatikov - to ne leti nate, tjazy, sam sem so nas fanatiki pripeljal, s temi prepovedmi oz. dolocanji, kaj je prav in kaj narobe, v bistvu ce mam nekje drugacno mennje - hops! chiki! pa ste me, a ne! x:o)x :o|o: xrolleyesx

zato je v sloveniji vse bolj bedno zivet.

Primitivci so v vecini, nestrpnezi prav tako.

Dezela prijaznih ljudi. xcivx)

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...