Skoči na vsebino

Bog

anarhist

Recommended Posts

No, zdaj sem še antisemit. x:Dx

Nimam nič proti nikomur, dokler se ne samopoveličuje. Sploh pa je lastnost treh glavnih monoteizmov (judovstva, krščanstva in islama), da se poveličujejo in oklicujejo za edino pravo vero. Pač, ene in iste korenine.

:vragec:

pozabljash pa spet na neki

namrech...judovstvo ni expanzionistichno

che si she tok zhelish....se ne moresh pojudit

tuki je pa res ekskluzivizem...in PRAV JE TAKO!!! x^x x^x x^x

zlomk...tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra
Deli na socialnih omrežjih

Pri tej debati o Bibliji se spomnim na eno nepravičnost v tem svetu: Na nočnih omaricah v motelih najdemo biblije, na cerkvenih klopeh pa ni kondomov. :eek:

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Ja, ljubezen bi bilo fajn definirati- imamo zihr tako različne predstave kaj vse spada pod to besedo, da bi bili presenečeni, če bi vsak svoje napisal...Zame je to zihr nekaj drugega kot pri tebi -Roti, vsaj z besedami povedano. Tisto- ljubezen je bog in bog je ljubezen je tko... jaz se ne bi glih pod to podpisal, ker bi pol imeli preveč boga...

Saj pravim- vprašenje je kaj kdo smatra pod besedo - ljubezen...

xegox

CITAT: Ki mi je dal odgovor

Pojem protislovja.Zakaj? Zato,ker ste eno samo veliko hodaeče,govoreče dihajoče protislovje v slehernem trenutku svojega življenja.J e pač tako.

In zbegani boste tako dolgo,dokler vam ne bodo postala nasprotja domača. Nasprotje kot je tole naprimer: Vi ste telo,z vsemi pravili,ki veljajo za materijo,in hkrati tudi ne-telo,za katero veljajo popolnoma nasprotna pravila in zakoni.

Buckminster Fuller je nekoč dejal,da 99% tistega,kar sestavlja človeka,ni mogoče videti ali prijeti.Vaša zmožnost mišljenja in preseganja telesa je tista,ki določa kakovost vašega življenja. Sprememba,ki v tem času najmočneje odseva mojo preobrazbo,je v tem,da lahko izrečem in ivim trditev: Nisem samo telo; sem zmožnost mišljenja in čutenja.

Zato nimam nič proti,da me moje mišljenje osrečuje. Na vprašanje:Ali verjameš v boga ? Moj odgovor je NE.

Jaz verjamem,da Bog je in lLjubezen je Bog. Če pa nekdo ni na isti frekvenci je pač tam ,kjer je.Jaz lahko samo opazujem in lahko imam rada ljudi,čeprav niso na isti frekvenci.

Čao!

xrolleyesx xrolleyesx

Nesmisel je definirat boga in ljubezen------A mpak,to je moje mišljenje.

xsrcx xDDx

MISLI SO ČAROBNI DEL NAS SAMIH IN VODIJO NAS NA KRAJE,KJER NI LOČNIC NITI OMEJITEV

Čigava zmožnost? x:Dx x;)x

Takole si razlagam: Celotnega bistva,misli, čustva,fizična dejanja,nevidnega nedotakljivega dela sebe,oziroma svojega jaza.

Ker moje telo ni vse kar sem.

Kako si pa ti to razlagaš?

Lepo se imej x!x xDDx

MISLI SO ČAROBNI DEL NAS SAMIH IN VODIJO NAS NA KRAJE,KJER NI LOČNIC NITI OMEJITEV

:palec: :palec: se strinjam

me pa nekaj zanima.. če človek dojame svoje celotno bistvo, misli, čustva itd., potem vrjetno točno ve kaj je bog, kaj je ljubezen? x:)x

xrosex

Ja točno veš in doživljaš ravnovesje. xDDx Nič več se ne bojiš smrti,ker veš,da nismo nikoli dokončno izoblikovani,ampak smo zmeraj v stanju prehoda, in čeprav se utegne telo ob smrti zdeti mrtvo,misli ne morete ubiti nikoli. xDDx

xsrcx xDDx

Te popolnoma razumem. Ampak prazna beseda ljubezen nič ne pove. Kaj, če bi prišel k tebi en azijec, pa mu ti rečeš: Bog je Ljubezen.

On ne bi vedel, če govoriš o sorti hrane ali o gibanju za ustanovitev sushi kluba. Sliši 'bog' in 'ljubezen' ampak pojma nima, dokler mu ne daš definicije besede.

Ljubezen je poimenovanje in prav tako bog.

ochitno premalo... :xx!:

ker....che bi RES prebral....potem bi poznal recimo PISMO KORINCHANOM 13...kjer je lepo definirana LJUBEZEN

tako pa...eh.. :o|o:

zlomk...tralala

Ne trdim ničesar, ampak sv. pismo naj bi vsi pisali po božjem navdihu. In dvomim, da je bog kdarkoli trosil take debilnosti, kot se najdejo tam. Nisem pa prebral celega, zato dopuščam šanse, da se najde tudi kaj uglednejšega.

Osebno me bolj navduši Pogovori z Bogom.

Če ma kdo denarja odveč vzamem.

In dvomim, da je bog kdarkoli trosil take debilnosti, kot se najdejo tam. Nisem pa prebral celega, zato dopuščam šanse, da se najde tudi kaj uglednejšega.

najprej preberi...potem pa kritiziraj

zlomk...tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Znano je, da uporabljamo zelo majhen procent svojih možganov,če bi bili sposobni uporabljati 100% možganov, ne bi nihče postavljal takšnih vprašanj,ker bi vedel in videl razsežnosti in neskončnost v kateri obstajamo.

ma maš jih dovolj da si me razumel in sklanfal skp kolko tolko logičen odgovor,,,

kolkor si po božji podobi narejen,,, :vragec:

Takole si razlagam: Celotnega bistva,misli, čustva,fizična dejanja,nevidnega nedotakljivega dela sebe,oziroma svojega jaza.

Ker moje telo ni vse kar sem.

Kako si pa ti to razlagaš?

Lepo se imej x!x xDDx

Jaz se sam mal pohecam, kadar se poskušamo definirati. Ker je samega sebe prav tako težko opredelit, če ne še težje, kot Boga. Čim na nekaj pokažeš, je jasno, da to nisi ti, ker je to objekt zate, ki si subjekt x:Dx

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Pojem protislovja.Zakaj? Zato,ker ste eno samo veliko hodaeče,govoreče dihajoče protislovje v slehernem trenutku svojega življenja.J e pač tako.

In zbegani boste tako dolgo,dokler vam ne bodo postala nasprotja domača. Nasprotje kot je tole naprimer: Vi ste telo,z vsemi pravili,ki veljajo za materijo,in hkrati tudi ne-telo,za katero veljajo popolnoma nasprotna pravila in zakoni.

čigavo je pa tole - ta citat? -mislim , da je telo z nematerijo /dušo/ le v nekakšni harmoniji , ker vemo kaj se zgodi, če si disharmoničen. tko , da se mi ne zdi v redu tisto- da veljajo povsem nasprotna pravila... ne bo držalo...pa tudi , če je od mojzesa.

Buckminster Fuller je nekoč dejal,da 99% tistega,kar sestavlja človeka,ni mogoče videti ali prijeti.Vaša zmožnost mišljenja in preseganja telesa je tista,ki določa kakovost vašega življenja. Sprememba,ki v tem času najmočneje odseva mojo preobrazbo,je v tem,da lahko izrečem in ivim trditev: Nisem samo telo; sem zmožnost mišljenja in čutenja.

Zato nimam nič proti,da me moje mišljenje osrečuje. Na vprašanje:Ali verjameš v boga ? Moj odgovor je NE.

To , da navadno lastno mišljenje / po večini/ osrečuje- bi bilo normalno- nič revolucionarnega ...-tole -ali verjameš v boga ? -NE- pa ne vem kaj pomeni, ker spodaj navajaš, da verjameš v boga... in zate je ljubezen bog...a ti to misliš ljubezen čustvo- ali kaj- o čem sploh govorimo?? ali je tvoj soprog tudi bog ??-verjetno si ga in ga še ljubiš..pa starše, pa otroke..pol je pa vse bog.. pol pa tko recite..

Jaz verjamem,da Bog je in lLjubezen je Bog. Če pa nekdo ni na isti frekvenci je pač tam ,kjer je.Jaz lahko samo opazujem in lahko imam rada ljudi,čeprav niso na isti frekvenci.

Čao!

xrolleyesx xrolleyesx

xsrcx xDDx

Veš, če o čem diskutiraš , mnogokrat pride zaradi lažjega razumevanja drug drugega in poistovetenja pojmov do potrebe po definiciji- mislim, da to ni nič narobe.. ne vem čemu se vsem to zdi tako napak- definicija- potem ne vem, čemu je tle ta tema.. potem vsak govori o drugi stvari, glede na to, kakšno predstavo ima o pojmu ene in iste besede . Ne vem, če ravno verovanje odreja istovetnost ali različnost frekvence na kateri funkcioniramo- tole ne bi bilo glih najbolje... mislim , da ni tko. Da je pa nesmiselno definirat boga- to je glih nesmisel, saj vendar vidiš, da si vsak predstavlja skoraj drugo stvar in fajn bi bilo, če bi vsak interpretiral svojo definicijo/ ki je zgleda prepovedana tle/ -pa ni glih smešno - definirat.. skoraj vsako stvar se lahko POSKUSI definirat... saj ni prepovedano..

xegox

che bi bral biblijo, bi vedu, de je tut obratno mozhno... x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk...tralala

a spada biblija pod obvezno čtivo ??? x;)x xegox

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Te popolnoma razumem. Ampak prazna beseda ljubezen nič ne pove. Kaj, če bi prišel k tebi en azijec, pa mu ti rečeš: Bog je Ljubezen.

On ne bi vedel, če govoriš o sorti hrane ali o gibanju za ustanovitev sushi kluba. Sliši 'bog' in 'ljubezen' ampak pojma nima, dokler mu ne daš definicije besede.

Ljubezen je poimenovanje in prav tako bog.

Ne trdim ničesar, ampak sv. pismo naj bi vsi pisali po božjem navdihu. In dvomim, da je bog kdarkoli trosil take debilnosti, kot se najdejo tam. Nisem pa prebral celega, zato dopuščam šanse, da se najde tudi kaj uglednejšega.

x?x Še nihče se ni odžejal z besedo- voda-,ladja ne more pluti po formuli H2O.Beseda, dež ,ni še nikogar zmočila.

Vodo, dež, veter, sonce moramo doživeti, če hočemo resnično zvedeti ,kaj te besede pomenijo. Same besede nas pa zadržujejo daleč od izkušnje.Besede naj bi nas vodile k neposredni izkušnji.in če nam bodo blizu bomo z pomočjo besede ustvarili svojo izkušnjo.

V svojem življenju vidimo natanko tisto v kar verjamemo, to pa tudi doživljamo.

Kar se pa tiče azijca ,ali azijcev ,sem pa prepričana,da nihče od teh ne bo prišel k meni ali pa k tebi po odgovor,saj imajo azijci precej bolj razčišene pojme kot pa mi ,ki se nenehno prepiramo ali je biblija prav napisana ali ne.

x?x xDDx

Jaz se sam mal pohecam, kadar se poskušamo definirati. Ker je samega sebe prav tako težko opredelit, če ne še težje, kot Boga. Čim na nekaj pokažeš, je jasno, da to nisi ti, ker je to objekt zate, ki si subjekt x:Dx

xDDx x:o)x

Lepo povedano!!! :palec:

ZEPO! :palec:

Lepo sem napisala,da je to moje mišljenje,mišljenj pa je skorajda toliko ,kolikor je ljudi.Tukaj ne mislim nikomur vsiljevati svojeega mišljenje, se mi pa zdi koristno,da imamo možnost ta ista deliti si med sabo,ter se obenem učiti od izkušenj in vedenj drugih.Rek: vsi vse vedo !

Tudi jaz sem pred leti imela popolnomo nasprotna mišljenja,potem se pač učiš,ker te je življenje samo pripeljalo do te možnosti in sprejmeš izzive,čutiš potrebo po nenehnem učenju, želiš deliti mnenja in vedenja in v tem preprosto uživaš brez sleherne potrebe po dokazovanju.

Zmožen si deliti z drugimi izkušnje,brez občutka jeze ali kakršnega koli občutka v svoj edini prav.Ljudje smo pa zmotljivi,delamo napake,in se iz njih učimo,ter se trudimo,da jih ne ponavljamo venomerznova in znova.

Sem pa vesela,da imam to možnost z vami vsemi deliti mišljenja in izkušnje,kar pa ne pomeni,da mora nekdo misliti,kot mislim jaz in čutiti ,kot čutim jaz,kajti sem samo bitje,katero želi deliti svoje izkušnje in vedenje. Imam pa občutek,da tudi to ,kar vem,vem ,da še ničesar ne vem.

Uživaj in bodi srečen xDDx xDDx

AHA PA ŠE TO ......POZABILA!!!

Preberi si prosim še enkrat,da se ne ponavljam.

Verjameš? NE

JAZ VEM,DA JE BOG,KI ME LJUBI... /VEDETI nekaj ali VERJETI,Pomen VEDENJE!!!!

Pomen : nekdo verjame,da bo ozdravel. Nekdo ve da je že zdrav. x;)x x!x

AHA PA ŠE TO ......POZABILA!!!

Preberi si prosim še enkrat,da se ne ponavljam.

Verjameš? NE

JAZ VEM,DA JE BOG,KI ME LJUBI... /VEDETI nekaj ali VERJETI,Pomen VEDENJE!!!!

Pomen : nekdo verjame,da bo ozdravel. Nekdo ve da je že zdrav. x;)x x!x

sem dobro prebral -pa še enkrat -tle je tvoj citat-

-Jaz verjamem,da Bog je in lLjubezen je Bog. Če pa nekdo ni na isti frekvenci je pač tam ,kjer je.Jaz lahko samo opazujem in lahko imam rada ljudi,čeprav niso na isti frekvenci.

tukaj vidim le besdo - verjameš- NE , naprej pa - jaz verjamem , da bog je..

Mislim, da sem kar pravilno prebral- nikjer ne piše -VEM...tko da nisem glih slep...in tega resnično nisem razumel in tudi ne razumem... sedaj praviš -VEDENJE-tamle si govorila o VERJETI...raje ti še enkrat preberi...

fajn bodi xegox

che bi blo po moje, bi bil verouk itaq obvezen predmet... x^x x^x x^x

zlomk...tralala

A glih verouk ?? to je le ena med mnogimi verami, tko da... osebno sem hodil k verouku in ničesar napačnega tam zvedel- sam ljudje gledamo različno na iste stvari- starši pa otroke prav tako različno umeščajo v svoje predalčke...

No je ,biblija je kar v redu čtivo, samo ni glih, da bi bila vsiljena..pa obvezna...

zlomka..bla..bla..tra la la--

xegox :palec:

Moja spletna stran

Moji knjigi

x?x Še nihče se ni odžejal z besedo- voda-,ladja ne more pluti po formuli H2O.Beseda, dež ,ni še nikogar zmočila.

Vodo, dež, veter, sonce moramo doživeti, če hočemo resnično zvedeti ,kaj te besede pomenijo. Same besede nas pa zadržujejo daleč od izkušnje.Besede naj bi nas vodile k neposredni izkušnji.

To je popolnoma res. Ampak če ne veš, da se vodi, ki pada iz neba reče dež, je beseda nesmiselna. Lahko se srečujem z bogom vsak dan, ko pa slišim besedo bog, nevem kaj je to. Tugi če mi nihče ne reče: "Ta tekočina je voda", lahko vsak dan izkušam vodo, ob omembi vode pa ne bom imel pojma za kaj se gre.

No, zdaj pa moraš razumet.

ZEPO! xDDx

Četrti stavek:_-_ JAZ VEM,DA JE BOG,KI ME LJUBI........... xDDx x!x

Majhečkeno si se prenaglil,soory,ampak poznam pa tudi dobrega okulista.

Nikar se ne obremenjuj preveč, od tega raste veeelika ritka,in ne bi želela,da se ti sekiraš pol še bolj.

Za božjo voljo saj to je samo moje mnenje,ti pa itak oblikuješ tvoje mnenje. Ti pa priporočam,da si prebereš knjigo:Stališče radodarnost---M.J.RYAN; v njej sem našla ogromno korstnih nasvetov.....VEM,VEM SPET BOŠ REKEL,: Kakšno vezo ima to z Bogom in verovanjem?Morda boš pa le kaj našel tudi tam,nikoli se ne ve.

UŽIVAJ!! xDDx x;)x :palec:

To je popolnoma res. Ampak če ne veš, da se vodi, ki pada iz neba reče dež, je beseda nesmiselna. Lahko se srečujem z bogom vsak dan, ko pa slišim besedo bog, nevem kaj je to. Tugi če mi nihče ne reče: "Ta tekočina je voda", lahko vsak dan izkušam vodo, ob omembi vode pa ne bom imel pojma za kaj se gre.

No, zdaj pa moraš razumet.

Razumem popolnoma,razumem pa tudi to da danes vsak otročaj ve kaj je dež! Pa še marsikaj drugega razumemo ,če seveda to želimo razumeti.

x;)x x!x

Čao!

xrolleyesx xrolleyesx

xsrcx xDD

Mislim, da ga moraš vseeno obiskati -okulista namreč. ker tlele sem privlekel ves tvoj post, na katerega se je nanašal moj komentar, na katerega si dejala, naj si še enkrat dobro preberem. Pa sem še 3 x pa nič- tistega kako veš, da je bog- ni... Še vedno- in verjetno bom- vidim , da NE verjameš v boga in tudi DA verjameš , da bog je...

O čem pa ti govoriš- kaj naj bi bral ker to je tisti post , katerega sem komentiral...

Sicer pa lahko vržeš uč nazaj na poste in se prepričaš... sicer pa je težko debatirati, če govoriš z večimi/ očitno/ naenkrat in izgubljaš nit ...tko pač je...

Saj se ne obremenjujem, hočem le biti dosleden, in glede na to o čem govoriš, si očitno preveč površna, torej si verjetno tudi v ostalih izjavah in pol pride do takih stvari, da so uni, ki te berejo -slepi- kar pa ni res in če ljubiš resnico , se tudi sooči z njo ..težko je priznati take male napakice, potem pa govoriš o vsesplošni ljubezni itd...

Kar se pa knjig tiče, sem član v mnogih knjižnicah, prebral sem dovolj, toliko, da se glih ne obesim na prvo čtivo in me tudi ne impresionira kaj preveč- ker gre zame- človek pa navadno prinaša na plan svoje poglede in stališča- se pa ravno ne smatram za ovco , ki bi požrla prvo travo brez misli, pa tudi , če je še tako lepo zelena...

Imaš eno veliko napako- TI imaš vedno prav in tole je tko -morda ja, morda ne , vsekakor pa ne vedno...

malce se sooči sama s seboj in svojimi podzavestnimi problemi, pa bo bolje...boš malce bolj objektivna..

Pa še dalje išči nasvete za tvoje življenje v knjigah.. saj bi bilo v redu, če bi človek absolviral znanje in nauke vseh knjig, potem bi resnično lahko izbral najboljše zanj, tako pa se obešamo na eno, dve ,tri knjige in potem učimo druge o tem...so male napakice...ki jih težje priznavamo..

Obremenjujem se pa ne glih , kot misliš- samo rad sem dosleden...kolikor se da, ker glih tle nisva govorila o včerajšnji fuzbal tekmi,,če imaš pa tak pogled - vredu - bom odslej tvoje komentarje bral v stilu svežih čvek in vsekakor ne bom ničesar več komentiral - očitno ti ni všeč...se bom potrudil, da bom tiho ...lep pozdrav

xegox

Moja spletna stran

Moji knjigi

Ti pa priporočam,da si prebereš knjigo:Stališče radodarnost---M.J.RYAN;

Bogokletstvo, kako lahko rečeš: "Ne mujo, to pa ni tako, preberi si v tisti knjigi, tam je resnica."

(morebiten odziv)

Vprašanje je približno takšno, kot bi hotel vedeti, kam se umakne praznina, ko v šalco natočiš kavo? x:o)x x:o)x

Jaz bi to seveda skušal razložiti skozi princip polarnosti. Svetloba je pozitivno polarizirana, tema negativno. Svtloba pač prevlada nad temo.

Nekatere razlage so pač na meji absurda. Poglej še en primer - mirovanje ima kvaliteto negativne polarnosti, gibanje pozitivne. Kam se umakne mirovanje, ko npr. človek vstane iz stola in gre na balkon na čik?

lalala

ja sej sem sam si kriu, k sem pač prčakvou nekej čist druzga. sej nis mogu vedet, da sem tak bučko, da mi greš tko lepo razlagat...

jes sem pa že za moment pomislu: ejjjj... jessss. pa se le še enmu podobn trga kukr men...

hvala za razlago

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

klele bi se lohk uprashu a je tist k fuka bl notr kokr tist k ne...ker:

che smo zhe vsi v kozmosu, pa gremo not v zemeljsko atmosfero, pa not u bajto, pa k smo zhe not u bajti stopmo she not u sobo, pa zlezemo not u postlo, pa not pod kouter....pol...bemu ga pe she not u pichko utaknesh....ajajaj... x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk...notizpekla....tralala

Zepo!!!

Želim biti dosledna,ker sem tudi jaz dosledna. In se bom res potrudila,da laično pojasnim ,kaj sem s tem hotela povedat,Moj namen ni bil,da prizadanem tvoj ego,ki je očitno velik.

Uporabila sem prispodobo in jo bom spet uporabila,morda boš potem le razumel,kaj je bil moj namen poudariti.Naprimer, tvoji dragi postaviš vprašanje: Ali me ljubiš? Ona ti odgovarja: NE -- JAZ TE OBOŽUJEM. Kar je po njenem veliko več,in to ti pač pove tako.Ali se boš v tem primeru tudi zapičil v prvo besedo ,preslišal pa dejstvo povedanega,to je tvoja izbira. Ostalega ne bom komentirala,ker mi ni treba komentirat. Ker če sem povedala VEM,DA JE bog,ki nas ljubi, to nikakor ne pomeni,da ne verjamem.Pomeni ,da sem s tem želela povedati ,da BOG zame je nekaj več, kot samo verjetje,razumeš. Mislim,da bolj jasno ne morem tega razložiti.

UŽIVAJ ŠE NAPREJ xDDx x!x

Bogokletstvo, kako lahko rečeš: "Ne mujo, to pa ni tako, preberi si v tisti knjigi, tam je resnica."

(morebiten odziv)

Od kdaj je so pa knjige bogokletne? V KJNJIGAH SE RES SKRIVAJO RESNICE, največ sem jih našla v življenskih lekcijah.Te sem se slučajno spomnila zato jo tudi omenjam. Pa ne z namenom ,da bi prizadela še kakšen ego na tem forumu. xDDx x!x

LEPO SE IMEJ!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...