Skoči na vsebino

Kristali in geometrijske oblike

anatman

Recommended Posts

Lep pozdrav,

zanima me, če ima kdo kakršnekoli izkušnje in vedenje o delovanju in vplivu kristalov izbrušenih v obliki tertaedra, oktaedra, dodekaedra, oziroma katerakolo koli drugo telo, ki imitira energijo.. kaj bi se naprimer zgodilo, če bi kristal v katerem prevladuje energija vode zbrusili v tetraeder (energija ognja)

poleg tega pa bi mi koristilo tudi vedenje o razporeditvi kristalov (različnih ali enakih - npr. kamena strela) v oglišča določenih likov - petkotnik, kvadrat , šestkotnik.. kakšno energijsko sevanje bi s tem ustvarili

če želite mi lahko posredujete kakršnekoli druge izkušnje in vedenje, ki so kakorkoli v povezavi s to temo

Najlepša vam hvala,

bodite v cvetju x;)x

TADYATA GATE GATE PARAGATE PARASAMGATE BODHI SVAHA
Deli na socialnih omrežjih

Lep pozdrav,

zanima me, če ima kdo kakršnekoli izkušnje in vedenje o delovanju in vplivu kristalov izbrušenih v obliki tertaedra, oktaedra, dodekaedra, oziroma katerakolo koli drugo telo, ki imitira energijo.. kaj bi se naprimer zgodilo, če bi kristal v katerem prevladuje energija vode zbrusili v tetraeder (energija ognja)

Zadeva je zelo enostavna. Optimalni učinki so, če npr. zbrusiš npr. rdeč kristal, ki tvori s kristalnimi vezmi tetraedre, v končno obliko tetraedra. V nasprotnem primeru pa imaš v mineralu, zbrušenem v neko obliko, večjo prisotnost drugih elementov. Svojo moč ima tudi simbolika raznih oblik. Torej:

• Okrogli, kabošonski ali minerali, brušeni v ikozaeder simbolizirajo in privlačijo magnetno energijo, energijo ki je mehka in privlačna. Gre za »žensko« formo mineralov, ki jih na fizični ravni programiramo predvsem za boljše delovanje reproduktivnega sistema, sicer pa privlačijo duhovne energije. Ta oblika je uporabna tudi za priklic drugih dobrin, npr. materialnih.

• Kockasti minerali simbolizirajo Zemljo, obilje, bogastvo, stabilnost in prizemljenost.

• Minerali jajčaste oblike in minerali, brušeni v dodekaeder simbolizirajo vzročno sfero. Z njimi krepimo kreativnost. Včasih so manjše minerale jajčaste oblike nosile ženske, ki so želele zanositi, večje pa so, v želji po boljši rodovitnosti, zakopavali na polja.

• Piramidna oblika simbolizira zbiranje in usmerjanje energij. Mineralov takšne oblike običajno ne nosimo, ampak jih uporabljamo npr. v skupinskih meditacijah, kot zbiratelje in oddajnike energij na želeno mesto.

• Oblika srca ima jasno simboliko, zato minerale takšne oblike programiramo kadar želimo prejeti ali dajati kakršne koli oblike ljubezni.

• Preluknjane ali prevrtane minerale programiramo za zaščito pred uroki in za večjo plodnost.

• Trikotno oblikovane minerale programiramo zlasti za zaščitne namene. Lahko jih nosimo kot nakit, večji pa so primerna zaščita bivalnim prostorom.

• Minerali brušeni v tetraeder, kot tudi minerali podolgovatih oblik simbolizirajo aktivni, električni energijski princip. Uporabljamo jih tako za zaščito, kot za pridobitev dobrin in okrepitev različnih telesnih, duševnih in energijskih funkcij.

• Oktaeder - element zrak.

• Minerali L oblike simbolizirajo sodelovanje fizičnega z duhovnim in veljajo za prinašalce sreče.

• Minerali, ki po obliki spominjajo na del telesa, simbolizirajo kvaliteto tega dela in jih uporabljamo, kadar želimo ta del telesa okrepiti.

• Oblika živali simbolizira kvaliteto, ki jo posamezni živali pripisujemo (npr. lev – pogum).

• Dragi kamni, brušeni v briljant, simbolizirajo in privlačijo bogastvo.

poleg tega pa bi mi koristilo tudi vedenje o razporeditvi kristalov (različnih ali enakih - npr. kamena strela) v oglišča določenih likov - petkotnik, kvadrat , šestkotnik.. kakšno energijsko sevanje bi s tem ustvarili

Spet bi ustvaril energijsko polje, ki je v skladu s simboliko ustvarjenega lika.

Npr. Šesterokraka zvezda (Salomonov pečat) je heksagram, ki predstavlja celoto elementov v vesolju in združitev materialnega z duhovnim. Ima torej funkcijo uravnotežanja.

Peterokraka zvezda simbolizira spoznanje in ključ za vračanje in pridobivanje moči. Ker pet krakov pentagrama združuje 3, ki je moško načelo in 2, ki ustreza ženskemu načelu, izraža moč, sestavljeno s sintezo komplementarnih sil.

če želite mi lahko posredujete kakršnekoli druge izkušnje in vedenje, ki so kakorkoli v povezavi s to temo

Najlepša vam hvala,

bodite v cvetju x;)x

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

najlepša ti hvala nosorog za izčrpen odgovor, v povezavi s to temo pa bi te rad še vprašal

kako efektivne so razporeditve kristalov v nek poljuben intuitivno izbran vzorec..

kristali v tem primeru verjetno vzajemno vplivajo drug na drugega, kakšno splošno energijsko

polje se torej v celoti lahko ustvari

če poznaš kakšno knjigo na to temo bi ti bil zelo hvaležen

v cvetju xDDx

najlepša ti hvala nosorog za izčrpen odgovor, v povezavi s to temo pa bi te rad še vprašal

kako efektivne so razporeditve kristalov v nek poljuben intuitivno izbran vzorec..

kristali v tem primeru verjetno vzajemno vplivajo drug na drugega, kakšno splošno energijsko

polje se torej v celoti lahko ustvari

če poznaš kakšno knjigo na to temo bi ti bil zelo hvaležen

Veliko učinkoviteje je, če z njimi oblikuješ kak arhetipski simbol. Če bom uspel prlimat semle link (sem računalniški bebec), boš v njem našel poglavje o simbolih iz moje knjige Bioenergoterapija.

v cvetju xDDx

V cvetju pa šele po smrti.

lalala

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

hvala ti nosorog ta tvoi odgovor, vendar na nek način še vedno nisem popolnoma zadovoljen z

dobljenimi odgovori ( upam da nism preveč siten)..

zanima me če je kdo že kdaj bolj temeljito raziskal simboliko in energijsko plat arhetipov:

npr. temeljita poizveba kakšna energija se nahaja na robovih, v notranjosti, zunaj

šestkrake zvezde

ali morda obstaja kakšna veda, ki se ukvarja energijskim vplivom oblik (simbolov)

in, ki ta znanja uporablja tudi v zdravilske namene in namene dvigovanja zavesti..

sam sem slišal za biogeometrijo in feng shui, vendar tidvi vedi ne potešita popolnoma

mojega zanimanja

upam da ne težim preveč x?x

hvala ti nosorog ta tvoi odgovor, vendar na nek način še vedno nisem popolnoma zadovoljen z

dobljenimi odgovori ( upam da nism preveč siten)..

zanima me če je kdo že kdaj bolj temeljito raziskal simboliko in energijsko plat arhetipov:

npr. temeljita poizveba kakšna energija se nahaja na robovih, v notranjosti, zunaj

šestkrake zvezde

Energija, katere si preko arhetipa deležen, je tako zelo odvisna od tvoje lastne interpretacije predmetnega arhetipa, da je razprava o tem, kaj je v sredi, kaj pa ob robovih, brezpredmetna.

ali morda obstaja kakšna veda, ki se ukvarja energijskim vplivom oblik (simbolov)

in, ki ta znanja uporablja tudi v zdravilske namene in namene dvigovanja zavesti..

sam sem slišal za biogeometrijo in feng shui, vendar tidvi vedi ne potešita popolnoma

mojega zanimanja

upam da ne težim preveč x?x

Mal si lahko pogledaš knjigo Odkrivajmo simbole, avtorja Alfonsa Rosenberga, o tem pa je zelo veliko pisal (v večih knjigah) tudi C.G.Jung.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...