Skoči na vsebino

Bog

anarhist

Recommended Posts

te itak vsi dobivamo..v takšni ali drugači obliki x;)x

ja tudi js sledim svoji filozofiji :vio: na trenutke je kriza..ampak vsak korak je lažji xsrcx

zakaj jih pa ti dobivaš?

------------------------

se ti ne zdi, da je morda neka univerzalna pot za vse duše in da ne rabiš izumljat ničesar, ker je bilo že vse izumljeno, še preden se je ta materialni svet sploh znova pojavil?

kaj pa če ta filozofija ni tvoja? si morda kdaj na to že pomislila?

vsak korak je lažji praviš, ..... potem čutiš, da korakaš nedvomno proti cilju?

kakšen je ta cilj?

:)

Deli na socialnih omrežjih

hecen odtenek.

------------------

veš, da imaš prav in da ima tudi koma prav? :)

mi lahko poveš kakšen je tvoj nejvečji cilj, v duhovnem smislu seveda. če ni nobena skrivnost?

hvala :)

prav, če je tebi dovolj :)

simpatičen odtenek ;)

oba mama prav x:)x moj cilj...hm vse in nič...tu ne moreš postavljati ciljev, ker se jih ne da..če pa se že pa je potem itak samo razočaranje oz na koncu se sam sebi smejiš x:)x :palec:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

zakaj jih pa ti dobivaš?

------------------------

se ti ne zdi, da je morda neka univerzalna pot za vse duše in da ne rabiš izumljat ničesar, ker je bilo že vse izumljeno, še preden se je ta materialni svet sploh znova pojavil?

kaj pa če ta filozofija ni tvoja? si morda kdaj na to že pomislila?

vsak korak je lažji praviš, ..... potem čutiš, da korakaš nedvomno proti cilju?

kakšen je ta cilj?

zato ker se ustvim in nočem it naprej x:Dx x;)x ne brce v rit jemat kot nekaj slabega :vio:

iščemo izkušnje...vse duše teorijo že poznajo..prakse pa ne..zato smo pa tukaj ali pa mogoče kje drugej x;)x

dokler nisem šla po svoji poti sem bila katolik x:)x del mene je še vedno oz ostale so stveri, ki so imele trdne temelje....

nimam pojma kakšen je cilj....je pa res da pa se držim pač določenih 'napotkov' ki mi pri tem pomagajo...pot za vsakega je pa daljša kot si mi lahka predstavljamo xsrcx

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

že ideja lastit si filozofijo ...ali citate...ali misli....mi je bolana....vse je naše x:)x vsak pač iz tega potegne kaj mu paše

pa prej si napisal, da slediš svoji filozofiji. zdaj pa praviš, da je od vseh. zakaj nisi napisal, da slediš filozofiji vseh? in če je vse eno, zakaj potem midva ne slediva eni in isti filozofiji.

ti se ne strinjaš z mano skoraj v nobenem pogledu.... moja filozofija je potem napačna? se pravi, ti slediš filozofiji, ki je od vseh, jaz pa sledim svoji napačni filozofiji?

:?

--------

hmmm.... ti pač potegneš, kar ti paše. kaj pa če ta tvoj paše nima dobrega občutka,.... in potegne nekaj, kar ti na koncu sploh ne bo pasalo? če ti paše na začetku, potem ti mora vedno pasati?

ta paše je zelo zafrknjen.... to sem jaz že kar nekaj časa nazaj pokapiral.

zdaj pa delam tisto, kar mi zaenkrat še ne paše oz. mi malo paše.....

vse je prav, kar hočeš kot prav dojeti in sprejeti....vsaka stvar ima dve plati

a si že kdaj slišal za abstraktno logične nelogičnosti....ki so tudi Bog....vendar naš razum tega na noben način noče sprejeti x:)x

no to se pa tudi jaz strinjam, vsak stvar ima dve plati. :)

-----------

abstraktne logične nelogičnosti....... :) to najbrž midva doživljava ko en drugega bereva.

LOL

-------------

se strinajm, materialni razum ni sposoben dojeti Boga. Good Point :)

moj največji cilj v duhovnem smislu je nepostavljanje ciljev v duhovnem smislu....in ni skrivnost x:)x

super, potem ni skrivnosti :)

potem cilji v duhovnem smislu niso potrebni? kaj potem duhovnega smisla sploh ni? kako imaš lahko potem največji cilj v duhovnem smislu ta, da si nebi postalvljal ciljev v duhovnem smislu, če nič od tega ne obstaja?

simpatičen odtenek ;)

oba mama prav x:)x moj cilj...hm vse in nič...tu ne moreš postavljati ciljev, ker se jih ne da..če pa se že pa je potem itak samo razočaranje oz na koncu se sam sebi smejiš x:)x :palec:

simpatičen :) no kakor komu....

-----------

ja se strinjam, oba imava svoj prav. to je pravica obeh. :)

------------------

vsak seveda po svoje, vendar jaz imam, vsaj enkrat za spremembo, resno začrtan cilj. težko ga je bilo postavit, vendar je mogoče.

razočaranje pride, če nisi zadosti potrpežljiv oz. prehitro odnehaš. če si na pravi poti seveda.

razočaranja na napačni poti nima smisla imet. lahko je le veselje :)

a ti se tudi sama sebi smejiš....

pa sva že dva :)

pa prej si napisal, da slediš svoji filozofiji. zdaj pa praviš, da je od vseh. zakaj nisi napisal, da slediš filozofiji vseh? in če je vse eno, zakaj potem midva ne slediva eni in isti filozofiji.

ti se ne strinjaš z mano skoraj v nobenem pogledu.... moja filozofija je potem napačna? se pravi, ti slediš filozofiji, ki je od vseh, jaz pa sledim svoji napačni filozofiji?

:?

--------

se opravičujem...sledim le fleksibilnosti svojih misli....poglede na prav in narobe in ravnoprav...spreminjam...ko mi paše...in da se še popravim...ne sledim svoji filozofiji....le svojemu občutku.....za filozofijo....ki je od vseh....čemu pa ti slediš...pa sam najbolje veš....ne me preveč resno jemat...tu v tej temi temi samo malo bluzim in čas preganjam....bolj za hec kot za res x:)x

super, potem ni skrivnosti :)

potem cilji v duhovnem smislu niso potrebni? kaj potem duhovnega smisla sploh ni? kako imaš lahko potem največji cilj v duhovnem smislu ta, da si nebi postalvljal ciljev v duhovnem smislu, če nič od tega ne obstaja?

iskanje smisla (beri cilja) je problem ega....ki nonstop nekaj hoče...in ruši naš mir x:)x

p.s. ne vem kako si lahko v neskončnosti postaviš cilje, katerih doseganje bi te zadovoljilo

zato ker se ustvim in nočem it naprej x:Dx x;)x ne brce v rit jemat kot nekaj slabega :vio:

iščemo izkušnje...vse duše teorijo že poznajo..prakse pa ne..zato smo pa tukaj ali pa mogoče kje drugej x;)x

dokler nisem šla po svoji poti sem bila katolik x:)x del mene je še vedno oz ostale so stveri, ki so imele trdne temelje....

nimam pojma kakšen je cilj....je pa res da pa se držim pač določenih 'napotkov' ki mi pri tem pomagajo...pot za vsakega je pa daljša kot si mi lahka predstavljamo xsrcx

jaz si želim veliko brco v rit, remember? potem si ne morem mislit, da je nekaj slabega, kajne :)

potem jo dobiš predvsem zato, ker se ustaviš oz. nočeš naprej?

v kaki obliki pa pride ta brca? kdo ali kaj ti jo servira?

-------

vse duše že poznajo teorijo, prakse pa ne? to misliš na človeka ali dušo? ali zate duša in človek eno in isto?

kje pa smo potem zdaj? kaj ti predstavlja planet zemlja? .... če si sam odgovorim,... kraj ki lahko dobiš izkušnje?

kako je lahko človek katolik? se ti zdi, da je več religij oz. več Bogov?

tvoja pot je pa čisto tvoja, ali tudi ti pobereš kar ti paše,.... iz ene filozofije ali več filozofij?

trdi temelj je pri tebi naprimer?

--------

a te lahko nekaj vprašam? kako lahko veš, da si na pravi poti, če pa niti ne veš, kakšen je cilj? kako se boš sploh zavedla, da greš potem naprej ali nazaj. se zanašaš na svojo intuicijo? od kje misliš, da prihaja tvoja intuicija? se ti zdi, da greš lahko samo naprej oz. da se ustavljaš?

če hodi človek po poti, ki nima cilja..... potem je ta pot brez cilja in nima smisla, da še hodi po njej.

samo zmatra se in nima nič od tega.

tako je moje mnenje seveda :)

-----------

je pa tudi res, da vodijo vse poti proti enemu cilju.

se strinjaš?

-----------

oprosti za tako veliko vprašanj,.....

se opravičujem...sledim le fleksibilnosti svojih misli....poglede na prav in narobe in ravnoprav...spreminjam...ko mi paše...in da se še popravim...ne sledim svoji filozofiji....le svojemu občutku.....za filozofijo....ki je od vseh....čemu pa ti slediš...pa sam najbolje veš....ne me preveč resno jemat...tu v tej temi temi samo malo bluzim in čas preganjam....bolj za hec kot za res x:)x

iskanje smisla (beri cilja) je problem ega....ki nonstop nekaj hoče...in ruši naš mir x:)x

p.s. ne vem kako si lahko v neskončnosti postaviš cilje, katerih doseganje bi te zadovoljilo

prav :)

saj tudi jaz čas preganjam, zdaj ko ga še malo lahko.... imam pač tako službo, ki mi to omogoča. (ne vedno no)

-----

ja se strinjam. noben ne more biti zares pasiven, ne tako in ne drugače......

če hodi človek po poti, ki nima cilja..... potem je ta pot brez cilja in nima smisla, da še hodi po njej.

samo zmatra se in nima nič od tega.

tako je moje mnenje seveda :)

-----------

uživaj v poti po kateri hodiš...pa ne boš zmatran....itak pa vedno že vse imaš, če se hočeš tega zavedat

huh :switz: ti bom probala vse odgovorit x:)x :palec:

saj mi lahko na osebno sporočilo odgovoriš.... :)

da ne bova smetila po tej temi....

Bog je to, Bog je ono, besede, besede, besede...

Vprašajte ga, pa vam bo povedal. x:)x

alan :)

se strinjam s tabo,.....

odgovori pridejo iz vseh možnih strani :)

jaz pa mislim, da je uživanje znak, da nisi na pravi poti. :)

kolkokrat ti še naj povem da ni nič prav in narobe...in da nisem omejen z strahovi in prepovedmi nevem kakšnih štrulibuli duhovnih smeri in poti....sem...uživač po duši...in tega se predobro zavedam....in to je tudi moja izbira....za katero v popolnosti stojim x:)x

kolkokrat ti še naj povem da ni nič prav in narobe...in da nisem omejen z strahovi in prepovedmi nevem kakšnih štrulibuli duhovnih smeri in poti....sem...uživač po duši...in tega se predobro zavedam....in to je tudi moja izbira....za katero v popolnosti stojim x:)x

jaz sem mislil bolj nasplošno veš :)

LP :)

Hojla Janardan

Nekoč v davni preteklosti /se mi dozdeva da včeraj/ če ne še dlje nazaj, medtem ko sem opazoval svatovski ples dveh metuljev /zna bit, da sta bila okarja, mimogrede, si že opazoval kdaj ljublenje dveh metuljev...je zanimivo, veš/ pod slivo na vrtu v Peroju /ja, je že en teden tega/, mi je Konfuzij, moj prijatelj, ravno tako očaran nad prizorom, dejal:

"Moj bk, glej kar je, ne kar bi rad videl,

preberi kar je napisano, ne kar bi rad prebral,

sliši kar govorijo, ne kar bi rad slišal".

Da prebereš kar bi rad prebral, ne kar je zapisano, sem razbral iz tvojih komentarjev na moja teksta, kako se pa znajdeš v ostalem, ne vem. Je povezano z razumevanjem. Večkrat omenjaš, da se pogovarjamo. Pogovor nista dva monologa gluhih /to bi bilo čisto nenavadno miksanje zračnih molekul in izgubljanje časa/. Pogovor je poslušanje do konca s preverjanjem razumevanja slišanega s strani poslušalca in seveda govorjenje govorca brez obsojanja poslušalca. Na kratko.

Jaz se na tele zadeve okrog Boga ne spoznam prav nič, sem samo en butl, a če bi zmogel tako zagoveden proces, kot je razmišljanje, bi ti dal v razmislek tole.

Človek ima svobodno voljo a ne /in en kup pritiklin, ki iz tega izhajajo...recimo odgovornost je že ena od njih/. En od izrazov svobodne volje je tudi vera v Boga /saj ni važno kakšna/. Bog svobodno voljo /izbiro/ upošteva /sicer je ne bi dal, če je/. Če bi se Bog razkril, bi nam odvzel svobodno voljo /možnost izbire/, možnost da vanj verjamemo ali ne, da verjamemo tako ali drugače. Slediš? Ok. E, od tu dalje je vse odvisno od posameznika, od njegove izbire. Kaj to pomeni?

Midva z Bogom sva na ti, kar ne pomeni, da se odlično razumeva, ampak da me on odlično razume, jaz pa njega bolj malo, no včasih ga, včasih pa ja bolj malo, včasih ga pa sploh ne. A kaj je pomembno. To, da sem se odločil, da Bog je. Takoj ko sem za svojo odločitev sprejel tudi vso odgovornost, nimam nobenih problemov več z njegovo pojavnostjo, dokazljivostjo, prisotnostjo, občutenjem. Kadarkoli hočem, ga vidim, slišim, občutim, se pogovarjam z njim. Slediš? Ok. Direktno. Brez posrednika. Skozi odnos /tole moram podčrtati, ker je srčika mojega razumevanja/ z vsem in vsakim, vsak trenutek. Kaj to pomeni? Da je Bog karkoli in kdorkoli in kadarkoli najprej /tudi ti/. Da komunicirava ves čas, no, on že, jaz pa kakor kdaj. Da ga razumem ali pač ne, mislm, hja, a ga?...ja, včasih ga pa ja.

Tako tudi vem zakaj sem tu /gotov da vem, sem ga vprašal in mi je povedal, če sva pa na ti a ne da ja/.

No pa rec. A ni čist simpl. Mislm.

Evo, Janardan, če bom zmogel kdaj tko zagoveden proces, kot je razmišljanje, ti bom dal v razmislek tole, do takrat pa; od tebe je odvisno, a bo življenje zate solzna dolina ali cvetoč travnik, a boš Boga iskal, a se boš z njim pogovarjal.

Imej se, mislim, tako kot si boš izbral.

butl

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...