Skoči na vsebino

Kateri študij...?

Behemoth

Recommended Posts

Ok, sory da vam mal težim, ampak kaj mogoče veste kateri študij se najbolj splača izmed naslednjih? Oz. v katerem izmed teh poklicov lahko na easy dobiš službo?

- Radiologija

- Arheologija

- Biokemija

- Antropologija

- Psihologija (razvojna ali pa klinična)

- Mikrobiologija

- Biotehnologija

- Bioinženiring

Sory ker vam take bedne dajem, ampak trenutno se še iščem in ne vem kaj bi res rad ;)

Tenkju very much x:Xx

Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

Deli na socialnih omrežjih

da, se strinjam s Mystico... :palec:

ravno danes sem se pogovarjala s kolegom, ki se bo zdaj v tretjem letniku kemije (Behi, mimogrede..prej je bil pa na zdravstveni, kot ti x;)x ) odločil za biokemijo ali kemijsko tehnologijo..

skratka.. pravi, da je Krka dala razpis da takoj zaposli 6 kemijskih inženirjev brez delovnih izkušenj.. npr. (pa da o plači ne sanjamo.. x:)x x:px ).. tud v vojski te takoj zaposlijo v laboratoriju npr.. skratka.. v tem zgleda je prihodnost..

mene bo to doletelo leto prej kot tebe, Behi.. ne obremenjuj se še prehitro s tem.. zdaj greš tako šele v drugi letnik.. (pa še pijuačo sem ti obljubla, ne?.. bomo to porihtali.. ;) )

sama pa tud nimam pojma.. in sem že imela namen da odprem takšno temo.. si me pa prehitel, hvala x;)x

ahja.. za radiologijo morš prej tak 6 let medicine naret, ne?.. ali?..

no.. jaz bi tud šla na medicino..(samo kr dolgo traja..)..

pa kakšna navtika se mi zdi zabavna.. šla bi v graz al na dunaj na neverbalno komunikacijo.. pa tud kaj vem.. kakšna diplomacija.. samo kaj.. zame ni nič takšnega za kar bi pa lahko takoj rekla da bi šla... mogoče tud sociologija, socialno delo.. kaj vem .. x:Ix xrolleyesx

vem le, da če bi šla na medicino bi pol za specializacijo vzela onkologijo in radiologijo..

(sicer pa.. kak sploh to gre vse skupaj na medicini?)

sicer pa.. še je čas x;)x x:Dx xsrcx

farmacija "se splača" tut...

Ja, to je tudi fajn xyesx

Čeprav Behi...

Se mi zdi, da ker si na srednji zdravstveni farmacija, medicina, stomatologija in podobne ne pridejo v poštev, ker moraš imeti opravljeno "normalno" maturo in ne poklicne ( s tvojo šolo boš dobil pa poklicno ). Sicer pa, če si boš to zelo želel, boš pač zgubil leto in šel na maturitetni tečaj x;)x

Drugače pa radiologija...kaj vas pa pri teh letih toliko fascinira pri tem? x:Ix

Kristalka, če si želiš na medicino, potem tistih 6 + let ni problem an e x;)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

arheologija, antropologija definitivno ne

največ perspektive ima definitivno biokemija, mikrobiologija, biotehnologija, bioinženiring in podobno

jah, sam je baje full težka ;) sestrična hodi, pa ji je ful zanimivo, ker mi je pravila kako je šla v egipt pa tam na neka izkopavanja ;) Clo zlomljeno vazo je enkrat izkopala :D Sam zgodovina je sam piflarija in jo moreš res se full učit ;)

da, se strinjam s Mystico... :palec:

ravno danes sem se pogovarjala s kolegom, ki se bo zdaj v tretjem letniku kemije (Behi, mimogrede..prej je bil pa na zdravstveni, kot ti x;)x ) odločil za biokemijo ali kemijsko tehnologijo..

skratka.. pravi, da je Krka dala razpis da takoj zaposli 6 kemijskih inženirjev brez delovnih izkušenj.. npr. (pa da o plači ne sanjamo.. x:)x x:px ).. tud v vojski te takoj zaposlijo v laboratoriju npr.. skratka.. v tem zgleda je prihodnost..

mene bo to doletelo leto prej kot tebe, Behi.. ne obremenjuj se še prehitro s tem.. zdaj greš tako šele v drugi letnik.. (pa še pijuačo sem ti obljubla, ne?.. bomo to porihtali.. ;) )

sama pa tud nimam pojma.. in sem že imela namen da odprem takšno temo.. si me pa prehitel, hvala x;)x

ahja.. za radiologijo morš prej tak 6 let medicine naret, ne?.. ali?..

no.. jaz bi tud šla na medicino..(samo kr dolgo traja..)..

pa kakšna navtika se mi zdi zabavna.. šla bi v graz al na dunaj na neverbalno komunikacijo.. pa tud kaj vem.. kakšna diplomacija.. samo kaj.. zame ni nič takšnega za kar bi pa lahko takoj rekla da bi šla... mogoče tud sociologija, socialno delo.. kaj vem .. x:Ix xrolleyesx

vem le, da če bi šla na medicino bi pol za specializacijo vzela onkologijo in radiologijo..

(sicer pa.. kak sploh to gre vse skupaj na medicini?)

sicer pa.. še je čas x;)x x:Dx xsrcx

Emm, za dipl,inženir radiologije ne rabiš it na medicino, ker je to v okviru Visoke zdr.šole, v MB je sam zdr.nega v lj maš več programov :D Radiolog potem dela v rentgenu ali pa ima terensko delo, meri radiacijo v zemlj.polju pa take...

farmacija "se splača" tut...

vsak začetnik v lekarni ma 245k plače.... za info nadebudni mladeži

xDDx

jap, samo ni tako enastavno noter prit :D Pa še veliko kemije morš znat ;) - dost več kot pa da bi delal diplomo iz kemije ;)

Ja, to je tudi fajn xyesx

Čeprav Behi...

Se mi zdi, da ker si na srednji zdravstveni farmacija, medicina, stomatologija in podobne ne pridejo v poštev, ker moraš imeti opravljeno "normalno" maturo in ne poklicne ( s tvojo šolo boš dobil pa poklicno ). Sicer pa, če si boš to zelo želel, boš pač zgubil leto in šel na maturitetni tečaj x;)x

Drugače pa radiologija...kaj vas pa pri teh letih toliko fascinira pri tem? x:Ix

Haha, men je vedno fascinirala radiologija, predvsem upravljanje z tistimi mašinami pa take x:px

Ja sej sem razmišljaj in nekateri študiji pač zahtevajo en predmet dodaten, mi je kapica pravil.a da študira biokemijo in je morla izbirat med predmetoma kemijo ali matematiko + slo, angl & Zdr.nego, sej jaz bom verjetno meu kemijo in glede na to da ni omejitve je važn sam to da naredim vse predmete, pol pa mogoče razvijam kako biologško ali pa kemično orožje, ne? x:px xcivx

Hehe, no tenkju za komentarje, so mi mal v pomoč prišli ;)

Btw, kristalka, ti si men to pijačo dolžna že kar dolg, lahko pa grema prvi dan šole, pa grema v cantanteja, tam majo fejst poceni xokx

mah ja.. res je.. :) ampak še je čas, kaj veš kaj se me še prime v teh letih .. x;)x x:px

Behi.. sma na vezi.. x:)x

Liu.. mikrobiolgija.. sliši se res fajn.. :) kjer je volja..je tudi pot.. x;)x

Moja sestra = študira mikrobiologijo ;) Pravi da je še kar zanimivo, čeprav se učit full bedne stvari, ampak je pa zanimivo ;)

Ali ste vedeli da Samec Mačji v obdobju parjenja Mačjo Samico, tako da ji onemogoči da bi se še parila s katerim drugim v času paritve :?:

Hehe, ok kristi, sam ej lani si mi tudi oblubla pa nič ni blo iz tega, še v mestu greš mimo mene pa me nočeš pozdravt :P

huh jest mam v planu naprej na mikrobiologijo, tko da..... kr ql zadevca ja, sam je pa treba full studirat :inocent: x:Dx

O ja, se boš kar namatrala. Imajo povprečje na BF-ju 8 let, kar pa ne pomeni, da se ne da narediti v 4-ih.

Vso srečo

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

O ja, se boš kar namatrala. Imajo povprečje na BF-ju 8 let, kar pa ne pomeni, da se ne da narediti v 4-ih.

Vso srečo

Emm, sestra ni nobeno leto padla ;) Sej MB sploh ni tak težka, kemijo pa matematiko pa biologijo moraš obvladat - jaz sem jo v 1 letniku imel in sem fajn skozi prišel ;)

sem s ptuja in pri nas arheologi kar naprej nekaj odkopavajo. dejstvo je, da še bo delo tako dolgo, dokler bodo gradili avtoceste, potem pa fertik. službe se ne dobi, kvečjemu si lahko odpreš s. p.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Če maš farmacijo narejeno, je še najbolj "na easy" se mi zdi...

To bolj slišim.

Sicer pa jaz in naravoslovni faksi :o|o: :o|o: :o|o:

Kar se tiče mojih faksov...moraš biti malce iznajdliv x:Ix Itak jih pa folk dela po 8 let x:o)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

sem s ptuja in pri nas arheologi kar naprej nekaj odkopavajo. dejstvo je, da še bo delo tako dolgo, dokler bodo gradili avtoceste, potem pa fertik. službe se ne dobi, kvečjemu si lahko odpreš s. p.

ee to pa vem kje je, včasih ko se peljem mimo tako preklinjam zraven, ko moram 5 ur čakat da se semafor vklopi :o|o: Joooj, popizdiš včasih zraven ;)

Na easy v nobenem x:Dx x;)x

če maš diplomo iz zdr.nege te bolnice in nambulante celo prosijo da greš k njim delat - primanjkuje jih ;)

Če maš farmacijo narejeno, je še najbolj "na easy" se mi zdi...

To bolj slišim.

Sicer pa jaz in naravoslovni faksi :o|o: :o|o: :o|o:

Kar se tiče mojih faksov...moraš biti malce iznajdliv x:Ix Itak jih pa folk dela po 8 let x:o)x

ja maš prav xokx ampak jih je malo ker je zelo težko :D

Mene pa full zanimajo naravoslovni faksi, enkrat me je clo pičilo da bo šel študirat v anglijo forenzičke arheologije al pa forenzičke antropolgije :P

Haha, sej še mam 1 leto čas da se odločim :D

če maš diplomo iz zdr.nege te bolnice in nambulante celo prosijo da greš k njim delat - primanjkuje jih ;)

ja maš prav xokx ampak jih je malo ker je zelo težko :D

Ja zdaj jih že, čez štiri leta...ali več pa mogoče ne več.

Mene pa full zanimajo naravoslovni faksi,

Ti kar ...veliko bolj zanimivo (saj zame kot pa ...kakšen filozofski faks..al ali pa kaj drugega :inocent: x:Dx . Hm...ne ne v petih letih se komot naredi tudi naravoslovni faks :palec:

Haha, sej še mam 1 leto čas da se odločim :D

A že ...pišuka hitro leta tečejo...behy gre že na faks x:)x

Sicer pa odloči se za tisto kar ti je všeč, pa kar boš z veseljem delal pa študiral... :vio: :palec:

Sicer pa odloči se za tisto kar ti je všeč, pa kar boš z veseljem delal pa študiral... :vio: :palec:

emm, narobe si me razumela, v 3.letniku se moram odločit ali bom imel kašen dodaten predmet na maturi, in/ali bom opravljal splošno maturo ;) Zdj že grem v 2 letnik :D

hm...ja zdaj imaš prav...zdaj pa te res ne razumem, zakaj ti meni, da te ne razumem x:Dx

Tisto samo tako....da je fajn, če gre človek študirat nekaj, kar ga veseli, pa rad dela... x:)x

Drugače pa velik sreče ....na kakršnikoli maturi...enkrat x;)x

xDDx

hm...ja zdaj imaš prav...zdaj pa te res ne razumem, zakaj ti meni, da te ne razumem x:Dx

Tisto samo tako....da je fajn, če gre človek študirat nekaj, kar ga veseli, pa rad dela... x:)x

Drugače pa velik sreče ....na kakršnikoli maturi...enkrat x;)x

xDDx

zažel mi to čez 2 leti xrainbowx

• 1 year later...

Hey.

Vidla sm, da mate zanimive debate o teh različnih poklicih. No sama sm se že kr dolg nazaj odločla da grem naprej radiologijo...kr mi je to zlo zanimiva stvar. Žal nevarna...vsaj kokr pravjo.

Mogoč ve kake so možnosti za zaposlitev...pa kakšne so plače glede na njihovo delo? :D :mezik:

• 5 years later...

živijo!

Letos sem bila pvič vpisana na faks. Po pol leta sem ugotovila, da me faks ne zanima, ampak za enkrat sem še vedno tukaj.

odločila sem se, da ga bom zamenjala.

že od osnovne šole sem imela najraje, matematiko, kemijo in podobne predmete. uglavenm ugotovila sem, da sem bolj za naravoslovne smeri.

sedaj me pa zanima vaše mnenje o naravoslovnih faksih. kateri od vseh je najlažji? osredotočala sem se na kemijo, matematiko, ampak mi je večina študentov, ki so že skoraj končali fakse reklo, da sta matematika in kemija ena izmed najtežjih faksov in sedaj sem mal v dilemi ali bi se res odločila za katerega od teh ali ne?

kaj mi vi setujete?imate kakšne izkušnje s tem? mogoče poznate koga, ki jih ima?

no že v naprej se vam zahvaljujem za prejet odgovor.

sarah

Sprašuješ, kateri od naravoslovnih faksov je najlažji... Hm, meni se zdi, da so kar vsi dosti težkihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Res pa sama nimam ravno talenta za to področje. Mogoče ravno zato toliko bolj cenim vsakega, ki se poda na to pot.

Poznam nekaj farmacevtov, nekaj medicincev in zobozdravnikov, nekaj ljudi z drugih smeri (biokemija, mikrobiologija, veterinarstvo, živilska tehnologija, kemija ipd). Ma jaz mislim, da so vsi hudi carji. Vsi od naštetih so šolo izdelali, nekateri sicer malo kasneje, pač iz drugih vzrokov, kar nekaj pa jih je študij nadaljevalo naprej (nekateri so danes doktorjihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/kulgreen.jpg ).

Nikjer nisi zapisala, kaj si ti želiš. Čez dva tedna bodo informativni dnevi. Predlagam, da najprej po spletu preveriš vse programe vseh naravoslovnih in podobnih fakultet, ki bi te mogoče zanimali. Nato poskusiš na informativnih obiskati čimveč faksov, ki jih prej izbereš in v tistih dneh pridobiš čimveč možnih informacij glede tega. Vmes ali kasneje se ustaviš še na kakšnem bolj specializiranem forumu, kjer ti bodo lahko svetovali študentje in boš dobila informacije iz prve roke. Ne oziraj se pa samo na to, kako je faks težek ali ni. To nikakor naj ne bo osnovno merilo za tvojo odločitev. Predvsem se osredotoči na to, kaj ti šola po zaključku nudi, kje si zaposljiva, kje bi lahko delala, ali imaš možnosti prekvalifikacije, dela v tujini ipd.

Vzemi si tudi čas, da dobro premisliš, kaj si ti želiš in predvsem, kaj hočeš delati in kje se vidiš v prihodnosti. Faks namreč traja le nekaj let, delala boš pa najbrž vse življenjehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif Če ti izobrazba nudi več možnosti, se lahko tudi kasneje, če bi ugotovila, da ti nekaj ne ustreza, preusmeriš in pričneš delati nekaj drugega, vendar še vedno v svoji stroki.

Včasih je pri 18., 19. letih čisto prehitro za takšne življenjske odločitve. Meni je kdaj žal, da nisem prestopila v prvem letniku. Navsezadnje bi izgubila le eno leto. Po drugi strani pa sem že takrat izbirala med popolnoma različnimi faksi in tudi danes me zanima marsikaj. Kaj naj rečem - zaenkrat je za vse še čashttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Ekonomija, hmm. Ekonomistov je veliko. Ne rečem, da nujno dobrih, ampak če te bolj zanima naravoslovje, predlagam, da se najprej osredotočiš na tisto. Kot zadnja možnost ti pa ostane še filozofska fakulteta s temi smermi, če ti je seveda v interesu, da bi kdaj delala na tem področju.

Life begins at the end of your comfort zone.

študirat grem zato, ker si želim imeti dodatno višjo izobrazbo. do sedaj sem opravila samo dve srednji poklicni šoli.

prva je bila ekonomska,kar me prav nič neveseli več, druga pa srednja vzgojiteljska, s katero pa danes teško dobiš službo.

sedaj študiram agronomijo in hortikulturo, na kar pa ugotavljam, da me to področje ne zanima..

rada imam naravo, živlai in vse kar je s tem povezano..

zato sem se vpisala na ta faks, ampak mi ne ustreza..

na tem faksu mi gredo kemija in matemati, pa fizika (statistika) najbolje, zato študiram da bi šla na faks, ki ti nudi kaj podobnega..

zaposlila se bi rada na terenu, ne pa v pisarnah za računalniki..

vse je dobro kar je v okviru narave...to je glavno...

spraševala sem že veliko študentov iz kemije, matematike in fizike in so mi študij odsvetovali, saj veljajo za zelo teške...

in še vedno se sprašujem kaj bi rada v življenju bila? rada imam otroke, zato sem tudi opravila srednjo vzgojiteljsko šolo,ampak na faks pa mi nobeno leto ne supe priti..so omejitve prevelike, jaz mature pa ne morem več iti višat.

zato mi preostane samo še prepisa na drug faks..

a vam je kaj več jasno o meni?

a mi upate sedaj kaj lažje svetvati?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...