mia4aerobics 30. maj 2007 Prijavi Deli 30. maj 2007 jaz jem zadnje case total, grski jogurt, ma mislim, ma vec beljakovin, kar naj bi jogurt ponavadi imel, kot ogljikovih hidratov in so fajn, pa se za po kaki vadbi me lepo zasitijo...mia Citiraj TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ. Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 31. maj 2007 Prijavi Deli 31. maj 2007 Zdaj so novi od Vitalinee. Omamno Obožujem malininega in spet mi je všeč jagodni. Zadnjič sem si delala beljakovinske palačinke (samo beljaki+prašek) in polila z vitalineo...mjami je teknilo... Sadnih skut ne maram preveč. Najraje imam Vipavsko skuto, ki jo tudi porabim za vse mogoče. Vegan bi bila pa težko ja. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 31. maj 2007 Prijavi Deli 31. maj 2007 Zdaj so novi od Vitalinee. Omamno Obožujem malininega Jaaaaaaa!!! Ta je ta!!!! Genialen. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enapačtaka 31. maj 2007 Prijavi Deli 31. maj 2007 Najboljša je polnomastna mariborska skuta, pridajajo jo tudi pod šparovo znamko (v pecivu ali kar tako)... ti sadni miksi se pa težko štejejo v zdravo prehrano, sploh manj sladki in manj maščobni z vsemi mogočimi dodatki in nadomestki Citiraj Dr. Dolittle je fantazijski lik. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 31. maj 2007 Prijavi Deli 31. maj 2007 sam gledat, da ni aspartam-a notri; umetnega sladila, ki je cloveku zelo skodljivo!!Aspartam je v jogurtu Vitalinea 0% maščobe, proizvajalec Danone...! Nejc, upam, da ti folk ni zabezecal OS-predala z vsemi mogočimi recepti.... * Pred leti se je dobilo v prodaji bohinjsko kislo mleko, ki je bilo res prva liga. Potem pa so mlekarno iglobirale Ljubljanske mlekarne, in so izvrstnemu kislemu mleku brž spustile dušo . Ista usoda je doletela mariborski maksi desertni sir v rdečem vosku ) No, ljubljančani so se za bohinjsko kislo mleko odkupili z božanskim proizvodom ' kmečko kislo mleko', zelen pokrovček, 250 g pakunga. Priporočam vsem sladokuscem. Čakam, da ponudijo zamenjavo še za maksi desertni sir , smo enkrat z Enjo in Cosmico naredile celo raziskavo, kakšne smrti je umrl tisti krasni hlebček v rdečem vosku Res nam je lahko žal, da naši pogajalci niso uspeli(ali želeli) "izpogajati" ohranitev manjših ,butičnih mlekarn.Del gorenjskega mleka kupijo Italijani(Ruby ), mleko iz bohinjskega konca pa gre v Tolmin.Ljubljanske mlekarne pa še vedno prodajajo "alpsko mleko".Kislo mleko naredim sama in iz njega skuto. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 5. junij 2007 Prijavi Deli 5. junij 2007 Pravilno, Lisbona. Vsaj z moje strani. Jaz npr. mleka sploh ne pijem, razen eno pikico v kavi, ker mi čista črna ne gre v slast. Ne zdi se mi, da bi ga telo pogrešalo. Še najbolje prenašam probiotične jogurte, ampak redko jih pijem. Paziti je treba le, da telo dobi dovolj kalcija z drugo hrano. In v kombinaciji z D vitaminom, ampak tega se ponavadi že s soncem po par minutah dobi dovolj. Dans se mi je pa že zgodaj zjutraj zaluštalo kisle smetane...tako ,da jo bom slej kot prej napadla... Do jogurtov ,sadnih skut in podobnih zadev sem pa ravnodušna...še vedno... Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 6. junij 2007 Prijavi Deli 6. junij 2007 Najboljša je polnomastna mariborska skuta, pridajajo jo tudi pod šparovo znamko (v pecivu ali kar tako)... ti sadni miksi se pa težko štejejo v zdravo prehrano, sploh manj sladki in manj maščobni z vsemi mogočimi dodatki in nadomestki hmmm je pa že bolj zdrava pusta oz lahka skuta z manj maščobami(horesterola) pa ker smo ravno pri jogurtu, js si jo ponavadi zmiksam z stračetela jogurtom od vitalinee in je prava zdrava beljakovinska bomba z malo maščobami Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 6. junij 2007 Prijavi Deli 6. junij 2007 Od skut je zame neprekosljiva mariborska nepasirana-pusta, dobra tudi sosedova-'zdravo življenje'Edino zaslajeno mlečno zadevo, ki dvakrat letno šmirglam je lj borovničeva skuta.*100% se izogibam vsem pocom, ki so zaslajeni z raznimi brezkaloričnimi sladili :xx!: Karcinogeni aspartami in ciklamati...fuj in fej, a od žlice cukra še noben ni umrl *Že celo življenje opazujem veliko skupino ubogih ljudi, ki:- sladijo s sladili- štejejo kalorije in ves čas iščejo malokalorične recepte za šajs jedi- ves čas si zmišljujejo neke fore kako ukanit rabo maščob- mislijo, da če bodo jedli skuto, da bodo shujšali- stradajo in izpuščajo glavne obroke- maltretirajo svoj organizem in duh z resnično maloumno zasnovanimi dietami In kot rezultat vsega tega sizifovega početja so:NON -STOP PREDEBELI Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emmzi 10. junij 2007 Prijavi Deli 10. junij 2007 men de pa najbl usech Desert z okusom stracitele drgac pa ne jem jogurtov... ce mi pa zapase... ga pa tako ali tako ni v hladilniku :xx!: Citiraj "Remember when I told you how myKin is different in some ways?And how you should not fall in loveWith someone like me, anyway...Between the lines, people see signsWhen they feel the sear, every day's fear...And one night their torchesFind the girl without a name...And the one who has herLove is no more safe..." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 14. junij 2007 Prijavi Deli 14. junij 2007 hmmm je pa že bolj zdrava pusta oz lahka skuta z manj maščobami(horesterola) pa ker smo ravno pri jogurtu, js si jo ponavadi zmiksam z stračetela jogurtom od vitalinee in je prava zdrava beljakovinska bomba z malo maščobami Jaz tudi to delam Samo da vzamem malinovo vitalineo. Sicer imam pa najraje lahko Vipavsko skuto. Včasih jo zmešam s Hy Pro-jem in je super. Beljakovinske bombe so kul Zadnjič sem kupila zmrznjeno sadje (črn in rdeč ribez, maline in gozdne jagode), malce oddajala, dodala nekaj tekočega sladila in vse skupaj zmiksala z vipavsko skuto..božansko Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 15. junij 2007 Prijavi Deli 15. junij 2007 meni tudi zadnjih 14 dni niso kaj šli jogurti, se jih najbrž mal preobjedlasamo zdaj mi spet pašejo, itak da sam navadni, sadni mi presladki Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. junij 2007 Prijavi Deli 20. junij 2007 super k je osvezen, k sem glih hotla napisat.namrec, prav zal mi je, k moram to napisat, k rada podprem slovenska podjetja in to, sam: kolk je pa boljsi (men osebno) navadni jogurt (trdi, v loncku) Dukat kot pa od Ljubljanskih mlekarn! x!xcist boljsi! sem mislila, da je zato boljsi, ker pac je. mislm ker pac onega jem.sem pa takoj kupla tud tega od Ljubljanskih, k sem prisla z morja, pa se zal ne more niti primerjat. v glavnem, kdor mara, kot jaz, cist navaden 'trdi' jogurt v loncku, je dukat zakon! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. junij 2007 Prijavi Deli 20. junij 2007 a ne!ma res, men je mega!!!! men so ful vsec taki *navadni* okusi.al pa cist specificni. in ta jogurt je res tok nad! a ni hec, tak cist skor brezvezen okus, mislm pac kao nc posebnega, tezko reces, kaksen je sploh oz. po cem....sam je pa tok dobr, cist zadovolji moj okus.sem ga na morju cist vsak dan jedla. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. junij 2007 Prijavi Deli 21. junij 2007 a ne! jaz sem tud vcer, crno zemljo pa jogurt! sam skoda k v Tusu nimajo dukata. sem "narocila".. sem vprasala prodajalko, ce ma kej vpliva. in ji predlagala, da predlaga. sadnih pa ne maram, ze ko sem bla majhna, sem sam te tanavadne. najhujs je blo, ce si ga iz sole v torbi vlacil in ti je pocil. si lohk torbo stran vrgel in vse kar je blo not. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 21. junij 2007 Prijavi Deli 21. junij 2007 super k je osvezen, k sem glih hotla napisat.namrec, prav zal mi je, k moram to napisat, k rada podprem slovenska podjetja in to, sam: kolk je pa boljsi (men osebno) navadni jogurt (trdi, v loncku) Dukat kot pa od Ljubljanskih mlekarn! x!xcist boljsi! men tud trenutn... fuuuuuuuuuuuuuuuuul sede cist navadn trd jogurt! ze skor mal prevec lahk ga jem in zraven zelenjave (ala solate), in zraven testenin (ala spageti) in zraven moke (ala kruhi) po vrh usega pa... hehe..., dela kdo doma pico? k mas pol, za "namaz" kao kecap pa origano..., no v ta "namaz" si zdej "po novem" se neki zlick tega navadnga jogurta notr fliknem... prevec Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janif 21. junij 2007 Prijavi Deli 21. junij 2007 Tolk se piše tukaj, da sem moral mal pogledat Men pa najbolj sede navaden "trdi" jogurt kot ste ga tukaj imenovali, prav osvežitev čutim v ustih,tako da že vrsto let praktično vsak večer enga maznem, pa mal kruha zraven, to mi je zakon , zelo poredko, ponavadi kdaj na morju, tudi kakšnega navadnega tekočega, sadnih pa ne morem, ta okus (jogurt + sladko) mi ne gre skup super k je osvezen, k sem glih hotla napisat.namrec, prav zal mi je, k moram to napisat, k rada podprem slovenska podjetja in to, sam: kolk je pa boljsi (men osebno) navadni jogurt (trdi, v loncku) Dukat kot pa od Ljubljanskih mlekarn! x!xcist boljsi! sem mislila, da je zato boljsi, ker pac je. mislm ker pac onega jem.sem pa takoj kupla tud tega od Ljubljanskih, k sem prisla z morja, pa se zal ne more niti primerjat. v glavnem, kdor mara, kot jaz, cist navaden 'trdi' jogurt v loncku, je dukat zakon! ja, dukat ma fajn zadeve, men je zlo dobra njihova skuta , prav okusna je Citiraj Izvukao je na kraju svog izlaganja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 13. julij 2007 Prijavi Deli 13. julij 2007 Po dolgem času mam spet obdobje k mi jogurt paše - mislim na te sadne v lončkih, ket navadni tekoči je z mUsliji itak zakon, vedno trenutno skoz jem Egote jagoda+Vrtnica, pa Marelica, pa Sliva Full so mi dobri, pa lepe lončke majo Ego jagoda+vrtnica je res okusen...tudi zeleno jabolko+bazilika...... Imam pa vprašanje..mogoče kdo od vas sam izdeluje navadni jogurt?Vem, da je tašča pred leti imela "neko napravo, za izdelavo"...v lončke je dala mleko, dodala malo navadnega jogurta in vse skupaj dala na pladenj, ki je stvar en dan segreval na določeno temperaturo.Sem zadnjič malo brskala po avstrijskih trgovinah...nič podobnega nisem našla...kakšen namig? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. julij 2007 Prijavi Deli 17. julij 2007 Z obzirom da bo še do nedele pasje vroče, bi blo mrbit glih tko dobr, če bi segrevanje prepustila soncu glede segrevanja milsm - da bi kr na zraku pustila nekje na mizi (če nimate seveda klime doma Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tmala 20. avgust 2007 Prijavi Deli 20. avgust 2007 najbolši je navadn jogurt. pa ne light btw a je kdo tuki že jedu navadn jogurt skupi z čipsom s papriko?? Citiraj blagor človeku, ki mu duša ničesar ne očita in ni izgubil upanja... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 22. avgust 2007 Prijavi Deli 22. avgust 2007 No, to ravno ne Kislo smetano sem nadomestila z navadnim jogurtom, ko delam kakšne omake (naprimer kumarično). Mi je prav všeč, ker kisla smetana je itak :xx!: kar se tiče sestave.Sicer ga imam rada z mussliji. Ful sem bila navdušena nad novimi sadnimi jogurti od Vitalinee, ampak jih imam čisto dovolj. Tako da sem zopet na navadnem Tist, tekoč 1.3. od ljubljanskih mlekarn enja, nekaj časa nazaj sem kupila knjigo o francoskih receptih in prehranjevanju. Tam notri sta 2 recepta, en je za pripravo jogurta brez aparata, drugi je pa z aparatom. Na žalost sem knjigo posodila prijateljici (ki je videla kako jo "požiram), ampak bo v kakem tednu nazaj, če ni prepozno. Sicer se pa malce spomnim tistega recepta brez aparata, ampak sigurno ne dovolj, da bi tukaj napisala... Aja, pa zadnjič sem poskusila te nove Egote v lončkih. Niti eden ni po mojem okusu... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 23. avgust 2007 Prijavi Deli 23. avgust 2007 Michele, nikoli ni prepozno! Ko boš dobila knjigo nazaj, bom vesela, če recept prepišeš..... Na netu sem našla podjetje, ki aparate tudi prodaja...samo cena se mi zdi sumljivo nizka.... manj od 30 evrov za aparat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 24. avgust 2007 Prijavi Deli 24. avgust 2007 Tudi jaz sem zdaj gledala po netu, pa sem našla en pogovor, kjer ženska pravi, da imajo (no so imeli) v Merkurju aparat za 5000sit (ena pa da za 7000). Tako da je čist možno, da so cene tako nizke. Aja pa tudi recepte sem našla (na netu): Sestavine:1 l mleka1 velika žlica navadnega jogurta (ki še "živi") Potrebujemo še:male stekleničke (s pripadajočimi pokrovi)izolirna torbavroča voda Mleko malo segrejemo (ne sme zavreti!) in mu dodamo žlico jogurta. Dobro premešamo in vlijemo v pripravljene stekleničke. Pazimo, da pokrovčkov ne privijemo popolnoma, ker mora tekočina dihati! Stekleničke nato postavimo v izolirno torbo in previdno prilijemo toliko vroče vode, da sega stekleničkam do vratu.Voda naj bo ravno toliko vroča, da nas ne "zažge", če pomolimo prst vanjo...Nato zapremo torbo, počakamo 5 - 6 ur in jogurt je gotov! V hladilniku zdrži pb. 1 teden.Lahko napravite tudi light jogurt, ampak morate paziti, da je vsebnost maščobe v mleku in jogurtu ista (ali približno ista):polnomastno mleko - polnomastni jogurtposneto mleko - jogurt iz posnetega mleka ***Ponekod sem pa videla tudi, da pustijo mleko da zavre...Naprimer:Domač jogurt narediš tako, da mleko zavreš in ohladiš na cca 38-42 stopinj C, potem pa vmešaš vanj kupljen jogurt, ki ti je všeč, naliješ v kozarčke, pokriješ in pustiš na toplem, najboljše je, da je temperatura ista kot zgoraj (38-42 stopinj). Pustiš nekaj ur, če je bolj hladno ali želiš trši jugurt, z več okusa in malo bolj kisel pa malo dlje. POtem daš jogurt v hladilnik, kjer se bo še malo strdil.Baje je dobro, da sta mleko in jogurt, ki ga vmešaš vanj, enako mastna (torej oba 1,6 ali oba 3,2). Jaz sem probala že vse možne kombinacije, tudi 3,2 mleko in 0,5 jogurt ali obratno in je vse delalo.In baje je dobro, da mleko ni alpsko. Baje je tudi dobro,da delaš jogurt ponoči, ker takrat nič ne rukaš okolice, baje tega jogurt ne mara. Ti bom potem prepisala še iz knjige raje Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 24. avgust 2007 Prijavi Deli 24. avgust 2007 Napiš...če ni kakšna fora spet Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 24. avgust 2007 Prijavi Deli 24. avgust 2007 Zakaj je pa je zanič? A pa si poskusil ta recept? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 24. avgust 2007 Prijavi Deli 24. avgust 2007 Ti bom verjela na besedo o knjigi in je ne bom brala. Recept je zelo preprost (te stvari so pa ponavadi najboljše ). Super, thanks Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.