Sebastjan 7. september 2006 Prijavi Deli 7. september 2006 Hvala, enako mislim zate. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 7. september 2006 Prijavi Deli 7. september 2006 Kaj je Bog Povzetek iz Pogovori z Bogom... Pred velikim pokom je bilo vse kar je v obliki visokovibrirajoče energije, skoncetrirane na velikosti zrna graha, imenovane antimaterija. Po velikem poku, t.j. od takrat naprej ko mi štejemo linearen čas (kar itak ni), se vesolje širi in del te visoko-vibrirajoče energije je zgubilo svojo visoko frekvenco in se materiializiralo... t.j. nastali so kemijski elementi, spojine, plini, planeti, zvezde, osončja, galaksije, njih jate in tako naprej in nazaj. Torej, vse kar je in kar ni, je nastalo iz tistega zrna antimaterije, ki je Bog. Trenutno se vesolje širi a obstaja dovolj antimaterije oz. temne snovi z maso, da se bo vesolje sesedlo nazaj v svoje prvotno stanje. To opisuje kot dihanje Boga... vdih, izdih. In to v neskončnost... OK... mene pa bega še vedno nekaj drugega. Zakaj sploh mora biti ta mali grahek nekje tam v neskončni črnini. Kdo je postavil grah tja A je Bog tako vsemogočen, da je ustvaril samega sebe iz NIČ In zakaj se potem ne izniči Kakšen smisel ima naše delovanje whatsoever OK... dviganje zavesti itd, bla, bla, bla... ampak kaj bomo potem, ko bomo iz svoje zavesti gledali "vštric" s Himalajo Rešili bomo svet lakote, tehnologija bo omogočila lahkotno življenje, težaško delo bo ukinjeno, bolezni bodo nadzorovane, rešili bomo ozonsko luknjo, hladna fuzijo bo omogčila praktično neomejene vire energije, za vojne ne bo potrebe ne volje, po planu Celestinske prerokbe se bomo na koncu zvibrirali v samo misel... ampak kaj potem Bomo samo meditirali, ljubili Boga, sebe in drug drugega in oh in sploh Zakaj ne bi vsemogočen stvarnik pri naslednjem izdihu raz-stvaril tisti majhen grahek sebe in pustil za seboj ne prostora, ne časa, ne nas, materije, zvezd, planetov, niti vakuuma ne... še NIČ naj vzame s seboj... Ok, da ne pišem dolgega filozofskega traktata... zakaj bi vibrirali če lahko brlimo P.S.Pa glede seksa omenja... namen seksualnosti je U Ž I T E K in ne razmnoževanje LIBIDO rula so oder so Priporoča tudi mastrubacijo... naj sokovi zalijejo rodno grudo Zelo človeški Bog... je pa vseeno boljši kot župnikova pridiga (ki je zavezan celibatu) o spolnosti :xx!: Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 7. september 2006 Prijavi Deli 7. september 2006 heh pričamo priču kdaj ti je kaj v užitek, kadar stvar obvladaš al si rojen talent ali pa srečko al pa neutrudni garač, še nartabolj, če si kombinacija vseh treh... toliko o seksu, o bogu danes ne bi nič, sva rahlo skregana, me je zapustu, pa ga nočem obirat, ker glih ni prisoten Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 7. september 2006 Prijavi Deli 7. september 2006 Torej si skregana sama s sabo, si se zapustila, pa se nočeš obirat, ker glih nisi prisotna... Pobotaj se x!x Ne se "zapstit" x!x Bodi prisotna x!x tut ti si bla v tisti antimateriji v velikosti graha ... tut ti si Bog baje Uff, grem spat Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 8. september 2006 Prijavi Deli 8. september 2006 kakšen napuh veje iz tvojih besed kar se tega ti če , mi bolj sede Kabalistova razlaga privatnih nebes in pekla in iz tega posledično tudi čist privatnega bogeca Tale Walshev je eno mičkeno razuzdan pa pa nagajiv, praksa kaže , da dolgoročno ne da kakega večjega napredka Sme čitali Walsha , po moje je kr fajn tip, sam da ma pa lih vse čipe pošlihtane ,pa da je lih vse zlato kar je naprintal pa ne bi lih zagovarjala vsi prisotni in prisebni, pa zato nismo bogovi, sam gasilci Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 8. september 2006 Prijavi Deli 8. september 2006 vsi prisotni in prisebni, pa zato nismo bogovi, sam gasilci ko sem bil še majhen....sem hotel biti gasilec....sam zdaj....ko sem starejši in pametnejši in modrejši ....pa sem rajši bog...v bistvu ni nobenega pametnega razloga zakaj ne bi bil Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 8. september 2006 Avtor Prijavi Deli 8. september 2006 kakšen napuh veje iz tvojih besed kar se tega ti če , mi bolj sede Kabalistova razlaga privatnih nebes in pekla in iz tega posledično tudi čist privatnega bogeca Tale Walshev je eno mičkeno razuzdan pa pa nagajiv, praksa kaže , da dolgoročno ne da kakega večjega napredka Sme čitali Walsha , po moje je kr fajn tip, sam da ma pa lih vse čipe pošlihtane ,pa da je lih vse zlato kar je naprintal pa ne bi lih zagovarjala vsi prisotni in prisebni, pa zato nismo bogovi, sam gasilci Glede Walsha, on zna zastaviti vprašanje in najti odgovor iz vibracij Vesolja. Je pa njegova personalizacija boga s smislom za humor malo mimo. Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 8. september 2006 Prijavi Deli 8. september 2006 Je pa njegova personalizacija boga s smislom za humor malo mimo.Mimo resnobnosti, res. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 8. september 2006 Prijavi Deli 8. september 2006 Po mojem gre tu za to, da obstaja samo en vir znanja - Bog. No, vidiš, saj razumeš Vsako višje spoznanje je iz Duha! Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 9. september 2006 Prijavi Deli 9. september 2006 kakšen napuh veje iz tvojih besed Kakšen Vidim dve opcije.... 1.prvi smeško bi moral kazati zobe in potem štekaš, da sem se zezu 2.misel, da si del Boga ti je nagnusna in predmet napuha Če je prva je pač prva so help me God , če je druga je pač druga (in imava različna vrednostna merila)... so help us God Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 9. september 2006 Prijavi Deli 9. september 2006 no...saj tudi kabala je čista fantazija...Niti ne. A naj takoj pripomnim, da tudi joga, Zen ipd. niso fantazije, temveč celoviti sistemi, ki imajo svoje simbolno in praktično ozadje. Fantazije, katere producira množica novodobnih duhovitnežev so posledica delnega razumevanja katerega od delujočih celovitih duhovnih sistemov in mešanju delcev več njih v nek zdriz. Samo v knjigarno s tovrstno literaturo je treba iti. Kabala je napr. osnova vse zahodne znanosti in najsodobnejša odkritja recimo s področja kozmologije, jedrske fizike, astrofizike in podobnih znanosti empirično potrjujejo, kar ima v Kabali že dolgo brado. Nadalje je kabalistična anatomija duše temelj sodobne klinične psihologije in njenih derivatov.Vsekakor ni joga nič manj celovita, samo drugačen simbolni sistem uporablja, kjer so iste stvari drugače povedane.Kdo je omenil kakšno trojstvo v zvezi z Bogom? Ostalo itak potrjuje moje mišljenje... on zna zastaviti vprašanje in najti odgovor iz vibracij VesoljaNi pomembno, kaj zan nekdo narediti. Pomembno je, kaj TI znaš narediti. Naj ponovim. Duhovitniška latovščina o takšnih ali drugačnih vibracijah je posledica pomanjkanja dejanskih izkušenj in znanja. Um na osnovi nepopolnih podatkov in nepopolnega postopka vedno ustvari nek približek, ki je še bolj nepopoln. Zgodovina duhovnosti je polna tega... Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 11. september 2006 Prijavi Deli 11. september 2006 Niti ne. A naj takoj pripomnim, da tudi joga, Zen ipd. niso fantazije, temveč celoviti sistemi, ki imajo svoje simbolno in praktično ozadje. Fantazije, katere producira množica novodobnih duhovitnežev so posledica delnega razumevanja katerega od delujočih celovitih duhovnih sistemov in mešanju delcev več njih v nek zdriz. Samo v knjigarno s tovrstno literaturo je treba iti. Kabala je napr. osnova vse zahodne znanosti in najsodobnejša odkritja recimo s področja kozmologije, jedrske fizike, astrofizike in podobnih znanosti empirično potrjujejo, kar ima v Kabali že dolgo brado. Nadalje je kabalistična anatomija duše temelj sodobne klinične psihologije in njenih derivatov.Vsekakor ni joga nič manj celovita, samo drugačen simbolni sistem uporablja, kjer so iste stvari drugače povedane.sprejemam vse te "duhovitostne" smeri...in kabalo...in zen...in jogo...kot celovite sisteme....ki so najprej bazirali na fantazijah starodobnih "duhovitnežev....in se potem razvile v celovite sisteme...tako bodo tudi fantazije novodobnih "duhovitežev"...enkrat postale celoviti sistemi p.s. vsi ti celoviti sistemi....so samo približek....sistema enosti....v bistvu so ti sistemi čisto nepotrebni...ker najboljši sistem za sebe smo itak sami sebi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 11. september 2006 Prijavi Deli 11. september 2006 sprejemam vse te "duhovitostne" smeri...in kabalo...in zen...in jogo...kot celovite sisteme....ki so najprej bazirali na fantazijah starodobnih "duhovitnežev....in se potem razvile v celovite sisteme...tako bodo tudi fantazije novodobnih "duhovitežev"...enkrat postale celoviti sistemi p.s. vsi ti celoviti sistemi....so samo približek....sistema enosti....v bistvu so ti sistemi čisto nepotrebni...ker najboljši sistem za sebe smo itak sami sebi in če nadaljujem... sami vse vemo, sami vse znamo, vse je v nas, kot ena pahljača.... zdaj eni so duhoviti, drugi duhovni.... vse to so le variacije, na nakoncu smo vsi eno.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 in če nadaljujem... sami vse vemo, sami vse znamo, vse je v nas, kot ena pahljača.... zdaj eni so duhoviti, drugi duhovni.... vse to so le variacije, na nakoncu smo vsi eno....edino s tem...na koncu...se ne bi strinjal...eno smo že...vedno bomo...in smo vedno bili....naša izbira pa je...ali hočemo tako živeti ali ne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 edino s tem...na koncu...se ne bi strinjal...eno smo že...vedno bomo...in smo vedno bili....naša izbira pa je...ali hočemo tako živeti ali ne Ja mogoče nisi dobro prebral, ali pa sem jaz preveč "pesniško" napisal... Torej "na koncu smo vsi eno" je bilo mišljeno v kontekstu: "če potegnemo črto pod vse, ugotovimo, da smo, smo bili in vedno bomo eno......"Zdej tudi če se ne strinjaš s tem, ker sva eno, me to ne moti.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 Ja mogoče nisi dobro prebral, ali pa sem jaz preveč "pesniško" napisal... Torej "na koncu smo vsi eno" je bilo mišljeno v kontekstu: "če potegnemo črto pod vse, ugotovimo, da smo, smo bili in vedno bomo eno......"Zdej tudi če se ne strinjaš s tem, ker sva eno, me to ne moti....itak se vedno strinjam z vsem...in enim.....samo je včasih to dolgočasno....pa si ga malo bluzim Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 itak se vedno strinjam z vsem...in enim.....samo je včasih to dolgočasno....pa si ga malo bluzim heheheheheehe ja saj vem..... tudi jaz včasih kar vržem kost tja v en dan... sam da se jo pol gloda, heheheheheehe Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 12. september 2006 Avtor Prijavi Deli 12. september 2006 smo vsi eno....... pravijo siamski dvojčki. Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 ... pravijo siamski dvojčki.hecno...nisem vedel...da sem siamski dvojček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 hecno...nisem vedel...da sem siamski dvojček Hja človek vsak dan kaj novega zve, se kaj novega nauči, če le hodi po svetu z odprtimi očmi, kajne.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 Hja človek vsak dan kaj novega zve, se kaj novega nauči, če le hodi po svetu z odprtimi očmi, kajne.... po mojem moramo zvedet....kdo nismo...da vemo kdo smo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 sprejemam vse te "duhovitostne" smeri...in kabalo...in zen...in jogo...kot celovite sisteme....ki so najprej bazirali na fantazijah starodobnih "duhovitnežev....in se potem razvile v celovite sisteme...tako bodo tudi fantazije novodobnih "duhovitežev"...enkrat postale celoviti sistemiPreden postaviš takšno pavšalno tezo, bi ti priporočal, da se malce seznaniš z antropologijo religije in podobnim. Na tem forumu ne morem o tem na dolgo in široko pisati, saj fprum ni temu namenjen. Naj ti samo namignem... Najprej je bila animalistična prareligija... Ti pa tako na pamet nizaš svoje trditve, kar vsekakor ne doprinese h kvaliteti verodostojnega dialoga.če potegnemo črto pod vse, ugotovimo, da smo, smo bili in vedno bomo eno......Vsekakor je vsakdo od nas izenačena enačba. Dasiravno svet razumemo binarno v skladu z linearnim determinizmom, so vsa nasprotja na koncu osrediščena in presežena. Tako uči dialektika in tako govorijo vsaka na svoj način vse celovite duhovne poti. dejavni svet je takšen zato, ker se neprestano izravnavajo drobna nasprotja, ki se ob hitrem izginevanju tudi hitro pojavljajo in to žene svet naprej.po mojem moramo zvedet....kdo nismo...da vemo kdo smoZakaj bi se kdo obremenjeval s tem, kaj ni? Po mojem je ugodneje, da najdemo svoj namen in mu sledimo. Iskanje tega, kar nisem vedno vodi v nekoristen konflikt in brezplodno streljanje mimo tarče. Čemu bi samemu sebi grenil življenje? Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 12. september 2006 Prijavi Deli 12. september 2006 Preden postaviš takšno pavšalno tezo, bi ti priporočal, da se malce seznaniš z antropologijo religije in podobnim. Na tem forumu ne morem o tem na dolgo in široko pisati, saj fprum ni temu namenjen. Naj ti samo namignem... Najprej je bila animalistična prareligija... Ti pa tako na pamet nizaš svoje trditve, kar vsekakor ne doprinese h kvaliteti verodostojnega dialoga. se opravičujem...ker nizam "svoje" trditve...in kvarim kvaliteto verodostojnega dialoga....ampak drugače kot iz sebe res ne znam....se opravičujem še enkrat p.sej ...mogoče bi mi pa lahko kak zanimiv kabalističen tekst predlagal....da se malo omejim z njim...in neham krivoversko razmišljat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 13. september 2006 Prijavi Deli 13. september 2006 Preden postaviš takšno pavšalno tezo, bi ti priporočal, da se malce seznaniš z antropologijo religije in podobnim. Na tem forumu ne morem o tem na dolgo in široko pisati, saj fprum ni temu namenjen. Naj ti samo namignem... Najprej je bila animalistična prareligija... Ti pa tako na pamet nizaš svoje trditve, kar vsekakor ne doprinese h kvaliteti verodostojnega dialoga. Vsekakor je vsakdo od nas izenačena enačba. Dasiravno svet razumemo binarno v skladu z linearnim determinizmom, so vsa nasprotja na koncu osrediščena in presežena. Tako uči dialektika in tako govorijo vsaka na svoj način vse celovite duhovne poti. dejavni svet je takšen zato, ker se neprestano izravnavajo drobna nasprotja, ki se ob hitrem izginevanju tudi hitro pojavljajo in to žene svet naprej. Zakaj bi se kdo obremenjeval s tem, kaj ni? Po mojem je ugodneje, da najdemo svoj namen in mu sledimo. Iskanje tega, kar nisem vedno vodi v nekoristen konflikt in brezplodno streljanje mimo tarče. Čemu bi samemu sebi grenil življenje? Hja Kabalist, se mi zdi, da prihajaš v kolizijo s samim seboj, najprej omenjaš dialektike, kako nasprotja, konflikti ženejo svet naprej, nato pa v naslednjem odstavku poveš, da so konflikti nekoristni.... ne vem razmisli malo o tem... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 13. september 2006 Prijavi Deli 13. september 2006 Zakaj bi se kdo obremenjeval s tem, kaj ni? Čemu bi samemu sebi grenil življenje? a sem kje napisal...da se obremenjujem..in samemu sebi grenim življenje...ker razmišljam iz sebe in s svojo glavo.. p.s. hecn si mi...še skoz...čeprav ti ta slepa vera v tvoj kabalističen prav jemlje majhen delček simpatičnosti...in ne pozabi...nekoč je bila kabala fantazija...in v moji glavi bo tudi ostala...tako kot vsi celoviti, spoštovanja vredni duhovni sistemi lennon je eno fajn pesmico napisal....imagine Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.