Tanja.C 17. avgust 2006 Prijavi Deli 17. avgust 2006 Društvo ljubiteljev znanstvene fantastike in fantazije Prizma bo konec septembra v mariborskem Kulturnem inkubatorju počastilo veliki dogodek - 40. obletnico Star Treka - s trekkie srečanjem. Potrebujemo prostovoljce (kvazi-)trekije, ki bi želeli nekaj pripraviti na to temo (referat, predavanje, igro...). Šlo bo za "laičen" in ne orto treki dogodek, zato se ne ustrašite, tudi če niste trekiji. Predlagam nekaj splošnih "vsebin" iz glave:- kapitani v Star Treku (ali splošno, ali posamezni kapitani - npr. Kirk, Picard, Janeway...)- (nekateri) elijeni (negativci)- trekiji / trekkerji po svetu (konvencije)- ST vesoljske ladje- ne-humanoidna bitja v posadki (Data, hologramski doktor, Neelix...)- posamezne rase (Vulkanci, Klingonci...)- ST v literaturi (vse tiste neskončne novelizacije...) Poleg referatov (kolikor jih pač bo), bomo predvajali Star Trek parodije in reprezentativne epizode. Je med vami kakšen pogumen kandidat? ...TO BOLDLY GO WHERE NO MAN (or woman) HAS GONE BEFORE! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pjotra 17. avgust 2006 Prijavi Deli 17. avgust 2006 uf, zanimivo - jaz sem rada gledala samo star trek s picardom - mi je ful dober tip, ta stari ampak za srečanje, uf, ne vem no, takšen fan pa spet nisem , časa za pripravo referata ali igre pa tako in tako ni, na žalost še za tisto, na kar sem res nora včasih prerado časa zmanjka (zaradi službe )vsekakor pa bi blo zanimivo pogledat vso srečo pri organizaciji in maksimalno uživanje ob srečanju ti (vam) želim Citiraj Morigenos“Sometimes we are lucky enough to know that our lives have been changed, to discard the old, embrace the new, and run headlong down an immutable course. It happened to me ... on that summer's day, when my eyes were opened to the sea... “ J. Y. Cousteau Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tanja.C 17. avgust 2006 Avtor Prijavi Deli 17. avgust 2006 No, saj jaz tudi nisem ogromen fan, najbolj pri srcu mi je lik Borg Queen, zato bom pač po netu naredila mini-raziskovanje o njej in jo predstavila v 15-20 minutah. Tako da res - ne se ustrašit in misliti da bomo referate imeli profesionalci, ki bodo v pikico obvladali Star Trek in vedeli kolikokrat je posamezni epizodi bila izgovorjena beseda "Captain". Če pa ni časa - razumem. Drugače pa bom napisala, ko bo sestavljen program in bo znan natančen datum, zelo verjetno pa bo celotna zadeva oktobra ponovljena v Ljubljani (za tiste, ki jim je Maribor preeeeedaleč ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tanja.C 21. september 2006 Avtor Prijavi Deli 21. september 2006 Obletnica kultne znanstvenofantastične televizijske nanizanke 40 let Zvezdnih stez Predavanja in video projekcije o nanizanki, ki je obsedla svet V ponedeljek, 25. septembra, se bodo v Kulturnem inkubatorju, Koroška 18, Maribor, od 18 do 22h zvrstile video projekcije in predavanja, ki bodo predstavila televizijsko nanizanko Zvezdne steze (Star Trek) in s tem počastile 40. obletnico predvajanja. Prireditev organizira MKC Maribor, v izvedbi Društva ljubiteljev znanstvene fantastike in fantazije Prizma. Okviren program:18-19hdruženje in zabava ob ogledu kratkih Star Trek parodij in glasbenih videov (poskrbljeno bo tudi za skromno pogostitev)19-20.30hpredstavitev štirih referatov na temo Zvezdnih stez Beam me up, Scotty!Ta stavek je za marsikoga vse, kar mu je treba vedeti o znanstveni fantastiki. Zvezdne steze so obkrožile svet in prinesle vesoljske sanje na skoraj vsak televizijski ekran ter postala ena najuspešnejših in najprepoznavnejših televizijskih oddaj. Postale pa so tudi nekaj več. tlhIngan maH! Veste, kaj je ena večjih žaljivk za Klingona? Če mu rečete, da ima njegova mati ravno čelo. Klingoni so ponosna rasa, ki smo jo spoznali v sagi Zvezdne steze. So strahoviti, neustrašni bojevniki, znani po zmogljivosti, lojalnosti, časti in krutosti. Ne zanima jih diplomacija, socialna in duhovna vprašanja, zanima jih samo kri, slava in zmaga. Kot pravi naslov predavanja…Mi smo Klingoni! Grožnja Borgov"Mi smo Borg. Vaša rasa bo asimilirana. Upor je brezsmiseln." Borg kolektiv je za Federacijo planetov in samo Zemljo največja grožnja, kar jih poznamo. Predavanje o Borg kolektivu, njihovi zgodovini in vplivu je obvezno za vse študente predmetov Medgalaktična potovanja in Vesoljske raziskave. Borgovska kraljicaNjen izvor je neznan. Lahko da jo je ustvaril Kolektiv, lahko da je ona ustvarila njega. Nedvomno dejstvo pa je, da ima popolno kontrolo nad vsemi delavskimi enotami svojega roja. Za uničenje posameznega pripadnika rase Borgov je dovolj le kraljičina misel. 20.30-22hOgled dveh reprezentativnih epizod in / ali druženje. Lepo vabljeni! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 21. september 2006 Prijavi Deli 21. september 2006 Bodo predvajali tudi remasterizirane epizode TOS? Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tanja.C 21. september 2006 Avtor Prijavi Deli 21. september 2006 No way! Tega pa ne. Humpf. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 22. september 2006 Prijavi Deli 22. september 2006 Jao, kje sem jaz... Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 22. september 2006 Prijavi Deli 22. september 2006 No way! Tega pa ne. Humpf.Bomo pač počakali, da pridejo na p2p programe. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 22. september 2006 Prijavi Deli 22. september 2006 hudooooooo. tob si šla pa ogledat Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 24. september 2006 Prijavi Deli 24. september 2006 Bomo pač počakali, da pridejo na p2p programe. saj so že, na torrentih.... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 24. september 2006 Prijavi Deli 24. september 2006 saj so že, na torrentih....Le kje jaz živim... Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 Bomo pač počakali, da pridejo na p2p programe. A to ti misliš p2p tv oziroma ta programček z katermu lahko različne tv kanale ki so drugače za plačat pa jih loh gledaš za đabe po netu. Kva pa uporablaš za ene. Star trek pa itak RUULLLLLLLLLS. DS8,VOYAGER,STAR TREK OLD,NEW, pa ta kej bil zej na konc Archer I am traki tooooo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 O, kako dobro, Indigo. Celo Enterprise si gledal. Ta mi je skoraj najljubša serija. S tistim p2p sem misli na peer-to-peer programe kot so eMule ali razni torrent odjemalci. Zanekrat sem našel samo eno remasterizirano epizodo od TOS (The Original Series). Drugače pa sedaj gledam The Next Generation, sem na koncu 3. sezone, Enterprise pa sem v celoti že dal skozi. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 26. september 2006 Prijavi Deli 26. september 2006 O, kako dobro, Indigo. Celo Enterprise si gledal. Ta mi je skoraj najljubša serija. S tistim p2p sem misli na peer-to-peer programe kot so eMule ali razni torrent odjemalci. Zanekrat sem našel samo eno remasterizirano epizodo od TOS (The Original Series). Drugače pa sedaj gledam The Next Generation, sem na koncu 3. sezone, Enterprise pa sem v celoti že dal skozi. Aha.Jest sm pogledov vse serije Voyagerja,DS9( ki ji mi je najbolša od vseh dominion pa tko naprej ), pa na konc zele tko k sm reku Archerjev Enterprise.Star trek New generation nism gledov vseh sezon čeprov mi ekipa z Pikardom,No 1,Jordijem,Date and & zelo dobro znana.Ob originalnih delih Star treka z Kirkom,Spockom and & sm pa itak gor rastu. Vse sm več al manj na netu gledov oziroma dol potegnu(mam celo serijo Deep space 9 na dvdjih, in zele zadna leta tut počas prešaltov na Stargate ki mi je tut zlo uredu.Čeprov star trek je star trek nimaš kej.Legenda med legendam.Ne vem kva zej mutijo z novimi filmi pa nadaljevankami.Upam da se bo kej premaknil.Arherja so itak skinil v 4 sezoni zarad premejhne gledanosti kao .Drgač so hotl to narest že kons tretje pa se je folk pobuniv z akcijo Save Enterprise preko peticije v kateri je sodeloval folk z celega sveta is nekak sfural še četrto. :xx!: Morem rečt da majo prov eno posebno mesto pr men p2p sm mislu da maš tanovo varjanto programa kjer gledaš lahko tv kanale tut ameriške,v amerik pa veš da čej kej takoj predvajajo...predn k nam pride če sploh pride, dobr da mamo Htv kjer to vsaj predvajajo(bil je vs Voyager,DS9 in Enterprise)....mula je itak mula Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 ohoho lej k so se najdl. jz sem včas z enim frendom non stop gledawa to. sva mela tut vse dol z neta snet. sam sva gledala tut tanove nadaljevanke... pozabla kako se imenujejo to bi pa res še gledala. hmmm.... mogoče bo pa kdo posodu, da bo mela aiwek maraton. Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 27. september 2006 Prijavi Deli 27. september 2006 Vse sm več al manj na netu gledov oziroma dol potegnu(mam celo serijo Deep space 9 na dvdjih...A se da zmeniti, da mi posodiš te dvd-je, da jih ne še jaz z neta jemljem? Jaz ti lahko posodim Next Generation. A ne še sedaj, ker šele to gledam in ne bi imel časa še za DS9. Ne vem kva zej mutijo z novimi filmi pa nadaljevankami.Upam da se bo kej premaknil.Arherja so itak skinil v 4 sezoni zarad premejhne gledanosti kao .Drgač so hotl to narest že kons tretje pa se je folk pobuniv z akcijo Save Enterprise preko peticije v kateri je sodeloval folk z celega sveta is nekak sfural še četrto. :xx!:Kakor sem slišal, do nadaljnega ne bo nobenega filma ne nadaljevanj. Čeprav dvomim, da se bodo kar rako ustavili. Prej ali slej bo še kaj prišlo. Si predstavljaš film z Archerjevo posadko? Morem rečt da majo prov eno posebno mesto pr men Pri meni tudi. sam sva gledala tut tanove nadaljevanke... pozabla kako se imenujejo to bi pa res še gledala. hmmm.... mogoče bo pa kdo posodu, da bo mela aiwek maraton. Zadeva se je najprej imenovala Enterprise, v tretji sezoni pa so spremenili naslov v Star Trek: Enterprise. Morda je bila premalo prepoznavna pa so dodali še Star Trek nadnaslov. Meni je bilo bolj všeč samo Enterprise, ker je to šele začetek Zvezdnih stez. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 A se da zmeniti, da mi posodiš te dvd-je, da jih ne še jaz z neta jemljem? Jaz ti lahko posodim Next Generation. A ne še sedaj, ker šele to gledam in ne bi imel časa še za DS9. Loh se zmenva.Sam sm dlih enmu frendu zele posodu.Ti povem k bo dal nazaj.So pa deli v dvd ripu na dvdjih(po več delov je gor). Kakor sem slišal, do nadaljnega ne bo nobenega filma ne nadaljevanj. Čeprav dvomim, da se bodo kar rako ustavili. Prej ali slej bo še kaj prišlo. Si predstavljaš film z Archerjevo posadko? Pri meni tudi. Ja kokr sm brov sm tut jest to vidu .Ja nekej bo ne.Vem pa daj ta ekipa z Pikardom na čelu in New generation rekla da ne bo več filmov snemala.Bomo vidl Drgač sta mi bla pa una dela ful huda v 4 sezoni k so bli v paralelnemu vesolju(Archer) pa kr drugačen tak militaristični uvod je bil ....umrsu sm od smeha...kao vsi ful hudi nekej. Alan a Voyagerja tut nis gledov. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 Zadeva se je najprej imenovala Enterprise, v tretji sezoni pa so spremenili naslov v Star Trek: Enterprise. Morda je bila premalo prepoznavna pa so dodali še Star Trek nadnaslov. Meni je bilo bolj všeč samo Enterprise, ker je to šele začetek Zvezdnih stez. aaaaa zdej mi je jasnu a bi lahk to kdo kej zrihtu Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 Kakor sem slišal, do nadaljnega ne bo nobenega filma ne nadaljevanj. Čeprav dvomim, da se bodo kar rako ustavili. Prej ali slej bo še kaj prišlo. Si predstavljaš film z Archerjevo posadko? A ni Star Trek Voyager naslednik Enterprise-a?S kapitanko Janeway?Gledal sem pred leti na POP Tv, nisem pa redno sledil.Tako da sem mal out glede tega kaj se dogaja... Nekaj filmov in epizod od Enterprise in Voyager-ja sem potegnil z mule, nimam pa nobene kompletne sezone... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 aaaaa zdej mi je jasnu a bi lahk to kdo kej zrihtu Kvas ga not padla .Jest bi ti dal sam nimam nč ker ko sm pogledov sm tut zbrisov razen Deep space Nine mam na dvdjih.Tko za info: v serijah Star treka je blo posnetih več varjant ki spadajo pod Star trek in se med seboj prepletajo tako zgodovinsko kot časovno.Te nadaljevanke so bile: Star trek (3 sezone od 1966-1969)Star trek: The next generation (7 sezon od 1987-1994)Star trek: Deep Space Nine ( 7 sezon do 1993-1999)Star trek: Voyager ( 7 sezon od 1995-2001)Star trek: Enterprise (4 sezone od 2001-2005) Poleg tega je blo posnetih 10 filmov: Star trek: The motion pictureStar trek II: The wrath of KhanStar trek III: The search for SpockStar trek IV: The voyage homeStar trek V: The final frontierStar trek VI: The undiscovered country ( do sem so bili filmi z prvotno ekipo Star treka z Kirkom na čelu )Star trek VII: Generations ( tukaj se začne ekipa star treka z Next generationa z Picardom na čelu)Star trek VIII: First contact ( men osebno najboljši od vseh )Star trek IX: InsurrectionStar trek X: Nemesis Kjera ekipa bo mela filme čez v prihodnosti ??? Vmes so laufale že serije DS9,Vyagerja, pa Enterprise pa še zmer nič??? Tle sm gledov na njihovi uradni strani da izide Star trek XI leta 2008 A ni Star Trek Voyager naslednik Enterprise-a?S kapitanko Janeway?Gledal sem pred leti na POP Tv, nisem pa redno sledil.Tako da sem mal out glede tega kaj se dogaja... Nekaj filmov in epizod od Enterprise in Voyager-ja sem potegnil z mule, nimam pa nobene kompletne sezone... Poglej moj prejšn post Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 Kvas ga not padla .Jest bi ti dal sam nimam nč ker ko sm pogledov sm tut zbrisov razen Deep space Nine mam na dvdjih.Tko za info: v serijah Star treka je blo posnetih več varjant ki spadajo pod Star trek in se med seboj prepletajo tako zgodovinsko kot časovno.Te nadaljevanke so bile: Star trek (3 sezone od 1966-1969)Star trek: The next generation (7 sezon od 1987-1994)Star trek: Deep Space Nine ( 7 sezon do 1993-1999)Star trek: Voyager ( 7 sezon od 1995-2001)Star trek: Enterprise (4 sezone od 2001-2005) Si pa na tekočem... Kaj pa med 1969 in 1987?Ni bilo ničesar? Meni so poznane The Next Generation in Voyager.Enterprise 2001-2005... Deep Space Nine... Nekaj mislim da imam, z mule.Hvala za tako popolno informacijo, predvsem za naslove filmov. Me bolj zanimajo kot serije. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 Če koga zanima... Od filmov imam: Kopije DVD-jev The Voyage HomeThe Undiscovered CountryThe Search for Spock DivX(brez podnapisov) NemesisInsurrection Od serij imam malo tega malo onega... Nobene kompletne. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 Star trek (3 sezone od 1966-1969)Star trek: The next generation (7 sezon od 1987-1994)Star trek: Deep Space Nine ( 7 sezon do 1993-1999)Star trek: Voyager ( 7 sezon od 1995-2001)Star trek: Enterprise (4 sezone od 2001-2005) Poleg tega je blo posnetih 10 filmov: Star trek: The motion pictureStar trek II: The wrath of KhanStar trek III: The search for SpockStar trek IV: The voyage homeStar trek V: The final frontierStar trek VI: The undiscovered country ( do sem so bili filmi z prvotno ekipo Star treka z Kirkom na čelu )Star trek VII: Generations ( tukaj se začne ekipa star treka z Next generationa z Picardom na čelu)Star trek VIII: First contact ( men osebno najboljši od vseh )Star trek IX: InsurrectionStar trek X: Nemesis Pregledno, a bom samo ene malenkosti dodal. . Čeprav si po notranji kronologiji sicer sledijo Enterprise, TOS, The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager. Drugače pa filmi s Picardom nimajo več številk v naslovih, tako se imenujejo Star Trek Generations, Star Trek: First Contact, Star Trek: Insurrection in Star Trek: Nemesis.Voyegerja sem gledal samo 6. sezono, ko je bila na HTV, DS9 pa še čisto nič, niti ene episode. Zdaj grem pač lepo po vrsti z gledanjem. Pri tisti episodi od Enterprise prikazuje zrcalno vesolje (mirror universe), prvič pa se ta zadeva pokaže že pri Kirku v episodi Mirror, Mirror. So pa res hudi, še posebej T'Pal zgleda fajn. Ona mi je itak najboljša ženska od Trekkijev, takoj za njo je Seven of Nine. Seveda moram izpostaviti še Guinan (Whoopi Goldberg) in kapitanko Janeway, saj sta obe izredni. Pa še Saavik je faca pri Wrath of Khan, ko jo igra Kirstie Alley. Potem jo igra ena druga in ni več tako fajn. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 Kvas ga not padla .Jest bi ti dal sam nimam nč ker ko sm pogledov sm tut zbrisov razen Deep space Nine mam na dvdjih.Tko za info: v serijah Star treka je blo posnetih več varjant ki spadajo pod Star trek in se med seboj prepletajo tako zgodovinsko kot časovno.Te nadaljevanke so bile:bla bla bla ... nč not padla jz sem že skoz not poznam poznam k sem že ful gledala. sam tanovga enterprisa sm sam ene 2 sezone... pa sm misnla če bi se dal kej dubit filme sm gledawa... voyagerja tut. tastarih pa ne kej preveč k mi ne grejo. Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 28. september 2006 Prijavi Deli 28. september 2006 Pregledno, a bom samo ene malenkosti dodal. . Čeprav si po notranji kronologiji sicer sledijo Enterprise, TOS, The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager. Drugače pa filmi s Picardom nimajo več številk v naslovih, tako se imenujejo Star Trek Generations, Star Trek: First Contact, Star Trek: Insurrection in Star Trek: Nemesis.Voyegerja sem gledal samo 6. sezono, ko je bila na HTV, DS9 pa še čisto nič, niti ene episode. Zdaj grem pač lepo po vrsti z gledanjem. Pri tisti episodi od Enterprise prikazuje zrcalno vesolje (mirror universe), prvič pa se ta zadeva pokaže že pri Kirku v episodi Mirror, Mirror. So pa res hudi, še posebej T'Pal zgleda fajn. Ona mi je itak najboljša ženska od Trekkijev, takoj za njo je Seven of Nine. Seveda moram izpostaviti še Guinan (Whoopi Goldberg) in kapitanko Janeway, saj sta obe izredni. Pa še Saavik je faca pri Wrath of Khan, ko jo igra Kirstie Alley. Potem jo igra ena druga in ni več tako fajn. Kvaj z temu TOSom.A to so animirane serije al kva.Ja res je od Picarda naprej nimajo teh rimskih oznak pa sm vseeno dal zarad preglednosti delov.Prvi deli se drugače imenjujejo Star trek in ne Enterprise kot si napisal.Poglej tle maš vse napisan od A-Ž. http://www.startrek.com/startrek/view/series/ TOS pomen the original series...zej sm pogledov Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.