Alan_New 13. september 2006 Prijavi Deli 13. september 2006 lennon je eno fajn pesmico napisal....imagineLennon je, kakor sem razumel, pel o (institucionaliziranih) religijah kot sistemih brezglavih verovanj, ne pa o celostnih sistemih za razvoj. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 13. september 2006 Prijavi Deli 13. september 2006 Lennon je, kakor sem razumel, pel o (institucionaliziranih) religijah kot sistemih brezglavih verovanj, ne pa o celostnih sistemih za razvoj.whatever...všeč mi je...in bila bi dobra osnova za celovit in univerzalni duhovni sistem Imagine Imagine there's no heaven It's easy if you try No hell below us Above us only sky Imagine all the people Living for today, ah-ha Imagine there's no countries It isn't hard to do Nothing to kill or die for And no religion too Imagine all the people Living life in piece You, may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will live as one Imagine no possessions I wonder if you can Nothing to kill or die for A brotherhood of man Imagine all the people Sharing all the world You, you may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will live as one Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 13. september 2006 Prijavi Deli 13. september 2006 whatever...všeč mi je...in bila bi dobra osnova za celovit in univerzalni duhovni sistem To je čudovita pesem, a po moje kaže cilj, rezultat dela in ne nujno sam sistem dela. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 13. september 2006 Prijavi Deli 13. september 2006 To je čudovita pesem, a po moje kaže cilj, rezultat dela in ne nujno sam sistem dela. zato pa je osnova.....ostalo pa....kaj ti naj rečem...imagine Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 13. september 2006 Prijavi Deli 13. september 2006 zato pa je osnova.....ostalo pa....kaj ti naj rečem...imagine Tole je pa precej komunistična pesem (UPS sem se nalezel od Belceja...)Ja šalo na stran, kajne... pesem, jaz ne vem, se nebi dobesedno zapenjal za določene stvari, ker so itak samo metafore, pripomočki, da preprost človek razume pomen...... sicer pa že naslov pove vse.... Naši predniki sez barja bi rekli "kam pa pridemo brez domišlija....?". Jaz bi pa dodal, kaj pa smo brez domišlije, figure na šahovnici? marjonetne lutke?..... Domišlija te vodi, da razmišljaš s svojo glavo.... tega se vsi sistemi in inštitucije zavedajo... zato jo poskušajo zatret.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 13. september 2006 Prijavi Deli 13. september 2006 Tole je pa precej komunistična pesem (UPS sem se nalezel od Belceja...) Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 13. september 2006 Prijavi Deli 13. september 2006 Tole je pa precej komunistična pesem (UPS sem se nalezel od Belceja...)Ja šalo na stran, kajne... pesem, jaz ne vem, se nebi dobesedno zapenjal za določene stvari, ker so itak samo metafore, pripomočki, da preprost človek razume pomen...... sicer pa že naslov pove vse.... Naši predniki sez barja bi rekli "kam pa pridemo brez domišlija....?". Jaz bi pa dodal, kaj pa smo brez domišlije, figure na šahovnici? marjonetne lutke?..... Domišlija te vodi, da razmišljaš s svojo glavo.... tega se vsi sistemi in inštitucije zavedajo... zato jo poskušajo zatret....domišlija je močna kreativna misel....pozitivna ali negativna....sistemom in inštitucijam je uspelo še našo domišlijo tako ukrotit....da zmeraj deluje v nekakšnih njihovih okvirjih....in gre njim na roko...zaradi nezavedanja naše prave kreativnosti....pa smo tam kot smo....v konfliktu s sistemom....namesto v sožitju s samim sabo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 13. september 2006 Prijavi Deli 13. september 2006 ker nizam "svoje" trditve...in kvarim kvaliteto verodostojnega dialogaNiso problem tvoje trditve. Problem je, ker se spustiš v razpravo o nečem, kar ti ni preveč poznano. Nismo vsi enako podkovani o vsem. Veliko težav duhovnežev izvira iz tega, ker želijo vse razložiti, a mnogim zmanjka ustrezna podatkovna podlaga. najprej omenjaš dialektike, kako nasprotja, konflikti ženejo svet naprej, nato pa v naslednjem odstavku poveš, da so konflikti nekoristni.Dobro moraš prebrati kontekst. Sicer sem misel zapisal precej na kratko, kajti za mnoge je že nekaj stavkov strnjenega besedila trd oreh, a bi večini moralo biti razumljivo. Naj se posvetim torej zaključku misli:Zakaj bi se kdo obremenjeval s tem, kaj ni? Po mojem je ugodneje, da najdemo svoj namen in mu sledimo. Iskanje tega, kar nisem vedno vodi v nekoristen konflikt in brezplodno streljanje mimo tarče. Čemu bi samemu sebi grenil življenje?Smisel osebnostne rasti je skozi spoznavanje samega sebe izravnavanje svojega notranjega konflikta. Napr. s Kabalo se ukvarjam, da se izognem notrajnim konfliktom, napačnim korakom in posledično trpljenja, ki izhaja iz zgrešenih namer. Moj namen je osrediščiti samega sebe in s tem postati del toka in ne njegova zapreka. Svet okoli nas je razburkan tok dogajanja in lahko ga dojameš ali pa tudi ne. Vsak si sam izbere pot v nebesa ali pekel.a sem kje napisal...da se obremenjujem..in samemu sebi grenim življenje...Saj nisem vsega pisanja samo tebi namenil. Velik del je napisan splošno.....v konfliktu s sistemom....Ako si primerno urediš strategijo bivanja, ne potrebuješ biti v konfliktu s sistemom. Lepo se mu da izogniti, dasiravno si sam svoj s svojem vesolju. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 13. september 2006 Prijavi Deli 13. september 2006 Niso problem tvoje trditve. Problem je, ker se spustiš v razpravo o nečem, kar ti ni preveč poznano. Nismo vsi enako podkovani o vsem. Veliko težav duhovnežev izvira iz tega, ker želijo vse razložiti, a mnogim zmanjka ustrezna podatkovna podlaga. Dobro moraš prebrati kontekst. Sicer sem misel zapisal precej na kratko, kajti za mnoge je že nekaj stavkov strnjenega besedila trd oreh, a bi večini moralo biti razumljivo. Naj se posvetim torej zaključku misli: Smisel osebnostne rasti je skozi spoznavanje samega sebe izravnavanje svojega notranjega konflikta. Napr. s Kabalo se ukvarjam, da se izognem notrajnim konfliktom, napačnim korakom in posledično trpljenja, ki izhaja iz zgrešenih namer. Moj namen je osrediščiti samega sebe in s tem postati del toka in ne njegova zapreka. Svet okoli nas je razburkan tok dogajanja in lahko ga dojameš ali pa tudi ne. Vsak si sam izbere pot v nebesa ali pekel. Saj nisem vsega pisanja samo tebi namenil. Velik del je napisan splošno. Ako si primerno urediš strategijo bivanja, ne potrebuješ biti v konfliktu s sistemom. Lepo se mu da izogniti, dasiravno si sam svoj s svojem vesolju. ej majster...v vseh pogledih ti dam prav...nekak se mi ne da več bluzit danes...itak smo vsi eno...bluzim jaz...bluziš ti....jaz temu pravim bluz...ti temu praviš kukuruz...al kaj pač je paše kdaj duhovičit...in se pametnega delat...malo mi je hecno...ker že celi cajt vsi bluzimo okoli istih stvari...in en drugega prepričujemo...da je naš pogled najbolj pravi...analiziramo in seciramo besede in stavke...v želji najti bistvo..in se mu s tem samo oddaljujemo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 13. september 2006 Prijavi Deli 13. september 2006 itak smo vsi eno...bluzim jaz...bluziš ti.... V tem se vsekakor strinjam s tabo. Kakor hitro preidemo na področje, kjer ni tako jasne logične in tudi podatkovne osnove, se hitro preide v špeulacije, naključna sklepanja in ugibanja. Tako pač um deluje. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 14. september 2006 Prijavi Deli 14. september 2006 V tem se vsekakor strinjam s tabo. Kakor hitro preidemo na področje, kjer ni tako jasne logične in tudi podatkovne osnove, se hitro preide v špeulacije, naključna sklepanja in ugibanja. Tako pač um deluje.malo bi te popravil...bluz je moja duhovna smer....z zelo jasno in logično podatkovno osnovo....brez špekulaciji....naključnih sklepanj in ugibanj...tako pač moj um deluje....in tega se zavedam....v svojem miru Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 17. september 2006 Prijavi Deli 17. september 2006 čaw borci.sej nočm bit nasramn, sam res me zanima. a se vi velik prbijate?travca pa takle mislm Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 17. september 2006 Prijavi Deli 17. september 2006 čaw borci.sej nočm bit nasramn, sam res me zanima. a se vi velik prbijate?travca pa takle mislmTravca pa kakle? Kaj misliš....? Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 17. september 2006 Prijavi Deli 17. september 2006 marihuana, "nore gobice". alkohol... to sm mislu Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 17. september 2006 Prijavi Deli 17. september 2006 ej majster...v vseh pogledih ti dam prav...nekak se mi ne da več bluzit danes...itak smo vsi eno...bluzim jaz...bluziš ti....jaz temu pravim bluz...ti temu praviš kukuruz...al kaj pač je paše kdaj duhovičit...in se pametnega delat...malo mi je hecno...ker že celi cajt vsi bluzimo okoli istih stvari...in en drugega prepričujemo...da je naš pogled najbolj pravi...analiziramo in seciramo besede in stavke...v želji najti bistvo..in se mu s tem samo oddaljujemo Tole mi je bilo pa zelo všeč!!!Temu se reče- pjuni istini u oči-/samo da nema naočala/ Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 17. september 2006 Prijavi Deli 17. september 2006 čaw borci.sej nočm bit nasramn, sam res me zanima. a se vi velik prbijate?travca pa takle mislmHm, glede na jezik, kakršnega uporabljaš, je najbolje, da najprej pogledaš samega sebe. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 17. september 2006 Prijavi Deli 17. september 2006 ja.hmmm. bil sem zlo direkten.uprašou sm kr me zanima.slovnično, joj, poden. nesramen. joj, če sem koga užalu, se opravičujem. ni bil to namen.kakšn pa nism bil?tko preklet pametn pa samozavestn pa vase zalublen, da bi komorkoli se drznu svetovat, kaj nej nardipa še vedno me zanima ista stvar. kolkr vem, se uporablajo ene substance, k te mal u drugo zavest postavjotko u kulturah, kot tut posameznikih. lep primer poezije ene par postou višjep.s. tut jes sm probu pa lep pozdrav vsem janko Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 17. september 2006 Prijavi Deli 17. september 2006 čaw borci.sej nočm bit nasramn, sam res me zanima. a se vi velik prbijate?travca pa takle mislmJe že marx ugotovu, da je religija opij ljudstva Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 18. september 2006 Prijavi Deli 18. september 2006 ja.hmmm. bil sem zlo direkten.uprašou sm kr me zanima.slovnično, joj, poden. nesramen. joj, če sem koga užalu, se opravičujem. ni bil to namen.kakšn pa nism bil?tko preklet pametn pa samozavestn pa vase zalublen, da bi komorkoli se drznu svetovat, kaj nej nardipa še vedno me zanima ista stvar. kolkr vem, se uporablajo ene substance, k te mal u drugo zavest postavjotko u kulturah, kot tut posameznikih. lep primer poezije ene par postou višjep.s. tut jes sm probu pa lep pozdrav vsem janko Direktnost je že fajn lastnost, ampak hitro se lahko narobe razume....mislim če kdo takole osebno vzame, je hudič..... Če želi kdo komu pomagat z nasveti glede česa, je pa dobro, da sam ve kaj o tem, v čemer bi rad pomagal...če ne pa lahko res rečemo da dela to iz nevednosti, kakršnekili že - ega, potrebe, da bi bil koristen, itd.... Substance za drugo zavest? Morda, ampak zakaj dosegat druge zavesti na račun lastnega propada? Jaz vsekakor nič ne konzumiram, še tobaka in alkohola ne. Škoda denarja, jeter in pljuč.... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 18. september 2006 Prijavi Deli 18. september 2006 Ja, tako je kamikaze. Umetna sredstva za doseganje sprememb stanj (ne)zavesti so lahka pot, ki vedno pelje v propad. Psihotropne snovi ne širijo, temveč ožijo zavest in kot takšne niso koristne. Janko, saj ne, da koga žališ s svojo komaj berljivo spakedravščino. S tem samo kažeš, kolikšen je tvoj intelektualni domet in koliko spoštovanja imaš do ostalih udeležencev komunikacije na tem forumu. Emanuel, vera je opij, ko postaneš nekritičen suženj dogme. Marx in Engels sta že vedela, kaj govorita. Komunizem je propadel, ker ni nastal tako, kot sta govorila in ni imel lastnosti, katere bi moral imeti. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 18. september 2006 Prijavi Deli 18. september 2006 Da ožijo zavest? Kako potem nastanejo razne halucinacije in podobno?Js nimam o tem namreč pojma, še manj pa izkušenj.... Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 18. september 2006 Prijavi Deli 18. september 2006 na tak nachin lahko o opijatih govori samo nekdo, ki je ves preplashen od tega, kaj je v njegovi podzavesti in seveda nima jajc probati in se potem obesha na raznorazna "duhovnjashtva" ki jih seveda razlaga kot edina prava in zvelichavnabemti kabalist me vchasih razpizdish prou na mushnco te je treba dat...pa pol chvekej zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 18. september 2006 Prijavi Deli 18. september 2006 Psihotropne snovi ne širijo, temveč ožijo zavest in kot takšne niso koristne. ...No, čeprav se malokdo zaveda (vključno z menoj) kaj vse je zavestno, čuječno, kaj pojem zavest pomeni.Vsaka droga zmanjšuje zavest o sebi in okolici.Zakaj ima kdo potrebo, da gre v drugo smer kot v ozaveščanje, ve on sam.Droga onemogoča, da bi sploh prišli do ugotovitve, kaj zavest je, kaj šele, da bi jo tudi dosegli. Lep dan Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 18. september 2006 Prijavi Deli 18. september 2006 ako ne znash shta ti je, idi pa trazhi...pa trazhi....pa trazhi ....pa trazhi....pa ako ne nadzhesh....eto BASH TO TI JE! zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 18. september 2006 Prijavi Deli 18. september 2006 No, čeprav se malokdo zaveda (vključno z menoj) kaj vse je zavestno, čuječno, kaj pojem zavest pomeni.Vsaka droga zmanjšuje zavest o sebi in okolici.Zakaj ima kdo potrebo, da gre v drugo smer kot v ozaveščanje, ve on sam.Droga onemogoča, da bi sploh prišli do ugotovitve, kaj zavest je, kaj šele, da bi jo tudi dosegli. Lep dan Mhm, pa nekaj stoletij nazaj so po Evropi strašile čarovnice,hvala RKC da jih je zatrla... in tudi te nadloge ki škodi zavesti se bomože nekako otresli... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.