anne 31. januar 2013 Prijavi Deli 31. januar 2013 Svetovati niti ni tako težko, ti si tista, ki se boš morala odločiti in potem študirati, te odgovornosti ne moreš prenesti na nas. Če trenutno študiraš le zato, da boš imela neko izobrazbo, še vedno pa ne veš, kaj naj bi to bilo in kaj si želiš početi, mogoče ne bi bilo slabo, če si vzameš nekaj časa za premislek. Greš delat, morda tudi v tujino, sedaj si še mlada in najverjetneje brez obveznosti. Vidiš, kaj te veseli, kaj želiš in česa ne. Na faks se lahko vpišeš kakšno leto kasneje, mogoče nima smisla, da sedaj siliš naprej nekam, če niti sama ne veš, kaj bi. V času, ko boš delala, mogoče videla svet, se ti lahko pa kaj drugega odpre in boš malo bolj odločna. Lahko greš tudi prostovoljno, saj se najdejo organizacije, ki nudijo točno to, kar te veseli - delo z otroki, živalmi. Eno leto za premislek ni nič proti temu, da izgubiš še eno leto na faksu, ki te ne veseli ali celo 3-5 let in doštudiraš nekaj, kjer se potem ne vidiš. Zanimivo, da te zanima narava, pa ti hortikultura in agronomija nista všeč. Treba se je zavedati, da vsak faks za sabo povleče kar nekaj balasta in neumnih stvari, ki se nam jih ne da učiti. In marsikaj žal tudi večkrat ne pride prav. Živali - veterina? Ni ravno lahek faks, tudi delo je takšno, ki zahteva človeka, ki si to res želi. Zootehnika? Najbrž boš težko dobila službo (jih poznam nekaj in ne delajo v stroki). Otroci - kot že rečeno, filozofska fakulteta? Izbereš predmete, ki ti ležijo in si lahko učiteljica? Z ostalimi študiji (ostali na BF, FKKT, FMF) se najbrž bolj oddaljuješ od tega, kar te veseli. Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 31. januar 2013 Prijavi Deli 31. januar 2013 Moj pogled nazaj:Predlagam ti, če se ne znaš odločiti, da si vzameš leto dni odmora,pa greš malo naokrog, poglej si različna podjetja, obrti, itd....Bo veliko lažje...Če pa si človek, ki se hitro naveliča, pa tako ali tako nima smisla iti na faks,pol boš 40 pa boš mela kup diplom pa nič uporabnega znanja...Faks je za ozko usmerjence, in tiste,ki se enostavno najdejo v spisanih programih, veliko nas je patakih, ki se ne....Toooo je problem... 1 Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sarah Vodopivec 5. februar 2013 Prijavi Deli 5. februar 2013 ja točno tako je...ne razumem kako se ljudem svita kaj bi radi počeli v življenju že v osnovni šoli.pri meni je bil že ta prehod iz osnovne v srednjo neumen, bressmiselen, kajti nisem vedla kam naj se vpišem pa sem se kar nekam..in sedaj mi je mal žal..no pri faksu je bila situacija enaka...že tri leta poskušam z upisovanjem na faks..in šele letos mi je uspelo, ampak ne to kar si želim..zanima me kako mnenje imate o fdvju( družboslovna informatika) ali kot že omenjeno kemijsko tehnologijo? to me tudi zanima, ampak nevem kje bi dobila večje možnosti za izobrazbo kasneje...ali mi lahko poveste na podlagi česa ste se sami odločili za faks? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 5. februar 2013 Prijavi Deli 5. februar 2013 Če te zanima naravoslovje, potem nikakor ne rini na družboslovne fakse. S temi bistveno težje dobiš zaposlitev, saj je teh kadrov žal preveč. Če sem prav razumela, je predvsem naravoslovje tisto, ki te zanima, zato sledi temu. Če še vedno ne veš, kam in kako, si res vzemi raje več časa, delaj, pojdi v svet, dobi izkušnje. Na faks se lahko vpišeš kadarkoli (OK, mogoče pač izredno), ampak tega časa, ko si najbrž še brez obveznosti, pa načeloma ne boš dobila nazaj. Eno leto ali dve je zelo malo proti življenju, in predvsem malo proti izkušnjam, ki jih lahko pridobiš v tem času. Sploh če se že tri leta vpisuješ in še vedno ne veš, kaj želiš. Jaz sem zgoraj že zapisala, da mi je bilo bistveno prehitro in sem se odločala med (vsaj) tremi popolnoma različnimi opcijami. Veseli, zanima me marsikaj. Če bi bila danes na istem mestu, ne vem, kaj bi izbrala, mogoče kaj četrtega, petega ali desetega. S sedanjim znanjem in izkušnjami pa bi nek čas med študijem ali po njem definitivno izkoristila za to, da bi naredila nekaj od tistega, kar ti predlagam zgoraj. Si vzela leto zase in šla nekam ven, nekam okoli. Pa še enkrat - odločitev bo tvoja, ti boš morala živeti z njo. Zato le dobro premisli, da ne boš več let izgubila v tem iskanju...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 5. februar 2013 Prijavi Deli 5. februar 2013 Sarah,predlagam, ne odločaj se samo na podlagi tega,če boš pol dobila službo...Predstavljaj si nekaj boš počela,kar te bo žrlo!!!Sistem je pač tak, da želi čim več preselit na vzhod,Kitajska in Indija...Tam imajo na 10K tisoče inžinirjev,kemikov, itd...Po drugi strani so pa vsako leto boljši tudi pri visokih tehnologijah,pomalem bodo sposobni vse narediti brez zahodne pomoči...No kot kaže je konkurenca izjemna, tako da ni nekega poklica,ki bi bil večen, edino obrti, tega ni in ga potrebujemo...FDV pa ponuja nič praktičnega, zato boš službo zelo težko našla v Sloveniji!!!!!!!No, zelo težko se odločiti!!!ja točno tako je...ne razumem kako se ljudem svita kaj bi radi počeli v življenju že v osnovni šoli.pri meni je bil že ta prehod iz osnovne v srednjo neumen, bressmiselen, kajti nisem vedla kam naj se vpišem pa sem se kar nekam..in sedaj mi je mal žal..no pri faksu je bila situacija enaka...že tri leta poskušam z upisovanjem na faks..in šele letos mi je uspelo, ampak ne to kar si želim..zanima me kako mnenje imate o fdvju( družboslovna informatika) ali kot že omenjeno kemijsko tehnologijo? to me tudi zanima, ampak nevem kje bi dobila večje možnosti za izobrazbo kasneje...ali mi lahko poveste na podlagi česa ste se sami odločili za faks? Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 5. februar 2013 Prijavi Deli 5. februar 2013 Blagor tistim, ki že kot otroci vedo, kaj bi radi delal v odraslosti, kaj je njihovo poslanstvo...in to tud res počnejo. Ni jih velik, so pa. Ostali pa ubodemo, mrbit ugotovimo kasneje...al pa tud ne. Je pa res tud nekej /moje izkušnje/. Tud če kiksneš in izbereš nekej, kar ni glih sanjsko in ni tvoje poslanstvo kao, te ravno tako lahko izpolni in ti prinaša veliko zadovoljstva...če se potrudiš in si v tem dober...ker...človk je zadovoljen, če je uspešen, če mu ratuje. Jst sem hotu na eno srednjo šolo, pa sem bil tolk, kva vem, len, da sem zamudu vpis in to ne sam na tej šoli, pač pa na vseh razen te, na ktero sem se pol vpisal, ker je edina še vpisovala. No, na srednji šoli mi je en prfoks reku, da njegov brat dela to, kar sem pol jst delal celo življenje in takrat sem mu reku, da je to delo za hrome ljudi in da jst tega ne bi mogu počet tud pod razno ne. A ne, mislm, kolk se obrne. Ne samo, da počnem kar počnem, ampak sem v tem tud dober in clo rad to počnem. In sem zadovoljen in s faksom in z delom. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif 1 Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sarah Vodopivec 5. februar 2013 Prijavi Deli 5. februar 2013 aha..in kateri faks si končal? kje si se potem zaposlil?na katero sednjo si se takrat vpisal?hvala vsem za nasvete... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 5. februar 2013 Prijavi Deli 5. februar 2013 Butlovemu dodajam še tole - poznam nekoga, ki je res od majhnega vedel, kaj želi biti, to ga je neizmerno veselilo. Sledil je svojim sanjam, šel v tisto šolo, jo končal. Vendar danes dela na popolnoma drugem področju, ker je pač to finančno ugodneje... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/unsure.png Velikokrat življenje prinese marsikaj drugega, kot je v naših predstavah. Včasih se je dobro tudi prepustiti, da te tok nosi, kamorkoli je že namenjen.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flowerface.gif Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sarah Vodopivec 5. februar 2013 Prijavi Deli 5. februar 2013 ja to pa verjamem.sedaj sem naredila en splošen pregled vseh faksov v sloveniji in dodala v ožji izbor 4 fakultete, ki me zanimajo..tri so iz naravoslovnega področja, ena pa iz družboslovja...no da jih naštejem...kot sem že omenila FDV( družboslovna informatika), FKKT( kemijska tehnologija), FMF( praktična matematika) in FRI( INFORMATIKA IN RAČUNALNIŠTVO). NO ZDEJ ME MAL ZANIMA ČE JE KDO TUKAJ GOR HODIL NA KATERE OD TEH FAKSOV ALI MOGOČE POZNA KOGA KI TUKAJ ŠTUDIRAJO? ODLOČAM SE PA MAL NA PODLAGI TEŽAVNOSTI...ZANIMAJO ME ŽE NEKAKO, AMPAK NEVEM KAKŠNA JE KEJ ZAHTEVNOST..ČE PA KDORKOLI VE, MI PA PROSIM NAJ SPOROČI.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
//mirage 5. februar 2013 Prijavi Deli 5. februar 2013 ja to pa verjamem.sedaj sem naredila en splošen pregled vseh faksov v sloveniji in dodala v ožji izbor 4 fakultete, ki me zanimajo..tri so iz naravoslovnega področja, ena pa iz družboslovja...no da jih naštejem...kot sem že omenila FDV( družboslovna informatika), FKKT( kemijska tehnologija), FMF( praktična matematika) in FRI( INFORMATIKA IN RAČUNALNIŠTVO). NO ZDEJ ME MAL ZANIMA ČE JE KDO TUKAJ GOR HODIL NA KATERE OD TEH FAKSOV ALI MOGOČE POZNA KOGA KI TUKAJ ŠTUDIRAJO? ODLOČAM SE PA MAL NA PODLAGI TEŽAVNOSTI...ZANIMAJO ME ŽE NEKAKO, AMPAK NEVEM KAKŠNA JE KEJ ZAHTEVNOST..ČE PA KDORKOLI VE, MI PA PROSIM NAJ SPOROČI.. Na FRI pojdi, ce si pripravljena na resnicno resno delo, ker tam z rednim studijem skorajda nimas vec casa niti za prijatelje... dobesedno moras biti stroj pa se to vcasih ni dovolj. Matematika je vecinoma samo v prvem letniku, kasneje je pa v ospredju bolj logika programiranja. Za FMF velja dokaj podobna zgodba, le da je tam veliko vec razlicnih matematik, programiranja pa je veliko manj. Tam je tudi nekaj starih profesorjev, pri katerih je narest izpit tombola in si takoj ob leto ali pa dvehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wacko.png . Je pa res, da bodo najbrz kmalu morali v penzijo ali je pa kdo ze celo sel. To velja za UNI. Ce pa razmisljaj o vpisu na VSS, potem je pa tezavnost obeh programov kar dosti lazja in veliko bolj prakticno usmerjena. Se najbolje je pa to, da so tam vecinom profesorji, ki so se mladi in imajo posluh za studente... so bolj cloveski. Na teh programih je pa lazje dihat in imas cas se za kaj drugega kot pa samo za faks...Aja, kar se tice racunalnistva in informatike, ce hoces na UNI, potem pojdi raje na FERI (Maribor), ker je nekako lazje tam, ce ne zaradi drugega zaradi profesorjev, ker na UNI spustijo vec mlajsih profesorjev, ki niso tako vase zaverovani kot ta stari. Sploh je pa tudi samo vzdusje drugacno. Moje mnenje... 1 Citiraj http://shrani.si/f/n/lZ/46ldb8qZ/byrdpixelbyfruitkait-d4l.png Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sarah Vodopivec 5. februar 2013 Prijavi Deli 5. februar 2013 aha...razumem..hvala za mnenje..kar se študiraj tiče nisem niti najmanj razmišljala, da bi šla na uni, temveč na vsš...če bi recimo izbrala praktično matematiko VSŠ,me zanima ali si mnenje, kot ostali, da je program zeloo težak ker spada pod FMF...??kako misliš, tombola?a poznaš mogoče koga iz teh dveh faksov? mogoče še koga iz ostalih dveh ki sem jih navedla?kaj si a o drugih dveh misliš?tvoje mnenje me spet zanima glede matematike..jaz sem matematiko v onsovni in srednji šoli imela vedno dobro 3 ali mogoče 4 celo eno leto... a misliš, da bi bila dobra za narest tudi faks v tej smeri VSŠ ane..ne mislim UNi..? po tvoje če ima nekdo takšne ocene misliš da mu leži ali ne kaj preveč? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sarah Vodopivec 5. februar 2013 Prijavi Deli 5. februar 2013 aha...razumem..hvala za mnenje..kar se študiraj tiče nisem niti najmanj razmišljala, da bi šla na uni, temveč na vsš...če bi recimo izbrala praktično matematiko VSŠ,me zanima ali si mnenje, kot ostali, da je program zeloo težak ker spada pod FMF...??kako misliš, tombola?a poznaš mogoče koga iz teh dveh faksov? mogoče še koga iz ostalih dveh ki sem jih navedla?kaj si a o drugih dveh misliš?tvoje mnenje me spet zanima glede matematike..jaz sem matematiko v onsovni in srednji šoli imela vedno dobro 3 ali mogoče 4 celo eno leto... a misliš, da bi bila dobra za narest tudi faks v tej smeri VSŠ ane..ne mislim UNi..? po tvoje če ima nekdo takšne ocene misliš da mu leži ali ne kaj preveč? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
//mirage 5. februar 2013 Prijavi Deli 5. februar 2013 aha...razumem..hvala za mnenje..kar se študiraj tiče nisem niti najmanj razmišljala, da bi šla na uni, temveč na vsš...če bi recimo izbrala praktično matematiko VSŠ,me zanima ali si mnenje, kot ostali, da je program zeloo težak ker spada pod FMF...??kako misliš, tombola?a poznaš mogoče koga iz teh dveh faksov? mogoče še koga iz ostalih dveh ki sem jih navedla?kaj si a o drugih dveh misliš?tvoje mnenje me spet zanima glede matematike..jaz sem matematiko v onsovni in srednji šoli imela vedno dobro 3 ali mogoče 4 celo eno leto... a misliš, da bi bila dobra za narest tudi faks v tej smeri VSŠ ane..ne mislim UNi..? po tvoje če ima nekdo takšne ocene misliš da mu leži ali ne kaj preveč? Kot sem rekla obadva faksa sta tezka... dosti tezja od druzboslovnih, ker tukaj samo s piflanjem ne prides cez pa ce se na glavo postavis.Tisto s tombolo sem mislila na prfokse na UNI, na VSS ne vem, ce sploh je kaksen tak. Tombola pomeni, da ce se tisti dan prfoks nekaj sprdne ali mu enostavno nisi vsec, ne bos naredil, razen ce vse znas, tudi odgovore na bedna vprasanja, ki skorajda nimajo veze s snovjo, ki je za izpit potrebna (to je na ustnih). Ja, na teh dveh faksih se vedno obstaja kar nekaj ustni poleg pisnih izpitov. Ceprav je sedaj veliko boljse kot par let nazaj, ko so bili dobesedno pri vsakem predmetu pisni+ustni izpit. Ena moja kolegica se je iz UNI na FMF prepisala na VSS ravno zaradi enega takega profesorja, ker je dve leti ni hotel spusti na izpitu, ceprav je dovolj znala za tisto 6... Brez enega izpita pa ne mores naprej, dokler ga ne opravis. Je rekla, da je na VSS dosti lazje, samo ona je matematiko obvladala.Ce si imela v osnovni in srednji soli matematiko 3 ali pa 4 zaradi tega, ker se ti ni dalo dovolj uciti, potem ne vidim problema, da bi sla na FMF (no, ce si delala gimnazijo in si imela 3 ali 4 matematiko, je tudi v redu popotnica), v nasprotnem primeru pa raje malo razmisli o tem, ker na tem faksu je matematika (tudi statistika) cisto nekaj drugega kot na faksih, ki se samo dotaknejo matematicnih predmetov. Ampak, ce imas res veliko zeljo po matematiki in razumevanje, bos itak prebrodila tudi malo tezavnejso matematiko z ne prevec dobro osnovo.Za FKKT ne vem, za FDV (druzboslovna informatika) pa se mi malo sanja... tam pa ni toliko matematike, je bolj v opredju programiranje... v smislu nacrtovanja informacijskih sistemov in kdo vse sodeluje v tem procesu... razni diagrami in bolj osnovno programiranje, baze in potem razne druzboslovne povezave s poslovnimi procesi... Nekaj v tem smislu. Ce te informatika zanima in ne bi sla toliko v programiranje in logiko (zaradi tega je pomembna matematika na FRI) samih programov, je ta faks kar fajn... Citiraj http://shrani.si/f/n/lZ/46ldb8qZ/byrdpixelbyfruitkait-d4l.png Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 5. februar 2013 Prijavi Deli 5. februar 2013 Se strinjam... V osnovi pa velja, da noben faks ni lahek!!!Odvisno od tvojega profila!!!No sedaj pa bom malce iza tvojegaaa problema in razširil temo...Meni se zdi, da je načeloma celotni šolski sistem totalno za nič,ljudem vzamejo 20 let življenja za največjo manipulacijo sveta kar jih je možno.V šoli se praktično nič ne naučiš za življenje, vse je teoretično in v idelnih okoliščinah,ki jih v realnosti ni...Šola bi morala biti drugačna in se mora čisto spremenit,do sedaj temelji na premagovanju ovir in ocenah kot ves sistem ampak potrebna je drugačna logika, ki nebo več tememljila na doktrinah ampak čistem opazovanju stvarnosti,ćloveškem skupnem cilju, ki mora postati posellitev v vesolje...Kot sem rekla obadva faksa sta tezka... dosti tezja od druzboslovnih, ker tukaj samo s piflanjem ne prides cez pa ce se na glavo postavis.Tisto s tombolo sem mislila na prfokse na UNI, na VSS ne vem, ce sploh je kaksen tak. Tombola pomeni, da ce se tisti dan prfoks nekaj sprdne ali mu enostavno nisi vsec, ne bos naredil, razen ce vse znas, tudi odgovore na bedna vprasanja, ki skorajda nimajo veze s snovjo, ki je za izpit potrebna (to je na ustnih). Ja, na teh dveh faksih se vedno obstaja kar nekaj ustni poleg pisnih izpitov. Ceprav je sedaj veliko boljse kot par let nazaj, ko so bili dobesedno pri vsakem predmetu pisni+ustni izpit. Ena moja kolegica se je iz UNI na FMF prepisala na VSS ravno zaradi enega takega profesorja, ker je dve leti ni hotel spusti na izpitu, ceprav je dovolj znala za tisto 6... Brez enega izpita pa ne mores naprej, dokler ga ne opravis. Je rekla, da je na VSS dosti lazje, samo ona je matematiko obvladala.Ce si imela v osnovni in srednji soli matematiko 3 ali pa 4 zaradi tega, ker se ti ni dalo dovolj uciti, potem ne vidim problema, da bi sla na FMF (no, ce si delala gimnazijo in si imela 3 ali 4 matematiko, je tudi v redu popotnica), v nasprotnem primeru pa raje malo razmisli o tem, ker na tem faksu je matematika (tudi statistika) cisto nekaj drugega kot na faksih, ki se samo dotaknejo matematicnih predmetov. Ampak, ce imas res veliko zeljo po matematiki in razumevanje, bos itak prebrodila tudi malo tezavnejso matematiko z ne prevec dobro osnovo.Za FKKT ne vem, za FDV (druzboslovna informatika) pa se mi malo sanja... tam pa ni toliko matematike, je bolj v opredju programiranje... v smislu nacrtovanja informacijskih sistemov in kdo vse sodeluje v tem procesu... razni diagrami in bolj osnovno programiranje, baze in potem razne druzboslovne povezave s poslovnimi procesi... Nekaj v tem smislu. Ce te informatika zanima in ne bi sla toliko v programiranje in logiko (zaradi tega je pomembna matematika na FRI) samih programov, je ta faks kar fajn... Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sarah Vodopivec 6. februar 2013 Prijavi Deli 6. februar 2013 aha...no poleg vsega tega bi še rada omenila, da meni je lažje snov predelati z nekim razumevanjem, vajami, nalogami( kot recimo pri matematiki in statistiki, poslovni matematik in podonem) sama že od osnovne šole ne maram piflarije in bi rada šla na faks, kjer je tega čim manj...poleg tega sem se spomnila, da so mi vsi ti zgoraj navedeni predmeti v oklepaju v srednji šoli šli zelo dobro...vedno sem jih imela 4 -5...razen matematike, ki je bila 3 tudi 4 no... na tem področju sem bila vedno dobra...nevem...piflarija mi pa nikakor nikoli ni stopila v glavo...nevem se zelo teško učim stvari na pamet...raje imam obraten sistem... piflarije ne maram res ne...zato sem hotela izbrati en faks ki bi bil v moji moči..ampak sem ga falila...tukaj je preveč piflarije...in to mene koplje...kar je bilo splošnih predmetov matematike. fizike, statistike mogoče še kemije je bilo vse opravljeno z pozitivnimi oziroma tudi zelo dobrimi ocenami...to je to...imate še kaj za komentirat? no glede truda v srednji šoli...hodila sem na srednjo šolo, ne gimnazijo..in sem nekatere snovi z manj nekater pa z več truda osvojila...drugače sem pa zelo hitro stvari poštekala..govorim pri tem matematičnih predmetih..prej kot pri tistih ki so bili sestavljeni iz same piflarije...that is the end Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 6. februar 2013 Prijavi Deli 6. februar 2013 aha...no poleg vsega tega bi še rada omenila, da meni je lažje snov predelati z nekim razumevanjem, vajami, nalogami( kot recimo pri matematiki in statistiki, poslovni matematik in podonem) sama že od osnovne šole ne maram piflarije in bi rada šla na faks, kjer je tega čim manj...poleg tega sem se spomnila, da so mi vsi ti zgoraj navedeni predmeti v oklepaju v srednji šoli šli zelo dobro...vedno sem jih imela 4 -5...razen matematike, ki je bila 3 tudi 4 no... na tem področju sem bila vedno dobra...nevem...piflarija mi pa nikakor nikoli ni stopila v glavo...nevem se zelo teško učim stvari na pamet...raje imam obraten sistem... piflarije ne maram res ne...zato sem hotela izbrati en faks ki bi bil v moji moči..ampak sem ga falila...tukaj je preveč piflarije...in to mene koplje...kar je bilo splošnih predmetov matematike. fizike, statistike mogoče še kemije je bilo vse opravljeno z pozitivnimi oziroma tudi zelo dobrimi ocenami...to je to...imate še kaj za komentirat? no glede truda v srednji šoli...hodila sem na srednjo šolo, ne gimnazijo..in sem nekatere snovi z manj nekater pa z več truda osvojila...drugače sem pa zelo hitro stvari poštekala..govorim pri tem matematičnih predmetih..prej kot pri tistih ki so bili sestavljeni iz same piflarije...that is the end Hm, Sarah, pravzaprav ni faksa, kjer ne bi blo tud piflarije in ja, za učence, ki so se sprehodil skoz osnovno in srednjo šolo z levo roko, brez učenja tkorekoč, zna bit faks kr problem...pa ne zarad težavnosti, pač pa zato, ker enostavno nimajo privzgojenih enih navad, ki omogočajo dober zicleder. To so predvsem vztrajnost, pa disciplina, pa metodičnost, pa temeljitost. Prou zarad tega tolk zlo brihtnih otrok popuši in nikol ne razvije svojih potencialov do mere, do ktere so sposobni. Tko da, če te jebe piflarija...jo začni kr trenirat. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif 2 Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 6. februar 2013 Prijavi Deli 6. februar 2013 Se strinjam z butlom. Povsod, naj bo na faksu ali pri delu, bo vedno nekaj balasta. Kje več, kje manj. Poglej medicinske sestre v ambulanti splošnega zdravnika - vsa tista šola, praksa, za kaj? Da sedijo za računalnikom, iščejo kartoteke, izpisujejo bolniške in recepte, če imajo srečo, pa naredijo kak prevez in morda dajo kakšno injekcijo.... Če boš izbirala faks le na podlagi tega, kateri ne bo prinesel nič piflarije ali nič odvečnega, boš karkoli težko našla. Si mogoče pomislila, ali ti trenutni faks ne leži le zaradi učenja in sedenja ali mogoče zaradi teme, področja? Če je prvo, potem bi bilo za premisliti, ali se dejansko želiš prepisati ali bo treba samo malo več discipline in bo šlo. Jaz sem enako bila bolj logičen človek in mi predmeti, kjer se je bilo treba nekaj napiflati, niso šli tako kot recimo matematika, fizika. Heh, pa sem šla na faks, kjer je bilo veliko učenja in sedenja. Se je težko privaditi, ampak gre, včasih z malo težjimi koraki. Pa veš kaj, kljub temu, da takrat niti nisem vedela, ali je to to, kar želim, zakaj točno se učim (pač da naredim izpithttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png) in vse to, mi je potem zlaufalo in šlo celo bolje kot drugim... Pač sprejmeš, sediš, se naučiš in naredišhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Bi mi pa takrat zelo pomagalo, če bi se znala umiriti in skoncentrirati, je bilo treba narediti vse drugo prej kot se učitihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif. Mogoče ne bi bilo slabo, če tudi sama poskusiš kaj v tej smeri. Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sarah Vodopivec 6. februar 2013 Prijavi Deli 6. februar 2013 ne samo da me piflarija ne zanima, ampak me tudi področje niti malo ne pritegne,zato se želim prepisat..sej se skušam učiti, ampak res mi ne gre in ne gre v glavico...ker me resničnbo nič ne zanima..zato sem pa rekla da moram izbrat drug študij..ne bi ustrajala tukaj, če mi sploh ni všeč in sem tukaj samo, da sem na faksu..kar mi ni ql..čez 5 do 10 let pa tega dela ne bi počela.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 6. februar 2013 Prijavi Deli 6. februar 2013 ne samo da me piflarija ne zanima, ampak me tudi področje niti malo ne pritegne,zato se želim prepisat..sej se skušam učiti, ampak res mi ne gre in ne gre v glavico...ker me resničnbo nič ne zanima..zato sem pa rekla da moram izbrat drug študij..ne bi ustrajala tukaj, če mi sploh ni všeč in sem tukaj samo, da sem na faksu..kar mi ni ql..čez 5 do 10 let pa tega dela ne bi počela.. Ni problema, Sarah.Če te nekaj ne pritegne, te pač ne. Prepiši se...samo, naj ti bo pol vodilo to kar te pritegne, ne pa a je na faksu piflarija, a je faks težak. Noben faks ni težak in noben ni lahek. Vsi so za normalne in pridne ljudi.Je pa tud tko. Izbiraj in izberi. Ampak, ko pa enkrat izbereš...pol pa vztrajaj...do konca. Pri ljudeh, ki nimajo privzgojenih delovnih navad in čuta za odgovornost /po domače razvajeni in zato neopremljeni za življenje/, je dostkrat tko, da begajo. Se odločjo za nekej in delajo tolk cajta, da naletijo na problem, pol pa, namest da bi se ga lotili in ga rešili, vse skupej rajš pustijo in se zaletijo v nekej novga...do naslednjega problema.Če je slučajno tud pr teb ta problem, mislm, da si razvajena, pol znaš met kr probleme z življenjem v bodoče. Upam, da se motim. Drž se.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 6. februar 2013 Prijavi Deli 6. februar 2013 Res je Butl, se popolnoma strinjam...veliko nas je takih !!!Potrebno je premagati sebe...Ni problema, Sarah.Če te nekaj ne pritegne, te pač ne. Prepiši se...samo, naj ti bo pol vodilo to kar te pritegne, ne pa a je na faksu piflarija, a je faks težak. Noben faks ni težak in noben ni lahek. Vsi so za normalne in pridne ljudi.Je pa tud tko. Izbiraj in izberi. Ampak, ko pa enkrat izbereš...pol pa vztrajaj...do konca. Pri ljudeh, ki nimajo privzgojenih delovnih navad in čuta za odgovornost /po domače razvajeni in zato neopremljeni za življenje/, je dostkrat tko, da begajo. Se odločjo za nekej in delajo tolk cajta, da naletijo na problem, pol pa, namest da bi se ga lotili in ga rešili, vse skupej rajš pustijo in se zaletijo v nekej novga...do naslednjega problema.Če je slučajno tud pr teb ta problem, mislm, da si razvajena, pol znaš met kr probleme z življenjem v bodoče. Upam, da se motim. Drž se.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sarah Vodopivec 6. februar 2013 Prijavi Deli 6. februar 2013 ne jaz žal nisem takšna..hvala ti za nasvet. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 6. februar 2013 Prijavi Deli 6. februar 2013 Čestitam, si že na dobri poti, najdi samo nekaj kar te privlači!!! ne jaz žal nisem takšna..hvala ti za nasvet. Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gregorkre 8. februar 2013 Prijavi Deli 8. februar 2013 Premalo ljudi se odloča za poklicne šole in vse več je visoko izobraženih ljudi a za vse žal ni delovnega mesta. Včasih je bil zidar ali keramičar spoštovanja vreden poklic, danes se ga pa izogibajo kot hudič križa. Citiraj Spletni portal za hujšanje!www.planet-diet.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sarah Vodopivec 11. februar 2013 Prijavi Deli 11. februar 2013 ja res je..ej a mogoče veste, če je dobra orločitev, da grem na zavod za zaposlovanje in tam povprašam po nekem vprašlniku o poklicni poti....iz tistega bi bilo razvidno za katera področja je človek nadarjen na podlagi česar se potem lahko odločiš za poklcno pot..to mi je sošolka svetovala..kaj pa vi mislite o tem?a mislite, da na delovno mesto prej vzamejo enega s poklcno kot višjo šolo,glih zaradi plačila? a je to mogoče res?? kaj vi o tem menite? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 11. februar 2013 Prijavi Deli 11. februar 2013 Večina ljudi se ponavadi šele nekako po 20. letu zave kaj jih sploh zanima in kaj bi radi delal, ko se malce zavejo kako vse so jim drugi prali možgane...Drugo pa je služba, ki jo nekdo rad opravlja ali služba ki jo mora, da preživi...včasih ni izbire...Na zavodu pač imajo neke vprašalnike na to temo, prav tako pa tudi psihologi... Mislim, da so zgoraj povedal že vse bistveno...računalniški in podobni faksi so malo jeba za tiste, ki jim matematika ne gre...tam je bolj abeceda kot pa cifre, nazadnje ko sem slišal, so imeli tri vrste matematike...Vsak faks ima tudi neke tupaste predmete, ki s poklicem nimajo nobene veze, kar je logično, ker so pač morali malo nafilati predmetnik.... Na delovno mesto prvo vzamejo nekoga preko vez in poznanstev, potem sledijo študenti preko napotnic...potem pa odvisno kakšno izobrazbo tisto mesto zahteva...lahko vzamejo nekoga z nižjo ali pa nekoga z višjo, ki podpiše pogodbo za delo z nižjo delo...Če dam praktični primer, med varnostniki v LJ sem videl tudi ljudi z 7. stopnjo izobrazbe, ki so bili iz MB in nekateri so se celo vsak dan vozil, plača 700- 900 z vsemi dodatki...Na blagajni v Sparu je delala ena z dokončanim računalniškim faksom, plača okoli 800-900... Dejstvo je, da je danes pri večini delovnih mest preveč študiranega kadra in da se gleda še marsikaj drugega kot izobrazba, kakšen vtis naredi človek na prvi videz, koliko je delaven, kako se obnaša do drugih, itd...Videl primere, ko so na ožjem izboru v JS izmed 20-ih ostali tri kandidatke, vsaka z dvema dokončanima faksoma 7. stopnje...in potem so pač odločali drugi dejavniki, za koga se je nadrejeni nekega oddelka zavzel, kaj je rekel direktor, ali je bila v kakšni vezi s kakšnim zaposlenim in s kom, itd...V tem primeru so pač že njihove majke delale v isti stavbi...skratka odločilni faktor so bili prav veze in poznanstva z vodilnimi...vse ostalo je lari fari, ki v naši majhni državici pride bolj težko do izraza... Medtem ko v tujini ne gledajo toliko na izobrazbo, ampak kako se človek izkaže pri delu...Tako so se recimo nekatere "višje medicinske sestre" hitro vrnile iz avstrije ali nemčije, ker ni bilo jutranjega chatanja ob kavici, zlaganja papirčkov, ampak res tapravo delo, ki ga pri nas delajo srednje sestre, tam pač tega naziva ne poznajo, pri njih obstaja samo kategorija srednja in diplomirana, plačilo pa delu...Če bo šlo tako naprej bo morala še čistačica imeti faks za metlo obračat, kar je pa po drugi strani skregano z zdravo logiko...ampak to je pač problem zastavljene šolske politike, kjer so dajal prednost faksom in višji izobrazbi, ne pa poklicnim šolam...Za delo čistilke al pa dela z zahtevano nižjo stopnjo pač nihče ne bo maral plačevati glede na visoko izobrazbo...ali bo visoki diplomirani človek sprejel neko nižje plačano delo ali ne je pa drugo vprašanje...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif 2 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.