anali 18. avgust 2006 Prijavi Deli 18. avgust 2006 Si predstavljate, da vam nikoli več ni potrebno uporabiti pralnega praška pri pranju perila. Sliši se skoraj neverjetno, vendar je res. Na našem tržišču se je pojavila novost - magnetne kroglice, ki delujejo na podlagi ene izmed najmočnejših sil v naravi - magnetizma in omogočajo pranje perila brez detergentov. S tem novim enostavnim sistemom pranja zmanjšamo alergije na kemične sestavine v pralnih praških in hkrati pomagamo ohranjati naše okolje bolj čisto. Zmanjšamo tudo porabo vode in električne energije. Res ekološko, ali ne . Te kroglice so se za zdaj prodajale večinoma samo v Ameriki in Australiji. Pri nas jih je možno kupiti preko spleta - novilea.net. Verjetno ne bodo nikoli na policah v trgovini, saj vemo, da je frmacevtska industrija ena izmed najmočnejših na svetu. Hkrati pa so te kroglice neuničljive in tako verjetno niso dovolj profitabilne za trgovce. Jaz jih imam in tudi uporabljam (družina s tremi otroci). Včasih pri zelo trdovratnih madežih dodam odstavnjevalec madežev. Ker perilo pri pranju s temi kroglicami nima vonja (podobno kot voda), na koncu v zadnje izpiranje dodam par kapljic poljubnega eteričnega olja - super! Jih kdo med vami že uporablja? Živimo zdravo!Anali Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 18. avgust 2006 Prijavi Deli 18. avgust 2006 novost no, ja, ce gledamo kakih 10 - 15 let nazaj ali vec, pa je bila res tukaj novost.torej, da; sem jihg uporabljal pred cca. 10 do 15 let nazaj.sicer pa, fajn d so alternative praskom! podpiram vsekakor. res pa je, da odvisno koliko dejansko tale alternativa tudi delujejo.sedaj uporabljam enostavne kuglice (6 komadov), ki se jih da v boben med perilo. so dokaj tezke in butajo v perilo kar da podoben ucinek kot bi prali na roke, drgnili z rokami. ce zadeva res deluje?? no ja, morda se res pozna, preprican pa vseeno nisem v to morda bi moral narediti test, pa ga nisem. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. avgust 2006 Prijavi Deli 18. avgust 2006 novost no, ja, ce gledamo kakih 10 - 15 let nazaj ali vec, pa je bila res tukaj novost.torej, da; sem jihg uporabljal pred cca. 10 do 15 let nazaj.sicer pa, fajn d so alternative praskom! podpiram vsekakor. res pa je, da odvisno koliko dejansko tale alternativa tudi delujejo.sedaj uporabljam enostavne kuglice (6 komadov), ki se jih da v boben med perilo. so dokaj tezke in butajo v perilo kar da podoben ucinek kot bi prali na roke, drgnili z rokami. ce zadeva res deluje?? no ja, morda se res pozna, preprican pa vseeno nisem v to morda bi moral narediti test, pa ga nisem.Free, ti si moj star prijatelj, povej lunatkam preprosto, da lahko dobijo te magnetke pri tebi. Trditev se mi pa sploh ne zdi neumna. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 18. avgust 2006 Prijavi Deli 18. avgust 2006 Hojla Anali in Free, jaz ze kar nekaj casa stikam za temi kroglicami,Dobijo se baje v Avstriji, moram skocit tja.Res sem zelo doti prebrala o tem, nisem pa se probala.Uporabljamo pa doma ekoloski prasek kupljen v Kalcku v LJ.Za madeze , ki nastanejo pri mojih malih packih, pa uporabim galunsko milo,,ki super odstani vse... tako, da sem absolutno za ekologijo, saj se bomo drugace utopili v svinjariji, praskih,Vanisih :xx!: , pa raznih Cilitbangih :xx!: ... uboga Zemlja, kako dolgo bo se folgala prenasati nase sranje Bodite lepo Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 18. avgust 2006 Prijavi Deli 18. avgust 2006 uboga Zemlja, kako dolgo bo se folgala prenasati nase sranje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 18. avgust 2006 Prijavi Deli 18. avgust 2006 Hojla Stanci, tebe pa ze dolgo nisem brala a ti kaj soli dajes v masino Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 18. avgust 2006 Prijavi Deli 18. avgust 2006 če daš prat perilo s temi magnetnimi kroglicami, ne daš tudi nič mehčalca? res me zanima, kakšno pride perilo ven iz bobna? ni nič trdo? jaz bi bila za, sam ne vem, če bi mojima cimrama pasalo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anali 19. avgust 2006 Avtor Prijavi Deli 19. avgust 2006 če daš prat perilo s temi magnetnimi kroglicami, ne daš tudi nič mehčalca? res me zanima, kakšno pride perilo ven iz bobna? ni nič trdo? jaz bi bila za, sam ne vem, če bi mojima cimrama pasalo. Mačona, moje izkušnje kažejo, da je perilo bolj mehko kot pri pranju s pralnimi praški, saj se iz obleke z nekaj pranji izperejo ostanki pralnih praškov, ki povzročajo, da je perilo brez uporabe mehčalca trdo. Če pa želiš lahko kljub kroglicama uporabljaš tudi mehčalec, predvsem če si navajena na kakšen poseben vonj perila. Uporaba kroglic ne izključuje uporabe odstranjevalcev madežev, belil, mehčalcev... Je pa to odločitev vsakega posameznika. Mislim, da je vredno poskusiti, jaz sem zadovoljna. Ohranimo naravo in zdravje.Anali Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anali 19. avgust 2006 Avtor Prijavi Deli 19. avgust 2006 Hojla Anali in Free, jaz ze kar nekaj casa stikam za temi kroglicami,Dobijo se baje v Avstriji, moram skocit tja.Res sem zelo doti prebrala o tem, nisem pa se probala.Uporabljamo pa doma ekoloski prasek kupljen v Kalcku v LJ.Za madeze , ki nastanejo pri mojih malih packih, pa uporabim galunsko milo,,ki super odstani vse... tako, da sem absolutno za ekologijo, saj se bomo drugace utopili v svinjariji, praskih,Vanisih :xx!: , pa raznih Cilitbangih :xx!: ... uboga Zemlja, kako dolgo bo se folgala prenasati nase sranje Bodite lepoMojca Pozdravljena Mojca, teh kroglic v Avstriji ne boš dobila. So nove iz USA in imajo dva patenta. Jaz sem jih dobila preko internetne trgovine www.novilea.net. Tudi jaz sem prej že dosti slišala o raznih kroglicah, ki jih daš v pralni stroj vendar se te razlikujejo od tistih. Prvič imaš samo dve kroglici, ki imata zelo močna, posebno centrirana magneta. Super je, da se ti dve kroglici prilepita na vsako stran bobna in potem ni nobenega ropotanja in skakanje kroglic po bobnu. Hkrati pa sta kroglici neuničljivi. Imata doživljensko garancijo na delovanje. Učinkovitost kroglic so potrdili tudi trije neodvisni svetovni laboratoriji . Če nisi prepričana, da so OK, ti na spletni strani ponujajo, da jih kupiš in sprobaš, ter v primeru da z njimi nisi nezadovoljna lahko v 15 dneh vrneš. Mislim, da se ti splača probati. Mojca, kje pa kupiš galunsko milo za madeže . Tudi jaz bi ga sprobala. Pri treh otorcih imam res veliko pack, Venisha pa če se le da ne bi uporabljala. Ohranimo naravo in zdravje!Anali Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 19. avgust 2006 Prijavi Deli 19. avgust 2006 Magnetne kroglice za pranje perila...... Ne poznam tega ... Mogoče za površinsko umazanijo....kakšni fleki mastni,trava šminka...pa še kaj, pa če je še sintetika....težka bo , še encimi v prašku se s tem ubadajo pa niso čist uspešni. Sicer pa ne poznam tega....zato Strelkao2 ....bodi tiho Drugače pa se mi zdi, da se izdelujejo eni eko praški, pa zobne paste, pa šamponi takšni in drugačni tudi pri nas v Sloveniji.....kje se pa sedaj ne spomnim ..mislim da nekje na gorenjskem. Sem že enkrat pred leti brala v reviji Aura, vse na osnovi zelišč....tako nekako.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 19. avgust 2006 Prijavi Deli 19. avgust 2006 Pozdravljena Mojca, teh kroglic v Avstriji ne boš dobila. So nove iz USA in imajo dva patenta. Jaz sem jih dobila preko internetne trgovine www.novilea.net. Tudi jaz sem prej že dosti slišala o raznih kroglicah, ki jih daš v pralni stroj vendar se te razlikujejo od tistih. Prvič imaš samo dve kroglici, ki imata zelo močna, posebno centrirana magneta. Super je, da se ti dve kroglici prilepita na vsako stran bobna in potem ni nobenega ropotanja in skakanje kroglic po bobnu. Hkrati pa sta kroglici neuničljivi. Imata doživljensko garancijo na delovanje. Učinkovitost kroglic so potrdili tudi trije neodvisni svetovni laboratoriji . Če nisi prepričana, da so OK, ti na spletni strani ponujajo, da jih kupiš in sprobaš, ter v primeru da z njimi nisi nezadovoljna lahko v 15 dneh vrneš. Mislim, da se ti splača probati. Mojca, kje pa kupiš galunsko milo za madeže . Tudi jaz bi ga sprobala. Pri treh otorcih imam res veliko pack, Venisha pa če se le da ne bi uporabljala. Ohranimo naravo in zdravje!Anali Hojla Anali, jaz sem milo kupila v Kalcu v BTCju , ima ga tudi Biotopik v celju, ce ti je to blizje... ne vem, od kod si ... je pa fantastika, ker so moji decki strasni packi, ne morem pa jih tudi stalno dresirat, naj pazijo na obleko ... madez samo namazem, potem dam prat v stroj in ni nobenega problema.Pozabila sem povedati tudi , da vcasih perem stvari, predvsem pisane z Ritha oreski, ki sem jih prav tako kupila v Kalcku.Dam jih 4-5 v eno platneno vreckico in v boben, pa recimo uporabim ene dvakrat, potem jih enostavno vrzem na kompost.Za te kroglice pa nisem vedela, da so kaj drugacne... se moram poglobiti.A avstriji vem, da ene prodajajo, pa sem samop 6km od Avstrije in sei ne vzamem casa, da bi sla v shoping .. ne maram namrec trgovin :xx!: ... delam raje kaj produktivnega, namesto lazenja po trgovinah... ce so kroglice magnetne, pa je verjetno to smisel, saj je pri pranju problem, da je voda trda oz. nima prave povrsinske napetosti.To pa zmanjsuje moc praskov itd.Zato so pralnim praskom dodane razne stvari, od mehcalcev vode , do encimov itd :xx!: , ki potem supertruper spravijo fleke iz oblek.In te zasijejo v sveh svojih barvah.Do sem vse OK, potem pa se zacnem sprasevati, kaj encimi in razne primesi naredijo v nasem telesu ... jaz sem imela pac taksno neSRECO, da je mali alergik in nisem smela uporabljati nobenih mehcalcev in perilo dvakrat splahovati, da mu praski niso delali hudega po kozi.Potem mi je ( hvalabogu ) zmanjkalo v studencu tudi vode in nisem vec mogla dvakrat splahovati, zato me je situacija prisilila, da sem nasla alternativo da smo lahko zmanjsali porabo kemikalij in vode ...zdaj, ko pogledam nazaj, mi ni zal, da se obnasamo ekolosko... bodo pac naslednji rodovi imeli ( vsaj kar se mojih odpadkov tice ) manj dela in svinjarije za pocistiti Prijazen pozdrav, Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 19. avgust 2006 Prijavi Deli 19. avgust 2006 Malce si se ustel. kroglic ne prodajam; ce pa slucajno kdo potrebuje info. pa mu seeveda info, tudi posredujem. Tiste kroglice, ki uporabljam jaz, nimajo magnetkov, temvec so enostavno iz trde gume - kot odskocne kroglice se lahk se igras znjimi Free, ti si moj star prijatelj, povej lunatkam preprosto, da lahko dobijo te magnetke pri tebi. Trditev se mi pa sploh ne zdi neumna. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 19. avgust 2006 Prijavi Deli 19. avgust 2006 sej tudi ze ne prenasa vec. postaja vedno bolj nepredvidljiva in to je clovekovemu sistemu delvoanja zelo motece. ..... uboga Zemlja, kako dolgo bo se folgala prenasati nase sranje ... ce imas kroglice ali kaj podobnega, se ni receno da povsem opustis mehcalce ipd... nekja pomeni ze to, da zmanjsas uporabo! namesto da uporabis cel zamasek, uporabis le polovico ali cetrtino. če daš prat perilo s temi magnetnimi kroglicami, ne daš tudi nič mehčalca? res me zanima, kakšno pride perilo ven iz bobna? ni nič trdo? jaz bi bila za, sam ne vem, če bi mojima cimrama pasalo. da, da. biokor. BIOKOR, D.O.O., PODJETJE ZA PROIZVODNJO IN TRŽENJE Z ORGAN SKIMI ČISTILI, ŠKOFJA LOKA PODLUBNIK 74, 4220 ŠKOFJA LOKA 5750008 0 - strajesa zadeva, ze vsaj 10 let... sem si enkrat pral lase s zeliscnim samponom.. in jao boz.. glede an to, da mam zelo goste lase, mi je vse ostalo med lasmi, kljub tem da sm si jih parakrat spral. imeli so tudi zeliscno sol. verjetno imajo sedaj vec produktov. ...Drugače pa se mi zdi, da se izdelujejo eni eko praški, pa zobne paste, pa šamponi takšni in drugačni tudi pri nas v Sloveniji.....kje se pa sedaj ne spomnim ..mislim da nekje na gorenjskem. Sem že enkrat pred leti brala v reviji Aura, vse na osnovi zelišč....tako nekako.... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. avgust 2006 Prijavi Deli 19. avgust 2006 Fajn. mal mi je blo prevec 'reklamno', vendar, ne... je ok...sam vseen mi nekak ne sodi v Zdravje (ceprav ja, razumem, imate argumente za).Razlog vec torej (take teme, ki jih ne mroes vtakniti nekam, pa ceprav v bistvu tud pasejo - pac od danih moznosti), da reorganiziram forum, kot od nekdaj hocem, pa ne pridem do tega (prehrana bo v splosnejsem forumu gospodinjstvo, tja pa bomo vtkanili tudi *take teme*). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 19. avgust 2006 Prijavi Deli 19. avgust 2006 jst pa uporabljam tele: pralne_kroglice - stanjeo samo 1.990 sit. niso magnetne, je samo guma, ki se drgne, buta v perilo. Te uporabljam ze vrsto let. tukaj je se en drug ponudnik nekih drugih pralnih kroglic: kroglica Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 20. avgust 2006 Prijavi Deli 20. avgust 2006 da, da. biokor. BIOKOR, D.O.O., PODJETJE ZA PROIZVODNJO IN TRŽENJE Z ORGAN SKIMI ČISTILI, ŠKOFJA LOKA PODLUBNIK 74, 4220 ŠKOFJA LOKA 5750008 0 - strajesa zadeva, ze vsaj 10 let... sem si enkrat pral lase s zeliscnim samponom.. in jao boz.. glede an to, da mam zelo goste lase, mi je vse ostalo med lasmi, kljub tem da sm si jih parakrat spral. imeli so tudi zeliscno sol. verjetno imajo sedaj vec produktov. Nisem ničesar sprobala...sem pa pomila posodo z otrobi taki čist navadni.....otrobe po mastni posodi....pa fino maščobo popijejo ..potem pa splakniš z vodo. tako so že včasih pomivali posodo...to je čist eko. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
highlander 23. avgust 2006 Prijavi Deli 23. avgust 2006 Jest vcasih operem kaj s pralnimi oreski RITHA. Mam namen vec prati z njimi, sam ne vem kako je z vodnim kamnom.A dajete v pralni stroj kaksno zadevo proti kamnu; npr Calgon in podobne zadeve? Ali obstaja kako bolj naravno sredstvo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. avgust 2006 Prijavi Deli 23. avgust 2006 morda kis? drugac pa - kok pa stanejo ti orescki?mene tud zanima to. mehcalci se mi kar grauzajo, sem jih dolocla, da so algasti pa taki organski, pol je pa devica nekje napisala, da jih dejansko nekak podobno gojijo oz. pridobivajo....tko da vcasih sem za mehcanje perila po pranju sam kis uporabljala, ki sem dala not par kapljic kakega etericnega olja.vendar prala pa se nisem nikdar z nicimer drugim kot s pralnimi praski (ali pac mili)... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 23. avgust 2006 Prijavi Deli 23. avgust 2006 Jst bi to se zdej naredu, ce bi do take situacije sploh prslo. Le da bi uporabil navadne savjete ali wc papir; ali pac nek casopisni papir, tako da se popije mascoba iz posode in nato ta prepojen papir vrzes rajsi v smeti. Pomoje je to vseeno bolje kolosko kot ce mascobo zlivamo v odtoke? Seveda pa je se bolje, ce ta prepojen papir vrzemo na kompost (ce ga imamo).Ker pac z mascobo skoraj nicesar vec ne kuham ali pecem, mi te opcije sploh ni treba izvajati, saj mascobo (nerafinirana ekolosko pridelana olja) v vecini dodajam sele ko je je da krozniku.Kar se tice bikorovih otrobov, pa je seveda dobra zadeva! Nisem ničesar sprobala...sem pa pomila posodo z otrobi taki čist navadni.....otrobe po mastni posodi....pa fino maščobo popijejo ..potem pa splakniš z vodo. tako so že včasih pomivali posodo...to je čist eko. Veliko (eko, bio, naravi prijaznejsih zadev) cistil, praskov, .. imajo v kalcku v BTC.Jest vcasih operem kaj s pralnimi oreski RITHA. Mam namen vec prati z njimi, sam ne vem kako je z vodnim kamnom.A dajete v pralni stroj kaksno zadevo proti kamnu; npr Calgon in podobne zadeve? Ali obstaja kako bolj naravno sredstvo? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 23. avgust 2006 Prijavi Deli 23. avgust 2006 Hojla, jaz pa se kdaj znam ocvret kaksno cvetacko pa se kaj bi se naslo ... vseolje in kokosfet, ki mi ostane, pa dam v eno zbiralno posodo in ko je polna, odnesem na komunalo... nikoli ne vlivam stvari v odtoke :xx!: ... posebej zbiramo tudi plastiko, pa en kos imamo za bioloske odpadke, ki jih mecemo na kompost za hiso.Extra zbiramo tudi steklo... smo cisto out , ker smo na vasi, kjer se kaj taksnega seveda ne pocne .. drugace pa imam jaz pred pralnim strojem namontirano eno napravico, ki sem jo kupila pred 7 leti.V njej se nahajajo eni kristalcki, ki bi naj mehcali vodo.Se sploh ne porabijo, ksr ostaja jih enako, kot takrat, ko sem to kupila.Prodajali pa so eni tipi iz MB od vrat do vrat.Jaz ki NIKOLI nic ne kupim od preprodajalcev, sem takrat imela ful dobro nalozbo.V pralni stroj tako ne dajem mehcalcev, ker me vonj dusi, pa se malega imam alergika, pa bi potem morala to svinjarijo izplahovati :xx!: ... dam pa kdaj kaksno kapljico etericnega olja tako za disavo .. ritha oreski pa stanejo semizdi ok. 1200 sit, en mali pakelcek, jaz jih imam za fulkrat, ker kombiniram z pralnim praskom v prahu iz Kalcka.Je mi pa en tip pri nas rekel, da se v Avstriji dobijo na KG in ful ceneje, kot pri nas.Moram enkrat preveriti, ker bi mogla iti v Graz .. Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 23. avgust 2006 Prijavi Deli 23. avgust 2006 mehcalci se mi kar grauzajo, sem jih dolocla, da so algasti pa taki organski, pol je pa devica nekje napisala, da jih dejansko nekak podobno gojijo oz. pridobivajo....tko da vcasih sem za mehcanje perila po pranju sam kis uporabljala, ki sem dala not par kapljic kakega etericnega olja.vendar prala pa se nisem nikdar z nicimer drugim kot s pralnimi praski (ali pac mili)... ne vem, iz česa delajo mehčalce, je pa potrjeno, da uničujejo perilo. zamašijo namreč vse tiste luknjice med tkanino in tako oblačilo ne more "dihat". je pa meni en roza mehčalec enkrat zavese pobarval (do naslednjega pranja). tako da barva očitno tudi ni nekaj nedolžnega ... Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 23. avgust 2006 Prijavi Deli 23. avgust 2006 zlo glupa tema,,,se jo ne da oprat? Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 24. avgust 2006 Prijavi Deli 24. avgust 2006 Pralni oreščki Pralni oreščki iz Indije in Nepala prinašajo v vaš dom že pozabljeno moč pranja brez dodatnih in odvečnih kemikalij. Oreščki rastejo kot sadež milnega drevesa, njihova skrivna moč pa je v saponinih, ki delujejo kot milo, kadar pridejo v stik z vodo. Vendar pa ima ta na videz blaga raztopina izredno moč delovanja, tako pralno kot tudi razkužilno. Oreščki so nežni do perila, vaše kože in okolja. Na naraven način mehčajo in negujejo perilo, ki iz stroja pride mehko in puhasto. Še posebej primerno za ljudi z občutljivo kožo in alergijami! Uporabni za ročno in strojno pranje perila od 30° do 90°C kaj pa pravite na te oreške Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 24. avgust 2006 Prijavi Deli 24. avgust 2006 Nekaj podobnega bi lahko bila tudi navadna milnica/ saponaria officinalis/ , katere korenina vsebuje precej saponinov -ime rastline pa pove za kaj so jo uporabljali naši predniki- korenina, če jo drgneš- gneteš v prisotnosti vode, se zelo lepo peni. Včasih so jo tako tudi uporabljali. Sedaj je pa uporaba omejena na redke ljudi ki jo nabiramo za čaje- odlično se obnese pri suhem kašlju, za sladkorno bolezen, pospešuje delovanje žlez.... kar je tukajle nepomembno. Saj pravim , včasih se je uporabljala namesto mila / ga ni bilo / , kar pove že njeno ime.Je pa precej pogost "plevel " z cvetovi bele barve- verjetno jo kdo pozna.... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tinčika 5. maj 2009 Prijavi Deli 5. maj 2009 Sicer že kar stara tema, vendar mi je google to med prvimi našel, ko sem vpisala pralna kroglica. Imela sem te indijske oreščke, vendar z njimi nisem bila zadovoljna, ker so puščali madeže na perilu, pa tudi belo je sivo postalo. In sem nekaj brala o teh pralnih kroglicah, ki so že kar pogosto omenjene in me zanima, če jih je kdo preiskusil in ali res vredu operejo. Gre se mi pa predvsem za to, ker ima hčerka zelo občutljivo kožo in ne smem uporabljati mehčalcev in zelo malo detergentov. Gledala pa sem tole http://www.priskrbi.si/pralna-kroglica.html . Jo ima kdo? Kakšne izkušnje? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.