aakhut 26. december 2006 Prijavi Deli 26. december 2006 Če kdo skoč v prepad in se polom, to ni kazen za skok, ampak posledica skoka! to ni posledica skoka.....ampak neumnosti...... zlomk.....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 26. december 2006 Prijavi Deli 26. december 2006 to ni posledica skoka.....ampak neumnosti...... zlomk.....tralalakdor hoče biti...je neumen...kdor noče biti...pa ni pameten Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 26. december 2006 Prijavi Deli 26. december 2006 Ja , Emanuel, včer je blo velik pisanja, pa sm zdele še enkrat, prebrau od Nosoroga. Da bi Bog vzel svobodno voljo je mišljeno tko, da če Satanu tega ne bi dovolil. Sory še enkrat a ne štekaš...da nam je bog dal na voljo edino izbiro...med vsem in ničem...in tistim vmes...On pa samo gleda...kako mi bedasto izbiramo naše življenske trenutke..in se nam smeji Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 26. december 2006 Prijavi Deli 26. december 2006 Ja , Emanuel, včer je blo velik pisanja, pa sm zdele še enkrat, prebrau od Nosoroga. Da bi Bog vzel svobodno voljo je mišljeno tko, da če Satanu tega ne bi dovolil. Sory še enkrat Ta zgodba o Jobu je težka, ker Job zgubi vse - družino, bogastvo in zdravje - nikakor pa ne svobodne volje.Itak smo večinoma vsi mal Jobi Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 26. december 2006 Prijavi Deli 26. december 2006 Kako misliš izdajstvo? Kot Nepopolno bitjeso tvoje vse izjavebogokletne. V razmislek. Kako nekdo si upa dvigniti glas nad Stvarstvom in ga s svojimi pomankljivimi rokami odtrgati, preoblikovati po svojem prepričanju ter ponuditi nam, nepopolnim?Le kdo ima pravico do izjave, le kdo si trditi drzne, da VE?Le od kod ti tvoje prepričanje, o nepopolni?Sprašuje se, nič boljši nič slabši iz tvoje vrste.A to leti name Ne štekam Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 26. december 2006 Prijavi Deli 26. december 2006 Bog nikoli nič "ne zajebe", ampak lahko zajebamo samo ljudje. To je cena svobodne volje.Namen stvarstva je možnost razvoja ustvarjenih bitij. Kar pa sevede ne pomeni, da božanska zavest ni popolna in da se razvija. Bistvo božanske zavesti je ravno popolnost. Kot pravi Nova zaveza "Bodite popolni, kot je popoln Oče v nebesih!" Povsem normalno se mi zdi, da si iste stvari razlagamo rzlično. Tistole iz Nove zaveze zame ni merodajno, ampak jemljem kot merodajno predvsem: Kakor zgoraj, tako spodaj. Sodomo in Gomoro Ljudje pa zaradi svojega načina življenja niso bili več sprejemljivi za angelska opozorila, in so se iz njih norčevali, zato so tam tudi ostali. Vsekakor pa stanje ljudi v teh mestih ni bilo več sprejemljivo za nikakršen duhovni razvoj, zato tudi ni imelo več smisla ohranjati jih. V pomenu, da so tudi naravni zakoni pač božji zakoni pa lahko tudi rečemo, da je Bog uničil Sodomo in Gomoro. Torej - uničil jih je, ker niso izpolnili njegovih pričakovanj. Torej se je zgodilo nekaj drugače, kot je predvidel. Torej ni popoln! To je tko, kt če b' dec babnico frderbu, ker mu ni vračala ljubezni Vnebovzeti Mojstri želijo da bi vedeli tri stvari. Želijo da vemo da smo Bogovi, božanska bitja. Smo del Boga. Na samem začetku smo želeli biti stvarniki, kot je to Bog. Da bi lahko ustvarjali, nam je Bog dal planet Zemljo in nam dovolil priti sem. Smo del Boga, zato nam je Bog dal del sebe vsakemu od nas. Smo kot majhna kapljica iz velikega oceana. Ker ima kapljica enake kvalitete kot ocean, imamo tudi vse kvalitete Boga, ker smo del Boga. Bog nam je dal svobodno voljo. Bog je želel, da smo svobodni pri uporabi njegove energije. Ko smo prišli na Zemljo, smo imeli vse energije Boga. Dar svobodne volje pomeni, da lahko izbiramo ali bomo uporabili energije dobro ali ne. Ko smo prišli na Zemljo, smo prišli v okolje, ki ga nismo bili vajeni. In smo delali pravilne in napačne odločitve. Kadarkoli smo se napačno odločili, ko smo napačno uporabili energije Boga, se je zmanjšala frekvenca naših vibracij, naredili smo negativno karmo. Ko smo prišli na Zemljo, smo imeli najvišje vibracije, ker smo bili eno z Bogom. Z napačnimi odločitvami so se naše vibracije nižale. Tako smo s časom nižali in nižali vibracije. Tako na koncu, ko naj bi se vrnili nazaj k Bogu, ko naj bi šli v nebesa, nismo več imeli enakih vibracij in se nismo več mogli zliti z Bogom. Bog je naš Oče-Mati, ki nas ima rad in nam je dal možnost da se vrnemo k njemu, tako da popravimo napačna dela. Temu se reče inkarnacija. Tako imamo v vsaki reinkarnaciji priložnost, da popravimo napake. In ko popravljamo napake se naše vibracije višajo. Označeno mi zelo "smrdi" po učenju skozi ustvarjanje. In to ves čas trdim - da smo na zemlji zato, da se učimo. Ti pa si do sedaj govoril, da smo zato, da čistimo karmo, a v osnovi tvoj nauk ne uči tako.Mimogrede - se spomniš, ko sem ti omenil knjigi Spust belega goloba in Kozmično razkritje? Takrat sem si zapisal teorijo o začetku, ki je povsem drugačna kot tale (čeprav imata obe knjigi ful veze s temi mojstri). Je pa hkrati edina teorija, ki sem jo bral, ki omenja in razlaga paralelni lajf pečinskega človeka in homo sapiensa (če si boš prebral knjigo Davno pred Kolumbom - avtorja se ne spomnim - boš v njej našel arheološke dokaze, da sta res živela paralelno) Kot Nepopolno bitjeso tvoje vse izjavebogokletne. V razmislek. Kako nekdo si upa dvigniti glas nad Stvarstvom in ga s svojimi pomankljivimi rokami odtrgati, preoblikovati po svojem prepričanju ter ponuditi nam, nepopolnim?Le kdo ima pravico do izjave, le kdo si trditi drzne, da VE?Le od kod ti tvoje prepričanje, o nepopolni?Sprašuje se, nič boljši nič slabši iz tvoje vrste. Si falil temo? Tole je tema Bog, ne bluzenje. Emanuel, dejstvo je da v zgodbi job zgubi družino, bogastvo in zdravje , ampak mi ne vemo zakaj je to izgubil, kdo pa pravi , da je to izgubil zaradi izdajstva Boga, morda mu je pa to bilo že namenjeno od prej, to ve zagotovo Bog. Vemo! S tem je hotel Bog dokazati Satanu, da se lahko zgodi karkoli, pa bo Job še vedno ohranil vero vanj. In glej zdaj - če smo na zemlji zato, da se učimo in moramo izkusiti prav vse situacije, ni Bog kljub dealu s Satanom zajebal prav ničesar, saj mora vsakdo izkusiti vse. Če pa smo kle zaradi čiščenja karme, pa je fajn zajebal, saj je iz zgodbe videti, da to ni bla Jobova karma, ampak je do vsega prišlo zato, da je Bog peklenščku dokazal, da se moti. lalala Še enkrat nč pobarvan: lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 Poglej dobro kaj se tukaj dogaja. Škoda, da nisi krajši in jedrnat. Takole dolgih stvari človek preprosto ne gre brat. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 Povsem normalno se mi zdi, da si iste stvari razlagamo rzlično. Tistole iz Nove zaveze zame ni merodajno, ampak jemljem kot merodajno predvsem: Kakor zgoraj, tako spodaj.S telim se ne strinjam, ko pišeš "Torej - uničil jih je, ker niso izpolnili njegovih pričakovanj. Torej se je zgodilo nekaj drugače, kot je predvidel. Torej ni popoln! To je tko, kt če b' dec babnico frderbu, ker mu ni vračala ljubezni" Torej, kako veš, da se je nekaj zgodilo drugače, kot je predvidel? Če je dal Bog ljudem svobodno voljo, je moral predvidevati tudi, da se kaj lahko sprevrže. To je verjetno jasno vsakemu mal bol razumnemu človeku, kaj šele tistemu, ki je ustvaril celotno stvarstvo. Kot če programer ustvari program, ki se potem lahko sam razvija. Brez svobodne volje ljudje pač nikoli ne bi mogli postati samostojni, ampak večno zgolj ustvarjena bitja kot kakšne inteligentne živali, za katere bi Stvarnik večno skrbel. Ćloveška nepopolnost nikor ne more biti dokaz Božje nepopolnosti. In kaj misliš s tem "kakor zgoraj, tako spodaj"? Mogoče na molitev Oče naš?Oče naš, ki si v nebesih, posvečeno bodi tvoje ime. Pridi tvoje kraljestvo. Zgôdi se tvoja volja kakor v nebesih tako na zemlji. To jest razumem bolj v smislu želje ali priprošnje, kot pa trditev, da tako, kot je zgoraj, je tudi spodaj. Se mi zdi, da s svojim dokazovanjem Božje nepopolnosti zanikaš težo človeške svobodne volje. Tudi razlaga pojma pekel poudari pomen človeške svobode; "Nikar naj nihče ne izmed vas ne misli, da sem Jaz nekoč tudi že ustvaril pekel! To naj bo daleč od Mene in vsakega izmed vas! Prav tako ne mislite, da je pekel kraj za večno kaznovanje zločincev te zemlje! nastl je sam iz tistih mnogih človeških duš, ki so se na tej zemlji norčevale iz vsakega Božjega razodetja, tajile Boga, delale le tisto, kar je ugajalo njihovi zunanji čutnosti, toda nazadnje so se dale po božje častiti in svojim dvorjanom naročile, naj vse ljudi poučijo, da so sami bogovi in da jih mora ljudstvo moliti, kot je to počel Nebukadnezar v Babilonu. Znova so izumili malike in ljudstva prisilili, da so jih častila in jim prinašala velike darove; kdor pa se je upiral, so ga najgrozoviteje mučili." je rekla ena sekret karta drugi sekret karti.Verjetno razumeš, zakaj tega sploh ne bom komentiral Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 Ah, če povem na kratko in jedrnato mi pa očitaš bluzenje. Zdj sem te pa prebral. S prvim delom poante (da Bog presega materialni svet in da lahko zato o njemu le sklepamo, ne moremo pa "vedeti") se seveda strinjam, a z njim nisi odkril Amerike, z drugim delom, ko pa nam odrekaš pravico poskusa logičnega sklepanja o transcendentnem, pa se seveda ne strinjam, saj lahko takšna debata in izmenjava stališč marsikomu koristi pri korekciji stališč in pogledov. In daleč od tega, da se držim svojih stališč kot pijanec plota - če bo kdo ponudil razlage, ki se mi bodo zdele bolj logične od mojih, bom to zagotovo priznal in stališče korigiral. Glede na tisto, da sem te z omembo bluzenja skušal odriniti na stranski tir pa ti povem, da sem bil nad nekaterimi tvojimi prispevki navdušen (in sem to na dveh mestih tudi napisal), prav tako pač povem, če menim, da je v tvojem prispevku preveč balasta (dejansko ga je v tadolgem postu precej in zares skoraj nikoli ne preberem tako dolgih postov, ne glede na avtorja), če greva pa na tisti post, ki sem ga označil za bluzenje, pa si oglej Emanuelovo reakcijo nanj - tudi njemu ni bilo nič jasno. Emanuel, vnaprej se opravičujem, ker sem tvoj prispevek razmetal v drugačen vrstni red - edini namen je bil ta, da bom ob tem vrstnem redu svoje komentarje lažje spravil v neko zaključeno celoto. In kaj misliš s tem "kakor zgoraj, tako spodaj"? Mogoče na molitev Oče naš?Oče naš, ki si v nebesih, posvečeno bodi tvoje ime. Pridi tvoje kraljestvo. Zgôdi se tvoja volja kakor v nebesih tako na zemlji. To jest razumem bolj v smislu želje ali priprošnje, kot pa trditev, da tako, kot je zgoraj, je tudi spodaj. Nisem mislil na to. Na stališča, ki sem jih izgradil, ima krščanski nauk le obroben vpliv - uporabljam ga le za preverbo nekaterih stvari, saj "resnica" ne more biti vezana na neko kulturno okolje, ampak se morajo glavne religije ali sistemi, ki razlagajo delovanje sveta v bistvenih točkah pokrivat. Kakor zgoraj, tako spodaj je eden sedmih hermetičnih zakonov, ki jih pripisujejo Hermesu Trismegistosu., po legendi zapisani na smaragdni plošči. Verjetno pa avtor ni Hermes Trismegistos, ampak so mu jih v neoplatonizmu Grki le pripisali, kot gibalo razmišljanj različnih filozofov. Jedro te misli je, da se vse stvari na vseh ravneh dogajajo po enakih načelih. Se mi zdi, da s svojim dokazovanjem Božje nepopolnosti zanikaš težo človeške svobodne volje. Daleč od tega. To nima veze s svobodno voljo. Če izhajam iz kozmičnega zakona "kakor zgoraj, tako spodaj" sklepam, da se je božja zavest razvijala in se pše razvija prav tako, kot pri človeku - iz preprostega zavedanja pri dojenčku naprej. Za razvoj je zelo pomembno, da ideje iz zavesti spremeniš v delo. Takrat dobijo kvaliteto trajnosti, ti pa preverjaš rezultate svoje stvaritve, ki je redkokdaj tako dobra, da ne bi bilo treba nič popraviti. Vzemiva npr. slikarja in sliko. Naslika sliko in ocenjuje, kako je zadovoljen s svojim delom; če je zelo nezadovoljen, jo bo zavrgel, če ni povsem zadovoljen, bo vnesel kakšne korekcije, lahko pa se mu seveda zdi perfektna. Mislim, da na enakih načelih deluje Bog. Ponavljam tisto, kar sem kddaj že napisal: Bog pozna stvari, ki jih ima le v zavesti, a jih ne ustvari, zelo nepopolno. In glede na to, da velja "kakor zgoraj, tako spodaj" poglejva, kaj je v življenju človeka najpomembnejše, saj lahko sklepava, da je to najpomembnejše tudi za Boga - ustvarjalnost in ljubezen. Nadaljevanje sledi pod tvojim citatom. S telim se ne strinjam, ko pišeš "Torej - uničil jih je, ker niso izpolnili njegovih pričakovanj. Torej se je zgodilo nekaj drugače, kot je predvidel. Torej ni popoln! To je tko, kt če b' dec babnico frderbu, ker mu ni vračala ljubezni" Torej, kako veš, da se je nekaj zgodilo drugače, kot je predvidel? Če je dal Bog ljudem svobodno voljo, je moral predvidevati tudi, da se kaj lahko sprevrže. To je verjetno jasno vsakemu mal bol razumnemu človeku, kaj šele tistemu, ki je ustvaril celotno stvarstvo. Da je lahko Bog spoznal pojem ljubezni, je moral izkusiti njene skrajnosti - obilje ljubezni in njeno pomanjkanje. Zato je ustvaril naravo, človeku pa dal svobodno voljo. In posameznik se sam odloči, ali bo ljubezen Bogu vračal (skozi spoštovanje in ljubezen do njegovih kreacij - narave, sočloveka) ali pa bo Bogu prinesel izkušnjo pomanjkanja ljubezni, skozi ubijanje, uničevanje narave ... In v primeru Sodome, Gomore in vesoljnega potopa mislim, da Bog v svoji zamisli ni šel "do konca". In dejansko se mi zdi primer Sodome, Gomore in vesoljnega potopa podoben, kot če dedec iz razočaranja ubije babnico, ki ga ne ljubi. In sprašuješ me, kako vem? Nič ne vem. Le sklepam. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 ..nekje v tej debati(pa res ne vem kje in od koga, ker je ogromno napisanega in se mi ne da se 1X brat) sem zasledil da se dva prerekata o relacijah karma, ucenje, svobodna volja... sam menim, da je zadeva zelo preprosta... karmo "moras" oddelat, oddelas jo z ucenjem... ucenje pa ni nic drugega kot sprejemanje oz. preseganje dualnosti in sele ko to dosezes, se lahko resnicno oz. vsaj v veliko vecji meri posluzujes svobodne volje... svobodna volja v razmerah dualnosti je prej iluzija kot realnost... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 in aja eno bizi mizi vprašanje..Kako se sploh dojema svobodo in kaj je to svoboda, če se rodiš (baje) s karmičnimi dolgovi? Hvala. ..karmo "moras" oddelat, oddelas jo z ucenjem... ucenje pa ni nic drugega kot sprejemanje oz. preseganje dualnosti in sele ko to dosezes, se lahko resnicno oz. vsaj v veliko vecji meri posluzujes svobodne volje... svobodna volja v razmerah dualnosti je prej iluzija kot realnost... Z nobenimi karmičnimi dolgovi se ne rodiš. V procesu učenja v materialnem svetu se moraš naučiti reagirati v skladu z božjo voljo v vseh situacijah. Zato se v verigi lajfov v vseh situacijah tudi znajdeš, nekatere pa se ponavljajo, dokler se "ne naučiš lekcije" in odreagiraš pravilno. Situacija je učitelj, a je sama po sebi nepomembna - pomemben je nauk, ki ga nosi.Glavna finta pa je v razumevanju samega koncepta tega. S tem, ko v materialnem lajfu ponavadi skušamo zaslužiti toliko denarja ali dobiti tak job, da bi bili "sigurni" in kao rešili eksistenčne probleme, kažemo, da tega koncepta ne razumemo. Lajf je pač potovanje skozi spremembe, ne pa upiranje spremembam. šele zdle lalala, da ne bo pobarvan Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 Z nobenimi karmičnimi dolgovi se ne rodiš. V procesu učenja v materialnem svetu se moraš naučiti reagirati v skladu z božjo voljo v vseh situacijah. Zato se v verigi lajfov v vseh situacijah tudi znajdeš, nekatere pa se ponavljajo, dokler se "ne naučiš lekcije" in odreagiraš pravilno. Situacija je učitelj, a je sama po sebi nepomembna - pomemben je nauk, ki ga nosi.Glavna finta pa je v razumevanju samega koncepta tega. S tem, ko v materialnem lajfu ponavadi skušamo zaslužiti toliko denarja ali dobiti tak job, da bi bili "sigurni" in kao rešili eksistenčne probleme, kažemo, da tega koncepta ne razumemo. Lajf je pač potovanje skozi spremembe, ne pa upiranje spremembam. šele zdle lalala, da ne bo pobarvan to se prau...krkol se zgodi, rečeš jebi ga, takle mamo... pa greš u miru na pir pa pozdrau. dolg te že vidu nism Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 to se prau...krkol se zgodi, rečeš jebi ga, takle mamo... pa greš u miru na pir pa pozdrau. dolg te že vidu nism "Iti na per" je lahko kar poduhovljeno opravilo Spoznanje, da materialnost ni tista kvaliteta, katere bi se morali oklepati, ne pomeni, da v materialnosti ne smemo uživati. Drugač bi pa glede na prejšnje poste še nekaj dodal. Elohim je enkrat pisal o tem, kako ljubi Boga, jaz pa sem odgovoril, da ga sploh ne znam prepoznavati in ljubiti drugače, kakor skozi njegove kreacije. Zato je čaščenje "imaginarnega" Boga v cerkvah čist mimo, čist mimo pa je tudi Bogu samemu. Za utemeljitev lahko spet izhjamo iz kozmičnega zakona kakor zgoraj tako spodaj. Ali bi bil npr. naš biološki oče zadovoljen z nami, če bi npr. častili njegove slike, njegove kipce, se ob omembi njegovega imena metali na kolena ...? Verjetno bi nas imel za mal blesave. In ali folk ne počne podobnih stvari v cerkvah? Namesto, da bi pokazali Bogu ljubezen skozi pozitivna čustva do njegovih kreacij, se v cerkvah mečemo ob tla in ga častimo. Po mojem si more mislit svoje o nas ... lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 [color=#3333FF. V procesu učenja v materialnem svetu se moraš naučiti reagirati v skladu z božjo voljo v vseh situacijah.Karma je učitelj. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 "Iti na per" je lahko kar poduhovljeno opravilo Spoznanje, da materialnost ni tista kvaliteta, katere bi se morali oklepati, ne pomeni, da v materialnosti ne smemo uživati. Drugač bi pa glede na prejšnje poste še nekaj dodal. Elohim je enkrat pisal o tem, kako ljubi Boga, jaz pa sem odgovoril, da ga sploh ne znam prepoznavati in ljubiti drugače, kakor skozi njegove kreacije. Zato je čaščenje "imaginarnega" Boga v cerkvah čist mimo, čist mimo pa je tudi Bogu samemu. Za utemeljitev lahko spet izhjamo iz kozmičnega zakona kakor zgoraj tako spodaj. Ali bi bil npr. naš biološki oče zadovoljen z nami, če bi npr. častili njegove slike, njegove kipce, se ob omembi njegovega imena metali na kolena ...? Verjetno bi nas imel za mal blesave. In ali folk ne počne podobnih stvari v cerkvah? Namesto, da bi pokazali Bogu ljubezen skozi pozitivna čustva do njegovih kreacij, se v cerkvah mečemo ob tla in ga častimo. Po mojem si more mislit svoje o nas ... lalala spet te morm mal dopount lalala pa hopsasa, pa juhuhulalahupsasa sej drgač pa sveti možje to vejo. majo menda sam ta bolša vina u tabrnaklu... Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 Z nobenimi karmičnimi dolgovi se ne rodiš. V procesu učenja v materialnem svetu se moraš naučiti reagirati v skladu z božjo voljo v vseh situacijah. Zato se v verigi lajfov v vseh situacijah tudi znajdeš, nekatere pa se ponavljajo, dokler se "ne naučiš lekcije" in odreagiraš pravilno. Situacija je učitelj, a je sama po sebi nepomembna - pomemben je nauk, ki ga nosi.Glavna finta pa je v razumevanju samega koncepta tega. S tem, ko v materialnem lajfu ponavadi skušamo zaslužiti toliko denarja ali dobiti tak job, da bi bili "sigurni" in kao rešili eksistenčne probleme, kažemo, da tega koncepta ne razumemo. Lajf je pač potovanje skozi spremembe, ne pa upiranje spremembam....pravis, da se z nobenimi karmicnimi dolgovi ne rodis, s5 pa nekaj vrstic spodaj pravis, da se nekatere situacije ponavljajo dokler se ne naucis lekcije... tukaj meni neki ne "pade skup"... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 ...pravis, da se z nobenimi karmicnimi dolgovi ne rodis, s5 pa nekaj vrstic spodaj pravis, da se nekatere situacije ponavljajo dokler se ne naucis lekcije... tukaj meni neki ne "pade skup"... iščeš logiko v stvareh...ki so logične in nelogične hkrati...pa te razum jebe Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 ...pravis, da se z nobenimi karmicnimi dolgovi ne rodis, s5 pa nekaj vrstic spodaj pravis, da se nekatere situacije ponavljajo dokler se ne naucis lekcije... tukaj meni neki ne "pade skup"... Ob prvi inkarnaciji in skozi naslednje se začneš učiti. Moraš pa skozi vse situacije. Karma je zame povezana predvsem z okoljem, v katerem se rodiš, telesom, kakršnega dobiš in bazičnim temperamentom. In zame je sploh švoh termin "karmični dolg". Ampak - mislim, da sem bil jasen in ni potrebe, da se igramo z besedami. orelalart (beri rikverc) Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 iščeš logiko v stvareh...ki so logične in nelogične hkrati...pa te razum jebe ...mogoce res, mogoce pa ne... ne vem... doslej sem vedno predvideval, da se da vse kar je nekomu jasno povedati na jasen nacin-kratko in jedrnato... kompliciranje in par strani dolgi eseji so po mojem(veckrat kot ne) znak zmede in se mi prej to zdi zloraba uma... jaz si zelim zgolj utemeljitev oz. uskladitev tistih dveh navidezno nasprotujocih si izjav... simplifikacijo, ce hoces... mogoce sem bil pri tem tudi nekoliko provokativen... ampak zivimo v svetu, ko se provokativnost izplaca... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 kako reagira na našo miselnostBogu se fučka za nas in naše drobne misli. Se človek ubada z muhami enodnevnicami in njihovim pričakovanjem noči smrti? Najbrž ne. Bog je popolnost in popolnosti se ni treba nič dogajati. Ti in jaz sva del Boga, pravzaprav potencialno aktivna soudeleženca v njegovem (njenem) razodevanju. Če je nekaj vse v vsem, ne potrebuje ničesar, saj je vse. Ravno zaradi tega napr. Židje ne upodabljajo Boga. Pravzaprav učijo, da je moč videti samo odsev Boga, samega Boga pa nikakor ne. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 Ob prvi inkarnaciji in skozi naslednje se začneš učiti. Moraš pa skozi vse situacije. Karma je zame povezana predvsem z okoljem, v katerem se rodiš, telesom, kakršnega dobiš in bazičnim temperamentom.... stvar preferenc terminov... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 ...pravis, da se z nobenimi karmicnimi dolgovi ne rodis, s5 pa nekaj vrstic spodaj pravis, da se nekatere situacije ponavljajo dokler se ne naucis lekcije... tukaj meni neki ne "pade skup"... zajeban to ja. jes recmo se usak dan učim bit en dan starejš, pa usak dan bit en dan bl otročji a mi gre, kaj??? buci buci Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tungavidya 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 (popravljeno) Vsakdo z zdravim umom in srcem ve. Sicer je pa to bivanjska zadeva in še najmanj v domeni razglabljanj. Definiraj zdraav um in srce! Popravljeno 27. december 2006 -> Tungavidya Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 Definiraj zdraav um in srce! kle smo pa naletel na en čist zemlski problem... za definirat srce je treba zdrav razum Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 27. december 2006 Prijavi Deli 27. december 2006 Definiraj zdraav um in srce!Saj veš, kaj ti bo pomagala definicija. Definicija pa itak ni sama stvar, ki jo definira. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.